România – RPG-ul: Rasele, partea 1/3

M-am gândit să planific un RPG. O să se pişe pe WoW, pe D&D şi pe orice altceva. Şi o să fie autohton.

Joacă una dintre cele 9 rase exotice ca dobrogean, oltean sau halfmoldovean!

Alege-ţi cariera dintre clase unice ca „hoţ de biciclete„, „rapsod” sau „gospodar

Specializază-te într-o subclasă cu puteri nebănuite! Vrei să fii un rapsod manelist şi să îţi ajuţi aliaţii activând „Nebunia lui Salam” ? Sau poate vrei să te faci un rapsod analist şi să-ţi încurci duşmanii, folosind „Forma lui Badea” ?

Posiblităţile sunt nelimitate!

Evident, momentan e în faza de proiect. Astăzi vă prezint 3 din cele 9 rase pe care ţi le poţi alege când iţi faci personajul

 

Ardeleanul
Cetăţean dârz şi înfipt, ardeleanul ia viaţa în serios şi dă piept cu ea, fiind extrem de rezistent. Într-o situaţie gravă, ardeleanul pică ultimul. Din păcate, reacţiile lui lente nu-l recomandă pentru clasele bazate pe Agerime, clasa „Hoţ de biciclete” fiindu-i chiar interzisă. Capitala de unde începe aventura este Cluj, oraş pe care-l împarte cu ungurii.
-4 Agerime
+4 Dârzenie

Reacţii lente (pasivă): Ardeleanul e atât de lent încât nici nu-şi dă seama că a murit. După ce primeşte o lovitură letală, ardeleanul continuă să trăiască şi să-şi păstreze abilităţile normale pentru încă 15 secunde. O dată activată, nu mai poate fi activată pentru 24 de ore.

Antihaz (pasivă): Ardeleanul nu suportă fente, glume, păcăleli şi alte chestii neserioase, de genul ăsta. Porneşte cu +15 în şansa de a detecta şi evita abilităţile pe bază de Agerime şi Şmechereală folosite asupra lui.

 

Halfmoldoveanul

Moldovenii au migrat în toată ţara, în valuri. În urma copulaţiei nesfinte între ei şi alte rase, au lăsat peste tot o droaie de plozi halfmoldoveni. Aceştia par oameni normali la început, manifestând apucături proaste de moldovean în adolescenţă, moment în care, de obicei sunt renegaţi. Nomazi trişti, nu au un loc al lor propriu zis, dar un oraş iese mereu în evidenţă prin concentraţia mare de halfmoldoveni . E un loc simplu, pe malul Dunării, unde halfmoldovenii îşi pot nega în linişte natura, alături de alţii ca ei: Brăila. Halfmoldoveanul de nivel 1 îşi poate porni aventura din Brăila sau din orice altă capitală a altor rase. Poate fi orice clasă, neavând nici bonusuri, nici dezavantaje la atribute.

Aleargă ca jivinele (activabilă): Obişnuit să fugă de natura lui de moldovean, halfmoldoveanul se poate pune în patru labe şi alerga cu viteza unui jder (+30% viteză normală) timp de 10 secunde. Se reîncarcă în 10 minute.

Faza de negare (activabilă): Simţind că este bănuit de a fi moldovean, halfmoldoveanul intră într-o fază de negare furioasă şi violentă, care-i creşte damage-ul făcut şi luat cu 15% timp de 10 secunde.

 

Bănăţeanul
Ferm convins că civilizaţia e boală de piele, care se ia prin frecare de popoarele vestice, bănăţeanul este cel mai mândru dintre toate rasele din România. Din păcate, mândria exagerată îl face neatent, luând o penalizare la Şmechereală şi Agerime. Începe aventura la nivelul 1 din Timişoara. De la nivelul 20 încolo, poate fi găsit în toată ţara.
+4 Mândrie
-2 Şmechereală
-2 Agerime

Argument circular (activabilă): Foarte serios, o dată la 30 de minute, Bănăţeanul poate explica de ce oamenii din Banat sunt superiori celorlaţi români pentru că sunt superiori celorlalţi români. Argumentul circular face toţi duşmanii de pe o rază de 5 metri în jurul lui să fugă scârbiţi în direcţia opusă lui timp de 3 secunde.

Banatu-i fruncea (activabilă): O dată la 10 minute, Bănăţeanul se poate lovi cap în cap cu un duşman, blocându-l atât pe acesta cât şi pe sine însuşi timp de 5 secunde.

 

***

Comentarii (85)

  • Petre spune:

    ar fi ceva sa chiar vedem jocul asta

  • pedobear's son spune:

    Suna bine, vorbeste cu un dezvoltator, te sustinem :)
    Sincer, ma mir cum nu ti-a venit in cap o clasa de baza – tiganul. Combinatie de romulan cu piranda. +10 agility, evaziv la maxim. Recomandat pentru amatorii de „stealth”. Special move – flegma-ntre ochi si injuratura de mama/random money drain. Activabila cand te pandeste dupa colt. Are cheat inclus, nu mai e nevoie sa hackuiesti jocu.

    • Radu Post author spune:

      tiganul e rasa, nu clasa. si am scris doar 3/9 rase momentan. mai vrei indicii?

      • Sorin spune:

        I-ai bagat couterspell si i-ai dat si silence!

        • Cristina spune:

          Magii nu au ce cauta aici.

  • lvl27moldovean spune:

    ‘sa chiar’ de nu ar fi ceva

  • Sorin spune:

    Proportii epice!

  • Ganja Man spune:

    Waiii Raducule waiii in Braila nu sunt halfmoldoveni, sunt munteni si moldoveni emigrati, de la Galati in sus, de acolo incepe moldoveneala.
    Curios sa vad ce scrii despre munteni acum. ohh fucking ohh !

  • madratt spune:

    Tare. Deja am dubii: sa incep cu un tank ardelean sau cu un paladin banatean? … Sau astept pana se introduce tigan rogue?

    • Pandele spune:

      Paladin pe healing, ca-ti da o ceapa cu palinca de-ti face si ressurect cu ea, hihihi!

  • Ozzy spune:

    :)))))))))) sa dea naiba daca tu esti sanatos la cap

  • pedROfilul spune:

    ba esti nebun? prea tare ideea; sa continui si cu moldovenii puri din Vaslui si tiganii :))

  • Suminona spune:

    Superb , vezi ca poate-ti fura careva ideile :)
    Oricum , trebe sa bagi la arme maciuca , shishu , sabia ninja , paru , toporul , si ranga , iar la mancare , branza de sibiu , mamaliga , si muschiul tiganesc :)) asta ultimu , cu +10 la linsaj :))

  • Suminona spune:

    Si am uitat … la meseri sa bagi ciobanul , ca atunci te sponsorizeaza si becali :))

  • CAIAC-LF-PC spune:

    Ba ia nu te mai lua de ascendentii genealogici principali ai romanului-cetatean, ca stinjenesti obiectivul 1.3.1:

    1.3.1 Fondarea unei noi religii nationale, bazata pe valorile spirituale specifice romanilor si ascendentilor lor genealogici principali (moldoveni, daci, geti, sciti si traci), extinsa la valorile spirituale specifice Rasei Albe, precum si la valorile spirituale specifice intregii Omeniri.

  • Marcica Belearta spune:

    Oricum io mi-aș alege o rasă nouă și foarte avansată, moongureanul. Îi ceva care arată foarte agresiv, ca un barbar în ținutu elfilor, are ca pasiuni cultivarea pământului și înmulțirea prin autonomie, rasiala îi controlu minților și strigătu de luptă ar putea fi nem tudom.

  • bucifal_magnificu spune:

    Fara indoiala m-as juca asa ceva! as si cumpara asa ceva

  • Vlad spune:

    Alpha-Olteanul:

    Respiratie de praz (pasiva) : Toti inamicii intr-o raza de 8 yarzi pierd 0.5% HP/5sec. Inamicii cu mai putin de 25%HP devin imuni la acest efect.

    Nascut in grajd – Stableborn – (activabila) : Viteza crescuta cu 35% pentru 10 secunde. Pe durata efectului, este imun la efecte de root si snare. Armura redusa cu 80%. 10 minute cooldown.

    • jimerino spune:

      balalaul care crede ca e haios sa lungeasca gluma facuta de altul, din convingerea ca, desi nu a facut-o primul, adica nu il duce, o poate face mai bine. doar ca nu.

      • iFold spune:

        sa-l vezi pe ala care ii explica balalaului cum sta treaba de fapt. ala prostu’ suprem.

  • chelu din țîgan alb spune:

    io vreau să mi se poată activa extraopțiune de parcator sau adunător de căruțuri iar pentu nevastă-mea strigoaie de mall ca s-o ardem pe levelu gintei de parcări subterane. de cîți golzi ar fi nevoie și din ce nivel o să se poată activa? nu s-a spus mai nimic de costume, grafică, teleportare și alte legi importante ale fizicii. au voie și cîini cu persoane sau o să o ardem discriminator?

  • ILUZIA spune:

    tiganii tre sa aiba si subrasa rapidistilor.

    • fane de la sifoane spune:

      bagasi ar pula in mata toti rapiditii

    • Aramis spune:

      sa te fut in cur cu ranga,zdreanto.mancane ai pulile,ca stiu ca esti activata genetic ca o flamanda.

  • Radu spune:

    Is un lurker pe aici, dar vreau sa-ti spun ca esti un zeu, si ca vreau sa ti-o sug. Foarte misto post-ul! :)

  • bogdan spune:

    deci ardeleanul e tank, halfmoldoveanul e thief si banateanul e elf. celelalte 6 care sunt?

  • portocalu spune:

    oaaa ce joc fain.cand apare sa fac download..repede pana nu vina acta.

  • gigi spune:

    This would be awesome!

    • gigiduru spune:

      Scrii din reflex in engleza sau asa vorbesti si cu măta? Sau ai citit cu google translate?

  • Sorin spune:

    Eu sunt tare curios ce clase bagi si cum implementezi modelul de talent tree! Oricum propun sa nu bagi tzigan ca e overpowered. Ar avea abilitatea de a chema toata familia in ajutor pentru 1 min si ar macelari tot ce prinde. Iardaca ar fi rogue(asasin cum vrei sa-i zici) ar trebui sa rezolve problema debuff-ului rasial (care cel mai probabil ar fi urat mirositor).

  • Bogdan spune:

    genial..desi cred ca halfmoldovenii ar fi trebuit sa sufere o penalitate -20 charisma atunci cand pe o raza de 20 de metri nu se afla nimeni de aceeasi rasa..eventual un +5 la smecherie cand in zona se afla alt halfmoldovean.

    dar pe de alta pare degeaba iti spun cate descurci de minune si singur:))

  • CapnJackSparrow spune:

    Raducule, cred ca tu fumezi ceva ce nu ar trebui! Mie la scoala mi s-a spus ca geniile au toate un viciu urat pentru ca asta le hraneste actiunea de a crea. La tine este evident!

    • Ostap Bender spune:

      si prostii au vicii frumoase, asa-i? nu se pot abtine sa nu planteze panselute sau sa nu adune gunoaie de pe jos si sa le duca repede la cos.

      • Printesa cu virtuti spune:

        Ca Bucurenci? Pacat ca e bisexual si fura femeile geniilor hetero.

  • Quentin spune:

    Beton ! Iar am ras cu toate ca iau lectii de Yoga pentru a-mi putea infrange dorinta de a rade.

  • alice spune:

    mi-emi plac moldovenii. io ce rasa is?
    mno si inca ceva..ca is destul de rasista, xenofoba etc.. daca maine ar crapa toti banatenii as fii fericita vreo 15 secunde si apoi nu mi-ar mai pasa. ori cu ei, ori fara ei in tara e tot aia, ei sunt ca si cum n-ar fi.

    • Liviu spune:

      Rasa ma-ti, ca proasta mai esti

      • portocalu spune:

        da.Si nu mai zi asa ca te blochez 5 secunde cand dau cu capu

      • alice spune:

        mno si ma pis pe tine si cam asta e. hai mars

        • chiombi spune:

          nu imi dau seama daca scrie „mno” pentru ca e retarda sau pentru ca e troll…

  • Andrei spune:

    Futa-te Stalin de galatean, voi nu sunteti halfmoldoveni?:)) Macar Braila a primit atentie cu chibritu’ de la Stefan cel Mare=))

  • Harciog spune:

    Banatul e fruntea o pula. . .cand prind un pulete de asta ce e mandru ca e banatean,ii aduc aminte de Igas si i.am taiat glasu. Faceti la fel!

  • KND spune:

    ACTA e buna doar pentru cei ca tine.idei ca acestea trebuie protejate.

  • abc spune:

    au sarit brailenii sa comenteze.

    • Radu Post author spune:

      ca niste adevarati halfmoldoveni, nu vor recunoaste niciodata ca sunt halfmoldoveni

      • gogupintenogu spune:

        mama ta e, ba puta,halfmoldovean.tu-ti gura matii.braileniii sunt niste artisti.voi traiati ca niste cotei prin congo va incalzeati la felinarele electrice ale banatenilor,cand noi eram raia turceasca.traiam ca niste bossi.tem plm,va luam la toate capitolele,desi suntem mai putini,suntem ca spartanii,putini si cu pula mare.avem dunare,avem masini,lipoveni ,tigani poate chiar prea multi.nu suntem noi prea destepti dar suntem ai dracu de rezistenti si facem combinatii.iar in per interbelica greci si ce plm mai erau pe-aici le futeau pe bastinasele care populau zona.

        iar punctul forte:suntem cu vreo 10 ani in urma bucurestiului,asa ca la noi nu o sa vezi hipsteri.doar niste manelisti nostalgici.momentan prin oras se asculta led zeppelin,hendrix,doors.bag pl,tare mi-e tarsa ca in vreo 15 ani vor incepe bulangii cu disco.

      • gogupintenogu spune:

        si ca sa fiu corect si realist,nu m-as mira deloc sa descopere astia ca defapt,brailenii stau labaza civilizatiei actuale,braileanul stramosulnostru comun.exact ca in conspiratia cu sf graal.a fost un brailean unic,un fel de semizeu,zeu ruanian ce plm o fi fost.si din el ne tragem toti.stra-stra nepotii lui au atacat roma si si-au bagat pula in toata antichitatea,bagan lumea in evul mediu.din alta ramura au furat de la egipteni si i-a alsat paia in curu gol.niste braileni corciti au intrat in casele evreilor si i-a trimis la plimbare,fraierii crezand ca e ceva biblic,exod sau ce plm.iar nepoteii lor s-au dus in lumea noua,au muit tot ce au prins de la mayasi,azteci la americoindieni.intr-un final s-au apucat de baut vodka au luat la pula pe nemti si pe romance,au aplicat pozitia comunism69,si le=au dat nastere la moldoveni.vorbesc pe surse sigure.sunt brailean

        • Dicktater spune:

          Da ba brailean esti, lu mata i-am dat muie cand eram prin Braila iar dupa 3 anotimpuri a cacat un filfizon, mare istoric al locului sau natal.

        • @gogu spune:

          coaie, ce pula mea?

  • sodosurpriza spune:

    sa mori tu de nu faci asta

  • blacksnow spune:

    ca tot ai adus vorba de wow…

    toti romanii de pe sylvanas sunt copii lu’ bote

    • Matusalem Vetustul spune:

      Asta ar însemna că Bote fute femei. Imposibil.

  • fane de la sifoane spune:

    cea mai oribila combinatie este olteanul-stelist

  • andrei spune:

    ba da moldovean pur nu este? sau va fi? eu asta as alege pt ca asta sunt. moldoveanul nordic sau bucovineanul. ar trebui sa aiba skill la construit chestii de lemn. ii dai upgrade la nivelu habsburgic si iti face forturi de caramida rosie. poate sa aiba pet lup antic alb sau ursu brun urias care omoara sudisti ca nu le suporta putoarea uscata de campie. skill ridicat la suportat frigu, stealth-u ii creste cand ii prin paduri. scade la viata 20 cand se afla in zona de campie, si incepe sa transpire si sa puta a cacat, ceea ce-l face usor de recunoscut. ah si femeile nordice sa fie cele mai bune din joc, sa aiba spelluri multe si charisma. de obicei e badaran, da daca investesti in inteligenta e singuru capabil sa fie genial.

      • conopida spune:

        la weaponsmithing

    • Liviu spune:

      Cam overpowered bucovinenii totusi…

  • ridiche spune:

    Tiganul.

    rasiale : Evaziune. Tiganul se evapora instant cu portofelul sau cu ceasul.

    *in skill tree se poate upgrada la „Evaziune fiscala”, in urma unui quest dat de NPC-ul „Bercea Mondial” (level 99).

    Melanogeneza. +2 eyesight pe timp de noapte sau in intunericul buzunarului
    +2 stralucire licuriceasca
    -4 stealth
    *hiperpigmentarea ii face nastrusnici pe timp de noapte, dar pe timp de zi pot fi usor recunoscuti

    • Diana spune:

      astia ar trebui sa primeasca, in loc de viata, dinti de aur.

    • Liviu spune:

      Acum sa le bagi pule-n gat la astia ca te fura

  • emil spune:

    Intrebare. Cu halfmoldoveanu poti sa incepi si din silvermoon? sau e aliac?
    multumesc anticipat.. e ceva la rasa asta care ma intriga..

  • sexy halfmoldoveanu spune:

    știi tu cat de greu e să-ți negi natura când în buletin mai scrie și calea galați? muie otelul!

  • Pandele spune:

    Tu ai mai avut p-aci un link spre un joc cu Mircea Badea si alti vedeti romanesti. Nu-l gasesc, mai baga link, ca io mi-s muntean lenes si mi-e sila sa-l caut, sa avem si noi ce juca pana iese saga asta a ta. Apropo, ce zici de COBALT = „Country of Basescu – Armata Legiunilor Turmentate” ca nume de joc?

  • cocogiambal spune:

    banatenii is un fel de night elfi :)) si aia parca erau mandrii cu rasa lor in wow =)))

    • Liviu spune:

      …futu-i in gat de snobi

  • Codrin spune:

    Foarte tareeeeee :))))
    Chiar ai imaginatie foarte bogata, Radule !!

  • Cockwork Orange spune:

    Dar HalfBoc ezista in rpg-ul tau ? Si cam care ar fi miniabilitatile ?

    • madratt spune:

      Halfaboc va fi penultimul minibos din raidul epic PiataVictoriei25.

  • mitzi spune:

    Raspuns tipic de halfmoldovean . De fapt prin dilutie brailenii nu sunt nici … nici … . Am avut jumatate de grupa la scoala braileni. Ar trebui ei sa fie un grup aparte , in joc .

  • ion fiu ploii spune:

    banatean ortodox ~ Holy Priest?

  • Vlad spune:

    Genial! Asteptam cu interes si celelalte clase. :))))))))))))))))

  • Aramis spune:

    subspecie : stelistii.

  • Mihai spune:

    halfmoldovean ma simt :)

  • required spune:

    Am ras la „Nebunia lui Salam” ca un oligofren. Recunosc. Ma dor falcile.

    GG

  • Paul spune:

    Coaie, dacă nu continui seria asta de articole vin la tine acasă şi o să vezi ce poa să facă un hibrid născut în Ardeal şi stabilit în Banat. Nu cred că vrei să vezi ce overpowered e Banatu-i Fruncea spamabil combinat cu 15 secunde de viaţă extra de la Reacţii Lente.

    Ceea ce vreau să spun este „gg, mi-a plăcut extrem de mult. Aştept cu nerăbdare continuarea.”

  • jijibau spune:

    Văd că ceva lipsește o rasă crasă, și probabil majoritarii fiind de acolo, nu se sesizează: miticii de București. Ei au câteva calități imbatabile:
    * +37,9578845 la nesimtire
    * +35 la șoferie & dă-l în castravetele meu de pieton, ce să caute pe trotuarul MEU?
    * +29,15546 la frica de aproapele lui (ce-i drept că poate știe el de ce să îi fie frică): cum să iau un bilet moka de metrou de la un necunoscut care pleacă din oraș și nu îl mai folosește, deși nu am?
    * +25 la viteză. Doar atunci când stau la semafor mulți și toți vor să fie PRIMUL care iese din intersecție. Dar se vor bloca ca boii singuri în mijloc și toți vor ajunge mai târziu.

    La mai multe rase și cât mai savuroase! :)

  • gras spune:

    du te ba ca ma pisai pe mine de ras

  • Gabi spune:

    Oh my god! Deci e genial! :)))
    Am murit de ras aici hardcore :)))

  • Bogdan spune:

    as da un salar pe jocu asta numai sa-l vad ca apare.

  • Boomkin spune:

    Radu pls nerf Bănățeanul, too OP.

  • 1 spune:

    Fă aplicație pe IOS și android

Adaugă un comentariu