Jurnal de război 2027

Unii oameni spun că e puțin monotonă starea asta de groază constantă în care ne aflăm de vreo 7 ani, dar nu sunt de acord. Deși cantitatea zilnică de groază este constantă, motivul fluctuează. Uneori e pandemia. Alteori e războiul. De cele mai multe ori e puțin din amândouă. Cred că alternanța de motive ajută să nu te plictisești, chiar dacă rezultatul e același. Singura chestie e că ți se cam amestecă în cap problemele.

Cercetătorii spun că au descoperit o nouă variantă de război care, deși pare mai puțin letală decât cea anterioară, se împrăștie mult mai repede. Se așteaptă un val nou. Au repornit focare de al treilea război mondial atât în Europa cât și în Asia, Africa și America. Varianta asta nouă se pare că are ca simptome mai puține bombardamente de clădiri rezidențiale, aproape deloc napalm și neurotoxine dar mult mai mult blitzkrieg. Te culci sănătos și te trezești cu o senzație apăsătoare în piept de la faptul că ai un tanc direct în sufragerie. După care te ține așa două-trei zile, până se mută frontul.

Evident că ONU a recomandat tuturor cetățenilor să poarte cască. Mai mulți generali chiar au sugerat că dacă toată planeta ar purta cască 2-3 luni, am scăpa complet de război. Dar evident că n-ai cu cine să te înțelegi și iar au început clasicele proteste anti-cască.

Placa lor veche. Că războiul a fost de fapt început de producătorii de armament și căști. Că îi strânge casca și nu pot să gândească. Că de ce să o poarte tot timpul că ei o pun doar dacă aud avioane sau tancuri, că ar trebui doar bătrânii să poarte cască pentru că sunt mai lenți și ajung la adăposturi mai greu. Prostii de-ale lor.

Eu sunt cetățean conștiincios, o port și când fac duș la lighean cu buretele.

Cel mai tare mă enervează ăștia care o bagă pe-aia că e vrăjeală casca pentru că au ei o mătușă, i-au căzut trei rachete aer-sol în casă și n-avea cască și n-a avut nici pe dracu’. De parcă ar putea spune un caz izolat de mătușă norocoasă ceva statistic concret despre toate incidentele care implică mătuși și rachete aer-sol.

Am încercat iarăși să mă înrolez. M-au refuzat, deși apt medical, pentru că cică am o voce și o atitudine înfrântistă care ar demoraliza profund ceilalți soldați. Mai încerc și la valul următor. Momentan m-am reapucat de săpături la buncărul individual de sub bloc. Mereu zic că-l termin dar după aia se termină valul de război și îl las așa. Dar de data asta chiar o să mă țin de el. Am înțeles că s-au apucat și alți vecini de ale lor. Asta e bine. Sigur o să ne susținem unii pe alții și n-o să fie nici o problemă sau ceva.

(va urma)

***

Comentarii (6)

 • Carmen spune:

  Foarte frumos textul! Ține-o tot așa. 😘😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

 • Mash spune:

  E fina linia dintre comediant si mascarici. Tu ai depasit-o deja de ceva vreme.

 • Bob spune:

  Hahaha, ti-ai pus moderare si lasi doar comentariile aplaudacilor. Hahahahaha, cat de jalnic ai devenit.

  • Radu Post author spune:

   e automat ba cacat cu ochi. si de ce plm as lasa comentariile de hate gratuit de la toti handicapatii. cu ce e hateu gratuit superior aplauzelor gratuite si de ce raspunsul e ca o fut pe ma-ta?

 • Cazma spune:

  Uneori ma intreb care este numele personajului care tine aceste jurnale de boala si cafteala.
  Si imi imaginez ca este un nume puternic barbatesc, cum ar fi Ceciliu sau Lucretiu..

 • plm spune:

  „M-au refuzat, deși apt medical, pentru că cică am o voce și o atitudine înfrântistă care ar demoraliza profund ceilalți soldați.”

  aici ai trecut out-of-character

Adaugă un comentariu