Superpoliticorect

Oficial următorul superman o să fie negru.


Nuj csz. E și asta o strategie de inclusivitate. Să iei povești scrise de albi cu personaje albe și să-i faci „minorități”. Superman, mica sirenă, etc.


Acuma știu că vreo 50 de ani hollywoodul a luat povești de la alte etnii și le-a albificat și că a fost super jenant. De la „asiaticii” jucați de albi mijind ochii prin anii 60 70, până la ridicol de caucazianul iron fist de acum câțiva ani. Dar ajută cu ceva să faci exact același lucru ridicol pe care-l făceau bunicii, dar invers?


Mă rog, mi se pare mai mult o strategie de inflamat rasiști, rasiști light, tradiționaliști și na, în general oameni cărora le plac căcaturile să fie așa cum le știu ei decât de a ajuta ceva cu ceva.


Poate o strategie mai bună ar fi, nu știu, să adaptezi povești scrise de oameni de o anumită etnie ca să îi reprezinți etnia, nu să schimbi etnia la personaje deja stabilite. Cred ca Hans Christian Andersen n-a văzut african în toată viața lui. E puțin ciudat să-i colorezi personajele.


Dar na să adaptezi o poveste scrisă și gândită pentru a reprezenta o etnie e complicat. Că implică să riști povestea nouă să nu rezoneze cu publicul. E mai simplu să regurgitezi ceva deja clasic și să îi schimbi culoarea în funcție de trendul social al decadei. Nu e vreo conspirație acolo cu hollywoodul care are planuri de schimbat modul de gândire a societății. E doar lene și monetizare. Se mulează și ei pe ce cred că ar mulge cât mai mulți bani. E un trend care a început cu Black Panther și a mers. De departe cel mai slab film din categoria capeshit din ultimii 20 de ani dar cel mai aplaudat. Pentru că africani.

Am pus minorități în ghilimele că vorbim de chestii la nivel global. Iar la nivel global 10% dintre oameni sunt albi și restul minorități. Iar grija asta de a reprezenta în mod egal pe toată lumea este doar a albilor. N-o să auzi nici un chinez zicând „bă, nu cumva avem prea puțini caucazieni în filmele noastre? când am făcut ultima oară un film în care personajul central e est-european?”

***

Comentarii (11)

 • Claudiu spune:

  Sa inlocuiasca si actritele din filmele porno!

 • plm spune:

  e amuzant daca chiar fac asta. ca atunci cu ghostbusters cu fete cand au anulat sequel-ul dupa ce au vazut performanta

 • Perkele spune:

  la ghostbuster cu fete au crezut ca daca pun femei acolo, e suficient, nu mai trebuie si sa scrie un scenariu bun sau sa faca un film ca lumea, ca asta e mai greu

  eu daca as fi regizor de teatru sau de film, doar golanii din astea as face, sa pun oameni de alta etnie sau rasa in roluri clasice, gen Apus de soare cu Stefan cel Mare tigan burtos, ca apoi sa imi iau popcorn sa ma uit cum fac spume nationalistii si conservatorii, eventual si pe banii statului ca sa fie trollajul complet.

  de fapt cred ca as mai plusa un pic si as scrie o carte de fanfiction in care Stefan cel Mare si Vlad Tepes sunt amanti gay care mai pun de o orgie cu Matia Corvin din cand in cand si de fapt de aia se bat cu turcii, ca sa aiba acelasi cort in tabara militara unde pot sa isi faca de cap. dupa ce se refugiaza Tepes in Transilvania, Matia il tine prizonier doar ca sa il faca sclavul lui sexual in sex-dungen-urile lui de la Visegrad si Buda. relatia lor se deterioreaza in timp din cauza rutinei, dar Vlad nu vrea mai plece pentru ca ii place prea mult sa fie dominat de Matia, in timp ce acesta se indreapta spre altii mai tineri si mai sadici. Practic asta e o carte care se scrie singura, Vlad Tepes fiind si pasiv, in prima parte a domniei incearca sa isi reprime homosexualitatea si de aceea are fetisul de a trage in teapa, iar cand e alungat de iubitul sau Matia, se intoarce in Tara Romaneasca cu o armata de gay ca sa ia inapoi tronul si sa uite de relatia esuata cu Matia, e asasinat de niste ucigasi platiti de catre Stefan cel Mare, care nu isi mai poate stapani gelozia. aveti aici schema pentru urmatorul Twilight, cineva doar sa il scrie.

 • Cazma spune:

  „mi se pare mai mult o strategie de inflamat rasiști, rasiști light, tradiționaliști”

  Pai cam asta pare a fi. In epoca senzationalismului, toate cacaturile astea devin publicitate moca pentru [produs].

  Personajele si povestile bine scrise se vor ridica deasupra mizeriei, indiferent de atributele fizice ale personajului. Un exemplu rapid mi se pare Miles Morales. Nu stiu cati se asteptau la un Spiderman diferit de personajul cu care sunt obisnuiti din copilarie dar uite ca Miles chiar e OK.

 • Gepa spune:

  Hai bă haiosul pulii, mai scrie ceva amuzant! Următorul articol o să fie despre Radu care se fute în cur cu țiganii dă pă Anglea, hahahaha ce mă distrează deja

 • ionel baiat bun spune:

  Iar lucrezi la ceva film de doi bani, de nu mai scrii aici?
  Halal risipa de timp si talent…

 • Gica spune:

  Ba, mai exista canalu de discord ? cum intram pe el ?

 • Fabian spune:

  U ded?

 • Proka spune:

  Așa și ce dacă-l fac negru? N-ar trebui să fie nicio diferență, niciun subiect de comentarii pe forum, ca și cum ar schimba S-ul din galben în portocaliu. Dar mai avem mult până acolo, mai ales, noi ăștia Rromânii educați.

  Dar tu te-ai sesizat imediat, rasistule.

Adaugă un comentariu