Un bac pe care poate să-l treacă toată lumea


Toată ţara se cacă pe sine cu bacul asta care a fost trecut doar de 45% dintre elevi. Am aşteptat să ce cace pe ei toţi, ca să pot să-mi dau şi eu o părere liniştit, fără să mai aud păreri referitoare la părerea mea.

A fost o ocazie bună pentru toţi oamenii trecuţi de 20j de ani să se simtă inteligenţi. „Că ăştia mici sunt proşti. Noi eram deştepţi. Învăţam şi eram culţi şi şmecheri şi cu mintea creaţă. În ce hal a ajuns omenirea şi ţara şi educaţia dom’le! E de la etnobotanice şi futut de mici şi dubstep, vă spun io!”.

Asemenea băşini intelectuale au în cap toţi mediocrii care de 3 zile se simt mai deştepţi pentru că au găsit oameni mai proşti decât ei. De parcă cu cât pică mai mulţi bacul cu atât le cresc lor mai mulţi neuroni. Buun. Un suav „sugeţi pula” celor mai sus descrişi. Să o luăm pe subpuncte.

Sunt ăştia din generaţia actuală de 19 ani mai proşti decât noi la 19 ani? Pe scurt, nu. Fiind o lepră imatură, umblu cu destui oameni de clasa a 12pea încât să vă spun cu mâna pe inimă că sunt la fel cum era oricine la vârsta aia. Sincer, chiar oleaca mai dumiriţi decât alţii. Eu aveam capul înfipt în cur la 19 ani în aşa hal încât îmi vedeam cerul gurii.

Sunt ei mai inculţi?

Da. Sunt. Da, citesc mult mai puţin decât orice altă generaţie. Dar nu e din cauza lor. E din două motive.

1. Există mult mai multe lucruri interesante pe care poţi să le faci acum decât acu 20 de ani. Nu sunt inculţi pentru că ar fi mai proşti. Sunt inculţi pentru că oricine ar avea TV, net, baruri, droguri şi alte veselii existente acum nu s-ar mai ocupa cu culturalizatul. Degeaba se cacă pe el tataie că el citea 3 carţi pe săptămână. Făcea asta că nu avea nimic mai distractiv de făcut, nu că îi plăcea lui să se dezvolte armonios.

2. Al doilea motiv, şi aici o să vă doară puţin capul, e că ce percepem noi ca a fi, în mod tradiţional, cultură, nu are relevanţă în adaptarea socială în mediul în care trăim. Nu, nu te ajută cu nimic dacă l-ai citit pe Kant în momentul actual. Ai o şansă mai mare să câştigi la LOTO decât să ajungi într-o situaţie în care e util să-l fi citit pe Kant. Acum o să spuneţi „herp, derp, dar nu e vorba numai de adaptare socială, trebuie să te şi dezvolţi mlădios ca persoană, herp, derp”.

Nu, coaie, nu e aşa. Până la 20 de ani singurul tău scop în viaţă ar trebui să fie adaptarea socială. Dacă o sacrifici pe asta pentru a acumula cunoştinţe ajungi un labagiu trist. Te poţi ocupa de dezvoltarea armonioasă a sfeclei DUPĂ ce ţi-ai găsit un loc confortabil în societate.

Deci da. Sunt mai inculţi. Ăia care vin o să fie şi mai inculţi. Partea bună pentru ei e că asta e irelevant pentru bunăstarea lor şi a societăţii. E relevant pentru clubul ăla mic de oameni care l-au citit pe Kant. Un club din ce în ce mai mic, care în 10 ani o să fie mai mic decât cel al oamenilor care şi-au băgat o sticlă în cur. Degeaba vă simţiţi voi mai deştepţi decât ei. Ei sunt mai mulţi, ei sunt mai adaptaţi, ei fac societatea. Şi în societatea lor în care nu contează absolut deloc câţi ani a domnit Ştefan cel Mare e la fel de justificat să te simţi tu deştept că ştii cum e justificat să se simtă ăla anterior menţionat deştept că şi-a băgat o sticlă în cur.

Şi atunci ce s-a întâmplat anul ăsta?

Foarte simplu. Corectare mai serioasă, camere de filmat. A fost cel mai apropiat de realitate BAC din ultimii ani. Din 60% care il luau anul trecut, 30% îl luau pe bune, 30% pe copiat, corectat la mişto şi alte glume de sistem prost. Anul ăsta a mers cu mica ciupeală ceva mai greu.

Sunt sigur că la un bac complet corect si ideal, doar 30% dintre elevi ar promova. Şi acum, şi in 2005, şi în 1995 şi oricând vreţi voi. Anul ăsta a fost doar un bac mai aproape de realitate.

Şi acuma o să plângă 55% dintre elevii care au terminat a 12pea. Că frate, coaie, gen, de ce să se se apropie de corectitudine cu noi, gen, şi nu cu ăia de după, sau cu ăia de dinainte? De ce gen, frate, coaie, am fost noi ăia primii de ne-am luat-o pe naşpa, şi nu ăia de anul trecut, care copiau cu cărţile pe masă şi acuma râd de noi?

Păi, trebuie să înceapă de undeva, nu? Hai, gata cu moda asta. Toată lumea ia bacu’ şi face o facultate. Toate vânzătoarele de chioşc de colţ de bloc cu salariu de 7 milioane sunt masterande în comunicare şi toate chelneriţele sunt anul 3 la relaţii internaţionale. Mai puţină şcoală degeaba şi mai multă muncă bă, lăsaţi vrăjeala. Că dacă termină toată ţara o facultate asta nu înseamnă că brusc o să apară 23 de milioane de slujbe de intelectuali. Sau că o să vrea vreodată vreun partid să trimită un ambasador în japonia şi brusc o să existe dialogul ăsta absurd între doi parlamentari:

– Coaie, pe cine trimitem ambasador în Japonia, pe văru Gică care cotizează?
– Nuu, hai să găsim un om care a terminat facultatea de relaţii internaţionale!

Serios, bă? Cre-că suntem ţara cu cei mai mulţi ospătari cu studii superioare. Nu e muncitor la McDonalds care să nu fi terminat o facultate.

Uite, vreţi un bac pe care să-l treacă toată lumea? E unul la Galaţi. 2 lei de persoană.

***

Comentarii (229)

  • Ganja man spune:

    Ce BAC frate, ce facultate, lumea in care traim se duce pe pula lent da sigur … sa vedem ce o sa faca degeneratiile urmatoare, macar 1% sa stie ceva ca in rest o sa faca robotii de toate :D, cum zic parazitii, curvele o sa suga pula conectate la 3g!

  • Ganja man spune:

    Inca ceva, degeaba suntem noi destepti daca ne conduc niste tarani betivi cu 2 clase ajajajaa.
    Sa traiti bine !

    • 1 spune:

      esti primu care se considera destept… :)))

  • patrick spune:

    primuuuuu…. si inca ceva: problema nu este legata de kant sau de stefan cel mare. astia care au picat NU STIU TABLA INMULTIRII! hai scrie un paragraf in care sa ii aperi si de lucrul asta, poti, radule? nu poti, oricat ai avea tu discurs de cicerone. poll: ati observat ca generatia asta nu are nici macar tocilari? daca sunteti de acord, raspundeti cu o injuratura la moda.

    • Sabs spune:

      Dragaaaa, tocilarii vor exista vesnic! Putem sa punem un pariu daca vrei.

    • cătălina letiţia spune:

      Tabla înmulţirii sau să-şi scrie futu-i un cv. Asta în epoca HR-ului.
      Prostie generalizată.

    • Amenth spune:

      O vecina a luat 9,25, se poate. Cand am terminat eu liceul, jumate din clasa nu stia tabla inmultirii…si nu era liceu de rahat. Dar au trecut si ei cu un 5 dat din mila.

      • cătălina letiţia spune:

        Bravo. Şi fără tabla înmulţirii să verifice ei daca angajatorul le dă fix ce trebuie să le dea şi le reţine fix ce impozite tre să le reţină.

    • ps spune:

      ia pula de mai multe ori, ca trebuie sa fie comentariu mai lungu

  • Pandele spune:

    Radule, gresisi la faza de inceput „Am aşteptat să ce cace pe ei toţi, ca să pot să-mi dau şi eu o părere liniştit, fără să mai aud păreri referitoare la părerea mea.” Idioti suntem multi, tin-te bine, sa vezi acum comentarii, ca ai „dat in generatia (a)vi(a)torului!” Herp derp!

  • katmai spune:

    hmm. cred ca e primul post din ultimele luni pe care il citesc cap coada, si nu dau pe sarite printre propozitii. you sir got a point.

  • cătălina letiţia spune:

    Corec’, pînă la pragul ăla cu incultura.
    Există să fii incult pînă la aproape inalfabet şi există să nu-l fi citit pe Kant, dar să ai un pic de idee despre explorare spaţială, fizica cuantică, istoria muzicii pop-rock şi istoria echipei preferate de fotbal. Sau a fotbalului. Chestii pe care să îţi facă plăcere să le ştii. Pe care să le poţi trăncăni chiar şi cu prietenii. Fără aere, ifose şi nevoia să te ştii deştept.

    Că unele naţii sînt mai autiste decît altele… că într-o ţară ca România cel puţin 50% dintre elevi ies cu totul inutili din învăţămîntul preuniveristar pentru societatea în care trăiesc… că sistemul educaţional românesc a depăşit de mult nivelul de labă tristă şi a devenit muie chinuită în cur spart….

    Într-o altă ţară (din partea asta a lumii) decît România şansele să ţi se rîdă tîmp şi, eventual, cu superioritate, în faţă dacă zici că mergi la teatru, gen, sînt mult mai mici decît pe plaiuri analfabeto-mioritice.

  • cătălina letiţia spune:

    PS: Am băgat explorare spaţială&fizică cuantică pen’că-s chestii la modă prin alte ţări. De ce? Că există fani de seriale sf şi printre puşti. Nu-s doar ăştia 30+, ca mine.

    • jean spune:

      mdaa..inteleg problema ta,catalina letitia,inteleg foarte bine,chiar te compatimesc.de la atata sentiment,ma incearca o lacrima pe obraz.viata asta,unde duce?30+ de ani…bah sincer daca ai fi cu ceva ani mai tanara eu te-as fute…dar…chiar asa,unde duce viata asta????

    • jean spune:

      o singura nelamurire am.pt ce plm ai tinut mortis sa precizezi ca ai 30+?

    • batman spune:

      babo !

      ps. ai dreptate, fringe ruleaza :)

      • cătălina letiţia spune:

        Rulează nu numa la babe ca mine, asta era ideea pe care neuronii în agonie pe internet n-o pot prinde.
        Viteza luminii pentru minţi pline de rahat. Hahaha.

  • Balauru' Fermecat spune:

    In clasa a 12-a nimeni nu are cultura, nici cel mai mare soarece de bibleoteca.

    Sa iti bati Bac-ul e madular ca e fix pix, nimanui nu-i pasa daca stii sa identifici opera dramatica sau daca stii sa determini limite cu L’hospital.

    Ce e penibil e ca o buna majoritate nu stiu limba materna, cand e s-au cand e sau, limbi straine au invatat americangleza din warcraft si cantar straic, care au integrat-o in romana de messenger, stiu destula matematica incat sa isi poata numera banii pe care ii baga „la aparate”.

    Ce societate Radule, cand ma gandesc ca ei ne platesc pensiile ma iau si ma mut in Uganda.

    • nephran spune:

      eat da poo poo

      Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

    • DwarfBunny spune:

      Bine ca ai tu, L’hopital LOL

    • abc spune:

      „l’hospital”, you made my day !!!!!

  • zet spune:

    Bai piticigratis-ule, de ce pula calului esti asa destept? De ce le stii tu pe toate, ca un om mare? Sa-mi bag pula in dracu, de cate ori analizezi lucruri pe care nu le-ai trait, ca nu erai nascut, le spui adevarat. The real deal. Si mentionez aici perioada comunista, cenaclul flacara, si acu asta cu cultura.
    Da, asa e. citeam 3 carti pe saptamana. Pana cand mi-am pus cablu tv in 1993. De atunci nu am mai citit nicio carte. De atunci citesc ziare. Dar doar pana mi-am pus internet.

    • Dan spune:

      Corect, the real deal. In plus, are cel putin un banc NOU (nu doar bun) in fiecare text.

  • Ion Fiul Ploii spune:

    Ma, eu iti zic sincer ca din greseala mi`am luat bacu`, da` cu 9,71. LIKE A BOSS. Si nu ma intrebati cum ca o sa scriu o carte despre asta sa ia tot prostu 9,55 like a boss. Revenind. Am vazut cretin cu 1,20 la bac. Ca sa intelegeti cat e 1,20, la punctu` 1 din Subiectul 1, sa scrii 2 sinonime insemna sa iei 40 de sutimi. Dobitocul a scris doar un sinonim.

    • ploaia spune:

      ionele,lasa lumea in pace.si hai misca-te acasa,mai am 3 ari de sapat si am nevoie de curul ala inteligent al tau.hai mars acasa,pana nu vine tactu de la servici si te bate si pe tine si pe mine.numai minti lumea.auzi tu 9.71.ce vise pe tine mai baiete.ti-am mai spus sa lasi ideile astea fixiste de-o-parte.nu avem bani sa te dam la scoala.cum tu esti nascut pt a fi un taran prost,asa a ft si tactu,si la randul lui,tactu lui tactu.(asta se numeste,chemarea strabunilor).mai ai 3 secunde,de nu..te incinge tactu cu cureaua.ahahaa,auzi tu mla el,9.71,,nttzz ntzz

      • Ion Fiul Ploii spune:

        mamaaaa, ce cauti tu aici :(

  • Ion Fiul Ploii spune:

    eh da, faza cu adaptarea sociala e o `logica cretina. pai normal ca 50 de idioti care`o ard in spelunci cu manele intotdeauna or sa se simta bine impreuna, o sa`si miroasa cururile, o sa faca schimb de parfumuri pe juma folosite si`o sa vorbeasca in acelasi vocabular cu care nu poate face distinctia intre gen epic si dramatic. Cum cacat te poti adapta tu social daca esti cu 20 de ani in fata lor (mintal) ? Ii scuipi si treci mai departe, decat daca chiar esti disperat de adaptare sociala, ceea ce te face la fel de labagiu trist ca si cum nu ai avea prieteni deloc

    • Xulescu spune:

      Chiar ca e o logica cretina.Nu are rost sa te faci placut unor cretini, daca sunt majoritari.

  • Marghioala spune:

    Postu’ asta m’a emotionat. Astept de 10 ani sa se’ntample chestia asta. Green is the new pink, stewpid is the new cool. Pă vremea mea tremurau chilotii pe tine si pe inca cinspe neamuri daca nu luai bacu’. Aveai doua optiuni: sa’l iei sau sa te sinucizi. Io m’am dus la ai mei: mama, tata eu de ce tre’sa iau bacu’? Mama, tata: ba, nu trebuie, da’ daca nu’l iei o sa radem si’o sa facem misto de tine si’o sa chemam si niste vecini si niste prieteni si niste oameni de pe strada. Si l’am luat pe tot. Dupa care mi’am revenit repede ca aveam nevoie de bani de tigari. Traim intr’o societate de consum, nu de intelectuali. Iar io stiam asta de’acu 10 ani. De’acu’ 10 ani.

    • Ion Fiul Ploii spune:

      am vrut sa`mi pun dosaru la inc`o facultate, da` intram in banii de tigari

      • AI spune:

        asta era si cu banii de meditatii intr-a 12spea

      • Marghioala spune:

        Io tot vreau sa mi’l pun la prima, da’ tigarile si bautura se scumpesc, veniturile scad. Costa sa fii destept. Prefer sa fiu vicioasa si autodidacta.

  • barbulescu spune:

    Radule, ai atins faza „cu cultura”. Nu e vorba ca pana la 20 de ani tre sa o freci in grup. Aia vine natural. Nu te tine nimeni seara sa te intereseze si altceva decat net, femei, fotbal, click sau libertatea. O carte pe luna macar si poate avem sanse ca retardatii astia mici sa nu voteze cu „Ponta ca e tarnar si vrea o schimbare..”..si asta e doar un exemplu. Sunt o generatie praf.
    Dar pana la urma ai dreptate, au lucruri mai vesele de facut decat sa se intereseze macar un pic pe ce lume traiesc. Si nu e vina lor. pariniti sunt la fel. PRAF

    • cătălina letiţia spune:

      Da’ ţie cin’ ţi-o pus ştampila cu PRAF în mînă?
      Mai bine-ţi punea altceva.

  • iri spune:

    ba, fara suparare, dar aia cu tinerii de azi citesc mai putin e doar un stereotip plin de bullshit. nu-i adevarat nici pe departe. da, probabil aia care au acum 16 ani sa zicem, citesc mai putin decat parintii lor, cand aveau ei 16 ani, dar cu siguranta nu mai putin decat parintii lor acum. si faza cu n-avem timp odata intrati in campul muncii? come on, juma de ora inainte de culcare si esti ok. de cand a aparut tv cu mai mult de un program si de cand o ard toti pe facebook (inclusiv adultii), cartile rar mai ating o mana zbarcita. si sa fim seriosi, la ce naiba te ajuta daca citesti la 18 ani, dar dupa te lasi? mai stie tanti de la metrorex ce e aia iona? mai stie super functionarul de la banca ce a scris eliade? sa fim seriosi :))

  • pardailan spune:

    bine punctat, b0$$

  • AI spune:

    io’nu inteleg obsesia pentru citit. in sensul clasic. adica, pana mea, daca nu citesti carti, dálea pe hartie, esti incult. acu’ incerc sa invat despre cum trebe’sa dezvolt creierasul lu’fi – meu si ca atare, citesc. si ce sa vezi, conform alora de se joaca cu creiere in laborator, se pare ca pentru creierul uman contaza fix pula de unde isi ia informatiile. adica, indiferent ca citesti cartea, vezi filmul, piesa de teatru sau cauti pe google, pentru el, informatia in sine conteaza, nu sursa. asa ca ar fi cazul sa ne mai relaxam un pic. si cica cimpanzeii invata cam la fel de repede ca omul. aia din captivitate. aia din jungla nu, pentru ca pur si simplu nu au nevoie sa stie sa puna cercul la cerc ca sa obtina o banana.

    • mukul spune:

      ai dreptate. fix de aia fi-tu o sa fie un cimpanzeu. pentru ca nu conteaza daca o maimuta ca tacsu il educa ori ba

      • AI spune:

        da. si cand se va prabusi in final societatea pornind de la cine stie ce cataclism fi-meu o sa fie ala care te va vana sa te manance.

    • Ostap Bender spune:

      bravo, ai. poate il inveti pe fiu-to sa manance banane cu picioarele in timp ce cu mainile se scobeste in cur. informatia o iei si de pe peretii din veceul public da creativitatea de orice fel ti-o formezi doar prin studiu.
      traiasca cercetatorii englezi!

      • Radu Post author spune:

        ? io zic ca-s creativ. studiu pula.

        • Cap in cur spune:

          Io zic ca poti sa ai cultura daca ai ashea o chemare divina, nu ca ar veni ca un lucru firesc dupa frecat curul pe scaune de bar. Sau poti sa-ti doresti sa te culturalizezi daca ai o anumita dezordine interioara, astfel incat sa fii tentat sa atribui o anume importanta unor lucruri elitiste sa zic asa…daca esti suficient de schitzo sa nu-ti dai seama ca ceea ce poti citi nu compenseaza nativul. Somnifer postu` asta, banuiesc ca l-ai scris pentru prosti.

          O doamna.

      • AI spune:

        nu vreau sa te dezamagesc da’creativitatea e …cum sa-ti explic…ca talentu’la desen. si ca simtul umorului. il ai sau nu. si nu se dezvolta. se lucreaza, cizeleaza, ma rog, dar nu se dezvolta. nu sunt impotriva cititului. ideea era cererea si oferta. si nu sunt englezi.cercetatorii.

        • ostap bender spune:

          radu, tu esti. decat ca tie iti citea bunica seara din maddox si 4 chan. nu ma refeream la studiu in sensul de invatat inutilitati predate in liceu ci mai mult la „furt” sau „imprumut” intelectual.
          al, te nasti o pula. du-te la o familie cu 7 copii din tatarlaua cu caiete si creioane colorate sa vezi acolo talent la desen si simt al umorului cand le schimba in minutu doi pe vodca si tigari.

          • AI spune:

            nu e ma chiar asa. talentul e innascut si razbate . chiar si in parnaie.
            nu ma intelege gresit, eu n-am nimic cu cititul. dar incep sa cred ca singurul motiv pentru care am citit mult a fost ca nu aveam tatele destul de mari. aici nu sidcutam despre cat de utila e cultura sau stiinta in general ci despre cat de necesara le e ea majoritatii. eu vreau prosti usor de manevrat in jurul meu. e singura sansa sa ma imbogatesc.

      • Cap in cur spune:

        auzi ba ostap asta le stie cu desenul si creativitatea. io zic sa ne lasam noi doi de meserie. astept sa vina ziua cand o sa vad n-n-diferenta intre a vedea un film si a citi o carte si cand imaginatia va fi egala cu fix pula. ashea…ce cititori ai radule. de la un timp. decat astia.

        • AI spune:

          ai prins fix esenta din ce-am vrut sa spun. bravo. acum fa o analiza pe textul lui radu.

    • zet spune:

      @al: ejti asa de prost, ca nu ti-as da nici muie. Cititul e o placere de tip: intru greu, dar placerea e mai mare. Ca si cum ai fute o virgina. E mai greu la inceput, dar stramta ca acum pizda aia nu va mai fi vreodata.
      Numai cine a citit intelege metaforica asta. Pentru ca creierul este cel mai mare simulator de realitate virtuala. Niciun playstation, niciun 3d, nicio tehnologie care se adreseaza unui SIMT (vaz, auz, pula, coi, si inca un simt, imi scapa acum) nu se va putea compara vreodata cu creierul, care e tata lor la masturlaba (caci cand citesti, creierul singur isi secreta serotoninele, deci se autodrogheaza, deci se auto masturlabeaza cand citesti).
      Sa revin: esti prost.

      • AI spune:

        acu’ce sa zic, va trebui sa traiesc cu deceptia de a nu fi luat muie niciodata de la tine. ideea era ca in general, nu suntem mai mult decat avem nevoie sa fim. chiar daca vrem sa parem. daca tu te mai masturbezi inca citind daniele steel, nu trebuie sa-i acuzi pe aia care se masturbeaza urmarind private spice. scopul vostru e acelasi, si , in ambele cazri e atins.
        si mai lasa cafeaua ca te agita.

  • basil spune:

    Asta e mentalitatea de tanar prost:”cine isi mai aminteste Eliade” etc.
    Nu e vorba de asta ma,e vorba ca cititul iti dezvolta gandirea, imaginatia,capacitatea de sinteza, de „a intelege” ,altfel judeca o situatie unul care a citit niste vrafuri de carti decat un tzutzar din off.Cititul te face mai independent fata de miscarea cirezii, prostimea asta de azi e usor de miscat,tot ce vrea Bossul e o masa omogena de idioti usor de pacalit si de influentat sa cumpere,sa voteze,sa munceasca mult si ieftin etc.O sa ajungeti chelneri,lopatari,cel mult instalatori care cumpara bibelouri si isusi cu leduri. Pentru ca nu aveti gandire si rafinament.

    • Radu Post author spune:

      bullshit. acumularea de informatii. nu cititul. nu e cu nimic superioara o carte buna unui film bun.

      • Ion spune:

        „nu e cu nimic superioara o carte buna unui film bun”
        Uai, imi vine sa dau cu ceva dupa tine pentru replica asta. Sper ca glumesti.
        Strict la nivel de acumulare de informatii, sa zicem ca ai dreptate. Dar la o carte mai trebuie sa vizualizezi si sa fii atent pe o perioada mai lunga de 2 ore, adica sa-ti folosesti chestia aia care atarna printre urechi, nu sa stai ca o moafla sa primesti totul de-a gata.

        • Radu Post author spune:

          asta e total mit urban pentru oameni mediocri care vor sa se simta isteti cand citesc. nu e cu nimic mai folosit creierul cand citesti decat cand te uiti la ceva. si daca zici tu ca cu cat primesti mai multe de-a gata cu atat e mai putin intelectual, citeste o pagina da, una nu.

          sa iti IMAGINEZI ce se intampla in fiecare pagina sarita. asta da exercitiu cerebral. o sa iesi geniu dupa ce citesti twilight o pagina da una nu.

          • Ion Fiul Ploii spune:

            eu cand citeam singura chestie la care ma ajuta era vocabularul. De cand am calculator, park as mai prost aja

          • Radu Post author spune:

            eu nu citesc si am accidental toata limba romana

          • Gigel Teroristu spune:

            hmmm… cand vezi un film/te uiti la TV, informatia este asimilata in creier asa cum a fost primita, pt simplul motiv ca minunatu nostru creier nu poate sa asimileze si sa analizeze informatia in acelasi timp (ca sa inteleaga toata lumea: tragi de pe torrente ca innecatu da antivirus p**a, asa ca o sa asimilezi ce-ti dau altii, unele bune, altele nu) pe cand la citit esti nevoit sa analizezi informatia pt ca altfel nu se inregistreaza

          • cătălina letiţia spune:

            Tu nu citeşti… vrei trofeul de necititoru’ număru’ unu al ţării?
            Şi ăsta, să te lauzi că nu citeşti, e tot un snobism de hipster pe deandoaselea.

          • Radu Post author spune:

            nu ma laud. as vrea sa vreau sa citesc. dar nu vreau.

            doar constat.

          • Cap in cur spune:

            Haoleo ce-i mai vrajesti pe astia, da stii sa te iei de muieri ca n-au citit mai mult de 10 carti la viata lor. Pun pariu ca ai citit tu 11. Daca nu chiar mai multe. Da` limbaju` de ce-a aparut? Am uitat, Raducu se pisa pe toata omenirea de la maimuta-ncoa…

          • scsc spune:

            radu a citit mai mult decat majoritatea de pe-aici cand era tanar da’ pula mea

          • aalex spune:

            sa inteleg ca voi va referiti la beletristica..sunt carti si carti..o carte buna este una la care te opresti din citit si incepi sa te gindesti la ceea ce tocmai ai citit.Desigur, nu e valabil in cazul in care citesti Danielle Steel si reiei lectura fiindca esti prost si n-ai inteles nimic..Radu, uite, iti propun ceva…fa si tu un experiment: Eseu despre orbire de jose saramago. intai cartea si apoi filmul..si trage concluzia..

    • mihai toader spune:

      Viata bate filmul, dar mai intai bate cartea! Si viata e de cacat. Asa ca…ma depaseste concluzia.

  • Sergiu spune:

    Și dacă l-am citit pe Kant, Nietzsche, Schopenhauer, Sarte și mulți alții și acum trec clasa 12 cu o promovare dată din milă la mate înseamnă că sunt prost pentru că mă doare fix în pulă de convexitatea unei funcții pe un interval?

    Apropo Al, nu te îngrijora dacă nu înțelegi obsesia pentru citit, cunoașterea nu este destinată oricui.

    • AI spune:

      pe tine te doare-n pula de convexitatea unei funcții pe un interval pe mine de kant. care-i mai prost?

    • Cartman spune:

      Draga pisi trebuia sa sugi pula in clasa a noua si sa te muti la o clasa de uman. Acolo nu te futea nimeni cu convexitatea. Poate doar trebuia sa o sugi concav.

      • Sergiu spune:

        Motănel, trebui să nu mai faci laba uitîndu-te la south park și să te gîndești cu mintea ta obtuză că profilul real nu e format doar din matematică și că dacă ai mai citit cîte ceva în viața ta nu înseamnă că trebuie să te muți la uman. Tu cred că nu o sugi concav pentru că asta ar înseamna că sugi doar în anumite intervale. Tu o sugi strict crescător și asta sigur nu în R barat.

        • Cartman spune:

          Draga pisi iti mai zic odata. Tu esti clasa a 9 a. Nu iti place sa o sugi concav, atunci te duci la o clasa unde o poti suge uman. Nu e simplu? Toti va plangeti de anumite materii dar nu faceti nimic in privinta asta. Mars la ranit la porci.

          • Sergiu spune:

            Motănel, îți mai zic eu încă odată.
            În primul rînd în clasa a 9-a nu poți să o sugi concav prntru că analiza se face în clasa a 11-a. În al doilea rînd, presupun că ție nu ți-au plăcut toate materiile. Așa nu-mi place și mie matematica. E o chestie umană să nu-ți place unele lucruri, nu crezi?

            Dar tu ești prost și superficial și nu ai cum să înțelegi unele lucruri, odată ce tu trimiți la rînit la porci pe cineva căruia nu-i place matematica. Nu-ți fie frică, am rînit și la porci și cu tîrnăcopul am dat pînă mi se spărgeau bătăturile din palmă, și veceuri am curățat. Asta e muncă mă boule, dacă ție ți-au dat ai tăi bani fără să demonstrezi că poți și tu face bani indiferent de asprimea muncii, atunci poți să te duci frumos în baie și să faci o labă în fața onglizii.
            Deși presupun că ești gras, pentru că ție munca îți pare o insultă.

  • portocalu spune:

    agitatie? nu vad unde e problema..eu ma bucur o sa fie cluburile si strazile pline de prostituate sau femei care se fut repede..fara bac facultate si alte de astea nu mai pot sta cu nasul pe sus.din 70% femei proaste..astea noi nu alea care deja exista..40% o sa caute cu japca un domn care sa le intretina cu masina si acareturi ..restul la pula pt bere si cafele iuhuuuuu.sper sa nu plece toate in italia la produs :(

    • Irinel spune:

      haaaaa, asa e moshule, sa speram sa nu ne plece (chiar toate) curveleee, hai sa legalizam prostitutia odata sa nu mai trebuie monicutza sa suga putza prin L.A. ci direct in Dragonul Rosu ;)

    • andrea spune:

      Ba, logica ta pe undeva a dat-o-n bara. Nu la partea cu femeile e curve si-s o luna intreaga la dispozitia vreunui libidinos cu anunt „ofer chirie+6 mil lunar domnisoarelor nevoiase”, ci la partea cu pentru asta mai intai tre’ sa treaca bacu’ si sa iasa din satele lor moldovenesti ca sa ajunga in orasele mai mari, la facultati.

      • portocalu spune:

        pula..stau in timisoara e destul de mare.totusi ai ceva dreptate..trebuie sa astept sa creasca putin.oricat ar fi de buna lubenitza care paraie…am vazut pe realitatea cum vor unii sa bage pedeapsa cu moartea pt pedofili..deci la anul:)

      • Cartman spune:

        Ma-ta-i din moldova?

        • portocalu spune:

          mama e o lady bai tzarane.acuma intreb si eu: iti place sa te futi in cur?

          • Cartman spune:

            Portocale cum e sa fii idiot? Ma adresam tie ?
            Catar ce esti

        • andrea spune:

          O, nu. Ea-si permite o cafea-n centru fara sa suga pula pentru asta.

          • Cartman spune:

            Corect. Dar stim cu totii ca mami tau vrea sa si manance carnat cu fasole.
            La dracu!

  • bogdan spune:

    Mie mi-a plăcut articolul lui Radu, un articol realist. Îmi pare rău de puștii din generația asta că tocmai ei au fost loviți, dar sunt altele și mai grave, bulăul, să-ți pierzi o mânâ, un picior. Învață și dau la toamnă sau când s-o da din nou.

  • recoaie spune:

    bun-simt plicticos. cu mahnire te informez ca ai luat-o razna. preferam de 1000 de ori sa te dai cocosh aiurea, cum esti tu macho la chefuri, si sa-ti dau replici cu bargau-visurat de shters, decat sa scoti platitudini din astea, impanate cu doo puli si doo coaie ca sa semene a piticigratisu clasic. sterge dreq postarea asta cretina cu totu’, ce, esti vreun chinezu sau zozo sau alti bashiti din astia?

  • ILUZIA spune:

    Te contrazic. Pe mine m-a ajuatat ca am citit Kant in sensul ca uneori ma invita baieti la ei acasa si ma intreaba:
    – Draga ne futem pana la epuizare sau citim niste Kant?
    si eu zic:
    – A, ce dragut ar fi dar l-am citit deja, hai sa ne futem!

    • Name (required) spune:

      Hai draga nu mai trola aiurea ca nu te crede nimeni ca te futi. Mai si declari ca esti maritata pe blogul tau. Resemneaza-te cu faptul ca esti femeie :))

    • Dante spune:

      Ia spune Iluzia,ne futem si noi pana la epuizare sau citim niste Kant? :)

  • Opinia Publica spune:

    Media prostiei este constanta de-a lungul anilor. Si cand am dat noi bacul la fel de dobitoci eram, banii de meditatii se duceau pe pokere tigari si biliard, acum se duc pe maraciuca, iarba, gadgets si sticle de bagat in cur. Singura diferenta e ca noi eram mai indobitociti, nu aveam tehnologia la dispozitie, si la examene era mai usor de copiat. Cultura generala m-a ajutat in viata exact cat gaura din ciorap; toate femeile care erau dispuse sa se futa foarte usor erau interesate de cate pahare de vodka pot tine intre tate nu de cate carti am citit. Iar alea interesate de cate carti am citit nu le-as fi futut nici pe bani. Cultura generatiei noastre se bazeaza pe memorarea unor date, iar astia de clasa a 7-a acum se pisa pe memoria noastra, ca la orice intrebare pot scoare smart phoneul din buzunar, dau un wiki sau google si au acces la toate datele. Asa ca din puctul lor de vedere e ilogic sa memoreze asa cum o faceam noi. Probabil se uita la generatia noastra si isi rad intre ei de cat de inapoiati eram. Si oricum prea erau multi cu facultate in romania, vorba autorului vanzatoarea de ziare din colt e la master. Eu dupa 4 ani de facultate am realizat ca am aruncat bani si am pierdut timp; asa ca am lasat-o pentru chelnerite, si mi-am vazut de munca. Iar piticu a prins perfect fenomenul. Bravo ma iti dau o bere cand ma intorc de la capsuni.

  • x`u spune:

    Nu am citit toata aberatzia asta a ta dar sunt si nu sunt de acord cu ce spui tu aici…nu`i obliga nimeni sa stea la poze in baruri, cluburi si pe facebook toata ziua. Eu mi`am petrecut copilaria si adolescenta dupa 1990 si stiam sa stam afara sa facem toate ordinariile posibile si imposibile si dupa aparitia pc`ului care a aparut la o varsta relativ frageda pentru mine…Nu le mai lua apararea unor agramatzi care s`au culcat pe ureche ca bacul se va plati ca si pana acum…sau poate din prea multa empatie ai incetat sa te uitzi la televizor imediat dupa bac sa`i vezi ce exprimari si ce miserupism aveau elevii carora li s`a luat interviu…despre cei care totusi au promovat ce ai de spus? ca sunt niste tocilari sau cum? Sunt niste oameni normali care mai au o urma de discernamant.
    In olanda marijuana este legala de cand hau si nu cred ca au probleme cu promovabilitatea la bac si exemple mai sunt…pana la urma urmei nu toata lumea trebuie sa promoveze bacu` si s`o duca bine…vezi exemplu lu Danciulescu sau a lu` Vanghelie si multzi altzii…daca esti facut sa razbatzi..razbatzi oricum hai mi`a parut bine

  • bre spune:

    Problema e mai simpla: sanse ca un pusti care nu a fost in stare sa treaca corect un examen obligatoriu pentru terminarea unei trepte de invatamant destul de fara pretentii (liceul) are o problema cu munca. Problema dezvoltata de-a lungul anilor si intrata deja in sange.

    Sansele ca ala sa devina om realmente productiv in societate sunt minime (sunt ceva exceptii, de mai multe feluri). Pentru ca munca e necesara si pt reusita profesionala – in esenta munca este la fel de „fara rost” ca si studiul.

    Si-atunci ajungi la viitor de aur tara noastra are ;-).

  • Neluţu spune:

    Sunt văzute bine motivele, ar mai fi de adăugat şi că mediul însuşi nu îi mai face să vadă în cărţi ceva interesant, părinţii nu îi mai fut la cap, prietenii nu citesc şi atunci nu e nimic atrăgător. Altfel… o carte poate fi de 100 de ori mai interesantă decât diaconescu şi căcaturile de pe antene.

    Iar critica am pentru acest pasaj ”Deci da. Sunt mai inculţi. Ăia care vin o să fie şi mai inculţi. Partea bună pentru ei e că asta e irelevant pentru bunăstarea lor şi a societăţii.”
    Totalmente fals. Cu cât ai o societate mai educată cu atât ai mai mulţi oameni decenţi şi mai puţini mârlani, hoţi (ai nevoie de mai puţini poliţişti, alţi dobitoci), mai puţini proşti care pot fi manipulaţi la votările ad-hoc, mai puţini manelari care fac grătare… O mie de lucruri ar fi mai bune dacă oamenii ar fi mai educaţi.

    E un dezastru pentru orice ţară faptul că locuitorii devin mai proşti, şi pentru noi televiziunile şi ziarele lucrează la foc continuu pentru îndobitocire.

  • vruuummmmmmm spune:

    Bai bacaloareatilor, sa facem un rezumat la ce a scris baiatul asta aici. Principala voastra grija in Rumenia trebuie sa fie sa nu muriti de foame sau sa ajungeti boschetari. Fiecare are modalitatile lui, mai mult sau mai putin secrete, de a supravietui in Etiopia UE (rom+bg). Faptul ca baeatul ala cere seamana cu Mogli v-a pus piedica exact cand sa intrati si voi pe poarta tiparnitelor de diplome inutile, nu ar trebui sa va supere ci sa va ambitioneze. Am auzit ca o femeie de serviciu de la o universitate romaneasca are master in mecatronica. Acum studiaza pentru doctoratul cu tema ”Modalitati de optimizare mecano-electrica a miscarii haotice provocata de impulsul nervos muscular asupra teului si mopului”. Cele mai tari sunt casierele de hypermarket care au absolvit electrotehnica in franceza, dar n-au aflat ca priza are doua gauri. Si complicatia dracu, in UK are trei gauri.

  • olybatzu spune:

    Aci vreau sa ma dezic de tine
    De la inventia televizorului si calculatorului mai nou am mai calcat si eu pe laturi ,acu nu mai am televizor ca nu am bani de el , dar cetesc cate 1 carte la 2 saptamani (asta de placere nu de plictiseala), asta depinde cat de des ma duc la veceu , au si eu mandria mea 1-2 pagini la fiecare refulare de cacat, dar totusi cetesc , iar la internet ce sa zic , juma de zi stau cu wiki deskis ca sa ma dumiresc ce scrii tu pe aici si altii pe dincolo si sa mai acumulez niste cunostinte (veri ,cumnati rude dastea)
    ca s-o dau in serios , nu zic ca ei e mai prosti si noi e mai destepti , dar suntem din alta plamadeala , pe noi ne-au batut parinti ne-au tras de urechi, ne-au dat un sut in fund, o palma dupa ceafa/cefe (pentru baietii dotati) , ceteam la gura sobei si la lumina lumanarii si a lampadarului
    Concluzia este conteaza environmentul, parintii ,alaturatii , ca daca ce e imprejur e cacat si de cacat , tu sigur nu esti ghiocel si nici ciumpearca

  • ospataru' spune:

    pfuai… eu deja astept bac-ul de anu’ viitor…. poate la vederea acelor rezultate va calmati si acceptati ca paradigma s-a schimbat deee muuuullllt!

  • sciencefictionanton spune:

    Toti aia pe care v-a meditat acelasi profesor care v-a predat la clasa: sugeti pula, oligofrenilor.

  • ionutN spune:

    domnule alexandru, te-ai dat de gol!
    acum rămâne să priceapă și 67% din cei ce-ți urmăresc blogul că un om inteligent și cult poate fi prostălău, dacă așa vrea el, pentru că știe cum. în schimb pentru restul de abia leagă două vorbe fără o înjurătură e aproape imposibil să fie altceva.

  • CarreraX spune:

    poate ca suna a „limbi in cur” Radule..dar ai dreptate ..si felu’ cum iti expui parerea mi se pare aproape genial.. totusi observ o plafonare in articolele tale ..in sensu ca nu mai exista acea agresivitate..
    Salutare!

  • kappa spune:

    frumos articolul , dar mi se pare foarte obositor scrisul alb pe font negru , cel putin pentru ochii mei

  • Porcuşorul Radioactiv spune:

    Hai sa-mi bag si eu o parere:

    – E foarte adevarat ca generatia de acum nu e cu nimic mai redusa decat cele dinainte. Ca si capacitate nativa a creierului s-a schimbat foarte putin sau aproape nimic de la aparitia omului, si probabil nu se va schimba nimic in urmatorii 10.000 de ani. Chestia e ca sunt mult mai multe tentatii in ziua de azi, si ce e mai important nu mai exista motivatia de altadata, cand daca nu luai bacul si intrai la faculta te trimiteau in uzina cu forta.

    – In al doilea rand hai sa nu fim ipocriti: in momentul actual citim si noi la fel de mult cat cei de liceu. Motivele sunt diferite, dar asta e viata de acum, mai rapida.

    – Bineinteles ca de la nu-l fi citit pe Kant pana la a fi analfabet e cale lunga. Dar inainte era oare mai bine, cand obligatoriu terminau toti idiotii 12 clase? Erau ei oare mai destepti ?

    • bogdan spune:

      Băi porcușorule, da’ și noi am terminat pe vremea aia (adică cred că și tu). Eu am copiat la bac, că oricum mare parte din ce-mi trebuia să învăț pentru bac nu-mi folosea la admitere.

      Dar e adevărar că terminau și multe loaze, gen fotbaliștii de acum, liceul.

  • olybatzu spune:

    offtopic
    ba in pula mea cu negru pe alb
    copiaza textul in notepad si ceteste acolo daca esti obosila da-o in masa
    sau pune si tu un firefox cu niste addonuri si iti modifici cum vrei pagina
    mura in gura toti
    ba da mai puneti si voi un pic mana pa o programare un alea alea ca vine dracu html5 peste noi si murim ca prostii de vorbiram mai devreme in articul
    pula mea ajungem natie de prosti face calculatorul totul pentru noi mai scoateti capula din gaoace

    • olybatzu spune:

      scuzati atatea puli
      azi a fost dezlegare la pula mea
      care vrea sa se infrupte incet ca e dastula pentru toata lumea
      in loc de cornul si laptele pentru tembeli se da o portie de muie

  • ionut spune:

    la sapa cu ei. are tara nevoie de tarani:)) eu am cumparat bacu cu brio=)))

  • l1nk spune:

    Cei care sustin ca generatia veche ceausista cititoare de pule-n cur era mai buna. Generatia voastra e la putere acuma ratatilor, ce ati facut?

    • Constatin Umbra spune:

      „generatia veche ceausista cititoare de pule-n cur” sunt cei care mai produc ceva in tara asta. La putere sunt smecherii care n-au stat sa citeasca „pule-n cur” si ridicati de babacii lor pe bani proveniti din spagi si furaciuni. Azi daca n-ai luat Bac-ul, dar te tin babacii pe palmi, s-ar putea sa ajungi sus.

      • l1nk spune:

        L-am luat acu doi ani. Si argumentul tau e fix de cacao, asa pot da si astia din ziua de azi vina pe sistem cum dai tu.

  • cristi spune:

    zi in pula mea ca ala e bacu mare; ca poti trece si cu bacu mic

  • trotil_trist spune:

    Nu vă mai futeţi în cur pe o bască de caise! Nu s-a luat bac-ul că la sămânţarii ăştia cu râtul plin de floare şi bostan porneşte dimineaţa televiyorul pe Taraf şi nu se mai opreşte tot restul zilei şi că homepage-ul la IE este facebook. De unde pula mea să ştie retardul noţiuni elementare, că pe messenger nu se discută aşa ceva.

  • Florian spune:

    O fi vreun picat la bac p-aci? Ma indoiesc… nici macar bloguri nu citesc astia…

  • Marghioala spune:

    Ba, deci mai lasati’ma cu bacu’, sa mor io. Ce pula mea ma, toti ati terminat liceu’ ieri? E tara asta plina de astia care se dau cu curu’ de pamant ca vai cine o sa ne plateasca pensiile ca astia sunt niste incapabili. De bucurenci care apara frunzulita nucului, pana cucului, cucu gheilor, cainii cu 3 picioare, copiii cu 6 degete la amandoua mainile si pe mamele lor. Deci numa neproductivii. Lauzele si parazitii.
    Ba, da’ a citit cineva nou’ cod al muncii? Munceste cineva si’n tara asta incat sa’l futa grija de propriul cur si nu de curu’ inadaptat al altora? E cineva cu creeri in cap, totusi? Io nu ma uit la stiri, caci stirile vin la mine singure. Da’ am asteptat s’aud de o manifestatie, un happening, un flash mob, o revolta ceva in sensu’ asta. Ba, nimic.

    Dar e’n trend sa strangi superior din rozeta ca aia de 18 ani o ard trepanat pe net si’n cluburi si ca se duce pulii viitoru’ tarii ca nu l’au citit pe Kant, ca noi astia care ne facem ca muncim habar n’avem unde ne e curu’ si unde ne e capu’ de cata muie si futut in cur ne luam si nici macar nu mai facem diferenta. Iar cand iti zice marele boss fe trib la servici: „ba, muncesti 12 ore in loc de 8 cu aceiasi bani, de doua ori mai mult futai si te dau afara cand vrea pula mea c’asa vrea pula mea” ne miram ca fetele mari: „dar vai, da’ de ce?” Pentru ca ne place.

    Gata, am zis. Trebuia sa zic.

  • portocalu spune:

    Sa vina revolotzia dom’ne..pai ce e asta.si daca muncitorii bugetarii etc nu au coae sa o inceapa atunci sa inceapa astia care au picat bacu.dar sa vina ceva…

    • Marghioala spune:

      Ce reinvolutie dom’le? Revulvutia e overrated, e de tari africane. Da’ macar un mars in pula goala pe biciclete inchiriate din parc sa vada si ochiu’ nostru daca tot nu se rezolva ceva. Ca’n alte tari civilizate membre uie.

      • portocalu spune:

        in afara de faptul ca suntem albi la fatza care e diferentza dintre romania si tarile africane? ah..avem apa si wc in casa..da

        • ostap bender spune:

          toti suntem la fel. si negrii si tiganii si oamenii.

  • Vlad spune:

    Ba da’ eu nu inteleg care pula mea e problema.Si ce daca au picat 55%, lasa ca mai e nevoie de oameni si la sapa.
    Zicea cineva mai sus ca generatia asta nu are nici macar tocilari.Fals, varfurile sunt tot acolo, numai ca nu-i vedeti voi.Normal ca nu-i vedeti in pula mea, ca stau in casa si invata toata ziua.
    Vad ca s-a comentat mult pe subiectul asta, poate vreti sa scrieti o carte colectiv.Uite aici niste idei de titlu:
    „Un BAC pre indepartat”.”Un BAC numit speranta”.
    Hai Pa.

  • meme spune:

    Deși eram tentat să te invit să-mi sugi pula la începutul articolului, am zis să trec mai întâi prin tot și apoi să judec. Bine am făcut, că realizez că sunt de-acord cu tine în cea mai mare parte dar hai gândește-o nițel pe aia cu Kant..

    De-acord cu tine că filosofia / filosofii sunt inutili în societate și că dacă l citești pe Kant nu câștigi mare lucru. Dar lasă l pe ăla, ce zici de niște beletristică obișnuită? Eu am citit prin liceu cam ~30 de cărți, dintre care vreo 3 chiar dificile (restul, romane lejere dar care mi-au plăcut, altfel nu le-aș fi citit). Ceea ce nu-i mare lucru, dar m-a ajutat la capitolul vocabular. Serios acum, am colegi la facultate (medicină trololol) semianalfabeți. Sunt proști tată, nu știu să formuleze o frază cap-coadă fără să se încurce puțin, n-au vocabular, etc..

    E trist. Părerea mea. E ok că acum au distracții și că ne trebuie și curve și gunoieri și buticari. Dar nici atâția :))

  • preputzocaust spune:

    „Mai puţină şcoală degeaba şi mai multă muncă bă, lăsaţi vrăjeala.”

    Pula mea frate, nu putem sa scriem toti mizerii pe net/ziare si sa avem audienta ca is altii care au deja reputatie.
    E limitat numaru de minti care gusta umoru asta prepubescent.

  • mihai spune:

    Intr-a 12a ma drogam mai sportiv decat se drogheaza tot anturaju’ la momentul actual, nu s-a miscat nimic si totusi am luat pe carca mea. Da’ ma rog, io-s un geniu.

  • Mitel spune:

    „Dezastrul” de la Bac pare o nimica toata daca iei in considerare faptul ca specia noastra progreseaza datorita a 1% din populatia totala. Adica oamenii destepti, care contribuie cu ceva: neadertalul care a descoperit focul si roata sau centauri ca Einstein, Darwin, Tesla, Freud bla bla.

    Faptul ca esti cult nu te face relevant cu absolut nimic. Daca nu produci ceva, mars la cacat. Esti la fel de important ca strutzii care o ard pe denebe sau samantarii din fata blocului. Acum nu zic ca n-ar strica putina cultura. Dar nu basini de genul analizelor literare care se dau la Bac. Mai bine inveti logica, adica sa gandesti bine. In general bunastarea populatiei va creste cu cat de rasarita e acea populatie. De aia Evul Mediu a fost de cacat.

  • Beau spune:

    Salut, esti indulgent tare cand le spui doar inculti, si nu vorbesc de astia care au picat bacul (la mine in clasa din 27 am trecut 11 si am dat in 2008, dar eram pe cat de lepre posibil), vorbesc la termenul general si nu ma refer nici la citit carti si alte basini de semi-intelectual corcit care mai nou cauta „Kultura” prin cluburi.
    Iti dau exemplu la parasutism, cand m’am inscris la 16 ani am invatat cam tot ce tinea de chestia aia frumos colorata care ne tine in aer prin magie, acum astia de 16-17 ani care se inscriu nu mai stiu nici ce forma are parasuta aripa (e intrebare la test grila). Exemple sunt multe.
    Ideea mea e ca ori o fac intentionat ori se indobitocesc de la an la an. E vreun concurs si noi nu ne’am dat seama ?

    • olybatzu spune:

      pai cand intra ei pa fistbuci si vad reclama cu , testeaza-ti inteligenta , uite gigi internationalu’ si adi de la vreju si cu adi minune mananca gem se caca prune au in total 160 iq , tu cat ai poti sa ii intreci ?
      si da prostu acolo , raspunde gresit la 10 intrebari de trigonometrie unde tre sa nimereasca 2 cercuri daca au aceiasi forma sferica si ii da ca are si el radical din 2 pe 2 cu minus , si tare e mandru ca nu e mai prost ca astia si se culca linistit pe o ureche
      ca la cat e el de destept , invata singur materia pentru el pentru bac
      daia , si pana la urma de ce pula mea sa inveti ? nu are tata si mama firma ? tu nu deja ai carti de vizita cu director general la taticu si la mamuca la intreprindere
      ce iti mai tre o hartie
      Hartie e pentru prosti si pentru cacaciosi

    • scsc spune:

      ba… dute ba in pula mea cu parasutismu tau

      • Beau spune:

        tine’ti fanteziile pentru tine, era doar un exemplu un oamenii is mai prosti de la an la an

  • andreea spune:

    esti genial!!
    am mai citit un post acuma vreo 2 ani scris de tine si stiu ca am ras cu lacrimi. acum la fel!

  • Flavius spune:

    Ba radu, am auzit ca n-are bani buscu sa va tina si mai nou circula un zvon ca voi ati fi aia cu ambulantele care rapesc copii deampulea in bucale. e adevarat? tu sigur erai pe o ambulanta de aia ca ai scris mai demult ca vrei bebelusi, da de restu ce ne poti spune?

    • Plavius spune:

      Esti mai prost ca fiul frizerului autist.

  • Dragos spune:

    Kant is so overrated. Ca si Alchimistul sau Zeitgeist. Tinerii generatiei Facebook SUNT prosti ca pula, cu MULT mai prosti decat cei din generatiile anterioare.

    Adaptabilitatea la mediu e un cacat. Prostia e constanta. A-ti lua informatiile de pe Google nu inseamna nimic daca nu le stii sintetiza si folosi.

    Doar un idiot poate face apologia idiotilor. Puneti burta pe CARTE mai cacatilor si vedeti ulterior daca aveti chef de facultate sau nu.

    Cat despre fraierii de azi care s-ar putea sa nu imi plateasca pensia peste 30 de ani, ma pis pe ei. Am pensie privata, nu depind de toti ghiarurii.

    • Marghioala spune:

      Mai zi’ne o data, unde locuiesti tu si cum esti tu personal implicat in viata d’aici? Iar io mai degraba m’as bizui pe niste prostovani d’astia decat pe bancile unde iti poti face pensia privata. Mai, Dragose, nu vorbi despre chestii pe care nu le stii doar ca sa te dai inteligent, ca cel putin asa pare. Noi, aici la Romanica am fost pusi sa ne facem pensii private. De catre stat! Una dintre optiuni era AIG. Care’n 2008 mai avea putin si falimenta. Care n’a falimentat, aparent. Dar AIG = American International Group, Inc. (AIG) (NYSE: AIG) is an American insurance corporation. Io americanilor nu ca nu le’as mai da bani, nu le’as mai da nici tipla de la prezervativu’ folosit s’o aiba’n grija! Crezi tu ca pe vreunu’ dintre romanii care aveau fondu’ de pensie privata la care cotizeaza 2% din venit, l’a interesat de treaba asta? Or fi primit vreo scrisorica pe’acasa, daca au primit’o Io cre’ca pe foarte putini i’a interesat. Iar io am mai multa’ncredere in viermusii astia incoerenti de 18 ani. Astia inca mai pot sa faca ceva. Noi, astia de’am ramas si muncim sclaveti, o sa ne intalnim peste 30 de ani, daca n’om muri si’o sa ne intrebam: bine, statu’ nu ne da pensiile, da’ alea private? E, muie. De criza economica de’acu’ 30 de ani voi ati auzit?
      Nu suntem cu nimic mai buni ca aia de 18 ani. Am citit 3 carti in plus. Cacat. Te’au ajutat sa vrajesti o gagica la un suc. Suntem niste verze. Habar n’avem ce’i cu viata si cu ce se mananca. Ne agatam de orice job pentru ca ne place sa fim sclavi, ne’am obisnuit cu pumnu’n gura si pula la cur. Da’ aia se vor adapta mai bine.

      • Dragos spune:

        Ce conteaza unde sunt si la ce nivel sunt implicat ? Asta suna ca si dobitocul de Ponta spunand ca diaspora nu are dreptul sa voteze pentru ca nu au parte de problemele celor din tara :)

        Revenind, nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, am avut pensie privata si inainte sa plec, nu de la AIG, de la Alianz, nu au fost nici mai rai, nici mai buni ca altii. E un principiu sanatos imho, nu vad de ce ar trebui sa ma bazez pe Stat. Nu o fac nici aici, e acelasi sistem, cum e peste tot in Europa dealtfel.

        Tu spui de fapt ca pensiile private nu au credibilitate pentru ca criza economica a demonstrat un cacat. E stupid, nu vreau sa intru in detalii, dar nu prea are de a face Lehmann-Brothers si bula imobiliara cu riscul de a nu-ti vedea banii inapoi de la Citibank sau Santander.

        Sa fim de acord ca nu suntem de acord, eu sunt total impotriva Statului ca manager si responsabil pentru orice, cu atat mai mult pentru soarta individului. Si in special impotriva Statului Social.

        Cat despre astia de 18 ani, om fi citit 3 sau 30 de carti in plus, dar le-am citit si le avem in plus. Sa stea pe FB stiu si ei, stim si noi, dar diferenta cartilor e tot in favoarea noastra. Iar daca noi nu stim cu ce se mananca viata, nu mi-as paria leafa ca stiu bitangii astia mici.

        • portocalu spune:

          idiots.eu mi’am propus sa ajung miliardar la batranete asa ca nu am treaba cu pensia voastra.si tu ma jneapan..daca nu ai plecat prin cineva sau ceva la munca dincolo direct din scoala abtinete de la besini ca stim ce ai facut acolo pana ai ajuns sa i’ti cumperi un cacat de laptop.pfuu ce ma irita plecatii astia ..cand apari si tu la pro tv cu masina sau geanta de bani?

          • portocalu spune:

            ps
            is cam scumpe cartile in ziua de azi..am trecut acuma o luna pe la librarie si am hotarat ca decat sa dau 150 lei pe o carte mai bine ma imbat de 70

          • Dragos spune:

            Ce stii tu despre mine sau despre orice, mai rateule ? Iaca ce il „irita” pe el. Besinosule. Romanule.

            Nu e vina mea ca esti un sarantoc ofuscat pe succesul altora asa ca mai da-te-n mortii ma-tii de sclavet.

            Macar de tine poate fi oricine sigur ca ai fi supt pula pe Occident pentru un laptop, ca tarfa de ma-ta n-a avut bani sa te trimita la scoala incat sa inveti unde se pune cratima.

          • portocalu spune:

            haha de ce te enervezi fraiere:)) am avut dreptate nu? spalator de veceuri ce esti .nu sunt nici ofticat nici ultimul sarantoc..am situatie normala..acasa:)haha ce sa atins capshunaru..cine mata aia proasta te pune sa scoti in evidentza ca esti plecat? daca te chinuie talentu ca pe manelari taionvarza fraiere:) astept sa apari la pro tv

          • portocalu spune:

            ps
            daca erai inteligent asa cum incerci sa pari nu injurai ca un aurolac de gara ce esti .degeaba esti gramatica daca esti capshunar

          • Dragos spune:

            Da’ cine vorbea cu tine bai jegule ? Si mai lasa-ne cu „tz” si cu „sh”, caca-ne-am pe tine de student fript. Toti moldovenii se baga in seama neintrebati. Ignore.

          • Dragos spune:

            PS. Sugi pula. Capsunarul de mine nu crapa de oftica pe net fara o chifla in burta. Saracule.

          • portocalu spune:

            ce faci ma…stai la panda sa vezi daca scriu ceva? asa viata ai tu deci? hai ca merg la birt sa ma distrez..ce stii tu ce e aia:)ma mir ca stapanul tau de drept te lasa azi sa stai acasa..pe net.felia zilnica de paine ai primito..sa nu mori dreq de foame prin tari straine ca nu are mata bani sa plateasca transportu.

            ps.
            moldovean prost vezi cum te simti tu superior romanilor ca esti la capshuni? e normal asa? va stiu eu pe voi astia..plecati din te miri ce sat si veniti in vizita cu masini si datorii la banci..pe 100 de ani:) hai pa..spor la tastat pe net:)odihnestete ca luni…te bate iar soarele in sfecla pe camp

        • Marghioala spune:

          Statu’. Ma, io nu vreau sa ma sustina statu’, io vreau doar sa ma lase sa traiesc si sa muncesc decent, sa am unde sa muncesc decent, ca sa am ce sa’i dau. E corect? Bai, sunt de acord ca nu suntem de acord. Da’ nu toata lumea are optiunea ta.
          De ce tre’sa fii obligat sa vrei sa pleci? Tine minte chestia asta. Iar cititu’ de carti n’o sa schimbe cel putin la noi, mare lucru. Cascatu’ de ochi in schimb, ar putea.

          • Dragos spune:

            Dar eu nu am zis sa plece nimeni, draga mea Cristina…nu inteleg ce ai cu mine :) Steie toti, plece toti, nu am treaba eu. Fiecare cu aia ma-sii.

            Cat despre mine, nu cred ca trebuie sa privesti subiectiv. Eu mi-am expus parerea, ca e gratis. Tu daca nu m-ai fi cunoscut, ai mai fi raspuns ? In plus, e total irelevant unde sunt si ce fac, lucrurile in Romania sunt aceleasi.

            Asa pot sa iti replic si eu „pai tu marghi, ce te bagi in seama, ca jobul tau nu-ti permite nush ce kkt”. E total irelevant. E vorba despre BAC si carti. Ai dat BAC-ul, ai citit o carte, esti perfect indreptatit sa opinezi.

          • Marghioala spune:

            N’am cu tine, ma personal si nici cu dreptul tau la opinie. Da’ de la tine aveam pretentii. Mai ales ca stii si ce’i acolo si ce’i aici. Si o sa ma intreb, retoric doar, daca e la fel, daca si noi suntem o tara UE in care sunt valabile toate lucrurile care sunt valabile in celelalte tari UE de ce’ai plecat? Sau de ce mai stai? De ce’si cumpara romanii case’n Italia?

            Cum ai zis, lucrurile raman aceleasi aici. Iar oamenii care’au plecat, indiferent in ce domeniu, au plecat pentru ca au muncit si au fost dispusi s’o faca. Nu pentru ca au citit alea 3 carti si nu vorbesc de documentatia necesara muncii pe care fiecare o face.

            Alea 3 carti le citesti fix pentru tine, ca le citesti in scoala, ca le citesti dupa, pentru tine sunt, nu te’ajuta mai cu nimic. Mai sunt aici oameni destui care au si citit si mai vor sa si munceasca. Diferenta n’o fac cartile ci faptu’ ca stii sa faci ceva. Ca esti in stare sa’ti cumperi o paine din banii tai la sfarsit de zi. Ca poti fi un om decent pe langa asta, nu stiu cat te mai ajuta.

          • jean spune:

            te rog mult.zi orice,dar orice te taie capu.poti sa injuri sau sa vb ca un intelectual coclit.dar numai baga cartile in ecuatie.te rog eu frumos.e penibil.sper ca intelegi ce vreau sa iti spun?

          • Dragos spune:

            Lucrurile in unele dintre tarile UE s-au schimbat, inclusiv aici. In rau. Stau ca sunt alte aspecte mult mai bune ca in Romania.

            Insa tot cred ca exista o corelatie intre oamenii foarte ok si cititul cartilor in adolescenta. Pur si simplu nu pot aprecia foarte mult un profesionist intr-un domeniu oarecare, oricat ar fi de priceput sau de muncitor, daca nu a citit, nu are cultura generala, nu poti discuta cu el. Ma cac pe meseria lui, oricine se poate specializa. Aici e problema.

          • jean spune:

            marghioalou,oriunde intru,dau de tine,asa ca am prins nitel drag de tine.dar tare ma macina varsta matale.nu ma intereseaza pe mine.normal ca nu ma intereseaza pe mine.dar sa zicem,asa,ramane intre noi,ca eu cunosc un barbat distins,un domn chiar,o persoana putred de bogata si foarte influenta.cu relatii peste tot,ce frecventeaza numai lume buna.ignorand varsta lui,si frumusetea tipic masculina,ramane caracterul de om demn si corect,dar de care ma doare fix in pl.si bogatia lui nemasurata.de pula,nici numai vorbesc,consider ca am zis destul nu vrea sa te dau asa din prima pe spate.trecand agale peste toate astea.ahaahhahha,fa bagaboantou am ft baiat finut si ironic.eu sunt jemcherul ala bogatas.asa ca pregateste-te fa panaramo.la miezul noptii vine jean fa,cu o caleasca si te face printesa.auzi faaa?imbraca-te frumos.dar ramane un inconvenient.nu stiu cati ai ai?

          • Marghioala spune:

            Ma, omu’ cu cartea. Nu’s tampita. Da’ nu asta e problema majora. Ma duce si pe mine mintea sa adun 1 cu 1 si sa’mi dea un rezultat pe undeva intre 1,50 si 2,50. Macar aproximativ. Stiu si eu ca daca nu citesti, in pulamea, n’ai cum sa iei bacu’. Ghiciti ce, Raducu din asta face bani. Ca’l citeste cineva si pe el acolo. Nu condamn pe nimeni c’o face.
            Io cre’ca vreti sa intram in subiectu’ „sistemu’ de invatamant”. Io asa cred. Da’ va las pe voi, ca na, mai tre’sa si muncesc. Iar in pauze il am de terminat pe Bukowksi, ca pe mine light pornu’ ma tine treaza la servici.
            Hai noapte buna.

          • Marghioala spune:

            Pardon, crdeam ca e un om, ala de’mi spunea mie cu cartile. Am gresit.
            Ai papapa.

          • jean spune:

            ahhahhaa..ce zdreanta esti..bukowki, auzi tu la ea…:))maine o sa vii sa-mi spui ca citesti henry miller.ce plm umreaza?cartarescu,burroughs…cioran?…..P.S-oferta de mai devereme ramane valabila?dar se mai adauga o intrebare la concluzie.ce lucrezi tu la ora asta tarzioara.dak ai si tu 30+,inchei orice alta discutie si asa inutila.

    • cătălina letiţia spune:

      Aha, şi cam cum măsori tu că „tinerii de azi” (m-a cam durut mîna să scriu un asemenea căcat) nu au capacitate de sinteză? Că aşa ţi s-a sculat ţie pula în dimineaţa asta?

      Pensie privată? Mă prăpădesc de rîs şi mai ales la gîndul cum o să te prăpădeşti tu ca un cretin bazîndu-te pe pensia privată.
      Informatule, cît de pierdut în spaţiu să fii să nu ştii că, la o cădere serioasă a sistemului financiar, care se prevede oricum iminentă, mai devreme sau mai tîrziu, pensia ta privată s-ar putea să sufere prima?

      • jean spune:

        se pare ca nu intelegi ceva elementar.nu e nimeni asa de idiot incat sa stea sa-ti raspunda la intrebarile tale cretine(care par mai mult retorice)decat eu care te voi injura si ma voi lega de pizda ta aia batrana ce depinde de o femeie(daca o putem numi asa)de 30+.acestea fiind spuse si tragand linie,mars in plm de aici,la fel si compania.futu-vas in gura cu sistemul vostru financiar,cultura,pensiile,sistemul educational si limbajul vostru elevat.cuvinte mari ca:iminent,inclusiv,specializa,muncitor,decent.duceti-va in plm la o librarie sau asa ceva,si discutati acolo cat va tine vasta voastra cultura generala.si asa pt cultura voastra.nu sunt un om,fa obositelor..sunt un DOMN

        • cătălina letiţia spune:

          Eşti o muie cu căcat. În realitate, nici n-ai exista.
          Noroc cu internetul.
          DOMNU’ MUIE CU CĂCAT.

          • pesteleincuib spune:

            Yeaaaaouch, de cand n-am mai auzit „muie cu cacat” pe-aici!!!!

            Ei bine, ma intreb oare ce fel de experienta sexuala o avea o femeie care injura cu „muiecucaca”?oare ce s-a declansat in umbra subconstientului tau de ai vrut sa spui tocmai „muie cu cacat”?Asta pune multe semne de intrebare despre ce fel de om esti.Probabil ca te stergi la cur direct cu mana dupa ce te caci.

            Si nu uitati copii, gura femeii este unul din cele mai neigienice medii de pe planeta!!!!

            MUIE CU CACAT – TE CACI PE-O PULA SI I-O BAGI LU’ UNA IN GURA!!!!

          • Diana spune:

            Dirty Sanchez?
            Pfff, comentariu prea scurt!De ce trebuie sa scriu mai mult?

          • Dragos spune:

            Fa Madam Gheorghe…ca esti urata cu spume stim, nu trebuie sa ne demonstrezi ca esti si proasta. Iti repet, marsh in gura ma-tii de nefututa batrana si urata !

          • cătălina letiţia spune:

            Să înţeleg că tu nu eşti UN cocalar, eşti MAI MULŢI. Ăia în numele cărora vorbeşti. Prostane.
            Cred că ştiu şi cum vorbiţi voi, fiecare aduce cîte o silabă şi aşa articulaţi cuvîntul.

            Bravo, Pătrăţel!

      • Dragos spune:

        Iaca se „prapadeste de ras” toanta pulii. Fa proasta pamantului, faptul ca ai 23 de ani si un cacat de blog nu inseamna ca restul omenirii are mai putine sanse sa te trimita in ma-ta. Lasa dracului economia ca nu e pentru tine, te depaseste total.

        Vezi-ti de besinile tale cu camere mici in Irlanda si simte-te bine ca stii sa pui cratima, dar cam atat. Si scuteste-ne de parerile tale despre pensii de stat, private sau de orice alt fel, ca esti tabula rasa, bata-te Dumnezeu de animal prost.

        Cine v-o fi dat iluzia ca aveti dreptul la pareri, naiba stie…

        • cătălina letiţia spune:

          Pînă să înveţi tu să citeşti mai e cale lungă.
          Ofticatule.

          Cît la acureteţea informaţiei, n-ai absolut, dar absolut nici o şansă.
          Dreptul la părere? Îl ai doar pe internet, redusule.

          • jean spune:

            as dori sa-l corectez pe baiatul dinainte.nu are 23 de ani.are aprox 34…trist.stiu.imi lacrimeaza pula de prea mult sentiment.

          • Dragos spune:

            Besi, fa cu „drepturile” tale cu tot. Gura.

        • cătălina letiţia spune:

          Cocalar mic, ia mai urlă un pic, aici, unde ţi-e locul, hahahahahahaha.
          Redusule.

  • zet spune:

    Bai piticigratisule, bai oameni, bai pulime! Nu ati inteles esentialul! Sau l-ati inteles, dar nu asta vroiam io sa zic! Vreau sa zic urmatoarea chestie (ma asculta cineva? LINISTE!).
    DECI: bai… specia umana a terminat-o cu cititul! DEFINITIV. Nu se vor mai citi carti, nu se vor mai publica, nu va mai exista meseria de scriitor care traieste din scris! Gata.
    Si io, care am prins cititul sub plapuma la 9-10 ani (ca ma futea maica mea la cap ca imi stric ochii daca citesc la bec, si de aia citeam la lanterna, pe ascuns), spun asa: SI CE? ete pula. Nu mai citesc copkii mei nimic, dar mi se rupe! Asta unu la mana.
    Doi la mana: cititul este cea mai tare realitate virtuala. citeam insula misterioasa, si bai frate… eram acolo, pe insula misterioasa, construiam liftul, trageam cu bombardeaua in pirati! Io!
    Ca generatiile de azi nu mai au parte de asa ceva… mi se rupe!
    Asta vroiam sa spun.
    O zi buna va doresc.
    Cu respect,
    Zet

    • cătălina letiţia spune:

      Trăieşti într-un univers paralel care începe şi se termină punctual cu neuronul singuratic necesar pentru a debita un asemenea pietroi de cugetare?

      Cu siguranţă în universul ăla al tău paralel nu există scriitori milionari DIN SCRIS, nu există Palahniuk şi cohortele de oamenii care-i caută lecturile publice (ia bagă nişte Palahniuk pe utube şi vezi ce-ţi dă, filosofule).

      Trage obloanele, noapte bună.
      În universul tău paralel.

      • jean spune:

        fa rapanoaso(e ultima data cand iti scriu)..mars in plm de-aci.aici nu-s matrimoniale,intelectuala pulii mele.la varsta ta,nu ai servici?nu ai pe cineva cu care sa-ti imparti opiniile si ideile tale cretine?nu ai un sot?nu ai copii?simuleaza mancamiai pula..simuleaza…da putin din cur si fa-te ca-ti place.asai viata.greu.si trist.

        • Radu Post author spune:

          imi face si mie un rezumat cineva? ca n-am fost antena. instinctu imi zice sa tin cu letitia , ca poate arata bine.

          • cătălina letiţia spune:

            Du-te mă de-aici că acum 2-3 ani nu-ţi plăcea de faţa mea. Reciproca era adevărată. :D
            Dar vremurile se schimbă, nouă ne mai mor neuroni… şi numim asta „înţelepciunea vîrstei”, hahahaha!

          • Radu Post author spune:

            a da, mi-am adus aminte dupa ID. esti urata. nu ai dreptate niciodata.

          • jean spune:

            daca nu are dreptate zdreanta,are dreptate bossu?

          • cătălina letiţia spune:

            Bun, Radule, aşa te vreau, ca pe vremuri. Poate-i dai şi o bere pulifriciului de jean, hahaha.
            Cheers.

          • cătălina letiţia spune:

            Mă, dar aşa perspicac erai tu?
            Ţi-ai dat seama după id că-s urîtă?
            Era şi-o poză acolo, tataie. :D

          • zet spune:

            @letitia:
            nu esti doar urata, esti si proasta.
            rezumat pt radu: io zic ca NU O SA SE MAI CITEASCA CARTI, si letitia spune: ba da! uite ce mult S-A CITIT.
            haha. proasta.

      • serkl spune:

        fata care a citit fight club omnomnom

    • cătălina letiţia spune:

      Ai înţeles fix cît poate duce neuronu’ tău în agonie, zet.
      Dacă ar trebui să trăieşti din asta, ai muri de foame.

      Da’ gata, că v-am boxat destul.
      Nu mi-e milă şi mie, ruşine să-mi fie.

    • sciencefictionanton spune:

      Zet, ar fi bine sa fii pe faza cand scot Biblia mea in varianta sub orice critica, reincalzita si refuserita. Poti sa-ti dai cu ea in cap pana ce copilotii tai vor scapa de analfabetism. Nu de alta, dar la voi pe Insula Misterioasa din Marea Sudaneza stati prost cu d’astea.

  • Contele spune:

    Toti care comentati pe aici sunteti aburiti!Bac-ul il ia oricine…nu e o chestie fara capat.Adevarul e ca sunteti prea putori,multi,asa ca rezultatele din pacate se vad la final.Puneti mana putorilor si cu mic efort se poate mai mult decat vrajeala in care va scaldati si scandalizati.Radu ar trebui sa fii mai critic si direct.O generatie de pardoseala nu creste multi pui si cam nu ramane nimic…

  • Eliz spune:

    Te iubesc pentru postul asta :*:*:*

  • pesteleincuib spune:

    Asteptam cu drag si piosenie un post nou despre cei care au picat bacul dupa ce-au depus contestatie ZOMG FAIL!!!!!!

    Cum sa te duci la mata acasa si sa anunti tot poporul: „Am luat bacul eeeeeeh!!!!!”

    Si-apoi „Am picat bacul!!!”

    Epic Motherfucking FAIL!!!!!

  • and spune:

    Ca sa treci bacu la romana n`ai nevoie sa faci subiectu 3 in mpula mea tre sa faci primele subiecte care au cerinte simple. Daca nici pe alea nu le stii esti prost.
    La matematica la fel , nu tre sa rezolvi problemele cele mai grele alea sunt ca sa ii departajezi pe aia de 9.80 de aia de 10.
    Las-o dracu, ca sunt prosti. O sa ne ducem naibii de tot cu astia. Astia o sa ia bacu cu 5 , hai 6, si o sa intre la facultate, ca si aia sunt disperati si o sa trebuiasca sa isi ocupe locurile. Gandeste-te ca peste cativa ani unii analfabeti din astia vor fi doctori si s-ar putea sa ai nevoie de ei. Sau o sa iti proiecteze casa unde stai si osa cada pe tine la primul cutremur.

    „SOONTEM O NATZIE DE PROSHTY ” (ca sa inteleaga si ei)

  • Simona Carp spune:

    Cei care nu au luat bacul nu sunt prosti ci nu invata.
    Daca esti asa destept si cultura nu are nici o valoare da o solutie generatiei actuale care sa ii faca viitorul asa cum isi doreste fiecare.

  • ccd spune:

    mai era unu’ care trecea bacu’ peste Styx, sper ca o sa ii ajute pe astia cit de repede

  • strumfy spune:

    calmati-va domnilor , sa fim seriosi , cui dracu ii pasa ca astia sunt idioti ? Mie unu mi se rupe sincer , sunt buni sa ii trimiti dupa tigari si bere , oricum calculul mi-l fac dinainte , doar nu sunt tampit sa ii trimit cu o bancnota de 1 milion la piata ca vin si fara bani si fumati si fara nimic in sacosa.
    Ce ma deranjeaza e nu ca ne-a lovit cinstea dintr-o data , ci ca n-o sa tina . Deja PSd-ul pulii a inceput sa isi ceara scuze si sa le tine partea la etnomuisti. Si cu totii stim cine o sa vina la putere dupa Popeye.De ce oare concid marile miscari cu reducerile salariale , intotdeauna m-am intrebat. De ce nu aveam un bac corect inainte ? De ce devine romanu plin de virtuti numa cand e curu lui in joc , nu ma inteles astea ever . Ori suntem culti ori nu mai suntem..

  • Bibi spune:

    Radu, sugi pula. N-au picat la Bac pentru ca n-au citit Fefeleaga, Romania Pitoreasca sau De veghe in lanul de secara. Au picat la Bac pentru ca sunt prosti. Cu fiecare generatie s-a cerut tot mai putin la scoala si s-au dat note tot mai mari pentru nimic, asa ca s-a pierdut orice reper. Ca dovada, 90% din cei care pun mesaje pe blogul tau sunt agramati si prosti, dar se cred inteligenti. Stii si tu acest lucru.

    De acord ca intotdeauna au fost mai multi prosti decat destepti sau mai multi care nu invatau. Dar parca media de inteligenta si de educatie este tot mai scazuta. Eu am terminat liceul in ’85 cu 7’63, am luat Bacu’ cam tot cu atat si am intrat la facultate fix tot cu 7,63. Deci, average. Dau oricand testare cu oricine care a terminat liceul dupa ’95, cu aceeasi medie ca mine si garantez ca stiu mai multe.

    M-am descurcat destul de bine in viata, sunt sigur ca am mai multi bani decat tine si o sa am si mai multi.

    In final, o urare pentru toti asa-zisii ministri ai invatamantului de dupa ’90, precum si profesorilor care s-au „adaptat” la acest sistem: Sa suga pula tuturor celor are au avut de dat Bacu’ in perioada asta precum si celor care-l vor da in urmatorii 10-12 ani. Iar fetele sa li se cace in bot.

  • Harciog spune:

    Vad multi aici c isi rup coaiele ca ei au luat bacu cu nus’ kt. . .da nu vb nimeni d klitatea profesorilor,e plin pe la tara d profesori absolventi de particulare care ii tampesc p astia din faja. . .cei care au fost capabili si au terminat o facultate p bune s.au orientat in alta parte k doar nu or sta cu 6 9 milioane p luna. Si asta e un motiv. . .cine nu zice k mi il fut in gaoz.

  • Harciog spune:

    Vad multi aici c isi rup coaiele ca ei au luat bacu cu nus’ kt. . .da nu vb nimeni d klitatea profesorilor,e plin pe la tara d profesori absolventi de particulare care ii tampesc p astia din faja. . .cei care au fost capabili si au terminat o facultate p bune s.au orientat in alta parte k doar nu or sta cu 6 9 milioane p luna. Si asta e un motiv. . .cine nu zice k mi il fut in gaoz. Si despre cei c o ard k nu toata lumea scrie gramatikl,ii fut in gura. E un coment,nu o sa stau sa analizez textu’,nu dau examen. . .aja sunt fututii

    • cristi spune:

      se pare ca altii analizeaza textele si uite asa pici bac-ul. kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk (mai ia cate unul din „k”-urike astea, daca ramai fara)

  • tzep spune:

    nu esti asa prost precum pari! :)) s`o copiat pe rupte unde s`o putut la vajaie ghioaga si in alte localitati uitate de lume!ce e trist ca unu care chiar o mers la scoala o supt`o pt ca erau camere si altu` care o pascut vaca o dus o damingeana de smantana si 1 gaina ciufulita o luat 9!perfecta dreptate la ultima parte munca`n pula mea de miriapozi!plinde dihanii si oligofreni cu studii superioare si locuri de munca din varfu` sulei!

  • Gigi marga spune:

    Bah…nu stiu ce s-o mai face azi la Relatii Internationale… Da cand am facut eu, nu era scoala de ambasadori… E cu totul altceva….

  • bunicacuciorapiiverzi spune:

    E foarte simplu.copchii astia de liceu cacati la cur nu sunt mai prosti sunt infinit mai prosti decat erau cei de pe vremuri indiferent ca citeau mult sau nu etc te uiti la fata lor si e intiparita prostia.Degeaba le iei apararea poate ai facut cu cap chestia asta ca doar vorba aia sunt o masa de prosti ii manipulezi,dar dreptate nu ai.A si da inca ceva ce-i cu impresia asta ca oamenii care citesc se cred inteligenti?poate ca citesc doar din placere.E primu post in care cred ca ai facut-o de oaie.Prosti,neinformati,plini de violenta si totusi cu cacat la fund sunt genul de oameni care cand ii vezi iti vine sa le bagi cacat in gura pana le iese pe urechi si ochi.

    • Radu Post author spune:

      cred ca diferenta intre mine cand fac laba si unu cand citeste e ca, desi ambii o facem doar de placere, eu nu am impresia ca-s mai destept dupa.

      • olybatzu spune:

        depinde de fiecare , eu pot sa zic ca invat si din cartile care le citesc si din labele care le fac , and i’m getting better

  • bunicacuciorapiiverzi spune:

    pai unu care se crede mai destept dupa ce citeste clar are o problema sau mai multe,mai ales unele curve,doar de aia sunt curve…e ok sa citesti de placere,ca sa te informezi si sa iti stimulezi imaginatia sau din pura curiozitate.Ehh acuma depinde ca de.. daca ajungi sa dai foarte foarte mult la laba o sa iti trebuiasca mai multa imaginatie sa te stimulezi,poate faci si o mini-carte porno dupa o laba,nu ca sa te crezi mai destept bineinteles :D

  • coiu stang catre coiu drept spune:

    Coe’ ( se citeste coie),

    esti ca deobicei un mare meserias! am un amic care nu te mai ceteste pentru ca spune ca esti prea violent in limbaj?! I-am transmis sa suga cucu citind libertatea!

    Ma gadila ideile tale la neuroni asa ca tine-o tot asa!

  • ZaBici spune:

    Bai frate cata prostie printre comenturi, jur ai ajuns prea mainstream, esti la fel ca tudor chirila.
    Marghioala de cand pula mea e asa proasta? ori ai futut-o si acum nu mai trebuie sa se machieze cand iese in oras?

  • costica spune:

    ma da nu e nici unu care a dat bacu anul asta pe aici? radule n-ai ma cititori din generatia pro ? atunci clar e o generatie pierduta :)))))

  • Harciog spune:

    Cine citeste toate comenturile de aici i.si da seama de calitatea invatamantului din romania. Si nu ma refer la sinteza gramaticala ci la mod de exprimare. . .asta e ROMANIA frate….

  • pesteleincuib spune:

    HAHA ce sentimental si serios vorbea marghioala la un moment dat xD zOMGLOL

    Cand vedeam posturile ma asteptam mereu la cate un „imi pute pizda si ma dau cu peste la subbrat!!!”

    • Marghioala spune:

      Tu ce pizda ma’tii vrei? Vrei sa te fut in gura, stiu. N’am chef. Revino cu solicitarea, poate ma’ndur.

      • jean spune:

        marghioala imi permiti sa-mi iau pula si sa ti-o flutur pe sub nas?asa…din dragoste…

        • Marghioala spune:

          Ba, daca ai vrea sa faci un gest din dragoste, ti’ai baga pula’n cur si te’ai cara.

          • pesteleincuib spune:

            Felul in care injura o gagica arata de fapt ceea ce-i place sa faca de 10 ori pe saptamana, in cazul de fata, Marghioala Oralista :))))))

          • Marghioala spune:

            Este ca n’aveai ce sa zici da’ te simteai dator? Unde’ai invatat sa’njuri? Nu mai cersi pe langa biserici, incearca si tu pe langa metrouri si gari, mai socializeaza, mai ia contact cu pizda si’apoi vino sa te’ascult.

          • pesteleincuib spune:

            Ce Marghioalo, ai incercat la cersit prin metrouri si gari si ti-a mers bine de recomanzi atata? :)))

            Fa negricioaso, am avut mai multe pizde decat o sa ai tu puli in viata ta mizerabila si trista…

  • bucuros spune:

    ce bac, ce lume, ca nici astia din parlament in proportie de 99% nu treceau

  • hentaiq spune:

    1,5 lei de persoana, de fapt :))

    -singurul comentariu care-l am de facut,de altfel

  • cristi spune:

    Si cu pula-n cur si cu sufletu’n rai nu merge… De ce se oftica aia care au picat bac-ul, ar trebui sa fie mandri, sunt mai adaptati, nu? Mai cool. :))
    „BAC-ul e de cacat, noi ne-am găsit un loc confortabil în societate” – chestia asta ar trebui sa fie pe buzele oricarui cautator de loc in societate… din asta care nu mai are timp de bac. :)

  • cristi spune:

    nu poti sa spui „si ce daca ai luat bac-ul, nu inseamna ca esti mai destept.”
    Ba da coaie, fata de unul care si-a gasit „găsit un loc confortabil în societate”, SCRIPTIC ala care a luat bac-ul e mai destept.
    Altfel, unul stie mate, fizica si limba romana, altul „si-a găsit un loc confortabil în societate”… trebuie sa fie o egalitate pe undeva nu?

    Dar ma intreb oae de ce se oftica aia de nu au luat bac-ul? Care e duda? Nu e mai cool sa-ti „găsesti un loc confortabil în societate” decat sa iei bac-ul?
    Ce se tot oftica? :)

  • mihai spune:

    „2. Al doilea motiv, şi aici o să vă doară puţin capul, e că ce percepem noi ca a fi, în mod tradiţional, cultură, nu are relevanţă în adaptarea socială în mediul în care trăim. […].”

    De parca adaptarea la un sistem bolnav e un semn de sanatate…
    Ce zici tu aici e tipic pentru haosul democrato-liberal in care traim, in care traim, in care a studia ceva in profunzime si a sparge seminte la colt de strada nu reprezinta decat doua „alternative” si „diversitate”, puse pe acelasi plan si care ar trebui respectate in mod egal, pentru ca, nu-i asa, toti suntem egali, cu drepturi egale.

    Conceptiile cretine despre „cultura generala” si alte labageli d-astea sunt niste mizerii ale unor snobi pentru care a citi o carte nu e mai mult decat o masturbare intelectuala.

    Insa cei care studiaza ceva pentru dezvoltarea lor interioara, pentru formarea lor ca persoane vor fi intotdeauna superiori unor cacati cu ochi, ca astia de liceu de azi, care d-abia au invatat de vreo 3 ani sa se stearga la cur, dar au impresii in ei de „jmekerie” si de „valoare” de d-abia la mai ajungi pan’ la umar.

  • una spune:

    GiCA CAre, si nimeni nu i-a atras atentia pana acum. si va mai mirati ca ati picat bacul pe capete, analfabetilor!

    • Ostap Bender spune:

      și dacă o scris intenționat îi vacă care te-o fătat?

      • una spune:

        esti cam prost, nu stii de gluma,
        chiar prea prost sa fac o rima!
        na c-am facut..:)

        • Ostap Bender spune:

          ai facut o pula de cal. aia nu-i rima.

          • una spune:

            cum nu e draga rima, gluma/rima ..nu rimeaza?!? nu tre sa ghicesc la ce materie ai picat tu..

        • cătălina letiţia spune:

          E o rimă proastă, forţată, scremută, constipată, amărîtă, vai de capul ei. Nici măcar rimă întreagă nu-i. Doar o umbră de rimă.
          Şi gluma-i departe.

          • una spune:

            deci e o rima.

    • Ostap Bender spune:

      ună, e o rimă proastă (mersi jorj!). am rămas corijent o dată in liceu da io-ți pot ghici muzica pe care o asculți. după cum faci rime.

      dintr-o sută de femei, una n-are ochii tei.
      când mă găndesc la tine, lacrimi în ochi îmi vine.

      • cătălina letiţia spune:

        Hahaha, cu avînt, Ostape.
        Muzica de-o ascult io n-are rîme, poţi s-o ghiceşti? :p

        • una spune:

          asa zi draguta, vad ca preferi rîma lui ostap..ma retrag dara..

          • cătălina letiţia spune:

            Tu citeşti cu gaura dintre picioare?
            Cu siguranţă. Uite rezultatul.

  • unu care comenteaza spune:

    nu mai pupam studii superioare. toti pampalaii de sub cls a 12 a care ii vad „au pus astia camere! vai am belit pula nu mai copiam!” s-au tras toti pe cur si e bine ca e un filtru de copiatori. pe vremuri era bine sa copieze ca nu exista xerox. acum e mai bine pentru Romania nu mai au toti prostii studii superioare si daca esti om de afaceri si ai de angajat incepatori stii ca stiu ce trebuie sa faca la locul de munca. La capitolu asta sunt de acord cu Funeriu.Bine ca a pus camere

  • Stere spune:

    ca intotdeauna, piticu’ e la-naltime. Bun articol.

    Pe mine ce m-a amuzat a fost reactia celor din judetul Timis. Prosti. Nu ca n-au luat bacul, ci pentru ca n-au stiut sa-si tina gura si au avut o reactie dintr-aia „sa moara si capra vecinului”. Ca si vad reactia celor din ministeru’ educatiei: „a, astia se cred destepti? Las’ ca le aratam noi la urmatoarele sesiuni”. Si o sa-i mai futa vreo doi ani.

    eu sunt un om mediocru, poate putin sub medie. Dar cat am fost la scoala am prins un lucru: esti destept, invata. Nu esti, copie. Daca nici sa copii nu esti in stare, ce pula mea mai cauti la scoala ?

  • EnigmaPateului spune:

    spui ca „ai toata limba romana” fara sa fi citit, cum pula mea poti cunoaste semnificatia atator cuvinte fara sa fi citit, ca doar nu citesti prin ziare filozofia lui Schopenhauer…esti ipocrit si nu inteleg de ce…ai citit si esti educat, dar vrei sa pari altceva pentru ca publicul e oligofren si s-ar deprima afland ca ai o viata si de fapt nu esti salvatorul oamenilor fara viata sociala.
    PS: Sunt oligofren, nu ma judeca.

  • alexandra spune:

    absolut genial!!! am dat bacul anul acesta si am luat 9,25. recunosc ca mi-a fost usor ca am terminat uman si am scapat de matematica la bac. nu consider ca „cineva” rade de noi ca (o parte) n-am putut copia. n-am copiat, chiar am invatat, am fost si intr-un liceu bun, deci chiar sunt mandra de meritele mele. si cred ca elevii care nu au luat bacul nu l-au luat pentru ca nu le-a pasat de el si au luat totul in gluma. n-am fost o eleva model. am avut o gramada de absente, n-am invatat prea mult in anii de liceu, dar cand am stiut pentru ce lupt am muncit unpic mai mult si acum pot sa spun ca sunt un caz fericit. consider ca asta e nivelul generatiei sau poate mai slab de atat si asta e. oricum, generatia ’92 este generatie de sacrificiu. in 2007 am fost ultimii cu examene de capacitate, ma rog, testare natioanala. din 2008 au intrat tezele unice. orice prost intra la un liceu bun doar pentru ca reusea sa copieze. trecem si peste asta. acum in 2011 am avut camere la bac, prima generatie cu camere peste tot. ma mir ca nu am avut camere si in toalete. sincer. prima generatie care daca vrea la ASE trebuie sa stea 10 ore la cozi si in caldura. ca sa vina cine stie ce „X” dintr-un oras oarecare, cu 10 pe linie si sa ia locul unei persoane care chiar a invatat. in fine. cred ca exista oameni care ma aproba si recunosc ca suntem o generatie de sacrificiu. pe noi se fac exeperimente. ROMANIA e un experiment. asta e. ne obisnuim cu ideea sau daca nu, plecam. aaa, si inca o chestie legata de citit. exista adolescenti care citesc din placere, nu din obligatie. inca se mai citeste. putin, dar inca se pare ca se mai practica acest sport „extrem”. sunt mandra ca am luat bacul cu o nota cat de cat buna, sunt mandra ca nu fac parte din „majoritate”. adica nu m-am emancipat dupa cum a batut vantul(droguri, alcool…etc). exista si adolescenti cu principii in romania lui 2011 sa stiti. o seara buna! sper ca nu v-a plictisit de moarte ce am scris eu aici.

    • pesteleincuib spune:

      Who gives a fuck?

  • oscar spune:

    As vrea sa vad si eu specimenul care sufera pt ca nu stie daca a luat bacul pe bune:))

  • Alexa spune:

    Nu stiu sub ce piatra traiti voi, dar nu sunt de acord cu ce se spune pe aici. N-am avut rabdare sa citesc toate comentariile, dar presupun ca toate merg pe ideea post-ului. Am dat si eu bac-ul anul asta, am luat 9,91 pentru ca timp de doua luni chiar am invatat, si pot sa va spun ca nu e asa greu. Mare cacat sa iesi doar in weekend si in rest sa stai sa inveti niste amarate de lectii. Nu suntem toti la fel, cei din generatia mea. Descrierile de pe-aici se potrivesc cocalarilor si prostilor, probabil, pentru ca altfel nu pot sa-mi explic cum de nu ma lovesc de asemenea inculti in fiecare zi. Spre marea voastra surprindere, timpul meu se imparte in mai multe activitati. Citesc, ma uit la TV (de fapt nu ma uit la tv, ci la seriale pe net), stau pe facebook, ies sa beau cu prietenii, pot sa ma si plimb sau sa dansez… nu vad de ce o persoana ar putea doar sa fie „tocilara” si sa stea toata ziua sa citeasca sau doar sa fie „inculta” si sa nu faca altceva decat sa se drogheze si sa bea. Si mai ales, nu inteleg de ce e atat de rau sa citesti. Oamenii nu citesc din obligatie, ci din placere. Sunt atatea carti misto, daca le dai la o parte pe cele care sunt obligatorii la scoala.
    Fac parte dintr-o organizatie de voluntariat in care n-o sa gasiti vreo persoana care sa intre in descrierile voastre. Prietenii mei nu sunt inculti, prosti sau, la extrema cealalta, tocilari si inadaptati in societate. Va las sa traiti in continuare sub piatra voastra si sa promovati prostia.

  • Oscar spune:

    Cine vrea sa invete …invata ! Bacul este o formalitate si anul acesta ca in toti anii a fost de nivel mediu. Cine nu l-a luat nu a invatzat pt. ca a gasit altceva interesant de facut. Nu este obligatoriu sa ai facultate cum nu est eobligatoriu sa ai bac-ul, dar nici pretentiile trebuie sa fie pe masura ( job prost platit, respins de intelecutali, etc ). Daca la 18 ani este mai important sa mergi in club si sa nu citesti, ba mai mult sa tzi se para normal ca acum daca ai TV si internet esti gata ..un destept! Majoritatea articolelor de pe net tot din carti sunt scrie, bineinteles de cineva care le-a citit si cu siguranta a luat bacul :). Lasati blogurile si la scoala ca sunteti cam prosti ! ( nu generalizez )

  • oscar spune:

    Sa inteleg ca la scoala o sa devenim mai destepti?:D Mie blogul asta imi pare mai tare si real ca 90% din presa scolita…

  • oscar spune:

    @Alexa: E ok cam tot ce ai scris.Dar…de umor ai auzit? Ai citit? Si cand spun umor,nu ma refer la ancdote;)

    • Alexa spune:

      Umorul s-a cam pierdut printre coaie, puli si cine stie ce injuraturi…

  • d. spune:

    e un leu jumate, nu informa lumea prost.

  • biloxi spune:

    bai e corect ce zici. adica mia da-o in cacat de inflatie academica, e plina tara de caratori cu carca cu diploma de spiru haret. dar nu e ok sa investesti 4 ani in curu unui licean si sa vezi pe urma ca a fost teapa. ca eu n-am copii la liceu (nici in alta parte, da pana la urma platesc pentru scoala lor. decat sa ii bagi pe toti astia la licee teoretice poate ca trebuie sa desfiinteze cateva zeci/sute de licee si sa faci scoli profesionale, sa invete si aia sa faca ceva util. asa or sa se trezeasca si fara bac luat (adica fara posibilitatea sa se inscrie la o particulara la misto ca sa nu intre direct in somaj), si fara sa stie sa prelucreze mecanic o piulita. si ce crezi ca or sa se apuce sa faca dupa un an cand o sa rateze iar bacu si o sa le taie banii parintii?

  • Samira spune:

    La cat de frumos scrii te intreb , sigur ai luat bacul ?

Adaugă un comentariu