Eleva Sabina şi prietenii ei naţionalişti sunt în continuare idioţi

În caz că nu ştiţi personajul am scris de ea în Vice. O maimuţă proastă şi minoră care trola maghiari de ziua lor. S-a certat cu ei cum fac copiii tâmpiţi care au impresia că le ştiu pe toate. Că aşa sunt adolescenţii. Se plictisesc şi se ceartă din căcaturi.

„Uite-o pe curva aia. A ieşit cu Cornel şi mie îmi place de Cornel! Futu-ţi gura mă-tii de bozgoroaică! Am să vin mâine cu o bentiţă tricoloră fix de ziua maghiarilor şi o să-i spun că-i bozgoroaică şi să plece în Ungaria. Dup-aia o să se uite Cornel la mine! Că de-aia nu vrea să mă lase să i-o sug, că bozgoroaicele ăstea împuţite şi blonde care arată mai bine decât mine se cred şefe în ţara mea, unde eu am mai multe drepturi decât ea! Pentru că, deşi amândouă suntem nişte proaste de 16 ani născute aici, străstrăstrăstrăstrăstrăstrăstrăstrăstrăstrăstrăbunicul ei a fost născut în altă ţara şi al meu nu. Deci eu sunt mai importantă pentru că un om pe care eu nu l-am cunoscut s-a futut aici şi un om pe care ea nu l-a cunoscut s-a futut în altă ţară. Şi tata poa să-l bată pe tac-su!”

 

 

Bag mâna în foc că asta a fost în capul ei şi doar atât.

A fost suspendată de la şcoală că căuta scandal cu bentiţa ei tricoloră şi s-a umflat tărâţa în toţi analfabeţii naţionalişti. Că românul nu ştie cu câţi i se scrie verbul „a fi” la toate conjugările lui, da’ e mândru că e român şi se supără că un maghiar nu are chef să înveţe limba lui, pe care el abia o ştie.

Ei bine, profitând de notorietatea în rândul troglodiţilor pe care o are această chioampă minoră, o organizaţie de oligofreni de-ăştia care iau în serios instinctul de turmă naţionalist de parcă am fi la 1800, a făcut acest filmuleţ idiot pe care nu l-a văzut nimeni într-o lună. Şosetele mele au fost văzute de mai mulţi oameni.

Aparent şpanchia asta manipulată de oameni aproape la fel de proşti ca ea are impresia că Basarabia e o chestie pe care o poţi aduce acasă. Ţi-o dă cineva la pachet dacă strângi 200 000 de semnături.

Nu înţeleg care-i raţionamentul acestor idioţi. Să ne unim cu Basarabia ca să ce? Să aibă o hartă frumoasă la care să li se scoale reduşilor mintal care altceva decât naţionalism nu au?

Care e problema cu ea cum e acum? Vai că e o politică de rusificare a ţării. Cui îi pasă? Îs săraci pârliţi în Republica Moldova. Contează dacă sunt săraci lipiţi în româneşte sau în ruseşte?

Graniţa o treci când ai chef. În ziua de azi oricum graniţele au rol pur administrativ. Nu e ca şi cum stă cineva cu puşca acolo şi rupe familii în două. Nu e nici un interes. Ambele ţări sunt fomiste şi de căcat. A lor puţin mai tare. Dar nu e diferenţa atât de mare încât să vrea ăştia să sară gardul ca să vină aici. Nu umblă câini cu covrigi în coadă deloc pe aici.

Pe cine ajută să lipeşti la o ţară de căcat o ţară şi mai de căcat? Corupţia lor e nasoală. Hai să o integrăm la corupţia noastră. O să iasă sigur ceva fain.

Cât de tâmpit să fii, şi lipsit de realizări personale, ca să te mângăi cu continuitatea asta naţională? Stră-stră-buncă-tu era în România mare, care conţinea şi Basarabia. Mare căcat. Nici nu ştii cum îl cheamă da’ ţi se pare că avea orgoliul mai împăcat când se uita spre hartă. De parcă ar schimba asta ceva pentru cineva.

Şi nu înţeleg ce vor să rezolve cu 200 000 de semnături. Să zicem, prin absurd, că găsesc 200 000 de reduşi mintal care au impresia că alipirea cu Moldova ajută cu ceva sau schimbă ceva. Se găsesc. Că e ţara plină de idioţi. Dar ce fac cu semnăturile? Se duc la Putin să îi zică „uite, boss, am făcut o petiţie şi avem 200 000 de semnături” la care ăsta o să zică „Ok, în mod normal aş fi împotriva acestui demers, dar nu mă pot opune la 200 000 de SEMNĂTURI. Apropo, dacă mai strângeţi încă 100 000 vă dau şi tezaurul înapoi şi dacă ajungeţi la 1 milion îi sug lindicul elevei Sabina până când i se îndreaptă ochiul ăla şpanchiu”

Dar ea n-are nevoie. Ochiul ăla e şpanchiu de tristeţe că graniţa aia cu rol administrativ o împiedică pe ea şi pe mă-sa să absolut nimic. Dacă ar dispărea graniţa aia, s-ar îndrepta şi ochiul.

Naţionalismul e boala omului nesemnificativ. Irelevant pe plan individual, prostul se încălzeşte cu gloria, de obicei inventată, a strămoşilor lui. În capul lui e şi gloria lui. Dacă l-a fătat mă-sa într-un loc, toate realizărle acelui loc sunt şi meritul lui.

Pentru că atunci când eşti prost, analfabet şi inutil, te simţi bine la poveşti cu Ştefan cel Mare. Şi ai impresia că o dungă pe o hartă şi milioane de oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată determină cine eşti şi te influenţează cu ceva.

Naţionalismul nu există. E o invenţie de la 1700 cu scopul de a motiva idioţii să pună mâna pe furcă şi să-şi apere domnitorul şi averile lui, de parcă l-ar ajuta asta cu ceva. Funcţiona în vremurile ălea triste, în care toată lumea se bătea cu toată lumea, şi aveai nevoie ca prostul tău să aibă un sentiment de apartenenţă, ca să moară pentru tine. Să nu-i treacă gândul banal prin cap „Da’ de ce pula mea să mă complic? Ce mi-e că mă exploatează un român sau un ungur? Tot exploatat sunt.”

Gata. Nu se mai bate nimeni cu nimeni. E inutil. Staţi în banca voastră, spălaţilor pe creier.

***

Comentarii (178)

  • gigi fenomen spune:

    Exista 2 tipuri de nationalism, primul asta cretinoid pe care l-ai descris. Al doilea, cel care motiveaza oamenii si mai ales clasa politica, daca e de calitate, sa urmeze niste pasi spre realizarea unui obiectiv. Cum a fost cel de la 1848, de ex.

    • shotaie spune:

      „cretinoid”

      stai jos. 2.

      maine sa vii cu ma-ta la scoala.

    • marius spune:

      Sabina va fi invitata peste 20 de ani la Antena 3, intr-o zi de sarbatoare nationala, sa spuna cum a ajuns dintr-o nationalista infocata o vanzatoare intr-un supermarket.

  • Janus spune:

    Mai precis, naționalismul a fost inventat de către iacobini, după revoluția franceză.

    • Campula spune:

      Si functiona prin cele vremuri numai in Republica. Fix pula nationalism intr-o monarhie de la 1700. Aveau cu totul alte puli in cap, puli cu care-si tineau la plug si flinta taranul uschit. Nu nationalism. In fine, articolul e pizda.

  • chopstick spune:

    lol. makes sense

  • testosu spune:

    Oau… credeam ca doar eu n-am somn la ore d-astea.

    Io zic ca tu esti ungur si vrei sa ne sabotezi nationalismu’ TROLOLOL

    • Jane Făe spune:

      Stai, tu nu știai că Centaurul e ungur?

      • Radu Post author spune:

        igem. sokolsvar farlekenekes!

        • StelaPopescu4Pimp spune:

          Ha ha! Si sora-sa e la fel.

  • corl spune:

    Imi dai principiile peste cap la 8 dimineata

  • Marius spune:

    Eu am o intrebare pentru toti nationalistii de prin judetele secuiesti: Dar bunicii tai de unde sunt? Si din pacate, marii nationalisti ca Sabina, raspund: Moldova. Pe cand alde(nu stiu cum il chema pe ala, care il tot spanzura pe Avram Iancu), iti spune ca din zona Ciucului.
    Cat despre Basarabia…Sa se bucure moldovenii ca macar si-a capatat autonomia(independenta e fictiva la ei).
    Cat despre unire….daca ajunge 200.000 de semnaturi, dau si eu cu semnatura, dar pe unirea cu Germania, dar cu conditia sa mai faca o curatenie, asa cum au mai facut ei in trecut ;)

  • lelele spune:

    pai daca tot avem harta in forma de peste, hai sa-i punem si caciula

  • lindicul sabinei spune:

    Ba cata rautate … sa nu o bage si p asta mica nimeni in seama… vrei toata gloria internetului pentru tine Radule :P… eu zic ca e inca un moment in care poti sa faci o selectie a oamenilor pe care ii cunosti:
    ai semnat petitia?
    da de ce? …
    hmm nu stiu? De prost ce esti?! :))

  • Liviu spune:

    Mai bine puneai showsete decat asta.

  • pointofdew spune:

    Nu exista nationalism la 1700. Bit later. Util pt formarea natiunilor din state mici, useless today.

  • fane de la sifoane spune:

    Poate daca ai sta printre bozgorime nu ai mai spune chestiile astea despre pustoaica.Eu le as face un zid inalt de 10m sa incercuiasca jud. Harghita-Covasna si le-as da autonomie sa vedem ce plm fac acolo singuri.In legatura cu Moldova ,da ai dreptate,nu avem nevoie de alte saracii printre noi.Si asa avem destui betivi care isi violeaza bunicu,capra si gaina din zona aia.Bebelushii moldoveni se nasc direct cu alcoolemie de 3% ei nu cer lapte de tzata masii,vor o visinata.Ca sa-i pacaleasca sa suga ceva ,mamele lor pun suzete pe gatul sticlei de votka.Nu,nu vrem unirea cu alti ratati.Suntem noi destul de loseri

    • gigi de la pocreaca spune:

      Yep, voi astia din restu tarii va imbatati cand faceti toate astea.

    • Cristi spune:

      Alt destept care nu are pulover pe gat ca sunt unguri in Ardeal si betivi in Moldova.
      Mars in pula mea, daca nu erau unguri in Ardeal erai mai destept? :)
      Nu ai pulover pe gat ca se bea in Moldova? :))

  • halo spune:

    Vai pulai ii so dimineata

  • Jorj spune:

    Undeva, intr-un catun de pe langa Szeged, chiar in acest moment, o Szabina de productie maghiara alearga pe strazi cu o lista de semnaturi „Aduceti Transilvania acasa!”

    • Szabinka spune:

      bună tare asta

      • ungurianu spune:

        Poate ar trebui sa faca cineva subtitrari in maghiara

  • Bonghi spune:

    Mi-a placut acest text pentru ca este foarte bun.

    • ion spune:

      Si tie iti plac numai lucrurile bune. Si le ginesti din prima. Cacatule! Pisatule!

      • Cretinule spune:

        Esti foarte prost doar pentru faptul ca folosesti verbul de cacat „a gini”. Sugea-i-as shosetele Centaurului!

  • Laurie spune:

    Raspuns la textul in plus de pe Facebook:
    Ungurii din Romania sa invete romana pentru ca sunt in Romania. Evident ca nu ar conveni nimanui ca romanii din Moldova sa invete rusa. Pentru ca nu Rusia. Basarabia e Romania. O stim cu totii, o stie si istoria.

    Insa, romanii din Valea Timocului au invatat si vorbesc sarba. Romanii din Bucovina de Nord au invatat ucraineana. Noi ne-am adaptat. Ei de ce nu se adapteaza?

    • Eu spune:

      Ce cacat istorie ai invatat tu?
      Ce stim cu totii, ce stie istoria?

      Ai scos vreodata nasul din cartea de istorie cu care te-ai indobitocit in scoala si ti-ai pus vreodata intrebarea cati ani din ultimii 2000 toritoriile astea despre care vorbesti tu ne-au apartinut?

    • Reti spune:

      Majoritatea romanilor din jud. Satu Mare au invatat si vorbesc maghiara, la fel ca cei din Bihor. Majoritatea maghiarilor din Harghita & Covasva nu stiu nici maghiara bine, sa nu mai zic de romana. Au un slang al lor, de nu ii intelegi numai daca traiesti printre ei o perioada, ceea ce nu recomand.

      • irod spune:

        La faza cu Satu Mare si Bihor te contrazic.

      • Praf spune:

        Te inseli prietenas, sunt din Bihor si stai linistit ca nimeni nu a invatat maghiara de dragu lor, ci poate ei romana .

        • irod spune:

          Prietenas, si eu sunt din Satu Mare si te pot asigura ca nici 30% din satmareni nu vorbesc maghiara.

  • carrici spune:

    creca i-a trimis sabinuta poza cu tzatzele

  • me spune:

    exagerezi…
    da ea a cautat oarecum scandal si probabil se astepta la scandal…
    dar este la fel de legal, normal si moral sa ai pe cap o bentita de orice culoare in orice zi.
    reactia lor a fost disproportionala cu fapta…
    este o forma destul de exagerata de nationalism, dar pe de alta parte si sa fii in tara altora si sa urlii de drepturi si independenta nu e chiar ok

    • Gheorghe spune:

      Da, în pula mea! Şi să vorbească limba dulce românească, că aici e România. Imediat te pomeni că încep ungurii să ne pocească limba şi să scrie ”urli” cu doi de ”i” prin comentariile articolelor online.

  • gadjodillo spune:

    whatever
    cică-i prea scurt comment-ul. aşa că, repetir: whatever

  • kplmk spune:

    Bă din câte știu eu românii nu-s naționaliști adevărați numai când vine vorba eclusiv de maghiari, m-ar mira să se adune alea 200k, da, oile se bag cam la orice numai să fie un party. Toți naționaliștii ăștia proști pe care-îi știu eu nu prea vor să aibă de-a face cu altă zonă de oameni în care au cel puțin alt accent. Nu știu de unde știu așa mulțe exemplare dinastea da ăștia-s cam aceiași care ascultă manele și cică ei tot le crapă capu la țigani.

  • anonim spune:

    da cuæ. un articol de cinci țîțe scris cu copitele alea bune de taurocent. bagă mare.
    respect,
    primu.

  • Vlad spune:

    Nationalismul se introduce din generala, cand esti prea mic sa stii pe ce lume traiesti si de ce.
    Si vine invatatoarea sau profa… iti povesteste despre Stefan si Tepes… si-ti induce starea de mandrie fortat. Si tu esti mic, normal ca te simti mandru cand aia iti explica cu patos.

    Multi nu scapa de mandria asta falsa, raman cu ea toata viata. Mai ales ca peste tot e plin de nationalisti mandrii.

    Sunt sigur ca istoria e umflata aiurea. Ar trebui sa fie predata la nivelul – Data – eveniment.
    Orice altceva -> literatura / lectura facultativa.

  • mrpeanus spune:

    is singuru ignorant de aici care a aflat azi ca basarabia si moldova is acelasi lucru? mi o placut nationalismul din 300.
    radu, te ai mai batut cu boxeuru ala din italia care zicea ca vine dupa paste? cat fu scoru?

  • meme spune:

    Daca ai trai printe ei i-ai uri si tu la fel de mult. O fi fata proasta ca noaptea si teribilista ca deh, e la liceu. Dar ce zici cand incerci sa mergi la magazin sa iti cumperi paine si nu vanzatoarea se face ca nu intelege romana? Sau cand un ungur iti zice ca daca vrei sa intelegi ce se vorbeste in juru’ tau sa inveti ungureste sau sa iti angajezi translator? Ii futi cu capu’ de-un perete si atat. Ca asltceva ce sa faci frate, ca vin aia de la ONG-uri ca nu lasi minoritatile sa se exprime…futa-i-ar Zebedeu

    • Radu Post author spune:

      tu esti prost? asta e legenda urbana. nu exista nici un caz de vanzatoare care sa se faca ca nu intelege romana. au tot cautat-o astia in ultimele luni. nu exista. e ca oznurile, toti vorbesc ca exista da nu apare unu ca a vazut-o.

      • Alex spune:

        Mi s-a intamplat mie la o benzinarie in Ungaria. In fata mea vanzatorul vorbea in romana cu cineva, cand am ajuns la rand i-am vorbit si eu in romana ca de, il auzisem cu un minut inainte :) Nemtudom, mi-a zis imediat. Dar era oarecum in dreptul lui, are si el voie sa vorbeasca cu cine vrea. Plus ca au si ei tampitii lor cum avem si noi tampitii nostri.
        Si daca exista vanzatoarea aia in buticul unui sat cu 180 de locuitori ce demonstreaza? Nimic. Daca vrea unu’ sa-si ia tigari fix din satul ala si se simte jignit ca o femeie analfabeta de 70 de ani nu vorbeste cu el in romana…

      • iobagul spune:

        Daca nu ai dat tu peste vreun bozgor nesimtit, inseamna ca nu exista cazuri? Pe tine te enerveaza non-subiectul pustoaica nationalista, dar daca as sta sa-ti caut articolasele pe ultimii 2 ani as gasi 3 injuraturi nationaliste si 2 laude aduse fin romanismului pe cate-o pagina.
        Problema e simpla: ungurii in general (ai saraci is nationalisti, ai bogati au interese) viseaza ungaria mare, maghiarii is masa de manevra, noi ne umflam in pene cu nationalismul in loc sa fie cateva cazuri pe saptamana in care punem mana pe par si ii altoim!
        Iarta unul crescut la scoala ta de cinisme, e ca si cum ti-as zice ca esti sclavul lui Cioran ori Patapievici in filosofia pulii nationalista, cand de fapt tu i-ai citit cand erai mic ca sabina.
        Oricum esti nationalist numai pt faptul ca pe unde scrii ai dat de vreun sef bozgor muist si nesimtit care simte ca misiunea vietii lui patetice e sa sufle in cimpoi unguresc sa asurzeasca romanii.

        • Radu Post author spune:

          exista bozgori nesimtiti. cum exista si romani nesimititi.

      • una mica spune:

        Las ca am intalnit-o eu pe vanzatoare in Miercurea Ciuc. I-am cerut o apa minerala si o ciocolata si se uita la mine ca la tablou. N-am mai cumparat apa minerala si ciocolata :|

        • Daniela Rozmanescu spune:

          Nu combina apa minerala cu ciocolata, ca te caci moale. Believe me! Vanzatoarea aia ti-a facut un serviciu, fara sa vrea, de…

      • meme spune:

        poate ca sunt, da’ iti zic eu sigur ca nu e deloc legenda urbana. am patit-o eu, ce dracu. si trebe cu angajatu’ de tramslator tot eu am patit-o. numa daca nu am schizofrennie si nu stiu. sau hai prin targu mures sa te convingi. a, stai ca am uitat, mai bine nu veni pe-aici.

      • Andrei spune:

        Am patit intr-un sat de langa oraselul Baraolt, am cerut zahar si se face vanzatoarea ca nu intelege ce vreau.. Si la shaworma in Oradea nu am primit ca nu am stiut sa cer in maghiara si mi-a zis sa invat. Ardealul e de drept al ungurilor. in ultimii 2000 de ani pentru prima oara in Vestul Romaniei a fost administratie romaneasca abia in 1919.

    • Vlad spune:

      Eu in Toplita acum 5-6 ani, eram in trecere, ma durea gatul.
      Stop la o farmacie. Intru, vanzatoarea vorbea cu unu in maghiara.

      „Buna ziua, vreau ceva pentru gat, faringosept daca aveti..”

      „E bun faringoseptul, dar iti dau ceva mai bun si mai ieftin
      Poftiti restul, o zi buna!”

      Nu inteventez, asa s-a intamplat. Mi se rupe de maghiari.

      • vamghele spune:

        te-a luat din start la perpulis la a 2-a singular?! se vede ca nu te respecta.

        • Vlad spune:

          Ai gasit si nodul din papura.

          Gasesti oriunde lipsa asta de „respect”. Respectul sta mai putin in forma de adresare si mai mult in atitudine.

          Si in plus, ma simt incomod cand cineva ma ia cu „dumneavoastra”, mai ales daca e mai invarsta. N-am nevoie.

          • XYZEUS spune:

            Ironie, ba boule!

          • Vlad spune:

            Tu asa vorbesti si fata in fata? sau esti doar un mucos care se bucura de internet?

      • Alex spune:

        Eu în Makó, vara trecută, eram în trecere, aveam nevoie de vignietă pentru autostradă.
        Stop la OMV, intru coit cu încetinitorul negociând dacă e mai bine s-o dau pe engleză să nu mă fac de râs.
        Când ajung la casă, vânzătoarea:
        „Bună seara, doriți matrița?”

        Când am rămas tablou, mi-a făcut semn cu degetul pe geam. Parcaseem mașina chiar în fața ei.

        Nu inventez. Și mie mi se rupe.

    • Gezualdo spune:

      Nu e ma adevarat. Am mers de multe ori in Satu-Mare si Oradea. Sunt roman si toti ungurii m-au tratat normal.

      • una mica spune:

        Normal, in Oradea si Satu Mare, suntem toti frati la baut!

  • e spune:

    Nenea centaur noi oricum cunoastem punctul tau de vedere in ceea ce priveste nationalistii dar cum dracu stai tu sa o uramaresti pe gasca asta cand posteaza ceva despre lucruri nesemnificative oricum esti bravos la critica dar mai laso ca oricum e un caz pierdut pune si tu o tata cu scris ca tot au trimis fufele ceva

  • ( ͡° ͜ʖ ͡°) spune:

    Bravo zentaure, ejti notoriu ca au vazut mai multi showsetele tale …

  • bla bla spune:

    nu e nimic nostim atat doar ca faci campanie UDMR care la randul sau duce o campanie de denigrare a romanilor , e bine ca mai sunt oameni cu coloana in tara asta iar numarul lor incepe sa creasca .exculd pe cei care arunca cu rahat in victimele discriminarii maghiare va veni ziua in care veti culege fructele tolerantei voastre cretine fata de o gasca de xenofobi cu prea multe drepturi. fruntea sus Sabina si toti romanii din acea napastuita zona a tarii. mai bine un „idiot nationalist” decat un nevertebrat

  • ciomu spune:

    sa te fut in gura moldovene

    • dj00d spune:

      s-o futem si noi cu spor pe ma-ta!

  • CZ spune:

    Cel care a scris articolul a trecut vreodata granita spre Basarabia? Nu, cu siguranta. NU a vazut cum traiesc basarabenii, nu stie cum copiii romani fac kilometri cu autobuzul doar ca sa studieze in limba romana, nu stie ca sunt scuipati de granicerii din asa-zisa Transnistrie. Nu stie ca aici oamenii au curaj inca,ca sunt nationalisti multi si din suflet, ca multi nici nu au acte romanesti si nici macar cetatenie… si e curaj in BASARABIA sa iti arati apartenenta si sa o sustii cand in Chisinau apar panouri cu „Moarte romanilor canibali” ,cand o simpla melodie cantata in romana aduce si moartea celui ce a indraznit.
    Domnule,si ma scuzi ca te numesc asa, habar n-ai pe ce lume traiesti.Eu cred ca menirea ta e sa scrii o oda minoritatilor nationale.Cei care mai au constiinta nationala sunt poate putini, in schimb ceilalti, dupa vorba lui Lapusneanu

    • XYZEUS spune:

      ‘ai di pula me! pai si O-Zone cum cantau Maiahi Maiaha da-mi un bip sunt voinic fara sa-i impuste aia? ca-i pe romaneste. sau de-aia au venit in romania sa cante, ca nu-i lasau aia dincolo de granita?

      • CZ spune:

        Cantau cu grija,la microfon,uneori in dus. Misto-ul asta dus la extrem,sarcasmul,ironia nu-i prinde pe multi.Ei se screm , se intind pe burta,ii baga ,isi scot… toate atuurile la inaintare dar chix… Ca si glumele lui Jiji,nimeni nu rade de gluma buna ci din spirit de turma

    • zmeliz spune:

      ce cacat le trebe sa studieze neaparat romana? hai sa nu ridicam la rang de nevoie primara o simpla forma de comunicare. io’s pe principiul simplificarii si ma irita complicatiile „dar sa pastram nu stiu ce cacat de limba” forever pentru ca nationalism. mi se pare o extraordinara risipa de resurse sa inveti o limba, in ciuda sistemului, pentru ca parintii tai au fost izolati printr-o granita de alti oameni de care inexplicabil se simt inca legati. invata, in pula mea, engleza sau ceva util. fix romana le lipsea in saracia aia.
      astia-s aia de se plangeau ca le-a disparut identitatea cand am intrat in UE de parca asta era cea mai importanta problema a tarii atunci, care dintre puli o sugem, sa nu cumva sa nu o sugem pe aia care ne gadila omusorului simtului patriotic.

      • CZ spune:

        E clar ca esti pe langa subiect total, insa comentezi, adica aberezi. Ce ai spus tu nu are nici o legatura cu realitatea si nici cu tema.Fa un update al cunostintelor tale apoi comenteaza in cunostinta de cauza. Ignoranta totala serios… Recomand „desteapta-te romane” :)))

    • Dragos spune:

      Deci romanii din Basarabia sunt niste eroi si niste exemple ca incearca sa-si pastreze traditiile si limba. Romanii care au infaptuit Marea Unire sunt niste martiri, in conditiile in care provinciile respective faceau parte din 3 imperii diferite. Romanii din Timoc, niste eroi, la fel ca basarabenii.

      Dar cand ungurii fac exact acelasi lucru – „futu-i in gura de unguri, de ce nu invata romaneste?”.

      Marsh in pula mea de ipocriti rasisti. Curul europei.

      • CZ spune:

        Nu stiu cui te-a adresat, dar ungurii sunt MINORITARI si obligati sa cunoasta limba tarii unde traiesc si locuiesc. Sa te duci in America asa in basini iesi invartindu-te :)
        Normal ca trebuie sa invete romaneste, daca nu fuga mars peste granita la ei acasa.
        De cand minoritatea conteaza mai mult ca majoritatea?
        Cuvantul „rasism” e foarte prost folosit aici, apropo :)
        Dar sa acceptam si scolile in tiganeste? in fodn , de ce nu, sunt mai multi ca ungurii si au si ei atatea traditii si valori :)))
        Unii din cei care comenteaza aici sunt cu adevarat PROSTI. serios.
        Cum sa compari o minoritate razvratita din Romania cu romanii din celalat stat romanesc. Amice, esti idiot. Nu credeam ca mai exista tampiti ca Lucian Mindruta dar orice prost poate are fani.

        • Dragos spune:

          Marsh ma cu legile astea teoretice scoase din cur. Cum vii tu sa ne explici ce trebuie sa faca ungurii si romanii, fute-o-ai pe ma-ta de bouc.

          Care e minoritatea „razvratita”, in gura ma-tii de urangutan ? De ce nu sunt comparabile ? Romanii nu sunt „minoritari” in tarile de care vorbesc ?

          Ia uite cum s-a trezit ciufut, EL, Romanul, adica pielea pulii europene, ultimul tigan rasist, xenofob, fudul, arogant, prost si analfabet, ca toata stirpea lui de slugoi balcanoizi ?

          • CZ spune:

            Tu chiar esti sarac cu duhul. In afara de injurat nu esti in stare de nimic.Argumente ceva?
            Nu vrei mai bine sa-ti iei banana si sa te duci in cusca la loc? sau sa papi un biscuit in timp ce repeti mecanic?
            Esti prost de ragi, serios acum. Tu macar ai habar ce limba se vorbeste oficial in Basarabia?
            Si de unde ai scos ca romanii de afara nu cunosc limba tarii unde traiesc?
            Esti foarte limitat DRAGOSEL, dar mai exista o sansa si pentru tarati ca tine.
            Cretinoizi tembelizati . Bine ca exista si manipulati ca tine, e lumea mai colorata si mai amuzanta in acelasi timp

  • Pavel spune:

    stai liniştit, îs săraci pârliţi unii şi în România

    • fane de la sifoane spune:

      Bravo neica ca ai postat asa ceva.Mi-a miscat sufletul.Da,sunt nationalist

  • Misterio spune:

    Bai, ai dreptate cu toata tampenia asta, cu sentimentul de nationalism.
    Granitele sunt libere, lumea area libertatea sa se miste (cel putin temporar).

    Cui nu-i convine in Romania, sa plece ! E liber sa o faca !

    P.S.: nu am uitat de tzatze. Astept…..

  • Ala Micu' spune:

    Sa inteleg ca ai primit tate?

  • Ce pl mea spune:

    Ba, aceleasi clisee din nou si din nou. Mi se acreste cand vad cum se repeta acelasi cacat. Si e tot la fel de maro ca intotdeauna. Ma refer la toata treaba cu nationalismu si cat de patriot e fiecare pentru o tara idealista care exista doar in imaginatia lui. Ce zic eu, ca pana si acea imagine de tara ideala a fost influentata de altii la fel de batuti in cap. Eu cred ca exista oameni prosti, oameni indiferenti si prosti, oameni indiferenti la cacatu din jur care isi bat pl de astia prosti, ca poate ii trezesc cumva, daca nu tot aia e si oameni care au sange in coaie si in creier incat sa duca ce viata doresc fara sa se lase colorati de tot cacatu si mentalitatile infecte de acum (si dintotdeauna) Bag pl, ce lume colorata. Ca incheiere pt pledoaria mea in care am repetat in mare parte ideea din articol, respect pentru blogu` tau si pentru felul artistic in care iti bati pula (si coaiele) de prostia (si implicit prostii) care din nefericire a/au existat dintotdeauna. Ma declar un afurisit de patriot pentru mesajul si ideile de pe acest blog. :)

  • spike77 spune:

    eu sunt de parere ca miscarea a fost inteleasca gresit de cum spui tu : „intelectuali de 16ani” … eu o vad ca pe o actiune ce cauta sa ne uneasca macar sufleteste si ar fi bine sa se intample asa ceva intr’o tara unde nu putem vorbi de prosperitate. Noi inca vorbim de moldoveni, ardeleni, munteni … si nu ar fi nimic dar asta o facem cu o doza de dispret sau de superioritate . cum sa ne mai ajutam intre noi cu atata ura in jur ? … asta e o parere, nu dau nimanui in cap .

  • dt spune:

    ‘te drecu’, iar ai scris fumat. Nu mai fi hippiot, in pula mea!
    Nu traiesti in nori sa fim toti impacati unii cu altii. Toleranta de care vorbeai si in postu’ din Vice tre’ sa fie reciproca. Si daca ai fi urmarit subiectu’ un pic (da’ ma refer la 5 minute de google-it) vedeai ca exista si alte rahaturi scoase in evidenta cu chestia asta: ce au facut ungurii la liceul ala de 1 decembrie, ce masuri iau persoanele competente s.a.
    Asta se vrea scos in evidenta! Cum sunt tratati romani in tara lor. Nu ca o pustoaica are fluturasi. Nu fi ignorant, ca acum esti ca prostii care nu pricep ca ei sunt statul. (vezi postul cu Becali)

    PS: Avand in vedere ca lucrezi la Catavenci si faci misto de nonvalori saptamanal, nu te mai caca pe tine, ca asta chiar este un subiect de mentionat.

  • ghiaefj spune:

    Sabina pt presedinte!!!

  • androidul spune:

    nationalismul e ca microbistii aia care, cand se refera la echipa, zic „noi, dinamo”.

  • Futerman spune:

    Iubita mea e de naţionalitate maghiară. Dau la ea ca Horea, Cloşca şi Crişan la nevestele de grofi prinse pe imaş. Dau cu duşmănie! Ea se bucură, dar nu ştie că e un gest politic naţionalist!

  • Iulian Sorin spune:

    Bai, da’ , cum pula mea formezi o societate functionala daca nu convingi omul de rand sa adere la niste idei comune? Te mai lauzi ca ai terminat si o facultate . Nu mai fii tampit ca ce crezi ca e ireversibil se poate suci oricand. In momentul in care vorbim se produce un genocid la nici 3000 de km si nu-s 20 de ani de la ultimul de langa noi. Cum pula mea o sa se apere o populatie legata intre indivizi doar pe baza de contract social? Cu armata?

  • Cineva spune:

    Unde’s sosetele in pula mea?

  • George Dan spune:

    asta cu „iii” din fi e direct upercut in barbie. asa este si-n cazu meu.
    nu m-am obosit sa-i invat(nu e scuza da’ asta e), da’ macar nu ma inflamez cand vine vorba de conceptu’ de nationalism. astia care sufera, de-atata romanism, sa puna mana pe cartea de romana si pe aia de istorie. si atunci tot lipsiti de substanta ar fi da’ oarecum mai credibili.
    la clip nu m-am uitat, m-am uitat la unu cu showsete pe care-l citesc showeste, ideea de-a discuta doua sosete imi place da’ sa-nteleg si gluma. :))) n-am inteles nimic.

  • Carmen spune:

    Radule, eu ma mir doar cum ai timp sa citesti toate comentariile de pe blog si de pe paginile tale de facebook. Asta in conditiile in care mai si scrii.

  • Patriotul spune:

    Băi domnule cu „pitici gratis” pe creier, ești un distrus, cine știe cum ești în realitate și din ce categorie faci parte: crezi că naționaliștii sunt idioți, asta e clar ce-ți poate capul, nu ai deloc patriotism în tine și nici un pic de creier. Dacă ar fi după tine cred că nu ar avea nici o importanță dacă România ar fi cât Elveția și vecinii ne-ar fi luat majoritatea teritoriilor, că doar ce importanță ar avea dacă ne iau ungurii Transilvania, sau bulgarii Dobrogea, așa cum ce contează dacă rușii ne-au luat Basarabia și N Bucovinei in 1940 și i-a despărțit pe români unii de alții? Bravo celor care sunt naționaliști și vor să refacă România Mare, un vis pe care îl am de când eram mic. Ce poți tu să înțelegi din asta, pun pariu că nu ai mai mult de 12 ani…

    • Radu Post author spune:

      ne iau? da de unde ai tu simtul asta al proprietatii? cine te-a pacalit ca pamantul e un bun care se mosteneste? pamantul e al omului de pe el. tot ce e al tau e un apartament de 2 camere pe care-l imparti cu parintii. aia iti apartine. atat. nu ti-a luat nimeni basarabia si nordul bucovinei ca nu ai detinut-o nici tu, nici m-ata nici neam de neamul tau.

      • Iulian Sorin spune:

        Tu ar trebui sa-ti schimbi din Pitici Gratis in Sofisme Gratis. Omu n-a vorbit de apartamentul de la Galati al ma-tii fata de care nu poate sa emita pretentii. A vorbit despre una dintre componentele care definesc un popor. Ai avut norocul sa-ti creasca par la puta intr-o perioada linsitita si tragi concluzia retardata ca asa va ramane .

        • Radu Post author spune:

          da. hai sa definim ceva ce exista doar din cauza definitiei. un popor.

          • Iulian Sorin spune:

            Nu, bai. Exista din cauza turcilor , tatarilor, slavilor, hunilor, ungurilor, rusilor. Era simplu daca astia erau de acord sa intri in clubul lor,dar astia voiau pur si simplu sa nu mai existi. Sa stapanesti niste teritorii nu tine de uzucapiune,nu tine de nevoia de hrana, de bogatii, e vorba de supravietuire.

          • Iulian Sorin spune:

            Bai, ca sa fiu mai clar. Fata asta e complet retardata. Dar nu pentru ca incearca s-o arda patriotic ci pentru ca asa e ea de la natura sau pentru ca e prea tanara. Dar are utilitatea ei. Oricum, nu poti sa fii atat de arogant si sa ceri alipirea Basarabiei fara sa-i intrebi pe basarabeni ce parere au. Juma de Romanie face infarct daca le spun ca moldovenii de dincolo sunt convinsi ca Romania imperialista le-a rapit Moldova de dincoace de Prut.

      • Patriotul spune:

        măi tu te auzi ce spui !? Nu-mi pot imagina cum de există așa niște specimene…cum am spus eu, dacă toți ar fi ca tine abia dacă România ar ajunge cât Elveția, cum poți tu să gândești așa, niciun om din lume nu gândește așa ca tine. Numai să spui asta la un sârb, rus, francez, canadian, arab sau oricărui om de orice naționalitate vrei tu…normal că pământul se mostenește copilaș, nu degeaba spunea Ștefan cel mai Mare: „Moldova nu e a mea, și nici a voastră, ci a urmașilor, urmașilor voștri” și nu se dă ca pe o bucată de tort…e ca și cum ai avea un apartament…este al tău dar poate sta și altcineva în el, însă cum este să vină unul în vizită ca apoi să devină stăpân pe apartamentul tău, sau să te dea afară și să-ți ia o parte din bunuri. O tară este spațiul pe care îl are un anumit popor, o anumită națiune pe care îl mostenește de la strămoși. Chiar mă pui pe gânduri baiete cu câtă nepăsare și indiferență te gândești la pierderile teritoriale suferite de țara noastră până acum.

        • carlos spune:

          Corect! Pentru ca e rau sa fii ca Elvetia…
          Suntem nimeni pe lume pe langa ei, asa ca sezi bland.

          • Patriotul spune:

            Uite ce a înțeles boul din ceea ce am scris, înseamnă că ești un analfabet care nu înțelege nici măcar o poezie de liceu. Uite cum poate un om care a trecut de clasa I să înțeleagă un mesaj, incredibil…no comment. Nu mă mir deloc, majoritatea celor care intră pe blogul ăsta sunt niste retardati mintal, asta sunt, niste tâmpiți care se uită la dinozauri care se fut în cur și la tenii vorbitoare. Eu am spus ca e rau sa fii ca Elvetia?Idiotule, am spus că dacă am gândi toți la fel ca Răducul asta, am pierde atât de mult pământ, încât am ajunge o țară de dimensiunile Elveției, cu boi ca tine, am avea noroc dacă am rămâne de suprafața Sloveniei. Acum creierul tău de primată poate înțelege mesajul?

            Ați devenit cu toții insensibili la pierderile teritoriale suferite, la dezbinarea națiunii, pentru că v-a tampit internetul și televiziunea, creierul vostru s-a atrofiat până acum. Ati devenit niște persoane fără inimă, fără suflet, insensibili exact ca piatra, care nu dați doi bani pe țara în care v-ați născut, e foarte grav faptul că patriotismul e pe cale de dispariție, din momentul ce naționalismul e mai nou văzut ca fiind pentru proști. Înseamnă ca dacă ar veni ungurii și ne-ar lua Ardealul, sau dacă am pierde toate teritoriile într-un război, pe voi v-ar durea în pix de acest lucru, nu v-ar păsa deloc. Sunteți exact ca niște moluște, niște viermi cărora le pasă doar să doarmă și să manânce și zac în propria lor condiție mediocră…oameni ca voi nu ar trebui să existe pe Terra! Sunteți toți lipsiți de valori și sunteți și foarte limitați. Nu puteți înțelege naționalismul, pentru că nu ați avut o educație, nu vi s-au insuflat valori cu privire la acest lucru. În schimb vă pasă de femei goale, cluburi, înjurături, care sunt elemente vitale ale existenței voastre…

            Cât despre proprietarul blogului, se vede din postările sale puierile și prostești și de cum se exprimă ce cultură are, din ce categorie face parte și unde a ajuns până acum, dar care se dă inteligent pe internet, urmat și ridicați în slăvi de niște indivizi cu un IQ redus…atâta am avut de spus. Cred că mă veți înjura cu toții ca în șatră, dați-i drumul. Eu doar am avut niște opinii pe care am simțit nevoia le să le împărtășesc. O zi bună !

          • ipo spune:

            „Daca toti am fic ca Radu, Romania ar fi Elvetia”. Pai cum nu?

          • Patriotul spune:

            nu am zis că dacă toți am gândi ca boul ăla de Radu, adică cu atâta indiferență și nepăsare în privința pamanturilor prădate și pierdute din cauza cotropitorilor, am pierde atâta pământ ÎNCÂT AM AJUNGE DE DIMENSIUNILE ELVEȚIEI, care e în jur de 41.000 km2, dacă cumva ne-ar rămâne măcar atâta. Dar ce să înțeleagă niște giboni analfabeți care urmăresc blogul unui redus mental?

          • carlos spune:

            Mai bine ti-ai vedea de ajutorul de somaj si ne-ai scuti de teoria cu suprafata Elvetiei. Ce legatura are suprafata statului cu nivelul de trai?
            Cat cacat de lipsit de preocupari sa fii ca sa te agiti atat pt o chestie care nu aduce nicio calitate vietii.
            Nu avem drumuri, spitale, justitia e la pamant, invatamantul la fel, birocratie si corupite la greu si pe tine te roade ata la chilot de Basarabia. Si asta de mic. Spune-o si cu voce tare poate iti dai seama singur ce pebibil esti!

          • Dragos spune:

            Ma doare in pula de tine si de pamantul tau la comun cu ceilalti CAP-isti sarantoci.

            Ma intereseaza doar de pamantul meu si al familiei.

        • shotaie spune:

          lol ce se ataca asta

        • Radu Post author spune:

          asta n-a spus-o stefan cel mare. a spus-o gen barbu stefanescu de la vrancea ca si cum ar fi spus-o stefan cel mare. ce spalat pe creier esti.

          • Daniela Rozmanescu spune:

            Mda, la faza cu apartamentul ai rationat gresit, centaure. Pai, dupa logica ta, ce-ar fi sa vin sa te caftesc bine, sa intru dupa aia in apartamentul tau si sa zic: „Asta-i al meu acum, ca asa vreau eu!”?

          • Radu Post author spune:

            da. eu in asta cred. anarhie. vino sa faci asta sa vezi cum iti zbor capul cu maceta. intr-o lume de-asta vreau sa traiesc.

          • Daniela Rozmanescu spune:

            Si, ca sa fie sofismul corect 100%, inlocuieste cuvantul „apartament” cu „gradina”, ca tu vorbeai de pamant, as in „territory”.

          • =)) spune:

            Bai, Machete, du-te in Africa. Si acolo poti sa traiesti viata care o vrei tu aici in Romania. Pe astia ca tine i-as ciurui in secunda 2 dupa ce au terminat de debitat toate rahaturile.

          • Iulian Sorin spune:

            Bai, lasa jocurile alea pe calculator, ca te tampesti. Iei tu capu’ cu maceta… vezi ca in viata reala e mai complicat si cu mai multe variabile. Poti sa-ti iei o surubelnita in ficat de la un paralitic care vine sa-ti citeasca contorul. Pana te incordezi tu , ala ti-a taiat pula aia imensa si s-a sutit. Sa vezi atunci, plans cu muci pe domnia voastra.

        • CZ spune:

          :)) Iulian Sorin mai verifica statisticile .O sa ai o surpriza

  • axl spune:

    Eu tot zic de ani buni, nu sa luam noi Basarabia, ci sa dam Basarabiei si Moldova, de la Braila in sus.

    • Patriotul spune:

      ce ți-au făcut jigodie moldovenii? Nu-s și ei români? Ai noroc că nu dai de mine, ceea ce ai zis tu se cheamă tradare de țară, dacă trăia acum Țepeș mureai de mult în țeapă…cum poți să spui tu așa ceva, tu nu îți dai seama cât de multe ar pierde țara asta? Eu nu pot accepta să dau la alții un petic de pământ, tu vrei toată Moldova care ne-a mai rămas? Ce ai cu moldovenii? Doamne ce om…

      • axl spune:

        Pai vita, doar n-o dam la straini, o dam fratilor nostri de peste Prut. Nu vrei ca fratii nostri sa aiba o tara mare? Esti anti fratii nostrii? Vrei sa traiasca in saracie, cand ar putea avea inca 9 judete, slightly mai bogate decat ce au? Nu-i iubesti pe fratii nostri?! Le vrei raul?! Mascariciule, si te mai numesti si patriot.

        • Brusc Willis spune:

          Buzmeg a lo’ fasz, kibaszott picsa!

        • ov1d1u spune:

          Ai 10 interneţi de la mine pentru răspunsul ăsta :))

  • Piticscump spune:

    Radule,

    Am si io o dilema offtopic.
    Stateam azi semet si vad ca imi creste parul pe pula pana la 2 cm de varf.
    Sunt paros sau am pula mica?

    • StelaPopescu4Pimp spune:

      De fapt esti pizda si nu te-ai tuns la cur de-o luna. Ala-i lindicul ;)

  • mueui baietiii uaai spune:

    „dacă ajungeţi la 1 milion îi sug lindicul elevei Sabina până când i se îndreaptă ochiul ăla şpanchiu” – aici s-a rupt rau filmul si am inceput sa rad ca boul in mijlocul sedintei….

    ps. da, citeam piticigratis in timpul sedintei

  • Prelipca Boy spune:

    Haideti ma sa fim egali

    • A.C spune:

      exact gicule ! viva maghiarszag !

  • un cetatean oarecare spune:

    normal ca cornel nu sa uita la ea, la ochiu ala chas, daca o razi pe frunte pana pe partea occipitala si pui o suvita peste, ar fi fantezia oricarui baseofil combinat cu pedofil. na si sa nu fie mai buna ildiko care face un gyulas si o muie ca nime altcineva badszmeg?

  • krakilla spune:

    Daca maine ne-am da pe mana nemtilor si i-am lasa pe ei sa faca ce vor din Romania, intr-un timp relativ scurt va creste nivelul de trai. Daca vom face asta, vom fi tradatori sau ultra-nationalisti? Adica, tara nu s-ar mai numi Romania, s-ar numi Bayer Munchen sau Mercedes, dar am avea ce manca si vom avea posibilitatea sa crestem copii ceva mai inteligenti. Ma doare-n holz de unguri, chemati Elvetia sa ne ocupe. Sau Suedia. Sau orice tara cu oameni normali care prefera sa traiaca din munca si nu-si ocupa timpul liber numai cu seminte si televizor. Sunt atat de nationalist incat daca maine ar veni Danemarca sa ne-o traga la maro, m-as inrola in armata lor. Pentru ca doar asa mai putem salva neamul asta de cretini si ignoranti, care se cearta pe o bucata de pamant ce nu apartine nimanui in timp ce alti romani le baga pula-n casa si pleaca cu viitorul copiilor. Nu bozgorii sunt „dusmanii” romanilor, ci romanii.

    • Iulian Sorin spune:

      Esti foarte prost daca nu intelegi ca la treaba asta cu rasismul s-au facut pasi importanti doar in ultimii 40 de ani. Nu e sigur ca astia 40 de ani sunt atat de ireversibili incat sa acopere milenii din evolutia umana. Nu-ti garanteaza nimeni ca pe un fond de prabusire economica si morala nu se pot forma curente care sa-ti ia gatul doar pentru ca esti roman sau irlandez. Pana o sa fie exclus rasismul din „adn-ul” omului o sa mai treaca mult si bine . Sau nu va fi exclus niciodata , pentru ca omul are tendinta asta de a se organiza in gasti pe diverse criterii.

      • krakilla spune:

        Iar tu esti foarte prost daca nu intelegi ca treaba cu avorturile are foarte multe interese in spate si cativa ani nu sunt de ajuns pentru a schimba mentalitatea atator popoare. Si nu-ti garanteaza nimeni ca pe un fond de prabusire economica nu se va gasi cineva care sa-si vopseasca mov parul. Pana va fi exclusa din „adn-ul” uman treaba cu scobitul in nas va trebui sa ne organizam in gasti.

        Jet la maro, gasco!

        • Iulian Sorin spune:

          Da, ma , am inteles. Tie iti place carnaciorul si o vrei tare si adanc de la oricine , numai sa fie multi si sa-ti ofere senzatia de plentudine in suflet si rect. Daca vrei tu danezi, danezi sa fie. Vopseste-ti parul mov si da-i pe ei cu gaoaza.

  • fane de la sifoane spune:

    Problema cea mare a Romaniei sunt tiganii.Ei ne-au facut de ras peste tot in europa,ei au in ADN furtul crima si mizeria.Nu am auzit de unguri sa cerseasca sau sa fure prin Anglia sau muzeul Luvru.Ungurii din Romania sunt relativ ok,eu cel putin nu am avut nici problema

    • Andrei spune:

      Esti un idiot profund si poate si pro fund.. Am fost in Italia si am vazut ca romanii fac mai mult cacat decat tiganii! Tie probabil nu ti-o dat ma-ta bani sa pleci din fata blocului Cand am fost cu cativa prieteni au luat tepe de doua ori intr-o sapt de la romani de la tigani deloc. Am vecini tigani care lucra in Italia de 15 ani in acelasi loc, si nu zic doar ei ca lucra, am fost acolo si am vazut. Tu de cate ori ti-ai schimbat job-ul in ultimii 15 ani rasistu pulii.

      • fane de la sifoane spune:

        pisamas pe mortii tai de cioara infecta

    • Dragos spune:

      Da, toate curvele, pestii, hotii si carderii sunt tigani. Toti criminalii, ciorditorii, combinatorii, interlopii. Toti is tigani.

      Marsh in pula mea de roman borât.

      • CZ spune:

        corect! Tiganul e tigan si-n zi de PAste. Au furat cablurie de la Romtelecom din Romania, sine de cale ferata, acum s-au mutat la impatantarea TGV-ului.
        Cand vad atatia „toleranti” care habar n-au de capul lor, mi se face greata.
        Modernismul asta ii face sa uite ca sunt de fapt niste marionete puste in pozitia de capra.

  • uratu' spune:

    Romanii sunt atat de nationalisti incat isi distrug tara… Padurile dispar, terenuri dispar, forta de munca dispare, sistemul de irigatii a disparut, agricultura dispare, industria a disparut si ea… etc.

  • Alienatu spune:

    Gresit! In mare parte sunt de acord, dar la faza cu Basarabia – iti zic din experienta ca nu ai dreptate (ma rog, cine o scris asta). Da, sta cineva cu pusca si rupe familii in doua – la propriu! Doar ca sta mai degraba la noi, in Regat, decat peste Prut. In plus, unor oameni cu acelasi sange (iar aici ma refer la sentimentele lor) nu le poti refuza o viata mai buna – si da, ar fi mult mai buna pentru ei in Romania. Vorbesc FOARTE in cunostinta de cauza, dar discutia ar fi muuuult mai lunga.
    P.S. Cel mai tare imi e rusine ca si eu gandeam candva asa (prost).

  • Maniacu' din Buzau spune:

    Ma baiete, tie iti mai trebuie o tranta sanatoasa, ca prea multe prostii debitezi. Si daca tot dispretuiesti romanii atat de tare, ce dracu mai cauti in Romania? Iti este greu de priceput ca nationalismul roman din Ardeal este o reactie fireasca la presiunile iredentiste maghiare? Ai trait vreodata acolo sa vezi cum ti se baga pe gat o limba si o identitate straina care n-are nicio legatura cu tara ta? Ti-ar conveni sa fii obligat sa inveti tiganeste daca la voi in capitala ar fi tiganii 20%? Las-o tu pe Sabina si cauta-ti alte subiecte despre care poti avea opinii valabile, ca aici o dai in bara!

  • Pigzilla spune:

    Ce ma distreaza toti patriotii astia suparati. Singurul lucru pe care 2 romani il au in comun e limba vorbita. Oamenii tin cu Sabina doar pentru ca maica-sa striga ‘nu nu’ in loc de ‘nem nem’cand o futea taica-so. E un mod de gandire superficial si primitiv, e doar unu din rahaturile care ni se baga pe gat ca sa uitam problemele reale.

  • Spinovichius spune:

    daca s-a trezit un ametit sa vb despre subiectul asta cu cuvinte de genul „trogloditi, cacaciosi, analfabeti, idioti, oligofreni, redusi mintal, etc.” si alte adjective „frumoase” nu inseamna ca „revelationistul” asta are dreptate…a baut si el o bere si a bagat o hortensie in plaman si s-a apucat sa fie critic de istorie contemporana si antica. Astea sunt pareri la nivel de bautori de bere la „cafe hippster” si atat. sunt chestii putin mai profunde si mai complicate decat cele care iti vin in minte dupa primele 2-3 beri. imi fac si eu acum un blog si vorbesc despre orgiile mele cu sabina elena, sunt sigur ca la fel de multi ca si astia de pe aici o sa puna botul ptr ca e COOL. parerea mea

    P.S: ca sa fiu in tandem cu limbajul tau „Ma Cac Pe Tine!”

  • zizu spune:

    Habar nu aveti ca ungurii emigrati din Romania spun tuturor strainilor ca vin din Transilvania, nu din Romania! Habar nu aveti ca unguri invata o alta istorie in casele lor, de la familia lor decat cea care sta in cartile de istorie.Daca ati fi constienti cu cata ura ne privesc! am unguri in familie,stiu ce vorbesc.Nu va mai jucati cu focul ca ne ardem. Toata bozgorimea intalnita de mine (locuiesc intr-un orasel din Germania)a incercat sa-mi explice cum stau lucrurile cu Ardealul, ca este a lor, nu al nostru. Multi dintre ei se prefac ca nu mai stiu romaneste si unii soun ca stiu dar refuza sa vorbeasca. Azi, mai mult ca niciodata trebuie sa stam cu ochii in patru la granitele tarii. Am fost furati de 20 de ani incoace si furtul continua.

  • istoria se repeta spune:

    ai uitat ca bunicii si strabunicii nostri din Ardeal au fost obligati sa invete bozgoreste? ca limba romana era interzisa in scoli si alte institutii? ceva istorie nu as strica sa mai cititi, ca am fost sub stapanire austro ungara sute de ani? crezi ca spurcatii renunta asa de repede la dreptrile pe care le-au avut sute de ani? seaca inima in unguri ca Ardealul nu mai e a lor si fac presiuni la nivel european si international sa puna mana iar pe pamantul nostru
    pe ce lume traiti? a tradatorilor si a vanzatorilor de tara, bag de seama

    • Radu Post author spune:

      asa si acuma te obliga la scoala sa inveti engleza. ce nerusinare!

      • Spinovichius spune:

        baaai inteligentule! una este cand esti obligat sa inveti o limba si alta este cand ti se interzice o limba. incearca sa citesti cuvant cu cuvant ca sa nu mai intelegi ce vrei

        • didi spune:

          Lasa-l ca si el troleaza exact ca Sabina. mananca cacat pe net sa se inflameze lumea si sa ii facatrafic

    • zmeliz spune:

      de ne-ar obliga si acum, ca poate ajung prin Budapesta, fac familion de bozgori de etnie romana si va promit nu o sa o ard lacrimogen ca n-am voie sa-mi dau puradeii la scoala in limba materna, o sa fiu prea ocupat sa prind din urma civilizatia si sa vad cum fac sa mai sar o treapta pe scara confortului personal.

      seaca inima in unguri, normal, fix asta fac acum: plang in hohote cand se gandesc ce ar fi putut fi daca nu eram noi atat de bravi, de eroici, de ne-tradatori si ne-vanzatori de tara (doar unii, si datorita voua rezistam inca, ca brazii). pamantul nostru le lipsea, sa aiba unde pune autostrazi si scoli si spitale, spurcatii dreacu! si ce presiuni fac, dar nu doar ei, ci si englezii, si italienii, rusii si turcii si toti masonii vor sa ne ia tara si sa cace tricolorul si mai ales sa ne tina departe de moldovenii de peste prut! si le merge din cauza ca l-am uitat pe Hristos!

      • istoria se repeta spune:

        Da’ cine te opreste sa te muti la Budapesta? In mod singur ungurii ca romanii nu! Daca ar fi la o adica, astia ca tine ar fi primii care ar pune curu’ in bataia pulior bozgoresti! Pentru cateva autostrazi ati face traseul ca ultima tarfa. Ca sa urci pe scara comfortului personal pune mana si munceste nu te vinde ca o curva pe bani marunti. De ce sa dau pamant romanesc ungurilor si sa nu pun la zid putorile mafiote din guvern si sclavii lor ca pe urma sa pot construi linistit deoarece nu mai e nimeni care sa fure.Inca o revolutie la care sa cada capetele noilor ciocoi si suntem salvati.

        • zmeliz spune:

          de ce sa muncesc, cand are grija patria muma de mine? aici, intre fratii mei romani si sub calauzirea lui Iisus, e de mine! io si cu diploma mea in ecologie tehnica si economica in informatica constructiilor stam cu mama, pana imi creste paru’ si ma ia vreunu’ prin vreun partid. accept si UDMR.

          asa e, inca o revolutie trebuie. cu acest scop nobil si bine trasat: „sa punem la zid putorile mafiote din guvern si sclavii lor”. donez de-o pancarda, acu’ ca avem idee exact ce vrem. poate facem cheta si printam color si-o poza de-a sabinei. intre timp, du-te si convinge-i pe ciocoii care nu-s la putere sa iti dea voie sa ii aduci la putere in timp ce te simti relevant pe planeta si inclus intr-un grup, ce daca e cel al sclavilor cei mai manevrabili: cei care se cred liberi.

      • istoria se repeta spune:

        Unii oameni se nasc liberi, altii sclavi! Tu esti un sclav!

  • istoria se repeta spune:

    esti platit sau scrii din capu’ tau prostiile astea? treaba e ca in ardeal ne confruntam si cu alte probleme decat cele bozgoresti, avem de cele tiganesti, tigani care au ocupat sate intregi,romanesti si le–au transformat in tiganesti,localitati vechi de sute de si mii de ani cu oameni despre care se spunea ca se trag in linie dreapta din daci azi au ajuns satre

  • Hello spune:

    1.
    Mare adevar in aceasta fraza:
    „Că românul nu ştie cu câţi i se scrie verbul „a fi” la toate conjugările lui, da’ e mândru că e român şi se supără că un maghiar nu are chef să înveţe limba lui, pe care el abia o ştie.”

    2.
    M-am intors din citit sa vad daca Sabina Elena are ochiul spanchiu. Are.

    3.
    „Dupa o sticla de vin, devin patriot,
    Iubesc Romania!
    Iau harta in pula ca un idiot!”
    (Parazitii)

  • alex spune:

    ai recidivat :)… io nu cred ca esti chiar asa de redus, cine te pune sa scrii cugetarile astea „europene”? ia du te tu in harghita, de ex, si stai pe acolo cateva zile. probabil ca tu iti rezolvi toate problemele cu bautaura, dar problema ungurilor nu se va rezolva cu niste beri si glume de 2 lei.

  • Alexandru spune:

    Lumea moare si pizda se piaptana. Noi n-avem ce manca, dar ne trebuie 5 milioane de raketi. Bai nationalistilor, vreti sa va zic metoda sigura prin care putem aduce Basarabia acasa? Muncim vreo 10-20 de ani, aducem Romania macar la standardul Cehiei sau al Poloniei si or sa se uneasca ei singuri cu noi, nu o sa ne mai trebuiasca petitii. A, dar stai, ca noi vrem sa tipam pe internet, de pe scaun, intre doua reprize de pornache.

    • CZ spune:

      Racheti? curve? betivi? stim cum se vede prin primsa altora. Lasa tembelizorul, treci granita si vei vedea cu ochii tai. Desigur daca esti in stare, si daca poti sa fii tu , fara sa mergi dupa parerea altora.

  • NecshyUP spune:

    E cel mai penibila abordare si cele mai haioase commenturi pe care le-am vazut. Media celor care au comentat (si care sunt in totata necunostinta de cauza) trebuie sa fie sub 18 ani. Imi pare rau ca am pierdut 15 minute din viata pentru a citi ce poate debita mintea unor oameni.

    • Loko spune:

      Eu am 37 de ani si-mi place abordarea. Daca ai mai mult de 25 si esti in continuare nationalist crestin ortodox atunci esti prost. Esti unul dintre aceeia ce nu mai cred in Mos Craciun pentru ca ti-au spus ale ma-ta ca nu-i real nu pentru ca ti-ai dat tu seama.
      Din cauza nationalistilor, fie ei romani, unguri, tatari, siiti etc, nu putem noi restu’ sa avem lucruri frumoase pe lumea asta. Da ma stiu, este licenta ta.
      Daca esti atat de prost, „ca ci”tind ce-i scris mai sus, sa intelegi ca-s de acord cu oprimarea romanilor de catre unguri (or vice-versa), sau a cheliosilor de catre parosi sau a barbatilor de catre femei (sic) atunci vreau sa-i transmit sincere felicitari „tovarasei” invatatoare ce te-a invatat sa citesti, a reusit imposibilu’.

  • satana spune:

    ce posta ti-ar face gurita aia de galatean horia + closca + crisan…

  • Loko spune:

    Ca eleva Sabina-i idioata este clar, dar nu pot sa cred nici ca s-a trezit intr-o dimineata c-o mancarime, si-n timp ce se scarpina cu patima intrebandu-se de ce-o mananca a avut o revelatie. „Ma mananca pentru ca sunt nationalista!!!”
    Cel mai probabil eleva a avut reactia tipica pentru primate (a se citi giboni) la agresiunea altor giboni (unguri). „U U u U a a A dat cu cacat. Sa dam si noi inapoi!!”
    In alta ordine de idei.
    Stiati ca:
    „Atat cacatul de gibon ungur cat si cacatul de gibon roman put?”
    „Atat capatana de gibon ungur cat si cea de gibon roman crapa atunci cand sunt lovite cu o bata?”
    „Daca un gibon ungur fute o „giboanca” romanca (or vice-versa) iese un tot un gibon”
    Daca nu stiati atunci puneti in faszu’ meu mana si invatati, si mai lasati szívásu’ ala jos ca vi se imput degetele.

  • didi spune:

    Nu sunt nationalist dar ai o fractura grava in gandire. Sa te unesti cu Basarabia nu inseamna doar sa ai o harta mai mare. Inseamna ca sa fii un popor cu vreo 3-4 milioane mai mare si o tara cu niste zeci de mii de km patrati mai mare ceea ce se traduce de la facerea lumii printr-o mai mare importanta atat geografica (vei avea ditai granita cu Ukraina si vei fi mai aproape cu vreo 300 de km de Moscova decat asti acum) cat si economica(vei avea 4 milioane de oameni care muncesc si consuma in plus). La toate astea se mai adauga prestigiul international si cel istoric. peste 300 de ani o astfel de unire ar fi vazuta ca o chestie mareata in istoria noastra. Franta, germania sau UK prin astfel de evenimente au deventi importante pe harta lumii…dupa aia au venit si banii.

    • Dragos spune:

      Nu are o fractura in gandire, are o gandire diferita. Pragmatism sociologic cu usoare urme de mizantropie si talentul necesar spre a le ilustra in scris.

      Nu toti gandim ca niste borgi ie „ceea ce e bine pentru haita, e bine pentru mine”. Unii dintre noi sunt individualisti, realizam prioritatile. E important sa-ti fie tie bine, nu „poporului”. Ceea ce spui tu pute a mediocritate. Probabil esti un fan in toata puterea cuvantului, te asociezi de tot felul de grupuri si indivizi si iti arogi meritele altora, bucurandu-te ca si cum ar fi ale tale. Nu sunt.

      • didi spune:

        Daca te doare in pula de popor si esti un individualist adevarat atunci nu te framanta nici ce face poporul. Ca o pupa in cur pe sabina, sau taie capul ungurilor cu brisca, pe tine ca individualist te doare in pula. DAR, atat timp cat te intereseaza ce fac aia de langa tine si emiti si pareri cum ar trebui sa se comporte poporul nu prea mai esti individualist ci vrei ca toti din jurul tau sa faca ce vrea creierul tau de duda. In momentul ala ai probleme sociale si nu mai esti individualist ci exilat social

  • CZ spune:

    Pai tu esti oaia universala Dragose. Care invidualism cand mergi dupa cum ti se dicteaza? Dupa o „normalitate” impusa.

    • Dragos spune:

      Pai tocmai ca nu merg dupa haita, cum faci tu. E greu, esti prea prost. Ia-ti restul tribului si sterge-te la cur cu el si cu restul besinilor conspirationiste a la Zeitgeist. Student tampit. Pleonasm.

      • CZ spune:

        Si totusi haita nu e turma :)))) Niciodata n-o sa vezi o oaie razvratita.
        Esti penibil,Dragos! Apropo poti sa-ti adaptezi vocabularul, sunt fata nu baiat. Start

      • CZ spune:

        Si totusi haita nu e turma :)))) Niciodata n-o sa vezi o oaie razvratita.
        Esti penibil,Dragos! Apropo poti sa-ti adaptezi vocabularul, sunt fata nu baiat. Start

        • Dragos spune:

          Tu esti, Sabina ?

          • CZ spune:

            Nu, nu sunt Sabina, dar multumesc Sabinei pentru gestul ei.

            P.S. nenea care a scris pamfletul iti poate confirma :)

  • Patriotul spune:

    auzi la ăsta: „Ma doare in pula de tine si de pamantul tau la comun cu ceilalti CAP-isti sarantoci. Ma intereseaza doar de pamantul meu si al familei mele, atat ”

    Pe Dragoș îl interesează doar să-i stea binele coaiele în pantaloni, să mănânce și să doarmă atât…e la fel de ignorant, nepăsător și de lipsit de conștiință ca o larvă care fierbe în sucul propriu: submediocritatea. Adică dacă ar veni ungurii și ți-ar lua Transilvania, care e aproape jumătate din țara asta sau ucrainienii Bucovina, care e o zonă superbă și o comoară națională, te-ar durea în cur. Asta sunteți voi, niște insensibili și niște dobitoci fără inimă, ce conștiință națională și apartanență la neam/patrie puteți avea? Vă doare în fund cu ce s-a întâmplat cu propria voastră țară și nu vă doare deloc inima de zilele negre pe care le-a avut țara asta în istoria ei zbuciumată…adică trăiți degeaba și tot degeaba faceți umbră pământului și respirați oxigenul valoros.

    Cât despre RADU: Este un om fără conduită, educație, cultură și se vede cât e de degenerat prin ce tâmpenii postează și modul său infect de a exprima și de-a gândi, nu există o postare în care să nu se folosească înjurii și expresii de cea mai joasă speță, un dereglat. Toți adepții lui care îi urmăresc blogul au de asemenea, un IQ redus. Uitați-vă doar la articolul său despre fotografie, în care tot spune că fotografia nu este artă și vedeți ceva de-a dreptul degradant: Cum pana mea poți fără puțină rușine să-ți pui testiculul pe net și apoi să ai pretenții de om cult? Vai de capul tău de distrus, ai mintea unuia de 5 ani, tu nu ai cum să înțelegi ceea ce înseamnă naționalismul cu adevărat si conștiința națională, pentru că ești un om pierdut, nu am nicio pretenție de la tine. Ca să nu spun în ce hal poți să vorbești de un copil. Am înțeles, nu ești naționalist (cred că dacă toți ar gândi ca tine, nici nu ar mai exista țărișoara asta pe fața pământului), dar totuși…du-te și fa-ți un control te rog.

    • Dragos spune:

      Exact. Ma doare in cur de Romania. Du-te plange intr-un colt. Caca-ne-am pe patriotismul tau. Om al grotei.

  • CZ spune:

    Nici n-am observat. Mancurti au fost, mancurti sunt inca… stii ce inseamna, nu?

  • CZ spune:

    @PATRIOT , Dragosel nu are c–e, altfel nu statea intr-o carapace.

  • CZ spune:

    Sunt romanca, din Bucuresti,regalista mancurta :))),pana nu am trecut Prutul nu am stiu ce inseamna roman si Romania.Am avut de invatat de la diaspora mai mult de cat am invatat la scoala sau in viata de zi cu zi, in 20 de ani. Romania per total nu e moarta, doar mediocritatea vrea sa iasa in evidenta.
    Voi astia care comentati prosteste fara sa cunoasteti realitatea ar fi bine sa va abtineti. Cand veti cunoaste adevarul din Ardeal si Basarabia sunteti liberi si indreptatiti sa va dati cu parerea, pana una-alta sunteti niste rahati si aia minori, bubosi care vor sa iasa in evidenta expunandu-si cosurile de pe fata…
    Muzica maestre, dar sa fie salam….

  • 2qw3ertyu spune:

    idiotii care sunt pentru unirea cu r moldova(imposibil sa se intample asta) ar trebui sa se gandeasca ca daca sunt din categoria oamenilor care muncesc si platesc taxe la stat odata cu unirea o sa trebuiasca sa plateasca ajutoarele sociale si pensiile celor din moldova.asta se traduce prin taxe mai mari.daca sunt paraziti sociali si traiesc doar pentru banii de la stat ar trebui si ei sa se gandeasca ca banii de ajutor social se vor imparti astfel incat sa ajunga si celor din moldova.deci ei o sa incaseze mai putin.si atunci de ce se mai agita atat pentru un petic de pamant locuit de oameni chiar mai jalnici decat romanii?

  • degei spune:

    multe cornute vor zbiera acum, dand din copite, ca vai, se dau suturi in coaiele fiintei nationale.

  • Lapusenanu spune:

    ok, de obicei iti citesc cu placere si chiar cu rasete f******e de pe blog. cred sincer ca esti total pe dinafara referitor la subiect,mai ales la cel despre Moldova. Iti sugerez sa faci o vizita la Chisinau, Balti (oras rusificat aproape in totalitate) si daca ai curaj, mergi pana la Tiraspol. O sa te intorci cu un usor gust amar, oricat de centaur ai fi tu. Majoritatea moldovenilor nici nu vor sa auda de o eventuala unire (sa stea calmi labagii astia anti moldoveni), dar asta nu inseamna ca nu sunt si moldoveni care se simt romani si vor sa fie romani.

  • chiombi spune:

    ideea e ca unii vor sa stranga ei impozitele de la niste prosti, sa nu mai dea si altora explicatii si bani. si atunci au inventat mancatoreala etnica.
    „ungurilor, nu mai bine va furam noi, alti unguri, banii de taxe, decat belitii aia de la sud. hai ca noi muncim bine si ei nu”.
    si gata. e doar de bani.

    au nevoie si ungurii din ungaria de vasluiul lor cu saracie si foame, sa se simta si ei bine in pielea lor.

  • IO spune:

    Ba doctilor, ia ganditi-va un pic, care ar deveni cea mai mare minoritate din Romania, dupa unirea Basarabiei cu „Patria Muma”? Si apoi sigur o sa scada pretul gazului rusesc si toate alea… Stefan ar fi mandru.

  • brebian blanaru spune:

    Ideea e ca lu ma-sa Sabinei ii plac pula. In contextul asta, cum sa faci mai bine bani atunci cand iti plac pula decat exploatandu-ti copilul si aruncand in ochii profanului cu niste „principii sanatoase de viata taica” total false. bag pula`n tara asta de cacat (ce sa-i facu eu daca asa e) si-mi bag pula si`n ma-sa Sabinei, poate fata si punem de-o afacere

  • Ion spune:

    M-as intalni cu Sabina ca sa rezolv problema natalitatii in Romania :)

  • ralu spune:

    Mai desteptilor bozgor nu inseamna „ungur” ci „om fara tara”, „apatrid” iar daca te duci in ungaria si le spui ca esti „ungur din romania” iti dau un picior in fund si te trimit acasa. Asa ca nu va mai CCti pe voi cu „bozgor” „ungur” ca sunteti romani cu totii si cei din Covasna, Harghita si restul tarii.

  • Imperator Maximian Thrax spune:

    Venind vorba de ultima frază cu naţionalismul. Se vede că cine a scris articolul ăsta nu are lecturi decât de pe Wikipedia. În altă ordine de idei, subiectul „Sabina – naţionalista coaielor mele” ar trebui încheiat şi totul ar trebui dat uitării. Acea copilă a fost clar manipulată de alţi imbecili şi dobitoci spre a aprinde un foc care mocnea de mult. Păi cum să te duci ostentativ cu steagul României de ziua Ungariei la un liceu, într-o zonă unde există o oarecare populaţiune maghiară mare?

    Nu mai auzim nimic astăzi de ea. De ce bă boilor, care vă iubiţi ţara fără să ştiţi ce sărbătorim pe 24 ianuarie? Pentru că toţi care s-au activat atunci sunt o haită de imbecili care nu au nimic mai bun de făcut, au o viaţă de sedentari, toată ziua se uită la Kapatos şi-l ling în cur pe Morar la Radio ZU şi se cred mari români. Mânca-mi-aţi coaiele de ipocriţi naţionalişti care nu ştiţi nimic despre ţara asta şi cum ar veni prima şansă să culegeţi castraveţi cu curu’ v-aţi duce în Spania pe 350 de euro!

Adaugă un comentariu