M-am uitat la interviul lui Tucker Carlson cu Putin ca să n-o faci tu dar mai mult din masochism

Are două ore. Dacă ar fi să te uiți la el ți-ar lua, și am calculat bine, aproximativ 18 căcări. Am să rezum tot ce s-a întâmplat într-un text care poate fi citit într-o singură căcare. Sau maxim trei, dacă ești fan Putin. Că ăștia citesc mai încet decât oamenii cu inteligență medie. Încerc să o fac schematic.

Ca să scăpăm de problema de deontologie. Mi se pare absolut valid că Tucker s-a dus să-i ia interviu. Mi se pare absolut aberant că UE încearcă să-l restricționeze. Da. E propagandă. Dar dacă crezi că propaganda trebuie combătută cu cenzură, ești idiot. Propaganda trebuie combătută cu informare corectă. Dacă nu ești în stare să o faci, eșecul e la tine. Dacă consideri că populația e prea proastă să o poți convinge de adevăr cu argumente logice, înseamnă că ai o problemă educațională și din nou, greșeala e la tine. Refuz să accept măsuri autoritare de frica proștilor.

Trăim într-o lume în care din ce în ce mai mulți idioți consideră că orice părere care nu se aliniază cu a lor ar trebui să fie ilegală. Nu, nu trebuie să îți placă Tucker Carlson sau Putin ca să te uiți la interviu. Dacă ai impresia că trebuie să auzi păreri doar de la oameni care-ți plac, n-ai înțeles nimic de la viață.

1.

Gluma începe cu o lecție de istorie de vreo 30 de minute extrem de plictisitoare. Tucker n-are vascularizarea testiculară necesară să îl întrerupă. Putin începe de pe la anul 800 și trece prin toată istoria zonei, din unghiul rusesc. Pe scurt, argumentul lui e că pământurile ălea erau ale Rusiei cândva, deci cum le-au dat, la fel pot să le și ia înapoi.

E un argument periculos, pe care îl vezi la toți naționaliștii scăpați în frunte din Europa. Țara noastră era mai mare, ni s-au luat niște terenuri în istorie, vrem să le luăm înapoi. Drăguț. Dar dacă pui toți naționaliștii din Europa să traseze hărți de cum și-ar „completa” ei ograda, ai avea nevoie de încă o Europă să le încapă tuturor hărțile. Pentru că toți smiorcăie de pământurile care le-au fost luate și nimeni de ălea pe care le-au luat ei de la alții. Sigur, ar fi frumos să luăm Bucovina de Nord. Să ne unim cu Moldova, să luăm Cetatea Albă de la Ucraineni. Dar dăm Transilvania înapoi Ungariei? Dobrogea înapoi Turcilor? Că a fost a imperiului otoman mult mai mult decât a fost a românilor.


Hai să luăm Normandia de la francezi și să o dăm la englezi. Că a fost a lor sute de ani. Hai să luăm Istanbulul și să-l dăm italienilor. Damascul grecilor. Lituania o dăm Prusiei. Nu mai avem Prusia? Ghinion, o facem la loc.

De-aia e un argument care prinde bine la idioți. Că idioții se nasc fără capacitatea de gândire în perspectivă și oricum nu știu ei prea multe. Cernăuțiul e românesc, restul nu îi interesează. Sunt detalii.

Granițele s-au mutat în toate direcțiile în ultima mie de ani. Populațiile s-au mutat. Și natural și prin inginerii sociale. Al cui e „moral” pământul? Aș zice că e al oamenilor care s-au născut pe el și încă sunt vii, nu a ălora care s-au născut acolo acum 1000 de ani. Moral aș zice că fiecare populație are dreptul să își aleagă din ce vrea să facă parte. Vrea Dobrogea să se unească cu Turcia? Ok. Dacă ăia îi primesc și peste 50% din cei născuți în Dobrogea vor să o facă, cred că ar avea dreptul să o facă.

Dar asta pornește de la presupunerea că populația poate alege cu discernământ. Că nu-s manipulați cu propagandă, idioți fără gândire în perspectivă, că alegerile nu-s influențate de alții, e mult mai complicat decât pare la prima vedere să îți dai seama ce vrea cu adevărat un popor.

2.

Apoi Putin începe cu denazificarea. Dintre toate punctele rusești de propagandă, ăsta mi se pare cel mai subțire. Ok. Un procent dintre ucraineni au idei naziste. Cum îi denazifici? Le cucerești țara, bun, dar cum faci „denazificarea”? Că dacă „naziștii” ăia nu comit atrocități sau ilegalități majore, ce faci? Îi bagi la pârnaie pe viață că au desenat o zvastică pe un perete? Îi trimiți în tabere de reeducare că consideră că un nazist e erou național? Denazificarea e o chestie care sună bine doar dacă n-o gândești prea tare. Mai ales când vrei să o faci în ALTĂ țară decât a ta.

Chiar și Tucker sesizează chestia asta, că prost nu e. Putin deviază elegant.

3.

Mereu când bagă vrăjeală bine construită, Putin o explică. Când minte și bagă vrăjeală subțire, răspunsul standard al lui Putin e „nu vreau să intru în detalii”. Ce vrea să zică e „nu vreau să intru în detalii că dacă intru în detalii nu mai stă în picioare ce zic.”

4.

Putin se plânge că de pe vremea lui Elțîn Rusia a încercat să se apropie de Europa și SUA, dar au fost marginalizați. Că discutau chestii cu Clinton sau Bush jr. și stabileau o chestie, după care venea CIA și punea batista pe țambal.

Face CIA ce vrea și sare și peste președinte când are chef? Total. Asta face CIA. Cine crede că politica externă SUA e dictată de vreun om ales delirează. Sunt destul de sigur că aici Putin are partea lui de dreptate. Relațiile vestului cu SUA au fost sabotate de CIA care a finanțat tot soiul de teroriști și secesioniști dușmani ai Rusiei. Că asta face CIA peste tot. Și în Orient și în America de Sud. Nu ne place cine conduce o țară? Îi finanțăm și îi antrenăm pe ăia din opoziție.

Nu ai cum să dai vina doar pe Rusia pentru relațiile proaste dintre Rusia și Europa/SUA. E clar că ai noștri au jucat-o extrem de prost diplomatic și au cam băgat un deget în fund ursului, sperând că ursul nu se supără. Uite că s-a supărat. Puteau să o joace mai bine.

Dacă cumva ai înțeles din concluzia asta că mi se pare justificat în vreun fel ce au făcut rușii ca reacție la acel deget în fund, probabil ești analfabet funcțional. Nu asta spun. Spun că un deget în fund a fost inserat și se putea și fără.

5.

Putin se plânge că era vorbit să nu se întindă NATO și s-a întins. Adevărat. S-a întins. Dar viziunea asta a lui că dacă România, spre exemplu, vrea să intre într-un pact de apărare, trebuie întâi să le ceară lor voie, e cretină. Fix de-aia vrea lumea în NATO. Ca să nu le ceară voie rușilor când au chef să facă chestii. Se cheamă autodeterminare și vine la pachet cu independența. Bineînțeles că e deranjant pentru ruși. Da’ poate dacă nu ne furau pachetul la școală în pauza mare timp de 200 de ani nu era nevoie să ne împrietenim cu alți golani care să ne protejeze de ei.

6.

Putin încearcă să lase impresia că el e un om împăciuitor, care vrea o lume veselă și unită, dar e forțat de circumstanțe să își bată nevasta. Nu vrea să o bată, ea l-a determinat. N-a avut de ales. El vrea să se joace frumos cu toată lumea, dar ceilalți copii nu vor să împartă jucăriile cu el așa că s-a dus să ia o mână de var să le arunce în ochi. Chiar trebuie să fi fost sugrumat cu cordonul ombilical la naștere să pui botul la așa ceva.

7.

Au distrus „ai noștri” nordstream-ul, cauzând un imens dezastru ecologic? Posibil. Adevărul e că presa vestică a cam băgat incidentul sub preș și n-am văzut ecologiști vestici să se plângă de ce s-a întâmplat la proporția adecvată. S-au băgat „ai noștri” să saboteze discuțiile de pace cu Ucraina? Posibil. Adevărul e că chiar și prin toată propaganda servită de ai noștri e destul de clar că răspunsul vestic la război a fost haotic și tâmpit. Sigur, asta nu îi scoate pe ruși cu nimic. Vina e total la ei. Dar asta nu înseamnă că ai noștri au reacționat corect, coerent sau nobil la ce s-a întâmplat. Dacă peste gard avem oameni răi, urâți și proști nu înseamnă că ăștia de la noi din curte sunt buni, frumoși și deștepți.

8.

Tucker are o privire de oligofren. Bulbucă ochii și dă din sprâncene la toate banalitățile și bălăriile spuse de Putin de zici că-i spune numai adevăruri cutremurătoare.

9.

Deja o dau în podcast tip Joe Rogan. Futuristică. AI, oameni ingineriți genetic. Nu pot să descriu cât de tare mi se rupe de părerea lui Putin sau a lui Tucker despre tehnologie.

10.

Eu am fost tot timpul sceptic la discurs tip Mîndruță, care cataloghează tot cu ce nu e de acord ca „propagandă rusă”. Dar cumva toate punctele de vedere exprimate de Putin sunt exact aceleași pe care le vezi pe tot internetul postate de conturi dubioase. Acum e o problemă de tip „oul sau găina”. Ce-a fost mai întâi? S-a mulat propaganda rusă pe părerile oligofrenilor sau și-au luat oligofrenii părerile de la propaganda rusă? Habar n-am. Dar după interviul ăsta am înțeles mai clar cum sună propaganda rusă. Se pupă bine cu modul de gândire al unui mediocru supărat că realitatea nu ține cont de principiile lui oligofrene. N-ar pune botul nimeni cu 12 clase făcute pe bune la așa ceva. Din păcate sunt mulți care n-au 12 clase făcute pe bune.

11.

Tucker îi cere lui Putin să elibereze un jurnalist american, ca gest de bunăvoință. Jos pălăria, s-a detectat o urmă de testicule la om. Putin zice că a făcut destule gesturi de bunăvoință și a rămas fără bunăvoință. Cred că din răspunsul ăsta înțelegi mai clar cine e Putin decât din tot interviul.

CONCLUZIE

Pe scurt, argumentul lui Putin e cam așa. Băi, aveam o nevastă, Natașa, în care am investit timp și bani. Aveam o relație. Doar că mie a început să-mi meargă prost, aveam o firmă, URSS, a dat faliment și dup-aia nevasta a început să o ardă prost. În loc să mă susțină la greu n-a mai vrut să îmi spele ciorapii, să îmi facă de mâncare, sex deloc, ba chiar am prins-o că-și lua limba în gură cu vecinul John de la vest. Așa că i-am dat direct un șut în țâță și am luat-o la omor.

E justificat să se simtă trădat omul? Total. Furios? Sigur. Să o urască pe fosta? Total. Că aveau o înțelegere. A investit timp și resurse în relația asta. Merită să o sape, să îi facă viața grea, să îi dea o flegmă în ochi, poate și un șut în fund.

Dar o bătaie până la spitalizare? Nu. Până la urmă Natașa e un om independent, nu e proprietatea mea. E de căcat să mă trădeze dar nu o DEȚIN, să zic că pot să îi fac ce vreau eu.

Dar unii oameni, mai proști așa, consideră că poți DEȚINE destinul altuia. Că poți să îți bați nevasta până o bagi în spital dacă o prinzi în pat cu altul. Și pentru acei oameni, ce face Putin e justificat. Nu sunt majoritari, dar sunt mulți. Și ălora n-o să li se pară nimic greșit în ce face Putin. Cam ăștia zic eu că-s rusofilii. Mulțimea oamenilor care cred că ai dreptul să-ți bați nevasta. Nu, nu ai cum să-i convingi că greșesc. Ține de principiile pe care sunt construiți. Proaste și fixe.

Gata, am terminat, poți să te ștergi liniștit la fund.

***

Comentarii (34)

 • oake spune:

  ai uitat de SUA, ca si aia ar trebui data spaniolilor, pentru ca au descoperit-o

  • Gigel spune:

   Pai și ar trebui împărțit între Italia, Franța, Portugalia, câteva țări africane…că au migrat de acolo în paleolitic și 100 200 IH

  • kerehome spune:

   de fapt ar trebui lasata indienilor care o aveau cand noi nu stiam de ea

 • Expert roman antitransofobie spune:

  „Se cheamă autodeterminare și vine la pachet cu independența.” – Coae, in Romania sunt soldati belgieni si luxemburghezi, intrucat imperiul care te calareste vrea sa faca din Romania ce a facut si din Ucraina, pamant parjolit. Ce independenta?

  Ce autodeterminare? Autodeterminarea de tip „Yats is our guy, fuck the EU” a dus la numirea autodeterminatului Ciuca, absolvent de scoala de partid de 2 ani la Washington. Lui Ludovic Orban i s-a facut dosar penal ca sa nu ajung primar. Pe Piedone l-au bagat degeaba si nu au organizat alegeri timp de peste un an, intr-un sector din Bucuresti. In curand, un intern de la Directia Consulara de la Mosiile Popoviciu, sau pate cainele lui, ne va numi presedintii de asociatie de locatari si va scrie sentintele pentru gainari.

  Uita-te la filmele din interbelic sau din cursul razboiului, din Bucuresti, sa vezi ca saracii mergeau desculti prin Piata Universitatii. Poate sunt subiectiv, dar ocupantul rus mi-a parut mult mai darnic decat ocupantul occidental. Rusii au exportat in Romania zeci de ani combustiil la pret mai mic decat piata libera – adica ceva palpabil. Nu stiu cum ne-ar putea ajuta americanii, cand aproape singurul beneficiu palpabil sunt medicamentele ceva mai bune, si pe care le platim totusi la pretul pietii.

  Cat despre granitele sunt mereu mobile, si nu ne mai piutem intoarce la cele din 800, ai dreptate. Rusia e pe cale sa arate Ucrainei cum se plimba granita spre vest, asa cum si americanii au aratat Serbiei cum e cu eternitatea granitelor, cum aliatii nostri turci si britanici arata zilnic Ciprului samd. Granitele sunt mereu acolo unde vor aia mai mari, si Ucraina e aia mai mica in meciul asta.

  Ce nu inteleg prostii e ca in meciul Romania-Ucraina, Romania e aia mica. Ne-au luat Cernautii, ne-au luat Hotinul, apoi Insula Serpilor, si noi nu am zis nimic, pentru ca ne-ar fi zdrobit si la betie „prietenii” nostri ucrainieni. Pamantul furat de entitatea de la Chisinau nu e atat de populat cum sunt orasele istoric romanesti furate de entitatea de la Kiev.

  Si acum, mai trebuie si sa pretindem ca suntem echidistanti, sau chiar ii iubim? Fiecare minut in care rusii ii tin ocupati este un minut de bunastare suplimentara pentru noi. Ma bucura obiectiv existenta lui Putin si operatiunea lui speciala, care nu imi face rau niciun minut si care da la temelie uneia dintre cele mai dusmanoase entitati cu care ne-am invecinat.

  • Radu Post author spune:

   cand esti o tara mica autodeterminare inseamna sa alegi cine sa te futa in cur. noi am ales corect, pe ala cu pula mai mica.

   in rest se vede ca n-ai citit textu si doar simti nevoia sa ai o parere. asa ca nu ti-am citit nici eui parerea mai departe de prima propozitie.

   • afilon spune:

    Da’ cind esti o tara mare, asa ca Rusia, cum se vede atunci autodeterminarea, ce inseamna ea raportindu-ne tot la o pula virita intr-un cur?

   • Expert roman antitransofobie spune:

    Ce-ai ales tu? Nastase a modificat regulamentul referendumului in 2003 la modul cel mai ilegal cu putinta, fara publicare in Monitor, ca sa treaca referendumul pentru Constititutia pro-NATO. Exista inca inregistrari cu Basescu descriind frauda cu urnele volante pe partie.

    De atunci, nimeni nu a mai avut coae sa supuna la vot in Romania nimic legat de NATO, nici macar la modul ironic la care se mimeaza alegerile in Bucuresti. („Jandarmii numarand sacii de voturi ai Clotildei” e un alt film celebru despre autodeterminare.)

    Un referendum in care sa hotaram daca declaram razboi Ucrainei ar fi unul din putinele care a face cvorum. Toti ucrainienii ajunsi in Romania sunt neintegrati si duhnesc a spaga. Nu avem acest referendum pentru ca „alegerea pulii din curul nostru” este o fictiune. Soldatii americani nu sunt in Romania nici ca sa il bata pe Putin (ca nu ii vedem batandu-se cu el), nici ca sa ma apere de ceva (ca nu am vazut niciodata un soldat american mort pentru apararea mea). americanii inarmati sunt in Romania doar pentru ca sa fie siguri ca tot ce platim in taxe se transforma in „aurul BNR de la Londra”, adica in Multa Uniune Europeana.

  • ce prost esti spune:

   Hai, mah Expertule, ca esti prost de behai! De mult nu am mai vazut un om atat de prost. Prost!

  • Cotton Eye Joe spune:

   tl;dr?

   • Expert roman antitransofobie spune:

    Cernauti

  • jos_cenzura spune:

   Nu Ucraina i-a luat României Cernăuți-ul, Insula Șerpilor și Cetatea-Albă, boule.

   • Unu spune:

    Să-mi bag pula-n mă-ta și-n aia care te-a-nvățat să scrii, *Cernăuțiul se scrie fără cratimă, lua-mi-ai mielu’ la trântă, tu, mă-ta, tac-tu și tot neamul tău de la maimuță-ncoace și înainte până la a douăsprezecea spiță!

 • Fun Dougaule spune:

  Sa traiesti, boss! Merci! A intrat la o singura cacare.

 • Coroner spune:

  și faza cu intratul în NATO? Normal că nu concep ei așa ceva, atunci practic n-ar mai avea USA dușmani… E semn clar că americanii nu vor pace.

  • Radu Post author spune:

   crezi ca daca aia ziceau da, intra? era doar un test baaa

 • penisbeat spune:

  Raducu se chinuie de luni bune sa demonstreze ca e in filmul in care se cere azi prin presa, e haios sa il vezi cum isi schimba limbajul, cum repeta ca un papagal obosit toate expresiile si comparatiile la moda in „lumea buna” doar-doar s-o gasi careva sa ii arunce si lui de o sarma acolo. Unde greseste el e ca nu pricepe ca e deja prea tarziu s-o mai intoarca, nu-l angajeaza nimeni pe unde vrea, e suficient ca un nebun cu mult timp liber sa stea sa ii sape prin locurile pe unde a scris si s-a terminat vrajeala, asa ca nu se leaga nimeni la cap cu asa ceva. Astea-s vremurile.

  Nu stiu daca sa ma chinui sa incerc sa explic de ce esti penibil, ca nu e ca si cum o sa intelegi. Hai sa incerc sa bag o fisa desi o sa fie 5 minute pierdute in care eram mai castigat uitandu-ma pe pereti. Radule, esti prost cu muci la punctul 1. In primul rand, ca repeti propaganda tampita cu „nationalistii rai care vor teritorii”, propaganda promovata non-stop de UM24,B1 si alti propagandisti de serviciu. Imi arati si mie unde sunt nationalistii aia care cer teritorii de la altii prin Vest? Hai te rog eu, macar unu. Era Zemmour prin Franta care vorbea de unirea cu Wallonia pe cale pasnica (!!!!), Belgia fiind oricum o tara constant pe muchie de a se sparge, pe care l-a umflat presa progresista ca sa sperie francezii sa voteze cu Macron. Nu ca n-ar fi votat oricum, stii cum sunt francezii, multe basini pe cap, traiesc ei cu impresia ca orice individ de sex masculin e viitorul Napoleon sau De Gaulle daca i se face destula propaganda, l-ar vota pe Macron de inca doua ori chit ca ala mai are putin si ii forteaza prin lege sa adopte macar un musulman in familie. Ca ma luam cu vorba, Zemmour a fost vai steaua lui, n-a intrat in turul 2, iar partidul nici n-a prins Parlamentul deci a fost sperietoare de ciori la propriu si la figurat. Care alti nationalisti? Meloni care se lauda ca da imigratiei in cap si s-au rastit un pic afaceristii la ea ca au nevoie de sclavi moderni asa ca anul trecut au rupt norma la imigratie? Nationalistii astia care cer teritorii nu exista in Vest, dar presa intelege ca nimeni in deplinatatea facultatilor mentale nu ar vota pentru alde Macron, Scholz, Ursula sau Tusk ca le place de ei ca n-are ce sa iti placa la ei asa ca e nevoie de o sperietoare falsa care sa faca prostul sa se duca la urne si sa puna stampila pe astia care ii fac viata mai grea zi de zi cu taxe si pe scos mucii din nas cu degetul. Si asa apare sperietoarea asta a nationalistilor. Acu’ nu imi dau seama daca ai pus botul la asta pe bune sau repeti in speranta ca te culeg astia, da’ tot penibila ramane teza.

  Doi la mana, asta cu „dA dAcA cEr UnGuRIi ArDeAlUl sI aLtIi dObRoGeA, cUm sA vReI bUcOvInA” e de o prostie rara. O luam pe legea internationala in primul rand ca tot ne batem cu pumnii in piept ca Rusia nu tine cont de ea. Majoritatea statelor au declarat pactul Ribbentrop-Molotov NUL SI NEAVENIT in momentul dizolvarii URSS. Ghici care e singura tara care nu a facut-o? Fix aia care azi se dau cei mai mari anti-rusi, Ucraina. Ca Ucraina a fost super pe mana cu Rusia cand astia le plasau teritorii de la altii da’ acum cand nu mai e convenabil sunt mai anti-rusi decat americanii. Aici gafa ii apartine boului aluia de Constantinescu votat de useristii anilor ’90 care voiau o tara ca afara. A dat-o ca cica i-au cerut americanii sa renunte la teritoriile alea de jure. Nu i-a cerut nimeni, ca la momentul ala Ucraina era avanpost rusesc iar americanii, cum vedem ca fac si azi, aveau interes sa mute cat mai la est granita NATO asa ca ar fi fost ok cu Romania reintregita sau MACAR cu o pozitie ambigua vizavi de ele cum adopta si azi fata de Taiwan pe care nu ii recunoaste ca independenti, admite ca exista o singura China da’ la o adica ii apara si le da arme in caz de invazie. Da’ ala s-a grabit ca fata mare la maritat si a dat ce nu era de dat ca un slugoi userist sadea. Acum eu nu zic sa tabaram peste ucrainieni sa le luam inapoi Cernautiul fix acum cand ii jupoaie gunoiul asta prajit. Ar fi de porc. Da’ esti cel putin naiv daca nu ai impresia ca Ungaria si Polonia sunt pregatite sa isi ia partea leului in caz de colaps ucrainian, caz tot mai posibil cand vezi rupturile dintre politic si militar acolo. In februarie 2022 cand credeam toti ca Rusia va trece prin Ucraina ca baietii de pe vasul lui Epstein printr-o gradinita Polonia s-a oferit sa „protejeze” zona Lvov, chestie la care Zelensky a zis „nu, mersi” ca nu e chiar in halul ala de prost. Bozgorii nici nu se feresc sa spuna ca ei vor Transcarpatia chit ca zona e populata mai mult de ruteni decat de ai lor. Romania trebuie sa aiba un plan pt scenariul asta, si in caz ca nu trebuie oricum sa ridice niste pretentii vizavi de etnocidul de acolo ca nu ai vrea sa fii roman in Cernauti sau Bugeac, crede-ma. Cat despre faza de Dobrogea turcilor te uiti la o harta, vezi unde e Dobrogea, unde e Turcia, apoi scuipi in san ca ai trecut la geografie atatia ani in loc sa dai corigenta vara de vara. Iar despre Transilvania si maghiari, astia au luat o muie o data de la vestici la Paris, apoi de la rusi ca au fost destul de prosti sa ii invadeze dupa ce rusii nu le facusera lor nimic, ba si incercasera sa ii ajute in 1919. Adica au luat-o la giugiuc din ambele parti. Subiectul e mort si ingropat dar Orban are nevoie sa il tina treaz pt voturi chit ca e constient si el ca daca se pune problema de tranta Ungaria dispare de pe harta.

  Cat despre interviu si situatia in sine Putin cam are dreptate cand zice ca americanii i-au intors cu cheita pe ucrainieni in 2014 ca Maidanul nu era despre NATO, era despre UE, si ca americanii clar au fortat nota, da’ n-ai cum sa ai incredere in rusi mai ales cand sunt condusi de un iredentist asumat, ca imi e clar ca e chestiune de timp pana cand Belarus dispare de pe harta asa ca atat timp cat ucrainienii sunt dispusi sa lupte trebuie ajutati. Beleaua e ca nu prea au succes, nu prea mai au chef nici ei sa moara ca niste prosti iar vesticii oricum le pun la dispozitie doar rablele lor din depozite. In locul tau mi-as reconsidera pozitia mai ales ca tataie de peste ocean pare ca e mai interesat sa inunde Texasul cu imigranti pana il face bastion democrat decat sa ii mai ajute pe ucrainieni si iar te trezesti de partea gresita a pulii in cur.

  • enter spune:

   foloseste-n plm ENTER-ul; apoi poti sa-ti dai cu parerea

   • penisbeat spune:

    Nu e vina mea ca tu si alti ratati de pe aici stati toata ziua pe tiktok si orice depaseste 10 secunde de concentrare la rand v-o da la pateu, sunteti doar niste oi proaste.

 • Kkt pansat spune:

  Sa se duca pe poola si rusii si ucrainienii. 2 natii imputite. In special ucrainienii, mai ales in ultima vreme, de cand li se da nas de toti. Nu e nici o diferenta intre astea 2 natii. Arogante si pline de basini, ca ei sint buricu pamantului. Mwie zelenski, mwie putin. Fix in ordinea asta.

  • Unu spune:

   Lu’ Putin nu i-aș da la muie dar aș trage pe Kabaeva până aș cădea lat!

   • strapon spune:

    Taci limbric scelerat.

 • jos_cenzura spune:

  Eu din interviu am sesizat că maghiarii poartă pălării caraghioase. A fost cam singurul lucru adevărat (și semi haios) rostit de Putin pe durata celor 18 căcări.

 • jos_cenzura spune:

  Naziștii erau un partid ultra naționalist german. Care nu mai există de opt decenii. Scopul lor (teoretic) era să facă să fie bine poporului german de pretutindeni. Ucrainenii, ce-or fi ei, naziști nu au cum să fie.

 • foca spune:

  AI DE PULA MEA

  –> comentariu mult mai inteligent decat restul de comentarii pro si contra. Luati si invatati.

 • Bogdan spune:

  Nu mă uit la desene animate.

 • Discurs de tip Mîndruță spune:

  Prietenie de tip Măruță!

 • Discurs de tip Mîndruță spune:

  Prietenie de tip Măruță!

 • strapon spune:

  Cat de prost poate sa fie penisbeat, sa scrie un comentariu de doua ori mai lung decat textul citat si sa nu realizeze ca nu o sa il citeasca nimeni. Ce PLM a putut sa scrie acolo habar n-am.

  • penisbeat spune:

   Bineinteles ca l-ai citit, ca esti obsedat de ani intregi de cand ti-am spus cat de prost esti si ca ai o fata pe care nici o mama nu ar putea iubi-o, pe cine incerci sa pacalesti?

 • Lopata spune:

  Cu cat un comentariu la un articol este mai lung, cu atat cresc sansele ca acel comentariu sa fie prajeala si delir schizofrenic. Am observat asta si aici, si prin alte parti.
  Evident, nu tot timpul dar destul de des incat sa observi. Incercati si voi acasa.

 • gigi spune:

  Fa o analiza despre piesa ”Macarena” scoasa de Erika Isac. Este o paine de mancat aici !

  • Claudiu spune:

   Pun pariu ca versurile domnisoarei cu un nume si prenume germanic si ebraic, sunt scrise chiar de catre dansul.

 • wfwef spune:

  nu mai sunt bani de tigari in las fierbinti?retorica asta de tip banciu-cap de porc care-si da cu parere despre orice pricepand nimic din nimic te subcalifica si fata de mandruta lipsa pedale la creier ca le-a pus la bicla.astia-s useristii hastagisti de tip nou? cine se uita la t carlson avand asteptari de urme de neuron a trecut degeaba prin viata – se vede ca omul nu paote fi suspectat de creier,doar nsite sinecuri, un prelipceanu fara bretele.in ucraina s-a nascut rusia – rusia a fost o tara mai amre din care ucraina a facut parte.cand n-a mai facut parte sferele de influenta s-au impartit, si ea ramasese in sfera de influenta a rusiei, dar a feleatioant si furat tot(e greu sa fii mai corupt si mai maimuta necivilizata decat rusii dar ucrainenii au reusit).articolul e plin de sofisme – sa crezi ca logica: impartirea o data facuta e sealed deal e gresita – de aia e razboi, ca nu se respecta o intelegere, si putin face un efort in a explcia prostilor ce e ala un razboi ( mic, de altfel)cand ceilalti n-au respectat intelegerea dar se asteptau ca el sa o faca.si nu, nu spun ca e ok sa declansezi un razboi, sau ca ar fi justificat, doar ca putin normal ca va recurge la astfel de tertipuri logice pentru prosti, ca doar are capacitatea de a face el noi reguli, nu doar sa le respecte pe ale altora.problema ramane ca agricultura .ro e distrusa de mizeriile de produse venite din ucraina, neverificate, care nu respecta nicio regula, nu platesc taxe, nu platesc nimic, iar romanii accepta orice doar pt a nu se pune rau cu analfabetii de ucrainei pt ca asa li s-a spus de americani – care au un interes legitim in a se palmui cu rusia indirect, prin 3rd partes ca .ua si .ro

Adaugă un comentariu