Cum să convingi proștii că o chestie reală e reală

Adevărul adevărat despre coronavirus!1!

Adevărul e că majoritatea oamenilor sunt foarte proști. Prostul, prin definiție, e convins că nu e prost. Deci tot ce la prima vedere pare peste puterea lui de înțelegere, nu e. Pentru că prostul e convins că puterea lui de înțelegere e maximă. Deci, dacă ceva pare că o depășește, e o minciună. E un adevăr acolo mult mai simplu în spate pe care CINEVA vrea să-l ascundă de el, prostul, ca să-l păcălească. E singura explicație. N-are cum să fie mai complicat de atât pentru că complicat nu există. Sunt interese mari la mijloc care fac lucrurile simple să pară complicate.

E o gândire destul de normală. Fiind prost, a fost păcălit toată viața. Fiind prost, niciodată n-o să dezvolte destul discernământ cât să diferențieze păcăleala de adevăr. Deci cea mai sigură soluție pentru prost e să trateze totul ca pe o păcăleală până la dovada contrarie.

Fiind prost, dovada contrarie nu poate veni din argumentație, că logica și argumentația îl depășesc. Singurul mod de a-l convinge pe prost e să vadă cu ochii lui dovada că ce crede el nu e adevărat.

Deci singurul mod în care ai putea convinge masa de proști că virusul e real și letal e să îl pui față în față cu bolnavul și mortul. Asta se poate întâmpla ori natural, dacă virusul atinge o masă critică și absolut toată lumea va avea o rudă/cunoștință îngropată de virus

sau

Sau se face o campanie serioasă și susținută pe limba lor. Nu cu statistici, cifre și argumente, că n-au ei treabă cu asta. Interviuri cu bolnavi și muribunzi.

„Salut, sunt georgel și nu credeam în coronavirus, acum încerc să respir dintr-un sfert de plămân că atât îmi mai funcționează. Ia, auziți cum horcăi.”

Ar fi simplu de făcut și eficient. De ce nu se face? Păi, sunt interese mari la mijloc, se știe.

***

Comentarii (11)

 • Gica spune:

  Prostul n-ar crede nici atunci. Ar zice ca georgel e actor platit si joaca teatru.

  Ramane doar prima varianta: prostul sa vada oameni apropiati in care are incredere (fra’su, ma’sa) bolnavi de coronavirus. DESI SI ATUNCI ar putea crede ca nu e coronavirus, e altceva, nanorobotii lu bill gates, etc.

 • Jane Făe spune:

  Parcă pe la televizor am văzut la un moment dat că ziceau că sunt unii pe la noi care spuneau că virusul nu există DUPĂ ce fuseseră tratați pentru covid și scăpaseră și fuseseră externați.

  Ia de-aici!

 • Alex spune:

  E teapa la nivel planetar va zic eu, virusul nu exista!
  S-au intalnit toti factorii de decizie cu extraterestrii in ceva bunker si au batut palma sa ne prosteasca pe toti…
  Un plan pervers bine pus la punct, purtam masti si sa stam in case, diabolic.

 • Basil spune:

  99% dintre oameni sint prosti, asa ca n-avem ce face, ei ne conduc, ei ne fura si ei ne mint.

 • kerehome spune:

  Nu te pune cu prostul, va are mintea odihnita! (Daca are asa ceva)

 • Florian spune:

  Prost nu este cel ce nu cunoaște ci cel ce nu vrea sa cunoască. Este normal sa crezi în conspirația o.m.s. în condițiile în care aceasta recomanda ca mortul sa fie băgat la numărătoarea ” guvizilor” doar pe baza unei presupuneri ca aceștia erau suspecți de guvid fără a se face o investigație pertinenta

 • True spune:

  Stai, tu nu lucreazi pentru tipul ala(bormania) de e taicasu baron psd-ist aka sef la rar prin Costanta?
  Banuiesc ca de aia a luat el 100 000$ pentru filmul ala de cacat la care ai contribuit si tu :)))…

  • Radu Post author spune:

   stai, filmul ala nu e doar cu 30% rebate spre diferenta de toate filmele romanesti care-s 100% pe banii statului?
   tacsu nu e in psd
   dar sigur orice roman e la 3 romani distanta de un pesedist
   dar la doar 1 roman distanta de cineva care a futut-o pe ma-ta.

Adaugă un comentariu