Minoriada

Ştiu că mă citesc mulţi hipstări, aşa că o să vă explic ce s-a întîmplat între 13-15 iunie 1990 pe limbajul vostru.

Era după 89 un tip foarte interesat de personal branding care voia să pară super nonconformist şi îl chema Ion Iliescu. El tot o ardea hip că comunismul e foarte anii 80 şi că scena democarată e unde se întîmplă treaba culeanu. Dar prin 90 nişte elitişti l-au acuzat a fi poser şi că de fapt o arde mainstream neocomunist şi se preface a fi nou şi original. Aşa că el s-a gîndit să organizeze un happening ca să demonstreze tuturor că el e miez alt şi nu faker, deşi era evident că era destul de cool încît să nu-i pese de părerea unor hateri care nu înţeleg scena. Aşa că s-a gîndit el să facă ceva super undergound gen. Şi ce e mai underground decît minerii? Aşa că a invitat o gaşcă de mineri la un flash mob  în Piaţa Universităţii, să o ardă hater cu haterii, şi aceştia au demonstrat cît de democrat e Ilici şi că ăia de s-au adunat acolo sunt nişte mainstreameri prea superficiali să înţeleagă cum e să o arzi artistic, caftind tot ce e cu studii superioare pe o rază de cît a vrut muşchiul lor.

Şi căcatul ăsta a mai fost votat de vreo 2-3 ori să fie preşedinte fix de către părinţii voştri. Sunt sigur de asta, pentru că asemenea idioţi ca voi n-au putut ieşi decît din nişte oameni care au votat cu Iliescu.

Aş vrea să organizez o mineriadă la anul. Să ne adunăm cîţi putem, şi să mergem pe Valea Jiului şi să caftim tot ce pare că nu a terminat liceul şi e peste 40 de ani de acolo. Procentual, e şansa destul de mare să nimerim măcar un gherţoi bătăuş de studenţi de acum 20 de ani. Dar e prea puţin şi prea tîrziu.

Am putea să mergem să-l linşăm pe Iliescu, acest sinistru căcat comunist pe care istoria sper să-l pună în acelaşi capitol cu Ceauşescu. Iarăşi prea puţin, prea tîrziu.

Singurul lucru pe care putem să-l facem este o minoriadă. O mineriadă a noastră, ăştia care eram minori pe atunci. Nu caftim pe nimeni. Chiar nu ar rezolva nimic. Pur şi simplu aşteptăm pînă cînd odiosul moare şi ne ducem în Piaţa Revoluţiei să ne sărbătorim victoria amară şi tîrzie. Cu şampanie şi pocnitori.

În ziua cînd moare Iliescu, ne vedem acolo. Eu o să fiu ăla care şi-a golit toţi banii de pe card, a cumpărat o magazie de bere şi a pus-o la răcit în fîntîna aia, unde se aruncau studenţi acum 20 de ani, la ordinele sinistrului. O să bem, o să ne distrăm, şi la sfîrşit o să plantăm flori.

Că pînă la urmă, chiar altceva nu avem ce să-i facem boşorogului. Doar să ne uităm unii la alţii şi să ne înţelegem din priviri că ştim cine e, cine a fost şi ce a făcut. Neocomuniştii ne-au învins. Dar pe ei o să îi învingă în curînd natura. Bătrîneţea e o boală fatală. Şi istoria e scrisă de intelectuali, nu de mineri.

***

Comentarii (157)

  • A.C spune:

    cat de profund… eu zic ca pe langa bosorogu de iliescu sa-i mai urmeze calea si Base & Co si alte epave comuniste din prezent..asa putem face un turneu prin tara ,plantam flori peste tot, o sa luam locul olandezilor la cate flori o sa aiba Romanica..

    • tvee spune:

      io sint de parere ca ar trebui sa urmeze calea aia si tactu ala care la votat pe ilici si tea fatat pe tine pe cur, cacatule profund.

  • cockpuncher spune:

    prevad cea mai mare si mai de cacat discutie despre politica din istoria blogului astuia..succes!

  • Zymmm spune:

    sa-mi bag pula ca bine zici, pentru asa ceva cred ca as iesi si eu din casa.

  • Laur spune:

    Radule…. fuckin’ hell, merită să zbor o zi înapoi în țară numa pentru asta.

    Halde cititoru’ fruntaș, nu uita, azi pute a comunism în parlament pen’ că s-a căcat Ilici cu minerii lui în mij’ în 91. Și s-a șters cu democrația. Și nici cu Vanish nu iese.

  • gicu spune:

    aia din piata universitatii erau proto-hipsteri!

  • alle spune:

    asa e. are 80, n ai ce sa i mai faci. dar protestatarilor poti sa le arzi un pumn in gat ca s au trezit abia acum

  • zet spune:

    Mi-au dat lacrimile. Serios. Cand o fi sa fie, nu mai e mult pana atunci, pun si io o magazie de bere. Hai iliescu, mori!

  • ghicicinei spune:

    multi vor citi , putini vor intelege …. ca nu prea e cu pula , pizda samd

  • garcea spune:

    Nu prea e genul meu sa fac hanalize pa text si cultu´personalitatii lu´sefu´da blog, da´ chiar mi´a placut ce´ai scris tu acilea.
    Io la vremea aia implinisem opishpe ani de fro zece zile si aflindu´ma dpdv biologic pa culmea performantelor mele sexuale, ejaculam atit de precoce ca nici minerii nu m´au prins.

  • EvilConCarne spune:

    Astept cu mare interes ziua in care o sa se indrepte spre putreziciune totala (adica si fizica) sobolanul cacat de care vorbesti mai sus. Le-am promis si eu la ai mei ca le dau un rand de bere. Si-o sa ma tin de cuvant chiar dac-o fi sa le dau cu forta. Iar eu o sa ma simt mai bine decat dupa cel mai reusit futai. Si mai planuiesc sa ma pis dupa o lada de bere bauta pe locul ala unde il vor baga six feet under. Da’ nu vezi ca nu mai moare al dracu’?!

  • Tina spune:

    „Si ce e mai underground decat minerii?” :))
    Sa pui sa cante Jamiroquai, „Going deeper underground”.

  • namtab spune:

    chiar daca aveam vreo 9 ani in ’90, imi aduc si eu aminte scenele de la TV, cu tinerii care fugeau disperati din calea neandethalilor si cum iliescu numea stundentii „elemente” . auzi tu: elemente !! urat.. pune-i-as un element in ciorba.. hidrargir i-ar zice unii, mercur altii.

    p.s. daca mergem in valea jiului cu bate, riscam sa i-o tragem si lu’ mantzy si ar fi pacat, ca e baiat bun :)

  • Io spune:

    Radule, jos palaria pentru articolul asta!

  • VEZEU spune:

    bis…..bine mah…is mandru de tine……

  • Dima spune:

    da` decat deloc…mai bine putin si tarziu…

  • Bogdan spune:

    Cel mai trist (trist adica trist nu prost) articol ever. Sa curga berea!

  • unu spune:

    noi astia tineri suntem invinsii. iliescu si comunistii o trait frate o viata misto de sefi si o facut ce-o vrut sufletu lor.
    noi, ma rog, voi, dar ma includ si eu din modestie, traim o viata de drone pentru ca suntem prea putin educati sa ne duca capu sa facem ceva important.
    luam muie de la o mana de smecheri care lucreaza cu banii si care ne cumpara pe toti cu ce-i la moda (haine, telefoane, net, socializare, televiziune, ceainarii, pub-uri, bistr-uri, etc.) doar ca sa renuntam la ideile noastre care sunt deosebit de profunde, autentice, valoroase, revolutionare, justitiare, progresiste, etc.
    colegii de liceu care au fost prea slabi sa puna osu si capu faca ceva concret s-au apucat sa citeasca „scrieri” politice, psihologice, literate, filozofice cu impresii intelectuale ca sa poata acum emite pe blogu lor pareri si sa fie hr pr si junior sau senior nobody.
    in timpu asta niste civilizati din vest cu intr-adevar ceva stiinta in capu lor dau niste bani marunti pe ce-a mai ramas din pamantu, agricultura, industria si pseudospecialistii (ingineri, economisti, de-aia) si ii pun la treaba pe 1/5-1/3 din cat ii platit unu putin mai bun dar de-al lor si fac profit si se bucura.
    iliescu si pretenii lui o dat muie la o generatie de oameni care mai aveau ceva sambure in ei, cu labarii din generatiile noastre cred ca nici nu avea chef, asa de tare s-ar fi plictisit saracu.

  • Cartman spune:

    Jos palaria !

    Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

  • gicu spune:

    si io care credeam ca numa puleti si pizdute citesc blogul asta, da io-te ca mai sunt p-acilea si babalaci care aveau 18 ani in ’90! Dumnezo ma, azi maine vine unu sa ne povesteasca amintiri din Stalingrad.

  • Marghioala spune:

    „Aşa că el s-a gîndit să organizeze un happening ca să demonstreze tuturor că el e miez alt şi nu faker, deşi era evident că era destul de cool încît să nu-i pese de părerea unor hateri care nu înţeleg scena.”

    E, inteleg scena. Cea mai mare miscare hipstareasca evăr lansata de acest anti’mainstream poser, Răducu. Neocomunist style, ca si fratii rusi beau de rup la’nmormantari.

    • Marghioala spune:

      Imi place cum zic astia cu „jos palaria”. Plin de hipsteri followerşi.

      • garcea spune:

        mamaie, asociatia shapobashilor quattrogenari te saluta vomitandu-ti in basca!

  • Onix spune:

    Iliescu, aceasta vulpe batrana unsa cu toate alifiile pe la Kremlin, Leningrad, Stalingrad! Ca l-au scolit bine baietii cu sapca rosie. Cat despre jocatorii de oina deghizati in mineri (sau invers) din centrul Bucurestiului…Tov Ilici va plati in Iad. Ca in tara asta „elementele” nu il pot atinge, iar pentru un Presedinte cu coloana vertebrala mai trebuie sa asteptam!

    PS: Nu sariti repede sa ejaculati pe comentariul asta! Da, stiu, nu mai exista Leningrad, ca si-a schimbat „palaria”! Dar pe vremea lui…era!

    • gicu spune:

      care iad? pula mea, batranu-i ateu declarat! il doare pe el in sfincter de superstitiile voastre!

  • Cartman spune:

    Marghioala sa te duci sa ii faci un blowjob lu iliescu?
    E chiar atat de penal sa iti placa un articol?
    Tu esti hisparita pulii care e prea culeanu sa recunoasca ceva vreodata fututen gura de sparta.
    Acum mai sunt hipster sau sunt un dorel nefutut? Curva dracu

  • unu spune:

    (fara sa faulteze) marghioala 1 : 0 cartman (musca si zgarie)

  • Marghioala spune:

    Cartman, ce e ma? Am dreptate, asa’i? Aaaaah, cat de emotionant. Nu mai pune ma suflet, ca asa si’au facut unii armate. Prin manipularea maselor credule. Maine poimaine ai s’ajungi sa futi nespalate cu floci la pizda si sa porti palarioara. E o conspiratie! O sa va transformati toti si o sa umpleti lumea de biciclete.

    Si io nu’s hipster. Io’s hipster-hugger. Categoric mi’ar placea sa ma iau in brate cu toti hispterii cum am facut in Cismigiu, vai, n’o sa uit. That would be so John Lennon, „Imagine”.

  • jimerino spune:

    vine si bucurenci daca e cu plantat flori.

  • Donian spune:

    Frumos ai zis… Ne vedem in Piata Revolutiei?!

  • Paul spune:

    Sper sa nu te oftice prea tare comentariul acesta: ce frumos ai scris de data aceasta.

  • Cartman spune:

    Mi-am exprimat eu parerea despre anii 90? Am zis doar jos palaria vizavi de articol. ADICA MODUL IN CARE A FOST SCRIS.
    Deci pisi ai calcat in strachini. Totusi m-ai ghicit de bicla dar nu in totalitate. Merg pe bicla de cand ma stiu si nu de 1 an doi ca toti labagii sa arate si ei ca sunt in trend.

    • Marghioala spune:

      Băăăăe, ce’ai ma? Esti inca’n faza de negare si te’ataci de parca te’am prins la futut in cur.
      Pune’i frana. Gata. E un post contradictoriu bun. Numa ca m’amuza pe mine aplaudatu’ asta instinctiv.

      • Cartman spune:

        Ingrop eu securea…. ca un troll hipstar in devenire.

  • AI spune:

    eu va fac senvisuri. numa ‘ s-o mierleasca.

  • Slayer spune:

    iarasi o dati in false probleme… daca ramolitul ala batran comunistoid e problema romaniei… eu ma cac in sus..

    pai ala a fost problema atunci, acum problemele sunt mult mai mari… hotii mafioti si dictatorul lor sef mi se par muult muult mai problematici ACUM…

  • Gia spune:

    Eu l-am vazut asta iarna pe la stiri cand ii zicea lui John Simpson de la CNN, cu zambetu’ lui ala tupeist, ca daca ar fi judecat sau inchis (parca era vorba de Revolutie), ar protesta toata tara.

    Nici nu stiam daca sa rad, sa ma enervez sau sa imi fie mila.

  • carmen spune:

    Din tot textul, cel mai mult mi-a placut ultima fraza.
    Jos palaria!
    Si daca ai ceva mai multi amici , care gandesc la fel ca tine, nu suntem o natie pierduta.

  • TheCreatrix spune:

    un anumit ziar nici nu mai are haz fără iliescu.

    salut gia si margioala. black nails today.

  • arbaitmachtfraieri spune:

    Da, Iliescu…Dar ce e mai trist: noi nu o sa prea avem in graba politicieni mai buni ca el. Tot ceea ce putem sa producem sunt vadimi, becaloizi si putoi care ar reforma politica.

  • diana spune:

    e prima oara cand merita sa pun un comentariu aici!!!

    • Radu mic spune:

      Si ce comentariu interesant ai lasat in plm:))

  • hornii hamster spune:

    pentru asta tot respectul si jos palaria.
    nu de hipster, de respect ;)

  • veone spune:

    Mi-am dorit dintotdeauna sa-l flegmez in ochi pe criminalul de Ilici, iar cand mi s-a ivit ocazia, la Bookfest acum vreo 7 ani, n-am mai avut curaj. Sper sa indraznesc macar cand o fi pe nasalie. Desi n-as vrea sa moara pana cand nu cunoaste macar spaima ca va fi arestat (ca arestat pe bune oricum nu va fi, din nefericire).

  • Mihai spune:

    O sa fiu acolo cu berea-n mana. Cand o fi..

  • ioana spune:

    coaie, eu sunt din vale
    minerii de pe vremea aia au cam crapat de cauze naturale

    • veone spune:

      @Ioana: il stii si pe unu’ Adrian Batuca?… Zi si eu.

  • Zwk spune:

    Eu mă bag. Aduc bere, ţuică şi petarde (de fapt e pistol dar tragem cu oarbe).
    Şi când e fericitul eveniment? Nu-l putem apropia?

  • Cockwork Orange spune:

    Deznadejde si disperare. Asta mi-aduc aminte.

  • Fane spune:

    Dupa ce bem bere in piata, putem sa mergem sa aruncam cu cacat in mosii care merg sa-si ia ramas-bun de la el? Pls, pls

    • Mihai spune:

      FARA VIOLENTA TOVARASI!

    • mhm spune:

      vrei sa pui mana pe cacat? bravo, tinere! asta da om

  • acelasi spune:

    ..foarte tare articolu`. Da observ o ciuda, justificata de altfel, pe Ilici… Baselu` ..etc. Eu ma intreb oare cand generatia asta de hipsteri (printre care ma numar si eu) va intelege ca omu` de sus, fie el baselu` sau ilici,nu a facut, nu face si nu va face niciodata singur de capu` lui nimic.. are o groaza de „ajutoare” ..care de multe ori sunt cei care l-au platit sa ajunga acolo (nu mai vorbesc de interesele externe.. sau fosta burghezie cosangvinizata).
    Ca sa intelegeti cum functioneaza defapt lucrurile, eu va zic ca stiam de cresterea taxelor (in europa si america) de pe 13 aprilie :), de la bilderbergi, (cand boc si cu ai lui inca o ardeau in bonusuri)…
    dar de baut vin sa beau si eu la scufundarea epavelor.. clar.

  • Marghioala spune:

    Creatrizda, te’ai apucat deja de plantat? E, uite, in semn de solidaritate, cand vine momentu’ o sa plantez si io Phaseolus vulgaris si Allium in jardiniere la mamaimea pe balcon, imbracata’n pionier. Nu mamaimea, io. Nu merg cu voi, frate, ca daca plantez public vin ţiganii si mi le fura si nuuu.

    • namtab spune:

      lens culinaris, psaliota campestris, brassica oleraceea gongylodes si solanum tuberosum, s-o pui de-un ghiveci macar. in ghiveci. in pionier. nu io, tu.

  • moceanu spune:

    sper ca e troll si nu o arzi pe tripul „caring” re: acest subiect

  • Dragos spune:

    Vor fi prea multi fraieri cocliti prin Piata daca da coltzu’ Ionica. Dar veti puteti adauga mental inca unu’ care se va face muci de bucurie, in timp ce va injura din toti rarunchii in centrul Madridului toata clasa politica romaneasca (ori fosti membri de partid, ori hoti, ori inculti, ori combinatii). Lustratia ar trebui sa aiba ca efect (RETROACTIV) 20 de ani de munca silnica.

  • SingurEu spune:

    CTP a zis la un moment dat că adevăratul Iliescu se poate vedea la nivelul ochilor, când treci peste zâmbetul lui de bunicuţă.
    Deci se ia o poză a lui şi se înnegreşte totul, mai puţin partea cu ochii. Iar acolo se vede răul în starea lui pură.
    Din păcate, răul nu se va duce odată cu el. Ci va trece în următorul, ca-n ,,Demonii printre noi”. Asta, dacă nu a trecut deja (http://furtdecurent.com/2010/05/traim-vremuri-sinistre/)…
    Da’ io mă bag la paranghelie!

    • arbaitmachtfraieri spune:

      SingurEu, probabil ai uitat intre cine aveam de ales. Nu zic ca pdl e cel mai bun partid (e la fel de cacat ca pnl sau psd, desi pnl cred ca ar trebui sa crape, ca sunt niste pizde care fut meciul). Dar sa crezi ca basescu e „raul pur” e cam copilaresc, oricum ai incerca sa-l definesti. Mai ales cand negi tot contextul in care se intampla toate acestea. Si Basescu e un fel de Iliescu, prin abilitatea politica cel putin. Cat despre CTP, am auzit eu mai demult ca CTP scrie mai prost decat se inoata baselu’. De acolo se trage.
      Cat despre restut, eu zic sa bem vodka. Ca nu se poate sarbatorii chiar cu orice…

      • SingurEu spune:

        Ce-am vrut să zic eu e că Băsescu tot un fel de Iliescu e. Şi nu e numai el. Mulţi ar fi Iliescu, dacă ar avea ocazia.
        Asta e rău.

  • ;fls;lfkgkdfbgl;dfgk spune:

    bha, eu am un chivas de v’o 12 ani. iti zic doar tie ca mna, n-o sa ajunga la toti. bara-bara?

    • Radu spune:

      clar. ma gandesc si io ca merit sa beau ceva mai fain decat restu

  • Whiplash spune:

    Iliescu merita orice numai moarte nu. Ar scapa prea ieftin. Ar trebui torturat macar cate o data de fiecare student caruia i s-au rupt oasele la mineriada. Si apoi de generatiile de dupa care inca sufera efectele „tranzitiei”.

  • shotaie spune:

    sunteti invidiosi pe iliescu vad

  • penguins_can_and_will_fly spune:

    te iubesc.
    si cred ca esti cel mai talentat scriitor roman pe care l-am citit.
    si i-am citit aproape pe toti.
    postul asta tocmai s-a pisat cu jet si pe fratii Jderi si pe verii lor.

    • Anda spune:

      a. ce necitit, me chere, ce idiot!

    • Anda spune:

      Pt tine ierea comentariul care apare după Radu. A și felicitări pentru nume. Relevant, adecvat, așadar bine ales. Boemia pulii.

  • Unu' dintre reni spune:

    @vreauultimulloc – ai folosit o formula de incheiere cel putin interesanta. defineste-te!

  • bla bla spune:

    Numai eu am aici o admiratie imensa pt dinozaurus Ilici? eu sincer as fi prima la librarie daca as stii ca se scoate o carte despre metodele de manipulare a maselor, bazata bineinteles pe cazul Ilici.
    Acum, nu zic ca nu i-as pune piedica pe scari la maimuta, dar voi realizati ca omul asta a fost la conducerea tarii 10 ani…si asta prin voturile noastre/parintilor/bunicilor, si ca in momentul asta nimeni nu se atinge de el!
    Pe mine nu ma intereseaza ce a fost la revolutie, pe mine ma intereseaza cum a facut totul Ilici…cum a pus totul in miscare, ce metode de manipulare, cine l-a ajutat.
    Vreau sa fie capturat dinosaurus si supus la teste…si chestionat pana nu mai ramane nimic din el.
    Macar sa nu ramanem tot prosti, cum suntem si pana acum!

  • bla bla spune:

    *cum suntem si acum!

  • CaTa spune:

    Sunt de acord ca base+boc+cine a participat la scaderea salariilor si a pensiilor(in principal) trebuie sa pateasca ca si ceausescu, sau cum a zis Radu, o minoriada.
    e principala minciuna a lui base. Facem REVOLUTIE!!!

  • Day spune:

    Hai sa punem mana de la mana si sa angajam un asasin profesionist , boc , base ,liescu….

  • G.Marian spune:

    mai stiu eu una tare despre asta… cu acordul lu’ nea’ radu pun si adresa de unde sa il luati:
    http://www.ungurubulan.ro/……….Audio…..Sezon 3…..320.Dj Nelu live @ Bucuresti 1990

  • G.Marian spune:

    plm… nu merge daca faceti click pe adresa…. dar cred ca ati inteles si singuri unde bat… ca de’…. sunteti baieti destepti…. din generatia a treia…

  • vasile spune:

    bha… comentez rar pe la tine raducule, ca mi-e lene sa renunt la berea din mana pentru postarea de pe blog… dar aici meriti o lauda…
    CHIAR FOARTE TARE ASTA!!!
    stai linistit ca o sa ma bag sa-ti spun ca „puti, ma, puti” si cand scrii tampenii si ma inoportunezi pe-aici…

  • Deutschland_uber_alles spune:

    Nu mai vin pe aici că te-ai făcut om serios şi mă deprimi.

  • Radu mic spune:

    Frumos…luna viitoare de ziua mea iti zgaltai monitorul cu un buzz si dau o bere langa fantana cat despre bere si petarde ….pana moare asta …plm…da promit ca vin cand va avea loc evenimentul sa ne distram ..desi o sa l planga o gramada de babe…posibil sa declare fututii zi nationala de doliu…

  • Alex spune:

    ATAT DE IDIOTI SUNTETI INVAT NU CONSTIENTIZATI CA RADU E ACTIVIST BASIST? NU PREA VAD NICI MACAR UN CACAT DE RECLAMA DE 1X1CM PE SITEUL LUI, DESTUL DE SUSPECT… SAU OMU SE TRAGE DIN ROBIN HOOD? INJURATI-L VOI PE ILIESCU PUSTI CORDITI CA D-AIA MURITI DE FOAME-N CASE, CA ILIESCU E LA PUTERE SI VIN MINERIADELE PESTE VOI…

    • slobozitorul spune:

      iliescu sa traiasca, ca-i ca pula-n tara noastra!

  • blink spune:

    Minoriada asta, implica si ceva minore ?

  • DaProphet spune:

    Ma bag si io cu 2 lazi de bere cand o crapa.Iarasi ma bag si la pisat pe bosorogii de se duc sa ii puna flori.
    Totusi cu Basescu cum ramane?: )))

  • Sadoveanu spune:

    fain. iti sade bine cand esti mai serios.
    ca sa iti raspund la ce mi-ai scris recent, daca ai ajuns sa iti scrii cu virgula realizarile, nu prea e in regula. adica ce anume te face sa ne explici asa indarjit cat de tare esti(nu o data ai facut-o)?
    ar trebui sa iti notezi undeva pe acei care te iau din cand in cand la pula, nu-s multi. e ca in viata reala, unii mai gandesc ceva, altii vand arpagic. si sa-i scoti la o bere, zic.
    daca stii cum e in viata reala, caci daca explici unor cretinei de pe net cam cat de tare esti tu, dai semne ca nu stii.
    tu parca ai facut psihologia.
    hai noroc.
    desi nu m-ar surprinde sa-mi raspunzi cu pula.

  • Bula spune:

    Iee… Bere gratis… Ieeee… Jos comunismu’… Ieee…

  • silvia spune:

    Pe nea Ilici l-a pus oleava la punct Gorbaciov din cate am citit prinz iare. Si l-au mai hulit si la o lansare de carte , culmea tupeului, tocmai despre mineriade. Oricum, am observat ca se chinuie tare mosul sa se justifice prin presa pt ce a fost atunci. O sa moara cu gust amar in gura pt ca stie ca in istorie va fi cinoscut mai ales ca fiind cel care a adus minerii la Bucuresti si care l=a impuscat pe Ceusescu prea devreme. Suficienta tortura pt el, ca avea mania lui Ceasca: ar fi vrut sa fie si el „cel mai iubit fiu al poporului”.

  • Culmel spune:

    Fratilor cu motiunea asta de cenzura avem ocazia sa vedem idiotii pensionari de acum, votantii lu” Ilici de atunci prostii indoctrinati de ANTENE SI Realitatea ,pe aia care trebuie sa-i invinovatim ptr unde am ajuns , pe parintii si bastarzii lor cu IQ sub 50 …ACUMA sunt in fata parlamentului scandand „Jos Guvernul” intaratati de Ponta si tot acuma putem sa-l asteptam pe Ponta sa iasa sa-i spunem vre-o 2 cu molotovu………………………..

    • jimerino spune:

      intampina-l-ar si pe tac-tu mare la fel pe lumea ailalta!

  • Cata spune:

    Linsarea lui Iliescu este o mare rezolvare, ce-i drept, la toate problemele din acest moment. Haideti sa nu traim in trecut ci sa privim inainte catre un viitor in care chelu’-stramb-in-muie-de-la-alcool ne va scoate pe toti din mizerie. Traiasca sistemul anti-tunami de 9 milioane de euro instalat pe litoralul romanesc in plina criza!!!!!!

  • Luke spune:

    CTP nu prea e de acord cu tine

  • Vlad spune:

    Nu-l urasc pe Ion Iliescu si nici nu vreau sa ma „inteleg din priviri” cu cei care-l urasc pe motiv ca „stim noi cum stau lucrurile”, mai cu seama ca cei mai multi dintre noi habar n-avem cum stau.

    In rest, cred ca autorul acestui text are dreptate mai cu seama in replica pe care o da unuia dintre comentatorii sai: „hai sa nu exageram”. Poate ca intr-adevar asta ar fi o solutie.

  • Rogue Filth spune:

    asta e mai tare decat problema de masculinologie pentru bac la patrat.
    te-ai intrecut pe tine

  • tvee spune:

    vine ea si ziua in care crapa ultimu bolsevic din europa.
    nu exista cuvinte sa insulte un tovaras kaghebist ca ilici.
    sincer sa fiu nu credeam ca ai sa iti exprimi vrodata convingerea asta mestere radu, ma bucur ca tiai dat seama ca tre sa de doara in pula standard.
    ne vedem in ziua cea mare cu sacosa de bere la suptbratul.

  • Icredibil spune:

    Ce Site dplin de inculti cu limbaj invatat in casa de la parintii vostrii. Intre zece palme si 3 sticle de „saniute” va invata si limba romana a ?

    Retardatii dreaqu …

    • slobozitorul spune:

      bine ca-i ma-ta desteapta si te-a-nvatat sa-i faci pe altii inculti in timp ce sugea pula pe la colturi

    • Deutschland_uber_alles spune:

      Mie „dreaqu”-ul tău numai românesc nu-mi sună.

    • EvilCC spune:

      Prostane, vostri se scrie cu un singur i.

  • Red Baron spune:

    OK, Radu! Chit ca eu eram major la vremea aia.

  • Arogant spune:

    Neocomunist cum o fi el, a fost cel mai bun presedinte pe care l-a avut vreodata tara asta. Asa ca nu va mai cacati atata pe voi bai neamuri de muila.

    • Red Baron spune:

      Nu esti arogant, esti idiot!

      • arbaitmachtfraieri spune:

        Chiar daca nu ne place Iliescu, e cam adevarat. Dintre ceilalti doi, Basescu are sanse sa-l ajunga. Problema e la ce…
        In momentul in care Ratiu nu a iesit presedinte in 92 s-a dus pe pula tot in tara asta. Si tot gunoiul de care am avut parte la motiunea de cenzura a confirmat asta. Bine ca nu a trecut. Sa suga pula toti stangistii-populisti care nu au simtul realitatii.

    • Marius M spune:

      Cel mai bun presedinte? Inseamna ca esti retardat, cel putin. Un presedinte bun nu facea ce a facut el, nu aducea minerii ca sa omoare lumea in Bucuresti…

  • Tase spune:

    Asta e primul articol care merita luat in serios. Eu unul ma bag cu banii de pe o luna de misiune in Afganistan.

    • Portocalu spune:

      Ete si tentativa de legionar unde statea ascunsa..pe net.Tine de bani ma ca acusi te vedem la tv cum vi acasa..pa nasalie

  • Bibi spune:

    Radu, multumesc ! Voi fi acolo.

  • Dante spune:

    Minerii si nu numai ei fac parte dintr-o patura sociala si probabil umana care nu are inteligenta individuala ci doar de grup. Grupul se identifica 110 % (ca Fane Iovan la mondiale) cu un lider (leader ?) care stiind ce probleme au, nu trebuie decit sa-i gidile cu o explicatie convenabila gen: Futu-in gura de studenti ca de aia nu ne merge noua bine in tara asta. Metoda e veche.

    • Vlad spune:

      Aplicatie practica a mecanismului pe care il explici tu: „Futu-l in gura de bolsevic batran, ca de-aia nu ne merge noua bine in tara asta.”

  • Ady spune:

    Eu iau de 10 Ron panselute. Si doua navete de bere. Desi Radule, eu cred ca Ilici e cyborg si nu mai moare niciodata.

    • Vlad spune:

      Daca nu mai moare niciodata, pe langa ca va impiedica astfel sa va faceti de ras, inseamna ca, tocmai el, dovedeste ca exista viata vesnica. Fata cu aceasta perspectiva, Ady, ti-ai fi dorit sa fii ateu?

  • Qostache spune:

    De-le bortzii lei…
    io am examene si stres cat kina si altii comenteaza intalijant pe ceva pe care ar trebui sa se rada si atat.Sau nu. bortzii lei de stiutori…
    va zic io daca nu va zice Radu-dumnezo: mai du-va-n pula lu’ hector, binie, mno!?!?

    • Vlad spune:

      Pai daca ai examene, du-te si invata si nu mai pierde vremea cu citit comentarii aiurea si scris raspunsuri la ele. Acuma cine o fi de vina ca tu nu esti in stare sa-ti vezi de treaba si arzi gazu’ pe net?…

  • ove spune:

    problema e ca si daca moare, o sa fie destui care sa-i duca dorul

  • ion spune:

    de ce scrii cu î din i ca gayu?

    • Radu spune:

      ca la munca ma pun sa scriu cu î, acasa incerc să scriu cu â. rezultatul e că in ambele locuri jumate îs â şi jumate î

  • bogdan p spune:

    nu ca asi tine cu politicienii … dar pe ashtia din neam de pula intoarsa nui primeste pamantu cu una cu doua….cat despre moartea infamului noi degeaba dansam hora unirii , platam flori si bem de bucurie daca inca se resimt gharele comuniste in jugulara tarii . partea proasta e ca mai avem de suferit de pe urma celor 3 (daca nu ma inseala memoria) mandate a hienei

  • Un Om spune:

    Î e la extremităţi, â e înăuntru, la fel cum face mama cuiva când i-o îndes…

    • Radu spune:

      hai, sa mori tu, invata-ma cum se scrie corect si cum se scria acu 30 de ani. apoi ia un catavencu si vezi cum se scrie acolo.

      • Un Om spune:

        acum mai mulţi ani, se scria sînt în loc de sunt, aşa că nu prea mă interesează gramatica, doar făceam un apropo sexual

  • hm spune:

    Care e ala scris de tine in Catavencu de azi? Nu de alta, dar nu prea au gust. Is cam seci toate de la rubrica mondena.

  • Un Om spune:

    sincer, caţavencu nu prea au multe chestii interesante ori amuzante, doar vor să pară aşa

  • shotaie spune:

    asa cum ?    

  • Red_Fox_from_the_Heavens spune:

    Jos komunystii !!@1!

  • Vicius spune:

    poate vin si eu la adunare :)
    off topic: centaure, de pozitiile sexuale nu ne mai zici nimic??? :)

  • fute pitici spune:

    măăăiiii…. pentru textul ăsta, dacă ai fi fost ardelean, te-aş fi târguit de ginere cu a’ tăi şi ţi-aş fi dat juma’ de împăraţie… cu ipotecă cu tot :))
    ai cap şi talent cu caru’ măi copile! nu-ţ’ mai bate joc de ele !
    eşti un scump şi un drag împ’eliţatule, exact felu’ de ficior pe care mi l-aş fi dorit… boule! ;)

  • Whiplash spune:

    Tovarasi, treziti-va! Sa fii socialist nu mai e o vedere atat de progresista pe cum era acum vreun secol. Voi astia care continuati sa-l pupati in cur pe Ilici din snobism sunteti mai prosti decat snobii obisnuiti, pentru ca sunteti si retrograzi pe deasupra.

    Chiar daca n-o sa apucam sa-l pedepsim vreodata, macar in ziua in care o sa moara, am sa ies in strada sa sarbatoresc din toata inima. Macar la haz de necaz sa avem dreptul.

    • Vlad spune:

      Nu stiu daca ai sau nu dreptate cu socialismul – poate ca da sau poate ca nu, pentru mine nu conteaza. De asemenea, s-ar putea sa ai dreptate (sau nu) la faza cu pupatu-n cur – nici asta nu e relevant.

      Problema simpla este alta: vreti sa-l pedepsiti, e dreptul vostru – dar numai daca veti convinge pe cineva ca aveti intr-adevar pentru ce. Si am impresia ca voi tocmai asta nu prea puteti…

      Altfel sigur ca e o optiune si chestia cu bautul berii la moartea nu stiu cui; la cate banalitati se vad zi de zi, una in plus sunt convins ca nu face rau nimanui. Numai ca, in opinia mea, nu doar ca e o banalitate, ci si o prostie.

      In fond, n-ar fi mai bine sa va apucati sa produceti berea, in loc s-o beti? Poate ca in felul asta il veti injura mai aspru pe Iliescu decat in orice alt fel.

  • leana spune:

    Pentru ca sunt obosita, sau ma rog, poate doar proasta, am citit gresit titlul: mioriada. Dar zau ca ce am citit eu se potriveste mai bine … Adicatelea cat a fost Iliescu la putere noi, ca popor staturam ca oile conform mioritismului din noi, aplicand nonactiunea standard ca daca ne dai in cap ii transmitem mamei mesaje despre cum sa ne ingroape. Acum, ca ne dau altii in cap, jinduim la moartea aluia care si daca ar mai trai 20 de ani tot nu ar mai conta, ca raul l-a facut el de mult. De ce m-ar durea pe mine in paispe daca moare bosorogul? M-a afectat si marcat mineriada, da’ atunci trebuia facut ceva daca aveam coaie, acum e apa de ploaie.
    Cat despre conducatorii de azi, pentru a caror jelire in piata universitatii la un butoi de bere azi ar trebui facut ceva, cu ei cum ramane? sa asteptam 20 de ani ca sa putem visa ca vom bea o bere la moartea lor din cauze firesti?
    Din pacate, singura mea convingere politica din momentul prezent este aceea ca avem conducatorii pe care ii meritam, din pacate. Sa ne traiasca si sa ii injuram cand ajung la senectute.

  • Andrea cu un e spune:

    Leano, si io am citit mioriada initial si nu eram obosita. Acu’ ar trebui sa fac o glumita despre, da, vai ce proaste suntem noi femeile hihihi, noroc cu barbatii care mai salveaza aparentele speciei.

    In fine, io tre sa te contrazic la chestia aia cu meritatu’. Daca ar fi ce merit io, pe acolo ar fi plin numa’ de italieni din nord si de greci pana-n 35 de ani. Desigur, destepti, sarmanti, cu pula mare si bani kakalau. Aptitudinile lor politice ma lasa rece, in fond is pizda, ergo-s proasta, HA-HA, ce-mi pasa mie de scena politica atunci cand exista Louboutini.
    Asa ca, sa nu-mi vina mie Tzatza Leana sa spuna ca io merit ce-i acolo, mda?
    Zau asa, „avem ce meritam”, „Geoana e comunist”. „Basescu a vandut flota”, de unde ies ma astea, din „Hai sa fiu original si autentic” editura Truisme Bashite?

    Ah si pana nu uit, muie lu’ „Icredibil”.

  • Marghioala spune:

    E o conspiratie! De fapt ESTE mioriada. Scopul este sa se adune suficiente oite ale Domnului, poate da furtuna si le trasneste ca pe ale amaratilor alora din Petrosani (Hăhăhă). Daca tot nu se rezolva nimic, poate intram in cartea recordurilor pentru cea mai mare pastrama de oaie obtinuta prin combustie spontana.

    Mineriada, mioriada, minoriada, muieriada, same shit, differenet style atata timp cat exista un ciobanas la cel putin de 300 de oi am fost care are ceva de demonstrat si urla „THIS IS SPARTA!”

  • kesher spune:

    te bagi si tu in asta cu iliescu ca sa-ti trasezi granitele nonconformismului. trebuia sa o lasi la „eram mici, nu ma pricep”.

    • kesher spune:

      pula ta, esti de aceeasi parere cu toti tovarasi tai. Mai usor de scris imi imaginez, dar nu te fute la deosebire?

  • bogdan spune:

    esti zeul meu coa(n)e, bestial textul!

  • Portocalu spune:

    Ultimele 3 persoane de sex feminin care su scris deasupra mea sa se puna capra ca sa le pedepsesc.si daca pana termin de scris mai apare postu lu nush ce idiot.,.sa stea si el capra nu ma dau in laturi cand e vorba de dat la buci

  • portocalu spune:

    Apropo de text..e de cacat politica e total neinteresanta in ziua de azi eu ma uit la realitatea numa dimineatza ca sa mi se culce pula sa ma pot pisa linistit fara sa dau pe langa buda..si seara inainte sa adorm da si atunci tot din cauza pulii.

    • garcea spune:

      sinceritatea in general este de admirat, dar faptul ca pt tine pizda e un vis nu cred ca mai interesa si pe altcineva.

  • Cristi spune:

    Cred ca o sarbatoresc moartea fiecarui politician din 90 si pana astazi, cu foarte, foarte putine exceptii…

  • lucianB spune:

    foarte tare ideea, sper sa se concretizeze. eu ma bag.

  • mama omida spune:

    Bunicutzo da’ de ce ai gura asa de mare?
    – Ca sa te pot inghiti mai bine, draga mea, striga lupul si se repezi la biata Scufita Rosie si o inghiti. Satul, lupul se intinse in pat sa-si faca siesta si se puse pe sforait.
    THE END

  • Gay Brie L spune:

    E de Hall o’ fame asta, bre!
    Si, apropo de „o'” in loc de „of”, cum ar suna numele ista, bre: „House o’ fart”?
    A?

  • Dragoj spune:

    Asta-i o idee geniala bre! daca moare-n timpul saptamanii im i iau liber de la munca si ma imbat6 de fericire si ma arunc in fantana aia de la Universitate. Daca moare in uichend atunci o sa fie si mai misto, o sa tina trei zile si trei nopti. Daca nu mai batem pe nimeni propun macra sa-i alergam pe postcomunistii de 90 de ani care vin cu flori la biserica, e o idee si asta, nu?

  • Dragoj spune:

    De prea mare surescitare mi-au iesit din tasta gresite niste cuvinte; rectific: *macar, *imbat si taiem un i care e aiurea :)

  • Ronnie spune:

    belea, sper doar sa nu fim doar doi care sa bem acolo … a nu, mai e si tata care are sampania pregatita de 20 de ani

  • bogdan spune:

    si ce e mai underground decat minerii? inca rad…3 zile and counting :))

  • Marius M spune:

    Sunt de acord cu ideea de baza a acestui „gand”, dar nu am prea inteles limbajul. Oricum, clar ca si eu o sa beau cand o sa dea coltul Ilici, dar o sa beau din doua motive:
    1. De fericire – Ca a murit cel mai comunist om din politica, de la Ceausescu incoace
    2. De suparare – Ca nu l-a tras nimeni la raspundere, ca putrezeasca in puscarie

  • DaProphet spune:

    Ba,pe mine ma amuza ca sunt oameni care la 5-6 dimineata nu au altceva de facut decat sa comenteze postu’ asta.

  • Lecoq spune:

    Daca as scrie acum Muie Iliescu mancami-ai penisul sa mi-l sugi in timpul procesului de defecatie pana lesina unu din noi as fi un hipstar?

    E ceva pe lumea asta mai enervant ca zambetu’ lu’ Ilici?

  • RRR spune:

    Io mă bag.
    Aştept de mult asta şi am bătut multă lume la cap să ne veselim când o să crape jigodia aia.

  • Cata spune:

    Ne vedem in curand in piata revolutiei.

  • S spune:

    Am observbat un trend…ne place sa aruncam in stanga si in dreapta cu tot felul de cuvinte mari: bolsevic, comunist etc. Dar mi se pare mult prea unilateral articolul, mult prea alb-negru; iliescu=comunist si atat…mai sunt si nuante de gri. Nu se poate judeca un om doar prin prisma unui singur eveniment. nu zic ca a fost ceva laudabil din contra a fost o pata neagra. dar nu se poate anula istoria cu totul si sa o punem in dosarul de cacat si gata

  • Mihai spune:

    Unele greseli sunt de neiertat si de neuitat.

  • geronimo spune:

    Si mai propun ceva! Cand moare jigodia, sa ne pisam pe mormantul lui pana devine un soi de fantana publica! Aici as vedea utilitatea gestului, as vrea sa fiu fotografiat si postat pe net! Sa fim noii golani, huligani, haimanale, animale etc. Numai sa nu ne manance el coliva inainte sa dea ortu popii… Da ce pastele ma-sii! Doar n-o fi din clanul McLoad, manca-mi-ar opincile de stalinist criminal!!!!!!

Adaugă un comentariu