Teatrul e inutil şi acolo se duc numai căcaţi cu ochi

Ştiu, ştiu, o să ziceţi că iar aberez cu chef de scandal. Dar nu, serios. O să argumentez logic. Uite, chiar am împărţit textul în două părţi logice şi uşor de digerat pentru voi, respiracii pe gură.

1: De ce teatrul e inutil.

Mă căcam eu anacronistic într-o zi, la lumina opaiţului, ştergându-mă la cur cu un burete, gîndindu-mă că mi-e lene să scot o găleată de apă din fântână ca să arunc peste căcat şi citeam despre teatru de pe nişte tăbliţe de ceară. Şi mă gândeam eu aşa:

Băi, e mişto teatrul. Totuşi, ar fi fain să existe o metodă să „imortalizezi”, să „înregistrezi” piesa, ca să nu se mai suie oamenii ăia pe scenă zi de zi, şi să poţi să vezi piesa de la tine de acasă. Poate să o editezi într-un fel încât să tragi mai multe… să le zicem duble, şi să pui în piesa finală doar cele mai mişto jocuri actoriceşti. Şi dacă tot poţi să umbli pe film să bagi şi efecte speciale, şi muzică. Şi ar mai fi fain, că dacă tot îl faci pentru acasă, să-l joci în aer liber, că nu mai are rost să te înghesui pe scenă, astfel decorurile ar arăta mai reale.

Şi m-am dat jos de pe căcat şi am urlat:
– SFINTE CĂCAT!

E o idee bună! Doar că s-a făcut aşa ceva de la începutul secolului trecut! Se cheamă… film… parcă. Şi, totuşi dacă există acest.. film… care e o evoluţie logică a teatrului, de ce se mai chinuie oamenii să joace acelaşi lucru de 100 de ori ? De ce se duc la teatru? De ce o ard anacronistic când ar putea trăi în secolul nostru, asta nu înţeleg eu, muri-mi-ar caii de la trăsură!

Păi să vă spun eu de ce.

2. De ce trebuie să fii un căcat cu ochi ca să te duci la teatru

Haideţi să mirosim diferenţele superficiale dintre teatru şi film. Toată lumea ştie că 90% din filme sunt nişte pişaturi îndobitocitoare. Ei bine, chit că procentul este egal şi în cazul teatrului, orice piesă de teatru este percepută ca fiind o măiestrie intelectuală. Dacă te duci la teatru automat o arzi cult. Absolut orice se întîmplă pe scena aia e cerebral. Chiar dacă-s vome new age cu iz de sexualitate înfrântă, pentru pizde care nu se rad la subbraţ ca să nu îşi strice aura ca „Monoloagele Vaginului” sau  „dragostea durează 3 ani”, chiar dacă-s labe triste cu Tudor Chirilă, chiar dacă-s rahat deviat postmodernist cu Marian Râlea care se strânge de cap cu menghina, sau ciolănoase în colanţi care fac dans tematic-simbolic-intrerpretativ, chiar dacă e un imbecil care urlă fraze fără sens, TOT CE SE ÎNTÂMPLĂ PE SCENA AIA E CULT!

De-aia, când te duci la Scary Movie 14 şi te întreabă mă-ta unde te duci, zici „La Scary Movie 14” dar dacă te duci la „Descuţi prin parc” cu Ştfn Bnc Jr şi te întreabă cineva unde te duci, zici „MĂ DUC LA TEATRU!”

Deci nu e piesa propriu zisă. E acţiunea de a te duce la teatru, de a fi acolo în sală. Afirmând că faci asta, automat eşti cult prin asociere. Mai ales dacă e un teatru EXPERIMENTAL, ţinut într-o budă de cârciumă sau alt loc exotic. Teatrul e ceva profund, mai greu de înţeles. Dacă te duci automat băşinile tale miros mai frumos ca ale celor din jur şi poţi să te uiţi cu superioritate la ei, în special la ăia de se duc la film.

O pulă

Auzi pe stradă fraza aia clasică „FATAH, când mai mergem şi noi la un TEAAATRU”, urmată de privirea aia prin jur, să vadă daca i-a simţit lumea potenţialul cultural, că de, iarăşi, spectatorii de teatru se simt atât de implicaţi în operaţiune de parcă au scris şi ei 3 replici.

Şi le vezi acolo. Ori prea grase, ori prea slabe. Îmbrăcate în nuanţe de pământiu şi căcăniu. Nemachiate. Cu gentuţe împletite din păr din curul calului, de-ălea de 4 milioane de la Hippie Hippie Shake care sunt leit ce face bunica doar că costă de 400 de ori cât ghemul obosit de lână + jumătatea aia de oră de muncă.

Dar e un teren propice să agăţi ultimele exemplare din vechea specie „pizdă cu floci”. Sincer, aşa, de palmares, trebuie să fută orice mascul o pizdă cu floci. Sunt mai rare decât zimbrii, dar se adună pe la teatru. Trebuie doar să te duci la ele şi să o arzi puţin pseudointelectual, să tragi un „şi cum zicea şi Oscar Wilde bla bla bla…” şi deja le musteşte părul de la fofoloancă. Numa bun să-i tragi o cărare pe mijloc. Să-ţi laşi coaiele să aterizeze lin, pe perna de păr. Măcar o dată în viaţă.

Eu prefer să mă şterg la cur cu buretele, ca romanii decăt să mă duc la teatru. Dacă ai o piesă mişto, du-o la Michael Bay, să bage pe ea roboţi, explozii şi pe Will Smith, şi o văd la mall, pe high definition. Marş la căcat cu 4 studenţi lipsiţi de talent care se bâlbâie pe scena de la terasă de la  „La Motoare”. N-am nevoie să mă vadă lumea cum mă uit la teatru ca să simt cum îmi depăşesc condiţia intelectuală în ochii celor din jur.

***

Comentarii (154)

  • nu e necesar numele spune:

    primul, sugeti pula!

  • mailman spune:

    primul o suge, ca de obicei

  • Cezar spune:

    toti care sunteti sub mine sugeti pula in stil mafiot

  • alex spune:

    ala de e primul, suge-ti pula!

  • Casio spune:

    M-am gandit sa iti dau o idee: scrie si tu ceva despre barbatii astia care umbla cu posete ca sa fie la moda. (Eu nu scriu ca nu am blog si nici nu cred ca mi-ar iesi asa de bine …).

    In rest… cu teatru’ ce sa zic …ai dreptate!

  • untelectual spune:

    de acord. insa se spune ca a fi la cativa metri de un actor in carne si oase adice un farmec si o atmosfera pe care cinema-ul nu o sa le aiba niciodata. (la fel si cu cartile ‘clasice’, pe hartie, cica nu e acelasi lucru sa citesti o carte pe calc, daca nu prinde un kil de praf in biblioteca nu se pune).
    Sau cum ar zice mosii sahisti din cismigiu:
    „ti-ai dracu cu tehnologia voastra, cu hashdeu’ vostru cu tot, ca decat calculator stiti pe lumea asta, fi-v-ar internetu al dracu sa va fie, ca peste 5-10 ani nu mai o sa se existe actori, o sa fie toti facuti pe calculatoare, la stilu digital. Nu o sa stie copi vostriii ce e aia sa fi actor, o sa sta-ti si osava inkinatzi la monitoare de cinzeji de inci!”

  • Vlad spune:

    Coaie, iar ai fost epic, ‘te dreacu’

  • coiul de dreapta spune:

    Mafiotii nu sug pula, ca-s hetero. Deci urarea lui Cezar e cam pe linga…iar referitor la teatru, am nimerit si io de citeva ori si Radu nu a gresit deloc in expunerea lui…cicatii cu ochi, pizdele nerase si eventual cu ochelari, pe scena ratatii pulii, toti niste pseudo-intelectuali de camin studentesc. Ei si numai ei sa suga madularu\’!

  • pierpatrat spune:

    Un teatru porn ar fi util şi pe la noi. Şi-ar lua centauru abonament pe viaţă.

  • Shpagaru' spune:

    Si totusi nu e mai tru sa stai acasa intins in pat si sa te uiti la ce film vrei tu? Da…poti sa stai in pat si sa te uiti si cu gagica la film. Da…poti sa chemi si prieteni. Da…poti sa si urli ca un capiat daca ai chef si nu-ti spune nimeni sa ti-o inchizi.

    Muie cinematografelor, muie teatrelor, viva trackers!

  • mailman spune:

    Da, teatru porn, cu uniporni, ar fi tare. Cred că m-aş duce la o piesă.

  • FB spune:

    epic frate. cine zice ca s-a mai zis ca teatrul e asa cum zice radu sau plm si ca radu reia tema uzitata.. cititi bah, ideea e in capul vostru ala plin de idei, idealistilor si ideaticilor. sau am baut eu prea mult.. desi, nu cred. radu ai o „-” si o „,” de pus.. in rest e perfect!

  • ZeXe spune:

    Iar tu …cel mai trist … joci teatru pe blog …

  • Cezar spune:

    un teatru repetitiv-jegos care daca la inceput era facut de un papusar si cateva papusi acum e facut de o singura papusa si o mie de papusari. MWUAHAHAHAHA !

  • BLOG VEDETE spune:

    mai citesc blogul tau din cand in cand si ma minunez de limbaj. Si mi se pare ok ca-l folosesti asa cu detasare

  • FB spune:

    @ blog vedete aha.. mai postezi si tu cand vrei vizitatori.. marsh la cacat ca nu da nimeni click. ai ceva de spus spune in mm ca ma faci de ma enervez si noi pe acilea stam prost cu cerebelu

  • ANTONIA spune:

    Chiar am sperat sa ma insel dar m-a izbit cruda realitate: esti prost; amuzant, dar prost. Daca stau sa ma gandesc bine, esti incredibil de prost. Uite eu nu-s hippie, ma epilez, arat bine, nu am gentuta din par din curu calului, nu port decat rimmel pt ca sunt draguta si nu am ce retusa, nu port nuante de maro si nu ma dau mare in public ca ma duc la teatru.

    Si ca sa vezi ce fata amabila sunt am sa te luminez: E SHOW, DOBITOCU PAMANTULUI! Vezi live cum joaca actori capabili, nu toti rahatii de la hollywood care filmeaza de 15 mii de ori aceeasi scena pana le iese bine. Uneori actorii se adreseaza publicului, ai impresia ca esti si tu acolo, un mic personaj. Poate intr-adevar majoritatea indivizilor si individelor care frecventeaza teatrul sunt lame, dar ce se intampla acolo e show pus in scena de niste oameni talentati si dedicati. Daca nu rezonezi cu ce am spus inseamna ca ESTI PREA PROST!

  • cercopiticul spune:

    Si tu radule ai futut vreo pizda paroasa, sau speri in continuare?

  • FB spune:

    rezonez eu dar ti se parea a adevar sublim pus sub gereralizare in sinergia faptelor si concretului ce ne strabate fiecare simt idilic si de beatitudine in fiecare zi?
    e doar proza.. cred ca tu esti cam inceata, antonia?

  • Geo spune:

    @Antonia: lol trolled.

  • coiul de dreapta spune:

    @Antonia: Afirmatia ta, ca arati bine si ca esti draguta, trebuie s-o credem pe cuvint, nu? Si ce cicat inseamna E SHOW, DOBITOCU PAMANTULUI!? Asta e definitia teatrului? Explici un termen cu un englezism…si esti inteligenta si te epilezi…si te crezi un mic actor care marca banul si sta inghesuit intre altii si se bucura cind cei de pe scena se fac ca ii vorbesc, pentru ca de fapt nu iti vorbesc, Antonia. Crede-ma! Si daca nu o faci esti cel putin schizofrenica. Si actorii de teatru repeta, atit ca la ei se numeste repetitie si nu duble ca in cinematografie. Iar oamenii talentati si dedicati din teatru exista cu siguranta, insa nu or fi chiar toti. Si chiar daca ar fi, sa suga madularu’!

  • Buha Neagra spune:

    Ma scuzati, trebuie sa ma car. Am auzit sunet de gong in intestine. Ma bag la o cicare in 3 acte.

  • Geo spune:

    @Antonia: vrem poze cu tatele taleee

  • Phalus spune:

    @radu
    Ba, esti bun! spontan, logic si ha(true).
    Asteptam „ambrozia” asta, m-am cacat la semnal cand am citit.
    Da’ nu te unfla’n pene te’n plm!

  • Buha Neagra spune:

    @Geo: Cu toate titele sale. Apropos, cite are oare?

  • elisa spune:

    sunteti imbecili!aprobabti si ridicati la rang de adevar absolut tot ce-i pute mintea lu’asta mic,iar el macar e amuzant pe cand voi va gudurati p-aici ca niste catelusi.hai marsh la excrement!

  • Phalus spune:

    @Elisa
    Esti a lu’ LIS! ha-ha!
    ce se face aici e act de cultura undergound, e SHOW!

  • Ioana spune:

    Da mă, bine zis.

    Eu una m-am săturat să ridice lumea sprânceana când spun că teatrul e un căcat. Mi se pare de căcat, actorii de căcat, ideea de căcat. Scălâmbăieli pe scenă.

    Și nu, nu sunt incultă.

    Nu mă definește un bilet la teatru sau unul la operă.

    Punct.

  • Phalus spune:

    @Ioana
    FII CAPITANUL NOSTRU!

  • Ionut spune:

    Postul nu e de comentat, ce mi se pare interesant e multimea de lingai care apar la fiecare postare.
    Nu conteaza in ce arunca cu kkt baiatul asta ca invariabil apar lingaii cu „bine coaie”, „coaie ai fost epic!”.

    Ba, sunteti de kkt toti! Giboni care nu sunt in stare sa aiba o opinie, asa ca imprumuta de la altii.

  • mihai spune:

    iar aberezi cu chef de scandal

  • Jelly spune:

    Mereu m-am întrebat cu ce ar putea ajuta intelectului tău 5 inşi arătându-şi ne’talentele pe scenă . Teatrul întotdeauna mi s-a părut o mare prostie,în clasele primare ne obligau să mergem pentru că nah noi nu ştiam cu ce se haleşte şi nici măcar atunci nu râdeam . Deci, go go Radu !

  • scorojit spune:

    Sunt de acord cu Intelectual mai ales cu prima parte a textului sau. Adica exact asta vroiam sa zic si eu.

  • Khazgoroth spune:

    O pula. O carte propriu-zisa e fix acelasi cacat cu un e-book. Doar ca un e-book e gratis. Terminati cu cacaturile astea „ca trebuie sa adune praf si acarieni si scame” ca sunteti josnici. E ca si cum un tip din antichitate ar veni sa va spuna ca daca cititi dintr-o carte si nu dintr-un pergament, mai bine nu cititi deloc. Sau ca tiparul a stricat „feelingul” cititului. Fiti seriosi.

  • Punkeru spune:

    coaie .. e prima oara cand comentez si zic : ai dreptate te-n pula mea! oricum si filmele sunt supraevaluate … deci va raman stirile de la ora 5 sa va culturalizati .

  • Eu spune:

    Glosar: a suge pula în stil mafiot.

    Această expresie defineşte obţinerea dreptului de a fela pe cineva prin metode mafiote.

    Spre exemplu, mergi pe stradă şi te împiedici în dreptul unui individ. Ca să nu-l baţi, sub pretextul că ţi-a pus piedică, te oferi să-l felezi. Refuzul nefiind acceptat.

    O altă metodă este să ceri taxă de protecţie contra felaţii.

    Suptul pulii în stil mafiot este o metodă des practicată de cei care o ard semidoct pentru că se uită la nişte scălămbăieli pe scenă repetate de zeci de catralioane de ori în fiecare stagiune. Sunt deseori întâlniţi în compania celor care sug pula în stil cerşetor. Adică a celor care o ard semidoct când se uită la o pânză goală sau stropi de sloboz pe o pânză goală.

  • danko cvetic spune:

    fahi proasto: teatru e femeie, filmu’ o minimobra. fa-o pin’la capat: lipseste desenul animat.

  • andrei spune:

    Bai untelectuale. ia zi tu prietene, daca il vad pe fraier de la 2 metri, aud surround? Aa?! Ia zi tu ma telctualule cu plasmele tale de 50 de inchi. Futu-tu fata aia de conservator. Surround baaa!!! 50 de boxe pe dreapta, 50 pe stanga. Muistule. ‘ra-ti ai dreaq de batrani cu teatru vostru. Gen. Shhh ca nu am auzit ce-a spus. Daca vezi film pe plasma de un metru pui pauza si vorbesti ba. si daca ai pierdut faza, dai inapoi ba coae. Du-te si fute un magar la teatru. Neanderthalule!

  • Mishu spune:

    Sa zis si eu c-ai fost ‘epic’? Ai fost absolut genial. Ai explicat cat se poate de elocvent problema. Eu folosesc cuvantu’ ‘elocvent’ din aceleasi motive criticate. Esti genial N-as mai fi avut nimic de adaugat. E cat se poate de simplu si cat se poate de complet.

    Nu, nu sunt spart. Nu…

  • coi spune:

    manipulezi pulimea stipuland pule,irefutabil!

  • coi spune:

    sa-mi bag pula-n berea ta…daca ai septspe peronaliati eu sunt cea ce ti-o da la muie in stil „I never gonna die”…a mia pe veci sa suferi,a dat-o cu mucii in teatru

  • coi spune:

    inca una,bulan…personliatile nu mint cand vrei tu.stau ascunse,atat de ascunse incat vor sa le-o dea la muie tuturor.la fel de repede ca buzli cand si-o freaca in scaner si ii pare rau ca e nu e muie-n cur

  • coi spune:

    am pula 25cm si 6,diametru

  • jhjzjhutgu spune:

    bhă am fost la teatru la o piesa ,,Hai să facem sex\" şi a fost misto. si nu\’s păroasă

  • Uma spune:

    Câtă limbuție!:) Doă idei în cruce întinse pe zeci de rânduri. Ești un ziarist! :) Fă abstracție de explicații, fii mai compact, lasă oamenii să descoase unde vrei să bați. E mișto când vorbești cu tine însuți, nu cu publicul – azi ai vorbit pentru auditoriu. La următorul post nu mai ai voie să o lălăi. :)
    Despre conținut: cred că problema e în primul rând teatrul românesc, cabotin din păcate. Altfel, chiar și așa – luat drept gen artistic perimat – uneori teatrul poate să scoată și chestii mișto. Eu am prins acum un an două piese relativ o.k. 

  • jimerino spune:

    coaie, o sa ajungeti sa nu mai aveti ce face dupa ce o sa declare asta totul de cacat. si nici cu ce va imbraca nu o sa mai aveti. si nici ce asculta. sau manca. si sa vedeti cand s-o plictisi de cacare si o s-o declare, culmea, de cacat. o sa ajungeti sa va borati cacatu’, ca alta solutie…

  • jimerino spune:

    da, m-am trezit cam devreme. am bilet la matineu. sa va explic: matineul este o reprezentatie tinuta in ciuda maciucii. adica fix cand ti se scoala.

  • Uma spune:

    Jimerino, mi-ar plăcea să-i reușească; de la marile opuri spirituale încoace n-au prea existat scrieri cu o asemenea forță izbăvitoare.  În altă ordine de idei, vrei să spui că dacă o să citesc blogul tău o să am și de îmbracat, si de ascultat, și de mancat, și etc.? 

  • Uma spune:

    îmi pare rău că la nici unul din posturi nu-mi ies emoticoanele. bag o salbă compensativă acum:
    :):):):):):):):):):):):)

  • midnightk spune:

    ba…de acord cu radu….nu tre sa te duci la teatru si sa mirosi basini de falsi intelectuali ca sa pari inteligent. eu nu ma duc la teatru ca nu am timp. dar si daca as avea, tot nu m-as duce. prefer sa stau cu pula spre tavan si cu o mare bere in mana, ragaind si bashindu-ma de emotie la un film in care un mel gibson sau un al pacino sau un robert de niro face nush ce pula mea ….nu am nimic cu cei care se duc la teatru…dar asta nu ii face intelectuali. si nici nu ar trebui sa categoriseasca pe ceilalti. acu va las …ca imi pun un terminator 4 sa vaz ce stie sa faca….asta piesa de teatru:)

  • perseu77 spune:

    Mda.. asa e.. pisdele cu floci Flower power pe la teatru joia si vinerea le gasesti, la National. Am frecat si eu una mai demult cand eram tanar si asa e… cum spunea Radu – aer de vintage, nemachiata, cam grasa si pitica, si nerasa creca de 5 luni. Probabil nu se rad cand stiu ca nu au partre de vreun futai……

  • ov spune:

    Din plictiseala acuta mi-am pierdut cateva clipe din viata citind aberatiile tale. Hai sictir!

    • Radu Post author spune:

      cred ca s-au rezolvat problemele cu comentatul. puteti manca cacat in continuare. dezlegare la peste!

  • Andrei spune:

    Boule si cretinule, diferenta dintre teatru si film e ca diferenta dintre un concert live si un videoclip.
    Auzi, cand te mai duci sa te caci propun sa sari si tu in buda inainte sa arunci galeata cu apa.
    Cacate-ai in gura ta!

  • vreauultimulloc spune:

    In primul rand e diferenta economica si de idei. Dc ai ceva de spus nu mai ai nevoie de efecte speciale si e mai ieftin sa spui direct pe scena.

    Asa cum unii se duc la teatru sa fie cool asa altii citesc catavencu sa fie cool asta nu inseamn ca e ziarul prost.

    De altfel sunt si unuii care critica ca sa fie cool ca Radu macar e amuzant asta e de apreciat. Ca ce spune e de kkt asta e un amanunt.

    Hai care ma injura primeste un premiu. Vi-l dau gros direct in gura FIFO.

  • krossfire spune:

    Banuiesc ca ai scos si concertele si meciurile din scena pe tema tupeului unora de a inventa captura de imagini in miscare :P ?

  • animaloo spune:

    bai radule, da dece trebuie musai sa fim noi samurai sa futem paroase?

  • vreauultimulloc spune:

    Ba din principiu si pentru asa au futut si tatii nostri si pt ca dc e sa naufragiezi pe o insula pustie cu un fotomodel dupa 2 saptamani o sa o futi si paroasa si sa fii pregatit pt eventualitatea asta.
    Oricum CURAJOSII NU SIMT DUREREA.

  • Andreea spune:

    S-a votat: ma duc la teatru peste 5 luni, sa vad pe cine agat si daca se sperie sau nu.

  • Cezar spune:

    te astept pe scari cu o poiana in mana. numa bine pana atunci imi cresc flocii

  • Andreea spune:

    Cezar, eu zic sa sarim peste cele 5 luni si sa ne vedem epilati. Poate pasiunea naste flacari… sau floci.

  • Pestisorul Buclucas spune:

    Epic! Aplauze pt acest om!

  • Cezar spune:

    vin daca juri ca nu esti naspa conform standradelor superficiale impuse de reviste.

  • mikey spune:

    Ba, da prost mai esti. Sunt de acord cu antonia. PROST facut gramada. Filmul este ok, dar experienta teatrului este total altceva. Da, e adevarat ca sunt multi cu aere care merg la teatru ca sa se dea „cool”(dracu, stau cu unul in camera la camin), dar pentru restul care stiu sa aprecieze ceea ce este cu adevarat frumos, teatrul si opera sunt oaze de aer curat in lumea populata cu puleti si neaderthali ca tine, care iau in deradere tot ce nu inteleg.
    Da, regret ca nu imi permite facultatea sa merg mai des la teatru, ca este o experienta cu totul aparte fata de un film de Michael Bay, care cu toate ca e bun ca sa initiezi un futai cu gagica, la altceva nu e bun deloc.

  • Andreea spune:

    Nu e nevoie sa jur ca-s naspa. Se vede din avatar. :D
    Plus ca-s la Poli. Unde ai vazut tu studente la Poli, care sa arate bine?

  • mihai spune:

    femeia lui dumnezeu, in avatar se vede un ochi.

  • Cezar spune:

    asta cam asa e. daca dai de baut tot e ok. direct proportional cu nivelul de nasparlanie.

  • Eu spune:

    Andreeeeea, te mănâncă flocii ?

  • Buha Neagra spune:

    @Eu: „Glosar: a suge pula în stil mafiot” ii pizda de pizda… acum prinde sens felatia.

  • Thinker spune:

    Baaaaaaai, da’ prosti mai sunteti, maaa! Ce draq va laudati atata ca sunteti primii, ca o dati la muie la ailalti de sub voi, ca alte cacaturi de astea?!?!?!? Ce draq, rahati cu ochi ce sunteti, fiti mai demni!

  • Cezar spune:

    thinker, ai supt-o implicit

  • Pestele_in_cuib spune:

    Prim…

    Fuck iar am intarziat

    Imi vine sa ejaculez intr-o vulva hiperintestinala

    Voi recomanda o melodie de rock usor:

    GUT – Undead & Pulverized Vagina Putrefaction in Dehydrawlic Sperm Soup

  • andrei spune:

    Uite hai sa ma exprim pe limbajul tau desi repet ce au mai spus vreo cativa oameni. Citisem cateva chestii scrise de tine si mi-ai parut baiat destept, acum mi-am schimbat complet punctul de vedere, ai umor dar n-ai creier. Acum pe limbajul tau: ” te-a cacat mata la laba!”

    Hai sa-ti dau cateva exemple de lucruri care ar trebui interzise dupa ideea ta: orice concert live, doar avem videoclipuri, si mai sunt si concerte inregistrate pe DVD-uri remasterate sau re-„ce mai vrei tu”. Orice eveniment sportiv pe care il privesti din tribuna, de la fotbal pana la snooker si curling sau formula 1 ca sa nu zici ca la fotbal incurajezi echipa. La F1 ala din masina la 300km/h numai grija celor din tribune nu o are. Dar e o senzatie acolo cand esti in tribune poate te duce capul sa faci o analogie. La o cursa de masini o sa auzi motoare turate la maxim, o sa simti miros de cauciucuri incinse si ulei incins, niste senzatii pe care nu le ai in fata televizorului.

    Vezi ca se intampla sa te duci la teatru si sa nu intelegi piesa, ti-o spun din proprie experienta, asta nu inseamna ca actorii sunt prosti, poate tu esti limitat.

    Nu exista doua reprezentatii la fel pentru o piesa sa stii poti sa vezi o piesa de teatru de mai multe ori si sa o percepi diferit, dar asta poate fi valabil si la un film. Actorii comunica cu publicul direct si diferit de la o reprezentatie la alta, mai mergeti pe la teatru daca nu ma credeti.
    Nu zic ca trebuie considerata orice piesa de teatru o capodopera, o opera de arta, sunt multe piese proaste sau foarte proaste, sau poate doar ne displac unora din noi. Dar de aici si pana la a generaliza si a caracteriza o arta in acesti termenie cale lunga. Prefer sa raman in ” infatuarea” mea de fals intelectual si sa ma duc in continuare la teatru.

    Astept cu nerabdare injuraturile…

  • Cap_de_PESTE spune:

    Coaie, e o mica-mare diferenta. Nu zice nimeni sa te duci la teatru sa-l vezi pe Tudor Chirila, dar daca prinzi un cacat cu niste actori buni e misto sa mergi, nu saptamanal , dar o data pe luna (maxim) merge! Lafel ca si la filme, 1 din 10 piese jucate sunt bune, restu cacaturi.

    Pula mea, cu teatru asta e ca mai iesi dracu din casa, vezi altceva,in plus ii vezi pe viu, nu printr-un monitor, simti altfel emotia ce vor sa ti-o transmita.

    Mesaj pentru cacatii care au sa ma injure ca nu sunt de aceeasi parere cu ei (daca …): Sugeti pula, daca sunteti atat de ratati incat sa imi adresati pule pentru ca nu-s de aceeasi parere cu voi meritati sa muriti in chinuri , in fata la TNB , asta ca sa fim in ton cu subiectul.

  • Bubu spune:

    Bai sincer nu m-am gandit niciodata ce e teatru … na… ai si tu punctu tau de vedere , nici nu sunt de acord in totalitate , nici nu vad de ce ti-as sparge oua in cap.
    Probabil k lumea se duce la teatru din acelasi motiv pentru care mergem noi la Filmele in 3d view .
    Plm … e acelasi sentiment dar pentru nostalgici … sa fie si ei in mijlocul actiunii , chiar daca e o actiune trista sau mareatza
    Sa auzim de bine

  • Eu spune:

    @andrei

    Cred că la ăştia ca tine se referă Radu în articolul lui, ăştia care se duc la teatru şi se uită ca proştii la scălămbăieli fără să înţeleagă nimic. Mai bine te-ai uita la curlingi, acolo-i mai simplu.

    Se vede cât de cult eşti când menţionezi că multe piese sunt proaste. Păi explică-mi şi mie o treabă, te duci la teatru în loc să te uiţi la un film pentru că ?

    În cazul tău să ştii că nu se cheamă infatuare, e prostie crasă.

    P.S.: Ăla care mă contrazice ia mădularu’.

  • un Om spune:

    Când zici teatru, te gândeşti la Ion Luca Caragiale, ori mai recent pe la oameni ca Horaţiu Mălăiele, în rest, ce văd eu copii studenţi pe la teatru, sunt goi, nu au sentiment, e ceva mecanic şi cea mai mare aberaţie pe care am văzut-o, e teatrul „absurd”, ceea ce e un câcat :-??

  • bla bla spune:

    Radule,ceva nou?am inteles ca te enerveaza multi, ca te scarbesc o gramada, ca nu te mai excita femeile…dar ceva nou?mi-ai spalat creierul in asa hal incat tot ce scri mi se pare normal, ceva mai ametitor de socant/enervant/amuzant/scarbos de romantic, nu ai?

  • un umil si nesatul cititor spune:

    Radu, ai devenit un al 2-lea becali al tarii noastre. La fiecare postare iti creste turma de oi si la fiecare iesire in public iti mai scade cu intre 1 si 3 IQ-ul. Stiu ca ai o parere, stiu ca „acest site este un pamflet”…. dar tot un oier ramai. Si nu pentru ce spui tu ci pentru numarul de oi care se dauna in jurul tau sa le simti mirosul de branza indeaproape. Eu spun macar sa o arzi si in ceva manele ca sa-ti diversifici targetul. Daca miti diversifici putin aria de interese la urmatoarele europarlamentare poti sa iei si tu 4% sa mergi la Bruxelles. Te duce Becali cu avionul personal daca iesi, ca-ntre oieri.

  • PIPER spune:

    Bre coaie,
    Teatrul e cumva, cum ai fute o femeie calda, vie, cu pizda frematanda.
    Filmul e replica femeii vii, doar ca e gonflabila.
    Fiecare sa futa ce-i place. Ma, da’ sa-i placa. Nu asa de dorul fututului, hai sa bag si eu o pula ca e la moda.
    Mie imi vine sa-i strang de gat pe aia care fut (merg la teatru) sa-i faca in ciuda vecinului, ba mai belesc si ochii peste cap si-si pizdesc vocea pe cand fac recenzii neavizatilor.
    Vizionare placuta indiferent ce futeti!

  • Bogdan spune:

    eu …va spun sincer… ma duc la teatru sa dau basini. imi place asa de mult… am senzatia ca nimic nu se compara cu o basina data in linistea aia dintre replici.

  • nu e necesar numele spune:

    ultimul, sugeti pula…din nou!

  • sike again spune:

    Cine mai posteaza, inseamna ca-i place la mizerie, iar faptul ca o ia la taralau, ii provoaca placeri multiple!

  • sike again spune:

    just wanted you to know that.

  • Domnul Bolog spune:

    ce cuul… ba astia care sariti pro sau contra radu… coborati privirea in josul paginii! Ce scrie? Va sun eu: Scrie ca sugeti pula si ca sunteti idioti… tocmai pentru ca formati opinii pro si contra la ce a scris raducu… nu vedeti unde scrie asta?

    Ultimul rznd zice asa: „Acest site este un pamflet si trebuie tratat ca atare. ”

    Ati vazut chiorilor? Chiar scrie ca sugeti pula si ca sunteti idioti!

  • aham spune:

    :|.i won’t even bother.

  • estiratat spune:

    parerea mea ca esti un frustrat care nu a fost niciodata la teatru … si daca ai fost, inseamna ca esti asa ratat incat nu ai inteles nimic.
    niciodata nu se va compara teatrul cu filmul…teatrul este scris de dramaturgi mari…filmele majoritatea sunt dupa niste scenarii pisate
    inainte sa iti bagi de toate pe blog incearca sa te duci la teatru…poate incet incet ii prinzi si tu gustu

  • liviu amza(nadie) spune:

    iti place sa te duci la teatru bine nu-ti place iar e bine.nu esti prost pentru ca asculti un anumit gen de muzica sau ca joci la 60 de ani star craft pe calculator.daca vrei poti sa joci si sotronul la 80 de ani.e treaba ta.eu zic sa nu-i calificam pe oameni dupa cum se distreaza.

  • andrei spune:

    un om inteligent e mai degraba unul care isi recunoaste limitele decat unul care se crede asa atotcunoscator ca unii care scriu pe aici. Cand sunt facut prost de un om ca tine, pe care hai sa recunoastem nu-l duce capul prea mult, atunci ma simt inteligent si eu, ca vad cat de prosti sunt altii. Denota foarte multa inteligenta acea replica cu : cine ma contrazice suge madularul…. ca si multe altele de pe aici…

    Prietene care m-ai facut prost/idiot/retardat/incult/dobitoc nu te tine sa ma mai injuri putin, sa iti mai bagi si sa-ti mai scoti in si din retardatii care se duc la teatru. Nu-mi demonstrezi decat cat de prost poti fi.

    Cine zicea mai sus de tinerii actori ca sunt varza: Du-te la Act, nus daca s-a terminat stagiunea sau nu, la „Flori pentru Algernon” sa vezi o piesa jucata de o prospat absolventa excelent.

  • nae tractoristu spune:

    mda..la faza asta esti cam de cacat. asa e , lumea nu mai stie sa joace teatru…dar uiti ceva …nici lunmea nu mai stie sa vizioneze un teatru in adevaratul sens al cuvantului! de obicei daca te duci la cinema abia intelegi povestea filmului pt ca : unu se bese , altu ragaie , ii mai suna telefonu` lu unu , mai auzi pe unu pe la intrare ” ahhh bagamiaaash pula , iara am ratat cacatu asta de film , niciodata nu ajung la timp” …deci, la teatru , chiar daca piesa este de cacat nu se intampla atatea faze cat se intampla la cinema. sa stii ca ai si tu punctele tale forte dar nu te suprasolicita :D hai s`o troznesti! :)

  • simi spune:

    @liviu amza(nadie): eu ma distrez ascultand manele; clar, asta nu zice nimic despre mine

  • George spune:

    DOamne! ce marionete… Radule nu ai senzatia ca te joci Age of empires cu ei cand ii vezi? :))
    Domnul Bolog si Jimerino au mai prins ideea, restu sunteti terminati.
    Partea misto e ca aceeasi care il purtau pe asta pe brate cand isi batea joc de filmele de hollywood il aduleaza acuma cand sustine ca filmu e cool si teatru e naspa. Sunteti ca in 1984 mai maimutelor – azi: moarte Eurasiei ca e dusmanu nostru, noi suntem aliati cu Estasia, maine: moarte Estasiei ca sunt niste dobitoci nerasi in pizda, traiasca Eurasia ca sunt baieti de treaba.
    Mars la cacat ba, nu vezi ca sunteti proaste amandoua. Respect totusi celor neavizati care au luat articolul de bun si au intrat sa isi exprime indignarea. Nu au stiut.
    M-au amuzat comentariile vast mai mult decat articolul. Cel mai tare a fost baiatu’ ala victima a trendului cu boxele, semintele, ragaielile si gagica. Lumea lui e complexa si stilata.
    Observ la „Eu” niste dezvoltari in stare incipienta de tentative de gandire logica, pacat ca e prea prost. bafta

  • mama lui george spune:

    misca ma cacatule acasa si adu buretele

  • Cezar spune:

    @ mama lu george, asl pls

  • Cezar spune:

    @ george, „dezvoltari in stare incipienta de tentative” ? stii macar ce e tentativa sau iar arunci cu cuvinte ca si copiii din fata blocului cu pietre-n cateaua de ma-ta ?

  • movapsebik spune:

    comentariile sunt mai bune ca si textu’, si inca textu’ nu l-am citit. pe zi ce trece tot mai multi se-aduna si-si spun ‘of-u’. sunteti comici, oameni buni. bravo, raducule, tine-o tot asa!

  • Eu spune:

    George, mă-ta mai face copii cu şobolanii de la subsol sau a avansat la primate ?

  • Gia spune:

    Armageddon? A, nu inca…

  • Cezar spune:

    eu insel pe cine prind. fur si de la mine cand vine vorba de principii axiologice.

  • mihai spune:

    uite ma. d’aia revin pe site. mai invat si eu cate-un cuvant din cand in cand.

  • Sparks spune:

    mdeah. s’o futi… m`am carat la „teatrul de marionete”. „ca e iarasi drama!” „si totusi, cine ii incurajaza?” si.. „papusarii cine sunt”(ghilimele)

    „some people are othere people, their lives a mimicry, their passions a quotation”

    „am incheiat citatul”

  • So ... spune:

    felicitari pentru numarul aberant de comentarii de-aici ..

    si mai ales pentru worshiparshi … aia care fac un manifest din „vorbele maestrului” …

    din ce-am vazut … abstractul fucntioneaza la tine bine ..

  • Sparks spune:

    hehe… puncte puncte de suspensie si ghilimele de rigoare… i love you micahel!(acest comentariu este o pula`ntre`tzatze si trebuie tratat ca atare!) abstract =/(nah.. nu pot sa zic inegal, diferit de) aberant. pisi.

  • George spune:

    Du-te sa vezi o piesa in regia lui Radu Afrim si mai discutam pe urma.

  • Bogdan spune:

    S-a strigat Bingo! de ce? pentru ca ai schimbat cafeaua in pula mea, ti-am zis sa nu o schimbi.

  • andreea spune:

    pfuu…nu te sperie cum halesc astia tot ce zici tu???avem un viitor hitler printre noi… :))

  • ArnoOolD spune:

    eu n-am fost la teatru si nici nu cred k am sa ma duk. am vaz ce fel de oameni merg acolo :-j pishati . si n-am auzit pe nimeni sa zica ca`i place. sa mai dai si bani pe asta? get away stiu destule metode sa ma plictisesc de moarte. Singura diferenta dintre un teatru si un film poate e aceea ca actorii sunt mult mai urati decat cei din filme, pe langa alte inconveniente. Cum zice radu e pentru pseudocefalee(cap de forma) =)

    App. cea mai proasta specie sunt pseudointelectualii, pentru ca se cred mai destepti dekt altii, ori asta e primul semn ca sunt prosti!

  • Eu spune:

    Arnoooooold, tu vorbeşti de ăia ca tine observ. Cred că aveai pseudocefalee când ai scris răspunsul tău.

    Sau poate pseudocefaluşi ?

  • NoName spune:

    Ati transformat blogul intr-un futut de „messenger” pe care sa va injurati ca niste fraieri. Cica ar trebui sa comentati in legatura cu ce e postat.

  • Pestele_in_cuib spune:

    Da, incercati sa aveti niste pareri mai civilizate spuse intr-o maniera mai decenta, ce pula mea…

  • Eu spune:

    Arnold a postat, eu am comentat. Nu văd ceva în neregulă cu asta.

  • ch' spune:

    Ba, daca nu luati fiecare cate un pistol si trageti vreo 2 gloante (de preferat unul in celalalt) nu faceti nici pula.

  • movapsebik spune:

    io mi-am luat examenu’. ieee
    voi luati pula. ieee

  • Bogdan spune:

    ce basini cu miros de mortaciunine dau….ma ia cu lesin de la ele

  • uP spune:

    Mai, am mers la opera acum cateva luni. De fapt m-a tarat prietena acolo.
    Eu am iesit de la munca la 6 iar spectacolul a inceput la 6-30. Eram rupt de foame asa ca mi-am cumparat vreo 4 banane si o punga de saratele.
    N-am stiut ca acolo trebuie sa stai smirna, sa nu misti si sa nu zici nimic. Eram singurul care facea galagie. Se uitau urat la mine si ma sssSSaiau toti. Ce idiot pune programul la ora aia vinerea seara? A fost frumos pentru ca am mers prima data si am ramas uimit cum tin aia minte atatea cantece. A doua oara nu mai merg. Numai besinosi prin sala. M-am rugat oricum ca in seara aia dupa spectacol, sa le stea mancarea in gat cand ajung acasa.

  • klaw spune:

    mergeţi toţi la căcat în şir indian. marsh

  • Sparks spune:

    stai jos, 4. e o forma de arta, s`o aprecieze cine vrea, s`o deprecieze cine poate. FITS(festivalu` international de teatru de la sibiu) o fost dragut(nu ca anu trecut, cand o fost monumental, ca deh.. acuma ii criza si aducem artisti mai „ieftini” asa. si ca s`o`ntrecut purcarete pe sine cu „metamorfoze” care o fost supraapreciata si suprapromovata, desi un mare scheisse). la picturi/afise/reclame dice va uitati ma over-rated-suicidal-club-addicted-shittymusic-listening-faggots. tate(boobies) pentru toata lumea!

  • banel spune:

    mai bine ma duc la un concert de a lui guta decat sa merg la teatru… te prosteste

  • Gabriela spune:

    Esti cel mai mare magar existent! Incultule!
    Teatrul inseamna arta.
    Se joaca la teatru piesele celor mai semnificativi dramaturgi.
    Peste tot in lume teatrul este apreciat.
    In ce calitate iti permiti tu sa fii incult si lipsit de civilizatie?
    Rusine!

  • ileana spune:

    Sa ma pupi in cur, Radule!

  • Thinker spune:

    @Cezarica, pula mica,
    Sa mor dak te inteleg…
    Nu-s primu’, asa ca nu am de ce sa o sug,
    Decat poate ptr ca is supt tine…
    Supt = (arh) conj coordonatoare „sub”
    Nu? Boule care esti tu, bou, boule!

  • nae tractoristu spune:

    vai pula voastra :| numai impresionisti . o ardeti aiurea cu teatru ca va place , c anu va place , ca va futeti in cur pe doape de cola . la baza filmului sta teatrul nu … manelele sau ce alte cacaturi promovati voi , astia cu „coaie” ;) . nu ma dau eu ala mare cunoscator de teatru si ca snt mare in stanga , dar aveti putin respect , ca teatru nu inseamna chiar ce zice radu . acu daca el va da apa la moara chiar credeti ca asa si este ?

  • Maia J. spune:

    Eu am vazut piese puse in scena asolut genial. Don Quijote a lui Puric e extraordinara. Bineinteles ca orice padure are uscaciunile ei dar asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam. Unii oameni nu inteleg abstractul si asta e bine…

  • staggerlee spune:

    Pfoaiii, ce de incompetenți… E extrem de amuzant cum dacă omul face un post în care zice „sugeți pula toți care sunteți născuți în februarie” se declanșează o întreagă pleiadă de răspunsuri gen „daaa, știam eu, întotdeauna am fost de părerea asta” sau „nu, de ce, că io sunt născut în februarie și nu o sug! eși un nesimțit! îmi plăcea de tine pânâ ieri, când le dădeai la muie celor din martie sau din august, dar acuma mă lepăd de tine!” E uimitor cât de mulți oameni sunt lipsiți complet de simțul umorului. Cred că s-ar putea face niscaiva studii de psihologie pe posturile de p-aci.

  • Prietena lui Haelion spune:

    Ce-mi place mie cand oamenii se caca pe ei la „metoda prin care se realizeaza o piesa de arta”…
    Tocmai acei dobitoci care se caca pe ei la metoda, in loc sa observe produsul final sunt cei ce-i tin pe toti artistii de doi bani cu banii in buzunar.
    Va credeti destepti, fini observatori si intelectuali… Sunteti doar niste sclavi prosti carora li se smulg banii pe ceva ce voi va inchipuiti ca va aduce satisfactii doar pentru a va gadila orgoliul.
    Poate cand o sa fiti mai sinceri cu voi, o sa vedeti ca „filmele alea de cacat de la Hollywood” cum ar fi „The Fountain” (pt pizdulici), „Cube”, „Constantine”, „The Saw”, „Butterfly Effect” (1, ca 2 e o jignire incomensurabila) cu efecte de cacat la care muncesc pe rupte niste oameni „de cacat” care au invatat ca niste „cacati” sa foloseasca niste programe „de cacat” pe care toti cacatii au impresia ca le pot stapani dupa 5 minute de cacat….. Filmele alea au mai mult subiect decat majoritatea pieselor de teatru la care am fost eu cu mama pe care o vad din ani in paste. Ea mai are o scuza, ca deh e in varsta… Nu zic… Am vazut si eu 2 piese care au fost realmente de exceptie, ramaneai socat si blocat. Si s-a muncit mult… Dar sa vina niste handicapati la mine sa-mi explice cum aia de la Hollywood sunt niste terminati, in conditiile in care ei se duc la Biloxi Blues sa-l vada pe Chirila isteric ca sa se umecteze… MA CAC PE VOI!!! CRETINILOR!!! MURITI!! MERGETI LA MANELELE VOASTRE DE PREFACUTI INFECTI!!! SNOBI RETARDATI!!!
    Intotdeauna ii voi aprecia mai mult p-aia care au facut „Spiderman” (crede-ti-ma… DETEST filmele astea cu supereroi de benzi desenate) decat „Biloxi Blues” cu Chirila sau abominatiile de la Teatrul de revista. (V-as da foc, voua astora care mergeti frecvent la Teatrul de revista… Am fost si eu o singura data din greseala… Am ramas profund traumatizata… DOAMNE CE CACAT!!!)
    Mergeti sa-i pupati in pula pe pictorii care fac icoane cu coaiele…

  • Curaj spune:

    Sugeti PULA toti de deasupra mea, si cei de dedesupt sa nu o suga!

  • Sofokle spune:

    teatru, neteatru, gasiti un al termen pt pula ca aici isi pierde prea mult din valoare

  • tailamata spune:

    ba..apropo de teatru…m-am ras la pula….

  • eSorin spune:

    fut pe aia care se duc la teatru!

  • NAME_REQUIRED spune:

    Radu, daca te vad la teatru, iti fut o flegma intre ochi !
    Ar insemna ca esti ipocrit si ai scris chestia asta numa’ pentru „show”.

    Ti se pare corect, nu ?

  • Domnul Bolog spune:

    putina intelegere… poate n-a fost la pisele care trebuie si citez numai la „vome new age”… acolo ii dau mare dreptate… cultura conteporana… nu numai teatrul dar si poezia sau proza au devenit niste mizerii imposibil de citit… scrise in zece limbi de idioti autisti mult prea infumurati ca sunt „artisti”…

  • Ada spune:

    Se vede cat esti de incult cu postul asta, mi-a placut blogul la inceput dar esti chiar exagerat si scabros, ca sa nu mai zic vulgar ca ai depasit de mult stadiul.
    Probabil ca esti un fustrat, complexat, self-loathing, plin de cosuri si cu inceput de chelie.

  • RetardusRetoricus spune:

    De ce majoritatea persoanelor indignate de acest post sunt femei ?

    De ce nu stie nimeni sa explice care e diferenta intre o piesa buna de teatru si una „de cacat” ?

    De ce trebuie sa isi impuna cineva perspectiva lui/ei asupra vietii pentru ca „asa e corect defapt” ?

    De ce nu intelege nimeni ca fiecare are parerea lui si nimeni nu i-o schimba decat daca persoana in cauza doreste acest lucru ?

    De ce va bateti cu unele lucruri inutile ?

    P.S.: Ca sa fiu si eu un PseudoIntelectual

    „Mintile geniale discuta idei,
    Mintile medii discuta evenimente,
    Mintile slabe discuta de altii.”

  • Misogin spune:

    Ma tot gandeam sa-mi fac si io blog. Dar ai scris-o tu si pasta cu teatrul. Mai date in pula mea lasa-mi si mie ceva.

  • Vali spune:

    Un analfabet, impreuna cu cititorii lui (se vede din majoritatea posturilor) nu vor intelege niciodata TEATRUL. Actorii din filme repeta de zeci de ori o dubla pana iese bine. Dupa fiecare cadru filmat, se fac pauze, se muta echipamente, se merge in vacante, etc. De aia te duci la TEATRU, sa vezi ACTORI care duc la bun sfarsit un rol. Fara pauze, fara trucaje. Doar maiestria actului teatral in sine. Repet, niste analfabeti normal ca nu vor intelege asta. Macar uitati-va la filme bune…

  • Darius Groza spune:

    Prea târziu, mă duc repede să scriu la mine despre ce-a sugerat ăla în comentariul cu numărul patru.

    Asta se întâmplă, dacă restul, până la el, au supt pula şi s-au invitat între ei la asta şi tu nu eşti pe fază.

  • Bogdan spune:

    Si eu eram la fel de sceptic in privinta teatrului la modul general… am vazut in toata viata mea o singura piesa de teartu care a depasit ideea din capul tau , legat de teatru … si eu vedeam la fel … Faust … jucat la Sibiu intr-o hala dezafectata , in regia lui Purcarete , a depasit ideea de tetru … si o zic constient ca o sa fiu blamat … dar ce i-a cacat mintea … e de respectat… piesa se desfasoara in jurul tau si iei parte la ea …sub tine …deasupra ta…in fata , spate si laterale…se darama pereti , pana si sub scena se joaca si nu e o gluma proasta….intereseaza-te … si daca gresesc cu ceva futema-n gura …. dar eu am fost uimit… pe 30 luna asta se joaca ultima oara … daca esti macar curios ce cacat li sa parut alora ( multi ) asa de extra floci… atunci incearca….

  • Andy spune:

    Teatrul romanesc, da. Dar exagerezi cu teatrul in general… tu de te mai duci la concerte, bai pula mov, daca poti sa iei mp3u „dupe odece”? Ca sa „ne arati ca ti-ai depasit conditia intelectuala” (aici dpdv muzical) ca asculti Gogol Bordello? Idiotule.

  • ICE spune:

    Nu e decat parerea ta, creata de lumea in care traim / traiesti. E amuzant pentru ca folosesti injuraturi, in rest e doar o relatare a ceea ce se intampla in jurul tau si a multora din prostime. De aici si impartasirea sentimentelor. E bine ca ai simt critic la adresa prostimii din care spui ca nu faci parte, sperand ca ai scris textu doar ca sa le alimentezi setea de a arata cu degetu unul spre celalalt, si nu propria sete.

    Multa bafta,

  • Laura spune:

    Nu vreau sa te conving pe tine ca am eu dreptate. La dracu’, mi-e greu sa ma si adresez tie, atat de insignifiant imi pari. Si daca initial nu vroiam sa intru in mocirla de-aici (pentru ca asta imi pare a fi blogul tau), m-am gandit ca nonsalanta ta poate foarte bine fi si nonsalanta mea.

    1. Nu vad de ce teatrul si filmul sunt puse la doi poli opusi. Filmul nu este in niciun caz alternativa teatrului, ambele sunt doua forme diferite de arta. Desenele animate nu sunt alternativa picturii iar rapp-ul nu e alternativa poeziei. Dar asta nu inseamna ca desenele animate sau rapp-ul sunt lipsite de valoare, chiar daca sunt eu pictor sau poet. Faptul ca tratezi actorii ca pe niste oameni fara valoare, ca fiind inutili, nu ma face sa cred decat ca esti o persoana limitata. Trist de limitata.

    2. Multe dintre piese sunt operele unor mari dramaturgi sau scriitori, asadar au clar o valoare incontestabila. Dar scuza-ma ca-ti jignesc ego-ul de vacar, probabil ca tu nici nu stii cum se tine o carte in mana. Le folosesti pe post de hartie igienica, inainte sa scrii posturi de genul asta. Mai bine te-ai sterge la gura, miroase. :)

    3. Lovesti in nume MARI, mai mari decat o sa fii tu in 100 de vieti. E vorba de oameni talentati, care nu s-au dus sa faca medicina ca iese banu’ gros sau ase-u’ ca e de viitor, oameni cu care au crescut parintii tai cand le dadea nea Nicu doar o ora de program la televizor. Dar cum sa intelegi tu…? Esti prea ocupat sa scrii insemnari pe blog si sa vezi cate comentarii ai mai primit. Si tragic e ca nu-ti dai seama ca, de fapt, cam la asta se reduce activitatea ta.

    4. Ce te roade pe tine ce fel de oameni se duc la teatru? Sa-i ia dracu’, daca si mie si unui tigan de pe strada ne e foame si daca avem amandoi bani sa intram intr-un supermarket si sa ne luam de mancare, intram amandoi. Si daca eu, dupa ce mananc, nu zic nimic si el se lauda ca i-a fost masa indestulata, treaba mea si treaba lui. Nu vad de ce trebuie sa apara un individ ca tine sa ma ridice pe mine in slavi si sa-l judece pe tigan. Generalizezi si generalizarea e deseori cea mai mare dovada de prostie. Sunt oameni si oameni, in teatru nu intra o turma de oi care behaie pe scaune si asta-i atat de clar incat ma sperii cand ma gandesc ca mai exista oameni ca tine, care nu vad acest lucru.

    5. Reactia ta si-a adoratorilor tai la acest comentariu va dovedi, cu siguranta, ca am avut dreptate.

    O seara buna. :)

    • Radu Post author spune:

      ma bucur ca esti sigura pe tine. o sa ai succes in viata.

  • rotea dan spune:

    ba radule nu scrii ceva si despre cercetasi?

  • Ramses3 spune:

    ce vorbesti mah :), fie vorba intre noi: stiu ca-ti place teatru, ca teatru bate filmu’, si filmu’ bate viata, sau invers, pula mea, da’ vorba aia daca vrei fani tre sa scrii impotriva firii, altfel nu mai trec astia sa-si lase abjectia pe aici, daca nu recunosc in tine un razvratit.
    ne vedem la „Lectia” de Ionesco

  • zeriznospun spune:

    la o comedie cu florin piersic, nu mai stiu exact cum se numea, participa sala ca lumea (se pricepe nenea piersic sa incalzeasca sala)

    se radea sincer

    si a facut asta o faza complet iesita din scenariu, observata de majoritatea spectatorilor
    la un moment dat, in avantul dialogului din scenariu, ii da actritei care ii dadea replica una bucata palma la fund, in cel mai frumos stil autohton, pe scena TNB-ului (actrita era tanara si super-buna). s-a vazut ca era in afara scenariului dupa figura surprinsa a actritei, care aproape ca si-a uitat replica :)

    putea sa se supere pe florin piersic?

    (sau poate era in scenariu – „teatru in teatru” – ce stiu eu; daca era, a tinut!)

    asta e diferenta dintre teatru si film

  • Cartman spune:

    Am citit iarasi toata comenturile ca un retardat ce sunt. Si jos de tot am vazut ce a observat o singura oaie. CA E PAMFLET. Acest lucru dovedeste ca toti care au avut ceva impotriva sau au lins coaie nu sunt decat niste oi ratacite care o sa fie violate in curand de lup. Oile sunt prea proaste sa detina curajul sa fie mandre de ceea ce sunt. Trebuie ele sa vina sa dea cu voma pe aici. In concluzie oi patetice de ambele tabere. Dar una din tabere e mult mai retardata. Deci nu mai behaiti pentru CA E PAMFLET. Poate oaia de radu sau cum plm il cheama se duce la teatru cu mare drag . Hai ca ma duc la pascut ca ma fute ciobanu in cur daca nu o fac. Mi-a zis azi ca am lins prea multe beri si cum plm mai inteleg eu diseara Lacul Lebedelor.

  • Cristina spune:

    mă dor ochii de la alb pe negru

Adaugă un comentariu