Un text în care nimeni nu bagă în seamă celelalte probleme sesizate de imbecil, pentru că sunt ipocriți

Accident de mașină destul de grav. Sânge pe jos, oameni speriați în jur. Paramedicii se chinuie să resusciteze victimele. Vine un imbecil. Îl recunoaștem că e imbecil pentru că are pălăriuță cu elice, pantofi cu cinci numere mai mari și îi curge scuipat din gură. Se deplasează prin tumbe.

– Sigur sigur! Bine că îi ajutați pe ăăăăăăăștiaaa! Dar unde erau paramedicii alaltăieri, când m-am lovit cu degetul mic de la piciorul stâng într-o ușă și s-a umflat? Unde erau paramedicii atunci!? Ipocriților.

– Păi… ai sunat la salvare și n-a venit?

– Nu contează! Bine că săriți repede să îi ajutați pe ăăăăștiaaaa! Unde erau paramedicii când s-a scufundat Titanicul? Aud? Dar unde erați domnule când s-a scufundat nava Mogoșoaia în 1989? Au murit zeci de oameni! Bineînțeles că atunci nu vă păsa! Dar acum vă pasă!!

Toată lumea ignoră imbecilul dar acesta insistă. Scuipă în sus, prinde flegma în ochiul stâng și se apropie de victime.

– Sigur sigur! Ăăăăștia sunt importanți! Nici măcar nu sunt de la noi din oraș! Între timp noi avem o grămadă de boschetari în oraș! Pe ei cine îi ajută? Ipocriților!!


Un boschetar ridică o mână.

– Domnule, am o viață destul de grea, dar nu m-a călcat nici o mașină în ultimul timp, slavă domnului.

Un paramedic îi aruncă o privire încruntată.

– Nu-l băga în seamă. E imbecil. Mai mult îl stârnești.

Imbecilul, încurajat de faptul că e băgat în seamă, face o tumbă și nimerește cu fața într-un căcat de câine. Se ridică vesel.

– Ipocriților! Sunt o grămadă de bătrâni în orașul ăsta cărora nu le-a mai luat nimeni tensiunea de ani de zile! De ani de zile. De ce nu le luați tensiunea? Normal că nu le luați. Că sunteți ocupați cu străinii ăștia!!! Dar orfanii?!? Nimeni nu se gândește la orfani! Pentru că îi ajutați pe ăăăăăștiaaa!

Balta de sânge de sub victime se mărește. Paramedicii se chinuie să îi stabilizeze. Imbecilul țopăie. Un muc i se scurge din nas și imbecilul începe să îl învârtă ca pe un lasou din mișcări scurte din cap.

– Aha! Știu eu! E din cauză că i-a călcat o mașină străină! Că dacă-i călca o dacie, nu îi păsa nimănui! Ipocriiiițiiilorrr!

***

Comentarii (9)

 • Carmen spune:

  Niciun plot twist în care de fapt imbecilul vorbea unor imbecili pentru că fusese trimis de niște imbecili să reprezinte interesele altor imbecili? Drăguț, drăguț 😃

 • pizdets spune:

  ALL LIVES MATTER!!!

 • Adrian spune:

  Excelent.

 • Traveladdict spune:

  Nu citește dănuța Budeanu textul asfa

 • Oana spune:

  Prea subtil, prea bun, prea ca la țară

  Gen există unii care comentează că de ce ii ajută lumea pe ăia agresați? În viața reală?

 • asd spune:

  ati fost acolo – in gara de nord cand a murit boschetarul si era carat cu caruciorul si l-au acoperit cu o prelata? cand ambulantele stau degeaba langa sutele de refugiati care stau in shawormeria inchisa? a durut pe cineva undeva de boschetarul ala? sau aveti doar filme n cap cu milf rusoaice/ucrainene? ca facem scoli cu predare in ucraineana dar o scoala noua pentru ai nostri nu se face ca ce rahat ne trebuie? in timp ce ucrainenii si-au batut joc ani la rand de romanii din bucovina de nord. ipocrizie – ratati care fac pe milosii ca da bine dar de fapt au probleme de ratiune logica.

  • Radu Post author spune:

   bot rusesc lol

 • nimeni spune:

  Din cauza articolului tau am cautat ce vorbesc imbecilii despre „refugiati” si „criza umanitara”, ambele puse in ghilimele de catre respectivii imbecili.

  Si asa m-am enervat ca vreau sa-mi bag pula in ziua ta centaure, cum ti-ai bagat-o tu intr-a mea. Sa-ti bag pe gat sloboz cu basculanta ca daca nu scriai tu asta traiam linistit fara sa dau de personaje gen dana budeanu.

 • ipo spune:

  Plot twist: Cu o tumba spectaculoasa imbecilul pleaca tantos, multumit ca si-a facut intelese opiniile importante pentru natiune. In secunda urmatoare, un faiton cu numar de Suceava il imprastie pe caldaram. O baba miloasa intreaba paramedicii daca nu ar trebui sa il ajute, dar acestia spun ca nu a murit din cauza ca a fost faramat de faiton, ci pentru ca ii intrase mucul in nas. Sfarsit alternativ.

Adaugă un comentariu