Internshipul Piticigratis!

Cel mai uşor mod să te asiguri că nu o să te respect niciodată e să-mi spui că faci un internship sau că faci parte dintr-o asociaţie de-aia studenţească care face proiecte şi chestii care n-au o definiţie clara şi nu vin cu salariu, ci cu un tricou gratis.

Înţeleg voluntariatul. Ăia care şterg moşi la cur şi plantează copaci şi strâng gunoaie din pădure ca sclavii. Îi înţeleg. Eu nu o să fac asta niciodată, pentru că am un salariu greţos de mare şi impozabil. Îmi imaginez că din taxele ălea greţos de mari statul şterge la cur vreo 48 de moşi pe minut şi plantează cîte un snop de arbuşti printr-un păduriş pe undeva. Dar înţeleg voluntariatul. Majoritatea care fac aşa ceva sunt şomeri inutili, mă rog, le place să li se spună studenţi, deşi din punctul meu de vedere, dacă ai 20j de ani şi stai cu ea în mînă, faptul că eşti la o facultate nu e o scuză. Deci şomeri/studenţi care o freacă toată ziua dar se simt gînditori. Să se ducă să planteze copaci, să facă dracu’ ceva productiv.

Înţeleg şi munca de probă, stai o săptămână-două neplătite, să vadă angajatorul că ştii ce faci. Că în ziua de azi trebuie să fii cretin să-i faci lu’ unu contract doar că a terminat o facultate, zâmbeşte frumos şi şi-a trecut pe CV că cel mai mare defect al lui e că munceşte prea mult.

Dar internşipul ăsta e complet altceva. Te duci să lucrezi 2-3 luni într-un loc, la program, cu termen clar de expirare, şi ei nu te plătesc! Ca răsplată îţi trec pe CV că ai muncit ca sclavul pe plantaţia lor 2 luni. Şi atît!
Şi nici un om cu respect de sine nu ar accepta aşa ceva. La voluntariat ajuţi un om, plantezi nişte copaci, nu profită nimeni de pe spatele tău. Dar la chestia asta ajuţi o firmă. Te speteşti ca prostul acolo, pe plantaţia lor, ei fac bani şi tu te alegi cu gloria că ai fost sclav pe plantaţie. Păi cît de prost tre’ să fii să accepţi aşa ceva?

Şi acuma reduşii care se duc 6 ore pe zi să facă cafele într-o firmă de publicitate şi să le bage diacritice în texte spun: „coaiee, da’ eu o să am experienţa asta de lătrău sugarnic TRECUTĂ PE CV”. Da. Şi orice companie o să-ţi accepte CV-ul când o să aibă nevoie de un lătrău sugarnic. O să vadă acolo că ai muncit ca un flauşat pe gratis şi o să zică: „da, fix ce ne trebuie: o cârpă de şters pula. Dacă a muncit 3 luni gratis la ăştia, clar n-o să aibă vreo pretenţie prea mare la o slujbă plătită. O să se bucure că nu l-am pus să vină cu bani de-acasă.”

Orice om normal respectă mai mult un om care a întors hamburgeri la McDonalds pe 7 milioane pe lună decît un fraier care a fost assistant junior copywriter la Sug&Fut.SRL pe gratis. Şi pentru o slujbă de alpha, nu de peon, n-o să se uite pe unde ai fost internat.

.

.

.

.

.

Şi că am scos asta din sistem şi am stabilit că există sclavi proşti care muncesc pe gratis şi au impresia că peste 10 ani o să fie şefi în ceva media/servicii/advertising şi că e fin că au pornit de jos, angajez şi eu unul!

VĂ COMPLETEZ PE CV CĂ SUNTETI SCLAVI RESPECTABILI SAU CEVA! O SA FIE FOARTE FAIN.

Internul de la Piticigratis o să aibă 3 responsabilităţi: le enumăr în ordinea importanţei:

1. Să îmi facă curat prin casă săptămânal. Momentan am o femeie de serviciu, dar de ce să o plătesc când pot să-m trag un internos şi să facă treaba asta gratis?

2. Să mă spele pe pulă în fiecare dimineaţă. Mă oboseşte activitatea asta. Îmi ia mult timp. Să o facă internul, cît îmi verific şi eu mailu’ şi ce mai fac matinal.

3. Şi cel mai important. Eu sunt un om nervos. Mă enervează multe chestii în fiecare zi. M-ar ajuta foarte mult să bat pe cineva să mă descarc, fără să depun efort. Spre exemplu, mă trezesc dimineaţă, na, ca tot omu, urasc universul. Că din cauza lui m-am trezit. Trebuie să pocnesc pe cineva, nu? Iese internistul de sub pat, jap un pumn în uter, mă simt mai bine. Săptămâna trecută am văzut afişele cu Dan Cristian Popescu care suge căcat. M-am enervat grav la ce tupeu are cu campania electorală. Da’ nu era acolo să-i fut una. E complicat să-l găsesc. Dacă aveam intern cu mine, îl băteam pe ăla şi mă linişteam. Aşa a trebuit să fiu nervos vreo 2 ore. Plus. Doar faptul că munceşte pe moca o să mă facă să-l urăsc că există şi să-l pocnesc din când în când.

Şi pentru că sunt om modern care nu face discriminări, accept şi femei. Nu mi-e jenă să pocnesc o femeie. Chiar e mai bine petru mână, că au pielea mai catifelată şi nu mă julesc la pumn.

CV-uri pe mail. Îl găsiţi voi.

***

Comentarii (98)

  • Alki spune:

    Mai bine sa iti iei internoasa femeie. Si daca e si buna, nu-i dai numa’ peste cap. Cand esti beat, ii dai si la deal. Femeia e ca usa. Tre’ trantita din cand in cand.

    • Vlad spune:

      Ii dau un pumn un uter din articol nu iti face nici o referire ?

    • chiombi spune:

      nu te supara, tu esti copilul chel si batran al lui dan pulic?

    • Mircea suge coaiele spune:

      Mircea sa ne sugi coaiele. Oricum tovarasa ta a supt jumatate din internauti.

    • shotaie spune:

      aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh

      jumatate+1

  • gigibengo spune:

    ca sa fi mai putin ipocrit dale si tu internship pa bani, ca se poate si deala

  • ursula spune:

    vezi ca tre’ sa-l duci in teambuilding

  • AI spune:

    ba, ei sunt creativi si nonconformisti si beau ceai si nu mananca carne. si sunt sociabili si au spirit de echipa si invata repede. si stau asa cu ochii inchisi si isi doresc tare tare in fiecare seara sa ajunga la o multinationala unde sa sangereze la munca pe 12 milioane. da’e cool.

  • Diana spune:

    Mircea Popescu crede ca e perfect.Deci ai primul candidat. Eventual poti cumpara o galeata de vaselina , ca sa aiba Mircea pielea moale si catifelata.

  • Adi spune:

    genial punct de vedere

  • Merpin spune:

    Eu cunosc pe cineva care a facut un internship la Facebook si a primit si bani.

    • viermar spune:

      așa e coaie! și facebooku i-a pus banii pe un cont de pe care nui poate scoate

    • flavia spune:

      A primit bani ptr Farmville

  • punct spune:

    centaure da’ cat iti ia sa te speli pe pula dimineata?
    ca are mircea badea timp,emisiunea lui fiind seara-tarziu

    si cu bendeac ar fi cam acelasi lucru doar ca risti ca intr-o buna zi sa ti-o imite

  • Stefan spune:

    cred ca fapt ai vazut filmul cu edy murphi cand era el rege si ii curatau sclavele pula in piscina. si de ofticos ce esti, ai zis sa faci si tu ceva de genu asta.

  • emi spune:

    Eu zic sa il angajezi intern pe zmarandescu :))

  • sana spune:

    Referitor la stagii, chiar nu ai dreptate, pentru că un stagiu îți arată cum se lucrează în industrie. Poate nu-mi place cum se lucrează în domeniul în care studiezi, sau poate nu-mi place compania (e.g. ce anume face). Sunt destul de multe internshipuri plătite, și la noi, dar mai ales peste hotare (unde costul vieții nu e 80% din salariu).

  • Printesa cu virtuti spune:

    Dupa primele randuri ale textului m-am gandit c-ai scris despre asociatiile studentesti pentru proiecte eco, case din baloti de paie, gradini verticale, comisii, conferinte, etc, grupurile fostilor utecisti, oamenii aia foarte urati, dorci, care, chiar daca lucreaza 8 ore la o firma, indiferent pe ce salariu, se duc seara sau in weekend sa activeze intr-o asociatie arhitectura-nu-stiu-de-care, din simplul motiv ca nu ii iubeste nimeni.

    Cand ai scris de pumn in uter era clar ca iti doresti o internista. Pot sa imi depun cv-ul doar din dorinta de a cotrobai pe la tine prin casa? Eventual sa ma servesti si cu o cafea. Io-s mai curioasa asa din fire, dar n-am curiozitati majore, doar diverse.

    • Externu' spune:

      Hai mars de aici! Nu te mai baga in seama.

    • zet spune:

      bai, ce repede trece vremea. Am imbatranit… pe vremea mea, lumea stia una si buna: baietii vroiau sa futa cat mai multe pizde (pe unele pizde le futeau doar in cur, doar acolo permiteau, cum bine zicea pitigratis intr-o postare mai veche, despre futaiul pre-revolutionar, am avut si io un internship cu una care s-a futut decat doar numai in cur vreo 9 luni! serios!). Pe de alta parte, pizdele doreau sa se simta ocrotite, si alegeau sa fie ocrotite de catre cea mai mare pula care le dadea tarcoale.
      Atat! Viata era mai simpla, viata era mai buna, viata era mai vesela, ca sa fac o parafraza tupa tatuca stalin!
      Pe cand acum… nu mai merge asa dom’le… ca sa futi o pizda trebuie sa fii corporatist, sa participi la actiuni de sarituri doi intr-un sac, sa te barbieresti, sa iti faci dublu windsor, sa vorbesti public fara pula si pizda, sa vorbesti IN public numai cu pula si pizda, si alte complicatii de astea.
      Dar iarasi am divagat… ce inseamna internship??? ce pula calului mai e si distorsiunea asta schizoido-mentala? e ceva cu internare?
      p.s.: @pizdesa cu virfuti: bai, daca vrei sa te futa piticigratis, de ce nu-i spui pur si simplu, in privat? ce tot o falfai pe dupa pula, potrivind cuvinte goale, ce din pizda au sa sune? nimic nu e mai jalnic decat o pizda care vrea pula dar molfaie cuvinte mari, din care se intelege ca vrea pula.

      • Printesa cu virtuti spune:

        E bine ca unele molfaie cuvinte mari, inalte si ce mai vrei tu. Pentru ca majoritatea sunt dislexate si au privirile alea de bovine, se aseaza intr-un colt si se uita ca minorele la acest Jose Armando (nu stiu cum il chema pe personajul masculin din Inima de Tiganca) neputand sa clantane nimic, probabil nici sa gandeasca mai mult decat „Radu, ce frumos esti”. Desi biologia functioneaza extrem de simplu si e extrem de sincera, modul in care ti-o manifesti face diferenta si nu te lasa sa te porti decadent. Tu cum arati? Biologic vorbind…

        • zet spune:

          pisi, lasa vorbitul in seama oamenilor mari, nu trebuie sa scoti povestiri din cripta/vagin cand nimic nu ai a spune. dislexicele la care te refereai cand spuneai dislexate nu sunt alea care nu clantane nimic, pentru caci dislexicele sunt mai destepte ca tine cand deschid gura, si mai proaste ca tine cand deschid cartea. cei mai mari oratori au fost si sunt dislexicii, domnii dislexici compenseaza greutatea de a decoda semnul scris printr-o mare usurinta de a comunica oral, asa cum cei mai buni auzitori sunt orbii si cei mai buni futatori sunt oamenii fara pizda. Tu te gandeai, fireste, la afazici(e), ceea ce iti doresc si tie, ti se va implini visul stramosesc sa fii fututa de piticigratis, caci un futalau natural doreste, cand fute, sa futa, nu sa se converseze, deci, sa zicem ca afazia ar fi un oarecare avantaj (pe termen scurt, deci pentru un scurt).
          Biologic vorbind… ai idee macar ce inseamna biologia? Pun pariu pe un sexoralette contra o muie ca habar nu ai. Tu vroiai de fapt o descriere fizica: sunt mai frumos decat poti suporta.
          Pe scurt: da, pot sa te fut, daca iti doresti, si daca esti tanara, si daca arati bine, si daca nu incalcam vreun regulament de pe piticigratis.com, ca decat sa primesc ban, mai degraba nu te fut.
          p.s. daca doresti sa imi faci un sexoral sub forma de muie, accept si ban de la piticigratis, dar trebuie sa indeplinesti criteriile de mai sus.

          • Printesa cu virtuti spune:

            Dupa cum ai scris nu indeplinesti criteriile de frumusete cerute de mine. Cat despre mine, sunt mai frumoasa ca regina noptii.

            Te pup.

          • urzica spune:

            breeee, fan eminescu….

        • Pablo Escobar Jr. spune:

          Domnisoara,esti aici in cautare de ceva anume ?!
          Sau ce te face sa vii aici si sa iti expui propria-ti filozofie de viata ?!
          Scopul in sine care este ?!
          Fac un studiu de caz…Ma poti ajuta ?!

  • Iubita Lu Radu spune:

    @Printesa cu virtuti

    Fah ! Sa nu te prind ca te spurc de nu te vezi !

  • Coman spune:

    Da, e nasol sa muncesti fara pe bani. Dar daca faci un internship serios, mai si inveti cate ceva. Amin

  • Shark spune:

    Ai pierdut esenta.
    Nicaieri in CV nu o sa scrie ca „am muncit ca fraierica geamantan pe zero bani”. Desigur, acest lucru nu o sa impiedice HR-izdele de la o viitoare (potentiala) firma sa-si dea seama de asta. Insa, intre timp, darlaul sau darloaica o sa creada ca au un punct forte pe CV.
    Darla… se crede „cool by association”.

  • alice spune:

    pai astia cer niste lucruri aberante ca sa te angajeze undeva, zic ca tre sa ai minim 2 ani experienta, de cele mai multe ori. si asta-i singura solutie ca s-o acumulezi

    • Shark spune:

      „Astia” sunt sfatuiti tot de HR-izde dubioase, care se cred buricu’ pamantului.

    • Satan spune:

      Sau… poti sa-i minti ca esti mai destept ca superdumnezeu… si dupaia inveti.

  • Vali spune:

    Cind te trezesti nervos de dimineata poti sa-i dai una-n cap lui mutu. Are pielea cea mai fina.

  • Claudia spune:

    Bai sa mor eu da’ urat vorbesti.

  • Razvan spune:

    Radu fa si tu ca Anticristul ( nu stiu cum sa pun trademark ) , iei niste studenti , le dai fornetti ,o punga unde sa se cace si un mic colt unde sa doarma si o sa faca ce vrei tu….

  • Ionut spune:

    Multe firme care dau un salariu greţos de mare şi impozabil iau in considerare asta, daca e relevant, nu daca ai lucrat la McDonalds.
    Nu cred ca iti cad coaiele daca muncesti 2 luni degeaba ca sa ajungi la salariul ala mare.

    Da daca esti prost poti sa faci 10 internshipuri de cate 6 luni ca degeaba…

    • Radu Post author spune:

      mie imi cad coaiele sa muncesc moca. nu am facut niciodata chestia asta. mi se pare pentru sclavi care altceva nu au cum sa gaseasca
      deci traiesc degeaba.

      • carapacea spune:

        draga radu,

        permite-mi sa iti spun ca atat subiectul cat si pozitia ta fata de el sunt de cacat.

        e drept, si eu urasc studentele din hoceni sau salaj care fac internship la Auditezsloboz SRL pentru cv-u si ii mai calca si pe aia pe nervi (daca sunt frigide si nu se fut).

        dar suntem intr-un total dezacord in privinta muncii gratis. daca nu ar munci nimeni pe gratis am suge-o toti puternic… petru ca, daca stai sa te gandesti, sunt din ce in ce mai multe categorii de oameni (multi profesionisti, in special in invatamant) care muncesc aproape pe gratis. daca s-ar hotara intr-o zi toti pompierii de ex sa ceara salarii pe bune, sa zica: „muie ba, gata, ne bagam pula`n 1400 RON pe luna din care nu ne raman de hartie sa ne stergem la cur, MUIE, noi plecam…”. N. B. NU II COMPATIMESC !! daca sunt redusi sa accepte sa-si riste viata pe 1400/luna si sa-i ceara lu nevasta-sa bani de tigari treaba lor. Dar nu le mai da idei.

        btw: nu stiam ca tu ai un salariu pe undeva, credeam ca doar o arzi dubios pe net ca ultimu` labar si iti dai cu opinia ca si cum i`ar pasa lu pula mea de tine, si nu-i pasa.

        • Radu Post author spune:

          n-ai inteles nimic. mai citeste o data, stai jos. am folosit exemplul cu mcdonalds special pe cazul asta cu bani putini. nu compara bani putini cu deloc. cu un corn pe zi o duci vreo 2-3 ani pana iti cad dintii. cu nimic te cureti intr-o luna.

          si am salarii in multe locuri si fac o gramada de chestii interesante. daca n-as face, as dedica mai mult de 3 ore pe saptamana site-ului asta care este si a fost complet irelevant pentru mine de cand l-am facut. unii joaca tenis 3 ore pe saptamna ca sa se destinda, io arunc un ochi pe aici, printre altele.

          faptul ca u hobby nesemnificativ de-al meu are mai mult succes decat chinuiala de 24/24 a unora e doar din cauza ca-s fabulos io, nu ca o ard dubios pe net.

          • gogupintenogu spune:

            cu blogu las-o mai moale centaure.stim cu totii ca ai nevoie de blog.ca nu stai doar 3 h/sapt cum zici,ca defapt iti petreci ore bunae,zile..langa blog.e viata ta,la fel cum si noi cititorii suntem,de noi depinde toata munca ta depusa.fara noi esti un nimeni,si stii foarte bine ca depinzi de noi.noi avem dreptu sa zicem ce ni se casuna,daca ne place,sau ce am facut aseara,sau cum am dansat in pl goala acu o sapt sau ce am mancat azi la pranz(dar asta deja e irelevant).noi suntem in concluzie sefii tai.tot ce faci tu este datorita noua si ar tb sa ne multumesti,fara noi esti unnimeni..asa ca te rog..ia-o mai usor,schimba-ti pdv,indreapta-ti comportamentul

      • Cris spune:

        Internship-uri am facut … vreo cateva…unele platite, altele nu. Toate in afara Romaniei, pt ca acolo mi-e si facultatea. In ultimul mi-am bagat bocancul adanc si mi-am zis ca n-am de gand sa-i permit unei boccietati sa ma frece la icre cu proiectul ei pe care il vroia pe moca si perfect, pt care ar tb sa fiu platita mii de euro, pt ca aia care nu sunt stagiari ii primesc facand de n ori mai putin decat am facut pt rahatul ala de proiect…partea naspa e destul de simpla: chiar daca eu mi-am bagat bocancul…facultatea mea ma obliga sa fac nenorocitele astea de internship-uri si acum ma uit pe net cu groaza la liste de sclavie legala…(eu asa numesc internship-urile) si ma apuca o greata absolut crunta cand ma gandesc ca 6 luni o sa fiu iar un rahat cu ochi, pe un salariu de rahat, asta daca o sa-l primesc cand eu de fapt pana si in „timpul liber” (in afara programului de lucru) fac mai multi bani din ce fac si vand eu pe aici…dar dupa cum spui tu… pt ca vreau sa fac o facultate serioasa, care-mi cere sa fac o perioada minima de practica platita sau neplatita, iar companiile profita legal dupa asta,eu traiesc degeaba.

  • alexa spune:

    Mai flacau , nu toate internshipurile sunt neplatite. Eu am facut un internship PLATIT, si chiar bine, cand eram o studenta amarata si fara nici un fel de experienta in campu muncii. SI da, mi-a prins bine la CV, ca m-am angajat mai departe full time pe un salariu multumitor.

    • portocalu spune:

      pe care centura te produci? sa venim si noi.Nu am mai auzit de mult romani care sa spuna „salariu multumitor”.ori stai la mata acasa ori te futi pe bani..ori ai vrun martalog zbarcit care te intretine.

    • steve spune:

      eu cred ca nu ai fost frigida (cum spunea un comentac mai sus). adica, sa fiu mai gentleman…ai supt pula lu sefu. cred…zic si eu.

      • alexa spune:

        La cum vorbesti nu esti bun nici sa strangi cacatu de elefant la zoo. marsh

        • portocalu spune:

          sa strangi cacatu la zoo…ce fel de injuratura e asta? trebuie sa ne simtim naspa pt ca ai spus asa?sa ne rusinam sau ceva de genul asta? e noul trend..injuraturi fine spuse pe intuneric sub patura? ah nu..asa se fut unele femei.de ce elefant si nu…strutz.?de ce ai scris PLATIT?Ce ai devenit dupa ce ai fost o studenta amarata? of..atatea intrebari ma chinuie..nici nu stiu cum o sa adorm!

          • catalina letitia spune:

            Pentru că elefantul se cacă mult, deşteptule! Spre deosebire de creierul tău, care cacă puţin şi rar…

          • portocalu spune:

            femei care se ajuta una pe alta pe net…pana nu apare invidia ca aia e mai slaba sau are parul mai lung..unghii etc.raspunde si la restul de deceuri.

          • pesteleincuib spune:

            Ca bine zici, idioatele dracului, sper sa luati hepatita C in club retardatelor.Si ca sa va enervati si mai tare, nu va spun daca sunt fata sau baiat, as putea fi oricare, asta ca sa fiti un pic mai confuze cand va caca mintea aia handicapata vreo replica pe viitor.

  • cacat spune:

    si marmota umbla pe centura basescu isi facea poze cu preotii is satelitu nasa cadea la rosia montana…

  • plm spune:

    n-am mai ras asa de pe vremea cand aveai cacatul asta pe blogspot.

  • alex spune:

    Hmm, ce descrii tu acolo in text cred ca am vazut odata intr-un film BDSM (a se nota ca nu spun asta ca fiind un lucru rau). Din pacate imi scapa titlul, dar cred ca te descurci tu sa gasesti un material adecvat pentru training.

  • CharlieSheen spune:

    Nu are sens generalizarea asta a ta. Bineinteles ca daca vine vorba de scris exista sansa sa te descurci din prima, ca debutant.

    Treaba sta total diferit in anumite meserii in care chiar trebuie sa ai ceva experienta practica in spate. Mai ales ca experienta asta se cere din ce in ce mai mult, asa cum sublinia cineva mai sus, din cauza competitiei. Teoria o inveti la facultate, practica mai putin. Sunt putine firme dispuse sa te ajute cu asta. Ajutor= Investitie.

    Nu e asa complicat.

  • stan spune:

    coorporatisto te-ai angajat pe un salariu „multumitor” ? daca vroiai sa vii cu un contra argument bun puteai sa spui : noroc de internship ca acu besesc lovele!

    • shotaie spune:

      faggot detected

  • unu care comenteaza spune:

    CUR. De capra.

    muncesc iau bani si ii cheltui

  • Pandele spune:

    Deci:

    Eu sunt om al muncii, bugetar, adica sunt profesor la un liceu obscur, cu copii prosti si dezinteresati. Mai fac si altceva, ca altfel, de la parizer si paine fac dracu’ cancer si mor. Si io, si nevasta-mea, si fi-miu. Voluntariat?… Am auzit de asta, am si facut de 1-2 ori, ca face bine la suflet. Nu la CV, la suflet. Ma rog, cel putin la al meu. Dar ce e aia internship? Cred ca sunt eu mai inapoiat, ca n-am auzit pana acum de asta. Pe vremea mea, era o chestie echivalenta, oarecum: referintele. Dar de ce sa ma duc eu sa lucrez la o firma 3-4 luni, GRATIS, doar ptr promisiunea ca voi capata o referinta? GRATIS?!?!?

    Esti tampit, ma/fa? Pe criza asta faci asa ceva GRATIS? Sperand ca peste 125 de ani vei fi angajat pe baza CVului tau frumos aranjat cu internshipuri? Ce dracu’, ma, asa de tare ne-am naivit? Pai, mori de foame pana gasesti tu jobu’ mult-visat, cu 3000+ euro salariu!

    Ma rog, poate sa fie si asta o perspectiva supra vietii, pe sistemul: „Maica Tereza a murit, cineva trebuie sa ii ia locul, eu sunt ala/aia, o sa stau alaturi de Dzeu si tronul sau de aur in Imparatia de Apoi pentru toata eternitatea!” Frumos, nu? Pentru mine suna insa a sinucidere lenta!

    Amin!

    • steve spune:

      si eu care credeam ca bugetarii n-am nimic sub basca. ete ca mai e unu care are…oare esti singurul care mai tine specia in viata? bravo nene!

      • Pandele spune:

        Danke, mein Herr!

        • theredled spune:

          Uite, Pandele, asta e un internship:

          http://cursurisicertificari.ro/patru-sezoane-de-internship-la-the-practice.html

          2 din 3 primesc carti pt 3 luni de internship, iar primul (the best, the one and only ia aprox 333 ron/luna), in conditiile in care sa nu uitam toti muncesc in alea 3 luni. si asta se intampla la una dintre cele mai bune – printre cele mai mari cifre de afaceri etc – agentii din Ro

      • Onix spune:

        Pandele, felicitari si din partea mea! Esti singurul pe care l-am vazut pe site-ul asta care stie sa foloseasca „gratis” in forma corecta! Respect!

  • una care comenteaza spune:

    @unu care comenteaza: BOU. De bou. Nu esti femeie si nici nu ai prietena ca sa vezi ca pe ce cheltuieste ea tot salariul ala de nimic.
    Astia care propovaduiesc toata ziua despre legile universului, alinierea planetelor s.a.m.d sunt niste sectanti manipulatori.

  • una care comenteaza spune:

    demnitate? haha; nimeni nu mai are demnitate in jungla asta plina de manipulati, corupti, ahtiati dupa bani si pozitii sociale care se calca unii pe altii in picioare… nimeni nu spune sa placi pe toata lumea, dar nici sa colcai de rautate si razbunare.

    • pesteleincuib spune:

      Ultima ta fraza presupune ca cineva ar trebui sa fie undeva la mijloc, ceea ce este imposibil.Poate vreau sa urasc un pic mai mult decat sa nu plac, sau poate vreau sa urasc de tot, in pula mea

  • cr spune:

    Eu va zic cum e in IT , unde internship-urile sunt la moda ca sa zic asa. Exista intership-uri neplatite si internship-uri platite. Cele neplatite de obicei sunt cele de 3 saptamani, 6h/zi in care angajatorul nu se asteapta la mare lucru (poti sa stai pe net ca acasa sau poti sa nici nu mergi 6h/zi, etc). La sfarsit dau adeverinta de practica, care teoretic e obligatorie la facultate, numai ca majoritatea au o cunostinta care le semneaza foaia fara sa faca practica.

    Cealalalta categorie de internship-uri (cele platite) dureaza intre 1 luna si 3 luni. Probabil or fi si internship-uri dinastea neplatite, insa cazuri mai rare.

    Cel putin in domeniul IT, cei cu actiuni de voluntariat, actiuni in ligile facultatilor, etc, mi se par cel putin la fel de idioti ca si cei care se cred jmekeri ca fac un intership. Pt ca aia nici macar nu fac actiuni de voluntariat utile, de genul sters moshu’ la cur sau plantat copacu’, ci actiuni absolut inutile cu care apoi se lauda prin cv-uri de parca ar fi salvat omenirea. Si apoi unii se mai mira ca angajatorii fac misto de ei.

    Legat de intership-uri angajatorii seriosi (sau joburile serioase) propun inainte doar intership-uri platite.

  • Newman spune:

    Radule, pentru tine si tembelul de carapacea si altii ca voi, se munceste „gratis”, nu „pe gratis”.
    Aaaaa, idioti…

    • Robert spune:

      Da-ți LA muie! Că SE merită :)

      • Newman spune:

        Robert, cui? Ma-tii? Zambesti ca un homo…

        • Robert spune:

          Ramîne cum am stabilit. Dă-ți!

          • Newman spune:

            Bine, ma, spune-i ma-tii sa treaca pe la mine sa-i dau muie, exact cum am stabilit.
            P.S. Robert, tu poti sa te uiti, dar sa nu atingi.

  • steve spune:

    internshit platit e un fel de…”hai sa te muiesc pe bani putini. nu ca leafa ar fi prea mare…dar te muiesc oricum si iti treci un semi-job fancy acolo pe haria aia nenorocita”

  • Psihologul Pulii spune:

    Bah , daca se ajunge ajunge sa se vb de munca pe piticigratis, pai atunci eu ma cac , si daca blogul tau era de hartie , ma stergeam cu el .

  • catalina letitia spune:

    N-am ştiut niciodată ce e ăla internship şi nici acum nu sînt lămurită. Sună într-un fel a nevastă de probă…

    • zet spune:

      de vreo doua zile ma framant si eu sa inteleg ce e cu internshipu’. marturisesc sincer ca pana la acest articol nu am auzit niciodata acest termen. mi-am intrebat nevasta daca stie ceva si s-a uitat crucis la mine si mi-a zis ca vizionarea nu stiu carui cacat de emisiune (dansez pentru instalator, sau pentru postas, sau ceva) nu e negociabila. nu stiu ce a vrut sa zica. mi-am intrebat amanta si mi-a zis ca are nevoie de nu stiu ce plansa care costa 400 de lei, sau daca nu trebuie sa suga pula profului. asta sa fie internship? sau cumperi o plansa sau sugi o pula? si profu ala nu se gandeste la noi, amantii studentelor? in ce hal il invidiem? cate studente ii sug lui pula? 10 din fiecare an? 30? La 4 ani diferiti, inseamna 120 de studente care ii sug lui pula? bai sa fie. pai profu asta e mai tare decat becali pe partea economica.
      in fine. sper din suflet ca internshipu sa fie ceva legat de sex. are, asa, o rezonanta porno. Internship FTW!

    • alin spune:

      pentru ca tu ai facut scoala de arte si meserii..

  • fane de la sifoane spune:

    de fapt in tara asta cam jumate muncim pe gratis.Cu 300 euro pe luna cam tot voluntariat se cheama.300 euro sunt pt supravietuire.Dar uite ca mai exista si alti muisti care chiar muncesc moka,astia chiar merita fututzi in gura pt ca au dus culmile prostiei pe noi culmi aparent imposibil de atins

  • Sebastian spune:

    „Acest site este un pamflet si trebuie tratat ca atare.”
    Exact…

  • un batran intelept spune:

    o vorba din batrani zice „cainele care latra nu musca”. o vorba mai contemporana zice „ete pula!” o arzi aiurea despre violenta cand ne e clar tuturor ca singurul lucru pe care l-ai lovit cu manushitzele alea delicate ale tale e tastatura de la calculator dupa ce ti-a omorat un orc personajul in world of warcraft. exact asa-s si io.

    • Radu Post author spune:

      io zis sa faci un experiment in realitate, sa te asiguri, ca sa dea cu parerea pot toti.

  • fane de la sifoane spune:

    or exista voluntari la morga?sa spele morti?.Iti apare in CV ca ai spalat 149 de morti gratis…..probabil asta te ajuta sa speli la cur niste mosi in Anglia pe 700 lire

  • Ionut spune:

    Citesc des, nu comentez, dar cu aceasta ocazie as dori sa le trag o muie tuturor celor care injura in comentarii, pentru a incerca sa fie la fel de amuzanti ca autorul in textele sale.

    De exemplu „portocalu”, care e genul de om pe care nu trebuie sa-l intalnesti ca sa-ti dai seama ca e excesiv de prost.

    Nu sunteti ba amuzanti, sunteti niste ratati fara idei proprii!!! Sa preiei automat orice idee de aici si sa lasi un comentariu in care sa’l injuri p’ala care nu e de acord, mi se mare cea mai mare forma de retard. Inca o data muie. Multumesc.

    • un batran intelept spune:

      Sugi pula cu succes. Cei mai retarzi sunt aia care comenteaza despre cum comenteaza altii. Muie lu’ ma’ta.

      • jimerino spune:

        mie imi place ca precizeaza ca in general nu comenteaza. adica, vezi-Doamne, comentariile sunt pentru prosti, el citeste si baga la cap, el isi construieste creierul. dar acum ceva s-a intamplat, ceva care l-a impins sa iasa din anonimat si sa impartaseasca parerea lui, inclinand astfel decisiv balanta. ce s-a intamplat atat de grav? veti intreba.

        pula mea, unii injura.

    • portocalu spune:

      Dar..am uitat sa intru si nu am vazut!Pe mine nu trebuie sa ma intalnesti nu ca as fi prost..dar se poate sa iti rup capul ..sau sa te fut in cur.Prin curu matii bineinteles..nu al tau.Sau a proastei aleia care sa plans ca am rusinato si tu ai venit repede sa o aperi:) cavalerule…eu comentez ca nu am ce face..si foarte rar dau cu parerea ca ar fi sau nu asa.asta fac altii..:)+ ca e interesant aa vezi cum se enerveaza unii neputinciosi si cum fac crize..pe net.DRagos tu esti? gata sezonu strugurilor?lasa ca acuma incep portocalele!

    • mirelA spune:

      deci asa arata un troll… muma-ta stie ba secretie?!

  • Geac spune:

    scrii mai rar decat fut eu, si asta e mai trist decat toate comentariile de aici.

    • Newman spune:

      Voiai sa spui ca futi mai rar decat scrie el, virginule.

  • Stecherul Banole spune:

    auzi,

    ai de gand sa-i iei si tu la pula pe oamenii de la plabyoy? ai vazut cine e pe coperta? ai de gand sa treci cu vederea? te rog, fa ceva sa ma simt mai bine!!

    cu stima,

    un fan care nu a mai comentat pana acum dar a fost obligat de circumstante, E MAZARE PE cOPERTA PLAYBOY IN PULA MEA.

  • pesteleincuib spune:

    Scarboase creaturi fetele astea, le curge sange din pizda si se pupa cu tine dupa ce au supt pula la altii.Oricum, am o satisfactie morbida cand vad cum se enerveaza proastele, stiind ca aceste lucruri sunt perfect adevarate YOY

    • Newman spune:

      Asa e cu femeia ta? ioi!

  • Andreea spune:

    Nu mă interesează nicicum subiectul deschis de tine aici ,că știu f bine cum e cu bloggerii care vorbesc pt a stârni lumea la opinii ;mai grav e că ți-ai adunat aici un cârd de creaturi care nu știu să-și exprime punctul de vedere fără să-și bată pula de cineva.
    Sunt de acord cu faptul că oamenii care muncesc gratis au o problemă cu sinceritatea față de propriile persoane ,dar nu văd care-i baiul cu voluntarii ;personal chiar consider că merită respect pt faptul că-și fac timp să facă o faptă bună în zile ca astea.

    • Newman spune:

      Mna, tu nu stii sa plasezi corect semnele de punctuatie si ai probleme cu ortografia. Dar te si fute grija comentatorilor.
      Deci, sa-mi bat pula de tine, fa. Auzi, e posibil sa nu-i placi pulii mele…

  • eu spune:

    eu locuiesc in anglia, iar aici se pune pret pe voluntariatul facut in domeniul in care vrei sa te angajezi. asta insemnand practica, adica un fel de experienta.

    nu se pune ca vrei sa lucrezi asistent social si mergi la angajator cu foaia in care scrie ca ai lucrat voluntar la plantat de pomi.. ca la mc donalds si kfc nu sunt voluntari, ce tot inventezi? =))))

    hai ca mi-esti drag ca esti destept.

    stiu eu ca stii deja ce ti-am scris mai sus, dar nu m-am putut abtine. :P

  • yutero spune:

    Mama mama ce nume hahahah :))

  • Long Dick spune:

    Ba da cata dreptate ai.

  • ade spune:

    mda, ai dreptate…eu am facut voluntariat acum ceva vreme, organizam evenimente culturale, sprijineam tinerii artisti, eram inca in perioada in care imi doream sa mi ocup timpul si sa muncesc, sa fac ceva. Ma implicam extraordinar de mult crezand ca va veni ziua cand proiectul ala imi va aduce si ceva bani…deh n-a fost sa fie, insa bani primeau altii, dar m-a ajutat experienta. Oamenii sunt impresionati de cineva care a facut evenimente la Opera Nationala, eh recunosc ca nu scrie voluntariat pe cv, dar daca sunt intrebata nu ascund faptul ca am muncit pe gratis.M-am ales cu ceva contacte si cred ca am fost norocoasa ca am demonstrat rapid ca pot sa misc ceva, sa schimb lucururile…pentru ca alti voluntari au ramas la stadiul de spalat pahare. Depinde impresia pe care le-o lasi oamenilor despre tine…ei te iau exact cum te oferi ;)

Adaugă un comentariu