americanii au de ales între doi căcați de culori diferite

Ca centrist radical sunt de acord pe câteva puncte cu Biden, pe altele cu Trump, dar la cele mai multe chestii nu-s de acord cu niciunul dintre ei. Niciunul n-o să taxeze mai tare bogătașii, niciunul n-o să facă educația mai accesibilă, niciunul n-o să încerce să ia armele de la toți nebunii. Sunt doar doi boșorogi care funcționează din bani de la corporații și bogătași și care o să guverneze pentru corporații și bogătași.

Dacă faci un pas în spate, o să vezi că bătrâneii ăștia doi au mai multe asemănări decât diferențe. Practic singurele diferențe sunt de-astea, de aromă, pe căcaturi sociale despre care toată lumea are o părere puternică dar nu afectează marea majoritate decât la convingerile morale, gen avort și discriminare. Și, evident gașca de bogătași pe care o servește.

Pare din ce zic că-s super de stânga și că n-am nici o gară cu trenul portocaliu. Nu e chiar așa. Sunt împotriva migrației din motive economice. Din cauza ăsteia e golită românia de doctori și trebuie francezii să poarte guler de tablă când ies de la biserică. Cred că armonia socială și culturală e mai importantă decât creșterea economică în orice situație.

„Dacă e bun pentru economie, e bun și pentru populație”. M-am săturat de porunca asta principală a religiei consumeriste. Nu e chiar așa. Când strici echilibrul social pentru economie, apar probleme noi. De-aia a și ajuns Trump președinte. Ca răspuns la migrația absolut cretină de forță de muncă necalificată din SUA. A divizării politice profunde din ultimii 20 de ani în care nimeni nu mai e de centru. Iar obiectiv vorbind, în oricare extremă te scalzi, ești parte din problemă. Când un grup extremist crește în mărime și putere, nu va căra populația spre punctul lor de vedere, doar va crea o contramișcare de extremă opusă. Care va crea și ea o contramișcare de extremă opusă și tot așa până nu vei mai găsi om care să zică „băi, există părți bune și proaste în ambele tabere”. Ca-n SUA. Fiecare va fi nevoit să aleagă o tabără și să se închisteze într-un set de valori la pachet, de frica valorilor ălorlalți.

În perspectivă însă e bine de ținut minte că e mai relevant pentru tine ca om cine e șef de scară la tine în bloc decât cine e șef pe america. Singura problemă e că nu poți să dai ochii peste cap și să clefăi păreri cu prietenii despre șeful tău de scară, că nu-i interesează și pe ei. Dacă ți se pare că politica globală e altceva decât subiect de gargară, ești foarte prost.

Dar cred că Biden o să câștige. N-am mai văzut în viața mea presă atât de politizată. Toate goarnele țipă doar despre ce măgării face fiul candidatului taberei opuse. Sunteți tâmpiți? Ambii sunt niște boșorogi cu copii idioți care trag la căruță pentru tatăl lor în detrimentul populației. Care e diferența?

Și bineînțeles, toată media. Nu există actor de care să-mi fi plăcut până acum două luni care să nu se fi prostituat pe instagram recent, milogindu-se de milionul lui de followeri să se ducă la vot, de parcă oamenii nu-l urmăresc pentru entertainment ci pentru dresaj.

Dar sunt prea mulți. Prea mulți influensări care-l spală și-l ling pe biden în timp ce publicul lor de NPC-uri aplaudă ca focile. Cumva prostul de rând care e de acord cu tot ce vomită presa/hollywoodul/orice tip de media se cred rebeli și parte din contramișcare, nu oile de bază ale curentului popular. E super penibil. Dar oamenii sunt turmă și turma e mânată de Alec Baldwin și Michael Keaton care urlă că omu portocaliu rău și o să ștampileze cu două mâini pe Biden pentru că sunt în așa hal de proști încât nu-și dau seama că faptul că au de ales între acești boșorogi aproximativ la fel dar de arome diferite înseamnă că deja au pierdut.

***

Comentarii (12)

 • Cool Adam spune:

  Eu nu prea sunt avizat sa emit opinii in legatura cu politica americana dar cred ca un lucru pe care cu totii putem cadea de acord e ca Hunter Biden are ditamai pularaul.

 • Jane Făe spune:

  Și cum faci, boss?
  Legi doctorii de calorifer să nu mai plece?
  Reînvii securitatea și pui grănicerii să îi împuște când trec înot Dunărea?
  Cam care e planul?

  • Radu Post author spune:

   planul ar fi tarile multiculturalistice sa nu lase permise de munca mai lungi de 5 ani de persoana, ca sa-si protejeze populatia si pe cea a tarilor subdezvoltate de migratia creierelor. gen sa ii lasi sa le taie musulmanii capetele pana o sa zica „ba, gata, ia hai toata lumea la voi acas”

 • Tatal spune:

  Scapi de ciorditorii din spitale si le dai salarii competitive bazate pe skill si or sa ramana si oameni care nu-s ultimele scursuri

  Fun fact, am avut (ne)placerea sa fac o cursa de bla bla cu un gabor al carui nevasta era ceva asistenta in vremea in care era voiculescu ministru sanatatii si ala vorbea cu nevastasa si aia i se plangea ca trimitea ministeru controale peste ei la 1 noaptea si … nu mai pot ciordi :))

 • jos_cenzura spune:

  Tatăl, cu alte cuvinte, privatizezi sistemul medical.

 • penisbeat spune:

  Subestimezi cat s-a sictirit americanul de rand sa primeasca lectii de viata de la drogati, curve, betivi si pe alocuri pedofili care nu au absolut nimic in comun cu ei. Daca va fi sa iasa biden va fi din alt motiv, nu ca s-a luat lumea dupa celebritati. Dupa presa, poate, presa a fost contra lui Trump si in 2016 dar nu chiar pe fata ca acum. Atunci s-a scris in presa despre Hillary si emailurile ei, de data asta presa a ascuns voit pataniile lui Hunter. Nici in Ungaria lui Orban sau Rusia lui Putin nu e presa in halul asta de partinitoare.

 • Vania spune:

  Asta cu medicii nu prea fake sens. Vrei să adopte Străinezia măsuri ca să-ți rezolve lipsa medicilor la tine în țară? Păi lor li se rupe că n-ai tu doctori în Ro. Îi interesează să-și trateze propria populație. În Germania 70% din rezidenți sunt străini. În multe spitale de provincie e lipsă de medici, dar abia găsești un rezident neamț. Să antrenezi 6 ani un omuleț să nu fie chiar magnet de malpraxisuri costă, tati. Nu mai bine iei unul gata antrenat? Care permis pe 5 ani? Crezi că ăia te învață 5 ani de rezidențiat ca să te duci înapoi la tine în țară să profesezi? Păi e proști?

 • Fabian spune:

  Nu pot să cred că ai opinii despre politica americană. Ce mai urmează? Să îți iei mașină și să faci taxi?

 • Gica spune:

  Bine ma, da cum ramane cu fiecare dintre ei luati asa, „pe persoana fizica” ?

  Trump e de un miliard de ori mai infect, ca om, ca apucaturi, comportament, mentalitate, ce vrei tu.

  Asta nu conteaza deloc ?

 • Coroner spune:

  eu zic că Trump e mai ok…în primul rând e cam greu de manipulat,nu cred că le face jocul corporațiilor.E primul președinte ce a avut coaie și a pus Chinei taxe pe mărfuri,primul președinte de la Eisenhover ăla încoace care nu a angajat America în nici un război…și ar mai fi câte ceva…

 • jos_cenzura spune:

  Biden e un șpăgar cu experiență de vreo jumătate de secol, un fel de Adrian Năstase mai puțin cult, sau un Dragnea mai puțin mieros (și mai subtil).

 • Perkele spune:

  fiind si eu centrist, sunt total de acord cu tine pana la migratia de motive economice. eu daca vreau sa plec sa lucrez unde vrea pl mea si aia vor sa ma primeasca acolo, ar trebui sa am voie sa ma duc, nu sa fiu legat de glie ca iobagii in evul mediu. daca tara de unde sunt vrea sa nu mai plece creiere, ar trebui sa creeze conditii ca sa nu mai plece, gen administratie civilizata, coruptie putina spre deloc, infrastructura etc. si sa nu o dai pe aia ca statul a cheltuit bani in educatia mea, ca banii aia tot de la ai mei si de la altii vin, nu-s banii lui personali.

  in plus, aia care taie capul prin franta pentru ca nu le plac desenele animate nu cred ca sunt veniti acolo din motive economice, multi sunt deja nascuti acolo pentru ca francezii le-au colonizat stramosii si pe multi i-au adus acolo ca erau din acelasi imperiu. plm, asa le trebuie daca s-au bagat peste colonizat musulmani si daca tot i-au colonizat, nu i-au exterminat fizic sau cultural. vezi vreun terorist argentinian/columbian/bolivian/mexican prin spania ca a vazut desene cu quetzalcoatl sau apu? vezi vreun brazilian care taie capul la profesori prin portugalia?

Adaugă un comentariu