Scurtă istorie a oligofreniei moderne

În 1989 un dans nou a răscolit discotecile și căminele culturale de pe planetă – Lambada. Vesel, săltăreț și distractiv, nimeni nu se aștepta la efectul devastator pe care îl va avea asupra omenirii. Părea doar un dans inocent, ca toate dansurile. Însă forța pelvisul feminin să se zbată în direcții nenaturale. Încorda și sucea uterul cum n-a mai fost încordat și sucit în toată istoria omenirii.

În următorii ani o întreagă generație s-a născut cu cordonul ombilical strâns în jurul gâtului, sugrumați de prima sursă de nutrienți din viața lor. Din fericire, medicina modernă ajunsese deja la nivelul la care să menajeze, cel puțin parțial, asemenea probleme. În altă epocă s-ar fi murit pe capete. Dar doctorii destoinici și aparatele lor minunate erau în stare să scoată bebelușii din uterele alea compromise înainte de a se sugruma complet. Sigur, minutele alea fără oxigen la creier în momente critice i-a limitat fundamental, niciunul dintre ei fiind capabil să depășească pe parcursul vieții un IQ de 60. Dar erau vii. Asta era important.

Pe deasupra, diferențele între un bebeluș normal și un bebeluș cu IQ 60 sunt greu de depistat. Se văd abia mai târziu. Spre sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000 s-a mâncat multă plastilină, muci și lipici prin școli și grădinițe. Mai mult decât în alte generații. Diferențele dintre copiii normali și cei lambadomizați începeau să devină din ce în ce mai evidente după dârele de bale pe care aceștia din urmă le lăsau peste tot pe unde se așezau.

Apoi a venit internetul. Cea mai importantă invenție a omenirii. Acesta a facilitat interacțiunea dintre oameni care gândesc și simt la fel la un nivel neașteptat și neîntâlnit în istorie. Tinerii defectați de lambada au reușit să se găsească între ei, să formeze cete de adolescenți cu galoșii plini de bale și să se convingă că izvorul nesecat de salivă care susură din colțul gurii e ceva nu doar normal, ci și admirabil. Nimic nu dezmiardă stima de sine mai tare decât găsitul de alți oameni ca tine. Oligofrenii, văzându-se între ei, au decis fără să întrebe pe nimeni că oligofrenia lor e normală. Ba mai mult, e o virtute. O sensibilitate care-i face mai oameni decât oamenii.

Fără legătură cu ei, atunci au apărut problemele omenirii. Corupție, incompetență, poluare, exploatare, inegalitate. Probleme care erau aici tot timpul, dar convinși că ei sunt vârful cogniției umane și că nimic nu a existat înainte de a fi observat de ei, oligofrenii au decis că aceste probleme sunt noi și că singurii capabili să vină cu soluții la ele sunt evident ei: oamenii noi.

Intenții foarte nobile, chit că porneau dintr-o naivitate glorificată. Aici însă IQ-ul ăla de maxim 60 care i-a bântuit toată viață a început să creeze probleme. Singura soluție pe care oligofrenii au găsit-o la problemele omenirii cu mințișoarele lor înghesuite a fost plimbărica. Faci o plimbărică cu o pancartă pe care scrie un echivalent de „haideți să fie bine ca să nu fie rău”, te aplauzi cu grupul, faci niște poze să le pui pe net, poate aplaudă și alții și aia a fost. Cine poate să înțeleagă, înțelege.

Sigur, au apărut voci care au spus că e o inepție. Că e o supapă pe care indignarea publică se fâsăie inutil. Că e doar o cerșeală de atenție și o etalare de virtuți. „Uitați-vă la mine, sunt atât de conștient de problemele planetei încât mă plimb și mă pozez în loc să mă implic real în chestii”. Dar aceste voci au fost acoperite rapid de masa de oligofreni. Aveau argumentul suprem:

Măcar ei fac ceva, spre diferență de tine!”. Un argument care era adevărat pentru că era toată lumea din grupul lor de acord cu el. Un argument care nu poate fi contrazis sub nici o formă de oameni cu IQ sub 60. Adică de toți care contează. Oamenii sugrumați de propriul ombilic la naștere puteau în sfărșit să se relaxeze și să-și râcâie balele uscate de pe piept clefăind mulțumiți. Cine nu era cu ei era un dușman al omenirii și al progresului.

***

Comentarii (20)

 • Gica spune:

  Peste 30 de ani cand o sa ai nevoie sa platesti pentru tub de oxigen din care sa respiri prin filtre de aer macar 4 ore pe zi ca sa nu mori de plamani, sa ne explici cum era degeaba sa ne fi pastrat si noi mai multe dintre paduri.

  • Golby spune:

   Inca unul are a fost sugrumat cu cordonul…

 • Vasile Namol spune:

  Ok

  • Ionica Plugaru spune:

   boomer

 • Zlandezul Oburator spune:

  @gica mai citeste o data textul, poate intelegi in plm ceva imbecilule. Centaurul nu zice ca defrisatul e ok, zice doar ca plimbatul pancartei este egal cu 0. Adica si daca se plimba pancarta si daca nu se plimba, vei plati la fel pentru tubul de oxigen.

  Centaure cu varvara si salam ce se mai aude? Proiecte abandonate? Mare pacat de potentialul pe care il aveau, au inceput spectaculos…

 • noko spune:

  NU BOMBEI CU NEUTRONI!

 • Nicolae Ceausescu spune:

  lol ai descris perfect electoratul USR.

  • pro_gresie spune:

   +1

 • iwillneverlookback2017 spune:

  Da, noroc cu oameni ca mine care nici morti nu i-ar face statului roman un copil. Daca majoritatea nu s-ar mai impuia in cateva decenii nu ar avea aia cu sa vanda gazul ciordit din mare, mobila din lemnul furat, cine sa culeaga merisoare in vest, sa stearga batranei la cur etc. Si poate fiind mai putini sclavi, fiecare sclav va valora mai mult.
  Dar asta nu se va intampla, ca pasiunea romanilor e sa-si implineasca menirea, sa se reproduca ca niste mamifere.

  • Cazma spune:

   Simt ca-i ceva trolie pe-aici, prin comentariul tau, dar voi musca momeala oricum pentru ca mai am cateva minute de stat la birou si n-am ce sa fac in timpul asta…

   Simplifici mult prea mult lucrurile. Daca majoritatea romanilor nu s-ar impuia timp de cateva generatii, deficitul de forta de munca si de platitori de taxe ar fi acoperit cu usurinta de membri ale unor alte popoare, proveniti din tari cu o situatie mai nasoala decat ce traim noi aici. Nu ar creste valoarea „sclavilor”. Pur si simplu ai avea mai multi colegi vorbitori de punjabi sau mandarina sau altceva cu iz de Asie de Sud-Est.

   Faptul ca unii oameni aleg sa nu faca pui (total dreptul lor, pula mea, nu ma bag peste optiunile si deciziile lor) nu influenteaza cu nimic situatia, in general. O sa vina altii si se vor impuia de x2 mai mult, doar pentru ca le permit conditiile.

   • Radu Post author spune:

    hurr durr deficitu de forta de munca. de parca piata e autoritatea suprema. n-are cine sa munceasca nu muncesti, aia e. ma pis pe economie. nu te forteaza nimeni sa aduci pakistanezi.

   • iwillneverlookback2017 spune:

    Si aia cand ajung in lumea civilizata vad ca parca e mai misto sa te iubesti pe pastile decat sa torni ciurde de plozi. LOL, indienii in India se impuiesc dar ce indieni avem noi in firma unu n-are plozi. Si am un marocan insurat cu o romanca, ghici ce, nexam borac.
    Oricum mai bine sa fie un padurar pachistanez impuscat, sa fie o Alexandra indianca violata si traficata, nu romani. Mai bine disparem ca natie decat sa fim sclavi.
    Si da, daca as putea sa contribui cu ceva la declinul demografic (un lucru minunat de altfel) as face-o.

  • strapon spune:

   Daca „mamifera” de ma-ta se caca la un gard in loc sa te ejaculeze pe tine intr-o latrina, nu mai boram un pic in timp ce-ti citeam aberatiile. Da’ nu…. „mamifera” si-a implinit menirea.

   In concluzie,esti prost.

   • sindi_cat spune:

    Femeile nu ejaculeaza. Ele squirteaza.

 • alex spune:

  Daca Lambada a dat asemenea fenomene mi-e groaza de generatiile afectate de Macarena si Meneito.

 • Green spune:

  Se spune ca dupa dansul pinguinului au aparut homosexualii, cativa barbati s-au futut in cur accidental dat apoi s-au obisnuit si chiar le-a placut!

 • Valjean spune:

  Cred că sunt și eu analfabet funcțional. Prima dată n-am observat acronimul belit de pe pancarta

Adaugă un comentariu