Dacă plătești taxe ești prostul lor

Moare televizorul de jale că le-a luat apa casele la niște țigani și cetățeni adiacenți. Vai săracii. Cum stau ei și se uită la pompieri cum le scoate mâlu’ din casă fără să pună și ei mâna. Hai să le plângem de milă.

Cum să le plângi, bă, de milă? Nu e calamitate naturală. Să îți constuiești casa pe malul apei într-o țară în care din cauza defrișărilor în masă inundațiile sunt din ce în ce mai crunte e idioțenie. Defrișări comandate de politicienii pe care probabil i-au votat cu mânuța lor.

Credeai că litrul ăla de ulei pe care ți l-a dat Dragnea să votezi cu PSD-ul era gratis? Asta e plata pe el, bă. Taxă pe prostie. Îți ia apa casa. Sper că te-ai distrat cu litrul ăla de ulei în schimb.

Dar lucruri mai sinistre se întâmplă în țară momentan. Înainte de a intra în ele să vă reamintesc niște parametri în care analizăm situația din România și ce înseamnă asta pentru tine. Întâi populația și interesele.

 

1. Toți afaceriștii care nu sunt fraieri fac evaziune fiscală. Ăștia dau bani la partide și interesul lor este ca mediul economic să fie în continuare propice evaziunii.

2. Vreo 4 milioane de fraieri plătesc taxe pe bune, din muncă. Ei vor să li se scadă taxele sau să se facă ceva util lor din ele.

3. Asta nu se întâmplă pentru că politicienii împreună cu afaceriștii șmecheri fac să dispară între 60% și 80% dintre banii care ajung de la fraieri la stat pe cheltuieli inutile. Clasicele afaceri cu statul. Ai o firmă, vinzi la stat tirbușoane cu 100 de lei bucata și îți faci un cont în Elveția unde să-ți trimiți banii. Interesul politicenilor, de orice partid, este să fie votați și să rămână în  pozițiile din care pot coordona afacerile cu statul. Ca din fiecare 10 lei pe care tu, fraier fiind, îi dai la stat, între 6 și 8 să se ducă moca în buzunarele lor și ale apropiaților lor.

4. După care mai sunt și vreun milion jumate de bugetari. Oameni cu slujbe la stat. Cam de vreun milion chiar  nu e nevoie. Au slujbe inventate, ca să sugă și ei un ban de la stat.  Un milion de oameni care ori nu fac nimic, ori fac lucruri inutile, ori fac lucruri care s-ar putea face mult mai simplu fără ei. Un programator mediocru ar putea să înlocuiască jumătate dintre ei cu niste calculatoare. Interesul bugetarilor e să nu fie dați afară. Și vor vota pe oricine le promite că le va păstra slujbele inutile de paraziți ai statului deși nu au nici o utilitate.

După care sunt vreo 6 milioane de pensionari și asistați social. Ei nu produc nimic. Vor vota cu cine le dă mai mult. Tricouri, șăpcuțe, ulei, alocație, șomaj, pensie, asistență socială și restul chestiilor. Lucruri cumpărate din bani de la stat și promise prostului ca să voteze. La fel ca și la categoria bugetari, foarte foarte mulți asistați social sunt asistați social degeaba. Pensii de handicap luate pe șpagă și alte veselii de genul.

Cam ăștia suntem. Și după cum vedeți, din 16 milioane de votanți avem două direcții de interese complet diferite.

Sunt 4 milioane de fraieri care vor să se facă ceva util lor din banii lor munciți.

Și restul care vor să trăiască în continuare din banii celor 4 milioane de fraieri.

 

Astea sunt taberele. Tu și restul fraierilor care muncesc contra politicieni, bugetari, afaceriști de partid și milioane de săraci fără dinți care nu produc nimic dar vor să trăiască din banii tăi.

 

Așa că mereu când va exista un conflict de interese între muncitor și parazit social, politicianul va lua partea parazitului social. Ăla e din tabăra lui. Cu ăla are el interese comune.

 

În Argeș sute de paraziți sociali capabili de muncă au dat șpagă ca să încaseze pensii de handicap nejustificate.

Au furat din banii noștri. Ai celor 4 milioane de fraieri, cu ajutorul Comisiei de Expertiză a Capacităţii de Muncă Argeş. Adică doi doctori apropiați ai partidului puși acolo să decidă cine primește bani că e handicapat și cine nu. Spoiler alert. Dacă le dădeai șpagă, erai brusc handicapat și primeai pensie.

Dar în sfârșit i-a prins! I-au prins pe ăștia care furau în fiecare lună bani de la noi! Bani pe care noi i-am muncit! URAAAA! O să ne recupereze banii și o să-i bage la pușcărie!

Haha, nu. Tocmai ți-am explicat mai sus că paraziții sociali și politicienii sunt în aceeași tabără. Tabăra opusă ție. De frică că o să facă pârnaie complet justificat pentru furăciune, vreo 5 ”bolnavi” s-au sinucis. Moment în care Ponta a spus următoarele:

„Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să…cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege”

DECI AU FURAT ÎN TRECUT, DA? DE CE SĂ ÎI PEDEPSIM CÂND AU FURAT ÎN TRECUT? DOAR E TRECUT!

Poate sunt eu câine de om, dar sincer când aud că niște oameni care furau de la mine și de la tine s-au sinucis, eu chiar mă bucur. Banii oricum nu aveau cum să-i dea înapoi. Dacă i-ar fi băgat la pușcărie ar fi fost cheltuială în plus tot pentru noi. Că și pușcăriile tot din banii noștri sunt plătite.  Obiectiv cel mai bine pentru noi e ca hoții să se sinucidă.

Dar o să fie iertați. Că doar nu au făcut nimic nenatural. Au făcut ce face toată tabăra lor. Au furat de la noi, ăștia 4 milioane de fraieri. Și politicienii o să îi protejeze. Și drept răsplată și ei o să-i protejeze pe politicieni la vot. Și așa șmecherii cu bani din politică lucrează într-o simbioză frumoasă cu paraziții sociali, protejându-se reciproc în nobila misiune de a ne suge de bani pe noi. Cei 4 milioane de proști care plătesc taxe. Proștii lor.
Și dacă ai impresia că 4 milioane de oameni se pot opune interesului a 12 milioane de oameni prin vot, ești idiot. Sistemul funționează perfect. Toate părțile parazitare lucrează în simbioză și sunt mulțumite. Iar la vot e ca la viol în grup. 3 din 4 oameni simt că a fost o experiență plăcută. Tu ești al patrulea. Și atât timp cât exiști, ăilalți 3 o să se simtă bine și o să voteze ca violul în grup să continue. De-asta România e o țară săracă. Că un om muncește și trei îi distribuie banii. Și la vot doar ăla care muncește vrea să schimbe sistemul. E minoritar și irelevant.

 

Dacă găsești un mod în care să eviți taxele, evită-le. Banii ăia nu se întorc la tine. Se duc la șmecheri și la paraziți.

Dacă ai vreo oportunitate să te cari din țara asta, cară-te. Oriunde. Sunt foarte puține locuri pe Pământ mai nasoale.

Pentru că atât timp cât stai aici și plătești taxe vei fi prostul lor. Prostul primarului care schimbă borduri la suprapreț în tot orașul pe firma unui nepot din banii tăi. Prostul nevestei lui, care e angajată la o comisie și joacă solitaire 8 ore pe zi pe 20 de milioane din banii tăi. Prostul țiganului fără dinți care stă toată ziua în fața casei și se freacă pe burtă, subzistând din banii tăi, din pensia de handicapat luată pe șpagă.

Orice ban pe care îl dai la stat e un ban care ți-a fost furat.

***

Comentarii (162)

  • Adela spune:

    Esti prea bland. Ar fi bine daca s-ar sinucide mult mai multi oameni din mai multe categorii. Cum ar fi bolnavii cronic in faze terminale. Sau invalizii. Sau cei trecuti de varsta de 70 de ani.

    • Radu Post author spune:

      esti vaca. nu toti asistatii social sunt paraziti. unii chiar nu au de ales. exista pensionari care au muncit pe bune. exista oameni bolnavi pe bune. dar sunt si foarte foarte foarte foarte foarte foarte multi care nu-s. aia sunt hoti. hotii sa se impuste. o sa aplaud si o sa plang de bucurie.

      • Moartea-n Vacanta spune:

        Bou esti tu mah! Ai mai insirat si tu cateva situatii care se intampla de 24 ani si de care se plang cersetorii la coltul strazii. Doar ca i-ai pus putin swag si l-ai varat pe internetzi unde traficul poate o fi putin peste bordura de la Universitate pe care sunt convins ca o sti prea bine. Probabil tot de-acolo ti-ai insusit si coloristica limbajului din marketingul de strada pentru inca 2 puncte de trafic generat de ipocriti ce traiesc in negare. Nu ti-am citit articolele pana acum dar sunt convins ca ai scris repede si despre Rosia Montana sau alte subiecte underground mondene. La fel cum mai e unul „Myk” mai jos ce-si joaca misoginia si lasa sa se deduca ca el nu face parte din „aia care muncesc”, deci simpatizanti tot dintre paraziti.
        Nu mai e nimic nou ca suntem toti frus(ca ai pus ti block)trati pentru modul in care se intampla lucrurile, dar neuronul ala nu l-ar pune nimeni la contributie pentru a pune mana sa faca ceva constructiv, de-odata suntem toti buni la cate o arta hipstereasca. Refuleaza repede cateva prostii insirate pe web sau o pancarda doar ca la sfarsitul zilei sa isi netezeasca barba admirand minunata lui contributie la societata pe care de altfel povatuieste a fi parasita.
        Chiar iti urez o implinire grabnica a pusculitei alea electronice, pentru ca in caz contrar, n-as vrea sa ma seveasca un ospatar cu ochi picati si reminescente anarhiste a caror ultima manifestare o sa fie flegma din farfuria unui grasan ce-ar putea aduce a oligarh.

        • Radu Post author spune:

          ce proasta-i ma-ta.

          • Jane Făe spune:

            Io cred că, în cazul ăstuia, explicația asta nu e suficientă.

          • Radu Post author spune:

            ma tu esti handicapat? ai raspuns la 20 de comentarii. n-ai site-ul tau pe care sa scrii si sa raspunzi la comentarii? fa-ti. e gratis.

            PS: vezi ca ti le-am sters pe toate fara sa le citesc. ti-am mai zis de 1000 de ori., maxim 2 comentarii pe zi de caciula. nu mai cauta parteneri de dialog aici ca nu e pagina de matrimoniale din liberytatea.

        • Myk spune:

          Moartea in vacanta esti mai prost ca Adela si ea e o tuta proasta cu aere de inteligenta. Daca am zis ca Adela face parte din aia 4 milioane care muncesc, tu deduci ca eu nu fac parte?? Boule!!!! Ca sunt in general mizantrop cu o pondere mai mare de misoginism in mine nu te fute pe tine grija. Orice barbat intreg la cap e putin misogin! Slavitor de pizda ce esti!! In timp ce tu slavesti pizda, gagica-ta o ia la muie de la cei mai buni tovarasi ai tai.

          • Gigel spune:

            Amin!

          • john doe spune:

            @ myk: nu confunda realitatea cu ce e in capul tau…eu cred ca slavitor de femei esti tu si de fapt nu vrei sa iasa la iveala. mizantrop…da. si asta din cauza ca ai fost adeseori refuzat si nu ai incredere in tine. limbajul tau e trivial si denota multe lucruri, de la nesimtire pana la angoasa si ura. ma rog…de la cine nu poate nu poti cere. :) sa fii sanatos!

        • tretituta spune:

          orice-ai fi luat, ai luat prea mult.

          • Myk spune:

            John Doe….esti retardat. Prostule ura fata de plebe…average joe poate sa fie gratuita, fără sa-ti fi facut ceva…te enerveaza platitudinea si idiotenia lor. Faptul ca-s nesimtit se datoreaza ca am incredere in mine..idiotule. Iar faza cu refuzatul ma amuza si mai tare. Eu ma folosesc de femei si cans le arati constant ca esti peste ele tocmai de aia te plac..se afiliaza instinctiv puterii. Dar tu esti prea neted la creier.

        • Sergiu spune:

          De acord cu o parte, dar: pensionarii care au cotizat vreo 20-30 de ani cum ii bagi in aceeasi oala cu restul? Sau ei au cotizat aiurea? Ce au devenit banii lor?
          Taxele pe care nu trebuie sa le platim nu se duc in tara si nici la patronii romani; din pacate, primele societati din tara ca cifra de afaceri nu platesc impozite, iar acele societati nu sunt romanesti. Acolo dispar banii grei. Ce zici de borduri si functii create degeaba este real, dar sunt mizilicuri. Daca poti, ia-o de la firme mari in jos spre primarii locale, sa fie articolul complet. Eu pot sa-ti spun despre platforma Dacia, ca am lucrat acolo, in caz ca vrei sa extinzi subiectul.

    • Teo spune:

      Adela, esti cretina. Probabil ti-ai pus recent un piercing in buci si faci pe anarhista. Omu’ zice foarte bine. Aia care fura de la aia care muncesc merita sa sufere mult, dar sunt si oameni multi care merita sa traiasca dupa 70 de ani si sa aiba o viata si dupa ce ii calca masina pe picior, dar tu nu ai cum sa intelegi pentru ca esti cretina. Aaaa..si pari bolnava. Sinucide-te

    • Myk spune:

      Toti oamenii pe care i-ai mentionat mai sus au semnificatie doar pt familiile lor, si asa e si normal. Ju zic ca statul sa nu ii ajute, dar nici empatia hiperbolizata nu foloseste. Si tu ai extrapolat prost t aici, pentru ca Radu se referea la cealalta categorie. Oricum voi fetele ganditi emotional la nivel proiectiv general, dar sunteti in fond mai egoiste si mai angajate in pecuniarul vietii ca barbati. Mai pe șleau ca sa intelegi. Mai ipocrite.

    • chiombi spune:

      adela a incercat cu fascism diluat. are impresia ca e destul de tanara (proasta) cat sa nu o doara inca viata. si se crede din aia 4 milioane.

      ia sa vezi cum pisa ochii peste 30 de ani cand da faliment fondul de pensii private si cum brusc ar vrea o sapcuta cu sigla electorala. ia cu faina si ulei, fa.

    • Gica spune:

      @Adela: sa ploua cu sloboz si sa n-ai umbrela !

      • hatru spune:

        Asta banuiesc ca-i de bine.

        • Gica spune:

          Nu intentionam asta, dar da, ai dreptate, poate pt nefututa e de bine :)

    • Myk spune:

      Nu ma…..Adela a incercat sarcasm muieresc….vai domne ca suntem noi rautaciosi….nici pe departe anarhie. Probabil ca e o betiva petrecareata ocazional, face parte din aia 4 mil care muncesc si are momente din astea cand se aprinde neuronul in ea si considera ca are sarcasm fin si ca da ea peste bot in stil elegant!!!

    • vvi spune:

      Esti retarda. Toti retarzii ar trebui sa-si urmeze propriul sfat.

    • Tudor spune:

      Era sarcastica bre. Oricum un sarcasm de doi lei.

    • Anemona spune:

      Adela draga… nu uita sa-i sugerezi asta si mamei tale daca se imbolnaveste. Oricum ar trebui sa se sinucida si fara indemn, daca ar vedea ce ai scris. E groaznic sa realizezi ca ai adus pe lume un copil care a crescut ca o buruiana, un suflet ciuntit si-un spirit bolnav.
      Urat suflet ai, draga Adela! Tare urat!

    • Mircea Cool spune:

      @Adela. Adela, le doresc succes parintilor tai la varsta de 70 de ani. Si de ce nu, si tie daca te imbolnavesti cronic.

    • Alin spune:

      Esti slaba rau la minte. Filtreaza vito in plm ce scrii, nu copia ideile altora.

  • Cristi spune:

    Multi pensionari sunt ca bătrâna mea, care a muncit 35 de ani si a fost la spital numai pentru nasteri. Si acum, pensionar fiind, a mai ajuns o data la spital, si era sa moara.
    A platit taxe si impozite 35 de ani, ca sa mi-o omoare.
    Cred totusi ca sunt mai mulți pensionari insituatia ei decat din aia de care spui tu.
    In rest e corect articolul, am dat share.

    • Cristi spune:

      A da, stii ce avea? Nisip in canalul coledoc. Operatie rezolvata fara bisturiu, acum 7 ani. La primul spital ne-au spus sa-i cumparam sicriu…

  • watchdog spune:

    dap, asa e, un stat mult prea mare care functioneaza ca o cooperativa in care singurele parti sunt partidele care fac rotatii in functie de ce oligarhi le sustin. restul se scurge in jos pe piramida. tot statism e. da cam asa e peste tot. romania e mai de cacat din motive istorice. problema e ca multi auto-proclamati de dreapta vad asta si cred ca solutia e anarho-capitalism. ceea ce e inspaimantator de idiotic si neproductiv. cel putin in contextul unei economii neoclasice si unor universitati in care copiii si economistii de maine sunt hraniti cu chicago school si invatati sa iubeasca raegan si thatcher asa zisul anarho-capitalism e sfarsitul umanitatii. vad ca si astia mici, alti auto-proclamati ai ‘intelectualitatii de dreapta’, de la neamtu la mru, le canta numele celor 2 si zic ca le sunt modele. gretos. dar da, aerul si cultura sunt mai respirabile prin restul europei. ca pula in romania.

    • loko spune:

      Dom’le mie-mi place de tine. Serios. Si nu in sensul homo. Imi par amuzanti toti prestatorii astia de servicii ce sunt extrem de ofensati ca sunt taxati/impozitati in aceasta interesanta economie financiara a secolului 21. Mici narcisisti lipsiti de abilitatea abstractizarii si previziunii, confunda simptomele cu cauzele si pentru ca au studii superiore „umaniste” habar n-au de implicatiile reale ale automatizarii si informatizarii industriale si impactul asupra pietei muncii.
      Dar este greu sa ai o discutie reala pe tema asta atat timp cat au dreptate asupra modului fraudulos de utilizare a taxelor/impozitelor de catre clica de politicieni amorali (imorali ar fi o treapta mai sus pe scara evolutiei).

      • watchdog spune:

        da, in ceea ce priveste munca in general, eu cred ca orice sansa tangibila de non-sclavie a fost calcata in picioare cu economie neoclasica (cum zici tu, financializarea economiei) si felul in care am gestionat revolutia industriala. asta nu inseamnca ca trebuie sa primitivism. as zice ca anarho-sindicalism fara desfiintarea statului e o solutie decenta (vezi eforturi in tara basca si corporatia mondragon, desi trebuie sa faca si ei cacat ca altfel ar muri sufocati de context) , da nu pot sa intru in detaliu ca daca zic ca-s o specie de marxist sare toata lumea pe mine, mai ales intr-un forum romanesc. ca ganditu e marketing in ziua de azi si definitii istorice nu mai exista. o sa ma futa toti, de la maturatoarea de pe strada care o sa imi zica ca stie ea ca marxismu e rau ca a vazut ce a facut stalin si ceausescu si ca romanii ie popor ales si merita mai mult pentru ca ie dac si crestin, pana la plesu si liiceanu care o sa imi zica absolut exact acelasi lucru numa cu sofism mai sofisticat.

        cat despre umanisti, da, pot sa propage pareri cretine pentru ca activeaza in discipline care nu auto-cenzureaza erori. si bineinteles ca daca esti indulgent cu tine insuti, o sa propagi cacat. da si absolventii de STEM fac acelasi cacat cand vine vorba de pareri. plus ca 90% din ei se baga in degreeuri sperand sa ajunga sa faca modele matematice pentru pariuri speculative pentru ca acolo sunt ssclavii platiti cel mai bine. sau sa IT pentru acelasi lucru. deci muie si lor. si dup-aia se justifica zicand ca darwinism social (ma gandesc ca au furat termenu pentru manipulare, ca nu are nici o legatura cu felul in care functioneaza ‘darwinismul’) si ayn rand. sa suga pula.

        • loko spune:

          Sincer sa fiu, eu sunt absolut demoralizat pentru ca nu cred ca ne putem imagina un sistem economic viabil (planetar vorbind) din postura de consumerist ego-centrist a lui homo sapiens contemporan. Marxismul nu ofera suficiente stimulente iar capitalismul nu asigura egalitatea de sanse specimenului de mai sus pentru a fi viabile la factor de magnitudine „Terra”. Chinezii au un hibrid interesant acum dar n-as putea spune daca nu are tensiuni invizibile si daca va dura.
          Eu unul am decis sa fiu spectator si sa ma bucur de spectacolul oferit.

  • sajdsaji spune:

    Coaie,ai dat-o-n bara urat rau de tot la faza asta. Nu toti cei carora le-a luat apa casele sunt „tigani si cetateni adiacenti”. Unii dintre ei au agonisit o viata intreaga pentru acele locuinte si nu e vina lor ca statul roman e prea idiot pentru a construi niste diguri,asa cum ar fi normal. Chiar este de plans ca traim intr-o astfel de tara,iar eu chiar ma simt prost pentru ce li s-a intamplat,pentru simplul fapt ca nu am puterea de a-i ajuta asa cum ar trebui. Uneori ar trebui sa taci,sincer. Nu cred ca ai mai gandi in acelasi fel daca ai fi in locul lor.Ai multe articole despre empatie,poate ar trebui sa o folosesti si in mod practic,nu doar teoretic.

    • Radu Post author spune:

      pai de ce plm stiind asta sa-ti fac casa pe malu apei? taxa pe prostie.

      • aCID spune:

        Dintotdeauna s-au construit case pe maluri de ape, de cînd maimuța coborîtă din copac a devenit sedentară și s-a apucat de agricultură. Dar acum 100, 200, 500 ani nu erau poluarea, furăciunea și nesimțirea de azi.

        • hatru spune:

          Le ia apa casa, primesc loc de casa in deal si materiale ca s-o construiasca. Iau materialele si casa o construiesc tot pe locul vechi. Peste doi-trei ani intoria se repeta la indigo. Si asta n-o face un singur cretin, o fac sate-ntregi.

        • DC spune:

          In tari normale tre’ sa ai permis sa construiesti o casa. Permis dat de un inspector specialist in constructii si „zone planning”. Nu si in R unde dai dreptul si ai orice autorizatie vrei.
          PiticiGratis are dreptate 100%.

          • Jane Făe spune:

            Stai tu calm, că multe sunt construite fără autorizație sau cu niște permisiuni de la primar care sunt ilegale.
            Să zicem că omul nu a știut că acolo e zonă inundabilă, că a fost născut și crescut în comunism, deci învățat să nu gândească. Ce face omul când vine apa și îi ia casa, iar apoi vin „mai marii de la București” și îi spun că aprobarea primarului a fost ilegala? Se duce să îl spânzure de coaie pe primar de gard și apoi să îl belească? Nu. Fac ce zise hatru. Uite cum îmi vine mie să plâng pt asemenea idioți!

        • Dumitru Marius spune:

          Nu, acum 247 de ani omu-si facea casa mica si usor de reconstruit (lemne, chirpici etc). In caz de inundatie, nici nu avea multe lucruri, nici nu dura mult sa-si faca alta casa.

          • mihaitha spune:

            Nu stiu daca ati observat, dar unele canale de stiri au analizat, impreuna cu experti in constructii, imaginile cu inundatia care da casa jos. Toti au spus ca acolo nu avea ce cauta o casa si e imposibil ca autorizatia aia (daca exista) sa fi fost obtinuta legal. Imi pare rau, dar are dreptate piticu, si-au facut-o cu mana lor.

    • sebi spune:

      Esti un prost! Natura mereu a facut selectia intre cei prea prosti sa evolueze si cei care merita, unde crezi ca ajungeam dupa atatia ani de evolutie daca orice tampit care tine umbra pamantului isi plasa samanta mai departe? De ce nu si-au asigurat casele? adica eu imi caut un loc elevat unde sa locuiesc, stau in chirie ( desi imi permiteam sa cumpar apartament) si trebuie sa imi fie mila de altul pentru deciziile de 2 lei pe care le face? Am vazut ce case erau, ce fundatii de 2 lei, cum naiba ? sunt inundatii la greu de 10 ani ( atat tin eu minte) si tu stai cu capra cu chilotii dati jos si vaselina langa sa te futa natura in cur?

      • watchdog spune:

        bah pula, futu-ti mortii ma-tii de fagot gretos, nu mai folosi evolutia prin selectia naturala ca si exemplu de ‘selectia intre cei prea prosti sa evolueze si cei care merita’. cuvintele nu inseamna ce vrea pula ta sa insemne. e incredibil cum functioneaza unii oameni. invata in pizda ma-tii ce e evolutie prin selectie naturala ca ai acces la informatie.

        • sebi spune:

          Ar avea sens ce spui daca un handicapat ca tine nu isi facea casa pe marginea raului, ca de ce sa vina la oras, poate da la buci si dupa ce isi scoate cizmele pline de noroi cand vine acasa.

          • watchdog spune:

            nu stiu despre ce vorbesti. iti place sa formezi fraze gramatical corecte si fara sens. vorbeam de felul in care dobitoci ca tine cred ca prostii care sunt omorati de inundatii pentru ca si-au construit casa pe rau e ilustratie de evolutie prin selectie naturala. si te directionam spre carti sa intelegi de ce nu e asa. daca tu imi raspunzi cu ‘idei non-color ce dorm furios’ si iti place sa te amagesti ca zici ceva, e pierderea ta, ce sa zic.. se poate exista in multe feluri.

        • Laura spune:

          @ Watchdog

          Cat de tare vorbesc francezii in tine…

          • watchdog spune:

            huh? de ce? de vreo jumatate de secol, mai mult ca oricare altii, literatura si filosofia franceza o ard postmodern cu fraze gen ‘idei verzi si non-color ce dorm furios’, indiferent ca zic ceva sau nu. cum sa vorbeasca tare francezii in mine?

          • laura spune:

            Pai pt ca raspunzi la fraze de genul „ce tare urla francezii in tine?”. Scuze, a fost o rautate pe care nu m-am putut abtine sa nu o fac. Mai sunt si altii care vorbesc despre sens, d-astia continentali.

        • Dumitru Marius spune:

          Ce e cu ideile alea ce dorm furios? Si de ce crezi matale ca faza cu inundatiile nu tine de selectia naturala. Asta daca poti sa imi raspunzi fara sa injuri. Stima!

          • watchdog spune:

            ideile non-color dorm furios e o fraza construita de noam chomsky pentru a exemplifica o propozitie gramatical corecta, dar fara pic de sens semantic. printre filosofii analitici e un sentiment de incruntare destul de generala fata de filosofii continentali postmoderni, gen baudrillard si foucault. nu ca nu ar fi scris chestii decente sau importante, dar de multe ori stilul si discursul lor pare intentionat confuz. ‘sebi’ de mai sus facea tot non-sens semantic, numai cu mai putin stil si mai mult cacat. ii ziceam ca e prost ca foloseste casele de pe rau ca exemplu de darwinism si el imi raspunde cu ‘ar avea sens ce spui daca nu ti-ai fi construit casa pe rau’… nu stiu ce zice.

            cat despre evolutia prin selectia naturala, nu inteleg, nu stii sa google? pe scurt, e un proces foarte gradual si foarte foarte foarte incet prin care unele trasaturi biologice (repet, biologice) devin comune sau mai putin comune intr-o specie. chestia asta e o rezultanta a felului in care trasaturile (biologice) mostenite afecteaza succesul reproductiv(gen, ce sanse are unorganism sa isi paseze genele mai departe) al organismului in mediul in care se afla. asta creeaza un sistem deterministic extrem de complicat si greu de observat, pentru ca pe masura ce organismul evolueaza si mediul inconjurator evolueaza si/sau se schmba. plus ca mai ai si mutatii genetice care complica tot. deci nu are legatura cu cine e luat de apa sau calcat accidental de masina. s-ar putea sa poti vedea ceva corelatii daca privesti pe teava determinista a evolutiei organismelor dar ar tine decenii de munca coordonata intre tot felul de departamente stiintifice si la final ai avea rezultate non-conclusive. si in nici un caz nu ai demasca o relatie cauza-efect. sa zici ca ala care a fost luat de apa sau calcat de masina e felul ‘selectiei naturale’ de a pastra ‘trasaturi’ favorabile speciei inseamna sa fii monumental de cretin. sa nu vrei sa intelegi de ce esti cretin inseamna sa fii fagot gretos. m-am saturat de ‘darwinisti’ sociali care fura termeni ca sa isi faca PR la conduita si ideile lor de cacat.

          • sebi spune:

            Filozofeaza si nu zice nimic, deci sa inteleg ca daca iti faci casa intr-o zona inundabila, intr-o perioada in care ai accesul la informatie, vezi an de an cum in zonele defrisate traversate de rauri se intampla acelasi fenomen „inexplicabil”, esti un exemplu perfect de homo sapiens cu o gandire agera demna de a fi dusa mai departe la generatiile urmatoare. Eu nu inteleg empatia asta cu prostii, poti sa ai o empatie pentru un om bolnav, il ajuti pentru ca vezi ca nu poate, el se ajuta cat poate la randul lui, dar cand vezi miserupism pur romanesc iti vine pur si simplu scarba.

          • watchdog spune:

            @sebi

            unde am filozofat ba gandac analfabet? iar folosesti cuvinte ampulea? ti-am explicat niste termeni ca sa intelegi in ce fel de contexte nu se pot folosi. se pare ca nu a avut efect ca tot ca un prost vorbesti. cat despre empatie pentru aia cu casele si apa, e atat de multa incat sa zic ‘nasol, le-a luat casa’, da nu pierd nopti, lacrimi sau onomatopee de oftare pentru ei. nu le stiu exact circumstantele ca nu-s aproape de stiri din astea si am lucruri mai importante de care sa ma interesez.

            si nu, nici nu ma bucur, pentru ca nu am angoase de nihilism ieftin de pusti de 16 ani, nu-s nici sociopat plus ca mai se duc taxele voastre inspre ceea ce putea fi evitat atat de indivizi, cat si de guvern cu costuri mai mici decat cele ce urmeaza.

            da nu era vorba de empatie, era vorba de faptu ca simti nevoia sa afisezi public cat de patrician esti tu ca te doare-n pula de aia si sa iti argumentezi durerea de pula cu falsitati. intelegi? era vorba de faptu ca esti fagot gretos si analfabet.

            si din ironia ” [prosti, case, rauri, etc] exemplu perfect de homo sapiens cu o gandire agera demna de a fi dusa mai departe la generatiile urmatoare” e clar ca nici acum nu ai inteles ce e evolutia prin selectie naturala. pai tu nici nu stii sa citesti in pula mea si eu am pretentii sa folosesti cuvinte corect.

        • Dumitru Marius spune:

          Multam fain, ai dreptate, nu stiu de ce asociam ideea de „selectie naturala” cu chestia asta. Danke again.

    • loko spune:

      Niste diguri?!? Cam cate? 3 7 27? Despre ce pula mea vorbiti? Anul trecut au fost inundatii in toata Europa vestica (google in plm) si la aia tot politicienii romani (nu ca am vreo parerere deosebita despre) fac digurile? Ne apucam acum sa facem diguri pe oriunde se trezeste cate un cetatean sa-si faca o casa? Ca na, acolo are teren (era ieftin la cumparare) si acolo vrea el sa-si faca casa asadar sa vina statul si sa-i faca dig.
      Traim cu senzatia ca orice accident este evitabil sau ca putem gasi in responsabil pentru el. Cand ai debit de ploaie in trei zile mai mare decat ar fi „trebuit” (subiectiv/statistic) sa cada intr-un an nu prea mai ai de ce sa fii surprins de viituri.
      Inteleg supararea celor ce au pierdut bunuri materiale si sunt de acord ca statul sa le acorde sprijin dar asta este, cateodata viata-i curva nu-i nevoie sa-i cautam noi peste.

    • ¿Qué? spune:

      au case pe malul apei da’ de asigurari n-am auzit nimic si m-am uitat la stiri pe vreo 4 canale

  • Fata cu cadelnita spune:

    Nu e foarte greu sa pleci din tara, dar mai usor decat asta, eventual, ar fi sa te muti mai la tara (populatia in Romania nu e mare, e doar aglomerata in zonele de maxima smecherie), dar intervine frica de a face ceva pe bune in loc de a avea un cacat de salariu garantat. Oamenilor le place smecheria, faptul de a fi controlati, sclavia cu acordul lor. Chestie de acceptare sociala, daca nu ai job de 15 milioane, rata la masina, petrecere in club la salariu si selfiuri pe facebook esti considerat nebun. Wi-fi in autobuze…asa ca in curand vom fi controlati la nivel de mase, ca pe pesti, tinuti sub observatie, fara sa acuzam pe cineva ca ne obliga la ceva. Doar selfiurile ni le facem singuri, pentru ca ni se da directia asta, posibilitatea de a fi peste tot chiar si cand ne cacam, sa stie oricine de unde ne ia, cine suntem. E ca un portret robot, nu la nivel de individ, ci de masa.

  • Myk spune:

    Mai e o problema. Cu toate neajunsurile tarii, totusi poate nu iti plac strainii. Eu nu m-as adapta in strainatate. Si sunt mai mizantrop decât tine.

  • Tudor spune:

    Foarte de acord cu tot ce ai spus, cu o singura exceptie, anume faptul ca putine locuri sunt mai rele ca Romania. Sa ne pastram, zic, simtul realitatii: sunt foarte multe locuri in care tu, daca ai fi scris exact textul asta, fara sa faci nimic altceva, maine dimineata te trezeai intr-un beci de puscarie… sau mai rau. Nu zic ca o ducem bine, noi, generatia tanara, parte din acei 4 milioane despre care vorbesti. Dar pe langa perspectivele pe care le au tinerii din africa / rusia / china / orientul mijlociu / america centrala si asa mai departe, noi suntem boieri.

    • Radu Post author spune:

      argumentul cancer e asta. probabil esti nou. google pe la mine pe aici argumentul cancer si te lamuresti

      • Radu spune:

        Radu, tu ai fortat aparitia argumentului cancer cu „Sunt foarte puține locuri pe Pământ mai nasoale ca Romania.”
        Nu, sunt foarte locuri pe planeta asta mult mai nasoale ca plaiurile mioritice.
        Ca sa fac o metafora, ai zis ca suntem cei mai bolnavi oameni de pe planeta. Pai cum in standardul de viata al ma-sii vrei sa nu iti raspunda lumea ca altii chiar au cancer si SIDA(sau Ebola mai nou)

        • Jane Făe spune:

          Coaie, tu nu ai înțeles ce înseamnă argumentul cancer.

      • DraceaDan spune:

        Nu e argument (cancer), e o observație. ;)

        Ai zis că în puține locuri din lume e mai nasol ca la noi. Asta nu e adevărat.

        • Gica spune:

          True :)

        • Jane Făe spune:

          Folosiți și creierele alea la ceva, în pula mea, dacă tot insinuați că le aveți!
          Evident că centaurul se referea la locurile cu oaneni în care pot trăi oameni, nu în zone cu insecte (citez: „africa / rusia / china / orientul mijlociu / america centrala”) în care nu pot trăi oameni.
          În asta constă argumentul cancer: în a te raporta la dezastru ca să te convingi că de tine e mult mai bine și să nu mai faci nimic pentru a-ți îmbunătăți situația.
          Gândirea asta e dăunătoare.
          Dacă toți ar fi fost ca voi, am fi stat toți încă în peșteri, pentru că alții n-ar fi avut nici măcar peșteri; și probabil ar fi avut și cancer.

          • DraceaDan spune:

            1, Nu cred că înțelegi sintagma ”argument cancer”.
            2. Racist much?
            3. Sunt țări din zonele enumerate în care se trăiește mai bine decât în România.

          • Radu Post author spune:

            ai buton de search daca nu intelegi, in pula mea.

            sau nu intelegi nici butonu de search? tu cand nu intelegi ceva vad ca tipi ca nu intelegi in loc sa cauti explicatia. mai ales cand e la indemana.

        • Jane Făe spune:

          Vai, coaie, ce mi-ai dat-o la caca făcându-mă rasist!
          Uite acum mă duc să plâng tot pentru că unul dintre proștii care nu știu ce înseamnă să fii rasist mi-a zis mie că sunt rasist.

          „Sunt țări din zonele enumerate în care se trăiește mai bine decât în România.”
          Doamne, dar prost mai ești!…

      • Tudor spune:

        inteleg de ce ai putea crede ca ce am spus se incadreaza la argumentul cancer – care mi se pare intr-adevar o problema in abordarea lucrurilor la noi. insa poate nu m-am exprimat foarte bine. e drept ca `sunt nou`la voi aici pe blog, dar ceea ce am observat este ca in marea majoritate a cazurilor se discuta niste probleme foarte competent, dar mi se pare ca le lipseste intotdeauna ceva: propunerea unei solutii. nu trebuie sa fie una magica, nu trebuie sa fie nici macar corecta, trebuie numai sa-mi arate si mie faptul ca niste oameni pe care ii duce capul nu se gandesc numai la care e problema (pe care oricumm o cunoastem cu totii, ca suntem in aceeasi oala), ci si la o solutie. si daca imi spui ca e atat de rau incat nu exista, 100%, absolut nicio solutie, intrebarea mea e: pai noi ce facem aici? doar ne plangem? eu vreau ca autorul blogului, spre exemplu, sa aiba o pozitie, sa-mi zica, ba, eu cred ca ar trebui sa nu mai platim taxe, atat cat putem, pentru ca efectul ar fi urmatorul si poate se schimba ceva. sau ba, eu cred ca atat cat putem ar trebui sa ne platim taxele, chiar daca nu primim ambsolut nimic de banii aia inapoi, pentru ca daca nu suntem noi schimbarea pe care vrem s-o vedem in societate, ci o mica parte din problema, atunci n-avem ce cauta nici sa ne plangem. omul e, intr-o anumita masura, lider de opinie, il citeste multa lume, influenteaza parerile multora. sa aiba initiativa unei solutii, a unei opinii, pentru ca in rest mi-e evident ca intelege lucrurile, mi-e evident ca il duce capul. si aici intervine si ceea ce vroiam sa spun cu primul comment, poate nu mi-a iesit cum trebuie: ca sa te plangi de ceva nu e nevoie decat sa observi ceva rau si spui. ca sa cauti o solutie la acea problema, trebuie sa ai si un simt al realitatii, care realitate este ca lucrurile sunt de cacat, dar nu ca nu exista nicio solutie.

    • vlad spune:

      Vezi, eroarea numaru unu a romanilor, sunt ingamfati. Esti prost si ai impresia ca Romania e cine stie ce paradis in care ai privilegii. Ai s-o sugi tu cand o sa ajungi din intamplare in america de sud si o sa vezi cati bani baga aia in tineri si in cercetare. dar pana atunci, asa e, rememoreaza l pe stefan cel mare si spune ti ca romania e tara boierilor. Imbecilule

    • Velu spune:

      Ba Radu, esti cretin? Nu intelegi ca o scuza de genul asta, consolarea idiotului roman „bine ca nu-i mai rau” e intradevar un cancer? Care ne duce inapoi, care ese degenertiv? Nu intelegi ca e mult mai productiv (si evolutiv) sa iti doresti mai bine pentru tine si nu sa te consolezi cu situatia ta de cacat si sa cauti disperat situatii si mai de cacat ca a ta, numai sa te simti tu bine?
      Ba idiotule, as intelege asta daca am fi in locul elvetienilor sau luxemburghezilor. Dar ma, noi suntem ultimii in Europa, ma. Cat dracu’ sa ne mai consolam ca in alte parti e mai rau?

      • Radu spune:

        „Ba Radu, esti cretin?”
        Nu, dar vad ca nu stii sa intelegi un text, deci nu stiu ce sa zic despre tine.

        „Nu intelegi ca o scuza de genul asta, consolarea idiotului roman “bine ca nu-i mai rau” e intradevar un cancer”
        Arata eu am zis eu ca trebuie sa ne consolam. Pentru o tara de dimensiunile si locatia noastra, ne descurcam execrabil. Asta e clar.

        „Ba idiotule, as intelege asta daca am fi in locul elvetienilor sau luxemburghezilor. Dar ma, noi suntem ultimii in Europa, ma. Cat dracu’ sa ne mai consolam ca in alte parti e mai rau?”

        Idioata e ma-ta, citeste aici la ce faceam referinta:”Sunt foarte puține locuri pe Pământ mai nasoale.” PAMANT. TERRA. A Treia Piatra de la Soare. Nu e vorba de nici o consolare. E vorba de tragerea de maneca a autorului cand aduce critica justa la un nivel absurd si idiotic.
        Invata sa citesti in context si dupa aia sa vorbesti cu mine.

        • Jane Făe spune:

          Să mă cac în toată literatura pe care ați făcut-o la școală!
          Să mă cac în mama lu’ Badea și în comentariile ei de căcat pe care le-am tocit cu toții!
          Să mă cac în lipsa voastră de capacitate de a înțelege un text!

          Bă, voi cum pula mea vorbiți cu oamenii pe stradă, bă? Îi puneți să scrie riguros pe o foaie?
          Dacă femeia ta îți zice să i-o pui, tu îi ceri să definească riguros ce înseamnă „a o pune” și o cerți că nu e in DEX?! Sunteți absolut retardați la a prinde și chestii care se prind din context, din ton, din tot felul de alte căcaturi specifice comunicării între oameni?!

          Chiar e nevoie să vă spună explicit piticii că nu se referea la zone de căcat care nu contează pentru nimeni în afară de ăia care trăiesc acolo?!
          Chiar nu e evident că nu făcea un studiu matematic și că nu a luat în calcul toată planeta?
          Cum pula mea trăiți voi printre oameni?!

          • Radu spune:

            Daca intre jumatate si 2/3 sau chiar 3 sferturi din tari de pe planeta(in functie de ce index iei in seama), nu se pun si sunt cantitate neglijabila, chiar nu stiu ce sa zic.
            A zis-o prost, sa o lasam asa.

          • Radu spune:

            *3 sferturi daca iei clasamentul where-to-be-born.

  • cineva spune:

    Asta e solutia ? Sa plecam din tara ? Nu cumva…asta inseamna tot acceptarea situatiei ? Eu cred ca daca s-ar incerca o schimbare (si aici pe bune…nu sa schimbam partidul sau alte cacaturi de genul) am incepe sa facem progrese, minore la inceput ca peste ceva timp sa traim si noi intr-o tara civilizata. Asta cu abandonul mi se pare lasitate provenita din pesimism. Eu cred ca trebuie sa stam aici si sa ne dezvoltam putin gandirea critica, sa nu ne mai lasam prostiti de tot felul de politicieni, sa nu mai acceptam toate mizeriile, sa vrem mai mult si sa si facem ceva in privinta asta. Astept critici.

    • Radu Post author spune:

      ce schimbare ba ca 8 milioane de oameni vor sa fie asa cum e doar sa primeasca mai multe galeti

      • gigel spune:

        aia 8 milioane la un moment dat nu vor mai avea de unde sa suga. atunci e momentul skimbarii. :D

        • Radu Post author spune:

          n-o sa mai aiba sa suga cand noi o sa fim morti

  • cineva spune:

    a, si am uitat o chestie…sa nu mai cadem in capcana absolutizarii…cred ca…asta se intampla la noi…

  • Andrei spune:

    „tirbușoane cu 100 de lei bucata”

    Eu am cumparat acum 2 ani un tribuson cu 100 de lei. Era Screwpull.

    • bitstrings spune:

      Și de atunci încolo, nu s-a putut spune despre tine că ai fi un om fără scrupule.

    • Gica spune:

      Eh, alea de la vinde jmekeru la stat pe 100 ron bucata sunt ScrewPULA :)

  • soco spune:

    „Dacă ai vreo oportunitate să te cari din țara asta, cară-te.”

    yo man, asta am facut in ’90 si a fost de departe cea mai buna decizie pe care am luat-o in viata mea. de departe!

  • apoca spune:

    Da frate, super corect, mai ales partea cu violul, exact asa e. O sa tin minte asta sa explic la tartani pe limba lor cum sta treaba.

    Faza trista insa e ca nu sunt multe tari unde e mai bine ca in romania. E mult mai trist in 90% din tari, ca ma plimb prin ele si ma crucesc. Nici macar asta cu violul nu e romaneasca, e preluata de la altii care o fac mai bine.

    • apoca spune:

      Acum am vazut ca mai e un guster care zice la fel ca mine si l-ai executat. Dar are dreptate, un argentinian de ex daca vine la noi zice ca mama ce viata si ii cheama pe toti ai lui.
      Concluzia: cat timp te bazezi pe stat sa faca bine te paste violul oriunde ai fi. Difera doar cantitatea de alifie.
      Solutia: macete si anarhie. Dar cat timp nu suntem destui cat sa nu picam de prosti cred ca merge o mica mosie independenta de tot pe care sa o aperi cu shotgun-ul de orcine vrea sa se infiltreze.

  • Cosmin spune:

    Imi vine sa urlu cand vad cardasia hotilor cum reuseste sa-i calareasca pe cei care vor sa duca o viata normala si nu pot. Nu pot pentru ca hotii sunt majoritari in tara asta.
    Si nu ma refer la politicieni, ei sunt doar o mica parte.
    Hotia sta in fiecare roman, face parte din gena romaneasca (daca exista asa ceva)
    Fiecare nu stie cum sa-l mai fure pe celalalt, sa fure statul s-o fure si pe ma-sa.

    Cred ca singura solutie ar fi ca cei care muncesc si platesc taxele de-i intretin pe restul sa se supere o data.
    Cred ca e suficient sa nu se plateasca taxele 2-3 luni si or sa crape toti de foame.
    Poate in felul asta o sa apucam si noi sa ducem o viata cat de cat normala.

    • gigel spune:

      pt asta trebuie o greva fiscala colectiva timp de 1 an ca sa aibe efect. Cel putin la tara.

    • aCID spune:

      Ceva de felul ăsta s-a întîmplat în Islanda. Poate cea mai onestă țară de pe planetă, unde TOȚI au pus osul la treabă. Sînt doar 9 mil locuitori, dar nu freacă menta nici unul.

      • wave spune:

        Sunt 300 de mii, cum sa fie 9 milioane, lol.

      • michael spune:

        cu singura corectie ca islanda are vreo 350.000 populatia, nu 9 milioane.

        • Seth spune:

          ce frumos ti-a intrat pula pe esofagul lui

    • cineva spune:

      De ce gasesti ca solutie tot ceva care sa incalce legea ? sau care sa distruga ? Asta e solutia ? Sa facem tot rau ? Eu nu cred.

      • Cosmin spune:

        Cand ai sa platesti taxe cum platesc eu,
        ai sa-mi intelegi disperarea cand vezi cum isi bat astia joc de munca mea.
        Eu nu am o problema in a plati taxe, pentru ca un stat puternic e zidit pe taxele cetatenilor.
        Insa ajungi intr-un punct in care spui „gata, pana aici!”

  • Red9 spune:

    Wow, un articol de nota 10++++++++++++++. Mult adevar dureros.

  • Oliviu spune:

    Mesajul acesta (la fel ca altele de genul) ajunge fix la aceeasi oameni. Fix aia care stiu cum sa foloseasca internetul. Fix aia care oricum NU voteaza.

    Aici toti suntem de acord ca traim intr-o tara corupta.

    Dar ce facem cu restul?

  • Andreea spune:

    Concluzia ta e ceva de genul ma mananca dupa ureche si ma scarpin in fund.

  • Robo spune:

    ce dracu ma Radule, ai luato si tu pe aratura ca dementul ala de giurgea.

    deci eu inteleg perfect revolta fata de spolierea muncii mele de catre stat, dar solutia sa nu mai platesc taxe este una rebel-adolescentina, pentru ca problema nu e ca platesc eu taxe, ci ca banii se fura.

    e ca si cum as zice ca e mai bine sa renuntam la democratie ca forma de organizare pentru ca parlamentarii nostri sunt niste gunoaie.

    putem discuta despre greva fiscala, dar in contextul in care discutam despre rolul statului in viata noastra. ei, aici eu de exemplu sunt extrem, mi-as dori sa nu dau apoape nici un ban la stat, in schimb sunt pregatit si pentru dreptul de a folosi trotuarul din parc. adica in afara de politie, armata, justitie, toate celalalte domenii mi-ar placea sa nu fie gestionate de stat. dar in fine, asta e alta poveste.

    asa. acum, referitor la faptul ca esti un bou daca te afli in situatia sa-ti ia apa casa, m-am gandit si eu la asta recent.

    esti si nu esti bou, asta e concluzia mea. esti bou pt ca intr-adevar, sa stai intr-o zona inundabila zeci de ani fara sa faci nimic in privinta asta inseamna ca esti bou.
    pe de alta parte, inteleg ca debitele pe care le au raurile acum apar o data la 1-2 sute de ani. tot pe de alta parte, un singur om nu poate face nimic ca sa apere o localitate de ape.
    trebuie simt civic, trebuie ales un primar cu cap, trebuie facut rost de bani etc, adica trebuie solidaritate, adica cel mai important lucru care le lipseste romanilor…. ceea ce inseamna ca sunt boi, intr-adevar. :)

    deci e si, si, asta cred eu.

    • Robo spune:

      „in schimb sunt pregatit si pentru dreptul de a folosi trotuarul din parc”

      am vrut sa scriu

      „in schimb sunt pregatit SA PLATESC si pentru dreptul de a folosi trotuarul din parc”

  • Cristian spune:

    Pe mine ma enerveaza media care zici ca e un cor de bocitoare, si la sinucigasi si la sinistrati. Am vazut niste filmari cu inundatiile din Cehia si mentalitatea sinisratilor de acolo era cu totul altfel ca sa nu mai spun ca media de varsta a sinistratilor nostri este de 70 iar la ai lor era pe la 40.

  • Vasile spune:

    Stai linistit ca o sa dea o lege repede sa se apuce de reconstruit casele luate de apa pana la alegeri.
    Cei care vor avea casele terminate pana atunci vor fi norocosi, ceilalti ….aia e.
    O sa treaca alegerile, vor vota oamenii pe cine trebuie, si gata.
    Pe guvernanti nu-i va mai interesa de soarta poporului pana la urmatoarele alegeri…

  • Dariusz spune:

    Sunt sate in Romania in care gunoaiele stau gramada pe marginea raului. Toti arunca gunoaiele in rauri. Si cand vin ploile si creste apa, ia ghiciti ce se intampla cu acele gunoaie ? Ati vazut probabil, la tv, poduri distruse. Nu de ape in mod direct, ci mai mult din cauza resturilor si gunoaielor ce s-au adunat la viitura, acolo sub pod, ca niste dopuri imense, care au impins stalpii de rezistenta !
    Deci, este vorba de prostie, lipsa de informare, lipsa de bun-simt si lipsa banilor.
    Nu toti sunt vinovati dar majoritatea isi merita soarta.

  • miki spune:

    ma uit la ponta ce gusa si cur a facut, inalt ca mentorul sau adrian nastase este, primministru este, are tot doi copii, creca e poponar.

  • ba spune:

    „Obiectiv cel mai bine pentru noi e ca hoții să se sinucidă. ”
    – foarte corect, logic si argumentat. Mi-a placut.

    „Sunt foarte puține locuri pe Pământ mai nasoale.”
    – foarte limitat si inchis la minte. Romania este in primii 50% in lume ca si GPD/capita sau alti factori care determina nivelul de trai. E mare lumea asta. Poate te-ai plictisit pe sf si erai deja la sf cuiului.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita

    • Seth spune:

      te cam pisi pe statisticile alea, este?

      ma uit ca , inaintea Romaniei, sunt puse state precum Palau, Belarus, Trinidad-Tobago si Gabon, si zic in sinea mea: uite, ba, Lukasenko ala stie ce face cand isi tine populatia in cea mai sinistra ignoranta si intr-o teroare suprema. ca, uite, Belarusul e o forta economica redutabila

  • Zoltov spune:

    Radule, alege-ti mai cu grija cuvintele si mai ales ideile, ca ce ai scris tu in ultima parte e instigare publica la comiterea de infractiuni (art. 368 alin. 1 cod penal), mai exact evaziune fiscala.
    Asa ca fuga si da jos partea aia ca se gaseste unu’ mai binevoitor si iti face imediat denunt si nu cred ca ai chef sa stai la un pahar de declaratii cu politia
    Si nu, nu-ti primeste nimeni argumentu’ cu „acest site e un pamflet”.

    • Radu Post author spune:

      imi asum.

      • Zoltov spune:

        Eu cred ca habar n-ai ce vorbesti. Si nu e prima data cand constat asta. Vorbesti de rascoale si macete, evaziune fiscala si alte chestii de-astea suculente pentru un procuror care n-are ce face intr-o dimineata de luni. Dar treaba ta, eu doar te-am informat.
        N-o sa-mi para rau daca te baga astia la racoare cateva luni. Poate iti mai scoti si tu capu din cur, te maturizezi si incepi sa gandesti ca un om adevarat, nu ca un pitecantrop care arunca cu pietre in orice.

        • chiombi spune:

          hai ca deja o dai in stalin plus mao. in logica ta, orice intrebari isi pune un om, brusc e agentul lui putin sau spion anarhist eco, pus de soros sa destabilizeze planeta de pe axa si care merita parnaie. „esti prost daca platesti taxe” nu e infractiune si nici instigare. e critica sociala.

          tu erai ala care si in gand il pupa in cur pe ceausescu, in caz ca are partidul telepati si te afla ca nu-ti plac ghearele de pui cu piureu flescait?

          • Zoltov spune:

            1. Esti un pupincurist infect care n-a inteles nimic din ce am zis. Dar e ok, ca ma asteptam sa sara trepadusii site-ului pe mine ca termitele. Eu ma refeream strict la partea asta :”Dacă găsești un mod în care să eviți taxele, evită-le.” Nu era vorba de intrebarile pe care si le pune Radu si nici de nimic altceva, ci strict de ideea sugerata de fraza asta.
            2.Stalin sau Mao n-au absolut nicio legatura cu ce vorbeam eu. Nici macar nu mi-am imaginat ideea de cenzura la modul in care privesti tu lucrurile. Dar nu ma pot astepta ca o creatura lipsita de cortex sa inteleaga asta.
            3.Logica mea e simpla: daca ai facut ceva ce e prevazut in codul penal, atunci e infractiune. Nu e cenzura, nu e nimic comunist, stalinist sau tiranic, nici in cea mai mica masura. E normalitate. Aparent tu n-ai inteles asta, desi e foarte simplu. Nu-i nimic, mai treci pe scoala si invata sa citesti si altceva decat eticheta de la tricou.
            4. Insinuezi ideea ca as achiesa la idealurile ceausiste, presupun, din dorinta de a arata ce gandire comunista am eu si cum vreau eu sa cenzurez oamenii ”nevinovati”. Din nou, dai dovata de idiotenie. Ti-am explicat deja la punctul 1 de ce esti prost ca noaptea, nu ma repet. Deja cred ca ti-am suprasolicitat destul creierasul ala neted…

          • chiombi spune:

            boss, eu nu am zis ca achiesezi la comunism. am spus doar ca esti atat de las incat iti controlezi pana si gandurile.
            de teama ca nu cumva militia sa iti gaseasca ip-ul pe lista de cititori ai lu pitici gratis, iti proiectezi fricile si pornirile de las micut. ai impresia ca ideile scrise de un personaj fictiv, un alias si un pamfletar pot fi catalogate drept fapte penale. ce sa mai zicem de aia care ies in strada si au PANCARTE cu LOZINCI!!! mama, ce nenorociti, aia vor sa demoleze statul cu totul!

            eu zic sa iti schimbi providerul de net si sa te muti intr-o tara fara tratat de extradare. nu de alta, dar curajul tau de a citi ce scrie aici un baiat di la galati e prea mult. vine dreacu ponta cu udrea la usa la tine si te baga la complicitate. ca ai dat sfaturi de legislatie unui terorist si ai devenit complice. pentru ca nefacand „denuntul” de care ziceai mai sus, ai devenit tainuitor.

            MUTA-TE, fratica!

        • geox spune:

          esti bou. si o sa fiu si eu putin bou si o sa-ti explic de ce esti tu bou, boule.
          a zis asa „Dacă găsești un mod în care să eviți taxele, evită-le. Banii ăia nu se întorc la tine”. Sunt modalitati legale si ilegale de a evita taxele. Unde pula mea scrie in textul ala sa faci evaziune fiscala?

          • Zoltov spune:

            Ai dreptate, exista si modalitati legale de a face operatiuni lipsite de taxe. Nu exista modalitati legale de a evita taxele. Dar nu stau sa fac cu tine semantica.

        • Dumitru Marius spune:

          Daca imi fac biserica (nu conteaza religia, inventez eu una, ca e la moda asta), gasesc followers si colectez taxa lunara de la enoriasi, parca nu platesc taxe, „ca cultele” nu plateste de-astea. Nu?

  • Vasile spune:

    „Un milion de oameni care ori nu fac nimic, ori fac lucruri inutile” – nu-s asa multi, si „inutila” e agentia de stat care a fost infiintata ca urmare a cererilor de aderare la UE.
    #numazic

    • Radu Post author spune:

      cum nu-s asa multi coaie 1 milion de salariati din banii tai care-s degeaba?

  • Costica Inginerul spune:

    Eu nu mai platesc taxe de cativa ani cand am ales sa renunt la serviciul cu tot salariu pe cartea de munca si sa-mi iau unul unde angajatorul a fost de acord sa-mi puna salariul minim pe cartea de munca si restul „in mana”.
    Un singur rationament am avut in decizia asta (care n-a fost usoara), anume ce ai descris tu mai sus, Radule.

    dar cand ne faci si o caracterizare a celor 4 mil care muncesc pentru restul? nu cumva sunt corporatistii aia prea plini de ei ca sa se coboare la nivelul votului? nu cumva sunt pishatii aia care stiu ca daca sunt spoliati sau nu de stat, vacanta in Grecia tot au? nu cumva sunt aia care nu fac politica pentru ca nu e cool? nu cumva sunt cei care nu dau doi bani pe articolul tau sau pe nedreptatea ilustrata in societate atat timp cat lor le e bine in masina si casa lor cumparate cu credit pe 30 de ani? nu cumva astia de ii tin pe toti aia descrisi de tine sunt chiar mai de condamnat decat ceilalti? macar aia 8 milioane de galetisti nu au nimic in cap si actioneaza instinctual (imi ai galeata=iti dau vot) insa astia 4 milioane care chipurile gandesc, o fac cam degeaba.
    cred ca se mananca oarecum rahatel cand se spune ca nu ai ce face impotriva hoardelor de hoti, politicieni, etc.
    imagineaza-ti in plm 100.000 de corporatisti pe strazile din bucuresti, imagineaza-ti asociatii care sa futa tot timpul la creier orice institutie a statului care nu-si face treaba, imagineaza-ti ca uneori un dintr-asta care mai gandeste ii spune unuia sa nu mai arunce hartii pe strada.
    problema e ca si astia 4 milioane sunt la fel de handicapati ca si asistatii.
    au trecut 25 de ani, nu ne-am trezit. nici n-o mai facem.
    solutia propusa e cea buna: fie emigram, fie furam si noi si incercam sa facem pe pestisorul care mai haleste ce ramane in urma rechinilor…

    • Cosmin spune:

      eu nu vad un motiv de mandrie in a face evaziune,
      din contra cred ca puscariile ar trebui umplute cu genul asta de oameni.
      indiferent ca sunt pensionari care au iesi la pensie de la 40 e ani sau salariati care muncesc la negru ori pe salariu minim + ce iau in mana.

  • Dan spune:

    Mentiunea autorului privind faptul ca pensionarii subzista din taxele si impozitele celor 4 mil. de angajati (de fapt, sunt apx 5,7 milioane) este o marsavie, caci eu, pensionar fiind, astept ca statul sa imi returneze ceva din ceea ce i-am dat eu spre administrare incepand cu 1974.
    Asadar, pensia mea mi-o plateste statul din banii dati candva de mine spre pastrare, nicidecum nu stau in carca celor care muncesc in ziua de azi.
    Din pacate, Adela, cea care a deschis seria comentariilor, nu a glumit, are ceva spirit fascist in personalitate. tare as vrea sa aud cum ar gandi peste 40-50 ani sau, de ce nu, acum, cand parintii sai, care au dat societatii un jeg social, s-or imbolnavi de ceva grav si dureros (ei merita sa dea coltul in chinuri pentru proasta educatie data nemernicei).

    • Alin spune:

      tatae, s-a intrat in fondul de pensii in 90, cand s-a bucurat iliescu de excedentul bugetar.

      acum, traiesti de la o luna la alta, din impozitele si taxele impuse celor ce lucreaza acum.

  • adi spune:

    perfect de acord boss, am plecat din tara de un an (fac un an sapt. viitoare) si nu regret nimic!!! decat ca n-am plecat mai devreme!!!
    duc viatza aici pe care n-as fi dus-o in ro in veci…..

  • Razvan Toma spune:

    Crede-ma prietene, noi, aia 4 milioane, stim toate lucrurile pe care le-ai scris mai sus. Le stim prea bine!
    Si sa-ti mai zic un lucru: sunt satul de oameni care tine care scriu frumos niste adevaruri urate.
    Bun, ai facut niste constatari, foarte corecte, dar ce facem cu ele?
    Le printam pe hartie moale si o folosim la baie? Sau ce propui? In afara faptului sa fugim din tara si sa facem evaziune fiscala, ai si alte idei?
    Esti in stare sa-ti asumi o responsabilitate? Sa devi un lider? Sa scoti lumea in strada? Sa te duci la televiziuni? La ziare? La Bruxeles? Poti face ceva? Sau doar tragi concluzii si le scrii pe un blog?

    • Radu Post author spune:

      esti prost ba. eu iti zic ca nu e nimic de facut si raspunsul tau e „si totusi ce e de facut?” n-auzi ba ca nu exista solutie? o sa se rezolve treaba in 20j de ani, cand totul va fi condus central de UE si labagii nostri n-o sa mai aiba nici o putere. pana atunci pula mea, pleaca din tara si nu plati taxe. de-aia iti zic ca esti prost ca nu e nimic de facut si tu ma intrebi ce se poate face. ca pacientu ala cu cancer in faza terminala ii zici ca in 2 zile moare si el „da totusi nu mai bine iau niste echinaceea?” nu in pula mea, nu e nimic de facut.

    • watchdog spune:

      anarho-capitalisti. cancer.

    • loko spune:

      Tipul care intervieveaza este un fost cap de borcan (jarhead-USMC pe antebrat). Astia nu-s renumiti pentru inteligenta.

  • Ciprian spune:

    Chiar am povestit recent cu mama despre situatia pensiilor pe caz de boală (înainte de scandal). Nu stăm în Argeș, dar situația e – se pare – identică și în jud. Hunedoara.

    Mama s-a pensionat anticipat (dar nu de boală) și a fost chiar întrebată de funcționarul care procesa actele de ce nu-și face dosar pentru pensionare pe caz de boală, că acolo primește mai mulți bani. Funcționarul știa exact unde și cum se rezolvă situația și a rămas mirat că mama nu a fost interesată.

    Deci dacă cineva avea impresia că e un caz excepțional, think again.
    Dacă ar fi analizate toate dosarele de pensionare anticipată, mi-e că ne-am sinucide noi…

  • iobagul spune:

    Cum ar spune Cocosila – ba voi sunteti prosti! Bineinteles ca asta e situatia, obiectiv privind sau mai curand matematic; sociologic insa, majoritatea fura de la stat ca sa prinda ziua de maine sau ca sa-si asigure un trai decent intr-o tara europeana cu venit pe cap de locuitor al unei tari africane! Si da, poate sunt un idiot, dar ma bucur ca mai exista unii ca pensionarii aia care imi fura banii ca sa traiasca si sa aiba minima satisfactie ca fut si ei statul dupa o viata in care statul i-a supt de taxe.
    Si solutia nu e sa nu mai fure astia, ci sa facem o schimbare prin care sa matrasim prin donatie publica cativa politicieni din fiecare partid – va zic io ca se strang bani, inainte sa se inchida site-ul! Ar fi cea mai buna investitie pe care unii ar face-o cu draga inima!
    Si da, asta poate fi considerata instigare la omor, iar la pitic degeaba poate fi considerata instigare publica la comiterea de infractiuni! Dar fiti pe pace ca nu se va intampla nimic, mai ales in an electoral; nu ar mai avea timp sa fure bani si voturi, iar politia sa le acopere infractiunile ori sa intrumenteze dosare de corupti

    • Radu Post author spune:

      te bucuri ca cineva fura din banii tai. esti handicapat.

      • bas rutten spune:

        ești un căcat prost.
        i) normal că este ceva de făcut, votul cenzitar ar fi o soluție. de ce? pentru că masa de tîmpiți manipulați cu sticla de ulei pe care, probabil, și-o bagă în cur, ar sta pe tușă. cei care ar vota ar ști pe cine trebuie să trimită în parlament.
        ii) fă-ți tu casă pe deal, boule. ăia care își fac locuințele pe malul apelor nu-s atît de dobitoci ca tine. stai, probabil, la bloc, în bucurești și-ți dai cu presupusul.
        iii) dacă nu mai e nimic de făcut rezultă, pe cale de consecință logică, o singură chestie: că articolul tău e un căcat inutil care să ne spună nouă ce inteligent ești tu că ai sesizat că nu mai nimic de făcut. că ești foarte deștept cu analizele tale de doi lei. șterge-l și taie-ți venele. vezi? e ceva de făcut. o să fii martir și poate exemplul tău va stimula toți dobitocii

      • geox spune:

        bine, omul se bucura ca fura si pensionarii din banii lui, si nu numai elena udrea sau cine pula mea mai e conectat la bugetul de stat. e ca si cum te-ar intreba cineva: uite, e 100% sigur ca vei fi violat. acum ai de ales: un negru cu pula mare si plina de sida din africa, sau brad pitt care e deja batran si o are semiflasca? adica taxele tale vor fi furate oricum. in loc sa fure politicienii 10 miliarde, vor fura numai 9 jumate, ca juma’ de miliard tre’ sa se duca la pensionarii aia falsi.

        • Radu Post author spune:

          haha nu. in loc sa fure 10 miliarde o sa fure 10 juma ca sa se duca juma si la aia. doar nu dau de la ei ba prostule, dau tot de la noi.

      • iobagul spune:

        Handicapat as fi daca nu as stii sistemul si cum functioneaza, daca nu as face parte din el, daca nu m-as folosi uneori de el la nivelul meu de molusca! Poti sa zici defect, pentru ca incepem sa consideram o normalitate ca ne furam unii pe altii ca sa supravietuim, ca avem bunul simt alterat de instinctul de conservare. Si observ fara placere ca bunul tau simt stie ca e o situatie de cacao si ca simgurul strigat de alerta il poti da ca scribalau de serviciu! Ghicesti ca si eu fac la fel, cu mai putin talent? Si platim in continuare – tu, ca sa nu ramai bicicleta, eu fara roti si motor pe care executorul le-ar putea valorifica de la taraboanta mea

        • Radu Post author spune:

          esti handicapat pentru ca nu stii sa conjugi verbul a sti. eu as sti, tu ai sti. handicapatule

  • emil bobu spune:

    ba da, cam asa e. scopul acum e sa pacalesti din aia 12m sa voteze cu tine. sunt destul de ieftin de cumparat, 1l de ulei, 10 seminte, chestii d’astea.
    deci 4m de oameni, in loc sa plateasca taxe, cumpara kkturi la 12m (hai 8m, ca nu luam la toti, sa fie mai exclusiv si sa apara un sentiment de concurenta intre boi) si voteaza pe unii. si atunci trecem legi cu seppuku obligatoriu la paraziti.

    Eu zic ca macar merita incercat. Si asta acum, inainte de alegeri, ca pana primesti hartiile alea ca nu ti-ai platiti impozitul, deja ai oamenii tai la guvernare.

  • etre spune:

    Adevarat.

    Anyway, la mai multe injuraturi. Sunteti asa de cool.

  • TheyDontThinkItBeLikeItIsButIdo spune:

    Zoltov, esti chiar naiv, sper ca glumesti. E basist, nu pateste nici pe dracu’. Amicului lui si mai basist, diformul ala sinistru cu porecla bisilabica i s-a facut plangere pentru ce perora pe o tema similara, cand spunea ca taranii trebuie sa moara inecati ca sobolanii. Si..? Nimic.

    Apropo, un propagandist vorbind despre paraziti social.. That’s rich.

  • jiji spune:

    macar cei 4 milioane de ar iesi la vot. dar exact ei nu ies, pentru ca nu ii intereseaza politica sau nu au chef sa iasa la vot sau alte motivatii.

  • Bucifal spune:

    Ideal ar fi ca cei 4 milioane sa plece din tara.Sa ramana tiganii si bugetarii fara pensii.Da,bugetarii au un fel de pensie cand o freaca 8 ore la servici,culmea este ca primesc si alta pensie dupa ce au fost toata viata lor pensionari cu servici.Are dreptate Radu,chiar nu mai este nimic de facut,sunt un idiot ca platesc de 20 de ani taxe si impozite…..imi merit soarta

    • Cosmin spune:

      cum ar fi sa plece toti din tara, la cei care muncesc ma refer :)))
      si sa ramana doar parazitii, ei intre ei, ce misto ar fi

  • cris spune:

    Scrii bine si articole sociale. Bravo.Parca ajunge cu bagarea pulii si strivit de coaie.
    Nu-ti face nici dracu nimic,nu inca.
    Pentru dobitocii care cred ca-n ro e acceptabil….spanzurati-va.Afara,oriunde,e mai rau decat pentru lenesi si prosti ! Sunt cateva milioane care dau cu sapa p-afara,si se descurca.Dar muncesc. Doispe ore,ori mai mult.Sclavi,dar se poate.Din pacate unii isi fac casa pe malu’ garlii…
    Si ro nu supravietuieste din taxele a patru meleoane.Nu numai.Conteaza mult banii trimisi de capsunari,chiar f mult.Iar pt guvernu’ de hoti,exista fmi…pe urma platesc prostii…adica voi,patriotii de cacao ce nu va parasiti pasunea.

  • lili spune:

    Vorbesti prostii.Nu toti bugetarii pot fi inlocuiti de calculatoare, ai vrea sa fii operat de un calculator?Pensionarii sunt cei care au muncit 35-40 ani, au platit taxe si platesc si acum impozit si CAS daca trece pensia de o suma.Sau trebuie sa dispara ca nu-ti plac tie pensionarii.Si tu vei imbatrini.
    Ti se pare ca munca unei vinzatoare de gogosi e mai importanta decit a unui bugetar?

    • Cosmin spune:

      vanzatoarea aia de gogosi munceste in privat,
      muncind in privat, platesti taxe

      bugetarul doar consuma taxe – adica paraziteaza munca celui din privat

      iar functionarii pot fi foarte usor inlocuiti cu algoritmi
      din moment ce se va elimina hartia, nu va mai fi nevoie niciun functionar pentru a le plimba harti, pentru ca 90% din ceea ce face un functionar e sa plimbe harti, munti de hartii
      altfel munca lui e inutila si irelevanta, chiar mai irelevant decat ceea ce face vanzatoarea de gogosi

      • lili spune:

        Vinzatoarea de gogosi, coafezele si multi altii fac o evaziune fiscala de te minunezi, ai primit bon fiscal de la tot felul de vinzatori de prostii sau meseriasi de tot soiul?Astia cum platesc impozit si cit?

    • Catalin spune:

      Unde ziceai ca lucrezi, mataluta?

  • Emil spune:

    Centaure, de acord cu fondul articolului, dar forma parcă prea aduce cu sloganurile Udrei şi ale ălora ca ea, în ultimii ani.
    P.S. La modul abstract, aşa, mă amuz câteodată închipuindu-mi pe ăştia ca voi, ăştia cu „moarte bugetarilor şi pensionarilor care trăieşte din banii noştri munciţi”, deci îmi închipui nişte Hunger Games (care vor veni cât de curând, da asta e opinia mea). Parcă vă vizualizez în curu gol şi cum o să vă descurcaţi voi atunci….

    • shotaie spune:

      esti gay daca ne vizualizezi in curu gol

      • Emil spune:

        Sugi pula shotaie, tu ori faci pe-a prostul ori chiar eşti tâmpit şi nu înţelegi fraze elementare. Hotărăşte-te.

  • Coco spune:

    acum e un tampit care vrea ca fiecare dintre noi sa dam cate un euro anual, ca sa repatrieze cadavrele.
    pai, daca te duci sa muncesti sau in vacanta, ai asigurare de repatriere hoit, iar daca te duci la ciordit, ce treaba avem noi cu satra ta?

    cu un euro/persoana anual, s-ar putea plati scheme de tratament inca nedecontate de cas pentru boli cronice incurabile la copii.

    dar copiii nu voteaza, iar parintii lor disperati sunt dezinteresati. satra…. are chiar si mai multe buletine

  • Zoltov spune:

    Chiombi, ma amuza tare imaginatia ta. Dar persisti in continuare in retardism acut, motiv pentru care nu-mi mai racesc gura de pomana cu tine. Esti un caz pierdut „fratica”…

    • geox spune:

      nu ma, tre’ sa faci semantica, inteleg io ce vrei tu sa spui. da’ nu cred ca se incadreaza la art. 368. una e sa spui pe facebook: „in ziua x sa ne strangem in numar cat mai mare, aducei cu voi benzina si bichete si haideti sa dam foc parlamentului” . si alta e sa spui „dati-le foc, da-i dracu’ de parlamentari.”

  • radu spune:

    Am ajuns la acest blog(?) sait(?) din întîmplare și văd că e populat de cretini nesimțiți din neamul lui Capitalism pe pîine. Adică să nu plătești taxe, să îi lași pe amărîți să crape și să rînjești de fericire cînd e cîte o nenorocire. Ăsta e autorul. Iar dintre comentatori, celor ca Adela sau Moartea în vacanță le doresc să le ia foc casa, (și să nu fie despăgubiti de stat, că statu e oț) să nu vină pompierii să stingă focul (că pompierii îs niște bugetari), să le dea în cap un haiduc și să ia banii (polițștii și ei îs bugetari), să își rupă o mînă și să nu aibă cine să îi vindece (că i-au furat haiducii banii ăia la care se închină). Doamne, din ce găuri ați ieșit? Salutări, Seth. Tu ești mai normal, te râzi de dracii ăștiia?

    • apoca spune:

      Ce frumos spui tu da’ din pacate nu e asa … cand zici politie eu mai gandesc la aia care dau ture cat timp iti iei bataie si dupa vin si-ti cer buletinul, cand zici pompieri eu ma gandesc la aia care vin la 3 ore dupa ce ti-a ars deja casa si fac muci cu furtunu si ce scapase de foc, cand zici spitale eu ma gandesc la alea din care pleci mai bolnav decat ai intrat …. or fi si cum zici tu, da’ sigur sunt si cum zic eu

      Si atat timp cand nu am un sistem de control prin care eu ca datator de bani sa simt ca primesc ceva de banii aia, predictibil si de calitate pe ce sa-i dau. Nicaieri in nici un alt loc nu dai bani fara sa fii sigur ce primesti, mai putin la stat.

  • V spune:

    Pitici, nu cred ca esti asa de prost pe cit reiese din articol.
    Adica ar trebui sa ma supar ca exista pensionari (natalitate negativas etc)cind 6-8/10 din banii colectati de la mine sunt furati de politicieni?
    Nu cred ca esti atit de prosti incit sa crezi ce spui.

    • Radu Post author spune:

      nu nu, e o problema de perspectiva.am sa iti explic pe indelete de ce esti idiot notoriu.

      ar trebui sa te superi ca politicienii care fura sunt sustinuti in functii de pensionari care-i voteaza pentru o lingura de ciorba. fara pensionari politicienii n-ar putea sa fure. pensionar nu inseamna doar nea caisa care are 70 de ani si a muncit. pensionar e si nea georgel de 40 de ani care a dat o oaie spaga sa aiba pensie de handicap si sa nu mai munceasca pe banii statului.

      si de-aia esti idiot notoriu. ca nu intelegi chestia simpla de mai sus pe care a inteles-o toata lumea din text in afara de tine.
      dar stai! asta nu e tot! asta te face doar imbecil. idiot notoriu esti ca pe langa ca nu ai inteles chestia asta simpla, relatia dintre pensionarul parazit si politician, vii sa si faci pizda mare la mine ca esti prea prost si n-ai inteles. de fapt e vina mea, eu sunt prostul, ca tu n-ai inteles.

      de-aia esti oligofren rupt in cur in pula mea, ca nu intelegi ceva si aparent asta ma face pe mine prost. in nici un caz pe tine.

      • chiombi spune:

        nu e singur. mai sunt niste necajiti pe aici care cred ca „bugetarii” de care zici tu ca stau si joaca solitaire toata ziua pe banii statului sunt pompierii sau medicii.

        si pentru ca ei fac confuzia asta, isi iau cacatul de la gura si il arunca si ei in cine gasesc.
        ca i-a pacalit ponta si base ca: statul ori da la toata lumea si nu mai munceste nimeni (iliescu), ori taie de la toti si cine a muncit o viata nu mai ia pensie pentru ca „de dreapta” (base).

        si uite asa, astia sunt retarzii care se bucura la guvernari de „centru”. adica taxe mari „de stanga” si servicii de la stat putine si de cacat „de dreapta”. si cand cineva intreaba „banii mei, unde sunt banii mei, vreau ceva de ei”, ala e un terorist care instiga la fapte penale. ca e penal sa gandesti, atat timp cat antena3 si labe1 iti portioneaza realitatea in doua felii de cacat. nu mai e loc de intrebari. intrebarile devin neobisnuite. neobisnuitul devine tabu, apoi nepermis.
        pentru ca prosti.

      • Cosmin spune:

        De curios as vrea sa iti pun o intrebare.
        Tu ce taxe platesti pentru donatiile de pe site. Chiar am donat 1 euro pe paypal ,doar ca sa vad unde se duc banii. Si nu vad sa imi apara vre-o firma sau PFA.

        • Radu Post author spune:

          a. ma bucur ca m-ai intrebat. taxele le platesc prin sistemul nute. prin sistemul nute fute pe tine grija ce si unde dau io bani.

  • darthedd77 spune:

    cand o sa ma mai intrebe cineva de ce am plecat si daca ma mai intorc, o sa dau link la postu’ asta

  • Mircea Cool spune:

    Felicitari. Foarte tari articolele. Citesc de multa vreme aici, dar evit sa citesc si coment-urile ca ma enervez de fiecare data. Dupa ce termin articolul de citit parca schimb canalul tv de pe RTL sau DeutscheWele pe CancanTV sau FavoritTV. Numai comment-uri idioate. Articolele sunt citite de toti cretinii care nu inteleg nimic, dar ei comenteaza frate, ca si cand parerea lor conteaza. Cata imbecilitate poate exista in natia asta, nu-mi vine sa cred.

    • Radu Post author spune:

      nu judeca cititorii dupa comentatori. comentatorii sunt sub 1%. si trebuie sa fii putin tampit sa simti nevoia sa iti dai cu parerea mereu legat de parerea cuiva. sa judeci cititorii dupa comentatori e ca si cum ai judeca cetatenii dupa aia care urla pe strada. trebuie sa fii putin tampit sa urli pe strada in primul rand.

  • Mircea Cool spune:

    Bravo inca o data. Eu sunt de parere ca acest blog nu se adreseaza celor 90% din cei care comenteaza aici. Este din alta liga, alta categorie, este pentru alt gen de oameni. Si pana la urma eu personal nu am gasit nici un articol la care as fi putut comenta. Sunt atat de bine scrise si de complete incat nu necesita comentarii. Punct.

  • dutzareputza spune:

    Poate nu te intereseaza subiectul acesta atat de controversat despre TAXA DE INMATRICULARE(taxa de mediu,taxa de poluare,etc.)dar as fi interesat care ti-e punctul de vedere!

Adaugă un comentariu