Sunt radu și sunt marșoscârb

Da, am zis scârb. Eu sunt cu semantica. Înțeleg diferența dintre fobie și scârbă. Nu vreau să văd salată de vinete, nu vreau să fie în cameră cu mine, nu vreau să o ating, nu vreau să o miros, numai gândul la ea îmi provoacă greață. Mi-e scârbă de vinete. 

În schimb viespile, dacă vine una spre mine alerg și urlu ca o fetiță de grădiniță. Aia e fobie. 

Uf, hai să lămurim, că iar îmi sare lumea în cap. N-am absolut nimic cu LGB-ul, să mor de înțeleg T-ul dar nici cu ăia n-am nimic. Să facă ce vor ei în intimitatea lor ca toată lumea. Ce zic eu e că ăia care nu-i tolerează mai mult se comportă cu ei cum mă comport eu cu salata de vinete decât cu viespile. 

E scârbă, nu fobie. Înțeleg, e un termen mai avantajos pentru ei, să se prefacă că e vorba de frică. Sună mai umilitor așa. Au de-a face cu fricoși, nu cu scârbă. Mie îmi place să le zicem lucrurilor pe nume, chiar dacă nu sună plăcut.

Dar repet, eu n-am treabă cu asta. Minoritățile sexuale nu-mi provoacă nici frică, nici scârbă. Îmi provoacă exact ce-mi provoacă cam toată specia umană: nepăsare. Nu e imoral să nu îți pese, atât timp cât nu deranjezi sau discriminezi pe nimeni.

Și de discriminat, eu discriminez o tonă de oameni, nu mi-ar fi rușine să zic dacă ar fi cazul.

Discriminez următoarele categorii:

Oamenii cu strungăreață

Ăia cărora li se vede gingia de sus când zâmbesc

Ăia care zic „body pozitivity” la boala obezitate

Masculii care în baia publică se duc să se pișe la WC și să stropească colacul când sunt pișoare libere

Ăia care merg lent în fața mea

Oamenii care filmează tiktokuri în public

Comuniștii

Zoomerii

Zoomerii comuniști

Mă rog, e listă lungă. Mi-ar lua trei interneți să o termin, dar vă promit că nu e nici o minoritate sexuală pe ea. În schimb sunt două categorii mari pe care recunosc că le urăsc din toată ființa mea: 

Oamenii care o fac pe interesanții

Oamenii care n-au nici o valoare individuală așa că se strâng în turme ca să se simtă puternici.

De-aia sunt marșoscârb.

Acuma na, aș fi zis același lucru despre orice marș. S-a nimerit să fie ăsta lgbt. Și vă asigur că mi-e în egală măsură scârbă și de „marșul normalității”. N-ai ce să mai zici. Mi-e scârbă și de unii și de alții. Asta nu e discriminare, e egalitate. 

Că domle ei sunt comunitate marginalizată. Atunci de ce nu mărșăluiesc pe la marginea orașului? Că erau fix prin centru. Cine altcineva mărșăluiește prin mijlocul bucureștiului? Numai ei. Unde e marginalizarea?

Că domle ei sunt discriminați și e multă homoscârbie în țară. Este. Dar e de-aia light. Știți câți minoritari sexuali au fost spitalizați în urma unei bătăi legate de sexualitatea lor în ultimii 10 ani? ZERO. 

Păi n-au mai fost incidente de-astea de pe vremea când l-au tuns cocalarii ăia pe Naomi, rest in power. Pe atunci chiar era nasol. Fără mișto mi-a fost milă de multe ori de Naomi. A îndurat săracul o grămadă. Grea și chinuită viață. Merita măcar înțelegere și respect omul ăla. Ca și toată lumea. 

Dar nu mai e ca pe vremuri. România s-a curățat. Sigur, își mai iau unii palme după ceafă, înjurături, flegme. Dar ne luăm toți. Așa e viața. Sunt niște oameni care asta vor să facă cu viața lor. Să dea palme flegme și înjurături. Și dacă nu e motivul ăla e altul. Îmi iau și eu, vă luați și voi, nimeni nu e mai cu moț, așa e viața. Dar nu, n-o să intimidezi homoscârbii prin marșuri. Mai mult îi întărâți.

Dar, lifehack, ai putea să îi ignori. Cum face orice om cu oamenii de căcat. Atât timp cât nu te bagă în spital, ignoră-i, treci peste. Smiorcăiala nu ajută cu nimic.

Uite niște motive pentru care homoscârbia a scăzut la noi în țară:

1. A scăzut foamea. Cocalarul e agresiv când îi ghiorțăie mațele. Dacă cocalarul e sătul n-are chef să se ia aiurea de oameni. 

2. TIKTOK: cocalarul are entertainment. Nu se mai plictisește o secundă. Cum îi vine să caște, cum scoate telefonul și se uită la filmulețe cu frații lui troglo. 

Motive pentru care NU a scăzut homoscârbia în țară:

1. Plimbărici ale tineretxului cu păr colorat.

2. Fasoleală publică a șomerului Antonelu. 

Dar urăsc marșurile. De orice tip. Dacă ar mărșălui pitici îmbrăcați amuzant care țin în brațe cățeluși și pisicuțe, chiar și atunci m-ar enerva. 

Adunatul și plimbatul în turmă dă unor oameni individual nonvalorici ocazia să capete puterea turmei. Și turma e cea mai periculoasă chestie din istoria omenirii. Nu a existat niciodată o turmă inteligentă sau rațională. Și dacă aduni cei mai savanți oameni de pe planetă într-o turmă, devin dobitoci agresivi și iraționali instantaneu. Așa e turma.

Poate o să sune a ceva ce ar zice un sociopat, pentru că sunt, dar oamenii nu ar trebui lăsați să se adune. Dacă ești cineva, te impui și singur. Nici un om valoros nu s-a adunat în turme. Numai ăștia care n-au nimic individual. Nonvalorile. S-au prins din cele mai vechi timpuri că dacă aduni destui ratați, devin o forță de temut. Ca insectele. Bate-te unu la unu cu viața, insectă, nu veni cu stupul. 

(ăsta ar fi trebuit să fie filmuleț dar am covizi și n-am nici un chef de filmat chestii)

***

Comentarii (14)

 • Maestrul Celibidinache spune:

  „Adunatul și plimbatul în turmă dă unor oameni individual nonvalorici ocazia să capete puterea turmei. Și turma e cea mai periculoasă chestie din istoria omenirii. Nu a existat niciodată o turmă inteligentă sau rațională. Și dacă aduni cei mai savanți oameni de pe planetă într-o turmă, devin dobitoci agresivi și iraționali instantaneu”

  Ai fi putut avea dreptate daca in istoricul paradelor LGBT din lume ar fi fost raportate spargeri de vitrine, incendieri de masini, agresiuni catre cetateni etc dar, cel putin in Romania, nici macar in situatiile in care existau provocari subtile sau directe din partea conservatorilor de pe margine, cam toata lumea a zambit sau a ignorat si a mers mai departe. Inteleg ca esti hater si nu-ti place nici macar un mars pasnic dar e cam departe de „comportamentul de dobitoci agresivi si irationali” cum zici tu temandu-te de drobul de sare

  • Radu Post author spune:

   hmm mars pasnic zici? ala care sustine terorismu? care are simboluri comuniste?

   da. daca ai steag cu secera si ciocanu meriti linsat

   da, cat timp aaia inca mai au OSTATECI, orice pozitie pro palestina sustine terorismu.

 • Isvy spune:

  Cacatule, ai noroc! Îți spăgeam gura

  • Radu Post author spune:

   meam ce fioros e lachele. mars ba cur pansat

 • Asistatfaradinti spune:

  Ba maestre, paradele LGTV au totusi in istoric fapte de nudism si sex in public. E dreot, inca nu la noi, dar asa cum n-avea popoplimbari in 2000 si vestardatii aveau, tot asa acum INCA nu ai poponari corporatisti sidosi pendulandu-si pula in public de fata cu copii, dar vestcacatii au asa ceva, abunda internetu de faze d-astea.
  Nu stiu ce traume ai avut cand erai copil sau cu ce ti-ai copt creierii dar in general e scarbos sa vezi poponari si travestiti, ca te duce cu gandu la activitatea lor de baza, pe care isi intemeiaza identitatea: fututu in gaoaza – căcat. Si căcatu e scarbos pentru orice om cu instincte sanatoase. Apoi daca ii mai vezi si in curu gol etaland hemoroizii e dublu scarbos.
  Ce vreau sa spun e ca palestinienii au dreptate cand vine vorba de bulangime.
  Stiu ca ai terminat de scris cu in zambet in coltu gurii si ca te-ai crezut destept da sa-mi bag pula in cine te-a ouat.

  • Radu Post author spune:

   nuj menutz, am futut destule femei in cur, m-am facut si de cacat pe pula, aia e, merita cand le vezi disconfortu de pe fata.

 • Dan spune:

  Într-un fel îmi pare rău că ai COVID, într-un alt fel măcar mă bucur că mai scrii, nu doar filmezi videoclipuri.

 • Oana spune:

  Sinteza comunism:

  Genpact, Epic Games, Meta, and YouTube, how can companies be held accountable for illegally using human intellectual property to train AI without a written consent, or contract regarding human intellectual property rights?

 • Tot Ala spune:

  „Și dacă aduni cei mai savanți oameni de pe planetă într-o turmă, devin dobitoci agresivi și iraționali instantaneu”

  EXACT CE-A FOST LA PLANDEMIE si VAX:
  S-au adunat in turma toti bugetarii „stiintifici” platiti de Pfizer si au incercat sa ne bully pe toti sa stam in cusca sau sa ne intepam cu rahaturile lor.

  • Radu Post author spune:

   si voi nu tot o turma irationala erati?

 • Carmen spune:

  Tu nu ar trebui să ai voie cu păreri, domnule pedofil. Nu zic asta pentru că scrii căcaturi, ci pentru că te-ai dat la una cu 11 ani mai mica decat tine. cum de dintre toti, numai tu ai porniri sa scrii texte cu tendinte pedofile?

  • Unu spune:

   Când pizda mă-tii l-ai văzut tu babardind vreun copil, idioato?
   Știi de vreo condamnare a lui pentru pedofilie, jigodie?
   Marș în casa mă-tii de dobitoacă, nu mai lătra tâmpenii!

 • Mirel spune:

  Spoiler: T vine de la pedofilie. Toate drag queens mor sa le citeasca povesti copiilor, in timp ce-i tin pe genunchi si-i mangaie

 • GP spune:

  Mi-e ciudă că n-am ştiut din timp de retardatx ăştia, să-mi comand un steag al Israelului cât mai mare şi să partikip.

Adaugă un comentariu