Ghidul Facebook despre cum să (nu) discriminești

Când o să mă fac dictator și o să înființez poliția gândirii, o să îi zic „standardele comunității”, ca să pară că e ceva simpatic și util. E o idee foarte fină și perversă pe care am avut-o doar eu… a, stai. Deja a făcut-o zucc.

M-am mai gândit la o șmecherie de-asta de dictatură. Faci atât de multe reguli și atât de cretine încât nimeni nu le știe pe toate și practic jumătate din populație le încalcă fără să știe tot timpul. Evident că nu-i urmărești și pedepsești pe toți. Că n-ai de ce. Dar asta îți dă motiv să te iei de cine ai chef. Ai lista de „neconformi” și le dai la gioale pentru toate regulile pe care le încalcă. Pe ăia pe care îi consideri benigni îi lași să încalce regulile și te scuzi că pur și simplu nu ai destui milițieni cât să te ocupi de toată lumea.

Dar ai destui să te ocupi de cine ai chef. E o idee foarte originală… a căcat, deja a făcut-o zucc.

Dar hai să analizăm standardele astea super amuzante din care înveți cum să fii rasist ca să nu mai fii rasist.

1. Africanii și maimuțele

Ok. Regulă cinstită. Îmi aduc aminte cum la ultimele trei filme planet of the apes toate maimuțele au fost jucate doar de oameni albi. Să nu cumva să se înțeleagă că negrii ar semăna mai mult sau ceva.

2. Africanii și uneltele agricole

Practic referință la sclavi de acum 200 de ani. Ce să zic. Probabil acum 200 de ani și strămoșii mei erau văzuți doar ca unelte agricole. Și nu mă supăr. Dar așa-s eu, genul de om care nu se supără în numele chestiilor pe care nu le-a prins.

3. Blackface

M-am hotărât. De halloween o să fac blackface. Nu văd de ce nu. Țara noastră nu a avut sclavi din africa, n-a avut o tradiție discriminatorie de blackface, n-a avut nimic. Deci care ar fi problema dacă mă îmbrac în japonez sau african tribal sau menestrel dat cu tăciune pe față?

4. Evreii și șobolanii.

Hah.

5. Evreii ca elite.

Deci dacă doar observi că disproporționat de mulți evrei, comparativ cu procentul din populația de bază, se află în poziții de conducere în media, se pune că ești antisemit. Ai dat google pe top 10 entități media, apoi pe cine le conduce, apoi pe ce religie sunt ăia și practic ești antisemit. Destul de dubios. Eu aș zice că e de bine să fii elită. Dacă ai găsi dispropoționat de mulți gălățeni în conducerea ProTV aș zice că e motiv de laudă, nu de antigălățeneală. Dar na. Și vrăjitorul din oz avea regulă să nu te uiți după cortină și să te concentrezi doar pe capul imens plutitor.

6. Holocaustul.

Singura tragedie care contează în toată omenirea. Sunt sigur că înainte de holocaust evreii se plângeau încontinuu că au fost izgoniți din Egipt. Și o să o tot țină cu cât au suferit cu holocaustul încă 4000 de ani, până la următoarea tragedie care o să-i afecteze doar pe ei și o să devină noua singura tragedie omenească care merită menționată. Restul nu contează. Armeni, uighuri, alții. Meh.

7. Musulmanii și porcii.

Aici nu zic nimic că na, sunt sensibili și orice zici e posibil să fii decapitat.

8. Musulmanii și fututul de capre/porci alte animale.

S-a dus pe pulă orice șansă de un #metoo al caprelor, că e ilegal.

9. Mexicanii și viermii

Eu n-am vorbit în viața mea cu un mexican. Nici nu știam de tangența cu viermii. Uite cum am învățat un mod nou de a fi rasist. Mulțumesc zucc.

10. Femeile ca obiecte de uz casnic sau proprietate.

Bănuiesc că e o regulă care se aplică doar dacă nu ești musulman. Că la ei nu mai e discriminare, e tradiție.

11. Nu le spui nonbinarilor pe pronume.

N-o să mai folosesc pronume. Aia e.

***

Comentarii (17)

 • Cool Adam spune:

  Eu nu cred ca e ok sa faci misto de Holocaust deoarece cand afli atrocitatile comise de nazisti nu prea iti mai arde de glume. Eu am inteles asta cand un prieten evreu mi-a povestit cum l-au executat pe strabunica-su: Au pictat fata unui zid de caramida ca sa arate ca intrarea unei camaere in care se aflau niste monede de aur si strabunica-su a alergat cu capul fix inainte, murind instantaneu in urma impactului cu zidul. Powerful stuff.

 • Gica spune:

  Buaaahahahaaa…. coae, mori de oftica coae, ca te uraste lumea si iti da report.

  Si te urasc suficient de multi coae si ti-ai luat suficient de multe sanciuni coae, asa incat, coae, cand iti iei repor te sanctioneaza direct botii coae, nu mai vede nici un operator uman coae.

  Si-ai ajuns un frohsstra@t coae, batran si trist coae, esti ca un hibrid de Zoso+CTP dar cu iq-ul lu Arhi coae, si zaci in prostia si frohsstra@rea ta ca cacatul in tifon coae si te uraste lumea coae si te plangi si nimanui nu-i pasa coae.

  E bine. Exista dreptate pe lume.

  Coae.

  • Radu Post author spune:

   eu fac f bine. tristuz ca nu iti place despre mine dar continui sa ma urmaresti. pare asa a n-ai nimic util de facut cu viata ta.

 • Fuck Censorship spune:

  You have been reported to the ADL HQ. Please report to the nearest re-education center asap.

 • Gepa spune:

  Deci cioara intră la instrument agricol sau nu? Eu zic că merge folosită comparația

 • fabian spune:

  cred ca am citit chestia asta de vreo 10 ori. inca nu stiu daca e gluma sau realitate.

 • Ion Iliescu spune:

  Gică, te simți bine? Iar s-au dus paznicii de la Mărcuța la o țigară și au uitat poarta deschisa.

 • Tatal spune:

  Da, holocaust bad, etc. Da problema e ca exista alte tragedii in care or murit muult mai multi oameni ( 100 meleoane vs 6 meleoane evrei, de exemplu victimele comunismului in ultimii 100 de ani). Si daca oamenii ar citi si ar invata istorie ar afla ca is chestii mult mai nasoale ca holocaustu, doar ca prostii asa is programati prin media controlata de evrei sa urasca tragedia care s-o intamplat stapanilor lor.
  Meanwhile, comunismu e din nou in floare si prinde teren in pepinierele sjw care is produsele silicon valley si universitatile americane si de acolo in lumea intreaga

 • Tatal spune:

  A si despre holocaust, mi se pare penibila situatia sa nu ai dreptu in anumite tari sa zici ca nu s-o intamplat, in contextu in care cica ti se garanteaza dreptu sa zici ce vrei prin constitutie, alea alea.
  La fel si despre pronumele pe care esti fortat sa le folosesti in alte tari ca la 0.00001 din populatie i se scoala sa vrea sa fie apelata cu titlu x. Unde e libera exprimare? Mai mult, ei au voie sa te raporteze si sa te trimita la inchisoare ca promovezi ura vezi doamne impotriva lor.
  E de rasu plansului.

 • Gica spune:

  Marfa placa de argumentatie pe care mergi.
  Cum spuneam, IQ-ul lu Arhi, CEL MULT :))))))))

 • Gica spune:

  @Ion Iliescu

  Ai nimerit-o partial.
  Nu erau paznici, erau niste tovarasi.
  Nu m-au dus, pur si simplu am mers impreuna.
  Si nu la o tigara, ci la o posta organizata la ma-ta.

 • Cazma spune:

  Lista aia e pe bune sau e la misto?
  Atingem niste cote de nici nu mai stiu sa fac diferenta intre una si alta.

 • Ion Iliescu spune:

  @Gica Ce mi-ai zis-o de mi-ai lins-o.

 • Bamse spune:

  @Gica Adevaru’ e ca Arhi este intr-adevar ingrozitor de prost. Pe cat e de prost pe atat e de duplicitar.

 • penisbeat spune:

  Initial am zis ca e caterinca da’ avand in vedere ca Radu a stat sa le ia in parte pare ca e pe bune. Clown world, nu mai e nicio diferenta intre aberatie si realitate, sunt una si aceeasi.

 • sindi_cat spune:

  La 5 am citit ”Evreii ca alifie” și m-au lovit brusc două chestii:
  1. Hahahahaha…
  2. Ce rasist sunt!
  A, da, și am avut un flash cu imaginea lui Hitler în pijama.

 • sindi_cat spune:

  @Cool Adam, tu ai citit de curând ”Moara cu noroc”? Nu de alta, dar ceea ce spui tu e al dracu de nerealist și seamănă cu ce scrise Slavici acum vreo 140 de ani. Tu crezi că, la câtă grămadă de oameni aveau nemții în plan să omoare zilnic, stăteau să picteze ziduri ca să alerge lumea cu capu-n ele?!? Dacă erai la Auschwitz, numai la vânat monede de aur nu-ți stătea mintea…

Adaugă un comentariu