Șoseta

Șoseta este reprezentarea perfectă a consumerismului. Obiectiv e un produs textil care, folosind tehnologie de ultimă generație și o generație de sclavi uighuri dintr-un lagăr chinez de concentrare, costă mai puțin pe bucată decât costă oxigenul pe care l-am respirat scriind paragraful ăsta.

Valoarea șosetei crește proporțional cu adâncimea la care reușești să o îndeși pe gâtul prostimii prin reclame targetate, și mai nou, complet automatizate folosind noile AI-uri care reușeșc să-ți genereze pe bandă rulantă direct branduri. Cu site, cu logo, cu gargară mercantilă bazată pe emoji și exclamații. Tot tacâmul.

Cu cât e mai adânc în gâtul tău, cu atât valorează mai mult. Hei, uite, șosete cu personajul tău preferat din serialul tău preferat care zice replica ta preferată. Nu e ca și cum ți-am ginit afinitățile cu tracking cookies și am generat șoseta ideală fix pentru tine procesând câțiva kilobiți. Chiar s-a nimerit așa. Merită, să zicem, stai puțin să mă uit la obiceiurile tale de consum și cât adaos comercial tolerezi în medie, așa, 20 de lei perechea! Pare cinstit pentru asemenea șosetă, nu?

Credeai că AI-ul va fi folosit să avanseze știința? Că o să ai un robot care o șterge la cur pe bunică-ta și îi aduce aminte să își ia pastilele? Că vom trimite sonde spre alte sisteme solare capabile să interacționeze cu potențiala viață găsită acolo? Țeapă, prostule care ești prost! Ce prost ești! Păi nu știi bă că singurul scop al consumerismului e să vândă șosete? Că orice tehnologie emergentă va fi inevitabil folosită pentru a vinde mai aprig șosete? Taci și cumpără șosete fraiere!

***

Comentarii (5)

 • Cristi spune:

  Trăim în cea mai bună dintre lumile posibile și primim fix ce merităm. Există exclusiv drame individuale și tragedii personale, la nivel colectiv rezultatul e fix cel din prima frază.

  • MaTr3o spune:

   Yes, but is it over yet?

 • Ciorap spune:

  Show! Setter!
  Show-setter!
  Showsetter!
  Șousetăr!
  Șosetă!

 • ala stii tu spune:

  de o gramada de vreme nu mai ai nicio poanta, niciun haz, doar teorii ieftine si blablabla. si de multe ori te si repeti in acelasi text, de parca te-ai ramolit. cu odiseea spatiala, varvara, haiducii zvarcolaci esti eftimie. cred ca e timpul sa te asezi intr-o cada cu apa calda si sa-ti tai venele – ai imbatranit.

  • Gepa spune:

   Timpul trece, leafa merge, și Cronos își mănâncă toți copiii

Adaugă un comentariu