Două păreri

De ce nu protestez eu cu Roşia Montană

Să fie clar, înainte de a-mi sări în cap. Mă opun proiectului RMGC. Nu că cianură şi natură şi tristeţe. Aia e o idioţenie. Resursele ălea sunt acolo şi trebuie exploatate. Pentru că-s fine şi de lux şi asta e situaţia. Îşi revine natura după. Şi nici din cauză că ar fi situri arheologice pe acolo. Trebuie să fii tâmpit sinistru să crezi că vin nişte turişti să vadă nişte gropi în pământ. Chit că au 2000 de ani. Sunt nişte gropi. Veceul de la ţară a lu bunică-mea peste 4000 de ani o sa fie un veceu pietrificat şi atât. Nu a 7-a minune a lumii, în locul piramidelor. Timpul înnobilează doar munca de creaţie, nu făcutul de gropi.

Mă opun pentru că e o ţeapă. Contractul ăla e unul dintre cele mai penibile contracte făcute de politicieni care vând ţară la preţ de căcat contra şpăgi din istoria fenomenului. Oamenii ăia care au semnat aşa ceva, cică în interesul nostru, merită linşaţi pentru că ne iau de proşti.

Dar mă opun nepăsător. Miserupist. Doarempulist, dacă-mi permite academia inventarea acestui cuvânt.

Pentru că nu o să îmi pese mie de o naţiune căreia nu îi pasă. Nu o să ies eu să protestez că vă fură cineva pe voi, dacă pe voi vă doare în cur. Au fost destui oameni care s-au chinuit să împingă poporul ăsta de la spate şi n-au făcut nici un căcat. Decât să îmi consum energia încercând să le arăt unor idioţi ce e bine, ce e rău, ce e frumos şi ce e urât mai bine mi-o consum făcând labă, uitându-mă la seriale proaste şi jucându-mă League of Legends. De schimbat oricum nu se schimbă nimic orice opţiune aş alege şi la final ştiu clar care mă face mai fericit. Eu nu vreau să aduc nimic nou.

Sunt 5000 de persoane din 19 milioane care protestează că nişte hoţi ne iau de proşti. Şi chiar sunt un idealist. Dacă o să iasă 100 000 vin şi eu. E 0,5 din populaţia ţării. Nici nu e mult. Eu vreau să fiu de acord cu ideile bune. Nu să încerc să conving idioţi care-s ideile bune şi care nu. E risipă de mine.

Şi nici nu vreau să mă amestec cu cei 80% dintre protestatari care sunt nişte hipioţi idioţi, veniţi acolo că au nevoie să se valideze dându-şi impresia că au salvat lumea. Să susţii ceva doar că ţi-au spus alţii că e bine, fără să o gândeşti obiectiv e o imbecilitate, chit că ce susţii e valid.

Nu câinii au omorât un copil de 4 ani ci muierile proaste

Am mai scris de maidanezi. Nu există nicăieri în lumea civilizată maidanezi. La noi există. Şi în parcul Tei au omorât azi un copil de 4 ani.

Nu e vina lor. E natura lui de animal semisălbatic să-şi apere teritoriul. Aşa e câinele maidanez. Un lup mai mic, mai sfrijit şi mai obişnuit cu omul. Nu-l atacă pentru că ştie că ar ieşi prost pentru el. Dar dacă ştie că nu are cum să iasă prost, spre exemplu când e o haită plină de masculi în călduri care vor să demonstreze care dintre ei e mai alfa şi găsesc doi copii de 4 şi 6 ani. În situaţia asta e previzibil cum să reacţioneze. Ştim cu toţii. De-aia nu e vina lor. Că noi ştim că aşa sunt câinii.

E vina muierilor proaste care protestează împotriva eutanasierii. Pentru că ele iubesc câinii. Pentru că sunt ultimele scursuri umane care nu pot primi afecţiune de la un seamăn şi o primesc de la câini. Că animalele simple îţi dau afecţiune contra hrană şi protecţie. Nu au nevoie de mai mult. Nu îşi dau seama că eşti un om prost şi de căcat. Nu le pasă.

Şi câinii sunt foarte loiali. Prietenul tău Grivei, spre diferenţă de prietenul tău George, nu te îmbată să-ţi fure toţi banii la poker. Şi nici nu spune duşmanului secretul tău cel mai ascuns. Pentru că e câine, în pula mea, şi nu are capacitatea cognitivă să ticluiască o trădare.

Oamenii care empatizează excesiv cu animalele o fac dintr-o lipsă de empatie din partea semenilor.

Da. E urât să omori 100 000 de câini în Bucureşti. „Vai, animale, drepturi şi căcat!” urlă toţi străinii care i-au omorât acu 200 de ani, când nu se căca nimeni pe el cu drepturile animalelor. Sunt curios dacă îi iei pe toţi şi le dai drumul în Paris, cum o să se descurce cu ei? Că şi cu ţiganii s-au descurcat perfect.

Şi dacă ai impresia că e o soluţie să fie prinşi şi castraţi, apoi puşi în adăposturi, eşti idiot. E o soluţie la fel de plauzibilă ca aia să-i învăţăm să se cace aur ca să se autosusţină sau să-i teleportăm pe planeta câinilor fericiţi. N-are guvernul bani de aşa ceva. Mor pensionari de foame şi voi credeţi că o să scoată de undeva bani pentru hoteluri de câini fără să se enerveze toată lumea?

Dar asta e societatea. Merge cu viteza intelectuală a ultimului prost. Trebuie să fim toţi de acord cu ceva. Sau aproape toţi. Şi dacă 1000 de muieri nefutute urlă că nu trebuie omorâţi câinii vaganbonzi, nu-i omorâm.

Ştiu că în lumea imaginară în care trăiesc toate femeile proaste există o soluţie fericită în orice problemă. Dar aici nu e. Sunt două nasoale. Ori omorâm 100 000 de câini, ori mai omoară ei din când în când câte un copil.

Alegeţi o opţiune dar fiţi conştienţi de responsabilitate. Pentru că moartea acelui copil e cauzată de muierile sensibile care s-au opus omorâtului de câini vagabonzi. Sigur. Împart vina cu conducerea incompetentă, bunica inconştientă şi soarta. Dar e şi vina lor că a murit un copil.

E prima nevoie a societăţii: să nu te omoare animalele în culcuşul tău. De-aia s-au suit maimuţele pentru prima oară mai multe în acelaşi copac.

***

Comentarii (184)

  • Raluca spune:

    La cluj numa o iesit 5000. Si o sa mai iasa. Dar la Pro TV prefera sa faca astrograma plodului lui Elena Basescu decat sa spuna ca o iesit in tara zeci de mii de oameni. La bucuresti au fost peste 5000, la Cluj in jur de 5000, la Timisoara cam 2000, si in celelalte orase din tara cam 200 de oameni pe oras. Nu ti se pare ca e ceva?

    • Radu Post author spune:

      la bucuresti au fost 1000 maxim.

      • BUCIUMAN spune:

        Au fost peste 5000 la București bai Ghiță.

        • Radu Post author spune:

          ieri? nu

          • BUCIUMAN spune:

            Ieri au fost 2000, ceea ce este totusi total neasteptat pentru o zi de luni si in contextul unei blocade media, in care singurii oameni care zic sa iesim din casa sunt pe internet.

        • zmeliz spune:

          locuiesc in zona. la updateul „2k oameni ACUM in Piata Universitatii!!, jandarmi, drum blocat etc” de pe hotnews (~22:00) am coborat sa vad puhoiul, poate nu batea ochiul meu maro pana acolo, ca din geam nu parea adevarat. Maxim 300 insi. Si-s generos. Circulatia era deviata, intr-adevar – macar atat sa nimereasca si ei.

      • bostanu spune:

        5000 la cluj. din poze si filmari nu prea pare. nici la bucuresti nu au fost mai mult de 1850 de oameni.sa traiesti, radule.

    • gicu spune:

      atitudinea asta de „singuri contra lumii” ma scarbeste cel mai mult la protestari.
      pai daca tu ai fost acolo in strada de unde pula lui Dumnezeu stii cat de bine sau rau au prezentat televiziunile protestele? Televiziunile de stiri la care ma uit eu, au acoperit suficient de bine subiectul. Au dat si live-uri, dezbateri in studio cu invitati atat pro cat si contra explotarii. Si au dat estimari apropiate de cele ale Jandarmeriei, estimarea cu 2000 in Bucuresti a fost data la inceputul protestului mai spre seara au spus ca-s 4000.

      Nu a fost SINGURUL subiect al zilei, si-i normal sa fie asa. In orice tara din lume cand se naste un nepot al presedintelui se dau stiri pe tema asta. La fel de normal e sa fie prezentata si problema cu Siria.

      • Raluca spune:

        Ba gicule, e drept, am fost in strada, dar parintii mei fiind dintr-un oras mai mic se uitau la TV duminica pe cand erau protestele si mi-au zis dupa aceea cam ce s-a dat la TV si ce nu. Si ca sa vezi o chestie si mai tare, acolo la eveniment a fost de exemplu o reporterita de la Realitatea care a luat un interviu unei protestatare fix de langa mine si seaara cand am ajuns acasa si m-am uitat pe net, nici urma de stire despre proteste pe site-ul realitatea. NU imi place ideea sa fiu „singura impotriva tuturor”, chiar din contra, mi-ar fi placut sa fie opinia mainstream, asta de respingere a proiectului de la RM. Si uita-te la poza asta, sa te dumiresti de cat de impartiala a fost presa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=656480694365131&set=a.279705485375989.77296.243848052295066&type=1&theater

        • gicu spune:

          daca se uita la Antena 3 sau Raitaru eu ce sa le fac, cum te astepti sa prezinte aia proteste impotriva unui proiect de lege al guvernului pe care-l sustin patronii lor. Ce se intampla la posturile astea doua nu e presa e propaganda de partid, nici B1 nu-i departe (dar cu semn opus).

          din imaginea respectiva eu vad ca pe 3/6 apare subiectul protestelor

          Pe Digi 24 e protestul de la Timisoara cu titlul „Mii de oameni au protestat”, tu ai zis ca la Timisoara au fost 2000, deci care-i problema cu Digi?

          La Realitatea subiectul principal e situatia din Siria (despre care nu poti sa zici ca nu-i un subiect care sa merite sa fie tratat) cu breaking news „ALERT protestele fata de exploatare…”. Dar exact la aceasi emisiune in PRIMA PARTE s-a discutat despre Rosia Montana, Mircea Pascu era unul din cei care erau pentru exploatare insa erau in studio altii care erau impotriva parca Rogozanu si hipsterul ala ce s-a remarcat la protestele din iarna ce zice ca-i lector nu stiu unde, imi scapa numele.

          Eu m-am uitat in mare parte pe Realitatea in dupa-masa de duminica si au dat de mai multe ori live-uri de la proteste si per total chiar nu pot fi acuzati ca nu au acordat destula importanta subiectului. Plus ca ei au fost cred singurii care au prezentat si protestele de la Barlad impotriva gazelor de sist.

          Au fost articole si pe realitatea.net ba chiar si acum articolul principal e despre proteste. http://www.realitatea.net/a-doua-zi-de-proteste-fa-a-de-ro-ia-montana-nemul-umi-ii-se-strang-in-pia-a-universita-ii_1261213.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb
          Plus ca mai e voxpublica.realitatea.net unde marea majoritate a postarilor sunt impotriva RMGC. Si tot acolo Gotiu salveaza Rosia Montana de cativa ani buni (chiar si cand pe site erau reclame platite de RMGC) fara sa-l deranjeze nimeni.

          Pe B1 iar, pe jumatate de ecran e cu proteste pe cealalta tiganul obez cu inima puscata.

    • J spune:

      NATURA ISI VA REVENI IN SUTE DE ANI, NU IN 20 DE ANI. DAR AUTORULE, TU VEI MAI BEA APA CIANURATA? DAR CU CIANURA EVAPORATA IN AER CUM TE VEI MAI DESCURCA? DE CE SA NU MURIM DE BATRANETE, DE CE NU LE DAI O SANSA COPIILOR?
      IAR IN PRIVINTA CAINILOR, NU PLECI IN PARC CU NISTE COPII PE CARE NU I POTI STAPANI.DACA VEZI CA SUNT NEBUNI SI PLEACA DIN FATA TA, A DOUA OARA II TII IN CASA.DEUNAZII AM VAZUT COPII CARE AMENINTAU NISTE CAINI. PAI, ATUNCI DESPRE CE VORBIM?

      • Radu Post author spune:

        despre dreptul omului de a ameninta animale pe teritoriul lui. si nu beau apa cu cianura, pentru ca aia o pun in munte, nu in robinet. nu te mai caca pe tine ca n-ajunge cianura pana aici.

        • andrei spune:

          mai egoist ca tine nu am văzut. cică „n-ajunge cianura pana aici” :))) păi poate nu mori tu, mă handicapatule, dar sunt oameni care stau pe acolo prin zonă. și înafară de asta, sunt oameni care sunt dati afara din case chiar de acolo din zonă.

          în legătură cu câinii, ești mai prost decât oricare câine. îți spun sigur asta. dar ești atât de prost încât tu te ataci. asta pentru că am spus că ești și egoist. nu știu cum pot să trăiască oamenii ca tine. mi se pare trist să fii așa..

          • Radu Post author spune:

            uite-ma cum cant la cea mai mica vioara din lume de jalea oamenilor pe care nu-i cunosc.

          • hater spune:

            bai,muie, ce fac rusii la Baia Mare, in afara faptului ca o fut pe ma-ta sa-ti faca niste fratiori mai destepti? Cacatul ce-l mananci tu si cu ceilalti este mai nociv decat cianurile pe care vor sa le foloseasca aia la RM.

          • Dan spune:

            Nici dacă se va folosi bomba atomică pentru exploatarea aurului efectele nu vor fi atât de grave pe cât pe portretizați voi. Sunteți cretini, ați construit o poveste din frânturi de informații și orice încercare de explicare a adevărului vă face și mai îndârjiți.
            Bravo Radule! În sfârșit citesc o părere sănătoasă despre Roșia, bravo!

      • ilie spune:

        cum amenintau copii pe caini ? latrau la ei ?HANDICAPATULE.

        • andrei spune:

          :))) atât te duce mintea ilie? am văzut și eu câini amenințați de copii. am văzut câini bătuți, legați de copii. și da, chiar puși undeva la colț și copiii „lătrând” la ei; urlând. nu uita că lătratul este limbajul câinilor.

          • unu spune:

            propun sa eutanasiem copiii!

        • andrei spune:

          tu deja ești rasist și nici măcar nu meriți o replică serioasă. nu ai înțelege-o. ești un prost cu probleme psihologice!

    • me spune:

      # Raluca
      Din 21-22 de milioane de locuitori tu crezi ca inseamna ceva ?

  • dt spune:

    Plin de obiceiuri proaste..
    Stau sa citesc in loc sa vin sa scriu „primu” si rahaturi.

  • Diuniz spune:

    Cum ai mentionat mai sus e vina muierilor, e vina muierilor proaste care lasa copii nesupraveghiati langa o haita de animale.Cat de chioara sa fi sa nu vezi ca sunt 13 caini langa plodu tau si e in pericol? Si nu sunt nici pro nici contra nici nimic in toata treaba cu eutanisiera,insa si daca ii omori pe aia 100.000 or sa se reproduca la loc pentru ca nu e ca si cum Bucuretiul e imrejmuit de un gard invizibil contra maidanezilor. Mereu or sa exite niste imprejurimi pline de maidanezi care or sa repopuleze chiar daca tu ii omori aici in perimetru asta. Deci in concluzie oamenii cunosc pericolul si nu il evita/diminueaza. Traiesti aici daca nu iti convine du-te la New York si traieste fara caini.

    • Jim Boze spune:

      Esti cam prost. Cum adica se reproduc la loc? Da, se poate, in TIMP sa apara altii, si ii omori iar, care-i problema? Dar cand (daca) reusesti sa scapi de 90% din ei in Bucuresti, va fi mult mai greu sa se reproduca decat O FAC ACUM CAND SUNT ZECI DE MII. Sper sa faci copil cat mai curand si sa-ti fie frica sa iesi cu el din casa, sa vii dupa sa-mi explici ca se reproduc la loc.

      In alte tari cum de nu s-au reprodus la loc? Ei au garduri invizbile contra maidanezilor? Prostule.

      • Diuniz spune:

        Prost esti fix tu ca te agiti pe o problema care e la fel de veche ca inainte sa apara Romania pe harta. Esti un alt mancator de clisee care crede ca o schimbe Romania „undeva-n balcani”. Si esti si mai prost daca gandesti ca daca ii omori aici in Bucuresti SI NU IEI O INVITIATIVA LA NIVEL N A T I O N A L , o sa schimbi Bucurestiul. Asta e! Fa-te tu parlamentar si jongleaza tu cu legile. Cui nu i-ar conveni sa nu mai fie caini plini de boli, purici si capuse pe strada? Cum spuneam du-te in occident sau aplica la stiinte politice! Sau lamenteaza-te si fa-i pe altii prosti ca sunt realisti :)

        • Diuniz spune:

          PS: vezi si comentariul Mirunei de mai jos, sa iti dai seama ca latrii singur p-aici cu parerea ta clandestisna!

          • Diuniz spune:

            Si „care-i problema” sa-i omori la loc de fiecare data cand apar =)))))). Cred ca n-am mai auzit demult o asa idiotenie la superlativ. Bai baietel, fa tu rost de fondur(si nu din ratia bugetarilor) si esti invitatul meu sa-i omori pe toti cel putin o data la 3 ani!

          • Jane Făe spune:

            Și tu și Miruna sunteți niște proști siniștri pentru că următoarele:
            1. Ați chiulit de la orele de matematică, dar faceți estimări bazate pe serii și progresii imaginare care au sens doar în capul vostru.
            2. Nu în tot Bucureștiul sunt câini; numai în locuri cu proști siniștri ca voi, iar între locurile cu proști siniștri ca voi și locurile fără d-ăia ca voi nu e niciun gard invizibil. De fapt, e: se termină zona cu proști și începe aia fără proști.
            3. Și alții au auzit de câini maidanezi, nu i-am inventat noi (1. http://www.merriam-webster.com/dictionary/dogcatcher), dar ăia necretini ca voi (de exemplu, ăia din Anglia, unde au legi serioase pentru protecția animalelor și oameni care să le aplice) după ce țin animalul prins o vreme și nu reușesc să îl plaseze undeva, îl eutanasiază chiar dacă e sănătos și frumos și pufos. Cu lacrimi în ochi, cu părere de rău, dar asta e viața: decât să mor eu, mai bine să moară alt animal și să plâng eu după el.

            Idioți siniștri ce sunteți!

        • Jim Boze spune:

          Ai dreptate, decat sa facem ceva la nivel local, mai bine nu facem nimic si asteptam „fonduri” ca sa rezolve la nivel national. Altfel sigur afla cainii din pitesti ca s-au eliberat locuri in Bucuresti (tu te-auzi de prostii debitezi?). Repet intrebarea, ca se pare ca te depaseste. Se inmultesc mai greu acum cand sunt zeci de mii? Ti se pare ca o ducem bine? Cel mai ieftin sa sa-i omori pe toti, acum, si asta e. Daca se poate dup-aia sa scapi si de aia din imprejurimi, din toata tara, etc., cu atat mai bine, dar sa stai ca boul sa astepti sa se rezolve toata problema de-odata? Pe ce lume traiesti baietel?
          Si inca ceva, ca se pare ca esti asa doxat in problema asta, zi-mi si mie cand i-am omorat ultima oara pe toti? Pe ce te bazezi cand zici ca in 3 ani sau 5 ani ajung iar la numarul asta? Si chiar daca ai avea dreptate (desi sigur nu ai), inseamna ca daca nu faci nimic, in 3 sau 5 ani vor fi de 10 ori mai multi decat sunt acum. E perfect asa?
          Prostule.

    • Ioana spune:

      Chiar daca cainii ar fi eutanasiati (ceea ce, chiar daca nu prea vreau s-o recunosc, e singura solutie in aceasta chestiune) problema ar reveni peste cativa ani, pentru ca romanul nostru prost in momentul in care se plictiseste de potaia lui sau se trezeste eventual cu cativa prunci canini pe pres, ce se gandeste el??? sa-i doneze frumos strazii, unde evident se vor inmulti si vom ajunge de unde am plecat….Sterilizarea trebuie pusa in discutie…niciunui roman normal la cap si cu buzunarul stramtorat nu i-ar conveni sa dea 150 de lei si mai bine pe-o castrare…Deci da, pro eutanasiere dar si decontarea castrarilor dupa aceea (daca se doresti o solutie cu adevarat eficienta)

  • normalul spune:

    Ralucooooou…. trezeste-te ,faai… tu chiar crezi c-au iesit singuri si-o sa fie-o revolutie? ha ha ha si hihihi

  • Miruna spune:

    In ceea ce priveste cainii comunitari nu e doar vina muierilor proaste in totalitate, problema e ceva mai mare de atat. Chiar daca eutanasiezi intreaga populatie canina, in 5 ani vor fi la fel de multi si aceleasi probleme vor reaparea daca nu se iau si alte masuri. Sunt suficienti propietari de caini retardati care refuza sa isi sterlilizeze patrupedul incat sa asigure inca vreo cateva generatii de cainii fara stapan. Asa ca degeaba scapi de toti acum daca x si y isi lasa cainele sa ii faca 3-4 pui pe care ii duce si arunca cine stie unde pentru ca in cateva generatii ( aprox 3 4 ani ) se ajunge iar la o mie si ceva de caini comunitari. Daca tot ii eutanasiaza macare se se ia si alte masuri pentru detinatorii de pastrupede.

    • Ovidiu spune:

      Esti proasta. N-o sa stau sa-ti explic de ce anume esti proasta, pentru ca fiind proasta n-o sa pricepi.

      • Miruna spune:

        Nu cred ca subiectul acestei discutii este despre cat de proasta sunt eu, sau cat de dobitoc e altul…

        • Matei spune:

          Nu era, dar l-ai cam facut sa fie. Ce voia Ovidiu sa spuna este ca nu cred ca numarul de bastarzi priveniti de la cainii de apartament alcatuieste grosul cainilor vagabonzi. Mai degraba sunt ei o populatie care se intretine (si chair infloreste) singura. Sunt pentru taiere.

          • oct spune:

            se pare ca problema va depaseste. sau nu o acceptati. de unde or fi cainii astia de pe strazi, pana la urma? din mosi si stramosi pe strazi? tot din cartierele marginase, unde romanul sau, mai des, rrrromul, in traditie stramoseasca, intretine un „caine de paza”. care se plimba pe strada, se inmulteste…daca sterilizezi cainii de pe strada, cei din curti continua sa se inmulteasca. daca ii eutanasiezi pe cei de pe strada, cei din curti continua sa se inmulteasca. si ajung sa ocupe TERITORIUL. fiindca despre teritorii vorbim. cainii din pitesti CHIAR VOR AJUNE IN BUCURESTI. daca se inmultesc excesiv si teritoriul lor nu le mai ofera resurse de hrana, cainii vor migra. deja exista mii de caini salbaticiti in natura, care pun in pericol ecosisteme, prin vanarea pana la extinctie a prazii si o concurenta fata de pradator.
            si la astia se adauga si cainii semisalbaticiti de pe platformele industriale sau diverse alte terenuri, depozite, etc. pe care proprietarii ii intretin acolo tocmai pentru paza. cam asta a fost cazul haitei care a sfasiat copilul acum.care copil a agitat cainii si i-a provocat cu bete, dupa cum zicea fratele care a scapat.
            si da, in final se justifica si eutanasierea, dar numai pentru exemplarele bolnave sau agresive. in rest, dupa un program national de sterilizare si control a populatiei de caini, intarit de o taxa pe exemplarele domestice fara pedigree nesterilizate, problema dispare de la sine in cativa ani. pana atunci, cred ca o educatie de bun simt si mai multa atentie din partea bunicilor scapa oamenii de riscuri (DA, din partea bunicilor, ca asa copilul ala putea sa moara din orice, electrocutat, inecat, violat de pedofili, furat de romi, drogati, etc…-exista mult prea multe pericole mult mai mari in orasul asta).
            si inca ceva:oamenii incapabili sa vina cu argumente folosesc doar invective. devin, din punct de vedere moral, ignorabili. pacat ca au drept de vot, doar.

          • LOL spune:

            Eu sincer i-as dona toti cainii vagabonzi la nord coreeni sau la thailandezi…

      • Mary Poppins spune:

        Esti prost , atat de prost incat prostia pura e contaminata comparativ cu prostia emanata din glandele tale . Am crezut ca te urasc dar ar insemna sa-mi consum timpul si energia pe o scurgere din pula lui Terente dupa ce a futut o dimensiune de catele , a trecut pe la ma-ta si apoi ai aparut tu .
        Si te iert , boule , ca daca nu o fac merg in acelasi univers de cacat in care vei ajunge tu . Tristule .

    • asd spune:

      Nu or sa fie la fel de multi in 5 ani daca ii curata bine ca nu se materializeaza din senin. Daca tu ai impresia ca se inmultesc asa repede gandeste-te cati ori sa fie in 5 ani daca nu ii omoara nimeni. Problema e numarul de caini vagabonzi nu cei cu stapani deoarece, contrar impresiei tale, pe aia nu prea ii lasa stapanii sa se futa.

      • Miruna spune:

        Nu am spus ca nu sunt de acord cu eutanasia. Am spus doar ca nu e suficienta pe termen lung . Si crede-ma ca cel putin in mediul rural , dar nu numai se gasesc destui detinatori de caini care ii lasa sa se inmulteasca excesiv.

        • zmeliz spune:

          in mediul rural mi se pare chiar mai putin grava problema, aia acolo stiu exact rostul fiecarui animal, si cainii au foarte putine intrebuintari pentru ei. si ii cam lasa sa moara, ori de foame, ori ajutati. daca fac pui, omoara puii. cel putin asa era prin jungla pe unde mi-am petrecut eu verile.

          la oras e mai greu, ca-s oameni etici, luminati si pretuiesc viata. pacat ca nu-s tantarii fluffy si cu ochii de faianta, ca acum eram toti plini de bube si obligati moral sa-i hranim cu sangele nostru.

          • Loko spune:

            Zmeliz sa te fut !!! Am scuipat cafea pe tastatura cand mi-am imaginat tantari creti si cu ochi de faianta. Parca vad cum ar iesi, pe la inserat, babele topless sa dea de mancare tantarilor …. ptiu drace.

        • asd spune:

          Aici era vorba de Bucuresti. La tara sunt cainii aia care nici nu prea stau legati si fac ce vor toata ziua. Merg si ei eutanasiati la fel de usor ca aia fara stapan si se rezolva problema si acolo.
          Si eutanasia e suficienta pe termen lung. Maidanezii nu prea ataca cand nu sunt in haita, deci daca sunt putini sunt relativi inofensivi. Si daca se inmultesc iar prea mult in timp, nicio problema, ii omoara iar.

  • toteusunt spune:

    Cand aveam vreo 14 ani ieseam cu tovarasii noaptea prin bucuresti la cotonogit cainii maidanezi.
    Acum vad ca astia mici nu mai au obiceiul asta .
    Ala era sport total , adrenalina si bere , multa bere.

    SA VINA VIETNAMEZII mai repede !!!

    • Ovidiu spune:

      Esti un dobitoc. Nu a zis nimeni sa-i omoare in chinuri. Nu sustine nimeni eutanasierea lor din placere, ci din necesitate. Ai ratat ideea care vrea s-o transmita Radu.

  • Ireth spune:

    Cica bunica e vinovata (banuiesc ca si bunica mea e vinovata pt ca nu vine cu mine la facultate zilnic; sau ca e vinovata bunica japonezului de 40 ani sfasiat de javre in fata Guvernului), cica – si aici fiti atenti – teama fata e caini e de vina, in sensul ca ei simt teama de la o posta si de asta ataca, fiindca ti-e teama (deci n-ai voie nici sa te temi), cica maidanezii sunt agresivi fiindca noi nu ii tratam cu dragoste si nu ii hranim.

    Aberatiile astea, spuse azi de niste idioate, ma fac sa recunosc, in calitate de femeie, ca femeile, in general, sunt incredibil de proaste si ipocrite. Daca se intampla sa se prefaca si ca iubesc animalele, atunci sunt genul de specimene pt care mi-as cumpara sageti de vanatoare.

  • radu spune:

    O scurta clarificare. In Bucuresti:
    Pe 1 septembrie au protestat intre 4000 si 5000 de persoane.
    Pe 2 septembrie au protesta intre 2000 si 2500 de persoane.
    Pe numaratelea, din filmari.

  • radu spune:

    Complet in acord cu articolul, mai putin:
    „Au fost destui oameni care s-au chinuit să împingă poporul ăsta de la spate şi n-au făcut nici un căcat. Decât să îmi consum energia încercând să le arăt unor idioţi ce e bine, ce e rău, ce e frumos şi ce e urât mai bine mi-o consum făcând labă, uitându-mă la seriale proaste şi jucându-mă League of Legends. De schimbat oricum nu se schimbă nimic orice opţiune aş alege şi la final ştiu clar care mă face mai fericit. ”

    1. Unii care au incercat au facut un cacat, altfel te nasteai in coliba de chirpici si erai analfabet. Si nu scriai pe blog, ci praseai porumbu. Ce incerc sa zic e ca era loc de mult mai rau.

    2. Tie-ti place sa ti arzi timpul cu seriale proaste si League of Legends, altii nu s asa de defetisto-elitisti ca tine. Si-si ard timpul si energia cu speranta ca exista ceva sanse sa opreasca o chestie punctuala, daca depun suficient efort cu destule coaie. E o chestiune de temperament, pana la urma.

    3. Ce nu e o chestiune de temperament e capacitatea de accepta ca cineva sa ti se cace n cap, din ce in ce mai des si pe termen nedefinit. Cam asta a facut consortiul USL-PDL-PLM-presa in zilele astea.

    Si ma cac in ei de munti, 3 in plus sau in minus tot aia e, problema e de cat cacat in cap esti in stare sa suporti.

  • Lumpy spune:

    Macar in Iasi mai „gasesc” cate o vulpe moarta pe dealul Cetatuia si „din pacate” trebuiesc prinsi si eutanasiati toti cainii din zona.
    As prefera sa o faca pe tot orasul, dar nu sunt destui bani. Avem pasaje rutiere de construit si cacat.

  • Dacu spart spune:

    Doua pareri, prima, daca protestezi, o faci frumos, in stil , ca ce protestu pacii i ala cand ceri voie sa o faci? E ca si cum ai zice, mami, pot sa imi bag pula in ce zici tu? Daca protestezi du-te , arde tractoarele lu aia ce exploateaza, distruge-le utilajele, arde guvernul, manifesta-te , opune-te. Protestele pasnice sunt laba fantomelor.

    Cat despre cainii vagabonzi, am fost muscat, m-am suit pe garduri sa scap de ei, am pedalat ca armstrong pe speed. Si mi se pare ipocrizie , sa militezi impotriva uciderii animalelor (caini), cand tu mananci animale, gaini, miei, porci,etc, tot o faci colateral. Mai bine meditam la cum sa nu o mai ardem aiurea cu cei de langa noi si la bucuria de a face cuiva o bere.

    • Raluca spune:

      Dacule spart, si daca le dau foc la utilaje si dupa aia fac puscarie, cu ce mai ajut din puscarie? Ia zi-mi tu daca esti asa de grozav.

  • daniel spune:

    @lumpy – lasa-ne cu iasi-ul tau.
    Dealul cetatuia din iasi e un nimic. Da, si in iasi sunt maidanezi dar orice se intampla in iasi va fi un nimic in comparatie cu ce se intampla in capitala. E de apreciat nivelul tau de intelegere.
    Cainii – sa moara toti cei 100 mii maidanezi.
    Femeile proaste – futute-batute-futute sa nu mai protesteze non-sensuri.
    Bunicile proaste – daca nu ai grija de plod, nu ai urmasi. Esti prost, poate nici nu meriti sa ai urmasi.
    @toteusunt
    M-as baga eu la o ieseala de cotonogit maidanezi. Cu sau fara bere.

  • daniel spune:

    La cat de multi someri si frecatori de pula avem in romania, e normal sa fie si multi protestatari.
    Tiganii totusi de ce nu protesteaza niciodată la astfel de evenimente?

    • OTelul spune:

      Ca au doi regi si nu stiu la care sa se duca. Si pentru ca tiganu’ antreprenor vine la proteste sa fure din buzunare

  • blx spune:

    cred ca problema cainilor e si o concecinta a furturilor politice .Se aloca bani grei in prinderea cainilor ,castrari si alte cacaturi .Daca ii omori si nu mai sunt caini implicit nu mai e ce fura …

  • alexbelea spune:

    FREE GIGI BECALI! SALVATI ROSIA MONTANA! SALVATI CAINII VAGABONZI !

  • BUCIUMAN spune:

    Poziția ta este că manifestațiile sunt prea mici și de aia nu merita sa te alături (pozitie stupida evident fiindcă este o referință în cerc).

    Dar știu că nu ești așa de prost. În realitate, ți-e frica ca dacă ai să aderi la un curent popular ai să te pierzi în mulțime, ai să încetezi a mai fi în poziție superioară gloatei, ori tu exact asta vrei. Te plângi ca aia de acolo sunt hipsteri dar dacă ar veni băiețelul din Sixth Sense te-ar trezi la realitate – tu ești hipsterul.

    • Radu Post author spune:

      ori n-ai inteles, ori o faci pe proasta. nu sunt prea mici. e prea multa munca in numele binelui colectiv de care colectivului, in majoritate nu ii pasa. cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia. da, sunt si drepturile mele incalcate acolo. da’ eu nu o sa ma agit pentru „noi” prefer sa ma agit pentru „mine”. „noi” implica multi oameni care traiesc degeaba. agitatul ala se imparte la 19 milioane. eu daca urlu muie ponta, per total am muncit pentru mine urland cam un muie ponta / 19 000 000. iese foarte putin. prefer sa mananc o ciocolata. ca e efort doar pentru mine, nu si pentru idioti ingrati.

      pozitia mea e ca nu o sa muncesc pentru binele prostului. ca am lucruri mai bune de facut.

      si da. e o pozitie buna. uite, niste baieti nu au gandit asa in ’89 si uite ce treaba buna au facut. si-au luat glontu in freza pentru ca tanti vasilica sa fie nemultumita ca era mai bine pe vremea comunismului ca primea toata lumea un serviciu. dupa care se duce sa voteze cu psd-ul.

      pentru oamenii astia nu merita sa ridici nici macar o ata. muie binele comun pentru ingrati. muie depus efort ca sa nu fie furata tanti vasilica. muie ponta, muie tanti vasilica si muie orice om care in loc sa-si vada doar de binele lui isi vede si de binele vecinului idiot.

      si sa salveze astia rosia banana e bine pentru NOI. nu pentru MINE. pentru mine ce se intampla acolo e nesemnificativ. pur meschin si personal e risipa de energie. nu e de hipstereala. e de faptul ca comunitatea nu merita un bine comun. sa fie idioti. sa fie furati. sa moara de foame si de nespalat pe dinti cu radioul dat pe radio zu.

      pozitia mea mea nu e ca manifestantii sunt prea putini sa merite ajutor.
      pozitia mea e ca restul sunt prea multi si ii urasc prea tare ca sa risc sa ii ajut accidental manifestand pentru binele lor.

      • sandukan spune:

        gogule, de ce nu te muti in padure? scapi de idioti, griji, etc

      • Stelul spune:

        Esti simpatic, dar in chestiile de care ai habar. Daca nu era de tristii aia de la revolutie acum zaceai cu chilotul rupt in cur si mancai tihnit din coltul ala de paine, nu faceai berligherul mare pe internet. Orice abuz primit cu mainile in buzunare face loc altuia si in curand o sa ne luam toti puli in cur si o sa ne amintim cu jind de vremea cand nu luam. O sa oftam lung si-o sa ne dam seama ca puteam face ceva. Mintea aia cea de pe urma…
        Daca ai fi Will Smith cu ultimul caine in filme de rahat as intelege sa fii apatic, dar faci parte din „noi” si esti conectat involutar la tot ceea ce se intampla, orice schimbare in bine te afecteaza pe tine si-ti mai pune o patratica la ciucalata.

        • OTelul spune:

          Bah hipstermuistilor, fiti in pula mea coerenti cu ce vreti. Exista aur si argint in pamant. Sa-l scoatem sa-l vindem, nu? Nu, ca natura, cacat. Si ce facem, ne uitam la el cum straluceste si ne miram neincetat ce tara bogata avem si ce prosti e oamenii?

          Astia care zic ca sa nu dea drumu’ la mina sa puna mana in pula mea sa citeasca legile/contractele, sa faca calculele cu cat revine cui, sa gaseasca unde/cine fura/ar putea fura, si abia atunci sa vocifereze! si s-o faca coerent! exemplu, pentru imbecili: nu vreau sa dam drumu’ la mina pentru ca statu’ primeste 6% din cifra de afaceri si ar trebui sa primeasca 6% din valoarea minereului extras, ca cifra de afaceri o poti manari usor!

          Da’ lasa ma, ce ma agit eu aici, mai bine ma duc sa dau un tarnacop la cineva

          • Stelul spune:

            Si tu esti savant. Ramai taticule la tarnacop daca atat poti. Daca tie ti se pare o idee buna ca pentru o suma de cacat sa cedezi pe veci un teren si toate potentialele venituri obtinute pe urma lui (ca asta e termenul in care mai poti tu face gratar pe acolo, ineptule), sa creezi un precedent in care statul sa te exproprieze oricand vrea pula unei corporatii, sau ca angajatul tau (guvernul asta e prietene) sa te fura pe fata… esti cretin. Nu mai am nimic de adaugat.

        • Cartman spune:

          Te bagi in ape tulburi cu revolutia. Micutii care au murit la revolutie au facut-o degeaba. Oricum pica idiotul. Invata putin istorie sa vezi de ce. Restul e gargara.
          Iar ce zice micutul pe blogul lui e logica pura prietenas. Logica simpla si pura. Mai vine unu ca tine si aduce nuante de maro . Ceea ce e bine. Sa fie curcubeu.

          • Stelul spune:

            Stiu ca pica mai idiotule dar nu pica din inertie. A spune ca factorul uman nu a avut nimic de-a face cu caderea comunismului e o teorie conspirationista de cacat ieftin menita pentru minti inguste si atotcunoscatoare ca ale tale. Fa-ti un bine si du-te in Kaufland ca la biblioteca nu gasesti samanta.

        • Cartman spune:

          Ce teorie ma? Esti cretin? Comunismul in europa trebuia sa cada dupa 50 de ani. Asa a fost intelegerea intre micuti dupa terminarea razboiului. Ti se pare conspiratie faptul ca in mai toata europa comunismul cadea usor usor in acea perioada?
          La noi a fost o prostie ca a fost cu varsare de sange. Se putea si fara dar asa s-a intamplat la noi. Unde e teoria conspirationista?

          • Stelul spune:

            Asa a fost intelegerea intre micuti dupa terminarea razboiului. – asta argumentata din vastele tare cunostinte de istorie si geopolitica. Ptiu! Destept mai esti si de toate cunoscator. Banuiesc ca si revolutia din Franta a fost o intelegere si nici acolo poporul n-a avut nimic de spus. Hai ca din prost devii si simpatic.

          • Cartman spune:

            Amesteci lucrurile si generalizezi ca un cretin cu revolutia franceza. Nu poti crede ca acest regim cadea oricum? Ti-am adus niste argumente pe care tu le schimbi total sensul zicand doar nu e adevarat. Faptul ca in toata europa in perioada anilor 80-90 cadeau regimurile comuniste asta nu spune nimic? Si nu au cazut cu varsare de sange. Varsarea a fost doar la noi pentru ca sutem un popor de prosti. Oameni de la conducere au lasat sa fie macelul asta ordinar. Putea fi evitat. Dar tu ai ideea asta cu power to the people si la fel cu pamantul si salvarea lui nu intelegi nimic. Ce e greu de inteles ca tu nu salvezi nimic ca pamantul se reface in zeci de mii de ani. Te salvezi pe tine ca tii curat in curtea ta oligofren mic. Dar nu ai cum sa intelegi si te inteleg. Preferi sa ma faci pe mine ptost. Te iei aiurea de nume , adica in mare averezi ca un trol. Mars in grota!

          • Stelul spune:

            Ce generalizare beligerant retard. URSS se afla intr-o criza interna profunda, teritorii multe de tinut sub papuc de nationalitati care au prezentat rezistenta de la bun inceput (Polonia amicule istoric e unul din exemple, Ungaria e altul). Ce cacat mananci tu cu intelegere dupa terminarea razboiului arata cat de mult intelegi tu diferena intre cacatul pe care il ai in creier si realitate istorica si geopolitica. Zic sa mai rasfoiesti niste manuale de istorie sa vezi de ce a fost varsare de sange in Romania tara care s-a distantat de reformistii lui Gorbaciov. URSS a fost victima unei implozii, in nici un caz a unei intelegeri. Argumenteaza dumneata cu inteligenta ta debordanta si cu date clare unde e intelegerea aia de care tot vorbesti? Ce tratat? Sau l-ai auzit tu pe Tatucul Stalin soptindu-i lui Churchill ceva?
            Ramai la desene animate ca de acolo iti tragi concluziile, eruditule.

        • Radu Post author spune:

          ok. pune-mi tu o patratica la ciocolata. io o sa imi vad de ea. nu dau inapoi societatii pentru ca nu am fetisul asta cu hai sa ne fie bine impreuna.

          • Loko spune:

            Asta-i rau coaie. Daca nici astia mai destepti nu vor sa mai dea inapoi este rau. Ca de luat, luam toti.
            Auzi, din curiozitate, ti-a zis vreunul din educatorii tineretii tale ca esti „Branza buna in burduf de caine”?

            Nu vreau sa fiu Capitanu’ Evident, dar daca nu vrei sa ne fie bine impreuna, de ce nu-ti iei pula din dotare si cu ea in mana te du pe o insula pustie in Pacifuc sau aiurea, n-are importanta, si vezi dac poti sa faci sa-ti fie bine de unul singur ;).

      • radu spune:

        „pozitia mea e ca restul sunt prea multi si ii urasc prea tare ca sa risc sa ii ajut accidental manifestand pentru binele lor.”

        pot sa inteleg asta fara probleme. ura aia ma apuca de cateva ori pe zi. ma calmez pacalindu-ma cu gandul ca va veni ziua cand o sa se zvarcoleasca in santuri.

        din pacate, ii vad pe ai mei avand in fiecare conversatie despre ce-ar fi trabuit sa faca prin 95′-2000, ca lucrurile sa nu se futa in halul in care s-au futut in Romania. Si vad ca sentimentul lor fundamental e regretul:

        „bai, ar fi trebuit sa iesim, sa protestam la fiecare abuz, la fiecare nenorocit care merita sa intre la puscarie, la fiecare vanzare pe 2 lei, ar fi fost toata tara asta mai ok”

        si nu „lasa domle noi ne-am descurcat, doar nu trebuia sa ne pierdem timpul pentru boschetarii aia de prin micro16”..

        Nu mi plac tripurile astea deloc, nu intentionez sa le am, indiferent cat de realizat as fi. Si cand ies in strada ma gandesc la aia 10% oameni ok, care o sa si-o ia in bot de la soarta, fara sa si-o merite. Nu la aia 70% trogloditi.

      • nico spune:

        Daca aceasta lege trece (prin care o companie privata este imputernicita de stat sa faca expropieri in functie de interesul propriu, nu cel national) este o chestiune care te priveste direct pentru ca, o data adoptata, se creeaza un precedent extrem de periculos, care nu se stie cand te va afecta.
        De exemplu, cum ar fi daca peste 4 ani se va descoperi sub pamantul casei bunicii tale (poate ai asa ceva) un important zacamant de whatever, statul va privatiza exploatarea, iar firma X va veni si iti va spune: „hai coita, ma pis pe dreptul tau de proprietate, e timpul sa pleci de aici, fie ca vrei, fie ca nu vrei. Eu am dreptul LEGAL sa te dau afara si sa decid daca si cati bani iti dau in schimb”?

      • pula spune:

        pai ai zis ca daca-s 100k, te bagi; daca-s mai putini, nu. deci e problema de numar

      • Boala de nervi spune:

        Perfect natural. Interesant de (pre)vazut ar fi cam care e capatul drumului :)

      • Sev spune:

        Rosia montana
        Radu si Simpatizanţii acestui articol uita cine sunt si unde traiesc!
        ‘cine isi uita istoria, o sa o repete ‘ ..suna ‘outdated ‘, dar e foarte actual. Acum se întâmplă evenimente care pot schimba istoria României. Deciziile pe care le luam azi o să ramana cu noi si o ne afecteze in 5, 20, 100 de ani…pentru totdeauna.
        Simplă dovada: uitaţi-vă la istoria României si a românilor.
        O să vedeti ca acest popor de puţine ori a fost unit cu adevarat şi de puţine ori au luptat toţi pentru acceaşi idee.
        De-a lungul timpului foarte mulţi au preferat sa pună interesul personal deasupra interesului naţiunii, ceea ce înţeleg pâna la punctul in care interesul personal afectează negativ interesul naţiunii.
        Oamenii işi vând onoarea şi işi vând semenii mult prea uşor şi mult prea ieftin pentru ca NU LE PASĂ DE NIMENI ŞI DE NIMIC.
        EXACT ASTA E CEEA SI-AU DORIT TOŢI CEI CARE NE-AU ASUPRIT DE-A LUNGUL TIMPULUI! O ţară dezbinata, cu oameni uşor de controlat ! ( şi foarte orgolioşi)

        E uşor să nu faci nimic…ba chiar mai mult să ii denigrezi pe cei care fac sau vor să faca ceva , in timp ce tu te uiţi la telenovele şi te joci pe computer aşteptând o minune.
        Vreau ca in 20 de ani copii noştrii să nu se confrunte cu problemele pe care NOI le putem rezolva acum şi să fie mândrii de NOI că nu am fost nişte laşi ignoranţi!
        Sper că asta vă doriţi toţi!

        Mă uit la istorie şi văd acelaşi scenariu, doar personajele sunt diferite.
        De câte ori trebuie să se repete acelaşi scenariu pentru ca acest popor să realizeze că in UNITATE E PUTEREA! Poporul român are puterea sa îşi schimbe destinul! , oamenii trebuie sa işi deschidă ochii, să privească mai departe decât prispa casei lor. Dacă nu ai un plan, altcineva o să iţi facă unul care nu o să fie in favoarea ta!

        Trebuie să fim cinstiţi cu voi si cu cei din jur, e singura cale spre o societate civilizată şi prosperă!

        Toţi cei din funcţiile de conducere sunt acolo pentru că NOI -POPORUL, i-am votat să fie acolo, şi ca urmare ei trebuie să reprezinte voinţa şi interesul poporului român.
        Sună foarte idealist, dar dacă TOŢI credem şi dorim asta, o să se întâmple. :)

  • CatalinC spune:

    Ba fratilor , de ce nu facem o trupa de exterminare a cainilor ? Cumparam arcuri si sageti , munitie infinita , si moarte rapida … Problema ? Oamenii „inimosi” si legislatia de cacat , nu ai voie sa omori un caine maidanez , ca este maltratare … dar cand el iti omoara un copil este tot vina ta …

    • Boala de nervi spune:

      Prietene, exista multe alte solutii de a omori un caine, nu trebuie sa iti bati atata capul. Intreaba vecinele rapciugoase ale babelor „inimoase” si ipocrite, ca iti vor spune. Si nu ma refer la otrava.

  • bladesdontneedreloading spune:

    Le grand centaur,
    Cand veneau turcii sa cotropeasca si luau 70% din tot ce aveai si se chema:dijma, stra-stra-bunicii mei si ai tai se ridicau si le-o dadeau la cap. Cu metode discutabile (fantani otravite, recolte arse, populatii intregi stramutate in paduri) pentru ca erau mereu depasiti numeric.
    In mod absolut miraculos am reusit sa ne pastram identitatea nationala si o parte dintre pamanturi(bine ca ne pisam pe ea acum e alta poveste)asa putini si nepregatiti cum am fost.
    Acu’ vin astia si vor sa ne dea 6% din tot ce extrag de acolo. 5-10 000 de oameni se ridica si se pisa pe jocurile si serialele si cuiele din seara aia si se duc sa intrebe legitim:bah, da’ voi chiar sunteti cu muia?? si aia-s hipsteri! -pai atunci au inceput sa-mi placa hipsterii,boss! Mult,gen!

    • unu spune:

      Draga nestiutor bladesdontneedreloading:

      Romania nu are identitate nationala. Otomanii nu s-au stabilit aici pentru ca nu aveau ce sa faca, eram foarte inapoiati in comparatie cu ei. Identitatea romaneasca este imprumutul lucrurilor naspa de la vecini. Miracolul de care vorbesti este ca aici nu prea era mai nimic, niste tarani carora le lipsea discernamantul si din cauza asta turcii nu incercau sa ne converteasca la vre-o religie sau sa ne impuna un mod de viata, ei luau doar mancare si copii. Cine mai crede ca in romania a existat vreo data vreo maretie ascunsa a oamenilor greseste amarnic. Am fost si suntem in urma tarilor europene si aici se termina filosofia ta de cacat.

    • matalae spune:

      boss, hipioti nu hipsteri :)) hipsterii protestau pe net inainte sa fie cool, ei nu participa acum la proteste pe strada ca e prea mainstream. Hipiotii s prea prosti si sparti, au vazut o mana de oameni impotriva ”sistemului” au fumat niste hapchis si au venit sa salveze lumea. si sa gaseasca inca un pretext ca n au avut timp sa se spele ca s prea ocupati cu salvarea naturii. si a cainilor

    • cici spune:

      Tu si istoria romanilor sunteti 2 entitati paralele. Istoria scrisa de comuisti (sic) nu e istorie. E roman stiintifico-fantastic.

    • ahaahaaha spune:

      Marș în pula mea cu identitatea ta națională. Te închini unui abstract la fel cum vacile pupă moaște. Vezi că la poartă mai trimiteau și băieței de futut în cur ca tribut, poate asta nu ai învățat la istorie. Din vacile care se ridicau cu furca destui mureau, dar bine că rămâneau restu cu identitatea națională.

  • Decimus Terentius Scaurianus spune:

    „Şi nici din cauză că ar fi situri arheologice pe acolo. Trebuie să fii tâmpit sinistru să crezi că vin nişte turişti să vadă nişte gropi în pământ. Chit că au 2000 de ani. Sunt nişte gropi. Veceul de la ţară a lu bunică-mea peste 4000 de ani o sa fie un veceu pietrificat şi atât. Nu a 7-a minune a lumii, în locul piramidelor”

    Se vede că nu prea înţelegi rostul unui şantier arheologic. Roşia Montată este vechiul Alburnus Maior din perioada Daciei Romane, una din cea mai mare mină din acea perioadă. Au fost găsite morminte, inscripţii, unele miniere etc. toate care ajută la stabilirea unor informaţii coerente asupra vieţii cotidiene din Dacia Romană. N-are rost să scrii un articol dacă nu ştii cum stă treaba cu un şantier arheologic. „Gropile” alea pe care le asemeni tu cu WC-ul bunicii tale pentru unii, care se ocupă cu arheologia şi nu numai, sunt comori :).

    • Radu Post author spune:

      asta e. si veceul lu bunica-mea e o comoara pentru scatofili. din fericire, la fel ca si arheologii, sunt putini si irelevanti.

  • nimeni spune:

    Inacceptabil sa joci League of Legends cand a iesit din beta Dota 2 de atata timp. Venind si din partea unui formator de opinie ar trebui sa fie chiar ilegal. Cum iti educi tu publicul?

    • Radu Post author spune:

      dota e o poponarie penala. il jucam in 2005. nu aduce nimic nou din 2005. cum plm sa joci asa ceva. s-au chinuit 5 ani sa faca un motor grafic pentru un joc deja existent.

      • Jim Boze spune:

        E ca si cum ai zice ca nu joci sah, te joci cu pokemon cards, ca alea-s mai colorate, si la sah nu au mai schimbat nimic de mult.
        Da, nu au adus mult in plus, pentru ca inca nu l-au ridicat la standardele primului. Cand ajunge acolo, o sa creasca. In schimb LoL aduce grafica desenata cu stanga si gameplay pentru herp-derp generation.
        Acu’ nu zic, fiecare joaca ce vrea, dar nu poti sa zici ca nu joci D2 pentru ca e inapoiat, dar joci LOL, care e un „dumbed-down version” care a pierdut concepte elementare gen juking, deny, etc.
        /offtopic.

        • Radu Post author spune:

          a pierdut conceptele care nu-s fun. inteleg ca tine de skill deny-ul. dar nu e fun. nu a fost niciodata fun. nu are sens. iti omori creepu ca sa nu-l omoare el. e o mecanica inutila, care tine de skill si 0 fun. ca aia din starcraft 1 ca nu puteai sa selectezi 3 baraci in acelasi timp sa le pui sa faca unitati. trebuia sa iei pe fiecare in parte.

          si au sarit atunci toti talambii ca domle, il indobitocesti pe joc daca faci sa poti selecta 3 baraci, sa apesi de 3 ori pe un buton si sa faca fiecare cate o unitate in loc sa faci de la fiecare in parte.

          si da. tinea de skill sa le selectezi rapid pe rand. era fun? o pula. la fel si deny-ul. lol a taiat toate burtile inutile din dota. gen sistemul ala imbecil cu str int agi care nici macar nu are sens. e doar o ramasita din warcraft 3. si are o grafica ca pula. se ia in serios si arata ca dracu. 0 talent la desen baietii aia. monstri penibili si fara personalitate.

          da. a simplificat lol chestiile nefun ca sa iti poti concentra tot skillu si atnetia pe ce e important. a taiat si sistemul ala idiot de-ti ia din bani cand mori, care asigura ca daca ai murit de 2 ori deja poti sa dai alt tab. l-a facut mai prietenos.

          ce zici tu e ca si cum ai spune ca sahu ar fi mai fain daca l-ai juca cu ochii inchisi, ca ar fi mult mai de skill sa trebuiasca sa tii minte unde-s toate piesele. ar fi, dar ar fi tampit. dota e multa mecanica. lol a taiat din mecanica ca sa te poti concentra pe play-uri. daca esti autist si iti place sa dai 150 de clickuri pe minut, ok dota. mie imi place sa dau doar 90 si sa imi ocup timpul pe lane cu harass si creep. nu harass, creep si deny. si asa last hittingul, desi tine de skill trebuie sa fii tampit sa zici ca e fun. mi-e de-ajuns ala. nu am nevoie de doua mecanici anoste in acelasi loc in acelasi timp.

          • Jim Boze spune:

            Da, ai dreptate, e in mare parte chestie de skill, si da, sunt super-fan Starcraft 1 si consider ca era mai fain ca nu puteai sa selectezi toate baracile. Exemplul perfect, chiar si eu vroiam sa zic de SC2 ca e SC1 varianta dumbed-down.

            De aia ziceam ca fiecare joaca ce vrea, inteleg cum e mai fun sa te concetrezi 80% pe bataie si farmu’ sa fie ceva secundar. DAR pentru asta nu mi se pare o porcarie dota2 doar pentru ca are mecanici mai avansate. Peste un anumit nivel si asta devine amuzant (nu ca as fi eu uber-pro, dar ma chinui).
            Ca si exemplul tau cu sahul, nu e neaparat fun sa-l joci cu ochii inchisi, dar daca poti, e o provocare in plus. Unora le plac provocarile, chiar si daca pentru majoritate par chinuitoare sau inutile. De-aia exista si speed chess sau chiar chess-boxing. :D

          • bk spune:

            Disclaimer : am peste 1000 ore de dota2 si n-am jucat lol in viata mea.

            M-am lasat de curand de el pentru ca am realizat ca nu ma distrez jucandu-l. Si eu ziceam ca lol e varianta pentru mase ca-i mai usor dar sincer radu are dreptate aici, is o gramada de cacaturi in dota care nu-s fun. Parca ai fi la munca nu alta cand il joci.

            Astia care inca-l mai jucati ganditi-va, ce-i fun la jocu ala? Sincer pentru mine nu mai e mai nimic ca-n puburi ori inveti sa joci one man army ori te enervezi ca echipa ta nu stie sa joace in echipa dar imi amintesc vag ca atunci cand jucam dota1 cu jucatori mai buni in ligi erau fun numai fight-urile. Fighturi d-alea calumea 5v5 cu eroi de CM si cu coordonare calumea si d-alea n-ai in dota2 sau cel putin tre sa cauti mult si bine oameni cu care sa poti juca in stilu ala. Si pana la urma fight-urile alea-s 5 minute pe joc de o ora, se merita sa farmezi atat pentru 5 minute de quasi-adrenalina?

            Eu zic sa stati si voi sa va ganditi pentru ce jucati jocu asta, va simtiti mai fericiti cand il jucati? Va da o stare de bine? Pe mine sincer mai mult ma stresa, ma jucam numai ca sa scap de grijile cotidiene.

          • nimeni spune:

            Da, sunt multe mecanici ramase din w3 cam degeaba si unele nu sunt deloc fun. Nici mie nu-mi place last hitting si deny, mi s-ar parea si mai simplu si mai corect sa fie banii dati pe procentul de damage facut de fiecare.

            Dar lol mi se pare mult prea pueril si ca look si ca mecanici. Dimensiune harta, durata meciuri, numar kill-uri per partida, juking, etc.

            Iar mecanica mai complicata de la Dota duce la niste scheme foarte sofisticate. Iti permite sa fii foarte inventiv. Comparand ca spectator meciurile pro de lol cu cele de dota 2 mi se par mult mai spectaculoase alea de dota.

            Anyway, postul era destul de glumet si credeam ca n-ai jucat dota 2 sa ai comparatie.

  • venin spune:

    – marea majoritate a oamenilor care au iesit in strada e informata si cam stie despre ce este vorba la rosia (drepturile lor, jaf, abuzuri etc) si tin neaparat sa arate ca ei chiar nu sunt prosti, restul, chiar daca nu sunt, merita sa fie considerati. Muie binelui comun si muie lu’ tanti marghioala ca binele ei e o punga de orez si o galeata.
    – si mai multa muie hipstsriteor si babelor virgine care hranesc javrele si muie occidentalilor ca ne jefuiesc si ne dau lectii de moralitate

  • Cristi / Jumulici spune:

    Imi bag cracii, n-am citit toate comentariile, dar ma bag in seama.
    1. De acord. Asta ma enerveaza si pe mine, ca ma simt furat. Habar n-am unde e Rosia Montana si nici n-am auzit ca ar fi vreo minunatie de zona. Dar sa adunam 2+2. Avem una bucata de guvern care zice. Da frate, exploateaza tu 2 tone de aur de la mine din tara, rade si doua dealuri, cu tot cu cheresteaua de acolo, mai gasesti si niste cupru sau ce naiba, si mie, din alea 2.000 de kile imi dai doar 6%. Adica vreo 120 de kile? Restul raman la tine ca ce? Pai ma apuc si eu de businessuri d-astea. Eu iti cultiv gradina si din 2000 de rosii cate ies tie iti dau doar 100, restul le pastrez eu ca plata. Hai da-o dracu de treaba.
    2. ORÁŞ, oraşe, s.n. 1. Formă complexă de aşezare omenească cu dimensiuni variabile şi dotări industriale, având de obicei funcţie administrativă, industrială, comercială, politică şi culturală; urbe.

    Nu citesc caini acolo. Atat.

  • conect-r spune:

    mai multi romani au fost chinuiti de tigani decat de caini

  • scoutx spune:

    Este dificil sa schimbi ceva si pare ca jocurile sunt facute…RMGC au investit milioane in camapanii de PR, demonstratii regizate, politicieni si lideri de opinie cumparati sau experti in biologie pentru ca sa renunte vreodata la proiect.Dar nici cu o atitudine cinica si superioara ca a ta – ma refer la primul articol – nu sunt prea multe posibilitati.Macar oamenii astia au avut curajul sa isi sustina punctul de vedere in ciuda tuturor opiniilor contrare.Noi stam aici si discutam dar singura sansa de reusita este sa iesi in strada si macar sa inspiri si alti oameni sa isi anihileze teama si sa isi exteriorizeze ideile in care cred.
    Eu cred ca este de bun simt sa te impotrivesti proiectului fara prea multe explicatii si cred ca majoritatea oamenilor simt asta.In rest nu exista decat dogma sociala si manipulare media.

  • gogu spune:

    auzi Radule dece nu joci dota ?

  • Atractoritei spune:

    Mda. Inca unul care crede ca poate exista în afara societatii (deasupra ei, desigur. Ce i se întâmpla lui tanti Vasilica ti se întâmpla si tie, pelicane.
    Dar mai bine stai si consuma ce-ti dau astia, jocuri si ciocolata si etnobotanice si teorii liberale. Ramâi în matrix ca un sclav ce esti.
    (mai stii personajul „Reagan” din Matrix 1? Ei! ala esti tu).

    • Radu Post author spune:

      dap. era un tip care intelesese ce trebuie de la viata. fix ala sunt. si e fain.

  • Radu Tanasescu spune:

    Natura nu se reface. Asta e problema. In Canada s-a produs un accident la un sit de exploatare mult mai mic. Drept urmare fix statul Canadian trebuie sa se ocupe de problema, pentru ca firma respectiva nu mai e demult.

    Ii costa 1.5 miliarde de dolari anual doar ca sa opreasca raspandirea cianurii. De decontaminare nu poate fi vorba pentru ca nu exista inca solutii.

    La noi crezi ca isi pemite statul Roman efortul asta financiar? Mai ales tinand cont ca pe noi ne-ar costa mai mult un eventual accident (mina fiind mult mai mare)?

    Iti zic eu ce se intampla, daca ceva merge prost aia pleaca si statul roman sta cu mana in fund in timp ce mii de tone de cianura ajung in panza freatica si se duc pana in Ungaria. Daca avem putin noroc ajung „si pe strada noastra”.

    Iar daca o sa ne permitem sa stopam avansarea poluarii o sa ne coste mult mai mult decat face tot aurul de-acolo. E nebunie curata.

    • ahaahaaha spune:

      Lume de antropocentriști. În pula mea cianura e tot din natură nu din al treilea univers paralel de unde vin klingonienii. La fel și căcatul pe care îl lași în urma ta.

      Natura există înainte de măta și mult după ea. Chit că arunci în aer terra, tot ai natură. Important e să nu ai plozi cu 10 mâini și 2 cm pulă, ceea ce ar fi cu 2 cm mai puțin decât tine.

    • Stelul spune:

      Cine zice ca se reface natura sa-si ia garsoniera la Pripyat :).

      • Cartman spune:

        Esti dobitoc notoriu. Normal ca nu se reface cat sa o te caci tu pe pamantul asta. Dar vizavi la viata pamantului prypet si alte cacaturi nu inseamna nimic. Si cand zic alte cacaturi ma refer chiar la rasa umana. Deci suge-o cu Pamantul planeta ce trebuie salvata. Planeta trebuie salvata ca sa ai unde sa crapi tu seminte in siguranta. Trebuie sa fii ecologist pentru tine nu pentru planeta cretinel.

        • Stelul spune:

          Mi se rupe pula de parerea ta de om simplu de la tara. Imi place cum toti retarzii gandesc ei transcendent dincolo de conditia umana. Toate argumentele insirate de cei care nu vor exploatare la RM si in general poluare fara cap se raporteaza la supravietuirea noastra ca specie. Daca esti tu mai presus de conditia ta umana baga-ti un par in cur si reintrupeaza-te din ce cacat provii.

          • Cartman spune:

            Man eu doar sustin ca e ridicol arguemntul ca trebuie sa salvam planeta pentru ca o distrugem. E total fals. Distrugem mediul in care noi am trai linistiti si sanatosi. Mediul se reface dupa ce noi nu vom mai caca pe acest pamant. Eu sustin faptul ca trebuie sa avem grija de mediul inconjurator dar nu pentru planeta ci pentru noi. De asta zic ca esti un un vai mortii tai de papagal care inghite de la alti prosti orice idee fara sa o treaca prin propriul filtru de gandire. Scoate capul din cacat si mai miroase si tu altceva. Ca asa o sa papi rahatul furnizat de altii toata viata ta.

          • super_scartman spune:

            ma scartmane, tu ai vazut ce dume ai scos?

            e ridicol arguemntul ca trebuie sa salvam planeta pentru ca o distrugem…
            trebuie sa avem grija de mediul inconjurator dar nu pentru planeta ci pentru noi…

            filolabari de net, uniti-va!

          • Stelul spune:

            Monsieur, eu cred ca tu ai o mana de idei in cap si ti le repeti singur. Manifesti un cretinism feroce. N-a zis nimeni sa salvam planeta de dragul planetei, ilustrule. Dar na, ce rost are sa-ti spun parerea mea cand tu deja stii ce gandesc? Esti reprezentant de seama a ignorantului de Petre Andrei, cu muci pe rever care oscileaza intre Mircea Badea si Zeitgeist. Si mediul nu se reface stimabile savant, evolueaza. Dar e cam mult de inteles pentru un personaj de desene animate.

    • Gomoreanu spune:

      Referinte nene, ca asa pot sa zic si eu ca in Vietnam is unii care isi pun cianura in ceai si au puteri ca Wolverine. Si apropo, bag pula in Zona Rosia Montana. Cui pula mea ii pasa de niste cocioabe, unele de 2000 de ani si unele noi?

      • Raluca spune:

        Ma omule, stii sa citesti ce o zis fata asta mai sus de tine? Daca se face proiectul si se intampla ceva cu iazul de decantare, care contine apa contaminata cu substanele folosite in exploatare (intins pe vreo 367 hectare) nu numai ca in transilvania si ungaria se fute toata panza freatica, da o sa trebuiasca statul roman sa scoata banu’ sa gestioneze cumva situatia. Si de unde o sa scoata banu? Tot de la noi!

  • Andi spune:

    Un articol foarte prost – statistici relative la 19 milioane de posibili protestatari?! El asteapta si provinciali/bebelusii/batrani/invalizii in strada in Bucuresti? Sa faca statistici de 3.ooo de protestatari la cei 250.ooo posibili in Bucuresti … mai mult de 1%

    • Radu Post author spune:

      pai din posibili protestatari eu zic sa fie macar un 10%. 1% ti se pare relevant? mie daca imi scade prin somn pula cu 1% nici nu observ. Chit ca e juma de centimetru.

  • efsgdb spune:

    eu cred ca gresesti grav cu ce zici. siturile arheologice sunt pentru a fi vizitate de cei interesati nu de miserupisti. si chiar daca nu ar fi vizitate, fac parte din istoria poporului nostru asa cum e el. de acolo te tragi si tu tin sa iti reamintesc si daca nu esti impacat cu situatia fa altcea in afara de laba si poate o sa reusesti. poate nu. trebuie sa incerci. si la problema cu cainii – nu sunt de vina doamnele care protesteaza. ce iti da tie dreptul sa iei chiar si o viata de animal?faptul ca esti mai animal ca el? problema e a noastra fratioare. tot ca popor ca nu pun eu cainii sa se futa in parcuri. dar cand vezi ca unul isi ia caine si ii atat de tampit incat il abandoneaza, ai putea sa incerci sa reactionezi macar. nu stiu daca reusesti sa faci ceva dar macar incerci. ca sa nu ajungi in timp sa devii o leguma labagista. probabil incercand sa scoti banuti din bloguri uiti ca pe langa altele esti roman, iar romania nu e definita doar de idioti. suntem un popor prea pasnic dar nu tampit. avem in schimb destui tampiti ca si alte popoare, exemple bune gasim pe blogurile iesite ca ciupercile dupa ploaie. reflecteaza un pic inainte sa mi-o „trantesti”. in cazul asta eu sunt doarenpulist

  • AureliusMiserupistus spune:

    Ba miserupistule e vina primariei, nu vina unei muieri ONG-iste.

    Te-au spalat si pe tine pe creier. Asa ti-a zis Oprescu, nu? El saracul a facut adaposturi, tot, numa ongistele s-au opus.

    PS: Ma, caca urechile aici: Daca tu esti prietenul meu si imi spui sa protestez pentru un cacat, ca asa-i bine, eu, prieten cu tine, trebuie sa te sustin in cacat. Ca esti prietenul meu cacacios. Ne certam noi la o bere, da razboi intre preteni de cacat nu se face. Razboi se face cu hotii aia din parlament, din corporatia de vreau bani si sclavi, de ministerele alea de imbecili. Nu intre preteni cacaciosi. Asta inseamna solidaritate cacacioasa. Ca maine, poimaine, o sa am si eu nevoie de un protest pisarcios si o sa te chem si pe tine sa ma ajuti, ca doar esti pretenul meu pisarcios.

  • CapnJackSparrow spune:

    Salutare! Am si eu o intrebare: nu exista restaurante cu specific chinezesc in Bucuresti? Daca imi aduc eu aminte bine, chinezii obisnuiesc sa manance caini. Si cred ca avem o solutie eleganta pentru o parte dintre cainii maidanezi.

    P.S.: Exemplu: Shaormeria de la Izvor (aia unde costa 7 lei „shaorma gigant. Ati vazut voi vreodata caini pe acolo?

  • Florin Stefan spune:

    E foarte urat sa stai pe marginea campului de lupta si sa-i vezi pe ceilalti cum se zabt, cum cad, cum se tradeaza unii pe altii, cum isi castiga respectul si cum isi pierd controlul, iar tu stai amortit si nu faci nimic. Ai vrea sa contezi si tu in povestea asta, nu pentru ca mai apoi vei face parte din ceata celor care au fost acolo, ci pentru satisfactia ta personala ca nu ai stat degeaba. Dar mai apoi te lovesti de aceia care toata viata au stat in fata televizorului si au tot comentat meciuri… Is oamenii care nu vor avea niciodata incredere in romani sau Romania, is oamenii carora le e scarba sa intre in jocurile murdare ale semenilor, is oameni satui si obositi; iar noi toti vom ajunge ca ei. Asta explica miserupismul de masa al romanului. Nimic nu se va schimba! Cei care ne-au impins de la spate au ajuns niste gropi in pamant. De Eminescu nu ne place, ce-a cautat prin tara asta de cacat unul de talia lui Buddha. Caragiale a fost intotdeauna actual, si probabil mereu ne vom regasi societatea oglindita in scrierile sale. Romanul de rand va fi mereu un personaj din Morometii. Si fireste ca detestam Miorita, doar ne spune in fata ca suntem niste lasi, hoti si tradatori. Si ce-ai sa faci? Ce conteaza daca te schimbi tu in mai bine? Oricum ceilalti te vor lucra, te vor fura si te vor calca in picioare. Ce-ai sa faci? Ce-am facut cu totii pana acuma – nimic. Vom ridica din umeri si vom tacea din gura, in timp ce cainii din jurul nostru ne vor otravi copiii cu cianura.

  • eu spune:

    Sincer la prob cu maidanezii mi se par niste chestii scrise gratuit si in plus. Eu am fost muscata de maidanezi de 3 ori in viata mea, intr-adevar, trebuie facut ceva in privinta lor. Insa ce m-a frapat a fost etichetarea generala pe care-ai facut-o: „muieri proaste” (ultimele scursuri umane, dupa cum ai pomenit mai devreme, care nu pot primi afectiune din partea semenilor). Asta este, sunt o scursura umana care are o multime de animale pe langa casa si pe care le iubeste; si da, intr-adevar, prefer sa imi plimb cainii decat sa ies la o „barfa” cu prietenele. Si mai mult decat atat, nu-mi plac nici mie maidanezii crescuti pe langa bloc sau pe langa santiere de lucru, care sar pe tine cand te vad trecand pe teritoriul lor. Insa nu inseamna ca trebuie sa generalizam iubitorii de animale ca „muieri proaste” sau „scursuri ale societatii”. Adevaratii iubitori de animale sunt aceia care le ofera un camin si pe care le hranesc si le educa (fiind vorba despre caini).

    • adolfina spune:

      Ma cac pe mine de ras….Pai daca ai luat in serios treaba cu muieri proaste inseamna ca tu chiar te consideri una si esti suparata ca ai fost descoperita :)))) Mai cunosc eu cateva care prefera sa mangaie pisica decat sa aiba o conversatie cu o alta persoana…ca e mai greu, deh…argumente…discutii in contradictoriu…nu toti putem. Total de acord cu muieri proaste si scursuri ale societatii, cu mentiunea ca in categoria ” muieri proaste” se incadreaza si o multime de detinatori de pula…Tuturor ne plac animalele….in lesa-n pula mea ca d-aia e caine, sa aiba stapan…

    • LOL spune:

      educi cainii tu fa fmm de debila…cainii se dreseaza terminato vezi cum te dai singura de gol ca esti o muiere proasta care traieste in visu ei…ia spune i-ai educat sa dea sarumana la babe?

  • anon spune:

    la partea cu rosia montana nu mai e nimic de zis: 90% din treaba e facuta, mai trebuie doar avizul de mediu. cand se vor intelege la spaga o sa-i dea bice.

    cum scapam de maidanezi? simplu: ca-n vestul salbatic. pui recompensa pe blana lor imputita. killeresti niste maidanezi si vii cu probe (poze, filmulete ca ale mujahedinilor pe liveleak, scalp etc) si primesti o parte din banii care s-ar fi dat pe sterilizare.

  • silviu spune:

    ciudat…5000 (oare?) de oameni in strada pentru R.M nu sunt deajuns,dar 1000 de „muieri” pentru dreptul cainilor au stopat orice actiune de eutanasiere…pai eu zic sa gasim alea „1000” de muieri si sa le trimitem pe strazi pt R.M… cine stie,poate mai au si niste prietene si chiar fac de un numar mai rotund,gen 4-5000 si acuma sa-ti mai zic una…daca la tine in oras ies pe strada vreo 4000 de „muieri” esti prost daca nu iesi si tu,cine stie,poate-ti gasesti jumatatea :)
    in rest…sictir maxim,ne doar capul doar ca iau aia de la putere bani,practic ne e ciuda ca-s fraieriti si ca noua nu ne pica nimica…cam de cacat articolul,cel putin partea de R.M. parerea mea!

  • pesteleincuib spune:

    Hai ca te-ai conformat repede, exact cum am prezis, hai fuguta si cu maica-sa lu Columbeanu sa acoperim ce mai e de actualitate

  • andreea spune:

    sa’mi bag sutu daca ati inteles ceva din ce a scris omul asta, care vorba unui coleg al meu, scrie genial. va certati ca prostii si nu sunteti in stare sa retineti ideile alea care trebuiesc retinute. cand s-a pus problema exploatarii cine a zis ca „vrem locuri d emunca! vrem sa iesim din saracie! vrem sa avem ce pune pe masa! de ce nu ne dati sansa la o viata mai buna?” atunci cand lumea se chinuia sa le explice prostilor ca vor lua o mare teapa au dat ca mustele in rahat sa semneze pt exploatare. si ghinion de nesansa … contractl a fost un mare fiasco. ca deh hai cu 4 clase sa „cetim” si sa dam cu pixu’ …

  • ccc spune:

    Joci League of Legends? Ce irosire… Pune mana si tu pe capodopere, pe ceva de genul Skyrim, Borderlands, Witcher, samd…

  • Dubios spune:

    The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crisis maintain their neutrality

  • Stefan spune:

    Banuiesc ca ar trebui sa mai moara 3-4 oameni pentru a se lua anumite masuri.Hai 5,sa fie un numar mai frumos.De preferat insa sa fie oameni din organizatiile Cutu-Cutu.Poate chiar liderii lor,nu?

  • Yelizabeta spune:

    Nu e vina babelor proaste care sunt pro-javre, ele sunt doar proaste si atat. Cu siguranta exista oameni foarte sus pusi care profita de pe urma problemei si n-au alt interes decat sa-i mentina pe strazi si sa-i inmulteasca. Probabil ONG-urile pro-javre apartin rudelor politicienilor, primesc jdemii de fonduri de la stat, se fac ca sterilizeaza javrele si fac banii juma-juma.

  • Andrei spune:

    Ai iutat sa mentionezi ONG-urile si unele asociatii de protectie ale animalelor care, prin ultimii jegosi care activeaza pe acolo, se folosesc de prostia oamenilor ca sa mai suga niste bani de la stat. Nu e vorba de toti, dar sunt multi si ii eclipseaza pe cei care sunt bine intentionati. Aruncati o privire peste persoanele care se invart ca viermii in cutie pe acolo si o sa vedeti cu cine avem de a face…

  • pendul constantin spune:

    cu toate sunt de acord dar n-am inteles de ce contractul cu RMGC ar fi o teapa pentru statul roman. ai cifre?

    • ccc spune:

      @ pendul constantin – in pamantul ala e aur de peste 25 de miliarde de euro. corporatii de la montana dau romaniei (statului, prostilor, cui vrei tu de pe aici) o redeventa de cateva milioane de euro pe an si mai promit vreo 900 de locuri de munca. povestile ecologiste sunt pur si simplu texte paralele, pentru idioti, si numai idiotii se inflameaza la ele. doar tampitii ar face un astfel de contract. ti-as mai povesti, dar esti prea prost daca ai intrebat asa ceva si ma tem ca pierd timpul de pomana cu explicatii.

      • pendul constantin spune:

        Pisoi , nu asa se calculeaza. Aia platesc redeventa de 6%. cat din pretul aurului reprezinta cheltuielile de exploatare? In plus, ai riscul antreprenorial care dupa ce ai facut investitia initiala de cateva miliarde poate sa-ti cada pretul aurului care acum e vreo 1400 dar am vazut ca acum 2 luni a fost 1200, iar acum 10 ani a fost 400 de dolari uncia. Apoi, statul roman are 20 % din participarea la dividende . 6% redeventa + 20% dividende inseamna peste 30% din profit pentru statul roman. aici adaugi sumele din taxele pe salarii, tva -urile si accizele care decurg din salarii si din tot ceea ce insemna intreprinderea aia. Crezi tu ca daca statul roman ar face singur investitia , ar realiza 30% profit curat la buget plus alte taxe? Eu cred ca ar fura ca dracii si ar baga treaba in faliment.

        • Radu Post author spune:

          uiti o chestie. auruul e doar o treime din ce iese de acolo, ca profit. mai sunt o gramada de metale, wolfram, platina si alte veselii care depasesc, per total, aurul ca profit.

          din alea statul, conform contractulului ia zero.

          • pendul constantin spune:

            ne aberam aiurea, nu suntem specialisti. dar am vazut un tabel cu nivelul redeventelor in minerit, in toata lumea. pe-acolo sunt si tarile civilizate si ma gandesc ca aia stiu mai bine. cat despre celelalte componente, nu cred ca nu se iau in calcul si alea. adica le stii tu si nu le-or stii si procurorii ulterior. le e frica, e prea expusa treaba ca s-o ciolaneasca.

          • radu spune:

            like

            the vomment a fost prea scurt pula mea etc

        • Vali spune:

          Intereseaza-te din curiozitate cam cat ia statul Norvegian din totalul de petrol extras de companiile straine.

          Mai intereseaza-te cam ce profit anual are compania asta de la care vom lua noi dividente. Stau pe 0 baietii, sau pe aproape. 20% din 0 e tot 0.

          Ca sa explic contractul in termeni mai simpluti:

          „Noi, firma pulii canadiana, venim la voi, puletii romani, sa extragem aur. Nu acceptam nici un fel de lege legata de mediu sau cacat. Bagam otrava cat vrea pula noastra, care o sa ramana la voi dupa ce plecam, ca nu o mai putem extrage, si daca puteam tot la pula ne durea. Pe oamenii care sunt pe acolo ii expropriem. Nu ii expropriati voi, ca stat, ii expropriem noi, firma pulii canadiena. Daca vreun mare mahar de pe la voi ne anuleaza vreun atestat tre sa va obligati sa ni-l dati inapoi in 30 de zile. La schimb va oferim 6% dintr-un metal, 0% din altul, 0% din altele si 20% din nimic. Facem si locuri de munca, doar ca acolo vor fi in general utilaje si nu prea avem nevoie de oameni”

      • pendul constantin spune:

        am uitat sa-ti spun ce larga-i ma-ta.

    • Radu Post author spune:

      google it

  • autooem spune:

    Daca ar ramane macar 40% din aurul exploatat in tara, as fi de acord cu RM. Dar mi-e tare teama ca vom ramane doar cu poluarea, findca contractele sunt aranjate.

  • Yelizabeta spune:

    Daca as fi dictatorul Romaniei as face un recensamant in care fiecare cetatean peste 18 ani si-ar zice parerea despre ce tre’ facut cu javranezii. Cine zice orice nu implica uciderea javranezilor pierde statutul de cetatean cu drepturi depline (subiect de reflectie personala ce ar implica pierderea acestui statut).

    • prodigus spune:

      dac-ai fi „dictatorul Romaniei”, n-ai face niciun recensamant.

      „cine zice orice nu implica…” (etc)
      …si tu vrei sa citesti si sa ordonezi intr-o viata de om parerile romanilor trecuti de 18 ani cu privire la chestii?
      bafta.

  • roadrunner spune:

    auzi ma, copilasul ala acuma fuge de caini cu ingerii?

    • chiombi spune:

      daca eutanasiaza javrele care l-au mancat pe ala micu, se intalneste cu ei in rai. ca toti cainii merg in rai. si ala micu o sa fuga de aceeasi caini.

      ma rog, versiune valabila pentru crestini.

      daca nu cumva vine vadim si ne spune ca stie de la un general sri, nu-i zic numele, ca ala micu era la furat si bunica-sa se injecta cu heroina in timpul asta, ca asa fac lezbiencele. cuvintele lui vadim, nu ale mele.

  • ionel spune:

    eu am aflat ca redeventa la rosia montana este de 6% in bani sau natura. cu alte cuvinte din 300 tone aur si 1600 argint statului roman i-ar reveni 18 tone de aur si 96 de argint…cam asta ar fi cresterea economica. este adevarat?, ne puteti da un link catre contract?

  • Razvan spune:

    Foarte tari articolele, dar comentariile sunt si mai tari!

    Va felicit pe toti! Chiar si pe aia mai putin dezvoltati mintal…

    Pe mine ma lasa rece Siria, SRI, maidanezii, RMGC, Oprescu, si alte prostii d-astea mondene. Lumea in care traim e de cacat, fiecare face ce vrea, cand vrea. De exemplu vecina mea de deasupra are masina de spalat rufe chiar langa dormitor, iar pe la 1-2 noaptea respectiv 6-7 dimineata, spala rufe. Si masina ei nu e d-aia silentioasa!
    De unde plm bun simt fata de tzara, de popor, de caini, sau de mai stiu eu ce, cand nu avem bun simt fata de o ruda, un prieten sau un vecin. Suntem o natie de miserupisti, de hoti, de nesimtiti fara scrupule, de parveniti. In fond, niste tarani care s-au trezit deoadata ca nu mai e militie, si daca iau si ei cate un pic din stanga si un pic din dreapta, nu se prinde nimeni, si uite asa peste noapte apar 3 mercedesuri si 2 vile, cu piscine mai tata ca doar asa e la moda.

    Meritam sa fim din nou sub un regim de dictatura si securitate, ca doar asa stim sa facem performanta, sa realizam lucruri marete, sa fim civilizati. Doar cand stam cu frica-n san sa nu ne toarne careva la garda si sa ne dea aia amenzi sau sa ne bage la bulau.

    Mi-e sila de romani, de romania, de mine, de tine care citesti si de ala de la semafor care-mi umple geamurile de zmecleu cand se roaga sa-i dau 1 leu. Cred ca am gresit rau intr-o alta vieta de in asta sunt roman. Si mai traiesc si in romania.

    • Stelul spune:

      Ai facut si dumneata o plangere? Adica in afara de asta de o faci pe net? Daca te deranjeaza fa-i plangere taica. Daca nu se rezolva caca-te la usa ei. :) N-o sa rezolve nimic, dar macar economisesti o tragere de apa. Salvezi planeta :)

    • Cristi spune:

      Subscriu intrutotul! Dar sa stai sa te plangi pe net si sa nu faci nimic nu te ajuta nici pe tine nici pe vecina idioata. Eu i as suna la usa de fiecare data cand merge masina. Asa poate s ar gandi de mai multe ori inainte sa i dea drumul
      Si daca esti asa nemultumit de ROmania de ce nu pleci? Sa vezi ca sunt nesimtiti si idioti care cred ca pot sa faca ce vor si in alte parti. Diferenta majora e ca acolo politia intai te ia la sectie si dupa aia te intreaba cine esti si ce ai facut. Si cand iti da drumul iti ia salariul pe o luna cel putin ca amenda. Asa ca, la fel ca vecina, te gandesti de multe ori inainte sa incalci regulile.

    • chiombi spune:

      pandeste-o cand spala rufele. daca spala la 1-2 noaptea, la 8 dimineata e legal sa faci cata galagie vrei. daca ea spala la 2, inseamna ca la 8 doarme. asa ca bate-i cuie, da muzica tare, urla, muta mobile etc. daca spala la 6.7 dimineata, sera pana la 9 e sigur moarta de somn. pana la 10 seara poti sa-i futi creierii.
      si fa-i asta imediat dupa ce face ea galagie, sa priceapa prin corelatie ca e dresata ca un caine. daca urmeaza sa te muti, ai o luna sa ii futi creierii non-stop, fara griji de conflict. ce-o sa faca, o sa spele rufe mai des?

  • Loko spune:

    1. Maidanezii. Adunati, castrati, tinuti 30 de zile pentru adoptie, eutanasiati daca nu sunt adoptati. Daca sunt adoptati, cip implantat in caine pe cheltuiala noului stapan cu datele noului stapin. Gasit cainele singur pe strada cacandu-se, citit cip dat amenda stapan. Omorat cainele copil, luat stapan si bagat la zdup. Daca ai ONG si vrei sa adopti 500 ca asa vrea pula ta, OK, dar raspunzi solidar cu ONG-ul si te bagam pe tine la zdup daca cacatul ajunge in ventilator.
    2. Rosia Montana. Implicatii economice habar n-am, ca nu se gaseste contractul de citit (secret de stat chipurile) si nici nu am cunostinte in domeniul mineritului, nici nu planuiesc sa am.
    Complicatiile ecologice par grave daca luam in considerare opiniile celor ce se dau experti in domeniu. Poate ca Mickey Mouse s-a gandit ca daca transforma Ardealul in desert cianhidric nu-l mai fut ungurii la cap cu autonomia. Daca ajunge nitica cianura si in Ungaria o punem de a sarbatoare nationala.
    Ar trebui sa ma duc si eu in Piata la miting dar am progression raid diseara in SWTOR asa ca … i-mi pare rau dar nu cred ca am sa ajung. Dar cum am treaba prin centru sper sa nu ma blocheze aia pe acolo ca sa vezi ce puli in gatul lor de hipsteri le dau.

    P.S.Acest text constituie o incercare de pamflet, nu puneti la suflet.

    • loko spune:

      L-am futut pe „imi” din imi pare rau. Imi pare rau ca l-am futut pe imi!

  • y spune:

    oamenii care apara maidanezii merita sa le fie progeniturile mancate de javre. cretinii astia nu merita sa se inmulteasca. si apoi sa fie si ei fututi. si mancati. tot de javre.

  • qwe spune:

    Omorati toti cainii fara stapan. Asta e parerea mea. Cine nu e de acord, sa moara la ei in dinti.

  • Nic spune:

    Zici de 100.000 de câini? „While it is not considered a daily meat, dog meat is eaten throughout Vietnam. It is more popular in the North than in the South. To many Northerners, dog meat is a popular, if relatively expensive, dinnertime restaurant meal.”

  • delia spune:

    In legatura cu rosia montana, faza cu maidanezii e doar o alta problema mediatizata prea mult ca sa acopere adevarata problema. Si daca nu merge nici asa, o baga pe Dragusanca si cruduta si uita lumea de probleme.

    • y spune:

      deci tu esti o alta vaca care crede ca rosia montana este adevarata problema? ba, da’ proasta maimuta e ma-ta.

  • sebi spune:

    asta a reusit sa determine anii grei de comunismu in ce priveste nelinistea de a te afisa la protest pentru o cauza in care crezi,in cazul de fata mineritul cu cianuri.e o mentalitate de a dreptul.asa ca nu e de mirare ca nu stim ce sa facem in democratie.astea s-au transmis din generatie in generatie.si cum troneaza un TV sau multiple in fiecare casa,crezi ce vezi la TV.greu ,dar nu imposibil de readus solidaritatea,cea care poate schimba lucrurile.eu totusi sper ca se destepta lumea incet.

  • Bogdan spune:

    „mai bine mi-o consum făcând labă, uitându-mă la seriale proaste şi jucându-mă League of Legends”
    Foarte bine ca faci ceea ce faci, dar nu inteleg de ce ii comentezi pe altii ca fac ceea ce fac?! Daca as comenta acum pasajul de mai sus, as spune „Nu o să încerc să conving idioţi care-s ideile bune şi care nu. E risipă de timp pentru mine.”
    Şi nici nu vreau să mă amestec cu cei care stau in case, care sunt nişte labagii idioţi, care stau in casa doar sa pateze cearceafuri!

  • oct spune:

    nu cred ca e important cati oameni au iesit in strada. ce conteaza este ca s-a fortat, totusi, o discutie publica. sau, ma rog, un simulacru de. mai departe, cred ca marsurile ar trebui sa fie nu intre universitate si victoriei, ci prin cartiere, strada cu strada. ca sa afle oamenii din apartamente ca exista o problema. de care nu se pot ascunde din pe canald nici in dicutiile lipsite de discutii de pe antene.
    nu este adevarat ca cianura aia nu afecteaza toata tara. e vorba de 13000 de tone de cianura pe an. e multa. de 13 ori mai multa decat se foloseste in toata Europa, civilizata sau necivilizata. nu contesta cineva faptul ca afacerea nu ar fi foarte ptoastra pentru statul roman (care o sa ramana si futut cu un lac de cianura de cateva ori mai mari decat bicazul, si cu aurul luat). ideea e , odata, ca noi suntem statul roman, din banii nostri se va plati intretinerea lacului de cianura, interventiile medicale pentru miile de oameni ce vor fi otraviti in zona.si eventualele despagubiri fata de ungaria, serbia si bulgaria dupa deversari. deversari se vor produce, sa fim seriosi. si amenzile de la comisia europeana, dupa ce deversarile vor arde toata dunarea, delta si ceva mare neagra. plus nema turism. si cianura care o sa se evapore in fiecare vara si va fi purtata de vant pana in centre urbane. centre urbane, sa zicem, fiindca vad ca numai de homo sapiens iti pasa.
    gropile alea nu sunt tocmai niste gropi, sunt cele mai bine pastrate galerii miniere, cu ceva utilaje ramase. plus acte pe placute cerate, descoperite pana acum. nu discutam despre ceea ce nu s-a gasit inca.
    dar, ma rog, postarea e in spiritul superficial al blogului astuia…

  • Radu G spune:

    Citesc de o lunga perioada tot ce scrii pe aici si imi place ca exista oameni ca tine care spun ce e de spus si cum trebuie spus, insa de data asta imi permit, pentru prima oara de altfel sa comentez, si iti spun ca s-a strecurat o mica greseala. Fiind doarempulist nu rezolva mare lucru. Eu ma numar printre cei care sustin protestul deoarece ma simt furat, mi se rupe de restul motivelor de rahat invocate de unii si de altii. Este insa teribil de enervant faptul ca atitudinea guvernantilor si conducatorilor este ceva de genul: „Furam! Si?”. Asta trebuie subliniat si sustinut. Neaparat. Chiar daca nu va avea finalitate (pentru ca probabil nu va avea)

  • Daniel spune:

    Pot sa inteleg ce scrii tu pe-aici, in ideea ca lumea e plina de cretini. Dar m-am blocat la faza asta: „Dacă o să iasă 100 000 vin şi eu. E 0,5 din populaţia ţării. Nici nu e mult. Eu vreau să fiu de acord cu ideile bune. Nu să încerc să conving idioţi care-s ideile bune şi care nu.” Inteleg ca esti unul dintre idiotii care asteapta sa fie convinsi. Tu esti de acord cu aia din piata, dar inca nu te-au convins sa te alaturi, ca sunt putini. Ba, destept tre’ sa fii tu, ca vad ca ai logica de nota 10. Hai, mai trage o laba si intoarce-te la calculator. Nici n-o sa te prinzi cand vine unul sa-ti taie curentul si sa-ti demoleze blocul pe motiv ca a fost declarat zona industriala.

    • Radu Post author spune:

      convins de cauza redusule mintal, nu de miscat din casa. era vorba de convinsul de idei, nu de iesit din casa. cat de prost poti sa fii?
      pot sa te conving sa-mi sugi pula? alaturarea nu e de convingere, imbecil, e pur de numar. nu trebuie sa ma convinga nimeni. nu trebuie sa mi se aduca argumente. trebuie sa apara oameni. e statistica, nu convingere. flit.

  • doresc sa fiu anonim. mi-e ca faci misto de mine spune:

    scrii foarte frumos. de caini si nefutute cel putin. multumesc. [nu ca ai avea nevoie de multumiri din partea lui dan portarul dar oricum].

    singura chestiune,am un prurit peri-anal de-mi vine sa te intreb, din moment ce te tot duci la sf. gheorge… indraznesc sa cred ca ti-ar fi un pic mai putin indiferent de cianurile periculoase daca nu ar mai exista locul acesta din delta. sau delta oricum. natura isi revine, probabil, dar nu cred ca si-ar reveni in timpul vietii noastre.

    da, este un contract pizdit,al nenumaratelea in care jigodiile din politica ne iau la pula. totusi, consecintele ne-ar afecta si mai direct decat am fi tentati sa credem daca citim doar articolul tau.

    nu ca as fi vreunul din cei care s-au dus la prostest sau ceva, si eu prefer sa-mi scriu lucrarea de diploma sau sa-mi fac laba in loc de, dar opinia mea este ca nu conteaza ca sunt 900 de hipsteri si 100 de ecologisti, atata timp cat sunt 1000 de oameni care protesteaza SI pentru ca delta sa ramana delta. sulina sulina, sf gheorge sf gheorge si in general natura fara cianura natura fara cianura.

    p.s. daca vrei sa o futi pe mama, afla ca mi-a zis ca nu i-ai facut fata.

    • daniil spune:

      Bun.
      Si atunci de ce trebuie sa scrii ca un homosexual?

  • iobagul spune:

    Daca nu as fi ca tine din capitala, as spune ca esti dobitoc ca stai intr-un oras poluat unde doar norocul si gena te pot salva de la vreun cancer prematur! Si poate de aia esti rupulist ca unii traiesc pe la Rosia sau pe langa Constanta pe unde vor aia sa scociorasca pentru gaze… Si da, e o solutie sa declari Rosia patrimoniu pt ca nu mai poluezi mediul in care poate o pizda fututa de tine da nastere vreunui borac si se mai duc si cateva zeci de mii de idioti pe an ca sa admire niste gropi.

    Si m-as amuza copios sa te alerge niste caini cu un alfa cu cianura balind in coltul gurii cand te impiedici beat venind de la vreo pizda care isi are originile in Apuseni sau pe litoral; nu pentru ca imi plac cainii, ci pentru ca e distractiv sa fii cinic pe seama altora

  • Tudor spune:

    Vad ca fiecare se cearta cum il duce capul. eu am doar atat de spus:

    1. Problema cu cainii din orase trebuie rezolvata pe termen scurt(eutanasie/sterilizare/adoptie) si petermen lung – legislatie aplicata corect. DE CE? pentru ca si la tara te trezesti cu o gramada de caini vagabonzi care te mai si ataca noaptea…ce fac taranii? ii omoara! scapi un timp de ei si te trezesti ca reapar….de unde? tot din curtile oamenilor pentru ca isi lasa cainii sa se inmulteasca aiurea (stau la tara, deci fara idei de genul de unde sti tu?)

    2. REFUZ sa fiu batjocorit de guvern, refuz sa nu am dreptul sa exploatez o resursa naturala, refuz sa mi se vanda terenul unei corporatii straine! Vreti mai bine, dar asteptati binele in fata calculatorului sau a TV-ului…pai atunci va doresc sa aveti exact lucrurile pentru care luptati!

    Nu va mai cacati pe voi ca noi iesim in strada si ne cerem drepturile…daca lenea e prea mare pentru a face ceva pentru tine atunci macar stai la film si taci!

    Am luat mute tzpe din partea acestui guvern, dar cu asta tocmai am ajuns la limita…nu ma convinge nimeni sa ies in strada, citesc, ma interesez si ies pentru ca nu sunt de acord cu ce se intampla. Suntem vanduti pe nimic….orice tara care si-a exploatat resursele in felul acesta si-a pastrat cota de 60-80% din acele resurse(pentru ca apartin acelui stat) iar noua ni-s suficient 6% din aur si din restul metalelor care depasesc cu mult valoarea aurului, luam NIMIC! Si asta intr-o tara saraca….

    Cianura din munte COBOARA!!! Am observat ca sunt oameni care nu cunosc nici geografie/hidrologie si nici nu au auzit de gravitatie…tot ce-i sus ajunge jos:izvoare-paraie-rauri-fluvii-mari => apa sau mancarea consumata de tine!

    Iar pentru „tine”, cel care nu doar ca esti indiferent dar mai si ataci intr-un mod urat actiunile celor care doresc mai bine, fara nici o suparare dar te-as pune la zid impreuna cu ceilalti „condamnati”.

  • mda spune:

    Lumea nu e dreapta. Copiii mor si-n Zimbabwe si-n Japonia. In locul cainilor putea sa fie un pedofil, masina, delfin zburator in cautare de sange. Daca-l calca o masina opream tot traficul? Traficul nu ne expune zilnic la anumite riscuri? Mi se pare cretina reactia asta vehementa acum ca a murit copilul. Acum 7 zile nu se stia de problema cainilor vagabonzi? De ce nu s-a intervenit din timp? De ce i-au lasta sa se inmulteasca? De ce e doar vina cainilor, nu si a oamenilor (primar, bunica, hranitorii ca caini)?
    Decat chinuiti in adaposturi, mai bine eutanasiati! Sunt proprietar de caine, sterilizat, dar e groaznic sa-i vezi tinuti in custi de 2x2m.

  • Claudia R. spune:

    Dupa cum vad sunt multi si infocati iubitori de animale pe aici (a se citi caini ca e clar ca porcii, viteii etc nu le sunt la fel de dragi mai ales ambalati, etichetati si asezati zambitori si rozalii pe rafturi). TutuLor iubitorilor: acel copil a murit DEVORAT (nu muscat) de o haita de caini in urma hemoragiei provocate de sutele de muscaturi. Incercati sa va imaginati cam cate din acele muscaturi a simitit si mai ales cum le-a simitit pana cand a devenit inconstient si nu a mai contat. Incercati sa va imaginati cam ce a fost in mintiuta lui. Copilul ala a trecut prin chinuri ce amintesc de torturi din evul mediu. Cumplit. Imi cer iertare voua, iubitorilor, ca nu mai am nici macar un strop de compasiune pentru distinsele necuvantatoare, mi s-a terminat toata odata cu acest micut. Problema e foarte simpla. Nu au ce sa caute pe strada animale fara stapan. Cum sa se rezolve problema nu stiu si nu ma intereseaza absolut deloc. Poate ar trebui ca senor Oprescu sa-l sune pe Bolojan de la Oradea ca asta se pare ca a descoperit ceva metoda ultra mega eficienta. In alta ordine de idei la cati iubitori sunt in capitala eu cred ca e foarte simplu. Fiecare ia cate un maidanez acasa. S-ar putea chiar sa nu ajunga la toata lumea, situatie in care propun intocmirea unor liste de asteptare. Daca totusi iubitorii vor ramane dor in spatiul virtual, oh well … Banii pentru adaposturi mi se pare o aberatie intr-o tara in care avem copii abandonati si batrani care mor de foame la greu. Cam cat de ipocrit sa fii sa pretinzi ca-ti pasa de maidanezi si sa nu te miste un copil care doarme prin parcuri sau pe sub poduri, sau un batranel care cerseste??????
    In final o mentiune pentru cei ce-mi vor sari la gat cu Brigitte Bardot in suflet: am avut caine 12 ani, l-am iubit, l-am ingrijit si l-am plans cand a murit. Iubesc animalele atata timp cat nu ma simt amenintata de ele. Si da, copilul ala putea sa moara lovit de masina, putea sa moara inecat sau in accident aviatic dar a murit DEVORAT de caini, in CAPITALA unei tari europene a secolului XXI !!!!!!!!!

  • george spune:

    Toti se caca pe ei datorita cotarlei kre l a omorat p copilul ala insa scapa din ochi ceva semnificativ : vaca care trebuia sa aiba grija de copil a anuntat incidentul la 40 de minute dupa ce acesta s a produs , incident care s a produs la aproape 1 km de locul de joaca al copiilor . Cat de cretina sa fii sa lasi copilul sa plece la 4 ani pe pula lui unde il taie pe el capul si pe tine sa te doara in pula ???
    si acum ca s a intamplat treaba asta , evident nu e vina vacii , ci e vina cainilor . Daca avea un pic de creier in cap babaciunea avea grija de copil , dar e mult mai comod pentru ea sa spuna ca , pula mea , e vina cainelui . ai fa grija de el si nu o sa ai probleme de astea :|

    • ClaudiaR. spune:

      George, copilul nu a murit pentru ca l-a pierdut bunica. Stii de ce insist? Pentru ca acum multi ani cand numaram si eu vreo 16 anisori (deci nu se pune problema ca m-a pierdut bunica) am fost pe punctul de a fi atacata de o haita de caini. Am avut norocul ca a aparut un domn cu o bata dintr-o curte si i-a pus pe fuga ca altfel probabil ca nu as mai scrie pe aici.

      • gogu spune:

        daca baba nu isi flocoshea lindicu si avea grija de nepota su nu se ajungea aici . doar daca baba nu era indeajuns de oligofrena sa mearga si ea cu el acolo . si daca stau sa ma gandesc mai bine baba pare destul de retarda . deci situatia nu putea fi evitata :| n a avut nicio sansa

  • Andrei spune:

    In legatura cu a doua opinie, mi se pare ca vina principala o au astia care cica ne conduc. Ca „muieri proaste” exista si au existat peste tot, nu numai in Romania (de ex. Brigitte Bardot), dar prin alte tari nu hotarasc soarta nimanui. Ca intr-un stat puternic opiniile unei minoritati cu probleme hormonale, aflata in eroare, sunt ignorate. Nu femeile, nu ong-urile, nu strainii hipioti sunt problema, ci faptul ca in tara asta puterea statala tinde spre 0. De aia ne zic altii daca sa traim sau nu impreuna cu maidanezii. Cand il mai vad si pe primarul vostru cum vine si boceste si cere iertare cu speranta ca poate mai castiga niscaiva votanti imi vin sa vars. Sa te ierte ma-ta.

  • da. spune:

    stiu ca nu toata lumea gandeste la fel si ca nu trebuie sa facem acuzatii doar pentru ca altii nu impartasesc aceasi opinie, dar aia care sunt contra eutanasierii, ei bine, sunt chiar prosti. mai mult, unul dintre motivele pentru care daca Dumnezeu ar fi existat vreodata, si-ar fi bagat pula-n noi.
    cat de oligofren schizofrenic sa fi sa gandesti ca adapostuile sunt o solutie? stiti macar cat ar costa? intretinerea unui singur caine/luna = o penise de 4-5 milioane pe care o primesti dupa ani de munca. mor mii de prosti saraci lipiti pamantului, copii orfani, copii care nu stiu altceva decat bataile unui prost imbecil, studente care sug pula ca nu-s destule locuri la fara taxa si voua va sta capul la adaposturi pentru javre. macar daca s-ar caca aur sau ceva, asa rezolvam si cu rosia vietii. dar jigodiile astea patrupede nu aduc niciun folos societatii. sunteti cel putin retarzi mintal cu un iq mai mic ca al lui paris hilton daca preferati sa dati bani pentru adaposturi de maidanezi decat sa-i investiti unde trebuie. si stiu ca nu toti copilasii sunt genii si vor sa invete, dar cred ca sunt mai multe sanse pentru o tara mai putin de cacat daca investeti in oameni decat in caini.
    pai bine ma, parintii vostrii se linseaza la job-uri de cacat si somaje si voua vi se rupe inima de catelusi? cat de lacrimogen. studenti buni care-si baga pula-n tara ca n-au ce face aici, dar da, conteaza maidanezii. sunt si ei sufletele, ce dracu. lasa-l pe ala de mulge vaca ca sa stranga bani sa plece de la tara sa aiba un cacat de viitor, e tanar, are toata viata inainte. aia batrani mai au putin si mor. hai sa ne axam pe catelusi.
    tara de incompetenti retardati. si nu ma refer la guvern, ci la voi astia de sariti cu pietre ca drepturile pulii-n cur. si daca tot suntem asa egalcu cu animalele, va invit cu cel mai mare drag sa stati in 4 labe cu botnita la gat,oricum numai cacat iese pe acolo. daca sunteti cuminti, va dau personal un os:D

  • darkyndy spune:

    @piticigratic, ai si tu cateva puncte valide, dar sa iti spun de ce ar trebui sa iti pese de folosirea cianurilor, stii ca in Guatemala aceeasi firma ( GoldCorp ) a promis aceleasi lucruri care le promite si aici, iar dupa 7 ani de exploatare deja au aparut boli, apa nu mai este potabila si multe alte probleme. Stii ca in Canada tot aceasta firma a distrus o zona unde guvernul Canadei are de platit un miliar de dolari pe an pentru a mentine inghetate cianurile pentru a nu se infiltra in panza freatica?

    Ar fi bine sa va documentati inainte sa fiti de acord cu un astfel de proiect.

    Da lumea are nevoie de munca, dar acest lucru sa se faca cu cap gandind la generatiile care o sa vina sau chiar la noi, ca nu e nevoie de sute de ani pentru a se observa dezastru la un astfel de proiect.

    • LOL spune:

      daca tot protestati cereti-le sa faca un fund de beton la lac si nu se mai infiltreaza in pamant si pe timpul veri sa fie acoperit acest lac cu o panza formata dintr-un ulei special sau ceva ca nu e nevoie sa se dea lumea cu barca…solutii se pot gasii daca au exploatat romanii acum 2000 de ani si nu s-a mai distrus mediul eu zic ca se pot gasi solutii si acum, dar nu voi vreti sa se opreasca tot ca asa v-a zis voua cineva ca ar fi bine.

  • salut. spune:

    CLUJ: peste 10.000 de oameni
    BUCUREŞTI: peste 20.000 de oameni.

    Incep să prindă relevanță numerele

  • Radu Tanasescu spune:

    Iete c-au fost 20.000 numai in Bucuresti si Cluj, nu stim exact cati au fost in toata tara, dar, desi inca nu suntem 100.000, ne indreptam in directia aia :)

  • Miruna spune:

    Nu e vorba de Rosia Montana. Primul ministru a declarat ca exista deja 4 locuri in care se fac exploatari miniere cu cianuri insa refuza sa faca public numele locatiilor. Una dintre ele ar putea fi Certeze (Maramures). Rosia Montana ar fi, deci, a 5a. Asta arata deja a politica economica a guvernului. In concecinta, domnule Doarempulist, in scurt timp, dupa ce vei face laba, te vei spala pe maini cu apa cu cianuri.

  • Marcel spune:

    Cacat. Citeam comenturile astea cretine si am turnat suc pe langa pahar. Bag pula.

  • achim spune:

    Principala vina pt.moartea copilului muscat de caini dupa datele prezentate de stiri le apartine parintilor copilului.Ma mir cata prostie in jur….”Bunica ” era ,este batrana deci incapabila sa-i grijasca….Nesupravegheati puteau cadea intr-o groapa, puteau pati zeci de nenorociri….si comentatorii o ard pe aratura.Trebuie sa spun ca nu toti cainii sunt fascinat de cainii ce stiu „intoarce oile” la comanda ciobanilor si de cainii mari ciobanesti.Iar javrele parfumate „imbalsamate „pline de pedigriuri si care mananca mai bine ca multi saraci „i-mi provoaca repugna”. Oricum si cu ele vina e a snobilor bipezi.La cateva zile de la moartea copilului bunicuta la …maruta…te doare capu’…Parintii copilului la mitinguri ….chipurile sa-i salveze si pe altii ….

Adaugă un comentariu