Despre identitatea de gen și legi populiste date pentru nebuni

Din categoria „țara arde babele de piaptănă”, au interzis ăștia cu putere mare și creier mic narațiunea pe identitate de gen în școli și universități. Așa că hop și eu cu părerea aia rațională și moderată care n-o să placă la nimeni. O să încerc să fiu cât mai succint că e mult de vorbit.

Ca să vorbim de identitatea de gen trebuie să vorbim întâi de T-ul din LGBT, că acolo se aplică. Dacă la Partea cu LGB lucrurile sunt destul de clare și sunt complet de acord că e dreptul lor să facă ce vor și normalizeze stilul lor de viață în limitele decenței, la T este puțin mai complicat.

În primul rând, disforia de gen e ceva real, necontestabil și măsurabil medical. Se vede la o scanare de tărtăcuță un creier care se comportă ca creierul celuilalt sex. Nouă, ăstora complet obișnuiți ni se pare o problemă pe care nici n-ai cum să ți-o pui. Mă simt că sunt biologic ce e corpul meu. Sexual sunt atras de femei. Pot să îmi imaginez cum ar fi să fiu atras de bărbați, în principal aș fi tot eu. Dar să simt că sunt într-un corp greșit? Nici nu pot să-mi imaginez cum ar fi. Cred că e destul de crunt.

Dacă medicina ar fi la nivel de star trek, să transformi un bărbat biologic în femeie biologică fără complicații, discuția s-ar opri aici. Însă medicina nu e acolo. Cu bisturiu și hormoni, personal mi se pare că în 99% dintre cazuri rezultatul e cel puțin sinistru. Probleme sunt și la ăia 1% care nu ies siniștri. Că tot de multe ori se implică tăierea sau modificarea unor organe perfect sănătoase în niște cioturi care doar seamănă vag cu ceva ce găsești pe celălalt sex.

Desigur, soluția cea mai simplă, la mintea cocoșului, e că cel mai bine ar fi să se împace cu corpul lor, așa cum e, chit că e greșit. Să devină niște gay foarte feminini sau niște lezbiene băiețoase. Sunt o grămadă deja care sunt așa și e un sistem demonstrat că funcționează. Desigur, cum habar nu am cum e să ai disforie de gen, n-am de unde să știu dacă asta e o soluție viabilă și pentru câți dintre ei este.

Însă și ăia care se operează au o rată de suicid aproape la fel de mare ca și ăia care nu. Groazinc de mare. Așa că am dubii cât de mult le fericește viața bisturiul și hormonii. Mi se pare aiurea că stilul ăsta de viață e promovat în principal de tineri sub 30 de ani. Ok, ești trans de 5-10-15 ani și ești fericit cu asta. Hai să așteptăm să fii de 30 de ani acolo și să vedem dacă ești mulțumit de decizie și atunci, că așa, orice chestie proaspăt cumpărată ți se pare mișto. Că tocmai ai dat banii pe ea.

Tocmai de-aia nu sunt de acord cu tratamentele hormonale și chestiile de genul la minori. Sunt minori, , nu au discernământ să facă alterații pe viață la corpul lor. Poate la 18 ani se decide că e ok să fie un gay foarte feminin și că e mai ușor și plăcut decât să își facă o gaură permanent supurândă în locul unor genitale perfect funcționale. Așa că cu siguranță cred că nu este o chestie care ar trebui normalizată în cadrul minorilor.

Iar de studiat la școală, nu văd rostul. Procentual transgenderii sunt foarte puțini. Nu cred că are rost să faci definiții în jurul excepțiilor rare de la regulă. Doar pentru că există o rasă de pisici fără blană nu trebuie trecut acum în definiția pisicii „atenție, nu are mereu blană”. Iar legal soluția cea mai simplă e să scoți sexul de unde nu are rost să fie, nu să bagi mai multe căsuțe.

Legal sunt situații în care sexul e trecut doar pentru a recunoaște omul. Gen semnalmente. Și acolo îl treci pe ăla biologic că nu contează cum se simte omul, contează după ce îl recunoști și în multe acte nu e deloc necesar. Gen ăla de căsătorie. Se căsătorește x cu y. Le scrii numele, ce rost are să menționezi ce sex au sau ce sex se simt? E irelevant. Identitatea sexuală ar deveni o nonproblemă dacă ar fi menționată mai puțin în locuri unde nu-și are rostul.

 

Acu să vorbim de legea asta cu interzicerea propagandei identitare. Sunt de acord că nu are ce căuta în școli din mai multe motive:

– e o chestie de nișă. În școală trebuie să înveți chestii generaliste, nu chestii de nișă

– cum încă nu suntem acolo nici medical nici ca satisfacție a rezultatului, nu e normal să fie prezentată ca opțiune reală minorilor, că nu e încă dovedită să fie.

– în general propaganda identitară e împinsă de extremiști de stânga la pachet cu alte idei discutabile:

E ok să fii diferit.
Bullyingul și rușinea sunt rele.
Fiecare e liber să fie cum vrea.
Toleranța nu trebuie să aibă limite.
Nu e nimic imoral în a-ți expune sexualitatea public.
E imoral dacă îți plac mai tare oamenii similari ție decât ăia diferiți și ar trebui să îți fie rușine cu tine dacă simți chestia asta complet naturală.

Discutabil. Eu cred că e absolut benefic ca societatea să depună un efort moderat, care să implice și bullying și rușine, de a normaliza populația. E bine să fim toți la fel. Suntem mai fericiți dacă suntem toți la fel.

E clar că unii, când sunt împinși de societate se rup și faci mai mult rău decât bine. Dar pe marea majoritate un bullying moderat și niște rușine moderată îi împing spre un grad de conformism sănătos. Sigur că e discutabil unde tragi linia, dar e clar că dacă îi lași pe toți să facă ce vor, fără să le mai bați obrazul sau să le tragi câte un șut în cur, ajungem foarte curând să trăim într-o lume populată de clovni, honk honk.

-toți extremiștii vor să prindă adepții de tineri. de la vârste influențabile. de-aia n-au ce căuta pe lângă copii. propaganda identitară n-are ce căuta în școli cum religia n-are ce căuta în școli.

Evident că legea are două bube imense:

1. E cea mai mare nonproblemă din istoria omenirii. Cine dracu‘ făcea concret propagandă identitară în școli și cum? Că eu n-am auzit. E doar un rahat de-ăla care circulă pe site-urile de fake news, alături de ambulanța neagră și balena albastră: o problemă fictivă care sperie analfabeți. E la fel de ridicol cum ar fi să dai o lege împotriva atacului psihotronic. Știm cu toții că nu există așa ceva și dacă cineva ar da o lege, ar fi doar pentru a prinde puncte în cadrul electoratului complet nebun.

Cu toate astea, dacă niște idioți sunt speriați și legea asta îi calmează, de ce nu? Vrei idioți speriați? Idiotul speriat e cel mai periculos animal. Nu, nu ai cum să îi explici că nu e amenințat de nimic. Tocmai am stabilit că e idiot.

2. În școli treaba e clară. Că împlică minori. În schimb în facultăți e altă treabă. Acolo e vorba de adulți și doar de adulți. Ori să interzici unor adulți despre ce să vorbească, ce să învețe și ce să creadă, oricât de imbecile ar fi convingerile lor e un abuz.

***

Comentarii (8)

 • Jane Făe spune:

  La cazul 2 depinde cine plătește pentru facultăți.
  Dacă e ca la noi, unde statul plătește, statul poate să vină cu orice pretenții vrea, că el e patronul.

  Dacă e ca la americani, unde se ascund după deget și au niște credite intermediare pentru studenți care maschează legătura directă între stat și facultăți, e loc de discuții.

  • OOO spune:

   Pai tocmai in cazul in care statul plateste, „ca el e patronul”, trebuie sa asculte de vocea societatii. Ca statul suntem noi, banii statului nu au picat din cer, ci sunt ai nostri si noi ar trebui sa putem decide ce facem cu ei.
   In cazul invatamantului privat, fiecare patron face cum crede de cuviinta, iar clientul se duce acolo unde-i convine. Nu te duci la restaurant sa schimbi meniul ca nu-ti convine, pentru ca tu achiti nota de plata.

 • TotUnCetateanIngrijorat spune:

  Cre ca problema lor nu e cu scolile ci cu faptul ca nu mai pot face mastere si doctorate platite gros in studii de gen.

 • Tot ala spune:

  Taci ca e bine ca s-a dat legea. E PREVENTIVA. Pt ca daca hai sa zicem, din Sept incep cu clase online si unor zevzeci li se pare bine sa inceapa pervertirea pruncilor, e mai greu sa-i opresti odata ce se blindeaza cu legi deja existente: antihartuire, libertate de expresie, etc (stie dracu ce legi favorabile ghey mai sunt pe acolo) pe care le rastalmacesc in asa fel incat sa le prinda bine propagandei lor cretine.
  Asa le taie maiul din start. La fel cum le-ar fi taiat cu legea ca in constitutie sa spuna clar ca o casatorie e doar unirea intre un barbat si o femeie…si doar astia sa aiba drept de adoptie.

  PS acum ti-ai dat seama de ce vor gheii adoptii… cum zici tu acolo: „să prindă adepții de tineri. de la vârste influențabile” plus ca multi sunt de fapt pedofili sub acoperire.

 • Cazma spune:

  „Legal sunt situații în care sexul e trecut doar pentru a recunoaște omul. Gen semnalmente. Și acolo îl treci pe ăla biologic că nu contează cum se simte omul, contează după ce îl recunoști […]”

  Just.

 • slb racing spune:

  Nu stiu daca inteleg pana la capat, dar e simpla chestiunea si s-a mai intamplat. Trebuie doar localizat altfel `gender studies`, intr-o alta expresie si notat momentul ca unul `istoric` in studiile de gen in Ro.

  Mie mi se pare similara faza cu ce s-a intamplat cu ortografia data de chimisti prin 90-91.

 • Suluș spune:

  Eu m-am născut om dar mă simt câine. Lumea mă discriminează că o miros în cur, mă piș pe unde apuc și îmi ling pula.

 • Nume spune:

  In momentul in care statul va accepta ca a fi femeie e o chestie de opinie, puscariile pentru femei vor deveni un loc interesant.

Adaugă un comentariu