Considerațiuni despre suc albastru

1. Istoria sucului albastru

Vrei să bei ceva colorat. Ai noroc. Toate culorile din spectrul vizual perceptibil uman se regăsesc în într-un fel sau altul în licori de băut. Însă dintre toate culorile, cea albastră e cea mai rară. O vezi în principal la spirt, care teoretic nu e de băut, dar practic nu știi tu cum e viața de alcoolist sărac de la țară, să judeci.

O mai găsești și la Gatorade care, la fel ca și spirtul, nu e pentru toată lumea. Gustul ăla de transpirație de scrot de înger nu e pentru orice paletă. E genul ăla de gust cu care trebuie să te obișnuiești ca să-ți placă. Nu bucură corpul de la prima încercare. Categorie în care mai intră cafeaua, ciorba de burtă, berea, pizda și munca. Fanta socata e și ea albastră, la prima vedere, însă albăstreala e doar la sticlă. Pusă acolo să ascundă culoarea lichidului, care arată de parcă un vegetarian anemic a urinat și ejaculat în același timp.

Albastrul e o culoare rară. Raritatea ei are explicații antropologice. În toată istoria vieții, de milioane de ani, de la euglenă până la noi, rar a fost un lichid albastru pe care o ființă să-l bea și să nu crape. Te uiți la unul și țipă în tine toate organele în cor, cu creierul de reptilă pe post de dirijor că nu e bine ce vrei să faci. De-aia e folosită în general pentru lucruri care NU SUNT de băut. Ca spirt și antigel. Dar deja te-ai hotărât să sfidezi natura, bunul simț și propriul corp și să bei albastru.

Mărcile mari rar lansează pe piață ceva albastru. Înțeleg că piața pentru băuturi albastre e limitată la bebeluși fără instinct de conservare și psihopați siniștri. Sprite a încercat ceva în domeniu acum vreo 20 de ani. Avea gust de fungicid și tristețe. Anul ăsta a apărut Mirinda albastră. Am cumpărat dintr-o curiozitate dementă.

2. Gustul

Mix-it scrie pe cutie. Cu gust de afine și portocale, mai scrie. Încerci să te gândești la portocale și afine și nu îți poți imagina în ce hal bolnav au fost combinate de s-a ajuns la culoarea asta care supără organe și pătează chiuvete.

Plimbi lichidul prin gură ca să-ți pedepsești toți dinții în mod egal. Gustul nu are nici o treabă cu portocalele sau afinele. Ar fi putut la fel de bine să scrie pe ambalaj grefe și coacăze. Mango și dude. Lac de uși și saramură de sepie. E un gust la egală distanță de orice se poate găsi în natură. Singurul lucru cu care seamnă sunt pastilele alea efervescente de vitamine cu care mame științific analfabete își chinuie copiii rahitici. Doar că mult mai dulce. Vitamine efervescente în apă cu mult zahăr.

3. Postgustul

Limba păcălește ușor, cu papilele ei gustative capabile să simtă zahăr și să se bucure de drog. Însă o dată ajuns lichidul în gât, senzația se schimbă. Iluzia se năruie. Nu e suc. E însuși Universul care te urăște și se pișă în gâtul tău. Suntem toți egal de responsabili pentru atrocitatea comisă. Cei care au venit cu ideea acestui „suc”, producătorii, distribuitorii, consumatorii și spectatorii indiferenți.

E prea târziu să te mai răzgândești. Dumnezeu e mort și singura forță din existență e ura. Singura direcție e spre tine. O realitate care permite suc albastru nu e recuperabilă. Totul trebuie distrus, atom cu atom. N-ai băut din curiozitate. N-ai băut din teribilism. Nici măcar din masochism. Ai băut suc albastru ca să te predai în fața realității indiferente. Existența ta e o glumă. Conștiința îți este inundată de înțelegere și durere în timp ce lichidul nesfânt ți se scurge pe esofag.

***

Comentarii (19)

 • Cool Adam spune:

  Prima pagina din Necronomicon este de fapt o reteta pentru Suc Albastru.

 • Oana spune:

  Absint slots, sa moara Jean 2013 de ma iubea singur de asfalt la Universitate, de cate ori trebuie sa urlu Tango Gotan? ce pidze infecte cu cosuri , cum dracului Radu sa futi asa ceva. Respect, fratello!

 • oana spune:

  A cui conștiință, Radu?
  Știi cât de ușor te adorm parafele PSD din Berceni|?

 • Dacian Soros spune:

  Apa + zahar = prost. Nu imi imaginez niciun om care arata normal, sau e mai mult de sef de asociatie de locatari band apa cu zahar, indiferent de culoare.

 • Cristi spune:

  …deci, articol sponsorizat?

 • oana spune:

  Da, ca multe altele. Ai impresia ca banii cresc in pom?

 • plm spune:

  misto asa cand nu e iar politica

 • oana spune:

  –––Virusurile ARN si bacilii RAI––––––––––––––––––––––––-

  Virusul hepatititei C nu a fost eradicat prin vaccin
  HIV nu a fost eradicat prin vaccin.

  LSE nu se vindeca.

  Front anatomic comun Lupus/VhC/coVID/HIV: utilizare interferon/lipsa Stafilococi

 • oana spune:

  Dar femeile cu studii postuniversitare? numai la analfabeti va sta capul in ceas de alegeri. Nu mai pot posta pnimeni pe faisbuc dupa ce am scris ieri aici, de practicile insalubre ale lui Funeriu si firmei angajate (tertilor care interactioneaza cu fanii domniei sale), in timp ce promoveaza AT-URILE, si nu vreo modernizare de vreo sectie ATI

  Funeriu si firma lui de social media, nu ii dau numele, dar Radu, de ce nu imi mai pot folosi de azi contul de fesibuci?

 • oana spune:

  ludo/vice, fii atent cum sta treaba cu schema de stat. Este gandita, din punct de vedere al sustenabilitatii strategice a produsului cultural dezvoltat, de un inginer.

  Bafta, la a doua runda de consultari, Radu! Insista asupra inaplicabilitatii din teren din oricare domeniu dornit, NU FUNCTIONEAZA.

 • 4 spune:

  Foarte bun și ăsta. Ți-ai revenit!

 • Cazma spune:

  @Dacian
  lol, ma! Tu esti din-aia care isi refuza constant si constient multe dintre micile placeri ale vietii (adevarat, unele nocive) pentru ca sunt prea rupti in gura ca sa-si mai controleze poftele?

  Nu voi bea o doza de [brand de suc] de 0.33, ca sa-mi satisfac o pofta ocazionala, de moment.

  Nu, eu voi renunta complet la toata gama de produse asemanatoare de pe piata pentru ca toata lumea stie ca o doza de [brand de suc] de 0.33 este primul pas spre diabet si obezitate si statul la PC noaptea cu PET-ul de 2.5 langa picior.

  Copy/paste pentru orice junk-food sau viciu rezonabil.

 • sindi_cat spune:

  ”vegetarian anemic a urinat și ejaculat în același timp” – e posibil dpdv fizic?

 • ilie spune:

  nu e posibil dpdv anatomic, dar n are de unde sa stie radu, ca e prost. macar e haios cateodata.

 • Alexandra spune:

  Ai uitat o treaba. La capitolul ”postbautura” trebe neaparat specificat ca te piși verde pentru urmatoarele măcar 12 ore, ca si cum ai baut albatru de metil.

 • daniel spune:

  L-am primit de la bringo fara să-l cer. Mi-am cerut iertare peștilor care au mai rămas în Dâmbovița in aval de București și l-am aruncat în chiuveta.
  NB
  Vezi că la postgust ți s-a spart adverbul „odată” in două.

Adaugă un comentariu