Rahatul discriminist al premiilor Oscar m-a adus în punctul în care să recunosc că fac parte dintr-o minoritate

Pentru că nu erau destule filme și seriale despre cât de gay sunt niște africani sau cât de africani sunt niște gay, deși jumătate dintre producțiile borâte de bogătași pentru mulțimea cu bale în colțul gurii în ultimii zece ani sunt fix pe subiectul ăsta, tovarășii de la hollywood au desemnat niște cote pe care trebuie să le respecți dacă vrei filmul tău să fie aplaudat.

Acuma na, premiile Oscar au fost un căcat tot timpul care n-a avut legătură cu calitatea filmelor ci cu ce voiau să împingă în față niște Weinsteini care au fost prinși cu pantalonii în vine și acum vor să rezolve problema cu discriminarea da’ nu la sursă, ci la rezultatul final, că acolo e mai simplu și mai departe de ei.

Fără legătură, Black Panther a fost probabil cel mai prost film Marvel dar a fost împins în față și aplaudat pentru că Wakanda.

Fără legătură, Captain Marvel a fost probabil cel mai prost film Marvel, dar a fost împins în față și aplaudat pentru că femeie.

Dar lucrurile minoritare trebuie aplaudate mai tare și forțat, așa că băieții pe propagandă au impus niște cote. Să nu mai ajungă aplaudate filme ca Nașul, Odisee Spațială 2001 și Big Lebowski pentru că știm cu toții că sunt filme care glorifică viața masculului alb heterosexual și n-au destui actori cu origini în Papua Noua Guinee.

Minim 30% dintre posturile de la un film, alegi tu care cât de cât, trebuie să fie ocupate de transformerși, boșimani sau oameni născuți cu genunchii invers, altfel filmul tău e nazist și nu va fi luat în considerare de prestigioasa academie americană de aplaudat teme frumoase în filme.

Acuma o să zic niște chestii care dacă ți se par de bun simț, înseamnă că ești un extremist care vrea să oprime lucruri frumoase:

Egalitatea de șanse e diferită de egalitatea de rezultat. Atât timp cât un aborigen albinos bisexual are deschiderea la educație și oportunități egală cu un oribil heteromascul caucazianoid și poate ajunge astronaut la fel de tare, e de ajuns. Nu e necesar când angajezi astronauți să îi verifici la culoarea pielii și direcția în care își aruncă chiloții, și să angajezi 30% minoritari.

Discriminarea pozitivă e tot discriminare. Problema se rezolvă asigurând o lume în care toată lumea pornește la aceeași linie de start, nu mutând linia finală mai aproape de minorități, ca să ajungă acolo și dacă aleargă mai lent, că of săracul a fost discriminat istoric.

Iar ideea următoare e de-a dreptul fascistă: la angajare, singurele criterii de departajare ar trebui să fie competența pentru post, nu ce-are unul în chiloți și de pe ce insulă aiurea a venit bunică-sa altuia.

Urât din partea mea să gândesc în așa hal, știu.

Sincer cel mai tare mă deranjează criteriul ăla la povești. Prin faptul că ăștia cer 30% povești despre dramele minorităților, implică că cumva restul poveștilor sunt despre dramele majorității și trebuie să compenseze. Cum nici Star Trek nici Star Wars nu-s despre dramele minorităților, înseamnă că-s despre cât de șmecheră e majoritatea. Cum, nu știați?

Dacă la oameni mai înțelegi, că na, există doar câteva tipare de oameni, la povești chiar nu e nimic rațional acolo. Există o infinitate, sper, de povești pe lume și cele mai multe nu-s despre dramele minorităților. Asta nu le face împotriva dramelor minorităților. Dintre jdebiliardele de teme posibile să blochezi 30% într-o direcție propagandistică e crunt, oricât de pozitivă ar fi propaganda aia. Poveștile ar trebui să fie despre stimulat imaginația și răsturnat într-un mod plăcut și surprinzător realitatea, nu despre majorități și minorități.

Cel mai grețos e că Hollywoodul pe de-o parte aplaudă discriminismul și împinge cote, pe de altă parte face filme sterile conforme cu doctrina chineză, să nu le cenzureze Partidul Comunist piața de desfacere imensă din china. Da, e mișto să ai filme cu gay, dar dacă se pupă doi bărbați în film, nu îl mai primesc ăștia în china, așa că hai să evităm așa ceva la blockbustere.

Dar asta e direcția lumii, cel puțin la nivel mass-media mainstream. În direcția asta vor ei să tragă căruța, indiferent de ce părere au oamenii din căruță. Așa că ce e de făcut dacă nu faci parte dintr-o minoritate și nici nu te gâdilă să promovezi vreo minoritate că na, ai avut ghinionul de a nu te naște acceptabil și curajos de diferit de majoritate?

Răspunsul e simplu, prietenii mei:

Îți găsești o minoritate.

E timpul să recunosc că fac parte dintr-o minoritate, am fost discriminat și forțat să mă schimb. Viața mi-a fost grea și de rușine am ascuns această parte neplăcută a vieții mele însă contextul social mă obligă să fiu sincer. Am o orientare diferită de majoritate.

M-am născut stângaci. Nu a fost ușor. Bunică-miu îmi dădea peste mână mereu la masă când apucam furculița cu stânga. Țipa la mine când mă dădeam de pe bicicletă pe partea dreaptă. Se uita cu ură la toate stângăciile mele.

Ajuns la școală am dat să scriu cu stânga. Învățătoarea mi-a pus stiloul în dreapta. Mă simțeam atât de rușinat de apucăturile mele stângace încât n-am protestat. Nu am avut vocea, nu am avut curajul de acum. M-am conformat cu așteptările societății și am ascuns cine sunt cu adevărat. Am plâns în mine cu lacrimi de crocodil.

Scriu cu dreapta, cum m-a forțat societatea să scriu. Dar scriu foarte urât. Nici eu nu înțeleg ce scriu de mână. De-aia sunt semianalfabet. N-am putut niciodată să îmi citesc propriile notițe de la școală. Erau scrise prea urât. Sunt sigur că dacă m-ar fi lăsat să scriu cu stânga, aș fi scris mai frumos. Dar am fost forțat să îmi ascund Adevărul. A rămas doar în intimitate. Pula și periuța de dinți le țin cu stânga. De ceva ani am reînceput să mănânc cu stânga pentru că simt cum a reînflorit în mine mândria de stângaci.

Pe cifre suntem exact atât de puțini încât să fim o minoritate. Pe cifre se vede discriminarea. Credeți că e coincidență că în țări rigide și conformiste ca Japonia și China sunt atât de puțini stângaci? Sunt mai mulți dar au fost discriminați și forțați să se schimbe. De drama lor de ce nu vorbește nimeni?

Da. Sunt din această minoritate și nu mi-e rușine să recunosc. De drama noastră nu i-a păsat nimănui.

De ajuns, prieteni. De ajuns. Până când să rabd? Cât să mai aștept până când cei ca mine vor fi considerați normali?

Aplaud cotele pentru minorități cu ambele mâini, dar mai mult cu stânga. Lupta mea nu e cu datul lor jos ci cu recunoașterea minorității mele ca minoritate validă.

Iar dacă ești genul supărat pe împinsul artificial în față a minorităților, vreau să te gândești bine. Nu cumva te deranjează doar pentru că nu faci parte dintr-una? Nu cumva aveai tendințe de stângaci când erai mic care au fost oprimate de o societate crudă?

La luptă stângacii mei! S-a făcut loc special pentru minorități la cașcaval. E timpul să fim minoritari și noi!

***

Comentarii (26)

 • Jane Făe spune:

  Deci, luptele din stradă ale americanilor împotriva comuniștilor care le dau foc la orașe nu e importantă pentru noi, dar lupta cu propaganda comunistă de la premiile Oscar e importantă pentru noi?

  • Radu Post author spune:

   legatura intre comunism si discriminism e ca aia dintre pesti si biciclete

 • nimeni spune:

  Parca nu conta ce se intampla in state :D

  I’ll show myself out.

 • ads spune:

  A inceput sa te lase memoria, centaure! Parca ieri ii luati in balon pe baticosii de la cpf care se opuneau ei iubirii adevarate, pentru ca despre asta a fost referendumul vietii, nu despre discriminare pozitiva! te poop!

 • ads spune:

  Si sa vedeti filmele care sunt facute pentru China! Cum trebuie sa corespunda ele liniei partidului comunist! producatorii se bat ca sa intre pe cea mai mare piata cinema din lume, iar ce zice Beijingul e lege pentru ei! O incantare!

 • ceausescu spune:

  Astia trans si colorati se plâng ca îs discriminati, e o gluma. Aia e nimic. Ia încearca sa fii rasist si vezi ce e aia discriminare adevarata lol

 • penisbeat spune:

  Intri la discriminati pe motiv de boala psihica lejer, nu e nevoie sa iti inventezi un defect. La doua zile dupa ce nu ne interesa ce se intampla in SUA, acum ne intereseaza ce se intampla in SUA. Zici ca esti Two-Face, smbp. Cu alte cuvinte recunosti ca pana la urma cacaturile de acolo iti afecteaza si tie viata de zi cu zi, ca stii ca in cativa ani o sa ti se ceara si tie sa bagi dramele tiganilor in scenarii pt filme dar e ok, n-ai sa recunosti oricum ca ai mancat rahat acum doua zile.

 • Gica spune:

  Cititi ba tot articolul de pe LATimes citat de radu, nu luati de bun ce scrie jegosu asta frohstr@t aici.
  Baga-mi-as pula-n ma-ta Radule, du-te-n pula mea cu dezinformarea ta de 2 lei !

  Un film poate fi bun de nominalizare si doar prin compozitia crew-ului si a personalului de productie si marketing si distributie!!!

  For the 96th Oscars (2024), a film must meet TWO out of FOUR of the following standards to be deemed eligible:

  STANDARD A: ON-SCREEN REPRESENTATION, THEMES AND NARRATIVES
  To achieve Standard A, the film must meet ONE of the following criteria:
  A1. Lead or significant supporting actors
  A2. General ensemble cast
  A3. Main storyline/subject matter

  STANDARD B: CREATIVE LEADERSHIP AND PROJECT TEAM
  To achieve Standard B, the film must meet ONE of the criteria below:
  B1. Creative leadership and department heads
  B2. Other key roles
  B3. Overall crew composition

  STANDARD C: INDUSTRY ACCESS AND OPPORTUNITIES
  To achieve Standard C, the film must meet BOTH criteria below:
  C1. Paid apprenticeship and internship opportunities
  C2. Training opportunities and skills development (crew)

  STANDARD D: AUDIENCE DEVELOPMENT
  To achieve Standard D, the film must meet the criterion below:
  D1. Representation in marketing, publicity, and distribution.

  Deci „2001: A Space Odyssey” poate lejer sa bifeze B, C, si D.

  Sa te fut in gura Radule cu dezinformarile tale.
  Ai sa imbatranesti urat ba, o sa ramai cu conservatori tristi ca tine si-o sa va faceti laba-n cerc unu altuia, cum fac Eftimie cu Funeriu, si tot restul lumii o sa va urasca.
  O sa mori batran si trist !

  Intre timp eu te astept pe facebook, citesc cu interes ce scrii … stii ce zic ;)

  • Radu Post author spune:

   pai ce ba avea transgenderi la marketing si nu stiu eu? da plm, poti sa faci cotele in spatele camerei da tot tre sa faci cote la productie

 • Iepurila spune:

  In American English “stingaci” se traduce mai precis “left-handed” sau “Southpaw” in slang. “Lefty” inseamna mai degraba “de stinga”, ceea ce explica mai degraba ultimele tale postari. Stingacii sint mai creativi si se pricep mai bine la amor, avantaj Pitici Gratis.

 • Gica spune:

  Esti imbecil ?!?
  Nimeni n-o sa retraga oscarurile filmelor vechi pt ca nu exista indience obeze transgender in distributie !

  Ideea ramane: in ziua de azi, poti sa faci un film LA FEL CA „2001: A Space Odyssey”, cu 5 personaje (toti astronauti americani albi ca in anii 70), dar sa bifeze suficiente capitole la partea de crew & staff.

  Hai ca deja vorbim degeaba, ori ai inteles si te comporti ca un troll cu micropenis ce esti ori esti prea prost ca sa meriti sa-ti explice cineva ceva.

 • Gica spune:

  PS.

  REPARA-TI IN PULA MEA PLUGINUL CARE SE OCUPA DE FUNCTIA „RASPUNDE”, CA IN AFARA DE RASPUNSURILE TALE, TOT CE SCRIU CEILALTI COMENTATORI APARE CA COMENTARIU PRINCIPAL „IN ROOT”, NU SUB COMENTARIUL LA CARE A VRUT OMUL SA RASPUNDA !!!

  VEZI CA NU SUNT SINGURUL CARE SE PLANGE !!!

  • Radu Post author spune:

   da ce mortii tai vrei tu sa raspunzi la mine pe site la oameni coaie. unde pula mea scrie ca aici e loc de purtat dialoguri intre consumatori

 • Smith Wesson spune:

  Bai, Gaga, indiferent de meridianul sau latitudinea faptului, cotele diversității impuse actului artistic sunt la fel de odioase ca și cotele de chiaburi care trebuiau raportate in anii 50 fiindcă aparțin aceluiași regn.
  Du-te dreaq in NK sau in China dacă vrei sa fii kapo in lagărele fericirii.

 • strapon spune:

  9.septembrie 2020: „pe de altă parte face filme sterile conforme cu doctrina chineză, să nu le cenzureze Partidul Comunist piața de desfacere imensă din china. Da, e mișto să ai filme cu gay, dar dacă se pupă doi bărbați în film, nu îl mai primesc ăștia în china,”

  14.octombrie.2019: „Știți de ce, dintre toate subiectele discriministe, corporațiile merg atât de tare pe propagandă pro-gay și nu spre, să zicem propagandă pro liberă exprimare, să zicem? Pentru că pe chinezi îi doare la bască de gay.”

  concluzie PLM

 • Kent spune:

  evrei stangaci gata, doo criterii, boom, mergem ca intainte!

 • Oana spune:

  Maparea 4D a trigarilor sociali, modelarea presiunilor economice blat, bla ai DepresoHub

  Uite, ai putea să îți iei chirie in Primăverii, printr-un grant (cel mai josnic buget, 50000 Euro), sa cercetezi prin observație participativă ideea de mai sus.

  Atat, astăzi din Subcurbura Muntelui Venus.

 • Oana spune:

  Orice lefty crede că are dreptul în Primăverii.

 • Alex spune:

  Radule scrie si tu o carte ce naiba. Povestea unei tinere imigrante de culoare cu disabilitati care descopera dragostea dintre femei in timp ce se plimba de-an pixu prin europa. Poti sa adaugi si chestii cu schimbare de sex, ceva catel schiop etc. O poveste siropoasa plina de clisee transpusa pe discriminare si lupta de clasa, sa le curga balele la progresisti. Sa fie lectura usoara, fraze scurte, cu poze, asa ca pentru un copil de gimnaziu.
  Sa vad daca are tupeu vre-un critic literar sa comenteze ceva. In cativa ani o sa fie best seller posibil lectura obligatorie, te imbogatesti peste noapte nu fi fraier.

 • Unu spune:

  *vreun bă, dă-te-n casa mă-tii de agramat cu pretenții!
  @Alex.

 • Unu spune:

  Băi Gică, corect era *târî-mi-aș coaiele pe coliva mă-tii în timp ce mă cac pe groapa ta să aibă tac’tu unde înfige lumânarea.
  Târî-mi-aș e o inversiune ca aia făcută de tine când dai muie și ești la capul greșit al pulii…

 • strapon spune:

  Iar a inceput sa guite cocotatu’ asta…..

 • Unu spune:

  Iar ne băgăm pula în tot neamul tău de macac…

 • ion spune:

  Radule, sa nu-l banezi pe Gica. e clar psihopat si e minunat sa-l avem printre noi. cum pune el botu la toate articolele, cum se agita, cum ii place să-și citească commenturile dupa și să facă o labă pe ele. profilul psihologic de cruciat. nu te lasă Gica, rupe-i tată!

Adaugă un comentariu