Drobul de sare din „prostia omenească” acum e de AUR!

Băi nu mai pot. S-au alarmat toți oamenii care au înțeles viața doar din statusuri pe facebook și clickbait penal că sunt AUR în parlament. Ce ne facem!? Lumea o ia razna! Drobul de AUR o să strivească CiLiViZaȚia! Calmați-vă țâțele oameni buni. Iar aveți gratuit o criză de-aia. Hai să o luăm pe rând cu toate „problemele” posibile cauzate de băieții ăștia.

1. SuNt ExTrEmIsTi sI FaScIsTi!

E amuzant că alarma asta o auzi doar de la extremiștii discriminiști. Extremistul țipă că e atacat de extremiști, ce să zic. Stați relaxați, discriminiștilor, că o să procedăm cu extremiștii de dreapta exact cum procedăm și cu voi, ăștia de stânga. Râdem, facem cu mâna și maxim ignorăm. Iar asta cu fascismul e complet gratuită. Sunt la fel de fasciști cum erau și PRM-ul, PP ul lui Dan Diaconescu sau Noua Generație a lui Becali. Adică oleacă, dar nu cât să fie probleme. O să se agite ei puțin, o să vă agitați și voi puțin, noi ăștia normali o să crăpăm semințe și aia e. E doar o formațiune de ciudați în opoziție. Am avut tot timpul, au și francezii, au și nemții și nu se dau cu curul de pământ de jale.

2. VoR uNiReA cu MoLdOvA cArE aR fI DeZaStRu EcOnOmic!

Bă, de ăștia mi-e cel mai scârbă. V-a spălat consumerismul pe creier că cel mai important lucru din univers e economia. O nu, ce ne facem, economia! Nici măcar o firmă de apartament n-ar trebui să aibă ca scop final suprem profitul, darmite un stat. Cât de vraiște poate să ne facă economia o unire? Oricum e deja vraiște. N-avem prea mult de pierdut. Iar faptul că au fost singurii care au țipat de unire și oamenii i-au votat înseamnă că unirea cu Moldova e încă o dorință reală pentru mulți, nu? Moldova e România și mulți, inclusiv eu, am accepta să fie lovită economia asta sfântă în numele ei.

Ok, fac cu 20% mai puțini bani în următorii 20 de ani, să zicem. Dar ne unim. Din punctul meu de vedere merită și e un sacrificiu acceptabil. Cum, bă, să îi lași pe ai noștri să fâlfâie prinși între occident și orient pentru niște bani? Cât de trădător să fii?

3. DaCă AjUnG lA PuTeRe cU aLiAnȚă cu PSD și PMP?!?!

Dar dacă plouă cu unicorni? Dar dacă de mâine începi să te caci bani? Astea și alte întrebări absurde pe care doar un om rupt de realitate și le-ar pune, în episodul următor!

Doar pentru că urăști două tabere de oameni nu înseamnă că taberele alea două se înțeleg. O să îți dau niște spoilere de o să îți explodeze mintea: majoritatea votanților AUR urăsc pesedeii la fel de mult cum îi urăsc și votanții USR. De-aia au și votat AUR. Că nu voiau nici cu ăia, dar nici cu voi.

Pe deasupra Băse a zis că nu ar guverna niciodată cu AUR. AUR au zis că nu vor guverna cu nimeni. Sigur, sunt vorbe în vânt momentan, dar în logica chestiilor pare că au sens.

Și mai e o chestie pe care nu o înțelegeți. Toate partidele de tip AUR n-au avut o coeziune internă prea mare. Hai să zicem puțin PRM că era Vadim personaj și putea să pună biciul pe ei. Dar restul, PPDD și PNG spre exemplu, s-au adunat doar pe faptul că nu erau de acord cu restul și ceva naționalism. Atât. O dată ajunși în parlament nu au avut nici o linie de partid, nici o poziție comună.

PPDD, cel mai bun și similar exemplu, a avut un traseu foarte clar. Ăia ajunși în parlament au rămas mercenari, fiecare pentru el, și au votat cot la cot cu ce partid i-a șpăguit individual mai bine. Au fost chiar ieftini, că erau proști și dezogranizați. Și așa o să facă și ăștia, 40 sau cât or fi. Ajunși în Parlament trebuie tratați ca 40 de oameni separați, nu ca un partid. O să încurce niște voturi și cam atât.

–-

Soluția la toate problemele astea e simplă și o văd toți centaurii. Centrismul radical. Ignori extremele, te poziționezi la echidistanță de ele, încerci să tragi lumea spre mijloc și ignori cu grație orice încercare a unei extreme de a se victimiza și a atrage simpatie în fața celeilalte, prezentată ca pericolul MAI MARE. Lăsați vrăjeala, băieți. Degeaba v-ați dus în colțuri diferite să vă dați cu curul de pământ și să arătați unii spre alții. Nu ne pasă nici de coaliția pentru familie și nici de demos.

Singura problemă reală e că lumea devine mai proastă pe zi ce trece. Din fericire, Zucc are o soluție: șterge orice discuție despre faptul că lumea devine mai proastă pe zi ce trece, pentru că trezește sentimente de inferioritate care n-au ce căuta în Lumea Nouă și Frumoasă. Rămâneți radical centriști, prieteni.

***

Comentarii (24)

 • Cool Adam spune:

  Aia din bula corporatista liberala probabil isi imagineaza electoratul AUR ca un fel de Camasi Brune. Electoratul AUR e 90% format din var-tu cu care nu prea vorbesti. Nu, nu ala mai de succes ca tine, cu care te compara ma-ta tot timpul. Ala mai prost ca tine, care isi pierde 3 sferturi din salariu pe Book of Ra si posteaza pe facebook citate cringe despre masculinitate (din alea care au ca fundal un leu).

  Restul de 10% sunt /pol/ dar aia nici macar nu ies din casa de frica. Ma injura pe mine in comentarii.

 • Jane Făe spune:

  Centaure, economia ca economia, ca nu murim noi de la asta.
  Dar eu nu vreau nici rakeți din Moldova (avem destui interlopi locali), nici teroriști transnistreni.
  Nu vreau și mai multe probleme cu Ucraina și/sau Rusia decât avem deja.
  Nu vreau motive pentru aruncat praf în ochi și momit proștii la voturi cu propagandă războinică și alte căcaturi dintr-astea, că fix asta o să facă politicienii.
  Avem alte probleme de rezolvat.

  Cât timp Moldova are pretenții la Transnistria nici nu vreau să aud de subiectul unirii.

  Voi ăștia cu unirea aveți impresia că moldovenii vor unirea cu România.
  Spor la visat!
  Oamenii ăia au țara lor, cu treaba lor, și veniți voi peste ei cu impresii imperialiste.
  Dacă vroiau așa tare unirea, se rezolva până acum.

  Apropo, nu de-aia l-au dat afară din Moldova pe ăsta de la AUR, că făcea propagandă care atenta la integritatea statului moldovean? Am auzit ceva de genul ăsta, dar nu m-am interesat în detaliu.

  Evident, trebuie să avem o relație cât mai bună și mai permisivă cu Moldova (în limitele bunului simț, evident).
  Dacă moldoveanul vrea să vină să se stabilească dincoace de graniță, trebuie să îi fie cât mai ușor cu putință. Dar tot trebuie verificat să nu fie terorist transnistrean.
  Ca să nu ne pomenim și noi cu o Transsireția sau Transialomiția sau Transdâmboviția sau ceva de genul ăsta.

  Dacă Moldova are nevoie de bani sau alt ajutor, sigur, cum plm să nu dăm?
  Din nou, în limitele bunului simț, că știm cum se fură pe acolo banii la nivel înalt mai rău ca la noi.

  Dar nu să luăm la noi în ogradă scandalul cu Transnistria cu tot căcatul care decurge din asta.

 • Alex spune:

  Pnl+usr++udmr daca intra si pmp imi fac abonament pe tot sezonul. O sa fie gen game of thrones, cu aceelasi final de doi lei improvizat care o sa dezamageasca pe toata lumea.

 • oana spune:

  ai inviat.Ave!

 • Vania spune:

  Jane Făe, cică dacă voiau, se uneau deja. Dar românii din România adevărată de ce nu au prosperat mai tare ca singaporezii în ultimii 30 de ani? E că n-au vrut suficient sau că după „revoluție” a urcat la putere eșalonul doi PCR? Acolo a fost la fel, tot comuniști și rusnaci au rămas la volan. E ăia proști să-și dea biznisul emitent de pașapoarte diplomatice pe mâna altuia?
  Cu Transnistria se rezolvă simplu și-n mai multe feluri, nu-i bai. Prima soluție: embargou din ambele părți până mor de foame și de frig. Ucraina s-ar băga. A doua: independență, dă-i în pla mea, nu știu niciun basarabean care să suspine după Transnistria. A 3-a: război de 4 zile. Mai bine nu, dar e o variantă. Ai dreptate, e buboi acolo, dar se rezolvă repede. Când s-a vrut, nu s-a putut și invers. Îți pute ție Transnistria, dar baronilor de la Galați care învârt afaceri cu metal transnistrean nu le pute, stai chill.
  E mult de răspuns la întrebările „de ce nu s-a făcut unirea până acum” și „ce e de făcut cu Transnistria”. N-aveți voi timp cât am eu de povestit.
  Cică să vină toți basarabenii în RO. Vin, dar nu pot să vină toți. Unii prind burse, alții rămân tot în satele lor lipsite de perspectivă, în orașele lor gri în care în privesc rușii cu dispreț.
  Asta cu avem alte probleme de rezolvat e preferata mea ever. Ce, omul e doberman să nu se poată concentra pe mai multe lucruri odată? De asta nu se repară nimic la noi, în România adevărată, că nu știu săracii de ce să se apuce: educație, justiție, sistem medical, furtul de păduri, corupție, unirea cu MD? of, sărmanii.
  Poate ar fi bine să ne aducem aminte din când în când că basarabenii sunt printre cei mai amărâți români. Deznaționalizați decenii de-a rândul, săraci lipiți, într-un stat creat artificial ca să aibă rușii unde spăla bani și șosete. Când vorbesc în română la ei acasă, sunt făcuți „fasciști” și li se cere să vorbească în limba omenească (ghici care), când vorbesc în română în România adevărată și unică, râd românii adevărați de ei că au accent și nu știu cum se zice la „bujie” și „antreu”.
  La aia cu rackeții nici nu răspund. Ce să zic, Igor, racketul terorist basarabean, the staple food of Romanian comedy.
  Da, ar fi f. greu de făcut Unirea, clar cel mai ambițios proiect de țară de după 90. Mult peste capacitatea intelectuală și viziunea actualuli parlament.

 • Gica spune:

  Coae, cu punctul 2) mi-ai mers la suflet.

  Asa bou retard hater cum esti tu si cum te detest in alte 95% din situatii, cu asta ai crescut in ochii mei !

  PS. NU, nu-s moldovean, nici macar cat tine :)))))

 • Crimsonware spune:

  O unire cu Republica Moldova nu ar face Rusia să invadeze România pentru a o „salva”, așa cum a făcut cu Ucraina?

 • Cristi spune:

  Oricum, when the shit goes down, conteaza cam ce ai prin curte, si nu prin buzunare. Si cu cat ai curtea mai mare… Just saying…

 • Cristi spune:

  Oricum, Momentan, imi permit doar sa plantez patrunjel pe componenta exterioara a aerului conditionat. Iar Guvernul probabil ca ar vinde excesul de curte austriecilor.

 • David spune:

  @ Jane Făe: Patroane, tu ai numai idei d-astea bazate pe frică. Acum ți-e frică de rakeți, plm, când ai ieșit ultima dată din casă?

 • jos_cenzura spune:

  Jane Fără are dreptate. Rata de infracțiuni violente și de ucidere e de vreo 4-5 ori mai mare în Republica Moldova decât în România. Ar fi frumos să ne unim, dar am aduce o populație de câteva milioane de oameni foarte diferiți, cu rate de violență mare. Ar schimba și politica românească, am deveni o țară eminamente socialistă și săracă, pentru că nu sunt genul de oameni care ar vota cu partide de dreapta. Stânga va domina pentru întotdeauna,
  ca în Mexic. Deasemeneaa, am introduce în țară o populație atee, dar nu din aia ca francezii care-l citează pe Voltaire, ci din aia bolșevică care-l citează pe Putin, care nu crede în vaccine și electricitate etc. Credeți-mă că-i cunosc foarte bine. Aș vrea și eu unire, normal, dar să aibă autonomie și să nu influențeze politic restul României, că ar fi păcat. Și probabil, din păcate, ar trebui să devenim stat polițienesc să ne apărăm de criminalitatea care va crește drastic.

 • Vania spune:

  Să vedem pe cifre. Anul 2019. Total infracțiuni: În RO – cca. 250 mii, în MD – cca 30 mii. Omoruri: 244 (RO) vs 167 (MD). Populație: 18 mln vs 3 mln.
  Da, procentual la omoruri iese o rată de cam 4 ori mai mare la 100k locuitori, dar dacă o iei pe nr. absolut, ies 400 de cretini în total. Pe 95% dintre ăștia îi prinde poliția în 2 zile, că nu e ca-n the Wire.
  Pentru referință, în 2010 erau 580 vs 430 de omoruri, dar a scăzut an de an, plm, ne civilizăm cu toții, ncsf.
  Mai bine am discuta chestii reale, gen cât ar costa și ce tre să facem, nu stereotipuri care se prăbușesc la primul contact cu o căutare pe gugl. Aia e partea grea, făcutul de program și alocatul de resurse.

 • jos_cenzura spune:

  Vania, rata de criminalitate se numără în termeni relativi, nu absoluți – și spune ceva despre populația respectivă și valorile sale culturale. În Tegucigalpa au fost uciși „numai” 500 și ceva de oameni anul trecut, dar rata de ucidere e de peste 40 la 100k (rata Bucureștiului e undeva în jur de 1,25 la 100k). Pun pariu că dacă ai aduce toată populația Hondurei in România ar afecta totuși mediul de trai din România, inclusiv siguranța ta când ieși pe stradă?

 • sindi_cat spune:

  Știam că Matthew McConaughey are pula mare.

 • plm spune:

  eu nu voiam sa intru la tine pe blog acum ca mi-era ca ma doare sufletul sa te vad si pe tine ca faci misto de AUR. ma bucur ca ai ramas deschis la minte. sa stii ca cei mai aproape de centrism radical din romania sunt AUR. absolut nimic extremist, baiatul ala simion are o directie foarte bine pusa la punct si se aliniaza cu miscari conservatoare din Italia, Polonia, si Anglia. sa stii ca legionarii sunt suparati pe el ca nu e destul de radical, ca nu e anti-UE, si asa mai departe. nu e extremist sa fii anti-casatorie gay intr-un stat crestin–doar au mutat astia din vest axul politic de le-a venit rau. bafta si sper ca nu stati niciunu degeaba cand intregul sistem sar pe patrioti ca sacalii.

 • Vania spune:

  @jos_cenzura. Da, man, știu că se calculează relativ, am și zis că relativ e mai mare rata la omoruri în MD. La infracțiuni per total nu, ceea ce e interesant. N-am mai dat la suta de mii fincă am trecut cifrele absolute și mai departe e matematică. Din cifrele mele rezultă o medie de cam 5 la suta de mii. Ceea ce clar peste media UE, dar extrem de departe de Honduras.
  E relevant, adevărat, dar nu e un indicator cu care să murim de gât. Uite date comparative pentru 2018: MD – 4.10, Ro – 1.28, Ung. – 2.5, Leton&Lituan – 4 și ceva, Albania – 2.29, Franța – 1.20. Nu ne zice mare lucru lista asta. Doar n-or fi albanezii de două ori mai civilizați decât moldovenii, Moldova la fel de shitty ca țările baltice (nici vorbă) sau România de 2 ori mai safe decât Ungaria (doubt).
  Ce-am vrut să subliniez (fără a trivializa moartea a 400 de oameni) este că dacă ne unim, nu e ca și cum or să vină ăia 150 de criminali moldoveni la tine în cartier să te belească :) Și e trend descendent, repet, în ultimii 10 ani nr. total a scăzut la jumate.
  Nu zic că după Unire o să se umple România de basarabeni ingineri Mensa care citesc Cioran înainte de somn și merg cu bicicleta la serviciu în timp ce-și programează Tesla să treacă bătrânele strada. Dar nici nu e Honduras, man. :)
  N-ai de ce să mă crezi pe cuvânt, mergeți acolo, faceți un city break în Chișinău, mergeți la Orheiul Vechi, cramele Cricova, unde vreți voi, vorbiți cu oamenii. Mergeți prin sate, stați la vreo pensiune, formați-vă propriile impresii. Eu nu tre să merg că m-am născut acolo.

 • Aia nu e Marea Neagra spune:

  E Marea Afroamericana, au confirmat seful CNCD Astalos, ministrii Sporturilor Stroe si Maracineanu, deputatul Alexandru Muraru, UEFA si Erdogan.

 • Cristi spune:

  La urmatoarele vor lua mai mult. Nimic nu starneste mai multa bucurie in inima omului simplu decat oftica politicienilor si a ziaristilor moralisti.

 • Cristi spune:

  @jos_cenzura si @Jane Făe. Baiatii aia rai din RM probabil ca vor ajunge si prin Romania, dar doar asa, in trecere spre Vest. Ce sa faca aici? Medicina sau Contructiile? Nici baietii rai din Romania nu mai stau in Romania.

 • Silviu spune:

  Din pacate da, dar nu uita ca este mult putregai in acest nou partid, multi securisti, traseisti, psd-isti si mai sunt si suspiciunile ca este al rusilor. Dupa cum vezi au cam facut deja front comun cu PSD.

 • scy spune:

  mie imi lipseste tribunul, era o fabrica de meme, un LARPer de geniu

  aur sunt niste muie’n cur, ultimele spete de oameni luati de pe strada si facuti partid

  o sa aiba soarta lui pepedede, dar pana in 2024, adica pana la disparitie, o sa se faca niste combinatii, niste banisori, c-asa e in politica

  apropos de politica, nu exista solutie politica nici in romania nici aiurea

  de ce?

  prietenii stiu de ce

  https://twitter.com/i/status/1338220203998580742

 • jos_cenzura spune:

  Draga domnule Pitici, nimic despre scandalul cu arbitrul FIFA Colțescu? Toată presa scrie inepții, aștept și eu o părere mai pertinentă (sau măcar amuzantă).

Adaugă un comentariu