Hei, țărane!

Da, bă, tu. Hai, lasă vrăjeala. Crezi tu că dacă lucrezi la corporație, bei bere artizanală și papagalicești pe net păreri virtuase despre cum ar trebui să nu mai fie discriminați minoritarii, gata, ești orășean?

Ia, scoate buletinu’.

Ce avem noi aici. Lehliu-Gară? Lehliu-Gară, țărane? De cât timp stai în București? Cinci ani? Cinci ani, țărane și nu ți-ai schimbat buletinu’? Nici măcar viză de flotant?

Păi și cum morții tăi ești tu cetățean util, țărane, dacă nu poți să votezi?

Aaa, te doare la bască de votat la locale, că pui poză cu spatele buletinului la prezidențiale și ajunge. Nu se prind proastele pe care vrei să le fuți că activismul tău „de bine” e doar așa, de imagine și pică dacă trebuie să depui un minim de efort.

Aaa, îți cereau ăștia 5 acte și o deplasare să schimbi buletinul și te-ai gândit tu că oricum nu îți cresc șansele să dai la buci cu asta proporțional cu efortul. Trei postări cu #rezist sunt mult mai eficiente și nu trebuie să-ți scoți mămăliga dintre dinți și nămolul de sub unghii și să ieși din casă ca să le prestezi.

Da’ oricum acuma ai lucruri mai bune de făcut. Lasă, îți schimbi buletinul la următoarele. La astea ajunge să pui o poză din trafic și să te miri ca bou-n țeavă:

„Cine dracu’ o mai votează pe Firea, fratele meu, prea mulți țărani în orașul ăsta!”

E un fel de vot și ăsta. Ai influențat practic opinia publică și ți-ai semnalizat poziția de om frumos, fix cum face păunul cu coada.

Mă rog, curcanul, că n-aveați voi păuni la Lehliu-Gară. Hai, gata, ți-ai făcut numărul, ai arătat ca un cetățean util. Poți să mai rămâi țăran patru ani. Stai liniștit, e secretul nostru, nu spun la nimeni. Și oricum colegii de la agenție n-o să te bănuiască niciodată de țăran. Sunt prea ocupați să aibă grijă să nu îi bănuiască alții pe ei.

***

Comentarii (5)

 • Jane Făe spune:

  Și dacă votezi în Lehliu-Gară, tot țăran ești?

 • Zeul multiversal spune:

  Ba pulex flasc, ce plm te fute pa tine grija de altii. Cunosti vorba aia cu cainele care moare si drumu lung? Du-te ba lache si voteaza tu pa cine vrei. Iete ca pa mine ma doare-n cuc de votu pulii. De ce? Ptr ca n-am pa cine ba. Mai bine ma duc sa fac un gratar decat sa pierd vremea votand rau’ ăl mai mic. Te las pa tine ma sa votezi. Voteaza ba tu si ptr mine. Ca zau daca ma supar, indiferent cine iese. Si stii de ce? Ptr ca toti sint la fel ba!

 • csj spune:

  Inca n-a aparut niciun politician care sa merite timpul pierdut cu flotantul.

  De altfel pe Ceausescu l-au votat cu peste 90%, si tot l-au dat jos.

 • vosidit98 spune:

  Viza de flotant, aceasta fata morgana a documentelor.

  Ma amuza clipul celor de la USR. E atat de simplu sa iti faci viza de flotant, tot ce-ti trebuie e buletinul, un formular (pe care ti-l dau aia) si… contract de chirie… hopa…

 • Cazma spune:

  Corect, nu prea a aparut nimeni demn de incredere, pe nicaieri. Aparent, este o cursa catre fundul gropii… cine este cel mai jegos. Iar oamenii incearca sa-l caute pe ala mai putin jegos.

  Aia cu viza de flotant este putin aiurea. Nu stiu cate chirii se fac cu contract, pentru ca asta ar insemna sa platesti suplimentar la proprietar contravaloarea taxelor la ANAF si toate cele. Da, ar fi mai OK asa pentru ca, teoretic, ai avea si tu niste drepturi scrise negru-pe-alb. Dar banii vorbesc mai tare si mai clar.

  Sunt cu totul de acord, in schimb, cu jelirea pe net.
  Daca nu-ti convine, ia atitudine. Daca nu vrei sau nu poti sa iei atitudine, taci in pula mea din gura. M-am saturat de plangaciosi. E plin internetul de ei.

  Uite, acum ma numar si eu printre ei. Futu-i..

Adaugă un comentariu