Soluția conflictului israel-palestina chiar aici

Ok, m-am gândit mult la conflictul din Israel zilele astea și cred că e timpul să venim cu o soluție. Sigur, nu au găsit oamenii soluție 70 de ani. Dar asta doar pentru că nu m-a întrebat nimeni. Fiind cel mai inteligent om din lume am venit nu cu una ci cu DOUĂ soluții excelente care ar rezolva problema definitiv.

1. Ne întoarcem cu spatele o săptămână.

Le zicem: „Bă băieți, noi, restul globului, ne întoarcem cu spatele o săptămână și ce se întâmplă se întâmplă. Da dup-aia liniște, s-a înțeles?”

Retragem tot ce e ambasador, jurnalist, ONG-ist și ne facem că pur și simplu nu vedem ce e acolo o săptămână. Și dacă cumva în timpul ăla se rezolvă problema și e liniște, nu mai punem nici o întrebare nimănui. Cum pică așa rămâne.

2. Relocare

Știm cu toții că problema a început după al doilea război mondial, când țările civilizate au decis că ar fi mișto să relocheze evreii într-un stat deja existent și să îi lase să își facă stat acolo. Evident asta a agitat toată populația localnică.

Așa că îi luăm pe toți palestinienii, că sunt agitați, și îi relocăm într-o zonă mult mai liniștită, unde pot să-și dea restart și să facă un stat și ei de la zero, fără să îi deranjeze nimeni. Și am găsit locul perfect.

Bosnia.

Îi ducem acolo. Sigur, asta o să agite populația locală, dar am găsit un loc perfect unde am putea să îi relocăm pe ăia, ca să își trăiască și ei cea mai bună viață în liniște:

Transnistria.

Bine, e posibil ca populația locală din Transnistria să se agite. Dar din fericire am găsit locul perfect unde să-i relocăm și pe ei.

Cipru de Nord.

E o zonă absolut superbă unde oricine poate să mai bage o fisă și să înceapă jocul din nou pe easy mode. Bine, e o posibilitate ca populația locală să se agite, dar din fericire am găsit un loc perfect unde putem să îi punem și pe ei, ca să fie fericiți:

Zona neutră dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

***

Comentarii (7)

 • Alex spune:

  3. Mutam toti evreii in zona de sud a Ucrainei dupa ce o curata rusii de agitati. Oricum se trag din khazari

  • Claudiu spune:

   Sa vina in Romania, stramosii mei nu au avut probleme cu ei. Daca nu venea razboiul al doilea, acum eram milionar datorita israelienilor.

   Doar niste fosti securisti cred ca o sa fie agitati, aia care au profitat de mutarea lor din tara in timpul lui Ceausescu. Da ce sa faca securistii acum ca is gaura curului fata de Mossad si IDF.

 • fostu lu mă-ta spune:

  dui mă mamă la sibiu pă toți, că nu se agită nimeni acolo

 • Gore spune:

  Mutăm evreii în Alaska, cum era planul inițial

 • GP spune:

  „in zona de sud a Ucrainei dupa ce o curata de rusi agitati. ”

  Aşa, am corectat pentru tine.

 • Claudiu spune:

  Ii iei de manuta si ii treci granita in Iordania. Au si jîzii nevoie de un pic de liniste si un loc numai al lor. E cam bataie de joc sa ii amesteci intr-o mare de arabi si musulmani. Palestina e un concept inventat. Ei sunt egali cu aia din Iordania, limba credinta, etnie, tot.
  Asa macar poti merge linistit sa vizitezi mediterana cu desert, fara frica, ca in antichitate.

 • Cotton Eye Joe spune:

  „1. Ne întoarcem cu spatele o săptămână.
  Le zicem: „Bă băieți, noi, restul globului, ne întoarcem cu spatele o săptămână și ce se întâmplă se întâmplă. Da dup-aia liniște, s-a înțeles? (…) nu mai punem nici o întrebare nimănui. Cum pică așa rămâne.””

  Deznodământul unei asemenea soluții e mai mult decât evident. Or să se întoarcă toți cu spatele o săptămâna, dar după aceea or să se uite, așa de curiozitate, măcar să vadă cum s-au așezat lucrurile. Și, conform acordului, nimeni n-o să mai pună nici o întrebare, dar toți or să se mire, în șoaptă și pe la colțuri: „Băi…unde plm au dispărut evreii și palestinienii și cum plm acuma sunt acolo numai români la muncă?”

Adaugă un comentariu