Spuneți! „Nu?!” Bulingului

Oameni buni! Cred că în sfârșit am găsit o soluție să scăpăm de fenomenul bullying!

În primul rând trebuie să stabilim ceva care e clar. Bullyingul este o problemă serioasă a omenirii, nu doar un comportament tipic uman de reglaj social la fel de instinctiv și natural ca zâmbitul când vezi o femeie cu țâțe mari, cum ar zice unii care sunt răutăcioși. E ceva ce se poate schimba din bătut obrazul și pedepsit excesiv alea 1% cazuri care ajung în opinia publică, cât să le fie frică și ălorlalți 99% pe care nu îi vede nimeni.

E clar că abordarea actuală, aia în care vezi pe net niște bullying și țipi tare „of of foarte urât nu sunt de acord” ca să te aplaude prietenii tăi care și ei nu sunt de acord nu funcționează. Adică te face să pari super vertical și simțitor, dar nu scade cu nimic numărul de cazuri din lume.

Ca să scădem numărul de cazuri, întâi trebuie să identificăm problema. Asta e ușor și problema e clară. Problema e că există prea mulți oameni în lume care sunt pămpălăi, betălăi, timizi, ciudați, fricoși, cu fizic nefiresc, defecte de vorbire sau pur și simplu o față antipatică.

Dacă am scădea numărul de pămpălăi, betălăi, flaușați, timizi, ciudați, strâmbi, fricoși, fraieri, sensibili, oameni cu defecte de vorbire sau pur și simplu o față antipatică, CLAR ȘI EVIDENT ar scădea numărul de cazuri de bullying.

Deci propun așa. Întâi, pasul unu, identificăm cât mai mulți oameni care se încadrează în categoriile pămpălăi betălăi flaușați, timizi, ciudați, strâmbi, fricoși, fraieri, sensibili, peltici, bâlbăiți, fomfăniți, chiompălăi, prea grași, prea slabi, prea înalți, prea scunzi, roșcovani sau care au pur și simplu o față antipatică și apoi punem ușor presiune pe ei să se schimbe.

Poate așa, cu puțină terorizare fizică și psihică, să știe că nu-s conformi cu idealurile umane și trag specia în jos prin insistența lor de a păstra carcateristici aiurea și nasoale. Îi arătăm cu degetul, râdem de ei, le lipim gumă în păr, le dăm interdicție de a frecventa locuri, etc.

Motivați de noi, ei vor fi forțați-obligați să se schimbe. Moment în care numărul cazurilor de bullying de pe mapamond o să scadă drastic, pentru că nu o să mai existe potențiale victime.

Puterea este la noi, oameni buni. Spuneți nu bullyingul! Haideți să facem acest fenomen să dispară!

***

Comentarii (11)

 • Cristi spune:

  Oamenii ca tine fac umbra degeaba pământului.
  Valorezi mai puțin ca o planta.
  Ești complet inutil pentru societatea în care trăim.

  • Radu Post author spune:

   haha bine ca esti tu util, unealta firava care esti

 • Cool Adam spune:

  Teoretic solutia ta e buna, dar din experienta mea de bully pot sa spun ca acele criterii pur si simplu se vor modifica in mod constant, astfel incat bullyingul sa continue.

 • nuconteaza spune:

  Pai o sa continuie pana o sa dispara categoriile alea de care a mentionat radu, ceea ce e ok. E pentru binele tuturor.

 • David spune:

  Neah, dacă crezi că bullying-ul e ceva instinctiv —ceea ce este— nu îi spui nici ‘da’ nici ‘nu’, ci înveți să te folosești de el în ambele sensuri.

  @Cristi, bă Cristi: ca să faci umbră trebuie să ajungi să crești un pic ceva mai înăltuț de firul ierbii de unde totul pare plan și uniform, fix ca societatea aia în care visează toată lumea să trăiască. Nu fi gazon!

 • Mihai spune:

  Daca aveam telefon in copilarie (anii 70-80), as fi facut un rating de invidiat pentru toate posturile de televiziune…

 • Cazma spune:

  Cool Adam gets it. Chiar asa este.

  Decat comisii, mai bine ceva invataturi despre cum odrasla se poate apara si, eventual, riposta. Nu neaparat DOAR prin violenta dar, pula me, pana la urma societatea si intreaga lume sunt niste medii violente la baza. Fizic SI psihic. Urat dar adevarat… aia e.

  Poti face cam tot ce vrei tu atunci cand nu poate nimeni sa te bata. In special pana in 18-20 ani, cand bataia este mai des intalnita decat la varstele mai inaintate.

  Aveam un coleg prin scoala, transferat prin ultimele clase (generala sau liceu, nu mai stiu). Linistit, cuminte, foarte timid si imbracat mai mereu in roz pentru ca aia era culoarea lui preferata si nici nu glumesc. Normal ca au trebuit sa-l testeze niste zdrahoni din-aia dezvoltati precoce. L-au testat o singura data. De fapt, ala cu gura mare l-a testat o singura data, pentru ca si-a primit bilet dus-intors pana in Shadow Realm fara sa insiste prea mult. Baiatul asta in roz i-a stins lumina cu un 1-2-4 frumos de tot. Aparent, facea box la semi-pro, pe nu stiu unde in Bucuresti.

  Nici n-a fost nevoie de comisie ca sa se rezolve rapid chestiunea, pentru baiatul asta.

  • Radu Post author spune:

   am vazut si eu filmu, parca in matchstick men era

 • Cristi spune:

  Pai probabil ca ma și vezi ca pe unul cu ochelari, slab, bleg, exemplul clasic de tocilar prezentat frecvent în filmele americane.
  De fapt am 1.90 și 98 kg și nu sunt bleg deloc.
  Nu am făcut parte în niciun caz din clasa celor abuzați, în copilărie.
  Doar ca ideea ta e pur și simplu extremista și utopica și din punctul meu de vedere nu poate duce la nimic bun.
  Realitatea e ca nu putem fii toți egali.

 • G. Aura spune:

  Fight for peace, gen like?

 • Ion spune:

  Complet de acord Centaure. Da eu zic totusi ca nu putem face asta pana nu legiferam si noi libertatea armelor ca in state. Altfel cum obtinem olimpici ca Nikolas Cruz?

Adaugă un comentariu