despre narcisiști

Psihopații narcisiști sunt destul de șarmanți de obicei. Și Ted Bundy era un tip charismatic. Totul se schimbă când pierd. Creierul narcisistului nu poate să înțeleagă pierdutul. El e convins că e cel mai bun din tot Universul și dacă la o competiție a ieșit că n-ar fi cel mai bun din tot Universul, n-are cum să fie vina lui. E a universului. Concursul a fost necinstit. Cineva a trișat. Juriul a fost dobitoc. Judecătorul incompetent. Nu are cum.


Nici nu poate vedea înfrângerea ca posiblitate până în momentul în care ajunge singura posibilitate. Și atunci narcisistul se schimonosește de furie. Toată masca aia pe care și-a construit-o, ca să îl vadă lumea așa cum vrea el, pică și vezi un om mic și furios care se smiorcăie ca un bebeluș și dă vina pe tot ce e în jurul lui, pierzând și ultima fărâmă de demintate. Urlă și devine de o violență neputincioasă și penibilă.


Ce zic eu e că trebuie pregătită găleata de popcorn bine, pentru că Trump n-o să plece de la Casa Albă zâmbind, demn, pe ușa din față. O să fie scos de acolo urlând. Asta după ce se termină numărătoarea voturilor și toate fentele legale și ilegale posibile.


Toți care au impresia că o să se termine circul curând chiar nu știu ce-i așteaptă.


Și pe un ton optimist, pentru a debusola și mai tare cititorii. Eu chiar m-aș bucura să Câștige Trump pentru că țin cu cea mai absurdă realitate posibilă. Nu îmi pasă de implicații atât timp cât e distractiv de privit.

***

Comentarii (8)

 • Coroner spune:

  Păi dacă nu câștigă Trump, unde mai e toată distracția? Măcar americanii au avut curiozitatea perversă de a vedea ce se întâmplă când l-au ales…puteam și noi să-l alegem pe Vadim sau pe suavul Dănuț Diaconescu dar ne lipsește simțul umorului negru, păcat…

 • Jane Făe spune:

  Abia aștept să se termine căcatul ăsta de alegeri de la americani, să nu mai aud toți experții pulii în tehnicalitățile sistemului electoral american și în politica americană deși ei habar nu au cum funcționează nici sistemul american de vot, nici ăsta românesc.
  Experții pulii, care la alegerile noastre nu votează, pentru că „nu îi interesează” sau era prea călduț în ziua aia sau era prea răcorică seara sau aveau rezervare la hard rock Cafe să sugă dintr-un moca Frappuccino de zmeură; și pentru că sunt ocupați să fie experții pulii în votul american, deși nu au habar despre nimic.

  Nu știu cum pula mea am ajuns să fiu înconjurat de experții pulii, să mă fută la icre cerându-mi părerea despre alegerile din SUA în timp ce USR și PSD se votează între ei pentru posturi călduțe la stat, în timp ce capitala României nu are apă caldă și căldură mai rău decât pe vremea comuniștilor.

  Cred că o ducem prea bine și avem prea mult timp liber.
  Atât de bine o ducem încât nici nu simțim putoarea căcatului din jurul nostru. Noi ne înecăm în propriul căcat, dar suntem ocupați cu analiza căcatului la nivel înalt de la americani.

  Muie!

 • ilie spune:

  Dupa cum a inceput articolul credeam ca o sa fie despre roast battle, sunt dezamagit dar nu surprins.

 • ads spune:

  faina aveam, drojdie mi-am luat ieri, deci paine este. circ as vrea sa fie cu prelungiri pana dupa craciun! nu mai avem nevoie nici de ghirlande, nici de targ de craciun, de nimic. bravo! bravo!

 • Cazma spune:

  100% de acord cu Jane Fae.
  M-am saturat de meme cu Trump si cu tipa ailalta, Kamala.

 • Cryssy spune:

  Ba din contra, o sa fie mai amuzant cu Biden. Sa vezi cum strange asta fetitele in brate cand merge in vizite prin alte tari si cum uita numele premierului sau a presedintelui cu care se intalneste. Sa ii vezi fata lui Iohannis cand Biden ii intreaba „Ce mai faci George?”

 • Unu spune:

  Uite că Centaurul a avut încă o dată dreptate.
  P. S.
  Jane Făe, futu-ți ”răcorica” mă-tii, aia călduță.

Adaugă un comentariu