M-am uitat la interviul lui Tucker Carlson cu Putin ca să n-o faci tu dar mai mult din masochism

Are două ore. Dacă ar fi să te uiți la el ți-ar lua, și am calculat bine, aproximativ 18 căcări. Am să rezum tot ce s-a întâmplat într-un text care poate fi citit într-o singură căcare. Sau maxim trei, dacă ești fan Putin. Că ăștia citesc mai încet decât oamenii cu inteligență medie. Încerc să o fac schematic.

Ca să scăpăm de problema de deontologie. Mi se pare absolut valid că Tucker s-a dus să-i ia interviu. Mi se pare absolut aberant că UE încearcă să-l restricționeze. Da. E propagandă. Dar dacă crezi că propaganda trebuie combătută cu cenzură, ești idiot. Propaganda trebuie combătută cu informare corectă. Dacă nu ești în stare să o faci, eșecul e la tine. Dacă consideri că populația e prea proastă să o poți convinge de adevăr cu argumente logice, înseamnă că ai o problemă educațională și din nou, greșeala e la tine. Refuz să accept măsuri autoritare de frica proștilor.

Trăim într-o lume în care din ce în ce mai mulți idioți consideră că orice părere care nu se aliniază cu a lor ar trebui să fie ilegală. Nu, nu trebuie să îți placă Tucker Carlson sau Putin ca să te uiți la interviu. Dacă ai impresia că trebuie să auzi păreri doar de la oameni care-ți plac, n-ai înțeles nimic de la viață.

1.

Gluma începe cu o lecție de istorie de vreo 30 de minute extrem de plictisitoare. Tucker n-are vascularizarea testiculară necesară să îl întrerupă. Putin începe de pe la anul 800 și trece prin toată istoria zonei, din unghiul rusesc. Pe scurt, argumentul lui e că pământurile ălea erau ale Rusiei cândva, deci cum le-au dat, la fel pot să le și ia înapoi.

E un argument periculos, pe care îl vezi la toți naționaliștii scăpați în frunte din Europa. Țara noastră era mai mare, ni s-au luat niște terenuri în istorie, vrem să le luăm înapoi. Drăguț. Dar dacă pui toți naționaliștii din Europa să traseze hărți de cum și-ar „completa” ei ograda, ai avea nevoie de încă o Europă să le încapă tuturor hărțile. Pentru că toți smiorcăie de pământurile care le-au fost luate și nimeni de ălea pe care le-au luat ei de la alții. Sigur, ar fi frumos să luăm Bucovina de Nord. Să ne unim cu Moldova, să luăm Cetatea Albă de la Ucraineni. Dar dăm Transilvania înapoi Ungariei? Dobrogea înapoi Turcilor? Că a fost a imperiului otoman mult mai mult decât a fost a românilor.


Hai să luăm Normandia de la francezi și să o dăm la englezi. Că a fost a lor sute de ani. Hai să luăm Istanbulul și să-l dăm italienilor. Damascul grecilor. Lituania o dăm Prusiei. Nu mai avem Prusia? Ghinion, o facem la loc.

De-aia e un argument care prinde bine la idioți. Că idioții se nasc fără capacitatea de gândire în perspectivă și oricum nu știu ei prea multe. Cernăuțiul e românesc, restul nu îi interesează. Sunt detalii.

Granițele s-au mutat în toate direcțiile în ultima mie de ani. Populațiile s-au mutat. Și natural și prin inginerii sociale. Al cui e „moral” pământul? Aș zice că e al oamenilor care s-au născut pe el și încă sunt vii, nu a ălora care s-au născut acolo acum 1000 de ani. Moral aș zice că fiecare populație are dreptul să își aleagă din ce vrea să facă parte. Vrea Dobrogea să se unească cu Turcia? Ok. Dacă ăia îi primesc și peste 50% din cei născuți în Dobrogea vor să o facă, cred că ar avea dreptul să o facă.

Dar asta pornește de la presupunerea că populația poate alege cu discernământ. Că nu-s manipulați cu propagandă, idioți fără gândire în perspectivă, că alegerile nu-s influențate de alții, e mult mai complicat decât pare la prima vedere să îți dai seama ce vrea cu adevărat un popor.

2.

Apoi Putin începe cu denazificarea. Dintre toate punctele rusești de propagandă, ăsta mi se pare cel mai subțire. Ok. Un procent dintre ucraineni au idei naziste. Cum îi denazifici? Le cucerești țara, bun, dar cum faci „denazificarea”? Că dacă „naziștii” ăia nu comit atrocități sau ilegalități majore, ce faci? Îi bagi la pârnaie pe viață că au desenat o zvastică pe un perete? Îi trimiți în tabere de reeducare că consideră că un nazist e erou național? Denazificarea e o chestie care sună bine doar dacă n-o gândești prea tare. Mai ales când vrei să o faci în ALTĂ țară decât a ta.

Chiar și Tucker sesizează chestia asta, că prost nu e. Putin deviază elegant.

3.

Mereu când bagă vrăjeală bine construită, Putin o explică. Când minte și bagă vrăjeală subțire, răspunsul standard al lui Putin e „nu vreau să intru în detalii”. Ce vrea să zică e „nu vreau să intru în detalii că dacă intru în detalii nu mai stă în picioare ce zic.”

4.

Putin se plânge că de pe vremea lui Elțîn Rusia a încercat să se apropie de Europa și SUA, dar au fost marginalizați. Că discutau chestii cu Clinton sau Bush jr. și stabileau o chestie, după care venea CIA și punea batista pe țambal.

Face CIA ce vrea și sare și peste președinte când are chef? Total. Asta face CIA. Cine crede că politica externă SUA e dictată de vreun om ales delirează. Sunt destul de sigur că aici Putin are partea lui de dreptate. Relațiile vestului cu SUA au fost sabotate de CIA care a finanțat tot soiul de teroriști și secesioniști dușmani ai Rusiei. Că asta face CIA peste tot. Și în Orient și în America de Sud. Nu ne place cine conduce o țară? Îi finanțăm și îi antrenăm pe ăia din opoziție.

Nu ai cum să dai vina doar pe Rusia pentru relațiile proaste dintre Rusia și Europa/SUA. E clar că ai noștri au jucat-o extrem de prost diplomatic și au cam băgat un deget în fund ursului, sperând că ursul nu se supără. Uite că s-a supărat. Puteau să o joace mai bine.

Dacă cumva ai înțeles din concluzia asta că mi se pare justificat în vreun fel ce au făcut rușii ca reacție la acel deget în fund, probabil ești analfabet funcțional. Nu asta spun. Spun că un deget în fund a fost inserat și se putea și fără.

5.

Putin se plânge că era vorbit să nu se întindă NATO și s-a întins. Adevărat. S-a întins. Dar viziunea asta a lui că dacă România, spre exemplu, vrea să intre într-un pact de apărare, trebuie întâi să le ceară lor voie, e cretină. Fix de-aia vrea lumea în NATO. Ca să nu le ceară voie rușilor când au chef să facă chestii. Se cheamă autodeterminare și vine la pachet cu independența. Bineînțeles că e deranjant pentru ruși. Da’ poate dacă nu ne furau pachetul la școală în pauza mare timp de 200 de ani nu era nevoie să ne împrietenim cu alți golani care să ne protejeze de ei.

6.

Putin încearcă să lase impresia că el e un om împăciuitor, care vrea o lume veselă și unită, dar e forțat de circumstanțe să își bată nevasta. Nu vrea să o bată, ea l-a determinat. N-a avut de ales. El vrea să se joace frumos cu toată lumea, dar ceilalți copii nu vor să împartă jucăriile cu el așa că s-a dus să ia o mână de var să le arunce în ochi. Chiar trebuie să fi fost sugrumat cu cordonul ombilical la naștere să pui botul la așa ceva.

7.

Au distrus „ai noștri” nordstream-ul, cauzând un imens dezastru ecologic? Posibil. Adevărul e că presa vestică a cam băgat incidentul sub preș și n-am văzut ecologiști vestici să se plângă de ce s-a întâmplat la proporția adecvată. S-au băgat „ai noștri” să saboteze discuțiile de pace cu Ucraina? Posibil. Adevărul e că chiar și prin toată propaganda servită de ai noștri e destul de clar că răspunsul vestic la război a fost haotic și tâmpit. Sigur, asta nu îi scoate pe ruși cu nimic. Vina e total la ei. Dar asta nu înseamnă că ai noștri au reacționat corect, coerent sau nobil la ce s-a întâmplat. Dacă peste gard avem oameni răi, urâți și proști nu înseamnă că ăștia de la noi din curte sunt buni, frumoși și deștepți.

8.

Tucker are o privire de oligofren. Bulbucă ochii și dă din sprâncene la toate banalitățile și bălăriile spuse de Putin de zici că-i spune numai adevăruri cutremurătoare.

9.

Deja o dau în podcast tip Joe Rogan. Futuristică. AI, oameni ingineriți genetic. Nu pot să descriu cât de tare mi se rupe de părerea lui Putin sau a lui Tucker despre tehnologie.

10.

Eu am fost tot timpul sceptic la discurs tip Mîndruță, care cataloghează tot cu ce nu e de acord ca „propagandă rusă”. Dar cumva toate punctele de vedere exprimate de Putin sunt exact aceleași pe care le vezi pe tot internetul postate de conturi dubioase. Acum e o problemă de tip „oul sau găina”. Ce-a fost mai întâi? S-a mulat propaganda rusă pe părerile oligofrenilor sau și-au luat oligofrenii părerile de la propaganda rusă? Habar n-am. Dar după interviul ăsta am înțeles mai clar cum sună propaganda rusă. Se pupă bine cu modul de gândire al unui mediocru supărat că realitatea nu ține cont de principiile lui oligofrene. N-ar pune botul nimeni cu 12 clase făcute pe bune la așa ceva. Din păcate sunt mulți care n-au 12 clase făcute pe bune.

11.

Tucker îi cere lui Putin să elibereze un jurnalist american, ca gest de bunăvoință. Jos pălăria, s-a detectat o urmă de testicule la om. Putin zice că a făcut destule gesturi de bunăvoință și a rămas fără bunăvoință. Cred că din răspunsul ăsta înțelegi mai clar cine e Putin decât din tot interviul.

CONCLUZIE

Pe scurt, argumentul lui Putin e cam așa. Băi, aveam o nevastă, Natașa, în care am investit timp și bani. Aveam o relație. Doar că mie a început să-mi meargă prost, aveam o firmă, URSS, a dat faliment și dup-aia nevasta a început să o ardă prost. În loc să mă susțină la greu n-a mai vrut să îmi spele ciorapii, să îmi facă de mâncare, sex deloc, ba chiar am prins-o că-și lua limba în gură cu vecinul John de la vest. Așa că i-am dat direct un șut în țâță și am luat-o la omor.

E justificat să se simtă trădat omul? Total. Furios? Sigur. Să o urască pe fosta? Total. Că aveau o înțelegere. A investit timp și resurse în relația asta. Merită să o sape, să îi facă viața grea, să îi dea o flegmă în ochi, poate și un șut în fund.

Dar o bătaie până la spitalizare? Nu. Până la urmă Natașa e un om independent, nu e proprietatea mea. E de căcat să mă trădeze dar nu o DEȚIN, să zic că pot să îi fac ce vreau eu.

Dar unii oameni, mai proști așa, consideră că poți DEȚINE destinul altuia. Că poți să îți bați nevasta până o bagi în spital dacă o prinzi în pat cu altul. Și pentru acei oameni, ce face Putin e justificat. Nu sunt majoritari, dar sunt mulți. Și ălora n-o să li se pară nimic greșit în ce face Putin. Cam ăștia zic eu că-s rusofilii. Mulțimea oamenilor care cred că ai dreptul să-ți bați nevasta. Nu, nu ai cum să-i convingi că greșesc. Ține de principiile pe care sunt construiți. Proaste și fixe.

Gata, am terminat, poți să te ștergi liniștit la fund.

***

Comentarii (84)

 • oake spune:

  ai uitat de SUA, ca si aia ar trebui data spaniolilor, pentru ca au descoperit-o

  • Gigel spune:

   Pai și ar trebui împărțit între Italia, Franța, Portugalia, câteva țări africane…că au migrat de acolo în paleolitic și 100 200 IH

  • kerehome spune:

   de fapt ar trebui lasata indienilor care o aveau cand noi nu stiam de ea

 • Expert roman antitransofobie spune:

  „Se cheamă autodeterminare și vine la pachet cu independența.” – Coae, in Romania sunt soldati belgieni si luxemburghezi, intrucat imperiul care te calareste vrea sa faca din Romania ce a facut si din Ucraina, pamant parjolit. Ce independenta?

  Ce autodeterminare? Autodeterminarea de tip „Yats is our guy, fuck the EU” a dus la numirea autodeterminatului Ciuca, absolvent de scoala de partid de 2 ani la Washington. Lui Ludovic Orban i s-a facut dosar penal ca sa nu ajung primar. Pe Piedone l-au bagat degeaba si nu au organizat alegeri timp de peste un an, intr-un sector din Bucuresti. In curand, un intern de la Directia Consulara de la Mosiile Popoviciu, sau pate cainele lui, ne va numi presedintii de asociatie de locatari si va scrie sentintele pentru gainari.

  Uita-te la filmele din interbelic sau din cursul razboiului, din Bucuresti, sa vezi ca saracii mergeau desculti prin Piata Universitatii. Poate sunt subiectiv, dar ocupantul rus mi-a parut mult mai darnic decat ocupantul occidental. Rusii au exportat in Romania zeci de ani combustiil la pret mai mic decat piata libera – adica ceva palpabil. Nu stiu cum ne-ar putea ajuta americanii, cand aproape singurul beneficiu palpabil sunt medicamentele ceva mai bune, si pe care le platim totusi la pretul pietii.

  Cat despre granitele sunt mereu mobile, si nu ne mai piutem intoarce la cele din 800, ai dreptate. Rusia e pe cale sa arate Ucrainei cum se plimba granita spre vest, asa cum si americanii au aratat Serbiei cum e cu eternitatea granitelor, cum aliatii nostri turci si britanici arata zilnic Ciprului samd. Granitele sunt mereu acolo unde vor aia mai mari, si Ucraina e aia mai mica in meciul asta.

  Ce nu inteleg prostii e ca in meciul Romania-Ucraina, Romania e aia mica. Ne-au luat Cernautii, ne-au luat Hotinul, apoi Insula Serpilor, si noi nu am zis nimic, pentru ca ne-ar fi zdrobit si la betie „prietenii” nostri ucrainieni. Pamantul furat de entitatea de la Chisinau nu e atat de populat cum sunt orasele istoric romanesti furate de entitatea de la Kiev.

  Si acum, mai trebuie si sa pretindem ca suntem echidistanti, sau chiar ii iubim? Fiecare minut in care rusii ii tin ocupati este un minut de bunastare suplimentara pentru noi. Ma bucura obiectiv existenta lui Putin si operatiunea lui speciala, care nu imi face rau niciun minut si care da la temelie uneia dintre cele mai dusmanoase entitati cu care ne-am invecinat.

  • Radu Post author spune:

   cand esti o tara mica autodeterminare inseamna sa alegi cine sa te futa in cur. noi am ales corect, pe ala cu pula mai mica.

   in rest se vede ca n-ai citit textu si doar simti nevoia sa ai o parere. asa ca nu ti-am citit nici eui parerea mai departe de prima propozitie.

   • afilon spune:

    Da’ cind esti o tara mare, asa ca Rusia, cum se vede atunci autodeterminarea, ce inseamna ea raportindu-ne tot la o pula virita intr-un cur?

   • Expert roman antitransofobie spune:

    Ce-ai ales tu? Nastase a modificat regulamentul referendumului in 2003 la modul cel mai ilegal cu putinta, fara publicare in Monitor, ca sa treaca referendumul pentru Constititutia pro-NATO. Exista inca inregistrari cu Basescu descriind frauda cu urnele volante pe partie.

    De atunci, nimeni nu a mai avut coae sa supuna la vot in Romania nimic legat de NATO, nici macar la modul ironic la care se mimeaza alegerile in Bucuresti. („Jandarmii numarand sacii de voturi ai Clotildei” e un alt film celebru despre autodeterminare.)

    Un referendum in care sa hotaram daca declaram razboi Ucrainei ar fi unul din putinele care a face cvorum. Toti ucrainienii ajunsi in Romania sunt neintegrati si duhnesc a spaga. Nu avem acest referendum pentru ca „alegerea pulii din curul nostru” este o fictiune. Soldatii americani nu sunt in Romania nici ca sa il bata pe Putin (ca nu ii vedem batandu-se cu el), nici ca sa ma apere de ceva (ca nu am vazut niciodata un soldat american mort pentru apararea mea). americanii inarmati sunt in Romania doar pentru ca sa fie siguri ca tot ce platim in taxe se transforma in „aurul BNR de la Londra”, adica in Multa Uniune Europeana.

  • ce prost esti spune:

   Hai, mah Expertule, ca esti prost de behai! De mult nu am mai vazut un om atat de prost. Prost!

  • Cotton Eye Joe spune:

   tl;dr?

   • Expert roman antitransofobie spune:

    Cernauti

  • jos_cenzura spune:

   Nu Ucraina i-a luat României Cernăuți-ul, Insula Șerpilor și Cetatea-Albă, boule.

   • Unu spune:

    Să-mi bag pula-n mă-ta și-n aia care te-a-nvățat să scrii, *Cernăuțiul se scrie fără cratimă, lua-mi-ai mielu’ la trântă, tu, mă-ta, tac-tu și tot neamul tău de la maimuță-ncoace și înainte până la a douăsprezecea spiță!

  • GP spune:

   @Expert: zi tu că ne-a luat Ucraina Cernăuțiul, Hotinul etc. Să-nțeleg că U din URSS vine de la Ucraina? Și de ce vorbești numai de regiunile din Ucraina? Basarabia cine a luat-o? Tot Stalin cel rău și URSS? Sau asta nu v-a ănvățat la istorie când a fost luată prima oară Basarabia, de către cine, și care era dorința inițială?

   • Unu spune:

    Unde pizda mă-tii ai *învățat tu că poți scrie cu ă sau â la *începutul cuvântului, să te futem în gură și să ne băgăm pula-n mă-ta!
    Și-n tot neamul tău.

    • strapon spune:

     Gibonul stie gramatica. La inceput de cuvant se foloseste „ă”din i.
     Esti asa de prost limbricule ca daca citesti o eticheta de chiloti ti se dubleaza IQ-ul. Am voie sa pun cratima aici?

     • Unu spune:

      Când sari în vreo pulă noduroasă și grohăi de plăcere poți scrie „ăăă”, ai dreptate lua-te-aș pe cocar de la răsărit până la chindie după ce-o scot din curul mă-tii și ți-o dau s-o cureți!
      Alt cuvânt, care să nu fie interjecție sau pronume, să înceapă cu litera ă, nu-mi vine în minte, asta e, o fi, n-am pretenția că le știu pe toate!
      În rest, toate cum le știi! Să-ți iau neamul în pulă prin toate găurile!

     • GP spune:

      @Unu: În timp ce tu te pricepi numai la ă și y dar, de fapt, indiferent de subiect, duci întotdeauna discuția la suptul de pulă. Și deși inviți în mod constant lumea să ți-o sugă (serios, deja sună a milogeală, dacă tot nu ma poți, pune mâna pe lopată și fă-i lu’ mă-ta o vizită de ziua femeii, o să se bucure), pari mult mai interesat să o sugi tu. Asta explică entuziasmul tău extraordinar de a reveni de fiecare dată când îți iei muie. Este scopul tău în viață, chemarea ta. Când alții mai proști visam să fim piloți de F1, astronauți sau criminali în serie, tu visai să te îneci cu drâmba. Până te trezeai, îl vedeai pe tac-tu fumând lângă tine, și-ți dădeai seama că nu a fost un vis. Și te simțeai bine.

     • GP spune:

      @Unu: Cum spuneam, probabil şi dacă se vorbeşte de diferenţa dintre vopselele acrilice şi acuarele, tu tot la supt de pulă te vei gândi. Mai ai voie să urci în tramvai, sau au poze cu tine prin staţii să ştie să se ferească labagii?

    • GP spune:

     No, ce să-ţi spun, am greşit o literă şi din cauza asta te-ai terminat din greşeală-n mă-ta de trebuie s-o arunci acum pe scări ca să nu te mai trezeşti c-un frate? Lasă că poate iese soră şi te bucuri de ea peste vreo doi-trei ani.

     Şi cât te învârtoşezi cu gândul cum ai lua-o pe viitoarea sor-ta-n pulă, poate ne zici şi cine a luat Basarabia şi Bucovina, că aia era întrebarea.

     • Unu spune:

      De fapt în mă-ta și-n tot neamul tău m-am terminat, n-am uitat-o pe aia care-ți suflă seara la ureche!
      Nu ți-ai dat seama? De ce crezi că a motivat că o doare capul?
      Vezi, tu ocupat cu geopolitica, ea ce să facă săraca? Ia și ea pule-n toate găurile de la cine apucă…

     • GP spune:

      @Unu: De câte ori să-ți mai repet că nu toți suntem ca tine, să ne uităm pe gaura cheii când vine tăticul acasă în ziua de social și mai face câte-un frățior/surioară (proces cunoscut şi sub denumirea de viol conjugal și/sau incest și/sau zoofilie, în funcţie de care dintre mamele tale a fost mai lentă)?

      Ia zi, pe ce erai mai gelos? Că tac-tu o fute pe mă-ta în loc să o fuţi tu, sau că tac-tu o fute pe mă-ta în loc să te fută pe tine?

     • Unu spune:

      @GP zis și sugaciul:
      Tu ne spui cu lux de amănunte ce-ai văzut la tine-n familie, lua-ți-aș familia-n cocar?

     • GP spune:

      @Unu: Uneori, trebuie să încerci să vorbeşti pe înţelesul interlocutorului. Dacă-ţi spuneam să o fuţi pe una care nu ţi-e rudă de gradul 1 sau 2, te uitai la mine ca rusul la alegeri libere: „Se poate?!” Așa, cum am amintit s-o fuți pe mă-ta, pe tac-tu sau pe sor-ta, cum ai percutat. Asta e, ce să-ţi fac; nu degeaba incestul a fost mereu pedepsit…

     • Unu spune:

      @GP cred, de fapt sunt convins, că o sugi pe măciulie și o întorci ca la Ploiești pula să ne-o belești, (pe stil vechi!).
      Omul învață imitând…
      Hai să ne-o smotocești belită-n lingura aia de ciorbă pe care ți-o aduce a ta seara!

     • GP spune:

      @Unu: Ia uite, încă unul care s-a născut poet. Auzi, Coşbuci, dacă tot ai amintit de întors, ce-ţi mai face prolapsul rectal? Tot n-a înţeles tac-tu că nu trebuie să scoţi zgomotul ăla de dop de şampanie și insistă să te întoarcă pe dos ca pe ciorap?

     • Unu spune:

      @GP ți s-a părut că am prolaps rectal atunci când îmi pulsa găoaza că mă terminam în curul ăleia care-ți suflă seara la ureche, erai prea entuziasmat că urma să halești sloboz de calitate scurs din găoaza ei!
      Pe scurt: sugi pula!

     • GP spune:

      @Unu: Şi aşa zici, că-ţi pulsează găoaza când termini. Te-a şi filmat tac-tu de ştii aşa de bine? Ăsta e talentul secret cu care i-ai păstrat afecţiunea atâta timp, ştii să i-l sugrumi pe Gogu cu rozeta până staţi cur în cur precum câinii de trebuie să vă despartă mă-ta cu ranga şi atunci se aude sunetul ăla de dop de şampanie?

      Sunt ăia care-şi filmează plodul când face primii paşi, şi sunteţi voi. Bun, înțeleg, fiecare cu obiceiurile lui, dar ce nu înţeleg e de ce nu puteţi să fiţi şi voi nişte degeneraţi cumsecade şi să vă păstraţi degenerarea pentru voi. Nu cumva vreţi şi paradă să vă puteţi plimba tot aşa, cur în cur, ziua-n amiaza mare pe Victoriei, şi să vi se adauge litera la LGBTQPLM?

     • Unu spune:

      @GP, m-a filmat a ta, a zis că vrea o amintire plăcută.
      Sugi pula.

     • Unu spune:

      @GăozP visezi și paradă?
      Ia pula!

     • Unu spune:

      @GăozP, prolaps a avut mă-ta la pizdă când te-a scăpat pe lume în grajd, ai aterizat cu capul pe ciment, dă-te-n mă-ta-n cur de dobitoc!
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     • Unu spune:

      @GăozP, hai cu parada, strategii militare, viziuni economice, că te pricepi la tot și la toate tu, te bagi în seamă pe orice subiect, lua-mi-ar mielu’ la trântă tot ce poartă pizdă din neamul tău, cu două condiții:
      – între 18 și 45 de ani;
      – între 45 și 70 de kilograme.
      Sugi pula.

     • GP spune:

      Așa, să răspundem la comentariul potrivit, să nu ne înCURcăm…

      @Unu: În timp ce tu te pricepi numai la ă și y dar, de fapt, indiferent de subiect, duci întotdeauna discuția la suptul de pulă. Și deși inviți în mod constant lumea să ți-o sugă (serios, deja sună a milogeală, dacă tot nu ma poți, pune mâna pe lopată și fă-i lu’ mă-ta o vizită de ziua femeii, o să se bucure), pari mult mai interesat să o sugi tu. Asta explică entuziasmul tău extraordinar de a reveni de fiecare dată când îți iei muie. Este scopul tău în viață, chemarea ta. Când alții mai proști visam să fim piloți de F1, astronauți sau criminali în serie, tu visai să te îneci cu drâmba. Până te trezeai, îl vedeai pe tac-tu fumând lângă tine, și-ți dădeai seama că nu a fost un vis. Și te simțeai bine.

     • Unu spune:

      @GP cunoscut drept GăozPansat
      Suuuuuuugi pulaaaaaaaa!!!
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Dă-te-n casa mă-tii de curist!

     • GP spune:

      @Unu: Cum spuneam, probabil şi dacă se vorbeşte de diferenţa dintre vopselele acrilice şi acuarele, tu tot la supt de pulă te vei gândi. Mai ai voie să urci în tramvai, sau au poze cu tine prin staţii să ştie să se ferească labagii?

     • Unu spune:

      @GăozPansat, de fapt au poze cu tine că te știu curist periculos, ataci oamenii și-i leșini prin sugere!
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     • GP spune:

      @Unu: Nu știu cum leșină cineva de la supt de pulă, dar te cred pe cuvânt de pionier, se vede că ai experiență în domeniu. Când erai mic te visai țânțar, nu?

     • Unu spune:

      @GăozPansat te cred, mereu ai ochii închiși, ai învățat să te protejezi.
      Când erai mic sugeai doar la o țâță…
      Hai să ne băgăm pula-n mă-ta și-n tot neamul tău, să fii sănătos!

     • GP spune:

      @Unu: Iar ai vrut să pari deștept, și iar ți-a ieșit cum trebuie. Poate ne zici tu cum se poate suge la două țâțe în același timp. Două puli, în schimb, se poate, de unde și confuzia ta lesne de înțeles. Noi am văzut prin filme, tu ai practicat în realitate, și IAR crezi că toți sunt ca tine (cum ziceam mai sus).

     • Unu spune:

      @GăozPansat, credeai că era film când ai prins-o cu „înlocuitori”? Nu-ți venea să crezi ce știe să facă și cât poate duce?
      De atunci ai rămas plângând și ești furios pe toată lumea?
      Hai muiol, nu fi trist!
      Beși în pizda mă-tii de idiot, lumea e mare!

     • GP spune:

      @Unu: Asta e speranţa ta, că lumea e mare, şi poate-poate o să găseşti şi tu pe una/unul care să ţi-o sugă, să vezi şi tu cum e să fii de cealaltă parte a pulii măcar o dată înainte să mori? Știi ce e cel mai ironic? Lumea e mare, dar tu tot la supt de pulă ajungi.

 • Fun Dougaule spune:

  Sa traiesti, boss! Merci! A intrat la o singura cacare.

 • Coroner spune:

  și faza cu intratul în NATO? Normal că nu concep ei așa ceva, atunci practic n-ar mai avea USA dușmani… E semn clar că americanii nu vor pace.

  • Radu Post author spune:

   crezi ca daca aia ziceau da, intra? era doar un test baaa

 • penisbeat spune:

  Raducu se chinuie de luni bune sa demonstreze ca e in filmul in care se cere azi prin presa, e haios sa il vezi cum isi schimba limbajul, cum repeta ca un papagal obosit toate expresiile si comparatiile la moda in „lumea buna” doar-doar s-o gasi careva sa ii arunce si lui de o sarma acolo. Unde greseste el e ca nu pricepe ca e deja prea tarziu s-o mai intoarca, nu-l angajeaza nimeni pe unde vrea, e suficient ca un nebun cu mult timp liber sa stea sa ii sape prin locurile pe unde a scris si s-a terminat vrajeala, asa ca nu se leaga nimeni la cap cu asa ceva. Astea-s vremurile.

  Nu stiu daca sa ma chinui sa incerc sa explic de ce esti penibil, ca nu e ca si cum o sa intelegi. Hai sa incerc sa bag o fisa desi o sa fie 5 minute pierdute in care eram mai castigat uitandu-ma pe pereti. Radule, esti prost cu muci la punctul 1. In primul rand, ca repeti propaganda tampita cu „nationalistii rai care vor teritorii”, propaganda promovata non-stop de UM24,B1 si alti propagandisti de serviciu. Imi arati si mie unde sunt nationalistii aia care cer teritorii de la altii prin Vest? Hai te rog eu, macar unu. Era Zemmour prin Franta care vorbea de unirea cu Wallonia pe cale pasnica (!!!!), Belgia fiind oricum o tara constant pe muchie de a se sparge, pe care l-a umflat presa progresista ca sa sperie francezii sa voteze cu Macron. Nu ca n-ar fi votat oricum, stii cum sunt francezii, multe basini pe cap, traiesc ei cu impresia ca orice individ de sex masculin e viitorul Napoleon sau De Gaulle daca i se face destula propaganda, l-ar vota pe Macron de inca doua ori chit ca ala mai are putin si ii forteaza prin lege sa adopte macar un musulman in familie. Ca ma luam cu vorba, Zemmour a fost vai steaua lui, n-a intrat in turul 2, iar partidul nici n-a prins Parlamentul deci a fost sperietoare de ciori la propriu si la figurat. Care alti nationalisti? Meloni care se lauda ca da imigratiei in cap si s-au rastit un pic afaceristii la ea ca au nevoie de sclavi moderni asa ca anul trecut au rupt norma la imigratie? Nationalistii astia care cer teritorii nu exista in Vest, dar presa intelege ca nimeni in deplinatatea facultatilor mentale nu ar vota pentru alde Macron, Scholz, Ursula sau Tusk ca le place de ei ca n-are ce sa iti placa la ei asa ca e nevoie de o sperietoare falsa care sa faca prostul sa se duca la urne si sa puna stampila pe astia care ii fac viata mai grea zi de zi cu taxe si pe scos mucii din nas cu degetul. Si asa apare sperietoarea asta a nationalistilor. Acu’ nu imi dau seama daca ai pus botul la asta pe bune sau repeti in speranta ca te culeg astia, da’ tot penibila ramane teza.

  Doi la mana, asta cu „dA dAcA cEr UnGuRIi ArDeAlUl sI aLtIi dObRoGeA, cUm sA vReI bUcOvInA” e de o prostie rara. O luam pe legea internationala in primul rand ca tot ne batem cu pumnii in piept ca Rusia nu tine cont de ea. Majoritatea statelor au declarat pactul Ribbentrop-Molotov NUL SI NEAVENIT in momentul dizolvarii URSS. Ghici care e singura tara care nu a facut-o? Fix aia care azi se dau cei mai mari anti-rusi, Ucraina. Ca Ucraina a fost super pe mana cu Rusia cand astia le plasau teritorii de la altii da’ acum cand nu mai e convenabil sunt mai anti-rusi decat americanii. Aici gafa ii apartine boului aluia de Constantinescu votat de useristii anilor ’90 care voiau o tara ca afara. A dat-o ca cica i-au cerut americanii sa renunte la teritoriile alea de jure. Nu i-a cerut nimeni, ca la momentul ala Ucraina era avanpost rusesc iar americanii, cum vedem ca fac si azi, aveau interes sa mute cat mai la est granita NATO asa ca ar fi fost ok cu Romania reintregita sau MACAR cu o pozitie ambigua vizavi de ele cum adopta si azi fata de Taiwan pe care nu ii recunoaste ca independenti, admite ca exista o singura China da’ la o adica ii apara si le da arme in caz de invazie. Da’ ala s-a grabit ca fata mare la maritat si a dat ce nu era de dat ca un slugoi userist sadea. Acum eu nu zic sa tabaram peste ucrainieni sa le luam inapoi Cernautiul fix acum cand ii jupoaie gunoiul asta prajit. Ar fi de porc. Da’ esti cel putin naiv daca nu ai impresia ca Ungaria si Polonia sunt pregatite sa isi ia partea leului in caz de colaps ucrainian, caz tot mai posibil cand vezi rupturile dintre politic si militar acolo. In februarie 2022 cand credeam toti ca Rusia va trece prin Ucraina ca baietii de pe vasul lui Epstein printr-o gradinita Polonia s-a oferit sa „protejeze” zona Lvov, chestie la care Zelensky a zis „nu, mersi” ca nu e chiar in halul ala de prost. Bozgorii nici nu se feresc sa spuna ca ei vor Transcarpatia chit ca zona e populata mai mult de ruteni decat de ai lor. Romania trebuie sa aiba un plan pt scenariul asta, si in caz ca nu trebuie oricum sa ridice niste pretentii vizavi de etnocidul de acolo ca nu ai vrea sa fii roman in Cernauti sau Bugeac, crede-ma. Cat despre faza de Dobrogea turcilor te uiti la o harta, vezi unde e Dobrogea, unde e Turcia, apoi scuipi in san ca ai trecut la geografie atatia ani in loc sa dai corigenta vara de vara. Iar despre Transilvania si maghiari, astia au luat o muie o data de la vestici la Paris, apoi de la rusi ca au fost destul de prosti sa ii invadeze dupa ce rusii nu le facusera lor nimic, ba si incercasera sa ii ajute in 1919. Adica au luat-o la giugiuc din ambele parti. Subiectul e mort si ingropat dar Orban are nevoie sa il tina treaz pt voturi chit ca e constient si el ca daca se pune problema de tranta Ungaria dispare de pe harta.

  Cat despre interviu si situatia in sine Putin cam are dreptate cand zice ca americanii i-au intors cu cheita pe ucrainieni in 2014 ca Maidanul nu era despre NATO, era despre UE, si ca americanii clar au fortat nota, da’ n-ai cum sa ai incredere in rusi mai ales cand sunt condusi de un iredentist asumat, ca imi e clar ca e chestiune de timp pana cand Belarus dispare de pe harta asa ca atat timp cat ucrainienii sunt dispusi sa lupte trebuie ajutati. Beleaua e ca nu prea au succes, nu prea mai au chef nici ei sa moara ca niste prosti iar vesticii oricum le pun la dispozitie doar rablele lor din depozite. In locul tau mi-as reconsidera pozitia mai ales ca tataie de peste ocean pare ca e mai interesat sa inunde Texasul cu imigranti pana il face bastion democrat decat sa ii mai ajute pe ucrainieni si iar te trezesti de partea gresita a pulii in cur.

  • enter spune:

   foloseste-n plm ENTER-ul; apoi poti sa-ti dai cu parerea

   • penisbeat spune:

    Nu e vina mea ca tu si alti ratati de pe aici stati toata ziua pe tiktok si orice depaseste 10 secunde de concentrare la rand v-o da la pateu, sunteti doar niste oi proaste.

  • GP spune:

   Boul de Constantinescu despre care vorbești tu a refuzat să semneze tratatul pe care Rusia a încercat să ni-l bage pe gât în prima jumătate a anilor ’90, prin care România trebuia să aibă acordul Rusiei pentru orice înțelegere. Știi cum se numește o țară care își lasă politica externă pe mâna alteia? Protectorat. Știi cum se numește pasul următor? Colonie.

   Așa au făcut și polonezii în 1938 când Adolf a împărțit Cehoslovacia și i-a încurajat să ia și ei o bucată. Ce s-a întâmplat anul următor?

   • Unu spune:

    Au futut-o pe mă-ta lu’ tac-tu?

  • Dan spune:

   daca nu ma ansel tu esti ratatul ala de Manowar care avea blog pe opencube punct ro pana cand l-au depistat cei de la firma, au tradus cu gugle translate ce scria, si apoi i-au tras o sperietura ca-l dau afara, si ai tras apa la blog si la tot. noroc ca aveai un forum ultra-secret unde te ascultau si venerau vreo 10-15 cultisti care repetau ce ziceai. Eu zic sa o lasi mai moale facand pe Cristoiu pe interneti, vezi ca plange ala micu, vezi de nevasta-ta ca o violeaza pakistanezii, pune si tu mana si ajuta-ti familionul, si lasa dracului politica, ca ai fi fost boschetar in Bucuresti daca nu era Vestul sa te ia sub aripa, asa, din greseala, ascuns printre alti 200 de pakis.

   • penisbeat spune:

    Te inseli si esti si prost, nuj cine plm e manowar, joac-o pe asta.

   • Unu spune:

    Futu-ți „anselatu'” mă-tii de bou agramat!
    Hai să încep să-ți iau neamul în pulă și ție, ca să fie masa bogată!

 • Kkt pansat spune:

  Sa se duca pe poola si rusii si ucrainienii. 2 natii imputite. In special ucrainienii, mai ales in ultima vreme, de cand li se da nas de toti. Nu e nici o diferenta intre astea 2 natii. Arogante si pline de basini, ca ei sint buricu pamantului. Mwie zelenski, mwie putin. Fix in ordinea asta.

  • Unu spune:

   Lu’ Putin nu i-aș da la muie dar aș trage pe Kabaeva până aș cădea lat!

   • strapon spune:

    Taci limbric scelerat.

    • Unu spune:

     Limbric ai tu, băi tenie, lua-mi-ai mielu’ la trântă tu, mă-ta, tac-tu și tot neamul tău.
     N-ai mai fost futut în ultimul timp și ești amărât? Dă-te-n pizda mă-tii de rebut, asta e!

 • jos_cenzura spune:

  Eu din interviu am sesizat că maghiarii poartă pălării caraghioase. A fost cam singurul lucru adevărat (și semi haios) rostit de Putin pe durata celor 18 căcări.

 • jos_cenzura spune:

  Naziștii erau un partid ultra naționalist german. Care nu mai există de opt decenii. Scopul lor (teoretic) era să facă să fie bine poporului german de pretutindeni. Ucrainenii, ce-or fi ei, naziști nu au cum să fie.

  • Dan spune:

   under-rated. Si eu m-am gasit de multe ori in situatia sa explic asta chiar compatriotilor mei, si le ziceam, pe un ton parintesc, prostule, tu nu ai cum sa o arzi cu legionarisme si fascisme in prezent, ca nu esti german in anul 1939; tu esti romanache in 2024, iar daca ai fi trait in vremurile alea, nu ai fi fost considerat „arian” de entschuldingung, ci „arian” de sokeres, tu ai fi fost ala din pijama din lagarul de munca fortata, nu ala din turnul de veghere in costum Boss. Si de fapt, la o adica, am si fost, doar ca erau rusii la putere, nu nazistii. Nazismul este strict specific la un anumit popor (etnic) si strict intr-o anumita perioada istorica. Nu poti sa fii „nazist” in prezent, doar ca termenul este folosit literalmente inlocuitor a lui „eretic” din Epoca Medievala – adica un „om rau” ce trebuie pedepsit de societate.

 • foca spune:

  AI DE PULA MEA

  –> comentariu mult mai inteligent decat restul de comentarii pro si contra. Luati si invatati.

 • Bogdan spune:

  Nu mă uit la desene animate.

 • Discurs de tip Mîndruță spune:

  Prietenie de tip Măruță!

 • Discurs de tip Mîndruță spune:

  Prietenie de tip Măruță!

 • strapon spune:

  Cat de prost poate sa fie penisbeat, sa scrie un comentariu de doua ori mai lung decat textul citat si sa nu realizeze ca nu o sa il citeasca nimeni. Ce PLM a putut sa scrie acolo habar n-am.

  • penisbeat spune:

   Bineinteles ca l-ai citit, ca esti obsedat de ani intregi de cand ti-am spus cat de prost esti si ca ai o fata pe care nici o mama nu ar putea iubi-o, pe cine incerci sa pacalesti?

 • Lopata spune:

  Cu cat un comentariu la un articol este mai lung, cu atat cresc sansele ca acel comentariu sa fie prajeala si delir schizofrenic. Am observat asta si aici, si prin alte parti.
  Evident, nu tot timpul dar destul de des incat sa observi. Incercati si voi acasa.

  • CERNAUTI spune:

   du-te pe facebook si citeste-o pe andra, daca te-ai trigarit aici

  • Expert roman antitransfobie spune:

   cernauti

 • babu spune:

  Coae ești prost?
  Cum adică să le dăm Dobrogea turcilor? Să stăm după aia in vamă ca să putem merge in Vamă?

 • gigi spune:

  Fa o analiza despre piesa ”Macarena” scoasa de Erika Isac. Este o paine de mancat aici !

  • Claudiu spune:

   Pun pariu ca versurile domnisoarei cu un nume si prenume germanic si ebraic, sunt scrise chiar de catre dansul.

 • wfwef spune:

  nu mai sunt bani de tigari in las fierbinti?retorica asta de tip banciu-cap de porc care-si da cu parere despre orice pricepand nimic din nimic te subcalifica si fata de mandruta lipsa pedale la creier ca le-a pus la bicla.astia-s useristii hastagisti de tip nou? cine se uita la t carlson avand asteptari de urme de neuron a trecut degeaba prin viata – se vede ca omul nu paote fi suspectat de creier,doar nsite sinecuri, un prelipceanu fara bretele.in ucraina s-a nascut rusia – rusia a fost o tara mai amre din care ucraina a facut parte.cand n-a mai facut parte sferele de influenta s-au impartit, si ea ramasese in sfera de influenta a rusiei, dar a feleatioant si furat tot(e greu sa fii mai corupt si mai maimuta necivilizata decat rusii dar ucrainenii au reusit).articolul e plin de sofisme – sa crezi ca logica: impartirea o data facuta e sealed deal e gresita – de aia e razboi, ca nu se respecta o intelegere, si putin face un efort in a explcia prostilor ce e ala un razboi ( mic, de altfel)cand ceilalti n-au respectat intelegerea dar se asteptau ca el sa o faca.si nu, nu spun ca e ok sa declansezi un razboi, sau ca ar fi justificat, doar ca putin normal ca va recurge la astfel de tertipuri logice pentru prosti, ca doar are capacitatea de a face el noi reguli, nu doar sa le respecte pe ale altora.problema ramane ca agricultura .ro e distrusa de mizeriile de produse venite din ucraina, neverificate, care nu respecta nicio regula, nu platesc taxe, nu platesc nimic, iar romanii accepta orice doar pt a nu se pune rau cu analfabetii de ucrainei pt ca asa li s-a spus de americani – care au un interes legitim in a se palmui cu rusia indirect, prin 3rd partes ca .ua si .ro

  • GP spune:

   Ia zi, care era înțelegerea? Că până și Gorbaciov a spus că n-a fost vorba de așa ceva. Și chiar dacă era, din câte țin minte, spre marea dezamăgire a unora, nu mai suntem la cheremul Kremlinului.

   Și SUA a făcut parte din Anglia. Și Franța din Imperiul Roman, și noi la fel. Luminează-ne, cum mutăm granițele până la urmă?

   De curiozitate, cu cine ai învățat limba română?

 • GP spune:

  Te contrazici.

  „Dar dacă crezi că propaganda trebuie combătută cu cenzură, ești idiot. Propaganda trebuie combătută cu informare corectă. Dacă nu ești în stare să o faci, eșecul e la tine. Dacă consideri că populația e prea proastă să o poți convinge de adevăr cu argumente logice, înseamnă că ai o problemă educațională și din nou, greșeala e la tine.”

  „Din păcate sunt mulți care n-au 12 clase făcute pe bune.”

  Realitatea chiar asta e: cei mai mulți oameni SUNT idioți. Încearcă să le explici rusofililor din România (vezi și idioții de mai sus) cu argumente logice de ce Rusia e un pericol pentru România. De câte ori ne-au ocupat americanii/occidentalii și cine a încercat timp de câteva secole să ocupe Principatele, cu date concrete, dincolo de orice dubii. Când le amintești că Rusia a luat și Basarabia, nu, de fapt aia URSS a făcut, ceea ce nu e Rusia. În 1812 exista cumva URSS? De ce vorbesc de 1812? Că atunci a ocupat Rusia prima oară Basarabia (de fapt, a încercat să anexeze AMBELE principate dar nu le-a ieșit). Am făcut și continui să fac asta, nu o dată aud „Da’ de unde știi tu, ai fost acolo?”

  Știi de unde vin astea? Exact de la propaganda rusească. Aceleași comentarii le-am văzut nu o dată pe failbook sau pe site-uri străine (unde se mai explica și cum Rusia a câștigat în Afganistan, a împărțit de patru ori Polonia pentru că acolo era haos și a intervenit să aducă ordine, iar Asia Centrală era un deșert imens și gol, rușii nu l-au luat de la nimeni).

  Propaganda exact cu contrapropagandă și, dacă e nevoie, cu cenzură o combați. Dacă tu continui să insiști să joci fotbal când celălalt joacă rugby și te mai miri de ce pierzi, de-abia atunci ești idiot. Pui mâna, îi rupi picioarele, îl arunci afară de pe teren, și de-abia după aia joci fotbal cu ăia car respectă regulile.

 • Tot Ala spune:

  Hai sa te demontez, ca o cersesti ca un boschetar:
  1. Toti au dreptul sa-si ia pamanturile inapoi, DAR doar cei tari in pula reusesc. Ceilalti se limiteaza la sclifosit pe net si prin presa jidoveasca (adica toata) herp derp, muh historical lands.
  2. Denazificarea aia se refera la eliminarea TUTUROR slavilor ce traiesc in teritoriile foste Ruse, reintitulate „ukrainiene” si ce s-au spalat pe creier considerandu-se ceva supraslav in loc de rus get beget. Ceva gen eliminarea ratatilor ce se cred secui in tinutul secuiesc care de fapt e un ardeal romanesc de +2000ani. Cu alte cuvinte, „beating will continue until morales improves” adica pana ce toti ce nu se considera rusi dispar.
  3. Detaliile nu sunt necesare, ca doar no sa-si dezvaluiasca planurile ca NATO sa poata contracara. Printre randuri tot omul cu doua degete de frunte a priceput ca Putin o sa ia TOATA UKRAINA si va elimina tot slavul ce se crede „aryan”
  4. Odata ce un deget strain iti insereaza orificiul, reactiile tin de fiecare personalitate in parte. Altii se indoaie si se dilata, altii se oftica. Putin le-a aratat limita: pana aici te-am lasat sa0l inserezi. Acum platesti ! Prieteni sau neprieteni, dar buca-i pe bani.
  5. Pe Putin il doare la banana cat te intinzi tu ca NATO, pana cand ii pui rachetele la granita, si-l mai si minti in fata ca-s anti Iran. Aia deja nu mai e pact defensiv, e obraznicie pe fata.
  6. Ca si mai sus, cand deja obraznicia intrece limitele, bataia devine obligatorie. In cazul Putin vs Ukranus, bataia a devenit obligatorie cand obraznicia jidanului Zelenskike a depasit orice limite si a cerut nu numai sa intre in NATO dar sa i se dea si arme nucleare. In momentul ala buboiul a devenit prea puruios ca sa nu fie spart.
  7. Deja o iai razna si te obraznicesti si tu cu gandire gen: „noi suntem EU/NATO si tu esti Rus asa ca iti futem tevile de gaz ce ne aducea materie prima ieftina, ne taiem nasul sa facem ciuda fetei, rabdam frig si foame dar e bine pentru ca tu esti rus urat si prost si meriti.” Sfat pt tine: NEVER GO FULL RETARD
  8. Hai sa atacam mesagerul ca nu ne pica bine mesajul. Vezi mai sus, esti prea aproape de FULL RETARD.
  9. De fapt vorbeau de Elon Musk si influenta lui in lume, dar nah, numai cine asculta aude si intelege. Deja interviul depasise limita atentiei tale. Trebuia sa bei si tu un Monster, sa sugi o pula, o bara energetica ceva. Data viitoare sa fi pregatit.
  10. „Herp derp, n-am inteles o iota din ce zice Putin, asa ca e propaganda rusa”. Winning ! Esti mandru de tine?
  11. intra la capitolul barfa.
  CONCLUZIA: o dai iara in retardism cu „herp derp rusia nu-si poate lua teritoriile inapoi si nici proteja rusii din afara granitelor impuse in 1990 ca asa a decis NATO”. Pai uite ca poate si Putin se pisa cu bolta si jet pe toate planurile NATO, EU, WEF, etc si impune legea lui „am cu ce”. Adica pe langa ca a chemat bluful NATO care „nu are cu ce” doar dolar/euro de tiparnita ce e doar hartie inflationista, da de pamant si cu toata trambita propagandistica EU/NATO ce se dau prin mass media voinici viteji, cand nu sunt decat niste troons cu pule-n toate orificiile.

  De taceai , filozof ramaneai. Asa ti-ai luat pula nato in gura si va trebui sa traiesti cu gustul. Da te iert ca sigur ai un vaccin covid la bord si nu-ti mai merge capul bine.

  • GP spune:

   Dacă tot eşti tu atâta de deştept, luminează-ne și pe noi cine cui a impus granițele alea în 1990. A, te pomeni că te referi la fostele „republici” sovietice care au rupt uşa de îndată ce au putut, de bine ce le era în Rusia? Ia zi, Rep. Moldova sau țările baltice sunt tot străvechi pământuri rusești? Şi poate ne zici şi când a cerut Zelenski arme nucleare.

   Şi că veni vorba de astea, cine tot încearcă de doi ani încoa să blufeze, ameninţând că le foloseşte la orice ajutor primea Ucraina? Cum era? A, da: armament greu – anihilare nucleară; HIMARS – anihilare nucleară; tancuri – anihilare nucleară; Patriot – anihilare nucleară; avioane – anihilare nucleară; ATACMS – anihilare nucleară. Uite că ucrainenii le-au primit şi nu a mai fost nimeni anihilat nuclear. Şi pe cine, mă rog, anihila Rusia? Pe Franţa sau Anglia, care au propriul arsenal, suficient să transforme jumătate din ruşi în crispies? Asta ca să nu mai pomenesc de SUA?

   Ce să-ţi zic, fac ăia pe ei de teamă când îl văd pe Medvedev cum plânge ca boracul când nu-i ia mă-sa îngheţată pentru că nu-l crede nimeni că o să ne anihileze pe toți. Sau pe marele erou Putin, care a dat cu invazia şi l-a dat curajul afară din Kremlin de a trebuit să se ascundă după masa din buncăr ca alt idiot, ăla cu mustăcioară, pentru care bănuiesc că ai o slăbiciune.

   De fapt, normal că-ţi plac ăştia, având în vedere idioţenia ta cronică dovedită atunci când vorbeşti de români acum „+2000” de ani. Tipicul cică ultranaţionalist (mai mare iubitor de Rusia decât de România) care urlă despre tricolor și suveranitate, dar nu-i în stare să pună culorile în ordinea corectă, ca să nu mai pomenesc să știe istoria propriei ţări.

   Felicitări, ne-ai demontat pe toţi, praf ne-ai făcut, ca la Hostromel. Acum du-te şi dă-i în cap lui mutu cu gândul la Vladimir Virilul. Dacă te termini de trei ori în faţa oglinzii, o să vină la noapte să-ţi bage degetu-n cur în timp ce-ţi şopteşte romantic la ureche „anihilare nucleară”. Iar după aia se pișă pe tine cu jet și boltă, așa cum îți place.

   конец фильма!

   • Tot Ala spune:

    Daca Putin vrea Moldova si tarile baltice sa fie pamanturi rusesti, le ia caci cu toate spumele la gura n-ai ce sa-i faci. Te oftici si-ti trece. La ora asta e cel mai tare din parcare, si nici un pudel NATO n-o sa-si riste pielea la bataie directa pentru niste tzigani baltici. Iar balticii o cauta cu lumanarea: facand cu fiecare zi ce trece tot mai grea viata cetatenilor rusi din ograda lor. Putin are scuza sa intre peste ei sa-si „elibereze” concetatzenii.
    FUCK AROUND, FIND OUT.

    Putin nu doar ii bate la sah de se caca pe ei NATOfletzii, dar ii si terorizeaza inainte de fiecare mutare. C-asa-i in tenis.
    Medvedev tocmai ti-a zis zilele astea ca Ukraina e Ruseasca. Adica el iti explica negru pe alb ceea ce Putin zice nuantat. Pe mine ma doare la banana ca-s la mii de Km departe de focar, dar voi ar trebui sa va cam obisnuiti cu ideea ca o sa va invecinati cu Rusia. Asa pe la 2025.

    Da ma fraiere, iubesc nationalismul cand il vad. Si Putin in 20 de ani a transformat Rusia din o epava jefuita de jidanii bolsevici -> sovietici -> transformati in oligarhi, in cea mai bine administrata tara din lume. Toate resursele naturale si bogatiile Rusiei le valorifica ei, nu oamenii de paie ai jidanilor si CIA, ca in romanica. Si cu toate sanctiunile si taiatul de la SWIFT, rusia da muie si la EU si la G7 si la NATO. Liderii adevarati trag pentru tara lor: Putin trage pentru rusi, Orban trage pentru unguri, restul din europa trag pentru CIA si EUCCCP. Hai sictir.

    Las fanteziile homosexuale tie si lu mata, ca vad ca aveti multa experienta practica in comun. Mars de-aici Gunoi Penal (GP)

    • GP spune:

     Măi, măi, oare chiar așa să fie, nimeni n-are ce să facă? Marele Putin, sforarul global care învârte toată planeta pe degete, cum îi convine lui. Vezi că ești în urmă cu știrile, asta e versiunea de propagandă de acum doi ani, când tot prostul credea că invincibila Armată Roșie ajunge la Atlantic în două săptămâni. Numai că de atunci s-au mai schimbat lucrurile, iar invincibilii tăi halesc la greu noroi prin estul Ucrainei. De fapt, cei mai mulți dintre ei chiar au ajuns noroi, o să crească floarea-soarelui binișor pe la Bakhmut și Avdiivka, peste câțiva ani sperăm că Ucraina o să exporte ulei de rus; or să poată să-i zică Ulei Eliberator, se va potrivi de minune cu timbrele cu Moskva.

     Sprijinând limitat Ucraina, în cea mai mare parte cu echipament de linia a doua, „pudelii” NATO de care vorbeşti tu au oprit armata rusească cea de neoprit, iar Rusia cea atotputernică a ajuns să se milogească de China, Iran sau, culmea, Coreea de Nord. Cea mai bogată țară din lume se roagă să fie ajutată de una dintre cele mai sărace. Da, parte a planului genial al lui Putin, căci nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Prostia NATO a fost că nu au ajutat masiv Ucraina, dacă o făceau când trebuia, de preferat înainte de 2022, nu se mai ajungea la asta, iar Putin continua să latre ca pechinezul la lună.

     Ce să zic, s-au supi bieţii colonişti ruşi din ţările baltice că nu mai au poziţia privilegiată cu care se obişnuiseră. În loc să se bucure că balticii n-au făcut cu ei ca algerienii cu coloniştii francezi, deşi ăştia o meritau cu vârf şi îndesat.

     PS Iubeşti România de nu mai poţi (dar nu mai stai aici) şi Rusia e cea mai bine administrată ţară din lume (dar nu te-ai mutat acolo). Te dă afară naţionalismul din casă, ai cearceafuri tricolore, în fiecare seară cauți de jidani bolșevici sub pat, şi cu toate astea tot n-ai învățat că mă-ta are cratimă.

     • Tot Ala spune:

      Asa greu le e rusilor in ukranus ca armata lui zelenskike a ordonat 50.000 de uniforme militare de femei. Asa prin Dec. O fi fost cadouri de Craciun sau nu mai au pe cine trimite carne de tun? Se vede ca nu ai invatat nici macar strategia militara pe care o foloseasu tribalaii de acum 2000-1000 de ani: „meatgrinder”. Putin i-a lasat pe ukroizi sa se bage singuri in campurile minate, inconjurati din 3 parti si sa-si ia mii de obuze peste ceafa.

      Rusia exporta cacalau minerale si resurse naturale, inclusiv Chinei, Iranului, NK, si Indiei. Ce dracu sa cumpere de la astia cand Rusia e a 4-a putere mondiala la export agricol/alimente si produce in-house 90% din tot ce le e necesar? Asa ca isi cumpara drone ieftine, munitie ieftina si compatibila cu tech-ul lor de 80s. Ceea ce e si mai ironic, e ca-i bate pe NATO+ukroizi la curu’ gol cu tech si armament vechi de 40 ani. Ca intai si-au epuizat toate stocurile de fier vechi, si abia apoi s-au baga in stocul de noua technologie, ca asa face un bun administrator. Plus, le face un favor Iranului si NK si le testeaza armamentul/misilele pe viu. Asa Iranul, NK, China primesc feedback in timp real si-si perfectioneaza tech-ul, elimina bugurile. WIN WIN. De aia le e ciuda NATO ca rusia foloseste si testeaza pe ei importurile. Ca stiu americanii ca in cazul unui show in Taiwan, o musca mai rau decat o iau in Ukranus.

      NATO e un cartel/piatza de desfacere-impunere cu japca 75% a MIC-ului American si 25% MIC UK/EU. Cineva tre sa plateasca firmele de armament ca sa livreze Ukrainei. Tu si alti papagali NATO platiti factura prin impozite in timp ce Boeing, Raytheon, etc baga banii la ciorap si trimit rahaturi la 10x pret sa fie arse de rusi. Apoi mai bat si toba Fear Porn „herp derp Rusia o sa va invadeze”, hai si luati mai multe rahaturi made by MIC. Zi mersi ca NATO/EU nu arunca si mai mult armament+ajutoar€ in gaura aia neagra ca nu-ti mai raman banuti de mici, bere si steguletz de Ziua Armatei. Treci direct pe pufuletzi.

      Cand esti mic si paduchios ca balticii, mai bine faci ciocul mic si treci neobservat, nu te pui pe latrat la urs mizand pe dogul german si buldogul englez care te asmutza cu promisiuni de la „safe distance”. Never Go Full Retard. Nici tu.

      N-am zis ca iubesc romania, am zis ca apreciez nationalismul si liderii care trag pentru tara lor. Putin, Orban, singurele exemple mentionate. Cand om avea si noi oameni de calibrul ala, sa stea drepti si sa-si ia cu forta ori diplomatia pamanturile inapoi si s-or intelege bine si cu print si cersetor, atunci mai revizuim „dragostea” de natie. Pana atunci, „sa traiti bine” vorba lui base.

     • GP spune:

      @Tot ala: He, he, mai ARD multe ruşii ăştia, că de doi ani încoa, de fiecare dată când Ucraina primeşte jucării noi, nici n-apucă să ajungă că propaganda rusească a şi ARSSSSSSS trei sfert dintre ele. Aşa au ARSSSSSS jumătate din toate HIMARS-urile construite vreodată (deşi n-au putut să dovedească nici măcar unul singur).

      „Ceea ce e si mai ironic, e ca-i bate pe NATO+ukroizi la curu’ gol cu tech si armament vechi de 40 ani. Ca intai si-au epuizat toate stocurile de fier vechi, si abia apoi s-au baga in stocul de noua technologie, ca asa face un bun administrator”

      Aha, deci aşa se explică unde au dispărut cele mai bune tancuri din lume (T-14, care n-au fost demne nici de artilerie autopropulsată, trăgând din spatele liniilor) şi de ce cel mai bun avion din lume, Su-57, zboară numai din an în paşte, și atunci la distanță, cu mare grijă și escortă, să nu le facă vreo surpriză răblăgitele de Patriot americane, care nici nu se compară cu S-400 (care închidea cerul Europei până la Berlin, de nu mai zbura nici musca fără permisiune scrisă de la Putin). Poate ne luminezi atunci şi de ce ruşii au scos din depozite vehiculele învechite (gen T-55) de-abia DUPĂ pierderile masive suferite în rândul echipamentului modern. Sau te pomeni că T-72 şi T-90 erau rablele, şi noua tehnologie e T-55. Ai dreacu’ de şmecheri ruşii ăştia, cine s-ar fi gândit la asta… Au dat şah mat NATO: mai întâi foloseşti infanterie mecanizată, transportoare blindate, elicoptere şi tancuri să le distragi atenţia, apoi le dai lovitura de graţie cu recruţi trimişi la grămadă. Şi stai să vezi când o să vină apogeul şi trimite Putin cavaleria și catapultele în luptă…

      Dacă tot se scapă rușii cei deștepți de A-50, oare ce vor folosi în loc? Vrăbii dresate care să raporteze mișcările ucrainenilor? Pun pariu că nici la asta nu se aștepta NATO. Fătălăii ăia apără AWACS-urile ca pe ochii din cap, în timp ce rușii cei curajoși le folosesc ca să intercepteze rachete (și nu o dată, ci de două ori). Apropo, vezi că acum câteva ore au mai interceptat rușii niște drone maritime ucrainene cu o navă de-a lor. S-au mai scăpat de un hârb învechit de prin 2022, în curând vor putea trimite în sfârșit galerele la luptă de-or să facă pe ei americanii de teamă la gândul că le berbecesc ăștia portavioanele.

      „apreciez nationalismul si liderii care trag pentru tara lor. ”

      „Cand esti mic si paduchios ca balticii, mai bine faci ciocul mic si treci neobservat,”

      Sau cum reuşeşti să te contrazici singur în numai două fraze. Ce ziceai de full retard? Felicitări pentru atingerea nivelului de full-est retard.

 • Unu spune:

  Să luăm neamul lui Găoz Pansat în pulă până-i scoatem toate strategiile din cur!

  • GP spune:

   Iar ai venit să te milogeşti poate-poate te-o lăsa careva să-i sugi pula? E grele, au ajuns până și prostituații să se ferească de tine…

 • Carmen spune:

  Am citit ce ai scris, deși nu mă interesează politica. Mă bucur să întâlnesc un om la fel de echilibrat ca mine.

 • Zalma spune:

  Apreciez modul direct și neconvențional în care sunt prezentate argumentele, invitând la o reflecție profundă asupra istoriei și politicii actuale.

Adaugă un comentariu