Scrisoare către liceeni

(ce, numa Chirilă poate?)

Dragi Liceeni. Nu aveţi nici o valoare, din orice punct de vedere. De fapt, să fiu mai clar, din cauză că nu produceţi nimic, părerile despre voi se împart în două categorii:

Pentru oamenii de rînd sunteţi nişte paraziţi agasanţi.

Pentru băieţii deştepţi de la marketing sunteţi o gaură prin care pot intra în buzunarul părinţilor voştri. Uşor de manipulat ca jetul de la pişat, tot ce trebuie ca să vă convingă să faceţi ceva e să pună acel produs în mâna unuia cu care vreţi să semănaţi, fie el Sid Vicious sau Adi Minune. şi voi, ca nişte puleţi proşti ce sunteţi, vă adunaţi în cete standard de oameni care se îmbracă la fel şi spun aceleaşi chestii, ca să le fie mai uşor băieţilor deştepţi să vă eticheteze şi să vă vîndă exact ce se asortează cu personalitatea voastră standardizată.

Cretinul de Chirilă vă spune să citiţi. La’ ca el a citit, şi uite ce prost a ajuns. Decât o carte proastă, mai bine un film bun. Decât o carte bună din care nu înţelegi nimic, mai bine eticheta de la un şampon. Cărţile nu te învaţă nici să gîndeşti, nici să trăieşti. E doar experienţa de viaţă a altcuiva. Pe care poţi să o compari cu a ta şi să tragi o concluzie.

Dar dacă crezi că doar din cărţi poţi înţelege experienţa de viaţă a altcuiva, eşti idiot. Dacă crezi că poţi înţelege experienţa de viaţă a altuia, fără să ai tu ceva experienţă iar eşti idiot. Cititul e doar un mijloc. Unul din multele mijloace de a înţelege de ce respiri. ştiu că tac-tu se uită cu superioritate şi spune că el citea. Citea că nu avea nimic mai interesant de făcut, atât.

şi ne întoarcem la motivul pentru care nu aveţi valoare.  Nu aveţi experienţă. Credeţi că aveţi, ba chiar mai mult decât un adult. Vă uitaţi în oglindă şi sunteţi siguri că ştiţi pe unde se pişă găina. Ei bine, nu e aşa. Habar n-aveţi. Peste 5 ani o să ascultaţi altă muzică, o să gândiţi alte lucruri şi o să vorbiţi cu alţi oameni. şi o să vă uitaţi înapoi şi o să spuneţi „băi ce idiot eram acu 5 ani!”. şi tot aşa peste încă 5. şi dacă nu, înseamnă că n-aţi evoluat deloc.

şi mulţi vă credeţi artişti. Scrieţi poezii despre cât de tare sunteţi îndrăgostiţi de X, care ascultă aceeaşi muzică ca şi voi, şi cât de grea e viaţa că nu vă înţelege nimeni. Hai să vă spun de ce nu vă bagă lumea în seamă. Nu că sunteţi aşa de greu de înţeles, ci pentru că vă citesc din prima şi trec mai departe. Aveţi formaţie. Sunteţi muzicieni. Pînă în anul doi de facultate, 9/10 dintre voi o să se lase de cântat. Din ăia rămaşi 9/10 o să ajungă în formaţii de-ălea, de oraş, care cântă pe 2 beri şi îşi scot album la cd-writer-ul de la pentiumu’ lu’ mă-sa.

Nu puteţi să schimbaţi lumea, pentru că nu produceţi nimic. Sunteţi nişte viermi. Mulţi dintre voi o să rămînă toată viaţa viermi. Aşa că nu o mai ardeţi revoluţionar/artistic/intelectual. Staţi jos, ciuliţi urechile şi ştergeţi-vă mucii. Singura voastră şansă e că PUTEţI ajunge oameni peste câţiva ani. Acum sunteţi doar paraziţi. E alegerea voastră dacă vreţi să fiţi nişte paraziţi nederanjanţi sau unii agasanţi, cum e alegerea mea dacă să vă dau o sticlă în cap sau nu când faceţi ciocu’ mare.

Îmi cer scuze că nu-s chirilă, să vă umplu de visuri de glorie ca să mă pupaţi în cur la schimb. şi că îs prea răguşit de la înjurat toată noaptea şi prea puţin îndrăgostit de vocea mea ca să fac variantă audio la prostia asta.

***

Comentarii (302)

  • krossfire spune:

    Mi-au dat lacrimile, sau mucii, nu stiu sigur. Scrisoarea este emotionanta insa ar fi fost si mai emotionanta daca o citeai intr-un microfon de 5 RON in timp ce mancai seminte si trageai cate un gat de vin pentru a fi mai apropiat de target.

  • batman spune:

    in sfarsit sunt si io primu comenatator undeva. muie liceenii rock’n’emo’n’indie’n’etc

  • batman spune:

    fuuuuccckkkk !!!!@!@!@!@!@! damn u krossfireeee. soon the world will be mine mwahahahahahahaha

  • Dennis spune:

    :)am plans…si simt nevoia sa-ti spun asta…multumesc, omnipotentule…

  • alin spune:

    Tu esti mai credibil. Cand l-am citit pe Tudor Chirila si-a luat o alura de pedofil care vorbea suav si visator… aveam impresia ca vrea sa ma prosteasca cu bombonica, sa ma futa in cur la primul colt.

    Plm, ce pot sa spun, ai dreptate!

    ps: nu ca ti-ar pasa, dar incepe sa nu imi mai para rau ca te-am votat si nu ai castigat la concursul ala de sociopati :D

  • alin spune:

    @Denis: omniscient .. plm!

  • Vifor spune:

    Probabil ca textul asta i-ar ajuta mai mult.

  • PureVanity spune:

    sa-si doreasca si mai mult sa se sinucida, da.

  • Eu spune:

    Gata gradinita ? Ati terminat ?

    Si eu am avut senzatia ca chirchicila vrea sa se intoarca in vama de 1 mai iar acum isi intindea covorasul roz pe nisipul plin de chistoace de maria si prezervative pline.

    Dar lectia de viata vine brut ca o palma peste ochi nu ambalata in plastic metalizat cu o fructa pe el.

    Ziceti sarumana politicos si scrieti textul lui radu pana umpleti o tabla sau un monitor de calculator. Ferice de cei cu rezolutia mare.

    Somn usor.

  • jimerino spune:

    BLOGAAAAAAATU! BLOGAAAAAAAAAAATU!
    ba, eu sunt singurul bou care a fost aseara acolo si nu stie care e visurat?

  • TriplaSeaca spune:

    9/10 e cam optimist, Demicinicule. Povete pentru adolescenii de la tara nu ai?

  • wermae spune:

    ba, ie o treaba. la 25 de ani te gandesti „ce prost eram la 17 ani, cu principiile mele de cacat”, la 17 ani te gandesti „ce prost o sa fiu la 25 de ani, cand o sa pierd toate principiile inocente/rebele/schimbatoare de lumi pe care le am acum”. singura problema e ca la 17 ani nu-si facea nimeni planuri de viitor. la 25 deja iti faci, ca simti cum se scurge viata din venele-ti pline de alcool si experienta. dar sa bem.

  • MenThal spune:

    cand ai dreptate ai dreptate… respect

  • perseu77 spune:

    mare dreptate are omu! deoarece lucrez in domeniul educational, chiar la un liceu tehnologic, tin sa spun inca o data da mare adevar grait-a pitic gratis. Liceenii de azi au impresia ca stiu orice, ca sunt invicibili da sunt prosti gramada, inculti, traiesc cu manele si isi fac freze tepoase. Au in cap numai cacat.

  • Acirtep spune:

    bai muistule esti doar invidios! plm!

  • anonim spune:

    gaina nu se pisa bah idiotule. lasa vrajeala!

    • Tomcat? spune:

      Ai auzit de sarcasm?
      Personal, consider ca cititul te educa, ideea este sa citesti ce trebuie. Tineretul din ziua de azi poate schimba viitorul, nu acum, dar poate peste 10 ani sau chiar mai mult vor reusi, dar nu asa… atata timp cat acestia ii au ca exemplu pe Nicky Minaj sau Pittbul, nu vor ajunge nicaieri(si NU, nu imi cer scuze daca le-am gresit numele).

  • Eu spune:

    „Au in cap numai cacat.”

    Si incheie majoritatea propozitiilor cu „plm” sau „lol” in loc de punct.

  • sim spune:

    HAHA :))

    Chirila face pe salvatorul umanitatii, dar am auzit de pe ici colo ca in tineretile lui nelinistite, atunci cand ii citea, avid de cultura fiind, pe Kant sau pe Schopenhauer (da, da, mare pilot) ii mai invinetea din cand in cand ochii prietenei lui din acea perioada. Mare om, mare caracter. Probabil ca rapandula nu citea destul si el voia sa o arunce in bratele literaturii si ale filosofiei. Orice sut in cur e un pas inainte. Valabil si pentru scrisorica asta. :D

  • cristean spune:

    ciudat cum toata lumea vrea sa le dea lectii liceenilor, o categorie atat de rebela la cap. cand eram io-n liceu, daca ma lua cineva cu invataminte, i-o dadeam direct: tu ce sa-mi sugi pula vrei? vrei sa nu mai fumez cand tu esti cu tigara-n mana? du-te sa-mi sugi pula!!!

    io cred ca multi din astia care vin cu lectii vor, de fapt, sa se dea lebada-n chiuveta si sa le arate la astia mici ce smecheri sunt ei, pentru ca pe vremea cand erau ei insisi liceeni, nu-i baga lumea-n seama decat ca sa le faca glume proaste. Frustraj 100%.

  • Alexand spune:

    De parca tu nu erai tot asa cum ii descrii pe toti, pe bancile liceului.

  • cachitz spune:

    nu se pise, da’ se fute. cum vine aia!?

  • Eu spune:

    Tot nu vad legatura dintre chirchicila si laba din liceu care-mi era facuta-n baie de colega de banca.

    P.S: Pe vremea aia nu se sugea atat de des ca acum.

  • DeeDee spune:

    Esti un mare BOU. Si atat. Daca nu intelegi nu pretinde atunci ca ai intelege. BOULE.

  • Acirtep spune:

    gaina se pisa atunci cand se caca, pentru cei care nu stie. plm si lol, cuvintele de aur ale noii generatii. mai eu, cand ma refer la tine, parca visez la un alter ego din strafundul fundului, cred ca ti-ar fi placut sa ti-o suga si tie cineva. te cam ard bataturile din palma.

  • Sorana Tractorista spune:

    Dixit!!:)

  • liviu spune:

    u gandesti vreodata ce scrii?
    nu esti tu un pic cam prost?

  • Tase spune:

    Sunt curios daca bati recordul de comentarii d la articolul cu snspa-ul. Ai toate sansele, la cum sar pokemonii de cur in sus.

  • Joe spune:

    Am incercat sa-l citesc pe Chirila, prea gretos pt, gusturile mele.Mare adevar ai grait. Generatia de „lol”, „plm”, „scz”, „10x” etc. e prea pierduta in aburii „democratiei”, manele, alcool, minimal, twitter, facebook, haicinci…. niste putzoi care cred ca daca au un IPod si un mobil „meserias” luat din banii parintilor maniPULAti de ei sunt tari si smecheri.
    Generatie de cacat, baietasi cu visuri becali-esciene (uite ca am creat si un cuv nou), mi-e mila de voi. Cand eram tanar eram si eu prost si am facut multe, dar daca m-as fi nascut odata cu voi, eram geniu.
    P.S. Sariti catelandrilor cu dintisori de lapte, astept replay-uri.

  • jimerino spune:

    joe, doresti o reluare? joe, esti idiot sau e marfa buna?

  • thingy spune:

    Nu sunt toti asa, dar din pacate loazele sunt cele mai vizibile. Imi amintesc cand eram in liceu (in perioada aia, prin 2000 au luat amploare manelele) cat de zgomotoase erau nulitatile si ma gandesc ca si atunci erau adulti care ne bagau pe toti in aceeasi oala.

    Intamplarea face ca acum sa lucrez cu adolescenti si pot sa rasuflu usurata ca mai sunt si liceeni cu creier (si si-l folosesc), liceeni care nu asculta manele/minimal sau ce mai e la moda acum, care sunt unici tocmai pentru ca nu se straduiesc sa para asa, ci prin personalitatile lor, nu care citesc neaparat orice le cade in mana ca sa se poata da „culti”. There is hope :)

  • DOOMy spune:

    Cuaie, esti un blogger extraordinar de pizda, in pula mea. Suficiente organe pentru tine?

    Lasa ca te bag pe blogroll, sa te tot tii trafic, cand ti-or veni de la mine 2 insi pe luna si aia cautand metode de masturbare la cai sucombati prin deces mortal :D

    Si ca sa fiu on topic -> muie TC! (si nu ma refer la Top Cat)

  • niggagotbeef spune:

    Joe@

    bwei coclitule yo nu traesc din bani parintilor si nici nu imi yau Ipon din bani parintilor sa fie klar fac combinatii cu baiietei nr1 de dupe blocuri k un ganster Tony Montanu ma striga prieteni da dusmani imi spun MafiotuWirelss ca lovesc invizibil ma gasesti doar in hotSpot fraere ,bey si yo in anul 2k8 am fost jupanu zoneI fraeree am kombinat la femei,poy in plm cand du mergi ca fred si barney cu masina yo merg cu audy a zeiss si iti arat fak u biaci de iti sare chelia
    in plm de sifon io cand vine garda stau la mardeala cu iei da tu o iei ca iepurelel cu coaele pana in gat

    oricum avem un clan al nostru se numeste NASA

  • cachitz spune:

    daca gaina se pise pe unde se kaka, atunci cocosul e un pidosnic? borasqu-mi penisucu, nu mai halesc uoua!

  • Basty spune:

    Deci bă. Fute-ţi-ai albu’ pe negru, căcând închid ochii numa’ linii albe văd. Da’ în rest, se aprobă.

    Vezi bă, că se poate ?

  • Tase spune:

    Ai acaparat de tot netul asta! Auzi ce-mi zice unu \\"a suflat PiticiGratis pulbere aurie de inspiratie peste tine\\"! Imi si imaginez scena,cum veneai calcand asa ca Iisus in piciorele goale pe apele Dambovitei si scotand din traista cate un pumn de pulbere d\\\’asta aurie pe care il aruncai peste multimea de pe maluri.

  • ORGANIZATOR ZBB spune:

    Mesaj important pentru bloggerii din Capitală! Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc. Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO. Trimite mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim Nu uita te rog de banner

  • lalaland spune:

    Deci uite care e problema gen, problema e ca tu injuri corporatistii gen, cand tu esti clar un porc capitalist imputit ce plm… adica puberii nu conteaza ca nu produc nimic? da ce sefu, totu’ e bazat pe productie? atunci nu mai injuram taticule corporatistii gen…

    • Radu Post author spune:

      nu produc nimic nici intelectual, pisi, nu numai material. nu produc nimic pe toate planurile

  • Raluca Ea spune:

    Nu fiti sclavii lu Chirila, fiti pupincuristii lu Radu ! Nu cititi carti, cititi blogu’ lu Radu , ca asa o sa ajungeti oameni ! Ma jur

  • alex spune:

    acum esti blabar mare ba. trebuie sa-i ajuti pe cei mici :)))))))))

  • Eu spune:

    @petrica

    Mi-a supt-o o saptamana mai tarziu. Ca sa o curete de sangele ei dupa ce am dezvirginat-o. Oricum o dai pula tot se suge… mai devreme sau mai tarziu. O sa afli pe pielea ta daca ce-ti zic pare din alta lume.

    @lalalalalalalalaland

    Gen, sugi pula, gen. Puberii nu conteaza decat atunci cand ii trimiti sa-ti cumpere tigari sau droguri (dupa caz).

  • Dan spune:

    Bun si asta, l-am notat.
    Sa propui in sedinta sa iti dea o pagina intreaga, sa faci un ban serios, ca meriti.

  • alex spune:

    produs de laba? – baietii produc! dar fetele? pliculete de ceai – de cinabru! :)) pe de alta parte ce sa produca? la’ ca produce chirilu.

  • radu spune:

    @Raluca Ea: Muie :))

  • Andy - Micutul Porc spune:

    Sa-mi bag pulul, daca faceai si o inregistrare audio d-aia siropoasa cu o voce de batranel sfatos, eventual cu background sonor din Slayer sau SYL iti dai seama ca deveneai instant zeu? :))

  • gabi spune:

    adevar graiesti omule :)
    mi-e mila de mine ca fac parte din generatia asta

  • betonu spune:

    omule respect :)
    tinerele generatii sufera in cea mai mare parte de un proces de timpire progresiva.

  • Qiu spune:

    :) trisezi putin cu abordarea asta. E bine sa fii liceean. E obligatoriu. E bine sa scrii poezii, sa fii si bou in viata asta, si atoatestiutor si in mod clar e bine sa citesti si carti bune, proaste sau de neinteles. Nu e vorba de experientele altora, cat e vorba de cuvinte, de limbaj, de a ajunge sa iti stapanesti discursul asa cum o faci si tu. Cartile nu te fac insa mai fericit. Da gata cu asta ca ma simt tentata sa intru in semiotica. Scrii bine, cred ca ai citit bine. Cam asa.

  • ZAREL spune:

    puii mei. pe Chirila…l-am inchis la sec 51 ( era mai fain cand plangea dupa fimeisa pe plaja ). Slava domnului ca am trecut de perioada mai sus mentionata acu multisor timp. Bai nene degeaba va chinuiti voi aici cu explicatii la tineretu patriei 99% SUNT BATUTI CU PULA’N TAMPLE! Ma gandesc cu groaza la vremea cand o sa am o pensie si astia o sa munceasca sa aiba statu bani.

  • Alexand spune:

    Ma, sa-mi bag pula. Radule, tu esti ca Basescu. Ai darul ala innascut sa te pozitionezi undeva in afara oricarei categorii sociale si de acolo sa arunci cu noroi peste tot. De fapt, si tu ai fost un baiat plin de cosuri si respins de ceilalti, si tu ai citit bla-bla si toate alea, nu? Numai ca stii sa ii manipulezi tare frumos pe cvasi-intelectualii astia cu frustrari gigantice? Sau anticalofilismul e de la tine, fara niciun scop in sine?

  • Gogu spune:

    Gaina se pisa pe un’ se caca si pe un’ face oo… Se numeste cloaca pe un’ se pisa, pe un’ se caca si pe un’ face oo ea.
    Si da, avand in vedere cele de mai sus, cocosu’ e si hetero si dosnic in acelasi timp.
    Si da, liceenii stiu pe un’ se pisa gaina (sau ar trebui sa stie), pen’ ca cele de mai sus eu le-am invatat in liceu.
    Dar pe vremea mea, la liceu se invata, nu se negociau meditatii.

  • Daniela spune:

    @raducu: cartile te invata sa gandesti, prostule. da’ tu de un’ sa stii, ca tu doar scrii, nu citesti.
    baga si tu un rezumat la scrisoarea lu’ chirila, ca n-am citit-o. asta scrie siropenii si mi-i frica de diabet

  • Mingiulica spune:

    esti prost :| si ne-educat.
    fiecare are voie sa spuna ca vrea pe blog, asa ca nu vad de ce te.ai lua de Chirila, el s.a luat de tine?

    te cred ca dai pitici gratis, la cat de multi ai pe creier.

  • zaqk spune:

    pe fruntea noastra scrie idiocracy.
    si cand ajungem acolo, chiar daca o sa mai fie toate insemnarile astea disponibile, nu o sa mai fie nimeni cu suficient de mult creier ca sa zica: ce dreptate avea ala, plm!

  • Daniela spune:

    zaok, musca-ti limba, nu mai fi jinxster.

  • vasilica spune:

    Radule, vorbesti prostii. Nu mai multi din 2-3 adolescenti din 100 ajung fie mai distepti la 25-30 de ani decat is la 17.
    Manelistu de 17 ani de asculta guta la telefon pe shpeaker, tot manelist o sa fie si la 30. Doar ca fie o sa-i tremure geamurile la un bmw ursulet cu 2 milioane de km la bord in timp ce urla dupa stoarfe pe strada si face 7 accidente pe luna, ori tamplaria locuintei in timp ce-i mai da un croseu nevestei. Cati manelisti isi bat prietenele la 17 ani ? Cati manelisti is bat nevestele la 30 ?
    Cu ce e mai prost un licean gaura de marketing de haine gotice fata de o familie de labari de 28 care-si amaneteaza urmatorii 40 de ani pe credite de casa, masina germana, ca nu mai e bou ca la 17 sa creada ca prostiile alea cu design ciudat is bune, frigidere, plasmi, pulan cur.
    Iar daca astia in aceasta situatie se gandesc..ba ce prost eram la 17 ani, apoi chiar universu a conspirat sa fie prosti.

    Asa ca prostia maturilor e mult mai enervanta, ca ei is convinsi ca idiotenia lor invarte globu, e cea mai importanta chestie din univers. Adolescentii mai reusesc sa fie auto-ironici, au doar momente emo cand se smiorcaie ca nu-i intelege nimeni, da per total e mai putin agasanta prostia lor. Adolescentii nu vor sa spuna ca-s mai buni, vor sa spuna ca-s faini si ei, nu prosti cum li se tot repeta. Si li se repeta asta ca aia in varsta simt nevoia sa-si arate o superioritate. Si singurul mod in care-i duce capu s-o faca e sa le spuna altora ca-s tampiti. Timpitilor. Si copchii is idioti ca o cred. Cati dintre voi aveati impresia la 15-16 ani ca sa fii de 25-30 e mare smichirie, si cand ati ajuns acolo ati vazut ca e aceeasi gaoaza ?

    Ba Joe, zici a liceenii is niste idioti care-si manipuleaza parintii.
    Pai atunci parintii cat de prosti sa fie, sa se lase manipulati de idiotii mici ? Ba, da cat de prosti sa fie sa se lase manipulati de aia din politica ? Pula mea, is un libidinos mic, salivez dupa britney spears si eleva porno, cumpar filmu si cdu. Da tu matur cat de cretin sa fii sa salivezi dupa iliescu, basescu , tariceanu. Boule. Prostule.

  • Eu spune:

    @mingiulica

    Ma, tu esti din generatia noua nu ? Stai chill e trendy sa fi prost, ai poster cu simona senzational in camera ta ?

    @daniela

    Cartile te invata sa gandesti la fel de mult pe cat reuseste si filmul transformers. Sau mai e si varianta ca behai in turma ca orice alta cornuta iar afirmatii gen „1+1=2” fac parte din crezul tau.

    Ati sarit ca oparitii cum ca s-ar fi luat Radu de liceeni. Newsflash, nu s-a luat. Da mai ala cu posterul simonei pe perete. Nu era vorba de tine ci de pulete-albastrete chirchicila ala sau cum l-o chema ca nu i-am retinut numele.

  • Daniela spune:

    ^daca taceai, ramaneam io aia penibila. acu’ esti tu. apreciez grija ta pt imaginea mea pe blog la raducu. nu vrei sa fii piaru’ mea? daca tot nu citesti decat rar etichete, inseamna ca te incadrezi.

  • ZuZu spune:

    In liceu am invatat odata despre un curent ce spunea ca trebuie criticata cartea, iar nu omul, in cazul asta, ai fi putut si tu critica textul nu omul. Chiar nu ma intereseaza ce om e Chirila, dar chiar mi-a placut textul lui.
    Intr-adevar liceenii n-au experienta, dar ce conteaza. Doar nu trebuie sa conduca tara, sau un nenorocit de avion.
    Ca se cred artisti; lasa-i sa fie artisti. Ce conteaza ca doar unu din zece ajunge mare atata timp cat fac ce le place?
    Daca toti liceenii sunt asa cum ii caracterizezi nu ma indoiesc ca asa ai fost si tu in perioada respectiva.
    N-are rost sa mai insist. Ai spus lucruri adevarate in textul tau, dar si lucruri fara nicio noima.

  • Eu spune:

    Stiai ca nitratul/nitritul de sodiu afecteaza vasele de sange ? Daca citeai etichete aflai ca 99,9% din mezeluri (chiar si alea crud uscate) sunt conservate cu aceste substante. Sa mananci bine !

    Nu-ti permiti piarul meu.

  • Jet spune:

    Ba Danielo, stai sa iti povestesc eu cum e cu invatatu din carti…I-am dat lu’ una sa citeasca o carte, carte care de altfel era presarata cu o gramada de idei interesante, singura chestie era ca tu trebuia sa le identifici si sa reflectezi ceva asupra lor. Dupa ce citeste proasta cartea, din toate ideile interesante care erau acolo, ea se gaseste sa imi zica „Pfff ce ghei…ce varza e cartea/autorul … Parca-i telenovela…ce scuza de cacat a gasit…ala isi batea nevasta…” Asta era in contextul in care era o carte SF care discuta alte probleme decat ca si-a batut unu nevasta. Io nici macar nu remarcasem si cand mi-a zis de faza asta am ramas mut 5 minute si mi-am belit niste mari ochi la ea. „Cum pula mea din cartea aia tu ai remarcat un amanunt total irelevant si zici ca-i cartea de cacat?? Din 134 de idei interesante tu ai remarcat ca unu isi batea nevasta??!?!”

    Ce vreau sa spun? Daca esti prost, poti citi 100 de carti ca tot prost ramai.

  • Kidu spune:

    Neaparat audio, cu fundal proprice, va rugam :D

  • Geo spune:

    Textul tau e putin nedrept, din pc meu de ved. In primul rand cartile creeaza, pentru cine este intelectual capabil, o noua lume, rezultat al imaginatiei si informatiei primite. Se dezvolta anumite capacitati ale copilului si adolescentului – de comunicare, de interpretare a unor situatii reale s.a. Cititul nu a daunat nimanui pana acum… mai putin personajelor din „Numele trandafirului” (alta poveste).

    In rest, micile crize exitentiale si plansul de mila si impresia de buricul pamantului am avut-o toti, si as crede ca e mai curand rezultatul descoperirilor emotionale pe care le facem in per resp. trairile sunt destul de intense si ca si copii nu ne inchipuiam ca trecem toti prin asta.

    ma rog, la ce pot fi de acord cu tine, este felul in care se manifesta, cu crize emo sau arzand-o pe manele aiurea, si faptul ca sunt parca mult mai influentabili si defocusati de la un scop anume, fata de cum eram noi (nu ai zis chiar asta, dar cumva se trage concluzia din textul tau)…

    lasa ca se fac ei mari, si pana atunci atunci ne facem si noi mai mari

  • morbo spune:

    ahahahaha….ce de clisee…ca la chirila
    las’ ca toti ajung ”oameni” tata, oricum ar fi acum.

  • giapapadia spune:

    radu asta ii deconstructivist, va spune sa nu cititi. nimic. de fapt el e autoironic, fiindca vrea sa va zica ca nici el nu merita citit ca s-ar putea sa ajungeti prosti. si nu mai cumparati carti si ziare. nici academia catavencu. asa ramane si el fara job si nu va mai fi util societatii.

    se va muta la tara si va face o fabrica cu child labor. sa fie si minorii folositori societatii si sa nu o mai arda cu chitara in spate. necitind, minorii nu vor avea alte nazuinte in viata si nu vor avea habar ca exista viata dincolo de hotarele comunei si nu, nu vor descoperi nici experienta. ei vor ramane deci la tara, unde vor practica agricultura si isi vor da copiii si nevestele la fabrica la conserve de compot. se vor casatori cu verisoara primara, rumena in obraji si vor face copii semiretarzi. dupa moartea lui radu, oamenii vor avea o idee nemaiauzita (necitind, pentru ei era nemaiauzita): colectivizarea.

    ma, io cred ca radu asta e comunist. da\’ de ala intelectual. ca stiti voi ca aia primii, intelectualii inca burghezi au stiut sa persuadeze masele. nu stiti.

    acum sa va zic ceva, tot asa de parca as avea eu mai mult habar: nimeni nu va avea vreodata dreptate totala. dar toata lumea va avea un pic. radu e jurnalist la un ziar de satira, chiar daca nu e la job asta stie el sa faca cel mai bine. chirila se pricepe sa indoape lumea cu vise. viata nu e nici asa alba nici asa neagra, ei o sa va arate doar polii extremi. iti trebuie si cultura si experienta ca nu ai cu ce altceva sa ti-o ocupi daca tot ai primit-o. cand vei muri, o sa te intrebi what the fuck was that? o sa te gandesti daca nu ar fi fost mai bine sa nu o freci in turma si sa ramai un visator calcat in picioare. sau o sa te gandesti daca nu ar fi trebuit sa iubesti pe cineva si sa nu iei la pula toate vecinele de pe palier, verificand contu\’ din banca online din jumate in jumate de ora. de o chestie o sa iti para rau totusi: ca parca prea ai impartit in tabere filosofiile de viata.

    sariti peste comentariul asta prea lung si serios. injurati in continuare, blogatu! mai lasati naibii liceenii aia sa traiasca.

  • Popkiller spune:

    cand experienta ta de fost golanrebeldepravatplm se limiteaza strict la suprafata balconului parintesc dintr-un cartier misto taci dracu din gura si continua sa canti pentru distrusele alea grase care-ti cumpara albumele si te cred autentic. ce m-a distrat a fost varianta audio, ce face cu ea? si-o pun fanii ringtone? o editeaza pe cd si o baga gratis la dilema?

  • Eu spune:

    Cred ca spera sa fie piratat… I-o fi spus un liceean ca, mai nou, totul se ia de pe torente iar daca vrei sa devii public cnoulegi e bine sa dai ceva downloadabil ca mai intra prin deceplusplus unul in altul virtual vorbind si se impiedica de failu audio.

    Papadio ! am adormit pe la jumatea postului tau, noroc c-a sunat telefonu’ si asa am postat si eu.

    Nu vrei sa ma adoptezi ? Promit ca ma las de ascultat Tokio Hotel si The Rasmus.

  • Tudor spune:

    ca tu n-oi fi fost un liceean, un parazit nu? tu ai sarit peste etapa asta a vietii, ajungand direct centaur, nu?

  • doruldezid spune:

    @alexandr ba, sa fie clar, radu e un baeat frumusel, cu buze mari si ochi frumosi, are el urechi de elf, da in rest e futabil tare. are si pula, dupa cum s-a vazut cand a scanat-o. deci mars de aici cu psihologia eftina. el e psihopat din alte cauze, nu ca era urat cand erea mic :D

  • Aziaifostunbou spune:

    Azi ai fost (esti) un mare cur

  • giapapadia spune:

    a, deci ai ratat morala. bine si asa. te adoptez, dar renunti la tokio hotel si la numele de „eu”. nu pot sa tin minte atatia „eu” si mai ales „just me” si mai nou „je”. si daca esti fata taie-ti si tu unghiile. sa nu zic de doua ori cand ma intrebi cu ce sa te imbraci.

  • Panseluta spune:

    Bre cam toti am fost liceeni si nu toti am fost sau am facut chestii de genu , dar se vede ca o spui din experienta:) probabil ai fost un cacat cu ochi batjocorit de toti , cum se zice? prostu scolli?

  • redandblue spune:

    Ai fost cam dur , dar in mare parte ai dreptate , sunt in ultimul an de liceu si tot iti dau dreptate , multi se umfla in pene ca sunt mari si tari , dar in realitate sunt nimicuri , nici eu nu usnt mare ŢsmecherŢ , dar nu ma laud , cel putin asa cred ŞP

  • acsel spune:

    Date-n cacat ca prea mult generalizezi.

  • popescul spune:

    trebuia sa apara unu care sa faca un remake dupa ceva scris de altcineva.barvo!

  • muie spune:

    inca un prost care scrie un text si face 1000 de commenturi. pune mana pe carte si fa ceva cu viata ta ignorant imputit si fascist. muie chirila si muie tie

  • Eu, nu "je" sau "just me". Simplu, "Eu" spune:

    Mai ai ? Ca vreau si io. Am vazut un concurs la care te premiaza cu 3000 de cocari daca le umpli un bidon de 5 litri cu sloboz.

    De unu’ singur nu prea am spor si mi-ar fi de ajutor. Oricum, tie vad ca nu-ti trebuie daca arunci cu muia in toate directiile.

  • mopje spune:

    Chirila spune EXACT aceleasi lucruri dar intr-o maniera eleganta,asta reducandu-i targetul la circa 2%:)

  • victor spune:

    esti un labar trist fara viata.stai si scrii pe blog si crezi ca asta te scoate din turma.date-n mortii matii si iesi afara bucura-te de primavara.
    un liceean inutil.
    daca nu punea zoso link nu auzeam nici de blogu tau.anonimu pulii

  • Jet spune:

    ^ Dar tu de ce nu esti afara sa te bucuri de primavara si in schimb o arzi din link in link pe la zoso si pe la anonimi d-astia ca Radu?

    Ce rau ne-ar fi parut daca nu te-ar fi trimis zoso aici…

  • Z spune:

    Nu inteleg de ce kkt generalizezi. Probabil ca esit un frustrat care nu si-a primit salariul pe ultimele doua luni si n-are ce face. Personal, imi bag pula-n Chirila ca oricum e un ratat. Dar asta nu-ti da dreptul sa ne zici ca suntem niste ratati si niste paraziti. Poate la varsta de 18 ani unii sunt mai destepti si poate au si un serviciu si mai sunt si milionari (bani facuti de ei, nu pe net. Mai citeste prin reviste sa vezi). Nu vreau sa te jignesc, ca asta ar insemna sa-mi pierd timpul meu pretios alocat imbecilizarii pe care tu o susti. Mi-o fi lene sa deschid o scrisoare deschisa catre toti adultii si sa-mi bag ceva in rasa lor de ratati ? Asa e discriminare. Si tu tocmai ai facut-o. As putea sa te dau in judecata si sa-ti cer daune morale, dar ma las pagubas. Dar vad ca din ce in ce mai multi tristi se leaga de noi.

    Eu am un BAC in fata. Nu sunt nici emo, nici rocker, nici clubber, nici strut sau ce plm or mai fi. Sunt un copil normal. Dar tu ai cam sarit calu.

    Ce daca Chirila visa frumos cu ochii deschisi ? Mai da-l in cacat. Las-o dracu ca pana la urma suntem oamenii cu totii, nu animale. Sau ?… Astept raspunsul tau, nu al altor bagatori in seama. Mersi.

    • Radu Post author spune:

      ^
      n-ai inteles nimica.

      atata timp cat nu te autosustii esti parazit. e definitia clasica. de ratati n-am zis nimic, doar neformati destul incat sa conteze.

  • Gigel spune:

    Daca ai fi citit si tu o carte inafara de cele de joc poate nu mai spuneai asa ceva. Daca nu esti in stare sa analizezi o carte si sa extragi ceva util din ea mai bine ai tacea in linistea mormolocilor tai pe care ii numesti neuroni. Esti un paduche, un vierme pe care toata lumea il calca in picioare.

  • Eu, nu "je" sau "just me". Simplu, "Eu" spune:

    O da !

    Sa sara sange peste tot ! Peste tot ?

    Nah ! C-asa-ti trebuie ! Mai bine ramaneai la SNSPA-iste ca alea nu puteau sa riposteze. Mai venea cate unu de le iubea si te latra putin dar astia deja s-au strans in cete si vin cu furci, topoare si faclii la usa ta :)

    Vezi sa nu raspunzi in seara asta la interfon.

  • Normo spune:

    :) ce prost esti.. imi place.. habar nu ai despre ce vorbesti.. macar sa fi specificat „liceele din Romania”
    in acest moment sunt o gramada de liceeni mult mai destepti decat tine.. foarte putini in Ro, dar foarte multi in restul lumii.. am norocul sa fiu intr-un liceu plin de persoane care au inceput sa lucreze si sa guste viata de la 14 ani.. adica au mai multa experienta de viata decat tine (cred.. nu am chef sa iti aflu viata)
    recunosc, in romania liceeni sunt un fel de roboti prost programati care invata de la alti prosti.. dar toti liceeni pe care ii cunosc personal nu sunt asa.. unii scriu povesti excelente, alti compun muzica foarte frumoasa.. cunosc persoane care fac bani frumosi de la 16 ani pe internet.. altii deja isi vand micile lucrari de arta.. asta ca sa vezi ca nu ai dreptate.. tu sa iti folosesti creierul si sa gandesti ce scrii..
    de fapt Romania e de cacat.. asta e concluzia..

    • Radu Post author spune:

      ce zici tu se cheama antrenament. e bun. dar irelevant. ca laba.

      si e buna chestia asta. io o ard in generalizari, tu in exceptii. toata lumea castiga.

  • Z spune:

    Pai zi asa. Ce crezi ca o sa-si dea seama cineva ce ai vrut de fapt sa insinuezi ? Eu doar ti-am zis ce reiese din ce ai scris.

  • sorinho sorin spune:

    bah ai dreptate in privinta liceenilor rock’n’emo, rock’n’pwla, rock’n’funk, rock’n’manele, dar nu toti sunt asa, din pacate majoritatea. dar nu trebuie generalizat. si apropo, u ce dreaq de muzica ascultai cand erai in liceu? erai tu mai destept decat astia? pun pariu ca erai la fel de prost si e normal, ei sunt la varsta la care crezi k tot ce zboara se mananca.

  • sorinho sorin spune:

    bah normo tu esti inapt? tu stii cat de prosti sunt americanii? ce sa faci esti la fel ca toti liceenii rock’n’…, de care zice „pitici gratis”, care zic ca romania e de cacat si ca america e tare. Sa va spun un adevar: SI IN AMERICA, SI IN ALTE TARI, E LA FEL CA IN ROMANIA, MAI MULT SAU MAI PUTIN. iar cel putin liceeni americani sunt mult mai tembeli decat astia de la noi. ai fost in america, ai cunoscut oameni sa vezi cum e acolo, normo? atunci nu-ti mai da cu parerea ca liceeni romani sunt tampiti.

  • mery spune:

    BAAAA,ca bine mai spui,a vorbit EL prin gura ta.Sa stii ca tinerii de astazi nu au bloguri,au ORACOLE.Asa ca ce-ti veni?:-))

  • Autogreen spune:

    Multa rautate impregnata in textul asta, se vede ca autorul nu a fost intr-o dispozitie prea buna.

  • Cheese Fest spune:

    Parazit tanar, parazit batran.

    Parazit pe mine, parazit pe el… simbioza!

    Visul tineretii, cosmarul batranetii.

    O roata suntem toti: ieri sus, azi jos, poimaine sus, mereu aceiasi.

  • giapapadia spune:

    nu fiti ridicoli. liceenii americani nu sunt mai prosti decat aia romani. nici o natie nu e mai proasta ca alta. sunt mai putin educati si mai inculti. de asta trebuie sa te expui la informatie, sa citesti si sa experimentezi, creierul are si el nevoie de exercitiu. fiecare varsta are frumusetea ei. poti invata sa traiesti si din ce citesti, si de la altii si din ce experiente atata vreme cat rezoneaza in tine si ti se pare justificat.

    nu cred ca radu v-a facut prosti. v-a spus doar ca inca nu sunteti copti. totusi, nu cred ca trebuia sa va descurajeze dar nici sa va spuna ca ajungeti undeva cu vise si vorbe.sper totusi sa mai renunte la apucaturile astea blogosferice de cancan de a tot ataca pe altii si de a critica ce-i inofensiv sau bun ca sa hahaie altii. fiindca are talent si ar fi pacat.

  • giapapadia spune:

    nah ca iara m-a facut sa rad aparitia subita a lui asta de mai sus.

  • TriplaSeaca spune:

    @Gia
    Are talent, da’ n-are experienta. Recomand un tur de redescoperire a sufletului in Romania rurala (un exemplu). Pariez ca la intoarcere va imbratisa in lacrimi un adolescent care-o arde artistic.

  • anton spune:

    alt blogger de rahat care umple netul cu dejectiile lui, in cazul asta un remake dupa dejectia altuia… tu ce-ai produs cocalarule la viata ta??? cu jet rapid de liceean ma pis inspre tine! jjjjjeeeeetttttt!!!

  • olga spune:

    da, chirila&bucurenci=trendsetteri imbecili cu aere de intelecuali rasati. adevarul= puberi ce nu au depasit stadiul de adolescenti megalomaniaci si inca penduleaza intre sfaturile de la mamica (citeste, fa teatru si devino ca taica-tu) si frustrari de june aflat la prima erectie, care si-o masoara din 10 in 10 minute doar, doar i-o mai fi crescut
    valeu mama ce buna e andreea/raduleasca, mi se scoala de fiecare data cand o vad).
    zici ca nu e buna pt mine mami?
    da, stiu, eu sunt baiat destept si citit si multitalentat…zici tu ca nu da bine sa ma afisez cu ea?
    hai te rooooooog, doar de data asta, sunt baiat cuminte in rest, doar ma stii…da, mami,il citesc si pe eminescu si pe bacovia, editia completa, doar lasa-ma s-o invit la un ceai diseara.bine mami, si niste schopenhauer(sper sa mi-o suga ca lumea, nu ca data trecuta, ca altfel chiar ca o sa fiu de acord cu nenea schopenhauer ca dragostea asta nu e decat o iluzie)
    da, ce pot sa zic, daca-mi promite tudorica un cunnilingus de vreo juma de ora poate ma apuc si eu de dialogurile lu platon.o sa pot spune ca am inteles din propria-mi experienta de viata cum sta treaba cu dragostea platonica

  • bagamare spune:

    1 – ce sa zic, esti foarte direct.
    2 – si da, nu strica si o abordare ca a ta.

  • Cristian spune:

    M-a uns la suflet scrisoarea asta :-)

  • Joe spune:

    The wisest mind has something yet to learn.
    Toti cei care scriem acum aici,ma refer la cei care au trecut de varsta liceului, am trait mai mult sau mai putin aceleasi sentimente controversate de frustrati neintelesi.
    Si ce daca astia de azi o ard pe manele, minimal,fumeaza „bate” prin budele liceului in stil de emo sau dracu’ mai stie ce? Noi nu ne-am taiat blugii ca Roxette? Care-i problema ca acum ii cumperi deja taiati din diverse magazine? Noi nu am purtat hanorace ca Depeche Mode?Noi nu ne-am facut tepi in cap ca Prodigy? Nu ne-am lasat parul lung pentru ca am fost obligati la scoala sa-l avem cat mai scurt? Asta e viata, isi urmeaza ciclul ei firesc!
    Lasa-ti-i mai in pace, o sa-si revina si ei!

  • Eu spune:

    Sa-si revina ? Da’ ce sunt hopa mitica ? Cad in cur si se ridica ?

    Alooo ! Parintii ?? E cineva acolo ? „se auzi ecoul gol”

  • pulul spune:

    scrie ba Radu ceva mai hardcore ca deja mii ciuda! belesc ochii la aiureli filozofice de nu mai vad corect. Unde sunt vremurile cu cele zeci de pozitii, unde-i metamorfoza smegmei, si acuma se caca pe ei juma din firma (cei „dastepti” la care le-am dat link-u) si acuma ma iau la rost: ba nu mai scrie nimic anormalu’ tau. Plm, de parca ai fi al meu. Scrie ma chestii destepte ca nu mai citesc comentarii betege

  • Mihai spune:

    Centaurul are dreptate. Cine nu are sentimentul ca in urma cu 5 ani era mai prost, e grav. Cineva spunea mai sus ca adolescentii n-or sa devina mai inteligenti odata cu trecerea timpului. Din punct de vedere psihologic, are dreptate. Inteligenta ca proces psihic se maturizeaza si ramane relativ constanta in jurul varstei de 17-18 ani. DAR, micul geniu tot e prost, pentru ca desi are capacitatea de analiza si sinteza la nivelul unui adult, NU ARE EXPERIENTA de viata. E ca si cand o ai pe Carmen Electra langa tine care iti spune ca te doreste, iar tu ridici din umeri pentru ca nu stii unde se baga banana.
    Dar faza cu cititul… mama ei, cartile sunt bune. Important e sa le filtrezi cum trebuie. Sa nu retii doar scenele erotice, sau ca Gandalf din Stapanul Inelelor avea calul alb. Si da-o naibii de filosofie sau beletristica, oricum nu inteleg nimic cea mai mare parte din ei, dar macar de-ar citi pe Internet o stire, un editorial online, nu doar profile de haicinci.

  • organizator zbb spune:

    Mesaj important pentru bloggerii din Capitală!

    Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc.

    Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO.

  • fursecu spune:

    frumos ai spus de liceeni, intr-un fel ai dreptate :) e bine ca ai generalizat, in felul asta tragi un semnal de alarma si o sa se intrebe toti daca sunt asa..tre sa ma apuc sa citesc posturile mai vechi

  • Revo spune:

    Doar pentru simplu fapt ca am 18 ani (clasa a 12-a) si pot sa combat la orice ora din zi si din noapte minunatul tau articol fara sa ma folosesc de vulgaritati ma face mai inteligent decat tine. Nici n-ai idee cat de jos te situezi pe scara evolutiei prin catalogarile pe care le faci. Esti viitorul Romaniei ! De asta are nevoie Romania … de oameni care critica, se plang dar nu fac nimic ptr. a indrepta moravurile (nici nu as avea pretentia de la tine oricum). Intre tine si babele din ratb care critica generatiile tinere (in stilul lor elevat) exista o singura deosebire: tu ai blog. Nu neg faptul ca majoritatea celor de-oseama se indreapta intr`o directie gresita si nu prea imi convine sa le iau apararea …
    [quote = Peste 5 ani o să ascultați altă muzică, o să gândiți alte lucruri și o să vorbiți cu alți oameni. Și o să vă uitați înapoi și o să spuneți “băi ce idiot eram acu 5 ani!”. Și tot așa peste încă 5. Și dacă nu, înseamnă că n-ați evoluat deloc.
    Tu iti dai seama ca esti asa de prost incat te contrazici ? Adica daca acum 5 ani erai idiot .. nu e bine … daca ai evoluat si ti-ai dat seama ca acum 5 ani erai idiot .. tot nu e bine.
    Ei bine .. o sa-ti rup inima, nu prea pot vorbi pe o perioada de timp asa mare dar in ceea ce ma priveste schimbarile in comportament nu sunt notabile. De ce ? pentru ca sunt constant … nu ascult muzica in trend, ascult ce-mi place, nu fumez ptr. ca e cool, nu cites carti pe care nu le inteleg / nu-mi plac doar ptr. a-mi forma un fals auto-respect, nu ma duc in cluburi ptr. ca sunt un pic agorafob, nu fac ce nu e natural .. si mai ales … nu ma simt nedreptatit sau neinteles.
    As putea sa-ti ofer opinia mea la fiecare paragraf al tau dar n-are rost. Pe alta parte … te inteleg, esti frustrat, si eu ma simt un pic ciudat cand stiu ca pustii din generala au retroproiectoare, terenuri noi de baschet, aparate ptr. fitness, smartboard`uri si noi n-aveam (si n-avem nici acum) sala de sport. De inteles poate foarte putin te inteleg … dar de ajutat nu pot … esti pur si simplu … prost.
    Cat despre cei care si-au dat cu \\"da frate, asa e\\" pe aici … instinctul de turma. Cand ii dai dreptate 100% unui om si ajungi sa crezi ca asta e si parerea ta inseamna ca tu nu ai o parere, nu ai o personalitate, esti NUL ca individ.

  • Eu spune:

    Parerea mea simpatizeaza cu a lui Radu. Cat de nul sunt ? Stai jos, ai 4

  • Alex spune:

    Eu

    cred k i-a luat unicului neuron din capul tau ceva timp sa faca un comment atat de elaborat.Totul pare mai clar acum .

    „Cat de nul sunt? Stai jos , ai 4 ” . Asta se intampla cand nu ai capacitatea intelectuala de a da un raspuns relevant si inteligibil . Dar nu-i nimic inteleg dorinta ta de a avea ultimul cuvant (chiar si atunci cand este evident ca nu aduci nimic constructiv discutiei ) … pana la urma la ce te poti astepta de la un timp care are ” o parere CARE SIMPATIZEAZA cu ceva „

  • Cutare` spune:

    I couldn`t care less. Have a nice life :)

  • Eu spune:

    Sunt blond, heheheh.

    Dar iata ca vine si raspunsul. Ca la bebelusi cu lingurita.

    Pentru ca ii vad si eu pe strada si am si cunoscuti mai tineri cu 2-3 ani ca mine si tot se vede lipsa de experienta. Iar cand cineva se refera la experienta care-i lipseste unui tanar/copil/adolescent nu se refera neaparat la numarul de carti citite, lectii de viata invatate. Este vorba de legaturile alea facute intre neuroni care nu exista la varsta mai frageda. Poate sa citeasca 15.000 de carti ca alea nu-i vor forma modul de gandire in felul in care o face experienta pe propria piele.

    Este vorba de clasica discutie despre facultate si daca este ea utila la ceva. Putem sa coboram si un nivel mai jos, la liceu, daca vrei ca este vorba de acelasi lucru.

    In scoala bagi teoria iar cand termini inveti sa aplici practic. Am vazut multe pareri de tocilari. Roboteii aia care invata orice mecanic nu logic. Nu pricep nimic din ce au invatat si mai departe asa or sa faca. Lipsa de initiativa, de idei si concepte proprii, pareri pe care sa le poata sustine prin argumente. Elementele astea nu le poti gasi intr-o carte. Dar parintii pot sa vina in ajutor si sa explice copilului ce directie e bine sa urmeze, cum sa cantareasca niste decizii. Rahaturi din astea pe care parintii din ziua de azi nu mai au timp sa le discute cu copii lor.

    Majoritatea esueaza lamentabil povestind experientele lor care sunt depasite de vremuri.

    Are dreptate chirchicila ? Da. Are dreptate Radu ? Tot da. Niciunul dintre ei nu a spus ceva gresit. Diferenta este ca chirchicila ala, dupa ce si-a facut de cap, acum face pe preotul pedofil.

    Radu scrie bine, daca esti pocait si nu-ti plac vulgaritatile lui nu citi dar nici nu comenta. Esti ca aia care nu s-au dus la vot dar sunt nemultumiti de cine a castigat.

    Nu ma intereseaza sa am ultimul cuvant pentru am invatat cu ceva ani in urma cand sa cedez si cand sa ma duc in panzele albe. Oricum panzele astea nu mai sunt albe, acum sunt patate cu ceva maroniu.

    Class dismised.

  • Normo spune:

    @sorinho sorin
    nu am zis nimic de America (nici nu stiu cum ai venit cu asta).. acolo situatia e complet diferita decat in Europa..
    de fapt Radu are dreptate, eu am luat exceptiile.. iar el a generalizat, ceea ce m-a deranjat.. (imi retrag o parte din cuvintele anterioare)
    dar totusi.. mentalitatea liceenilor e formata de distractie(cat mai multa) si de imaginea sociala(cat mai „cool”).. comportamentul liceenilor din Ro este consecinta mass mediei si a societatii de consum care le-a dezvoltat materialismul.. (si pt moment ce e in Ro e varianta light pe langa ce e in America) e si vina profesorilor intr-un fel..

  • Petra spune:

    Nu stiu cum se face ca aceste scrisori au inceput sa aiba miros de „nu citi”. Sunteti varza! Nu am sa incep sa debitez ca te pot invata cartile ceva, ele nu iti dau o experienta, in schimb iti construiesc un vocabular si un mod de a vorbi. Din carti inveti sa vorbesti corect gramatical (daca cel care a facut traducerea nu e batut in cap) si tot din carti inveti cuvinte noi ( doar nu te apuci sa inveti cate un cuvant din dictionar in ordine alfabetica!).
    Poate cartile nu ar mai fi avut nici o valoare din acest punct de vedere daca profesorii ar fi stiut sa se ocupe de elevi. Dar cum sunt profesori prosti (nu din punct de vedere intelectual, ci din punct de vedere pedagogic) asa si elevii sunt prosti (aici din punct de vedere intelectual).
    Chirila a gresit prin atitudinea lui, insa ce spune e adevarat. Desi, cati dintre liceeni stiu despre cei pe care ii enumera el acolo? Si cati dintre liceeni chiar au o speranta in ce priveste educatia lor si experienta lor de viata? Hai ca ati avut si voi candva 18 ani si nu cred ca erati cine stie ce de ridicati!
    Radu a scris ce a scris doar pentru a rade din nou de Chirila, cum a mai facut-o intr-un post anterior, dar sunt sigura ca si el da 2 bani pe o carte si citeste din cand in cand.
    Pana la urma, la ce va puteti astepta de la liceeni, cand sistemul educational e facut atat de prost incat s-a ajuns ca elevii sa plateasca o taxa de inscriere la olimpiada? Sau voi traiti in lumea vostra, cu serviciul vostru si ati uitat ce a insemnat sa fiti in scoala?

  • gigi hentz spune:

    E si mai grav daca si copiilor vostri le spuneti cat de prosti sunt. Daca le spuneti, asteptati-va la o batranete mai de cacat decat viata de liceu (care oricum e cea mai frumoasa perioada din viata unui om)

  • alex86 spune:

    foarte bine ca te pupi acu in cur cu zoso . multa bafta

  • Indreptarul de pareri spune:

    @petra

    Tin sa te corectez putin.

    Treaba profesorilor in mod normal este sa predea. Daca fac si ceva in plus, cum ar fi sa consilieze elevii pe subiecte care nu tin de materia respectiva cu atat mai bine.

    De asta prin strainataturi s-au facut cabinete de consiliere in scoli. Ca sa fie o persoana competenta acolo si cu specializare in domeniu. Stiu, ca se face si psihopedagogie iar profesorii in teorie ar trebui sa fie competenti in directia asta dar de unde timp ?

    Sunt putini, prost platiti si subcalificati.

    Unde nu-s profesori, apar strutii.

  • Tudor spune:

    revin, articolul asta este mai mult sau mai putin fara sens. Nu cred ca tu n-ai facut liceul, si nu considerai ca orice liceean ca lumea e a ta. Sper ca nu ai fost persecutat in liceu ca sa vorbesti atat de urat despre etapa asta din viata. In liceu omul isi formeaza caracterul si nu numai.

  • Poetul Spatiului Cosmic spune:

    Liceenii Rock’n’Roll
    Au baut cam mult alcool
    S-au uns in fund cu namol
    Si apoi s-au dus in Mall
    Au vazut un film nasol
    Cu Ben Stiller cam matol
    Si apoi s-au dus acasa sa-si faca lectiile.

  • Bau spune:

    Subscriu Tudor. Este nonsens.
    Îmi poţi şterge comentariul, chiar nu-mi pasă atâta timp cât ştiu că l-ai citit. Eşti o imitaţie penibilă de nimic. Iar articolul de faţă e un jeg, nu că al lui Chirilă ar fi aur.
    Generalizezi ca ţărănoiul, în fiecare paragraf arunci câte o afirmaţie goală, lipsită de fundament şi justificare. Ori ţi-a fost lene să scrii şi argumentele, ori te-ai gândit că nimeni din publicul tău OTV Style nu ar fi suficient de cult cât să le citească, ori acele argumente nu au existat.

  • Petra spune:

    @Indreptarul de pareri
    Gramatica se preda in timpul orelor de curs. Nu este ciudat oare ca aproximativ 50% din elevi, daca nu chiar mai multi, nu stiu sa foloseasca un predicat intr-o propozitie?
    Am urmat si eu acel modul psihopedagogic si nu se aplica deloc in tara. Am fost si am si predat. Am plecat de la liceul respectiv cu o parere cat de cat proasta.
    Sunt prost platiti profesorii, dar nici ei nu fac absolut nimic pentru a le fi ridicat salariul. Si au sanse: sora mea e profesoara si face pregatiri gratuite cu elevii sai, ii implica in concursuri si din asta si castiga (statul da un spor lunar pentru activitati). E un spor mic, dar care ii face pe unii profesori sa se implice mai mult.
    Profesiunea de profesor trebuie sa insemne mult mai mult decat sa mergi la un curs, sa pui pe cineva sa citeasca lectia in fata clasei si apoi cand se suna de pauza sa te ridici si sa pleci. Si fiind profesori prost instruiti (din tinerete de catre alti profesori) asa si elevii termina un liceu poate chiar o facultate si nu au indeajuns de cunostinte incat sa lucreze cum trebuie.
    Nu mi se pare normal sa existe o taxa de inscriere la olimpiada, nu mi se pare normal ca un elev bun sa plateasca pentru a se pregati pentru astfel de concursuri. Te gandesti oare la copiii din sate care nu au bani de materialele scoalare, dar apoi sa se inscrie la un concurs? Sunt descurajati din start si ajung sa plece in strainatate sa lucreze in cine stie ce domenii.
    Pe vremea mea faceam 8-9 ore de matematica pe zi pentru olimpiada. Ma inchidea proful in biblioteca liceului si venea sa ma verifice din cand in cand. Totul era din placere pentru ca am avut profesori buni care sa ma influenteze in anumite materii.
    Ce se intampla in sistemul educational e trist. Tot mai multi elevi ce isi bat joc de profesori si iau in deradere absolut orice li se preda. Cultura generala la nivel national scade si nu poti spune ca nu e o consecinta a modului de lucru a profesorilor.
    Poate in strainatate este altfel, dar in Romania, dupa revolutie, lucrurile s-au schimbat pe an ce trece tot mai rau in acest sistem. Inainte poate invatai de teama profesorilor, dar acum nu se mai invata nici macar din respect/placere. Nu am spus ca profesorii trebuie sa stea dupa ore pentru a le preda copiilor, dar ar putea sa se implice ca in acea ora de predare sa ii captiveze, sa ii atraga spre ce predau. Poate e o utopie privind nivelul elevilor, insa pe vremea mea (si vorbesc de acum 5 ani) erau profesori care stiau sa inspire un copil, stiau sa aprecieze si stiau sa devii un om mai bun.
    Daca te uiti in istoria mondiala a educatiei ai sti ca un profesor nu trebuie sa fie doar un om care vine face prezenta, scrie ceva pe table si apoi pleaca. Profesorul este un indrumator, un om care isi asculta elevii si care ii influenteaza. Asta te invata la psihopedagogie. Cati dintre profesori, insa, mai sunt asa? Cati dintre ei isi fac meseria cum trebuie?
    Salariul ar trebui marit, dar numai celor care merita. Nu mi se pare normal sa fie marit unui profesor care nu face nimic la ore, le da drumul copiilor si le pune note din burta. Aia nu e munca.

  • DeMaio spune:

    Game, set and match. Numai că, păcat, aici nu suntem la tenis, iar asul servit de tine s-a înfipt direct în terenul viitorului. Care arată la fel de sumbru ca şi barajul echipei de Cupa Davis…

  • Bau spune:

    Câtă dreptate ai, Petra. Câtă dreptate.

  • dragos spune:

    Ce va mai place sa generalizati… :)

  • Ozzi spune:

    Am incercat sa plang dar nu mi-o venit decat voma pe gat.

    Gata, ma las de baut.

  • anonymous spune:

    Cata mizerie si cata ura poate exista in unii oameni.
    @pitici gratis: daca te-as intalnii vreodata si te-as vedea ca treversezi printrun loc nepermis te-as calca cu masina, fara nici o remuscare.

  • marmota polara spune:

    poate era un articol interesant daca macar parea sa iasa din tastatura unui om care spune lucrurile astea dupa ce le-a trecut prin filtrul ratiunii si nu a frustrarilor datorate faptului ca si tu ai fost un vierme… asta in cazul in care nu ai ramas asa tot restul vietii

    haisavaorbimdesprevalorimancatias

  • am un fetish cu pitici spune:

    prietene care scrii u prostii aici pe blog … si care esti un labagiu trist cu muci in gura si fara coaie… si daca ma zgarm sub scrot mai pot sa scot cateva pt inteligenta ta sclipitoare…. si care crezi ca experienta ta de viata de 20 si ceva de ani …e daja suficenta ca sa ai si u parerei … ti-am pregatit un lant special langa cusca lu Rex … cainele meu … o sa va intelegeti perfect … sunteti la fel de destepti …doar ca el a citi mai mult…. dar e ok … u ai experienta mai mare de viata ;)

  • gheghe spune:

    trist de ambele părţi. făceam şi eu greşeala asta, dar de când am cunoscut liceeni competenţi, mă feresc de generalizări. auzi, fă şi tu un sondaj „25-35 de ani care au reuşit viaţă” şi întreabă ce au fost şi cum le-a fost în liceu. vei avea o surpriză.

  • Mira spune:

    right. deci tu le sugerezi sa’si traiasca liceu constienti de faptu ca nu sunt (cel putin inca) buni de nimic.

    [discutabil daca toti sunt paraziti si usor de ignorat]

    but but pentru o maturizare ulterioara cat de cat in regula perioada aia trebuie traita ca si cum ar fi esentiala si ca si cum ei in sine sunt esentiali pe planeta. daca o sa vezi liceeni constienti de asa zisa lor nulitate(chiar si temporara) poti fi sugur ca peste cativa ani o sa vezi niste oameni cu creieru futut in patru.
    indiferent daca peste ani totu o sa para o poza ieftina, atitudinea lor este nu numai fireasca, cat si de dorit.

    but then again, uneori tot jocu lor de’a centru de gravitate a planetei este sacaitor si ieftin. si nici nu este o garantie a unui viitor om cu un creier nefutut in patru.

    cheers

  • Lucian spune:

    Super tare articolul. m-am prapadit de ras! iti dau dreptate in totalitate. ma gandeam sa iti spun ca poate generatiile mai vechi erau mai rasarite si ca aveau ceva mai mult in cap…dar nu! ai dreptate si se aplica si la cele vechi si la putifricii astia de acum!

    Multa bafta

  • Indreptarul de pareri spune:

    @ Mira

    Nu se fute creeru-n patru daca-i spui unuia ca e prost. Il motivezi, banuiesc ca tu primeai dulciuri drept rasplata cand repetai clasa a 3-a. Dupa cum articulezi cuvintele e clar ca prin perioada aia ai dat de greu.

  • Mira spune:

    indreptaruL @
    iti dai seama. ai intuit intreaga mea istorie educationala.

    critica poate avea efecte constructive. nu am sa’mi dau eu duhu acum incercand sa te aprob pe baza unui truism.

    si ca un mic desen explicativ – eu spuneam doar ca nimeni nu poate trai sub constinta ca e un nimic inutil, dar ca ah, poate o sa fie candva, cineva. si apoi sa aibe reusite fenomenale.

    and cause you went all grammar-Rambo on me – fii si tu antent cu „creeieri” tai. verifica’ti exemplaru de DOOM, kiddo.

  • Mihai spune:

    @ INDREPTARUL

    Du-te băi nenea şi fă un referat despre „Motivare pozitivă versus motivare negativă”. Dupa care poţi veni să-mi sugi pula. Vezi? Te motivez să faci referatul zicându-ţi că te las să-mi sugi pula. Asta se cheamă motivare pozitivă.

    @ Radu

    E vorba şi de a experimenta. Ce producem la vârsta asta, da, de obicei e un căcat. Dar eu vreau să experimentez. Poate mă satur, poate o să-mi placă cu adevărat. Poate o să scriu poezii fără valoare şi la 25, 30, 70 de ani. Fiindcă-mi place mă, d-aia. Poate o să fiu singurul om de pe planetă care consideră ca poeziile pe care le scriu sunt bune de ceva. Aşa, şi? Care-i problema?

    Tu zici ca n-avem experienţă. Total de acord. Dar tocmai aşa se formează experienţa. Exersând. Aşa că te rog, nu te mai lua de visele noastre. Pe unii poate chiar îi influienţezi.

  • Duke nukem spune:

    Offf cum sare oala cu presiune imediat.

    Mira, tu ai mancat ceva defect ? Se scrie „constiinta”, „atent” si „creierii”. Te-am lasat in pace cu restul ca vad ca n-am cu cine. Iar faptul ca nu mai esti in tara (probabil) nu e o scuza.

    Eu oricum nu militam pentru tortura psihica cum sugerezi tu ca as spune.

    @ Mihai

    Stop, drop and roll.

  • QuadroQ spune:

    WOahahahahah le-ai spuso-n freza. Si liceenilor si lui Chirila. Scrisoarea asta e muuuult mai aproape de adevar!

  • mihai spune:

    @ INDREPTARUL

    Te rog să mă ierţi pentru ce-am zis.

  • Mona spune:

    ordon! nu mai scrie cu diacritice!

  • inunyasha spune:

    heh se gasira toti ratatii sa-l critice pe chirila. omu’ ala e prea profund pt intelectul vostru fragil. cartile chiar sunt mult prea utile, multe carti citite iti pot spori experienta. chirila a zis: „cititi tot ce va pica in mana”, si asta nu inseamna numai literatura. am prieteni care au ajuns la nationala de info invatand dupa carti din diverta spre exemplu.
    @pitici gratis: liceenii sunt viermi? nu stii ce vorbesti. nu zic ca sunt toti oameni ca lumea, dar plm, sunt foarte multi care fac destul de multe pt varsta lor, copii mai inteligenti decat vei fi tu vreodata :)

  • andrei spune:

    Daniela, de cate ori sa-ti zic. ASL PLS!!! ce superdumnezeu?!

  • Daniela spune:

    @andrei
    da’ de ce?

  • Vlad spune:

    Mie personal articolul imi dezvaluie coconul de invidie, frustrare si depresie ce-l invaluie pe autor.

    Lasandu-l cu impresia ca el este cu mult deasupra stadiului de pupa vermina, o sa-i urez tratament placut in continuare. Expunerea angoaselor personale e un prim pas in recuperare desi, de obicei, se face fata de eul propriu, nu in fata unui auditoriu.

    Succes!

    P.S.: Schimba medicul, o sa te simti mai bine. Sau poate nu…

  • Phlocea spune:

    Pulile bete care isi definesc existential dezamagirea prin modul concis si obiectiv prin care, cu modul energic de expunere, nu fac altceva decat sa isi etaleze incapacitatea, relevanta dealtfel, de a nu putea vreodata. Firescul de fata criticat nu poate fi pus in discutie sub nici o forma de evaluare. Faptul insa ca totusi se face si modul personal in care se inteleg spusele denota intregul turmelor componente.

  • cuplumbinbacovia spune:

    Esti tare,dar nu toti liceeni sunt asa cum i-ai descris tu.Nu toti asculta manele sau isi fac laba in baie.Nu toti termina propozitia su „lol” sau „plm”.Gresesti.
    Nu ii poti arunca pe toti liceeni in aceiasi oala.
    Sunt de acord ca chirila se da mare si vrea sa para salvatorul liceenilor pe cand nu e decat un pervers violent,prefacut si arogant.
    Scrisoarea ta deschide ar deschide ochii mai mult decat scrisoarea lui chirila si totusi nu trebuie sa fi atat de „brutal”.
    Nu toti liceeni sunt asa cum ii caracterizezi tu,la fel cum nici tu nu esti la fel cu taica-tu.
    Cred ca totusi ceva valoare au liceeni pentru ca fara ei lumea nu mai are viitor.Oricum si tu ai fost in liceu si copilul tau va fi (in cazul in care vei avea unu) si daca generatia asta ii asa cum o caracterizezi tu o sa rad cu pofta cand o sa vad cum vei il vei descrie pe copilul tau.

  • Raimi spune:

    O alta viziune despre acelasi subiect: liceenii. Parca mai realista. Mi-a placut faza cu cartile si e perf. adevarat. O carte e texte din experienta celuilalt. Si eu si fiecare putem sa ne scriem experientele :)) dar nu asta e scopul. Ideea e cat de mult t tine sa ai o oarecare cultura generala, sa te poti descurca in aceasta viatza de rahat printre unii [sau mai multi] oameni, perversi si aiurea care isi tin de macaroana lor si de abia apuca sa ti-o traga mai finutz sau mai pe fatza mai ales dc esti bou, aerian si emo. Pt. mine liceul a fost o perioada ciudata de tranzit, de nehotarari, de neimpliniri, nu-mi prea gaseam locu\’. Invatam ca sa nu raman la fund. Singura chestie adevarata e k mi-am facut cativa preteni cu care si azi suntem in grafic.NU stiu cati dintre voi ati fost deja la intalnirea de 10 ani … mi s-a parut mai ciudata prima parte festivitatea cu strigarea catalogului, dar apoi ceea cu ce ramai e partea a doua: cheful de la local cu fostii colegi peste care chiar daca s-a asezat o umbra de plafonare sau stabilitate, isi dau drumu la distractzie ca-n adolescenta.

  • celcareitidamultamuie spune:

    ESTI UN OM RATAT PROVENIT DINTR-UN ADOLESCENT RATAT,PROVENIT DINTR-UN ADOLESCENT RATAT, PROVENIT DINTR-UN COPIL RATAT,PROVENIT DINTR-O MAMA CURVA SI TATA DROGAT. VORBESTI DOAR CA SA TE AFLI IN TREABA SI NOI SI MAI FRAIERI CA TINE CA ITI CITIM BLOGUL. DACA AI FI AVUT PUTINA MINTE TI-AI FI DAT SEAMA CA TE JIGNESTI INCLUSIV PE TINE.

  • oct spune:

    Tipule,tu spui ca adolescentul ar trebui sa aiba experienta de viata inainte sa-si dea cu parerea, sa fie educat bla bla.Dar mai spui ca n-ar trebui sa o „ardeţi revoluţionar/artistic/intelectual”. Daca nu incercam „s-o ardem” in niciun fel, cum mai acumulam experienta? Toate aceste „arderi” sunt experimente, se incearca sa se gaseasca o cale buna de urmat ,care se potriveste fiecaruia.Tu spui sa stai ca boul pana la 20 de ani, refractar la tot,si de-atunci incolo sa incepi sa te formezi, sa stii ce-ti place, sa servesti cu ceva lumea. nu se poate. Chiar si atunci cand te crezi centrul universului, unu` tot te trage de picior si cazi cu nasu-n tarana.Inveti ceva din asta. Orice experienta conteaza,doar asa te maturizezi

    • Radu Post author spune:

      nu coae, sa le faci dar mai umil asa, nu flamboiant.

  • Ghicitor in fund spune:

    Adica adolescentul sa nu fie flamboiant, carevasazica sa lase flamboaianta pe seama ta, ca stii cu ce sa faci cu ea?

    Un liceean neflamboiant e, probabil, mort. Flamboianta vine cu teritoriul. Umilinta, cu varsta.

  • Lucian spune:

    Hahaha mama pe cati i-ai atins la corzile sensibile!
    Bai astia care tot o ziceti cu experienta de viata hai sa va spun ce se intampla cu adolescentii. Asa cum zice in articol, cred ca le stiu pe toate si ca atare isi dau cu parerea. Si prima chestie care le vine in minte este: da de ce sa fac eu asta? e prea greu. daca stau sa ma chinui nu mai am timp sa ma machez, sa vorbesc pe net, sa stau in fata blocului cu tovarasii etc etc. Deci treaba e asa toate experimentele astea de care tot vorbiti sunt defapt pierdere de timp masiv. Nu conteaza cum si ce faceti inevitabil pierdeti timpul. Cea mai buna cale de a acumula experienta este sa invatati de la adulti ca si ei tot asa au acumulat-o. Nu a stat nimeni cu castile la urechi ascultand emo si a realizat ca pamantul e rotund si cate si mai cate.
    Cand eram in liceu eram tare ofticat pe toate si pe toti ca de eu eram special si nu ma intelegea lumea. kkt! eram un mucos care nu stia nimic! si la fel sunteti si voi dar nu vedeti. Majoritatea prietenilor mei au evoluat, dar am si cativa care sunt la fel ca atunci, nimic schimbat. nici macar locul de intalnire. tot ce s-a schimbat este lumea din jurul lor. acum sunt mucosi ca voi care stau de vorba cu ei si cred ca gata asa vor sa ajunga si ei…ciocu mic!

  • Andreas spune:

    Stiam eu ca scoala este inutila.
    Merci mult de „heads up!”, de maine o sa ma las de scoala si o sa acumulez cat mai multa experienta de viata, ca sa ma pot da dupa aia ciumeg cu cele invatate. Doar-doar o casca cineva gura(de preferat vreo bruneta buna) cand ii voi povesti de viitoarele mele greseli trecute.

    A inteles cineva ceva din ce-am scris?

  • tudor spune:

    prea tare pagina! felicitari! super! nu stiu ce varsta ai…da te duce mintea la multe (prostioare). si daca tot postez un comment…felicitari bad pitzi si restul! romania are nevoie de voi…poate ne trezim odata!

  • tomlin spune:

    de, asa ajung toti cei care in timpul liceului au fost niste ratati refuzati de socetate si care acum de cand cu inventia asta noua (internetul) isi pot scrie frustrarile…sincer cred k omul asta chiar sufera k nu se poate bucura in continuare de anii astia lipsiti de griji si de responsabilitati sau poate sufera din cauza k nu a avut capacitatea de a se bucura de un astfel de invatamant.

    respect……dar nu pentru voi…

  • Eu spune:

    Pfiuu ! Du-te bah d-aici ca nu te cred.

    N-ai niste produse de aranjat in raft ? Hai, du-te repede inapoi la treaba pana nu te vede suparvaizarul ca o freci pe net si te uiti la galeti cu tate.

  • oct spune:

    imi place ca toata lumea OBSERVA fenomenul,dar nu se propun solutii… Nu face aia,nu face aia, dar ce pana mea sa fac? in ziua de astazi umil in adolescenta inseamna marginalizat, implicit neadaptat. Da macar o alternativa la flamboianta, manelarie etc. Vreau sa vad ce solutie gaseste geniul tau la pierderea de timp si resurse a adolescentilor. Si nu-mi spune ca adultii pe care ii sugerati ca exemplu n-au trecut prin faza asta de rahat.

  • Solutia Finala spune:

    Solutii? Sigur ca da: acid clorhidric, acid sulfuric, concentratie peste 80%, anal.

    Si daca nu merg astea, propun solutia finala. Sau disolutia initiala!

  • Dii LaP@la CitiRe spune:

    Ba nene… inteleg:
    Ca sunt generatie de semintari.
    Ca sunt generatie cu valori prespalate.
    Ca sunt generatie de manelari si EMO.
    Ca sunt generatie de minti spalate.
    Pana la urma, spre asta involueaza lumea. Si apoi, asa au vazut acasa, la prieteni..ca doar ..de, cine se aseamana se inmulteste.

    Ce nu inteleg, este, de ce sa nu citeasca?
    Cititul ofera alternative, diversitate, ideei.
    Ca sa nu mai zic ca orice carte oricat de proasta, e scrisa corect.
    Eu zic ca decat un film prost, mai bine o carte proasta, dar si mai bine o carte buna.

  • GoguZburatoru' spune:

    ce e amuzant e ca toti puletii s-au simtit cu musca pe caciula si au ridicat din cur simtind ceva venind tare! ho ba ca n-ati inteles nimic din postul lu’ tampitu asta de Radu. De fapt n-ati inteles nimic pana acum dar puteti incerca sa mai cititi de cateva ori si poate poate se infiripa o idee in creierasele voastre odihnite. Sau poate nu dar ia ganditi-va voi la ceva: nu toti care va pupa’n cur va vor binele si nu toti care va fut in gura va vor raul.

  • Vlad spune:

    @GoguZburatoru’: Ce prostanac :))

  • andrei spune:

    daniela, de ce nu? Futere non futere, laba necesarum est! dar ca laba nu prea imi place, optez pentru futere. Scuza-mi indecenta, dar ai intrebat si nu imi place sa mint. DA?

    si ca sa demnonstrez ca is inuman, uite ce se ascundea in security code-ul pentru acest mesaj 166695

  • Alexandru' spune:

    Radule, o sugi destul de aiurea si tu, dar faci tambalau pentru diversiune. Nu esti prost, dar nici de tinut pe langa casa nu e indicat.

  • sa ma sugi spune:

    ba fututi mortii matii cine cacat te crezi tu sa zici asta sugatorule pe pula…esti ragusit de la prea multa sperma inghitita…hai date-n cacat

  • DeMaio spune:

    Uite că trebuiau să apară şi labele triste care să sublinieze ceea ce spune Pitici. Super tare. Mulţumim, Să Mă Sugi.

  • sa ma sugi spune:

    un site de cacat…cu bannere cu „galeti cu tate” si „noi punem cul in testicul”

  • DeMaio spune:

    SĂ MĂ SUGI, tac-tu le cam bea, nu? :)

  • 123456789 spune:

    faptul ca esti incapabil sa intelegi ca oamenii sunt diferiti, implicit SCRIU/INTELEG/INTERPRETEAZA DIFERIT nu face decat sa imi adanceasca parerea proasta despre tine.

  • ma-ta spune:

    muie !

  • Alexandru` spune:

    Pff… a învăţat Chirilă să folosească proxy.

  • Shooky spune:

    Pun pariu ca te crezi foarte inteligent si superior odata ce ai contrazis un om.E foarte tare si la moda sa ne dam in spectacol tragand pe altii in jos nu?Apropo, iti place sau nu, noi suntem viitorul vostru, asa ca ai grija ce viitor iti faci pentru ca o sa te bantuie pana la urma pana cand o sa dai coltu’ .

  • hehe spune:

    laba. degeaba il citesc pe kundera cum futea el si cum se simtea de bine, ca el nu avea prieteni cui sa ii povesteasca.asa cum nici nu pot sa o ascult pe stimabila profesoara de romana cum imi povesteste despre romantism si cultul eului, cand pauza trecuta ii facea un oral profului de sport.
    hai ca am ras prea bine la toate comentariile.

    shooky esti un frustrat virgin care acum se gandeste ce laba buna o sa isi faca maine cand o sa ramana singur acasa.
    scuze ca nu sunt politicos, nici nu incerc. mi se rupe daca o sa ma injure careva si o sa fiu considerat un incult si un terminat, labil psihic.simteam doar nevoia sa-mi bag pula-n scrisoarea lui urechirila asta.
    concluzie:laba

  • oct spune:

    ok,deci totul in postul asta se rezuma la laba,fie ea trista, emo, manelara, umila, flamboianta, scurta,vesela, amarata, in duet, in opozitie, etc etc.Bravo baieti, ati pus caciulita pe a – ul din laba.

  • matei spune:

    Ce tampit esti radu, tu ca si cei care te sustin in nenumaratele reply-uri. Si sti de ce? pt ca asa se intampla in tara asta de rahat, cand unul ca si Chirila spune adevarul (trist, care atinge pe ici, pe colo), cocalari si inculti ca si tine incearca sa ii inchida gura, si ce e mai nasol e ca efectul de turma e asa dezvoltat la poporul asta balcanic incat foarte multi iti dau dreptate si sunt impotriva lui Chirila, sub diferite pretexte care nu au importanta (ca e pedofil, ca incearca sa se promoveze, etc.). Omul asta a zis lucrurilor pe fata si toata lumea s-a aprins (inclusiv aici pe blogosfera)…de ce s-a aprins? evident pt ca e de acord cu lucrurile spuse de Chirila..iar pe de alta parte e normal sa fie si imbecili ca si tine/voi care sunt exact \"liceeni\" nonconformisti de care spune C. in scrisoare…DA-e foarte bine sa citesti orice carte care iti cade in mana, orice revista(care nu are ca si scop \"prostirea\" multimii), Da-e frumos sa visezi pt ca din pacate doar atat ne-a ramas intr-o tara de rahat…si DA-impreuna putem (si trebuie) curata rahatul asta de pretutindeni…dar intrebarea mea este: cum mai exact? in felul asta poate se mai schimba comentariile in legatura cu scrisoarea (lui Chirila) si nu veti injura incontinuu ca niste cocalari ce sunteti voi, mari intelepti din epoca Becali-eana sau cum zicea unul mai sus…va dati seama unde ati dus tara asta si cat de greu si imperativ este sa se incerce pe toate caile CULTURALIZAREA Romaniei?….as vrea sa citeasca si mesajul meu oameni ca si Chirila, Piersic Jr. si cei care pot lua o atitudine corespunzatoare de genul scrisorii asteia, ca sa prind si eu macar batranetea si sa ascult muzica buna la radio, un teatru/opera plin de oameni, teatru underground peste tot in pub-uri,concerte si muzicaluri peste tot…ce frumos suna…

  • nedormitul spune:

    şi eu sînt liceeean, am patruzeci de ani şi sînt fericit: ţi-am citit postarea.
    785419

  • madlen spune:

    corect si sincer! – in ceea ce priveste subiectul abordat
    necesar! – ca sa contrabalanseze ce a scris Chirila..
    inutil! – pentru copii care vor citi asta.. chiar usor nociv..
    publicitar! – la fel de mult ca cel al lui chirila .. ca asa e cu antagonismul nu apare fara motiv:)
    conceptual corect! – deoarece e postat pe blogul asta care asta isi propune
    adevarat! – daca asta ar fi odiscutie intre doi oameni maturi la o masa de circiuma..
    amuzant pe bune! .. ca si restul blogului.. simtul umorului ramine o calitate nativa parerea mea.. ( pe care chirila nu o are nimic.. plus ca e in filmul cu vedeta talentata ceea ce nici adolescentii nu cred)

    parerea mea: ca subiect de polemica e cistigator..
    adolescentii trebuie sa citeasca amindoua textele ( al tau si al lui) si apoi sa futa o colega frumoasa si tinara .. si dimineata sa doarma cu capul pe banca la scoala.. da stii cum?? timid asa.. ca la inceput.. asta ca sa ne aduca aminte noua ce am pierdut deja :))

  • George spune:

    @Eu: cartonasul galben pt ca ai fost prins imbecil in post. uita-te tu frumos la „Ferma Animalelor” si reciteste ce a spus Papadia. O sa ti se cracaneze putin mintea (ingusta)

    @topic: sclav al psihoistoriei ce esti. esti o reactie naturala si perfect previzibila la mediul inconjurator. esti produsul lui si daca nu erai tu era altu. vreau mai mult, vreau idei si originalitate. dar nu numai in forma, in exprimare, ci si in subiect.

    in alte cuvinte incepi sa imi displaci, dar pana una-alta te incurajez sa continui, din lipsa unei alternative superioare.

  • George spune:

    hmmm, intr-un mod suprinzator si placut vad din ce in ce mai multi oameni care spun ceea ce ti-am zis eu in forme diferite. asta imi spune ca nu va mai tine mult ceea ce faci si nu va mai intra multa lume sa rada de altii prosteste. foc de paie. ori vei pune lemne (chestii solide) ori s va stinge. parerea mea
    si zic placut nu pt ca asa vreau eu sa se intample, ci pt ca ma surprinde pozitiv discernamantul oamenilor astora

  • tailamata spune:

    PULAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!multumesc

  • dina spune:

    oare procentul de injuraturi din commenturile de pe blog este direct proportional cu valoarea postului?
    haha…ca sa va-ntarat!
    ca doar la asta suntem buni!
    si acuma!
    UNDE PULA MEA ERATI CAND SE PROTESTA PT CISMIGIU?
    UNDE PULA MEA ERATI CAND SE PROTESTA IMPOTRIVA LEGII BIG BROTHER?
    UNDE PULA MEA ERATI CAND S-A IESIT IN STRADA PENTRU A OPRI CONSTRUCTIA UNUI ALT MALL – DAMBOVITA FUCKIN\\\’ CENTER?
    UNDE PULA MEA SUNTETI CAND VI SE PREDA BUNUL SIMT, MODESTIA, DISCERNAMANTUL?
    ce sens mai are sa continui?!…oricum va sunt subiecte paralele…
    aa, da, erati prea ocupati SA COMENTATI! si aici veti ramane. la o viata de cacati, de frustrati, libidinosi si nesatisfacuti sexual…asta reiese din cuvintele voastre fara a avea studii de psihologie sau al 15-lea simt
    si, desi nu injur, desi \\"nu dau cu sticle in cap\\", o sa incep si eu s- fac frate! sa fiu si eu frate cu fratii mei

    eu am citit textul lui chirila fara a stii ca l-a scris el. asta am aflat de la voi
    si, da, poate ca pt un blazat sau sictirit sau un cur-batut-de-la-stat-toata-ziua-pe-messenger e putin gretos, insa, vreau si eu sa vad ca STITI SA DISOCIATI PERSOANA DE IDEEA SA. vreau sa vad ca puteti avea o discutie in contradictoriu bazata pe argumente
    ok. e gretos. what elese?
    adica, e bun, e rau, schimba ceva sau nu, spune niste adevaruri, cum le spune etc?
    L-A CITIT CINEVA?
    intreb ca la scoala – a inteles cineva IDEEA PRINCIPALA
    de unde si pana unde s-a ajuns la adolescenti? ce treaba au ei cu textul asta? in fine, au partial, dar eu am 24 de ani si mi se pare ca ne vizeaza exact pe noi, cei intre 20-35
    adolescentii au treaba lor, trebuie sa creasca, sa invete si mai ales sa-si contureze o personalitate
    si-mi place ca toti sunteti de acord ca in adolescenta eram cam stupizei, unii poate au ascultat manele in febra lui 2000, unii poate ca si-au bagat sarme-n nas, unii poate ca fumau si se certau cu parintii, altii ca au vrut sa se sinucida pt a atrage atentia, etc
    si iar, nu duceti gandul mai departe
    si-mi place cu unul dintre \\"comentatori\\" a surprins exact esenta adolescentei …\\"i-o dadeam direct: tu ce sa-mi sugi pula vrei? vrei sa nu mai fumez cand tu esti cu tigara-n mana? du-te sa-mi sugi pula!!!\\"
    da, mama si tata nu prea au fumat in liceu pt ca nu aveau modele de gen
    si asta e cheia. ia sa te vad, te-ai prins?
    adolescentii sunt ultra influentabili si au nevoie de modele. ce mama lor sa iasa cu tirajul de reviste glossy si doar tabloide gratuite-n pizda mas-ii ?! o monicutza colombeanu, o eleva porno sau vreun ciumacov sau cum i-o chema, lua-i-ar dracu sa-i ia!
    insa, revenind la firul povestii.
    hai sa va explic ce-am inteles eu din ce-a scris chirila. putin ma intereseaza ca a fost el, daca era basescu sau boc era si mai bine. insemna ca suntem pe drumul cel bun, ca avem niste conducatori care \\"s-au trezit\\" si ca poate punem dracului osul la treaba, mama noastra de pauzisti (adica aia care-si iau pauze dese, eee, va suna cunoscut?)
    sa le luam pe paragrafe:
    1.tinerii pot schimba lumea – pai da, ca n-avem credite luate (aia mai destepti dintre noi:P), n-avem copii acasa sau cariera de riscat
    tata imi spunea ca dupa \\\’89 a avut ocazia sa intre cum s-ar zice in politica, dar ca a preferat sa se tina de treaba lui – e inginer mecanic. dupa 18 de ani, dupa o ce a platit toate dar absolut darile la stat cu consticniozitate, a renuntat la Dacia 1310 pt un WW. si mama si tata imi spun ca daca oameni ca ei, cinstiti, cu facultate s-ar fi bagat in politica atunci, poate ca i-ar mai fi curatat pe comunistii care la momentul 89 n-au facut decat sa schimbe haina, ca scaunul a ramas acelasi… dar ce sa-i faci, aveau copii mici, vremurile erau nesigure, au muncit si ei cum au putut si unde au vazut ca nu murim de foame.
    pe de alta parte, cand o sun pe mama si-i zic c-am fost sa protestez pt nu stiu ce casa de patrimoniu daramata, ea ma sustine, ma incurajeaza pt ca stie ca e cinstita, pt ca stie ca nu are nimic de pierdut si pt ca e curajoasa intr-o tara de lasi si de umili
    2.Sa nu furi! …. sincer, daca tre sa discutam si asta, e fara rost, ne meritam rau soarta si eu am pacatuit rau in vietile anterioare de m-am nascut pe pamantul asta minunat dar locuit de romani
    3.Daca vrei sa te descurci in viata, trebuie sa citesti. Tu, Radu ai spus ca nu obtii experienta imediata. Dar daca viata ta se rezuma la urcat in masina, alimentat masina, urcat in lift, partzait la birou, citit din PPT-uri despre adolescentii bautori de cola si inghititori de ipoduri, fumat 1 pachet, vbit 5 ore pe mess, postat si luat in gura cu vreunul pe blog, cautat subiecte pe blog pe google si alte bloguri, si venit acasa, partzait in pat si iar de la capat, CUM PULA MEA AI TU PARTE DE EXPERIENTE ADEVARATEE? A? cand te duci cu SUVu la mare si arunci tigari pe nisip sau cand iti faci neuronii sticla in b52 club a sau expirat? sau crezi ca youtube-ul e viata? sau crezi ca \\"traiesti\\" intr-un film la the light?
    Pana mea, am invatat o gramada de chestii din carti si din pacate ajung seara tarziu acasa, dupa munca, prieteni, sport, cursuri si citesc putin, dar datorez enorm faptului ca am citit.
    Este vorba de o experienta e-mediata. nu zic, sunt si bloguri onorabile si filme la fel de onorabile, insa sunt, in general, informatie mestecata, o iei la a 2-a mana in cel mai bun caz. Daca citesti – da, citesti o carte buna si din fericire, sunt si prin librariile noastre, ai posibilitatea SA REFLECTEZI si sa ALEGI o varianta sau alta. Eu am luat 10 la licenta pt ca am stiut sa umblul neatentia mea de a ma informa ca avem si intrebari din teorie. dar pt ca citisem ceva interesant pe subiect, am evitat raspunsul la intrebare schimband subiectul. Si, apoi, imi place sa ies pe strada, imi place sa dau mana cu oameni si sa vorbesc direct. Lumea virtuala ne cam tine pe nedrept departe de lumea simturilor noastre. E anormal.
    (ca chirila zice acolo plin de avantul scriitoricesc \\"Cititi orice, fara discernamant\\" asta cam anuleaza expozitiunea de pana atunci. \\"fara discernamant\\" implica si carti proaste, mai bine intrebi un prieten in care ai incredere ca-ti face recomandari bune)
    4.Profesorii – mai ales cei talentati, cei care nu dau meditatii si cei care nu sunt profi pe la universitati, sunt niste amarati. De ce sa-ti spargi creierii, sa iei calificative la examene psihologice ca sa te injosesti in fata unui tanc cu Iphone sau a unui parinte indifernt si nesimtit pt 8 mil?tresa fii foooarte generos si chiar sa iubesti naiv oamenii ca sa faci meseria asta
    5. Banii nu sunt totul – chiar asa e. din pacate, in tara noastra lipsita de decenta, o viata decenta este greu de obtinut. iar asta presupune valorizarea banilor mult peste masura. lumina, aerul curat, mirosul de mar, rasul unui prieten, dragostea parintilor chiar nu se pot cumpara. Am si eu prieteni si colegi care au plecat \\"dincolo\\". Unii au incercat sa se intoarca \\"acasa\\". Iar acasa nu au fost platiti cu lunile, nu si-au mai platit studiile si au slabit, plans si s-au imbolnavit nereusind sa gaseasca un om sa le intinda o mana cand au avut nevoie. s-au intors amarati si dezradacinati. e aceeasi drama doar ca i timpuri noi a taranului distrus de colectivizare, iar acum a clasei mijlocii distruse de capitalistii fiorosi
    6. ziarele de la noi nu prea merita citite. pai, na! imi vine doar un exemplu in cab a unei reviste cu pretentii imense – Tabu i se zice care a facut mare tam-tam pe absenta vedetelor \\"adevarate\\" (?) din televiziune,soubiz, etc si, si , si , au invitat-o sa vorbeasca despre aceasta drama peeeee Oana Zavoranuuu – o mare valoare a televiziunii, un om de o calitate ireprosabila, exceptand nenumaratele aparitii slinoase pe la OTV , certurile ca la usa cortului si ifosele afisat vuitoniste. ce mama naibii sa mai intelegi? eu nu zic, Oana Zavoranu poate chiar o fi un om minunat in viata de zi cu zi, insa ce a dat pe TV pana acum nu m-a convins. Si am citit si articolul si da, in afara ca profera injurie dupa injurie la adresa \\"ciumafaielor\\" necunoscute, avea oarecum dreptate. Dar cum sa mi-o spuna ea? ea care se potrivea atributelor pe care le insiruia la adresa celorlati?! stiu ca asta e si problema voastra cu Chirila, insa hai mai intai sa discutam fondul si nu forma! si informati-va inainte sa comentati, cititi si ultima litera
    7. nu discut despre iarba si alcool. astea nu sunt valori. sun obiceiuri de consum. evident ca pot deveni valori daca ti le asumi si le integrezi personalitatii propri
    8. cati dintre voi ati votat cu inima deschisa pe seful de clasa, pe seful de grupa sau pe team manager? cati dintre voi va visati leade, manager, CEO, ala de deaspura? v-ati intrebat vreodata ca poate e mai bine sa fii un angajat excelent decat un sef mediocru sau mai rau, prost. v-ati gandit ca un sef are de raspuns la multi mai multi oamenie, areresponsabilitati, insomnii, ulcere si o masina bengoasa pe care nu apuca s-o scoata decat pan\\\’ la Sinaia in timp ce voi v-ati platit concediul la gregia, la turcia din salariul vostru linistit de angajat?
    chair e sanatos sa acceptati ca celalat poate face o chestie mai bine decat voi si natura e chiar generoasa, ce-mi da mie, nu-i da celuilalt, asa ca ne completam
    asa ca e bine sa va alegeti conducatorii cu grija, dar sa-i alegeti, ca daca-i sustineti, va sustineti pe voi.
    fiti mai modesti si recunoasteti cat stiti sa faceti. nu va mai aruncati cu capul inainte, nu mai cereti renegocieri de salariu. Fiti competenti si competitivi. si na ca dau sfaturi si nu vreau. si ca sa n-o mai fac va reamintesc 2 anecdote: drobul de sare si \\"muiati is posmagii?\\" – vedeti sa nu va aflati p-aici. mai bine sa va placa ce faceti desi pe bani mai putini. eu m-am angajat la 20 de ani. super plina de entuziasm, am tras ca nebuna pe bani putini, m-am imbolnavit si mi-am dat seama repede ca nu e viata pe care mi-o doresc si am renuntat. insa am colegi/prieteni care inca nu vad, care cred ca deadline-ul \\"ala\\" le poate distruge viata, ca prezentarea aia este esentiala pt viitorul stra-stranepotilor lor, desi se uita dupa o saptamana. am renuntat la un salariu dublu celui de acum, insa chiar ajung la toate filmele pe care vreau sa le vad, imi scot prietenii in oras, gatim vinerea impreuna, ma duc si stau un week-end prelungit la ai mei, fac curatenie in jurul blocului cu vecinii si-mi iau vacante de 3 ori pe an. e bine rau. va zic.
    8.va place orasul asta? va place tara si societatea in care traiti? daca nu va identificati cu manelistii, hotii, coruptii, nesimtitii si potlogarii, chiar trebuie s-o spuneti. sa-i spuneti femeii de la ghiseu ca nu sunteti multumiti cum va trateaza, sa parcati pe locurile unde tiganusii se pun cruce pt X5 uri, sa-i trageti de urechi pe copii care arunca pe jos, sa-i faceti observatie manelistului care raspunde la telefon in timpul filmului si tot asa. eu le fac. si va zic ca e bine. de obicei, am castig de cauza.
    inchid prin a va spune care sunt valorile mele, ca sa nu ma atacati ca vbesc la modul general:
    din nou pe puncte:
    1. Adevarul si libertatea
    2. Familia
    3. Prietenia
    4. increderea in oameni
    5. dragostea si respectul de tara si mediul inconjurator

    sunt tare curioasa daca pui postul asta. sa te vad! :)

  • dina spune:

    aa, bun! no moderation :D

  • Alexandru` spune:

    Dina, vrei sa facem sex? Habar n-am ce-ai scris, dar e mult si daca esti atat de pasionala cand e vorba de niste texte de doi lei ( cu sau fara disociere a persoanei de text ), stau sa ma gandesc ce poti face cu o pula.

  • George spune:

    Dina, inteleg perfect ce spui. Adevarul si toate alea. Astia nu inteleg. Dar eu te simt! Asl pls sa ne impartasim simtirile. Am si unsoare care ajuta sa intre mai usor.

  • Petra spune:

    @Dina : ai dreptate in ce spui, dar cred ca vei fi dezamagita de mitocanii de prin acest blog. Sincer iti spun, astia intra aici pentru distractie internauta si atat. Nu intra sa invete ceva, sa asculte ceva, intra pentru a fi mitocani, pentru a injura. Lucruri pe care nu le fac in viata reala. Sunt niste bieti oameni frustrati de societate.
    Bravo pentru text, scris cu pasiune si nerv!

  • Alexandru' spune:

    Petra, pe tine nu te fut, ca bati campii. De ce-i bati? N-ai inima? Pe campi nu crezi ca-i doare? fiinta fara inima ce esti tu.

  • matei spune:

    tot respectul pt dina, desi probabil ca ti-au incaruntit vreo 2 fire pe cap dar ai zis bine. cum a zis si petra, oamenii de pe acest blog mai ales dar cred ca bloggerii in general sunt niste frustrati pe toate planurile,ca si toate site-urile de genul asta, hi5 ,etc…
    concluzia cred ca e una urata si anume ca nimeni nu incearca macar sa inteleaga ce a zis omul ala in acel text, fie el Chirila (bravo lui) sau altcineva…pt ca e mult mai simplu(dupa cum zice si scrisoarea asta) sa injuri,sa furi,sa inseli,sa minti,etc…si cu ce ramai? exact cum zice chirila…cu o baba la batranete si o lista de femei…cu care te poti sterge in cur,scuza-mi cuvantul dar e bine-venit pe blogul asta…si desi sunt impotriva lui radu asta a cui e blogu pt ca un dobitoc din cate am citit…si evident ca are ceva impotriva lui Chirila(vezi alte subiecte de pe blog)…hai noroc tuturor si poate ne auzim pe un alt site,blog,forum ce-o fi el..dar cu niste cuvinte mai ales totusi,ca asa chiar nu mergem nicaieri.si dupa cum zice Chirila…o sansa vine o data cu o generatie. vreti sa lasati sansa sa treaca pe langa voi? nu va ganditi ca veti ajunge la o varsta inaintata si nu veti avea parere de rau?

  • DeMaio spune:

    @Matei – Tu de sintaxă, topică…altele asemenea, ai auzit? Nu??? Marş la şcoală.
    Cuvinte alese? Măi, măscăriciul limbii române, simbolul fugii de la şcoală, statuia fertilităţii prost înţelese, tu ai curaj să vorbeşti de cuvinte alese, când neuronii tăi sunt aproape distruşi şi de puţinele fraze pe care le legi anemic între ele…???
    Doamne, a ajuns tomberonul de gunoi să deschidă capacul.

  • matei spune:

    te rog spune-mi ce greseli sunt in textul meu referitor la sintaxa,topica si alte chestii pe care sunt sigur ca habar nu ai ce inseamna. ii fi harap-alb-ul cocalarilor si nimeni nu stie inca?

  • DeMaio spune:

    @ MATEI:

    1. În limba română, numeralele până la 10 se scriu cu litere, asta doar dacă nu reprezintă o unitate de măsură universal acceptată. Firele de păr nu sunt o unitate de măsură, dar la tine, la „Pinocchio” nu mă aştept să dispuneţi de profesori foarte acomodaţi cu treaba asta.

    2. “oamenii de pe acest blog mai ales dar cred ca bloggerii in general” – Uită-te tu la fraza asta şi dacă ai senzaţia că ceea ce faci acolo este o sintaxă corectă a frazei, atunci vei începe cu lecţiile cam de prin clasa a V-a, asta dacă te primesc săracii directori la clasa specială de puradei asistaţi.

    3. “si desi sunt impotriva lui radu asta a cui e blogu pt ca un dobitoc din cate am citit” – Un alt exemplu minunat de prostie umană, din care probabil doar unul la fel de idiot ca tine poate considera că desprinde aşezări corecte ale părţilor de vorbire sau de propoziţie de care te foloseşti. Tu când te duceai la cursurile de la „Şi ei sunt ai noştri” săreai gardul, nu?

    4. “dar cu niste cuvinte mai ales totusi,ca asa chiar nu mergem nicaieri” – Acolo te-a învăţat pe tine profesoara de zoofilie să pui virgula aia? Nu mai spun că fraza ne transmite un nimic, pentru că probabil nu ştiai ce să ambalezi în ea. Dar, na, la reanimare, după naştere, ţi-au spus că principa
    5. “si nu veti avea parere de rau?” – Aşa ai învăţat tu la şcoala de sculeri-matriţeri că se frazează, nu? Ia uită-te pe acolo, vezi cum sunt aranjate lucrurile alea şi prinde-te că s-ar putea să fi lăsat nişte cuvinte pe dinafară, cel mai probabil pentru că nu aveai procesorul necesar să te foloseşti de ele.
    A durat 5 minute şi 12 secunde să scriu toate rândurile de mai sus. Am scris corect “5”, minutele sunt o unitate de măsură universal acceptată, cu firele de păr lucrează doar cei cărora de-abia le-au dat flocii intelectualităţii şi au deja senzaţia că le trebuie maşină de ras.
    Şi acum, întrebare: nu te îngrijorează deloc faptul că în 5 minute ajungi un nimeni, pe mai multe trepte şi niveluri?

  • DeMaio spune:

    @MATEI – „alte chestii pe care sunt sigur ca habar nu ai ce inseamna”. Formularea corectă este „de care sunt sigur”. Continuăm discuţia, agramatule?

  • Alexandru' spune:

    DeMaio, dar tu ceva mai bun de facut n-ai? Nu stiu… imbarliga si tu vreo stramba de p-aci, alea-alea…

  • DeMaio spune:

    @Alexandru’ – Nu am nevoie de strâmbe, mă aşteaptă jumătatea mai bună acasă, că am şi aşa ceva. Strâmbele le las pentru alţii, am depăşit faza cu agăţatul de pe la 18 ani. Dar mă stresează să văd cum arată unul cu degetul, deşi de-abia şi l-a scos din cur. Alte lămuriri cu care aş putea să te mulţumesc?

  • Alexandru' spune:

    @DeMaio – Lasa atitudinea asta, ca nu-i momentul. Eu ma exprimasem la modul „mai bine agati o stramba decat sa te certi cu Matei”, dar na… ai si tu problemele tale.

  • matei spune:

    nu stiu de ce iti pierzi vremea ta pretioasa si importanta cu oameni ca mine/noi, singura chestie care imi vine in minte este ca esti un mare frustrat sexual si nu numai…referitor la ce am scris eu, mi se pare chiar ok ce am scris in limbajul acesta de pe bloguri, poate esti nou in tema asta sau chiar habar n-ai ce inseamna lucrul asta. iar combinarea substantivelor/prenumelor/adjectivelor se poate face absolut in orice fel,ordinea nu conteaza decat la pronuntie,dar mai ales nu conteaza in genul asta de discutii…plus de asta citeste comentariile dinaintea mesajelor mele si atunci poate ar fi fost mai bine sa folosesc limbajul de cartier ca si ceilalti de pe blog, asta sigur il intelegi mai bine…”cocalar ordinar care distrugi tara ce esti”-asta ca nu „sune bine la tine” :))

  • DeMaio spune:

    @Alexandru’ – Frumos spus.

  • DeMaio spune:

    @Matei – Îmi pierd vremea, băi băiatule, exact aşa cum decid eu, sau ai senzaţia că-mi dai de mâncare de trebuie să ascult de părerile tale? Văd că mai nou eşti şi psiholog, ai senzaţia că nu mi-o suge nimeni, e bine, mâine o să te crezi Napoleon sau Kunta-Kinte şi, cu puţin noroc, te vor interna cu tot cu diagnostic corect.
    Referitor la limbajul tău, stimate vită incultă, nu este vorba de limbaj de blog, ci de faptul că nu cunoşti nici măcar normele elementare ale limbii pe care, înainte de a ţi-o băga prin pizda vreunei nefericite care ajunge cu tine în pat, ar fi trebuit să ştii să o foloseşti în comunicare. Nu amesteca lăbăreala de blog/irc/hi5 cu lipsa normelor elementare ale limbii, da, că nu ţine. Spre deosebire de tine, care ai vreo două clase mai mult ca trenul, REALE, eu am mers la şcoală ştiind că nu trebuie să ajung un bufon incult.
    Ştii ce eşti, stimabile? Vânzătorul perfect de shaworma, căruia îi pot râgâi în faţă damful de usturoi. Cam asta este utilitatea ta în ceea ce mă priveşte, norocul tău că ţara are nevoie de tembeli superficiali ca tine, că altfel erai dracului în prăpastie, pe model spartan. Da, spartanii ăia din „300”, te-ai prins.
    Cât despre combinarea aia de care discuţi cu atâta patos demn de grupa mică sau de şoimii patriei, combinarea se poate face doar în căpăţâna ta aglutinată de lipsa legăturii între sinapse, dar este clar că nu trebuie să cer limbă română de la un măscărici de trotuar.
    Hai, să ai baftă. Că-ţi trebuie.

    Scuza noastră, a tuturor.

    • Radu Post author spune:

      DeMaio, THIS IS MADNESS!

  • V. Hermann spune:

    Am intrat din greseala aici. COmentariul e imbecil. Nu sunt adeptul lui Chirila, nu imi place de el si nici de muzica pe care o face.
    Dar replica ta, mai baiatule, este stupida.
    Cum spuneam, am nimerit dintr-o eroare. Scuze. Am iesit.

    V

  • hehe spune:

    demaio 4 president

  • DeMaio spune:

    @HEHE – Neah :) Stau aici, mi-e bine :))

  • HEHE spune:

    :)) i-ai dat-o la matei in stil moebius.
    m-am amuzat bine de incercarile lui de a parea cult

  • DeMaio spune:

    @hehe – Fac tot ce pot să mai limitez din asaltul diviziei de avortoni feroce.

  • Alexandru` spune:

    DeMaio, incearca sa zici si tu „stop” din timp…

  • DeMaio spune:

    @Alexandru` – Nu-mi conduc viaţa după cum cred alţii că ar trebui să fie sau să fiu. Scuze, ăsta sunt. Nu negociez :)

  • Alexandru` spune:

    @DeMaio – Atunci na… continua-ti discutiile elevate cu si pe marginea lui Matei. Sunt sigur ca aceste dialoguri scot ce-i mai bun din tine.

  • Vlad spune:

    @DeMaio: Alt prostanac :))

  • matei spune:

    pai macar aici ca altcineva nu-l baga in seama pe saracul cretin, care este exact genul de ratati,hoti de care zicea Chirila, si din cauza ta se duce pe pula tara asta. @HEHE nu vroiam sa par cult aici,pt ca daca te uiti majoritatea comentariilor(nu ale mele) contin f multe injuraturi. Iar tu mai „pula de presedinte” demaio, daca tot vroiai sa demonstrezi la nu-stiu-cine abilitatile tale de comunicare sau/si alte skills-uri(:-?) atunci poate ca incercai sa dai o replica ca subiectul despre care se discuta aici defapt(saracule prost ce esti tu de fapt) adica scrisoarea lui Chirila, si replica (idioata) a lui Radu. Dar na…ori esti vreun „tovaras de beut” al lui Radu, ori esti exact la fel de idiot ca si el.
    TOtusi mi se pare o lipsa de cultura (in general) pentru ca am vazut foarte putini care au avut un feedback cu mult entuziasm sau ambitie,lucruri pe care Chirila probabil a vrut sa scoata din „liceenii” la care se adresase, dar cred ca si el „plange” de atata prostie si de concluzia foarte murdara a ceea ce reprezinta Romania in acest moment: o tara de cocalari si inculti ca si voi! Cocalarilor ce sunteti voi de cocalari! :)

  • DeMaio spune:

    Matei, singurul lucru pe care încep să cred că-l pot considera mai prost ca tine a fost penisul lui tac-tu. Mai departe, totul este istorie.

  • matei spune:

    ah…@vlad & others…bine ca sunteti voi dasteptii satului ca nu sunteti in stare sa dati o replica la subiect, doar asteptati ca niste lipitori sa scrie cineva un text cu ceva greseli care defapt nu conteaza pt ca nu suntem la ora de romana aici, ca apoi sa criticati ca si oamenii care va conduc si pe care voi i-ati ales scarbelor ce sunteti pt ca distrugeti tara asta pe toate planurile!

  • matei spune:

    cauta tu in dictionar cuvantul „tac-tu” daca tot esti dasteptul tarii ;)
    asta ca sa nu iti analizez textele tale pt ca atunci ar insemna ca imi bat capul pentru un cacat ca tine

  • Vlad spune:

    Eu am facut referire la DeMaio, Matei. Nu la tine…

  • DeMaio spune:

    MATEI, în dicţionar nu ai cum să găseşti aşa ceva, pentru că tu habar nu ai că „tac-tu” şi „mă-ta” vin de la „taică-tu” şi „maică-ta”, adică alăturarea dintre calitatea familială a persoanei, şi personalizarea sa la persoana de adresare către terţ :))))) Pe scurt, tu eşti puţin bou! Puţin mai mult! Dar poţi căuta în dicţionar, norocul nostru că nu găseşti nimic notabil :))

  • Alexandru' spune:

    DeMaio, acum ce faci? Ii dai argumente lui Vlad?

  • matei spune:

    nici el nu stie ce face, cred ca se plictiseste asa de tare (buricu` romaniei) in pauzele dintre activitatea lui zilnica de baza-masturbarea :)) auzi tu ma-ta,tac-tu :)) ai dat search pe google si copy/paste la „personalizarea sa de la…” :)) cocalarule ce esti tu cocalar

  • DeMaio spune:

    Mergi la şcoală, Matei, te prinzi tu acolo cum se scrie. Cât despre cocalar, stai calm, este unul dintre puţinele lucruri de care am reuşit să mă feresc :)

  • matei spune:

    is convins…si ai cazut in cealalta latura a manelarilor? :))
    numai asa se explica faptul ca nu esti in stare sa vorbesti la subiect, si preferi sa faci critici fara sens la altii care au scris la subiect si poate chiar bine…tara asta se duce pe pula din cauza oamenilor ca tine! si pt faptul ca oamenii ca tine ii opresc pe oamenii care macar incearca sa spuna cate ceva, cum l-a criticat si tampitu asta de Radu pe Chirila,e f simplu…si chiar cred acum ce ramane de facut cu oameni ca voi: sa va vanam cu pusca prin tara si sa va parjolim ca pe porci!

  • DeMaio spune:

    Matei, ce să vorbesc la subiect, când Pitici a spus totul? Subiectul era că tu eşti un retardat apărut pe lume în urma unui avort nereuşit şi că ai curajul de a insulta pe cineva (astea da argumente!!!) când de-abia reuşeşti să te exprimi, şi aici mă refer la atitudinea da de început vizavi de cel care a scris rândurile de mai sus. Asta era tot, ţărane. Şi de acum, eu mă retrag din discuţia asta, pentru că nu ai cum să stai de vorbă cu puradeii din mame pinguin şi taţi şefi de trib.
    Cum spunea Pitici, nu ai valoare.

  • Usturel spune:

    Dintre toti ce comenteaza aici, Alexandru’ mi-a sarit in ochi ca o musca enervanta. Nu va mai certati! Alexandru’ e raspunsul ce il cautati, el e raspunsul scrisorii. Reteta e simpla. Trebuie doar sa fi pupincurist si sa te dai pe langa unu ca DeMaio sau Matei. Nici macar nu trebuie sa citesti pentru a te culturaliza. Poti sa te dai pe langa unu citit(DeMaio sau Matei). Restu’, ce comenteaza printre randurile scrise de Matei si DeMaio sunt pe drumul cel bun:)) Funky shit, this is funny!

  • Alexandru' spune:

    DeMaio, Matei, explicati-i lui Usturel cum va pup io-ntre buci. Poate asa ma prind si eu.

  • HEHE spune:

    fight fight fight

  • Usturel spune:

    Ma asteptam sa nu te prinzi! Pana si la asta ai cazut!

  • Bobi spune:

    prietene într-un fel ai dreptate, dacă ma duc la cineva şi-i spun că am citit un metru cub de cărţi ori nu o să ma creadă ori o să se amuze în ultimul hal…
    dar sincer eu sunt mândru de ce am realizat până acum, ma bucur că ştiu ce-a facut Tesla, ce-a scris Poe şi cel mai mult mă bucur că nu sunt o legumă

  • Stefana spune:

    De ce am impresia ca tu ne critici pe noi dar in fond,esti doar un tip care crede ca le stie pe toate?Daca noi suntem doar niste idioti si tu erai la fel dragule.Sau tu ai trecut direct la perioada asta a vietii tale in care esti un cult si iti permiti sa arunci cu jicniri in stanga si in dreapta?Esti doar un fraier ratat care nu a realizat nimic in viata asta si nu ai citit nimic,asta vazandu’se din vocabularul tau extrem de elevat.
    In primul rand nu ii ajungi nici la degetul mic lui Tudor Chirila.Esti un paria pe langa el,un muc.Te cred ca esti revoltat.Stie cineva cine esti?Stie cineva?Nu cred.In schimb de Tudor a auzit toata lumea si e o persoana iubita si admirata.Tu…tu esti doar un frustrat.Nu ai bun simt,esti agresiv,nu ai un vocabular,dar in schimb CRITICI.Si nu pe oricine,critici persoane care in fata lor nu ai nici o valoare.Dar tu critici.Chiar daca arunci cu vorbe asa aiurea,tot un frustrat ramai.Si asculta’ma pe mine intre tine si Tudor Chrilia nu exista grad de comparatie.Esti total invizibil pe langa el.

  • Sefu`tau spune:

    ideea e ca nici tu nici chirila n-aveti dreptate. cat despre tine, se vede ca esti un labar frustrat si decat sa faci pe desteptul ar fi mai bine sa stai in banca ta…tu n-ai trecut prin liceu? atunci de ce pula mea vorbesti/:)

  • florin spune:

    sa sugeti pula de sete kre a scris prostia asta de scrisoare…panaramelorrr

  • Luci spune:

    @ Dina: in concepte pe care astia de pe aici nu le inteleg, ceea ce ai facut tu se poate traduce prin punerea punctului pe I.
    @ toti ceilalti care il aproba pe labarul care a scris tampenia asta de scrisoare: sugeti pula toti. cea mai mare aberatie pe care am auzit-o in viata mea asta este.

    Pi Es: incercati sa disociati textul de autorul acestuia chiar daca eu nu am facut-o.

  • roxana spune:

    Cred ca poti sa iti scrii punctul de vedere vorbind si frumos…

  • Alexandru` spune:

    Roxana, daca Radu ar vorbi frumos, ar ramane fara pupicuristi iar textele lui ar sta linistite pe twitter.

  • matei spune:

    sunteti niste ratati intr-o tara ratata si adevarul asta doare tare…vorbiti toti exact ca si „pipitele de mall” si „bajetii de bani-gata” din pule de presedinti (gen becali ca doar astia sunt acilea in tara) cu nasul la dumnezo (pacat ca n-aveti si pula-n cur). v-ati gasit voi sa vorbiti toti de lipsa de repsect,educatie,liceu,facultate…cand pun pariu ca voi 99% sunteti niste ratati care ati terminat un cacat de post-liceala in cel mai bun caz si aici pe un blog va permmiteti sa criticati pe oricine pentru ca nu va vede nimeni ce fata de cacat aveti! si normal ca nu ajunge tara asta nicaieri cand e plin de cretini ca voi care fura de unde apuca ori de cate ori li se iveste ocazia! mai bine v-ati face un blog impreuna „gashka lui becali sau acolitii lui becali”! ratatii lumii sunteti voi,romanilor!

  • Luci spune:

    Matei, tu de fapt pe cine ai vrut sa sustii aici?

    apropo, pentru cei care il sustin pe labagiul asta care a scris scrisoarea mai sus prezentata: ste vreunul dintre voi ce a scris Titu Maiorescu in legatura cu opera si autorul?? daca da, sunteti niste iluminati si aveti dreptate cand il criticati pe Chirila. daca nu… sunteti niste \"looser\"-i care habar nu au sa isi sustina o idee intr-un mod coerent (singurele lucruri pe care le articulati corect fiind: plm respectiv LOL)

  • micael spune:

    buna polemica asta, da’ untre trebuie sa semnez ca sa primesc un pitic gratis?

  • micael spune:

    errata: unde

  • matei spune:

    luci, eu il sustin pe Chirila dupa cum am comentat inainte sa inceapa unii sa ma critice (pe mine,nu pe Radu asta sau pe CHirila)…eu eram de acord cu Chirila..si sunt si acum :)

  • faranume spune:

    esti cam retard…. invata ce e placerea spiritului, neconditionata de lucuri materiale …si mai citeste si tu o carte ca esti sarac…si ce e rau,e ca ii faci pe altii bogati din saracia ta ..

  • matei spune:

    bravo tie ca tu esti inteligent si ai gasit salvarea si implinirea spirituala. sunt convins ca pentru asta ori canti,ori pictezi,ori traiesti intr-o tara in care ti-ai gasit linistea sufleteasca, adica Romania…iar guru-ul tau e Preainteligentul Gigi Becali.
    Afla de la mine, saracule tampit, ca exista si alte lucruri mai bune cu ajutorul carora poti sa iti gasesti „placerea spiritului, neconditionata de lucruri materiale”, altele decat MANELELE, COCALARIMEA, BECALISMUL si toata critica asta de cacat-singura mizerie care duce tara asta spre distrugere, „imperiu de cenusa” si „popor de cocalari”

  • lulus spune:

    @MATEI … de pula sa ne iei. cred ca esti barbatul care se fute in cur perfect si simte si placere. taci in mortii matii de onanist visator.

  • matei spune:

    exact despre asta vorbeam…de cretini frustrati ca tine, si sunt multi din pacate pentru generatiile viitoare dar si pentru generatia ta care prefera sa injure, sa scuipe pe strada, sa se dea in besini pe strada,in cluburi,in masinile voastre furate din strainatate. dar nu va ganditi chiar sa faceti ceva macar pentru a da un model MAI bun tinerilor, liceenilor, copiilor…si cred ca toti v-ati adunat in capitala prostimii, cretinilor ce sunteti!
    iar tu lulus, mai bine da-ti o laba trista ca poate te vei simti mai bine, cocalarule

  • DeMaio spune:

    E clar, mă apuc şi eu de scrisorile mele. Trei. Liceeni, Tudor Chirilă şi preşedinţii României. Aşa, să fie. Şi de-abia aştept să mă înjure lumea. Hai, că din seara asta am să mă apuc de treabă :))

  • Morphine spune:

    ai putea sa te abtii de la comentari. din cate pot observa neuronul tau nu a prea functionat cand ai scris „scrisoarea” asta. daca nu esti capabil sa intelegi mesajul transmis de tudor chirila se pare ca nu esti asa dotat la mansarda cum crezi. plus de asta, numa din exprimare, e un om mult mai inteligent si mai cult decat tine. ai putea invata multe de la el. asa ca abtine-te! nu te poti compara cu el. nu-i ajungi nici macar la degetul mic :)

  • O liceana spune:

    Bun. Noi nu avem valoare pentru ca nu producem. Suntem cumva utilaje, roboti? Sau la ce productie faci referire? Tu ce produci? Pentru cine?
    Nu zic ca ce ai scris e lipsit total de adevar, dar este cam departe. Totul tine de educatie. Si daca noi nu primim o educatie adecvata cu siguranta nu este vina noastra, ci a \"producatorilor\".
    Tu ai vrut sa fii direct, sa pui punctul pe i, dar ai cazut in vulgar. Chirila a spus altceva, cu alte cuvinte. Si vorba dulce mult aduce.
    Tinerii sunt intr-o continua formare. Probabil si tu ai fost \"vierme\". Acum esti fluturas?

  • Alexandru` spune:

    @liceeanca – Radu tocmai şi-a primit prima pensie, deci înţelege-i blazarea vugară.

    Radule, imi pare rău, dar viermoaica de liceanca s-a prins de fază: şi tu şi Tudor Chirila v-aţi fute în cur pentru un laptop ( ţi-ar da visurât până i-ar sări ochelarii ăia pizdoşi ). Şi nu ar fi o problemă asta, că deh, găoazele voastre, plăcerea voastră, dar mai şi mâncaţi căcat cu ambele mâini că voi în sus şi-n jos, iar alţii invers.

    P.S.: Pentru curlingăi: da, sunt un frustrat, dar sper să mă vindec.

    P.P.S.: liceanco, asl pls, să moară Cici!

  • O liceana spune:

    @ALEXANDRU` Prea putin conteaza. Si cum eu tin la tine, nu iti incarc memoria cu lucruri care nu te ajuta. :p

  • Alexandru' spune:

    @Liceeanca: Tocmai pentru că ţii la mine contează vârsta. Tu nu vezi ce vremuri pline de prejudecăţi trăim?!!

  • andrei radulescu-banu spune:

    Radu, misto postul. \"Dragi liceeni, nu aveti nici un fel de valoare\". Nici nu-mi dau seama cum sa te incadrez. Esti cinic? Desigur. Magar? Cit cuprinde, dar ai un oarece farmec. Pentru ca lasi intre rinduri o mica aluzie, un mic semn de intrebare. Nu e clar nici pina la sfirsit daca scrii la misto sau pe bune.

    Inclin sa cred ca mesajul tau sublimal este de fapt total aliniat cu al lui Chirila. Doar ca il iei in betze pentru ca al lui Chirila iti pare utopic.

    Am sa-ti mai spun ceva. In orice subiect, ca sa ajungi la intelegere trebuie sa treci si prin punctul diametral opus. Tu poate oferi acest punct opus; mie mi-a folosit textul tau ca sa-l inteleg mai bine pe al lui Chirila.

    Inca ceva, si am plecat. Ca sa distrugi ceva, trebuie sa si arati cum ai sa construiesti in loc. Mie mi-a folosit scrisoare lui Chirila, si nu mai sint in liceu. Multe din gindurile pe care le aveam neformulate le-am regasit scrise de Chirila, si puse in ordine. Poate ca tie ti-a aparut prea multa poezie in ce-a scris Chirila. Eu am ales s-o citesc ca proza.

  • O liceana spune:

    @Alexandru Mi se falfaie mie de prejudecatile altora!
    Sunt la liceu, ultimul an. Am citit scrisoarea si am vrut doar sa-mi spun parerea in legatura cu bufoneriile pe care le cuprinde. Mi se par tertipuri de actor ieftin. Sfarsit.

  • Alexandru' spune:

    Păi cum, mă? „Sfărșit” tocmai acum când aflai și eu asl-ul? Și m-ai mințit că ții la mine…

  • O liceana spune:

    @Alexandru
    Femeile prin natura lor mint! :P

  • Alexandru' spune:

    @Liceeanca

    Ehh, ata ete… Mă retrag cu gândul c-am fost mințit mai puțin decât în alte dăți. Toate cele bune!

  • O liceana spune:

    Asemenea! :)

  • Mira spune:

    liceu si halex. nu mai imi umpleti spamu. dati’va un rande-vu.

  • s3gh3r spune:

    Adevarul doare (…) !!!

  • 1aTuffGrormenuesf spune:

    07025. [url=http://blogs.ign.com/partner55346429/2008/05/06/88882/][b]free credit report fraud[/b][/url]
    12922. [url=http://badcreditpersonalloanss.hi5.com/][b]bad credit need a personal loan[/b][/url]
    52. [url=http://comicsblips.dailyradar.com/story/free_credit_report_without_a_credit_card/][b]free credit reports[/b][/url]

  • Spit spune:

    toti stim ca liceenii sunt categorisiti. nici macar licean nus si stiu ce ai scris tu acolo e foarte adevarat. dar nu pentru mine, pentr ca vezi tu, exista o mare diferenta intre mine si ceilalti colegi ai mei. de fapt 2. 1 – manele dont hold a place in my heart – translation – manelistii sa vina sa suga de parca nu mai vine ziua de maine, si 2 – ZEITGEST, fuckers

  • cristean spune:

    @ SPIT: sper ca „fuckers” e misto, pentru ca „zeitgiest” e o aberatie. daca citesti biblia sau te uiti la zeitgeist e acelasi lucru. deci filmul „fuckers” se gaseste pe DC, pe torente, stie cineva?

  • Powerolac spune:

    Spit: altă labă tristă care crede că l-a prins pe Adevăru de pulă pentru că a văzut Țaitgaist.

  • iete spune:

    Draga domnule Pula,
    Peste 5 ani o sa zici: bai ce bou am fost cand am scris scrisoarea asta!:))
    cat despre Tudor Chirila si el a fost bou la vremea lui,dar din fericire el a reusit sa se alature in sfarsit rasei umane.A evoluat!;)(merita sa fie un bun exemplu pentru adolescenti). Ai preluat scrisoarea lui ca sa ce??aaaaaa….da cred ca m-am prins…ca sa spui acelasi lucru,dar cu vocabularul tau nelipsit de pula. sunt absolut sigura ca si tu ai fost un „pulet” prost acum 2/3 ani cu cont pe „hisictir”.
    Ma intreb cu ce scop ai scris tu articolul asta?

  • eu peste 5 ani spune:

    doamne ce oameni..unii inghititi tot ce va baga altii pe gat…respectiv „pula”…dar voi nu aveti creier sa judecati cum e lumea asta…sau liceenii…”:)am plans…si simt nevoia sa-ti spun asta…multumesc.”…sau cand ai dreptate ai dreptate… respect”…sau altii cauta sa fie primii care lasa un coment..”in sfarsit sunt si io primu comenatator undeva.”… adv e ca „Banii parintilor vostri nu va reprezinta. Va reprezinta doar ceea ce puteti scoate pe gura” si e foarte adevarata chestia asta …”Nu puteţi să schimbaţi lumea, pentru că nu produceţi nimic.”…imp e sa stiti sa luati ce e bun din fiecare si sa invatati…pt cei ce inteleg

  • Alexandru' spune:

    Deci la muie la toată lumea! Aşa… de-nceput de vară călduroasă.

  • SatanEsperar spune:

    bă boule…în primul rând nu te mai da tu mare că Tudor este prost..tu esti prost..
    Tudoar are foarte mare dreptate in ceea ce zice…toti kacatii in Parlament sunt nujste HOŢI ! şi 2…are dreptate si cu cititu…. ştie unu din aia din parlament cine a fost Balzac, Stendhal, Dumas, Dostoievski, Dickens, Tolstoi, Goethe…deci..nu mai critica un om de 5 stele ….
    şi nu o mai face tu pe grozavu
    Are dreptate utilizatorul ,, iete ” cu ce scop ai scris tu asta? ştiu ca tudoar a fost varza inaintea lui dar a ajuns cine a ajuns…eu iubesc trupa VAMA:X asa k …….astept raspunsu cu ce scop ai scris ?

    • Radu Post author spune:

      ca sa o fut pe ma-ta

  • SatanEsperar spune:

    eu am zis ce am zis…
    dar pentru oamenii inculti si drogati…
    il lasam in pace… 10 vom reusi..1 poate nu…
    asa k…
    lasam ratatii in pace.. ca sa nu mai ma cert etc..cu toti kkti

  • SatanEsperar spune:

    Cretinul de Chirilă vă spune să citiţi. La’ ca el a citit, şi uite ce prost a ajuns. Decât o carte proastă, mai bine un film bun. Decât o carte bună din care nu înţelegi nimic, mai bine eticheta de la un şampon. Cărţile nu te învaţă nici să gîndeşti, nici să trăieşti. E doar experienţa de viaţă a altcuiva. Pe care poţi să o compari cu a ta şi să tragi o concluzie.

    appp
    nu am citit cu atentie faza asta ;))
    deci pules dupa parearea ta de drogat nu trebuie sa citesti..trebe sa treci mena la calculator cu tigarea in gura…
    o sa ajungi un am de 2 bani..peste ani…..trofeu ( femeia ) o sa fie o baba si …nu te alegi cu nimica..
    trebe sa inveti , trebuie sa citesti daca vrei sa ajungi un om cunoscut…asa ca…
    am mai zis..
    las oamenii prosti in pace

  • SatanEsperar spune:

    bai gayule de RADU vorbeste in pula mea frumos…eu am zis dc esti idiot…daca nu te mai simti licean sa traiesti frumos..acuma si tie iti pare raawwwww ca nu am citit si eu un golan care sta si fumeaza si se da mare jmeker dar defat daca ii pui o intrebare din ,,Cultura Generala ” rade toata lumea cat de prost poti sa fii sa nu stii raspunsu la o intrebare simpla…
    si 2..stiu ca pe mata ai futut-o tu si ai ramas asa..cu ticu asta…
    si 3
    puteai sa iti ceri scuze vazand ca toti te injura pentru ca nu ai dreptateeeeeeeeee

  • SatanEsperar spune:

    ,,Nu va pot spune care e influenta lui Schopenhauer in Sarmanul Dionis si nici de ce este Eminescu un romantic intarziat. Foarte putini o sa va spuna cine a pictat Cina cea de taina si de ce Visconti a ales romanul lui Thomas Mann ca sa faca un mare film.”

    Deci baietii astia de cartier nu o sa stie raspunsurile la intrebarile alea …nu o sa stie cultura generala nici macar de Cina cea de Taina…sau Eminescu
    ei stiu sa fumeze si sa bea pana nu o sa mai stie de iei si a 2 zi o sa o ia de la capat pana cand vor sfarsi…si cu asta am terminat

    PUNCT !!!
    poti sa scrii ce vrei ca nu imi pasa..

  • samael spune:

    in Tyler Durden we trust

  • lauren spune:

    Neaparat audio, cu fundal proprice, va rugam :D

  • me, myself&I spune:

    e f bine sa citesti, inveti fmulte lucruri din carti;)

  • silviu spune:

    Am plans, si simt nevoia sa spun asta…multumesc!
    =))

  • cenarius spune:

    Scopul scisorii asteia este doar sa te dai grozav si desptept ,asa cum fac toti cocalarii. Cand apare un om bine intentionat, repede ii spulberi gandurile. Pai ma, autor cretin, ce vrei sa facem un loc de citit ? sa citim blogu tau de rahat ?? asa vom fi mai castigati ?
    Uita-te la tine ce rahat ai ajuns, nu poti scrie nimic concret, cu inteles, doar injuraturi. Cand te-a intrebat cineva de scopul scrisorii, rapid l-ai injurat. Frate, tu nu ai fost vierme, tu ESTI vierme, si vei fi pana la moarte. Pentru TINE nu exista speranta, nu pentru noi. Sa stii ca lumea apreciaza liceeni destepti , care se deosebesc clar de manelistii de zi cu zi. Poate tu nu-i deosebesti, si nici nu ma mir:-j. Atata te duce capu.

  • T. spune:

    Monsieur Radu, în primul rând, mulţumesc pentru că m-ai făcut să-mi dau seama că părerile pe care tot voia să mi le bage pe gât unul pe messenger nu erau ale lui, ci preluate în formă brută de la tine. De fapt n-ai niciun merit pentru asta, dar zic şi eu aşa, să fiu drăguţă.

    Am senzaţia că tot ce ai scris matale aici e la modul serios şi o să mă comport ca atare. Dacă nu-i aşa, atunci scuze.

    „Dragi Liceeni. Nu aveţi nici o valoare, din orice punct de vedere.”
    VALOÁRE s. f. 1. însușire a unor obiecte, fenomene, fapte, idei de a corespunde trebuințelor sociale și idealurilor generate de acestea; suma calităților care dau preț unui obiect, unei ființe, unui fenomen etc.; însemnătate, preț, merit.
    Adolescentul are o valoare provenită în primul rând din calitatea sa de persoană, de fiinţă umană. În termeni mai puţin filozoficeşti, are valoare pentru că are potenţialul de a fi productiv pentru societate, chiar dacă în momentul de faţă nu este. Pe lângă asta, mintea adolescentului mai poate să cace din când în când şi idei bune. Aşa, din greşeală, dar se mai întâmplă. E aiurea să spui că nu are nicio valoare.

    „Pentru oamenii de rînd sunteţi nişte paraziţi agasanţi.”
    Paraziţi, da, strict în sensul de persoane care nu produc nimic (şi chiar şi aici, nu e valabil pentru toţi, dacă îi putem include şi puştii de la ţară care produc la fel de mult ca şi părinţii lor la munca câmpului or shit). Agasanţi, asta diferă de la caz la caz. Nu toţi adolescenţii sunt agasanţi; ăia care sunt, nu-s mereu şi nu pentru toată lumea.

    „din cauză că nu produceţi nimic”
    Asta nu e din vina lor. Există nişte legi care te împiedică să te angajezi până la o anumită vârstă şi/sau în lipsa unor diplome (pe care le primeşti tot de la o anumită vârstă…), chiar dacă te poţi pricepe foarte bine la treaba respectivă. Când eşti minor n-ai prea multe opţiuni în ceea ce priveşte slujbele, indiferent de competenţe. Dacă cineva nu produce nimic nu înseamnă neapărat că e leneş sau incapabil.

    „Cretinul de Chirilă vă spune să citiţi. La’ ca el a citit, şi uite ce prost a ajuns.”
    OK, deci să înţeleg următoarele:
    Tudor Chirilă ne zice să citim.
    Tudor Chirilă a citit.
    Tudor Chirilă e prost.
    _______________________
    Punctul de vedere al lui Tudor Chirilă e automat prost pentru că pe el nu l-a ajutat cititul (eroare logică, ad hominem, dacă ştii ce e aia).
    şi
    Cititul nu ajută, pentru că pe Tudor Chirilă nu l-a ajutat. (eroare logică, generalizare pripită).

    Hai să-ţi zic care e faza cu cititul. Pornim de cele mai banale exemple de texte, textul tău şi textul lui Chirilă. Un adolescent, de exemplu eu, citeşte textul tău şi îl citeşte şi p’ăla al lui Chirilă. Bun. Cele două texte exprimă lucruri diferite. Eu le analizez pe amândouă, compar argumentele, le trec prin prisma propriei gândiri, şi pe baza impresiei pe care mi-au făcut-o textele îmi formez o opinie în acest domeniu. Tot procesul ăsta se cheamă gândire. Evident, niciunul dintre texte nu e de aşa natură încât să reprezinte un ghid care să te înveţe pas cu pas cum să raţionezi corect. Dar te poate face să-ţi pui întrebări, ceea ce ajută şi aia. Plus că, de la o anumită limită în sus, nu mai poţi stabili cu exactitate cine are dreptate. De aia există dezbateri, pentru că fiecare parte îşi poate aduce argumentele ei.

    „şi ne întoarcem la motivul pentru care nu aveţi valoare. Nu aveţi experienţă.”
    Non sequitur, am demostrat mai sus de ce.

    „Credeţi că aveţi, ba chiar mai mult decât un adult.”
    Trebuie să fii prost ca să crezi asta la 15 ani.

    „Peste 5 ani o să ascultaţi altă muzică, o să gândiţi alte lucruri şi o să vorbiţi cu alţi oameni.”
    N-aş băga mâna-n foc la partea cu muzica. Poate-s o persoană pe care o cam doare-n cur de muzică. Poate că nu m-am plictisit încă de melodiile de-acum şapte ani. Poate că altele nu ştiu şi n-am obiceiul să mă interesez de ce-a mai apărut nou prin muzică. Oricum, atâta timp cât nu asculţi decât 2-3 genuri de muzică şi adopţi complet ideologia ălora (da, mă gândesc la manelişti, hausări şi rockeri înrăiţi), preferinţele muzicale sunt irelevante.

    „Nu puteţi să schimbaţi lumea, pentru că nu produceţi nimic.”
    Io una mă îndoiesc că puştii ăia idealişti care vor să revoluţioneze societatea se aşteaptă să facă asta la vârsta adolescenţei. Adică, ce naiba… Poate oamenii au planuri de viitor, vor să se bage-n politică, vor să devină formatori de opinii. Or toate chestiile astea sunt posibile când eşti adult, şi pariez că la asta se gândesc şi ei. Zic.

    „Singura voastră şansă e că PUTEţI ajunge oameni peste câţiva ani.”
    O’rly? Păi şi înainte de majorat ce eşti, dacă nu Homo Sapiens? Pisică? Brontozaur? Nu ştiu de ce unii au impresia că omul nu-i om în fiecare etapă a existenţei sale.

    Comentariu prea lung, aproape că mi-e silă de mine însămi că am avut răbdarea să-l scriu.

  • GICUANTIFANTIS spune:

    Ce s’a secat sperietoarea asta de a scris un mare cacat aici (T), cat de distrus sa fi sa incepi sa analizezi la sange un articol de pe un hateblog/site.

    Punctu de vedere a lu Chirila e prost pentru ca el e un cretinoid tembel, nu mai analiza tot pana desi da cu virgula rau tu aproximezi in asa fel incat sa dea cum vrei tu, ca sa iti gadili egoul de cacat.

    Sunt 99.9% sigur ca esti una din orataniile despre care Radu vorbea in nush ce cacat de articol. LOL UR UGLY BICI!

    HAI2U

  • GICUANTIFANTIS spune:

    M-AM ENERVAT TOTI CARE SE IAU DE RADU SUNT GAOZARI INFECTI EL E NOUL MEU IDOL SI DACA IMI ZICE SA II SUG PULA PROBABIL O SA O FAC DESI ASTA MA VA FACE SI PE MINE UN GAOZAR INFECT DAR MERITA SACRIFICIUL PENTRU A FACE PE RADUCU FERICIT AMIN!

  • Alexandru` spune:

    Mereu am vrut să văd „Sora trei’şpe”.

  • wisher spune:

    Ai complexe. Mari complexe. Ti se pare ca noi, astia tineri, mai precis liceenii (si aia mai mici) ne credem mai presus decat voi.

    Suntem. Am invatat din greselile voastre si, fie ca iti convine sau nu, generatia noastra si cele care vin o sa schimbe ceva in tara asta, fie in bine, fie in rau.

    Tu probabil ca ti-ai ratat un pic viata. De ce zic asta? Nu vad niciun om de succes sa critice tinerii atat de tare cum ii critici tu. Pe un blog.

    N-am auzit de tine in viata mea si, daca o sa aud, o sa ma gandesc ca eu am fost prostu’ care a comentat la tine doar de dragu’ de a arata ca am pula mai mare ca a ta.

    Si da, sunt liceean. Si da, sunt un parazit. Da’ tu n-ai fost? Da’ ai tai n-au fost? Sa zici ca avem valoare neglijabila e una, sa zici ca n-avem nicio valoare e alta.

    Ti-as putea da exemple de „tineri fara valoare” sau „adolescenti de cacat” care au mai multe notiuni teoretice (desigur, inutile in viata de zi cu zi) decat tine. Tu te descurci pe strada, faci o combinatie, mai vinzi un 3310, ei o sa ajunga in corporatii si o sa duca vieti plictisitoare, fara sa se gandeasca prea mult ca n-au ce pune pe masa maine.

    Sa vad, cine e mai castigat?

  • DeMaio spune:

    @wisher – Eşti genial. Vrei să mori, te rog, tu şi toată generaţia ta împuţită? Asta pentru a putea să mai sperăm la un viitor, fie el bun sau rău…

  • wisher spune:

    Mai bine muriti voi sa speram noi la un viitor :)

  • Alexandru' spune:

    @DeMaio – De ce? Vrei să dea faliment ăștia cu etnobotanicele? c-am auzit că revin în forță.

  • wisher spune:

    @alexandru oriunde m-am uitat pe site-u’ asta, ai intrat in discutie ca noi in Uniune. Adica degeaba, ca milogii.

    Cat despre tineri: unii o sa faca bine, altii o sa faca rau. Momentan, noi (parazitii – nu trupa, noi liceenii paraziti) ducem in spate binele pe care l-au facut generatiile voastre.

    Pardon, care bine?

  • DeMaio spune:

    @wisher – Din nefericire, noi ăştia muncim pentru ca petardele ca voi să meargă la şcoală. Că na, sistemul de învăţământ pentru agramaţi şi analfabeţi e finanţat de la buget, adică taxe de la cetăţeni. De-abia aştept ziua în care să vă plătiţi studiile, ca să rămâneţi pe la 8 clase. Nu discut de tine, că pari a şti să te exprimi, dar cred că ştii bine la ce mă refer :)

  • DeMaio spune:

    @alexandru – Aş spune că e corect, până la un punct :))

  • wisher spune:

    Stiu foarte bine la ce te referi, iti inteleg frustrarea.

    Cand vezi ca platesti pentru unii care scuipa seminte in metrou, care se iau de babute pe strada sau care vandalizeaza un spatiu verde, proaspat amenajat, ajungi sa reactionezi precum o faceti voi.

    Da’ tot ma simt jignit de generalizare. Particularizarea, insa, lua prea mult timp.

    Si maica-mea plateste, si taica-miu plateste, si eu platesc (da, chiar platesc pentru ca si eu muncesc). Si o sa platesc. Da’ crede-ma, ca grosul bugetului nu intra in invatamant :)

    • Radu Post author spune:

      pulete de liceu. gugaleste-ma putin si o sa vezi unde muncesc si din ce scot bani. stai tu bazat ca nu fac combinatii cu telefoane in piata.

      am genul ala de loc de munca pe care l-ai vrea da n-o sa-l ai niciodata.

  • DeMaio spune:

    @wisher – Exact. Şi ai tăi plătesc şi sunt sigur că te apucă spumele când îl vezi pe colegul tău de clasă cu IQ-ul unei râme. Dar na, are dreptul la educaţie şi, fatalitate, are dreptul să şi voteze. Iar generalizarea vine din simplul fapt că marele procent…

  • wisher spune:

    Aia cu votatu’ m-a deprimat cand am vazut la stiri ca la Gara de nord unii ziceau cum i-a pus sefu’ sa voteze cu trandafirii. Si altii cand mi-au zis ca l-au votat pe Popeye ca e simpatic si le zice pe bune.

    Acuma sincer, eu cred ca prostia e la cote inalte in tara asta, indiferent de varsta. Poate prea inalte…

  • Alexandru' spune:

    @wisher – Păi deh, dacă nu pot ține pasul cu voi, măcar mă agit și eu de pe margine. Oricum, mulțam pentru atenție :).

  • wisher spune:

    Din intamplare, nu-ti cunosc nici numele, nici aspectul fizic, asa ca ce am gugalat nu stiu daca are legatura cu tine.

    Daca, insa, esti cel de la Catavencu, precum am gasit pe un site, toata stima. Nimic de reprosat.

    Dar faptu’ ca scrii la un ziar si ca, totusi, eu si multi oameni nu am auzit de tine nu te face cu nimic mai deosebit decat media populatiei, chit ca ai un salariu mai mare decat cel mediu pe economie.

    Problema ta ar trebui sa existe in alte sfere, nu in sfera tinerilor, printre care exista si cativa care chiar pot sa faca un bine societatii in momentul de fata, daca sunt pusi (si nu ma refer sa fie donatori de organe si nici nu ma refer la mine).

    Ti se acorda atentie, si bravo tie ca ti-ai castigat-o, dar de aici pana la a face abuz si la a-ti bate joc de niste oameni neexperimentati, care nu pot sa te combata (cu vorbe si idei) e cale lunga.

    Ia-te de cineva de varsta si experienta ta, nu de puleti de liceu ca mine.

  • wisher spune:

    Am vazut si eu cine esti. Ma asteptam la ceva mai puternic :))

  • wisher spune:

    Am vazut si eu cine esti. Ma asteptam la ceva mai puternic :)) si mai respectabil

  • Alexandru` spune:

    Ea gata, că vine Radu la roblogfest şi vă arată el vouă! Lapte-n ţâţe, sânge-n ouă. Ei drăcia naibi!

  • Teutzy spune:

    ce’i asta?:|
    e aiurea:))
    e adevarat ca nimeni din zilele noastre numai citeste…
    dar nici sa o spui pe stilul in care ai spus’o tu x_x

    • Radu Post author spune:

      numai inseamna doar. cuvintele pe care le cauti sunt „nu mai” . nu cititi si sunteti si agramati

  • ..... spune:

    Cea mai mare tampenie pe care am citit-o vreodata. :)

  • Acer spune:

    Cuvintele astea ar trebui scrise pe o plansa si pusa in fiecare clasa de liceu.

Adaugă un comentariu