despre vulpi, viorei și alte mamifere

Uite un subiect complicat: vulpița și viorel

N-ai cum să-i eviți orice ai face. Sunt ca rahatul de câine. Oricât de atent și decent ai fi, oricât de exclusivist cu oamenii și cu zonele în care te plimbi, tot mai calci într-un căcat de câine la viața ta și dai de meclele lu‘ Vulpița și Viorel. Sunt peste tot. Prea mulți oameni n-au avut grijă să strângă după ei și poți călca în Vulpița și Viorel oricând și oriunde.

Și ce mecle au. Se vede că e o anomalie statistică acolo. Că sute de generații de oameni care n-au fost făcuți să supraviețuiască sau să procreeze cumva au evitat complet nejustificabil selecția naturală și s-a ajuns într-o fundătură genetică de unde n-ai cum să te mai întorci nici în alte sute de generații. Mii de ani ar putea tot descoperi sindroame congenitale pe ei și tot nu s-ar descoperi toate. Dacă s-ar trezi din somn Dumnezeu sau natura sau ce mai credeți voi că a creat omul și s-ar uita la ei, ar țipa direct „Bă, scuze, n-am vrut să se ajungă aici. Cumva n-am fost atent. Nu știu cum s-a putut întâmpla, chiar verificasem sistemul să nu se poată ajunge la așa ceva, pe bune. Promit că nu se mai întâmplă”.

Zici că-s niște personaje desenate de cineva care urăște specia umană. Par fix propagandă extraterestră de discriminare a omenirii. Făcuți într-un laborator undeva în Alpha Centauri ca să convingă toată galaxia că am trebui ocoliți. Cu fețele alea abia umane, cu trăsături schimonosite, parcă desenate cu ciudă, cu mâna stângă de cineva care nu înțelege proporțiile.

Nici glume nu poți să faci cu ei. Sunt mult, mult prea jos. Se vede clar că au minim un handicap cognitiv sever și nu te lasă bunul simț să râzi de oameni cu handicap în așa hal. Nu au discernământ. Se joacă producătorii de la Antene cu ei ca un copil înapoiat cu păpușile. Nu m-aș mira după ce se plictisesc de ei să le rupă capul.

Ca să râzi de cineva trebuie să fie sub tine, dar nu mult sub tine. Dacă e mult sub tine ori nu te interesează, ori ți-e milă, ori ți-e scârbă. Dar nu te distrează. Ăștia distrează un public. Așa că ajungem la singura concluzie tristă la care putem ajunge. Că nu sunt cu mult sub publicul lor. Că trăim într-o țară în care majoritatea oamenilor sunt doar cu vreo 20% mai deștepți și mai nediformi decât Vulpița și Viorel. Dacă distanța ar fi mai mare, nu i-ar mai băga în seamă.

Iar cu 20% mai mult decât asemenea specimene e în continuare foarte puțin. După care vin ăia care râd de ăia care se uită la vulpița și viorel. Iarăși, ăștia-s maxim cu 20% mai deștepți și mai nediformi decât ăia de care râd. Care iarăși e prea puțin. După care vin și eu cu observațiile mele cu 20% mai inteligente care-s în continuare foarte foarte puțin. Nici nu-s sigur că mă califică la statutul de om, în acest human centipede al oligofreniei care se-ntinde de la vulpița și vierel până la mine.

E genul ăla de subiect care te trage în jos doar existând. Ești mai prost decât credeai doar pentru că te afli în același univers cu el.

***

Comentarii (12)

 • Jane Făe spune:

  Căca-m-aș în articolul tău!
  Din cauza ta, acum știu de Vulpița și Viorel.

  • Tot ala spune:

   Subscriu.
   Ma duc sa-mi sterg ultimele 5min de memorie. Da de reusesc.

 • Iustin spune:

  Fain scris. Ca pe vremuri.

 • kerehome spune:

  Norocul e ca nu mai traieste Orwell. Scria din asta ceva ce batea 1984 si FermaAnimalelor

 • Coroner spune:

  wtf,tu mai arunci chiar si din greseala un ochi pe asa ceva?Eu nici nu mai stiu cum arata televizorul…

  • sindi_cat spune:

   E pătrat așa, cam ca un monitor de laptop și uneori curge rahat din el, dacă dai pe știri.

 • Cazma spune:

  Alea-s lacrimi de Bang Bros. Nice!

 • dumbo spune:

  care-i faza cu numitul protagonistei dupa animale? e ca sa-i scoata in evidenta smecheria si viclenia? s-o poata intelege mai usor poporul? de altfel, e in aceeasi categorie cu aia din clipuri care poarta masti de lei si tigri?

  • Radu Post author spune:

   nu, ca are o mecla ciudata de viezure

 • sindi_cat spune:

  Care ”alte mamifere”?
  în altă ordine de idei, nu știu alții cum sunt, dar eu aș fute-o pe vulpița asta. Machiată, îmbrăcată cum trebuie, merge de-un futai rapid. E mai rea decât o femeie normală, dar e mai bună decât o labă. Cred eu…

  • Finch spune:

   Mai ales daca o tratezi ca pe un om, nu oligofren, poate ca si pune suflet in futaiul ala. Chestia e ca deja vulpitei i s-a ridicat la cap increderea ca e si ea om.

 • Finch spune:

  Uite asa, doar citind acest articol am ajuns la doar 20% peste cei care rad de fanii vulpitei si ai lui viorel.

Adaugă un comentariu