Fragmente pierdute din cărți care nu există:

 

– Vezi tu, dragă Watson și stimabili colegi din Scotland Yard, nu ar fi avut cum să fie suicid. Ne putem da seama ușor după testiculele victimei!

Doctorul se scărpină în bărbie și făcu ochii mici.

– Nu înțeleg, Holmes, ce legătură are?

– Elementar, dragă Wattson. Știe și cel mai simplu fermier că toți bărbații au un testicul puțin mai lăsat decât celălalt și că acesta mereu este cel opus mâinii dominante. Adică stângul, în general, la dreptaci. Bineînțeles aici nu ne putem da seama vizual care este testiculul dominant din cauza rigor mortis-ului instalat asupra scrotului care urcă ambele ouțe într-o poziție simetrică de repaos. Dar gândește-te la starea lor naturală. Victima alergase astăzi. Transpirase la ouțe și ouțele se lăsaseră de la căldură. Datorită faptului că un testicul e puțin mai jos decât celălalt, cu siguranță e și mai sărățel. Pentru că transpirația alunecă de pe celălalt pe el și se evaporă acolo, lăsând în urmă sare. Victima a fost găsită împușcată în tâmpla dreaptă. Salinitatea testiculară îl face însă stângaci. Ce să caute un stângaci să se împuște cu mâna dreaptă, dragi colegi?

Directorul Scotland Yard se ridică de jos și plescăi din buze.

– Are dreptate domnul detectiv! Papilele mele gustative nu mă înșală! Acest om a fost stângaci! Se pare că avem de-a face cu o crimă, băieți!

– Ești genial ca de obicei, Sherlock! proclamă doctorul Watson, cu barba tremurândă de emoție.

– Simple deducții logice, Watson. Simple deducții logice.”

(Sherlock Holmes și criminalul ambidextru, 1886)

***

Comentarii (4)

 • Finch spune:

  Genial centaure, genial!

 • Finch spune:

  Vezi ca ora serverului de host e gresita, e cu o ora inainte.

 • M'zda spune:

  Cati si-au bagat mana la oua sa vada daca e pe bune? Nu o zic la misto, sunt multi stangaci dar i-au invatat sa scrie cu mana dreapta, si se considera dreptaci..
  Mana care au bagat-o in pantaloni rapid, fara sa gandeasca, e mana dominanta, si mana care acum pute!

Adaugă un comentariu