PROGRAM SĂPTĂMÂNAL DE SMIORCĂIALĂ

Cetățeni!
Am observat mult smiorc pe internet în ultimele săptămâni. E bine. Demonstrează că suntem niște oameni cărora ne pasă!

Problema e că ne pasă foarte haotic.

Sunt prea multe subiecte de smiorcăială cu care trebuie să jonglăm în momentul ăsta și mi-e că o să iasă balamuc dacă nu ne organizăm puțin. Așa că propun un

PROGRAM SĂPTĂMÂNAL DE SMIORCĂIALĂ

LUNI – smiorcăim pentru palestinieni

E subiect greu, e subiect curent. Mai bine să scăpăm de el la începutul săptămânii, ca să nu stăm cu grijă.

MARȚI – smiorcăim pentru schimbările climatice

Subiect etern. Planeta se duce de râpă. N-ai cum să greșești cu el. E un smiorc cinstit și necesar. Genul ăla de smiorc care nu ia aurul dar prinde mereu podiumul. E bun și ca zonă tampon între smiorcul anterior și următorul, ca să nu o întoarcem prea brusc.

MIERCURI – smiorcăim pentru Israel

Până la urmă la ei a început masacrul. O să spui că n-ai cum să smiorcăi pentru ambele tabere, că pari ipocrit. Nu și dacă vorbești doar de victime. Așa pari extrem de empatic fără să-ți pui pe nimeni în cap. Dacă cineva vrea să te prindă în capcane de dezbatere gen „cu cine ții?” sau „a cui e țara aia de drept?”, te întorci la victime. Nimeni n-o să poată să mute subiectul de pe victime fără să pară jeg uman.

JOI – smiorcăim pentru Ucraina

Știu că nu mai sunt sentimentele ca la început. Că a dispărut pasiunea. Chimia. Dar se ține bine și încă mai putem să dăm acolo cu lacrimi. Încă merge. Merge lejer.

VINERI – smiorcăim pentru minoritățile sexuale

Fiind Casual Friday, poți să vii cu preferințele tale personale. Ori să te smiorcăi că-s oprimați, ori că vin și ne corup copiii. Cum vrei tu. Alege-ți aroma de smiorc preferată și savurează-l în șlapi și cămașă cu floricele.

SÂMBĂTĂ – fiind weekend, băgăm un smiorc rapid și superficial. Așa, să fie. Fără să ne spetim. Așa că intrăm pe chatGPT și îi spunem „scrie-mi un text de două paragrafe pe ideea: școli, spitale, corupție, asta-i românica, frate, n-ai ce să faci”. Post și gata.

DUMINICA – NU NE SMIORCĂIM. E zi de repaos. Maxim un oftat cu direcție nespecifică.

Haideți să ne coordonăm puțin. Sunt sigur că dacă nu ne mai smiorcăim ca chiorii și ne ținem de program, putem să bifăm toate subiectele mari eficient și plăcut pentru toată lumea. Mulțumesc de considerație.

***

Comentarii (5)

 • nimeni spune:

  Nu pot accepta programul ăsta. Nu rămâne nicio zi să mă smiorcăi despre problemele mele personale.

 • Carmen spune:

  Ce drăguț. Mai trebuie doar să te ții tu de program.

 • ... spune:

  Repaus, nu repaos in plm.

 • Daniela B spune:

  Asta am ajuns de la pandemie incoace. Ne place sa ne plangem ca nu avem altceva de facut. Ne acapareaza problemele din toate partile si in plus de asta mai sunt si stirile de asa natura.

 • Carmen spune:

  Îmi place trendul cu smiorc. Cred că o să mă aliniez și eu celor care îl folosesc. Nu crezi că ar fi cazul să îmi răspunzi și mie la mesaje?

Adaugă un comentariu