Sportivul final

E anul 2025. După trei ani în care nici un român nu a avut nici o performață sportivă interesantă la nici un concurs internațional, patru tineri din Frecăței câștigă aurul la olimpiada europeană de curling.

Brusc toată românia e fană curling. Apar mii de meme. Toți păreriștii sunt brusc experți în curling. Sute de influenkeri își tatuează „curling 4 life” pe gât. Sute de mii semnează petiții online de a îngheța toate fântânile arteziene și a da câte o mătură de curling la fiecare elev de gimnaziu, ca să creștem performața pentru că uite, se poate, dar statul e de vină că nu se poate mai mult.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

E anul 2032. După 7 ani în care România a fost pe ultimul loc la absolut toate sporturile, Marinela Popescu din Zalău câștigă un turneu balcanic de mini-golf.

Țara o ia razna. Crește inima în noi cât o mămăligă și uităm brusc de cele 99,995% dintre lucruri la care suntem ultimii pe glob. Români din toate colțurile lumii protestează în fața ambasadelor pentru a introduce mini-golful pe lista de sporturi olimpice. E clar că străinii nu vor, pentru că sunt intimidați de noi și le e frică.

Se semnează sute de petiții online care cer transformarea parcărilor de mall în terenuri de mini-golf și înlocuirea orelor de geografie din 1-8 cu ore de mini-golf pentru că degeaba știi direcțiile dacă nu știi să dai cu bila în direcția aia.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

E anul 2044. După 11 ani în care nici un român nu a făcut performanță în nimic pozitiv, Alessia Pârloagă din Bacău câștigă premiul AVN pentru videochat.

Răscoale violente în toate orașele mari ale lumii. Se cere introducerea videochatului pe lista de sporturi olimpice. Milioane de români semnează petiții ca statul să livreze fiecărei fete de liceu un dildo și un webcam, pentru a stimula performanța. Se cere linșajul public al lui Codin Maticiuc pentru că a sugerat că videochatistele sunt curve.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

E anul 2070. Mihai Pomană din Bârlad reușește să mănânce 100 de mici într-o oră. Toată România se oprește să aplaude această performanță, mai ales că nici un român nu a mai făcut nimic semnificativ de 26 de ani. Petiții online pentru a înlocui programul „cornul și laptele” cu „micul și muștarul” pentru a stimula performanța. E clar că suntem neam de învingători dar nu SE VREA.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

E anul 2122. Un tânăr din Galați, Gogu Făniță, dezgroapă din analele istoriei un joc de societate/sport autentic românesc de nișă: „pulă sau deget”. Se proclamă campion mondial. România atacă Bulgaria și cere comunității internaționale să introducă „pulă sau deget” atât la olimpiada de vară cât și cea de iarnă, sătui de atâta bătaie de joc și atât efort internațional al ocultei mondiale de a băga sub preș toate performanțele românești exemplare. Batalioane trec Dunărea. În sfârșit arătăm lumii de ce suntem în stare când suntem super mândri de o chestie despre care acum trei zile nu știam nimic, dar brusc e importantă pentru că se pricepe un român la ea.

***

Comentarii (16)

 • Jane Făe spune:

  Despre ce e vorba?
  Are legătură cu faptul că a câștigat un băiat ceva la înot?

  • Radu Post author spune:

   eu sunt aici sa fac misto de zeitgeist, nu sa ti-l explic. aia e treaba ta. ai 20j de ani de cand pui intrebari cretine la orice scriu „despre ce e vorba” zici ca singuru contact cu lumea pe care il ai e site-u meu. opreste-te pulamea

 • Gica spune:

  Am facut o pauza scurta si-am adunat in minte 2044 cu 26, sa ma asigur ca face 2070, ca eram curios daca inserasesi tu acolo o mica teapa.

 • dorel spune:

  fix asa-i ma. trag in inimile lor

  mindru ca sint romin…

 • xxx spune:

  Exista Romanica in… 2122 ??? :))
  (poate ca judet al ivanilor…)

 • Obama (varianta chineza) spune:

  Frumos ca mai fac referinta artistii la sporturi din patrimoniul national. Strabunicul meu a fost dublu campion judetean la „pula sau deget” in anii 40, inainte de a fi desfiintata liga de catre comunisti, acestia acuzand ca ar fi un sport „burghezo-mosieresc”. Bunicul a fost trimis la canal (unde a fost de asemenea campion la jocurile furtive de pula sau deget care se tineau in baraci)

 • Jane Făe spune:

  Bă, centaure, ai și tu dreptatea ta, dar, plm, nu urmăresc antena stars, așa că nu știu care e zeitgeistul, și de aia întreb.
  Dar, să știi că poți lăsa un link relevant la sfârșitul articolului, ca să înțeleagă și ăștia ca mine despre ce e vorba fără să îți polueze ție minunăția de secțiune de comentarii cu întrebări, și să nu te mai opărești la coaie când iei contact cu oameni care nu trăiesc în aceeași bulă ca tine.

  • Radu Post author spune:

   coaie deschide gen porice site de stiri si e una din primele trei (romanesti)

 • sindi_cat spune:

  Codin Maticiuc o să aibă 63 de ani în 2044. O să fie un fel de Serghei Mizil fără ochelari, burtă și coaie.

 • ei na spune:

  stii ca in 2122 nu o sa mai existi…nu o sa mai stie nimeni de tine, ca ai existat vreodata. fii acum cu coaiele mari, maine o sa fi un nimic.

 • Gerula spune:

  A venit momentul ca gazetarul, cinefilul si comentatorul de tenis CTP sa se reprofileze. „Haide Simo!” a murit, traiasca „Haide Popo!”

 • Galu spune:

  Si tu la fel. Smiorc.

 • fur spune:

  e anu doua mii sampanie sa verse

 • Fane spune:

  ai surpris foarte bine mojicia cu Alessia Pâarloagă =))

Adaugă un comentariu