Petiție să aducem covidul înapoi

Cred că am greșit, ca societate. Am făcut cu covidul cum face femeia aia care citește pe net că merită respect de la bărbat și divorțează de el că vine beat acasă și n-aduce flori. Da’ are 40 de ani și doi copii, ce crede, că o așteaptă făt-frumos? Că poate mai bine?

Chiar credeți că putem mai bine decât covidul? Sigur, are defectele lui, nu-i perfect, dar nici noi nu suntem. O pandemie nouă cu carantină ar prinde bine tuturor.

Ar fi bine în primul rând pentru autorități. Nu s-ar mai produce atâtea tragedii. N-ar mai călca nici un drogat pietoni, că pietonii ar sta dracu’ în casă, cuminți. N-ar m-ai țipa nimeni că dom’le, a murit o gravidă că au ignorat-o doctorii 7 ore. Ar fi normal ca doctorii să ignore pacienții 7 ore pentru că na, protocoale covid.

Nici Gheboasă n-ar mai cânta pe la festivalul cârnatului de la Frecăței pe bani publici ca să se enerveze contribuabilii, că n-ar mai fi chermeze sponsorizate de primării.

Dacă era carantină, nu exploda nici cisterna aia de GPL de la Crevedia. Că e greu să fumezi cu mască. Nu se mai înecau turiști că erau plajele închise.

Era frumos cu starea de urgență. Frică, panică, nu mai stătea nimeni să verifice ce face statul, să protesteze, să se smiorcăie, ca acuma. Chiar nu ajută pe nimeni o populație nervoasă. O populație speriată e mult mai docilă.

Ar fi beton și pentru presă. Deja s-a săturat lumea de războiul din Ucraina. Nu mai citesc despre el decât fanii fideli. Trebuie ceva nou, să se facă clickuri. Eu lucrez în media și vă zic că sequelurile merg cel mai bine anii ăștia. Covid II ar rupe la public. Ai deja personajele și miza stabilite, nu mai trebuie să te chinui cu expozițiune. Covidul e ca Batman. Știm toți cine e Batman, nu e nevoie să ne mai explice cineva cum i-au murit părinții când era mic.

Îi vezi pe ăștia din presă că o simt. Tot bagă articole despre cum poate urmează o carantină, poate se mai fac vaccinuri. Speră și ei ca și noi, cu nostalgie, că o să se întoarcă vremurile în care viața e grea dar ce să faci n-ai ce să faci. Hai să scriem despre și să oftăm în grup, ca exercițiu de minfulness.

Cel mai bine ar fi pentru schizoprietenii care încă urlă de pandemie și de vaccin deși gluma s-a terminat de mai bine de doi ani. Momentan nu îi bagă nimeni în seamă. Râdem de ei că sunt paranoici. Dacă nu se întoarce pandemia, ar însemna că au urlat ca tâmpiții la pereți doi ani degeaba. Vă dați seama cum s-ar simți bieții oameni? Să ai atâta timp o fixație pe ceva peste care toți oamenii au trecut deja. Să rămâi blocat în 2019 etern. Păi dacă nu ne întoarcem în 2019, toată existența lor din ultimii ani ar fi degeaba. Pentru binele lor chiar e necesară o repandemie. Merită și ei, micuții, să poată să ne zică „v-am zis eu! uite că nu orăcăiam ca nebunul degeaba!”.

Ăștia au nevoie de pandemie cel mai tare. Sigur, se declară mari dușmani ai restricțiilor, dar restricțiile alea sunt singurul lucru care le dă sens vieții. Dacă n-ar exista restricțiile, sau măcar amenințarea lor, ca să se definească în opoziție față de ele, n-ar avea nimic. Jokerul nu poate exista fără Batman, oricât s-ar preface că vrea să-l omoare.

Ar fi bine și pentru oamenii corpomuncii. Ce bine era de ei când munceau de acasă, cu un pahar de vinuț în mână, cu un somnic de prânz. Le-au zis șefii că după pandemie o să mai rămână zile de work from home. I-au păcălit. N-a rămas nimic. S-au întors la birourile ălea ostile în care trebuie să porți pantaloni și ai un prost care ți se uită în ecran toată ziua că na, e șef și n-are nimic util de făcut. Trebuie să suporți povestioarele tuturor colegilor, să te înghesui în trafic spre casă și pentru ce? Doar pentru că niște middle management și-a dat seama că joburile lor nu mai au nici un rost într-un sistem de work from home și insistă retrograd la mizeria asta cu „birourile” ca să nu rămână șomeri?

Masca aia era excelentă pentru urâți. De ce să nu le vedem urâților doar 30% din față? Oricum urâțenia stă mai mult pe zona nas-gură-mandibulă decât la ochi. Ochi frumoși avem aproape toți. Dinți în gură nu.

Ar rezolva și traficul din București. Mai țineți minte ce mișto se conducea în pandemie? Era o plăcere. Nu prindeai nici un semafor de două ori.

Haideți să nu ne mai păcălim singuri. Nu era perfect în pandemie, dar era bine. Am făcut o greșeală că am renunțat la ea. Poate dacă ne rugăm de ea ne primește înapoi.

***

Comentarii (6)

 • kerehome spune:

  ai uitat un alt mare avantaj: averi ca atunci nu se mai pot face never ever

 • kerehome spune:

  apropo, unde e izoletele de jde mii da euro?

 • Totally not Biden spune:

  Astia din (((presa))) de care zici tu, doar pregatesc terenul pentru alegerile din SUA. Pentru ca o sa mai bage o carantina de noua tulpina ca sa poata sa mai voteze cu ambele maini la toate butoanele. Asa ca mai ai putintica rabdare ca vine…

 • Futankamon spune:

  Foarte bun textul!

 • GP spune:

  Nu mai bine exterminăm specia umană? Sau măcar 99% din ea?

  Aşa de bine era în primele zile de pandemie când mergeam cu drag la lucru pe străzile pustii…

Adaugă un comentariu