Optimismul strică societatea

În urma ultimului articol, în care am spus, fără să explic prea tare, de ce votul cu Monica Macovei e o labă tristă de băgare în seamă. Mulți naivi au fost supărați.

CĂ DOM’LE, MĂCAR EI FAC CEVA!

Fix asta e marea țeapă a democrației corupte/prost implementate. Că îți lasă impresia că, la fel ca într-o democrație normală, să fii împotriva curentului în interiorul sistemului schimbă ceva. Că dacă votezi împotriva răului cel mare, chit că răul cel mare câștigă, tu faci ceva.

Că transmiți un mesaj. Că pui niște lucruri pe un drum spre bine. Chit că ce ai votat tu nu a câștigat. Chit că cauza pentru care ai ieșit tu cu pancarta în mână să țipi la Universitate a fost ignorată, tu ai făcut niște oameni să o conștientizeze.

Nimic mai fals. E doar sistemul cutia cu plângeri.

Știți voi. Ai un restaurant de căcat. Nimănui nu-i place mâncarea. Dar ca să nu să intre lumea peste tine în bucătărie și să țipe la tine, pui o cutie mare în care lumea își poate scrie nemulțumirile. Și ei scriu acolo zeloși și pleacă convinși că au făcut ceva ca să se schimbe situația. Au scris acolo că sunt nemulțumiți! Încet-încet lucrurile o să se schimbe, că ei sunt mulți și nemulțumiți.

Un căcat. Tu le bagi în continuare pula prin farfurie și din când în când golești cutia cu plângeri direct în ghenă.

Ei, proștii, au impresia că cutia aia e acolo ca să-i ajute pe ei. Că tu vrei să le rezolvi într-un fel nemulțumirile și că ai pus-o acolo ca să le dai oportunitatea să se facă auziți.

De fapt cutia e acolo să te ajute pe tine. Să le dai impresia proștilor că pot schimba ceva respectând regulile impuse de tine. Până la urmă naivii proști mai mult vor să se simtă bine cu ei înșiși că sunt oameni buni care vor să schimbe lumea în bine. Aparența că au făcut ceva, au pus plângerea în cutie e de ajuns să nu intre peste tine în bucătărie și să-ți rupă oasele.

Exact așa e votul cu monica macovei sau oricine altcineva reușește să îmbrace haina asta, de bine fără șanse care trebuie promovat ca idee, chit că nu câștigă.

Asta e protestatul în stradă, votatul cu un candidat care nu are șanse, depusul de petiții și alte labe triste demonstrative care nu fac nimic. E cutia aia cu plângeri pe care democrația coruptă o mai golește la ghenă din când în când, după care se întoarce la a face treaba prost, cum vrea ea.

Și dacă pleci de la restaurant fără să depui o plângere la cutie, proștii încep să țipe la tine. CUM ADICĂ SĂ NU DEPUI O PLÂNGERE, PĂI EȘTI MULȚUMIT CU MÂNCAREA?

Nu. Nu sunt. Sunt doar convins că de cutia aia nu-i pasă nimănui din bucătărie și e o pierdere de timp.

Vrei să faci ceva bine pentru țară? Vrei realmente să faci ceva, nu doar să te păcălești că faci ceva? Mergi la cel mai apropiat politician corupt și bagă-i un cuțit în glandă. Prea hardcore pentru tine? Atunci stai în pula mea în banca ta, nu încerca să-mi scoți mie ochii că ești un cetățean mai responsabil decât mine.

Doar pentru că depui plângeri în cutia în care nu se uită nimeni.

***

Comentarii (112)

    • Jane Făe spune:

      Păi, ce, a negat cineva asta?!

  • Andrei spune:

    Dar daca un alt restaurant iti ia cutia plina cu plangeri si citeste ce face restaurantul tau gresit, isi pot imbunatatii serviciile si fura clientela. Salut.

    • Radu Post author spune:

      dap. haideti cu totii in alt restaurant. ca tot zice lumea ca nu vin cu solutii. e singura.

      • Black Stoned spune:

        emigrare sau degenerare, ca in blade runner

      • Dumitru Marius spune:

        Restaurant = tara.
        Alt restaurant = alta tara.
        Hai la biroul de emigrari!

      • hahaha spune:

        :-)))))))))
        Dezavuez

        Cutit de plicuri e bun?

        P.S. macovei e coruptă lu bas, sustinuta de el, securista susținătoare de ceaușescu.

      • miki spune:

        se cunoaste ca esti nou pe aici! mai plimb-o si pisa-te peste toti nu in aceeasi monica macovei de 3 ori la rand

      • Andrei spune:

        Poti sa continui sa fii defensiv pe o tema pe care nu ai dreptate sau poti sa te faci mic si sa taci din gura…

        • Radu Post author spune:

          nu-s defensiv talambule. vorbesc serios. poti sa pleci in alta tara si sa iti fie bine acum sau poti sa stai sa te chinui aici si sa nu-ti fie sigur bine nici tie, nici copiilor tai, dar poate, cu putin noroc, sa fie bine copiilor copiilor tai.

          mi se pare ca alegerea e evidenta.

          • A spune:

            Atunci tu de ce nu pleci?

          • Radu Post author spune:

            vrei sa pornesc gps-u sa vezi unde sunt ?

          • laura spune:

            De acord!

  • Ciprian spune:

    Te învârți în jurul cozii degeaba :)
    Adică ți-am lăsat comment și la articolul de dinainte, încercând să-ți explic că există (și) un plan pe termen lung, sau cel puțin așa cred eu momentan.

    Planul ăla ar fi să se facă partid după chipul și asemănarea Monicăi Macovei: adică cu reguli, criterii și alte bla-bla-uri din astea care chiar ar conta. Ce se întâmplă acum – pe lângă șansa de a pune un președinte ok (că există și șansa asta chiar dacă tu nu vrei să crezi că există) – este că se construiește platforma politică (care-s principiile, care-s proiectele) și rețeaua de susținători care se poate transforma în infrastructură de partid. Acest partid va avea din start votanții Monicăi Macovei, deci va prinde câteva locuri de consilier și va intra în Parlament.

    Desigur, nu se va da țara peste cap în următorii trei ani – cum pare că ai vrea tu ca să poți considera că „se schimbă ceva”, dar un partid nou (făcut în aceste condiții) cu 10 – 15 % în Parlament în 2016 mai că sună a motiv de a fi optimist…

    • Dumitru Marius spune:

      OK, mie mi se pare ca asta seamana cu gay parade: se face de cativa ani, are din ce in ce mai multi sustinatori, dar comunitatea homosexuala din Romania tot o chestie necunoscuta, lugubra si stranie ramane, oricat de mult s-ar stradui unii sa o promoveze si sa ii sustina drepturile. Asa si cu Monica Macovei, ba chiar in politica e si mai rau, deoarece dezinteresul popular e foarte mare; nimeni nu prea mai da doi bani pe ea (politica), poate doar bosorogii, e lipsita de sens, se stie cine activeaza pe acolo si ce vrea sa faca, asa ca nu ii mai dam multa atentie (din pacate). Macar la gay parade te uiti 2 minute, ca e iesita din comun.

    • hahaha spune:

      Sa mi vad pula n chipu si asemănarea ei cu planu pulii pe termen lung.

      N avem tara dupa planul lui basescu si asemănarea lui??? Nu ne a ajuns???

      • hahaha spune:

        Votăm in pula mea toti invalizii.

    • Radu Post author spune:

      un partid care sa interzica avorturile? pai te-ar da afara din tara, ba

    • Cristian spune:

      Ce nu vrei tu sa intelegi este ca aproape jumatate din tara asta este alcatuita din oameni care vor nu vor mananca o paine pe care o da statul. Ca e pensie, ajutor de stat acasa si facut copii viirori analfabeti sau salariu conteaza mai putin, ideea este ca ei nu vor ca situatia sa se schimbe. Problema este ca indivizii astia merg la vot, toti, de fiecare data ca un ceas elvetian si-i voteaza in principiu pe cei care le promit ca vor manca de acum inainte o paine jumate, chiar daca nici ei nu cred ca se va intampla asta, dar spera ca macar o sa fie o paine si un sfert. (chiar si base in al doilea mandat a facut la fel). Cei votati de aceasta masa larga populara nu vor nici ei ca marea masa pe care stau confortabil sa se reduca. Si de aici rezulta scoli de cacat, legi de cacat, birocratie cat cuprinde.
      Sa-ti dau un exemplu. Romania a cheltuit tot atat cat vehiculeaza astia in dosarul cu Microsoft pentru sistemele de baze de date care ar fi trebuit sa aduca o productivitate uimitoare functionarilor si deci sa ramana 2 in loc de 20. Ce-au facut atunci ca sa nu cumva sa ramana fara posturi? Au facut sute de sisteme de baze de date care nu primesc si nu comunica mai departe una cu alta si in concluzie au nevoie tot de 20 de oameni in loc de 2 dar pe care s-au cheltuit jde’miliarde de euro.

      Singura solutie este sa nu mai aiba de unde iar pentru asta cred ca o greva fiscala generalizata este singura solutie. Nu pot aresta cateva milioane de oameni ca n-au unde sa-i bage.

  • mihai spune:

    daca votezi in plm validezi o sarada dovedita peste tot in lume ca irelevanta. nu votezi ca lucrurile sa se schimbe, votezi ca lucrurile sa ramana la fel; e ca si cum ai vrea sa ajungi pe luna, dar in fiecare an ai incerca sa faci asta cu un avion cu elice. Cand plm o sa fie clar ca nu e posibil si sa incepem sa aducem discutia ca poate nascocim si altceva, nu e doar alb si negru, stanga dreapta, comunisti, capitalisti. Da’ e sfiala aia ca daca aduci vorba de asta te ostracizeaza lumea. Daca ai coaie cu adevarat, ia-le in mana si asuma-ti dusu discutiei in zone relevante, nu aceeasi frectie cu premise preindustriale.

  • jimerini spune:

    Nu e, e cum ai avea un restaurant (dristor) care face mancare din ce in ce mai de cacat si lumea, la inceput mai putina, peste ceva rimp mai multa, s-ar duce sa manance in alta parte. Unii la calif, altii la dines, altii la fru fru, deci un timp tot ai fi prumul, dar cu 36% clienti, nu ca pana acum, cu 80%. Si cand aia or sa manance de la toate alea 4, la un moment dat unul din ele o sa faca 48% si se pisa pe tine.

  • Hristos spune:

    Si totusi: „It does not take a majority to prevail … but rather an irate, tireless minority, keen on setting brushfires of freedom in the minds of men.”, ba pula!

    Oricum esti un troll si defapt tu vrei sa iasa Monica Macovei presedinte, ca mno, orice publicitate ii publicitate.

  • Ilie Pandemie spune:

    Si solutia ta care e? Huliganism, sa vopsesti corturile cu puli si sa iti boicotezi votul, sa iesi violent in strada sa te calce Mitica Jandarmul pe cap. Daca e cineva naiv, tu esti ala, Radu. Speram sa-ti folosesti picul de notorietate care-l ai sa inveti si tu pe astia mici ce e bine de facut, ca de aiurisme anarhice am tot auzit eu. Esti penibil.

    • cata spune:

      Tu meriti mai multe priviri pe comentariul tau,poate chiar si un raspuns.

    • Vlad spune:

      *pe care-l ai

    • Fata cu cadelnita spune:

      esti bou. pe langa faptul ca traduce pentru toti fraieri cam ce se intampla pe aci are si bunul simt sa isi stie limitele (de cele mai multe ori). are notorietatea aia (mai mult decat un pic) tocmai din acest motiv. si ce e bine de facut? eu in locul unora nu m-as mai impuia..in tara asta. apoi, ce e bine de facut e plecatu din tara care aveti posibilitati, care puteti si care nu aveti ce munci aci. in aceasta categorie nu intra si aceia legati spiritual de pamantu lu bunica-sa, a lu soacra-sa sau mai stiu eu ce convingeri de neam, ca fiecare are filosofia lui de viata. restu, plangaciosii, nemultumitii, plecati care cum puteti. asta e de facut.

      • Ilie Pandemie spune:

        Da, raspuns tipic de pizda: fugi in alta parte. Asta e „solutia”.

        Nici nu trebuia sa ma astept la mai mult. Acu tot trepanatu are acces la net. Vine pe un site, vede ca unul se isterizeaza impotent, da un like si scuipa pe absolut oricine nu e de acord. Poate ar trebui sa facem si noi ca ucrainienii: sa ne distrugem orasele batandu-ne cu armata, sa ne acapareze niste oligarhi care sa plateasca mercenari, sa vina apoi oricine are chef sa-si ia o bucata din tara asta. Dar nu tu, tu du-te-n alta tara. Fii sclavul strainilor. Suge-le pula si poate intr-o zi te primesc si ei in clubul lor.

        • Dumitru Marius spune:

          Auzi, da’ solutia ta care e? Ca eu cred ca avem nevoie sa lovim rock-bottom, sa ne dam cu capu’ tare de el, si dupa aia the only way is up. Da, stiu, folosesc multe expresii frantuzesti, da’ mi se par relevante.

          1. Daca ma duc sa votez corect, nu am cu cine, ca toti sunt o apa si-un pamant.

          2. Daca imi anulez votul, stiu ca nu sunt multi ca mine, asa ca ce ii opreste pe cei din comisia de votare sau mai stiu eu cine sa imi arunce buletinul meu anulat la gunoi (recte sa ii dea foc, sa nu ramana urme) si sa bage in locul lui unul stampilat deja cu cine vor ei? Ca semnatura mea pe listele electorale exista, nu?

          3. Daca nu ma duc la vot, nu semnez nimic, da’ nici nu pot fi ei opriti sa semneze in locul meu si sa faca acelasi lucru ca la pct. 2. Si sa nu-mi spui ca, vezi doamne, ai stickerul ala pe buletinul de vot. Se poate pretexta ca a fost dezlipit, ca s-a dezlipit singur, motivatii se gasesc.

          Daca se vrea fraudare, se va face fraudare. Ce incredere sa mai am intr-un asemenea sistem politic? O reprezentanta a guvernului american pe langa Parlamentul European spunea zilele trecute pentru Romania Libera ca, desi felicita statele est-europene pentru detronarea comunismului si daramarea Cortinei de Fier, institutiile statului au ramas, din pacate, tributare comunismului, lucru foarte deficitar acelor tari. Societatea civila a facut acele revolutii, nu institutiile statului. Ele se complac in aceleasi rahaturi auto-stimulatoare. Atunci nu-mi ramane decat sa fur si eu cat pot in tara asta, sa imi asigur bunastarea mie si familiei mele, ca de plecat in afara nu ma lasa inima. Amin!

        • Fata cu cadelnita spune:

          si tu pentru cine te sacrifici, ma? hai sa iti zic o treaba. omu intai e ocupat la individualitate, dupa aia la societate. adicatelea, un om normal la cap isi ocupa timpu sa isi faca o familie, nu se poate intr-un loc, se duce in alt loc. e vorba de specie, nu de tara. esti dereglat la cap tu, prietene. crezi ca daca ma duc aici intr-o piata publica sau ma infig pe-o cruce sau orice altceva impresionez pe cineva? oricum, nu as misca un deget pentru tara asta. si mai sunt oameni ca mine multi. freelancerii aia care produc o caruta de bani pa net si ii cheltuiesc in romania, isi cumpara toale si mancare de aici. intr-o tara jegoasa care nu ofera nimic inapoi. tinerii nu au cu cine sa voteze si de ce ar face-o. mi se par mai avantajati si mai sanatosi la cap locuitorii pamanturilor de la tara, desi isi saraci, dar poate sistemul lor de valori nu e sistemul tau de valori sau al meu si nici nu conteaza.

          una case se isterizeaza anorgasmic ma semnez si io. lol.

        • Tudor spune:

          Coaie, tu iti dai seama cat de penibil esti? Exemplu recent: individul care a luat premiul nobel in chimie. Ala a plecat din ro de bine ce ii era si a ajuns sclav la nemti, nu? L-au sclavagit aia de a luat nobelul.

        • liru crocodilu' spune:

          @Ilie Pandemie Imi place asta cu trepanatu’! Sunt de acord cu Radu pentru ca descrie situatia de fapt (si nu numai din Romania), DAR si cu tine. Nu cred ca solutia e sa facem ca ucrainenii (adica sa ne batem joc de noi) dar nici sa „fugim ca nu se mai poate in Romania” ca si cum altii au intotdeauna solutii salvatoare pe care le ascund de noi si asta ne indreptateste sa locuim in tara lor (dar votam si la alegerile din Romania!).

    • Fata cu cadelnita spune:

      a. si stropit cu cacat de caine dizolvat in apa si bagat in pistoale de jucarie toate afisele cu toti candidatii. nu mi se pare huliganism. huliganismu e in partea ailalta. boule.

  • fanulumocanu spune:

    bos, clasa politica suntem noi. n-avem cum sa ne bagam un cutit in gat ca ne doare. eficienta maxima e doar amenintarea parnaii, care se intampla in anii astia. cand vom ajunge in functii, intr-o mana ai parnaie 5 ani si in cealalta niste case si niste vacante. faci mai greu trocul.

  • Constantin spune:

    În sfârşit spune cineva lucrurilor pe nume… Asta în timp ce marii deontologi şi aşa-zis analişti, compromişi grotesc după ce au susţinut tot felul de politicieni dovediţi a fi fără deosebire de culoare adevăraţi lupi la stână, îi dau înainte, bla-bla, dreptul la vot cucerit în decembrie, doar prin vot funcţionează democraţia etc. Aştia care susţin aşa ceva, ori au propria agendă, ori au trăit în ultimii 25 de ani ca Robinson, izolaţi pe o insulă pustie. În primul rând că la noi nu e democraţie, ci cleptocraţie, în cea mai bună tradiţie latino-americană. Pe oricine ai vota, e candidatul mafiei, că altfel n-ar ajunge nici să-şi anunţe candidatura, necum să mai şi participe la vreun fel de scrutin. De altfel, erau alegeri şi înainte de 89, cu 2 sau chiar trei candidaţi pe liste, dar toţi reprezentau Frontul Democraţiei şi Unităţii Socialiste. Ştregeţi FDUS şi puneţi în loc Cosa Nostra, e tot aia. După poveşti gen RMGC, Microsoft şi atîtea altele, e clar că banul n-are, nu numai miros, dar nici culoare politică. De nici un fel.

  • Radu spune:

    Eu zic asa: Macovei, si daca nici asta nu merge, si nu merge, glanda. Deal?

  • io spune:

    ok, cate glande de politicieni corupti ai pe raft?

  • beiusan spune:

    Ca ipoteză alternativă, n-ar putea sa fie marea ţeapă a democraţie corupte şi prost implementate ideea ca nimeni nu verifică ce scrii tu pe bilet? Conform BEC, au votat în 2009 58,02%. Vreo 40% au stat pe bancă si 2% s-au luat după Burcea, au desenat o pulă pe buletin si au scris sub ea PULA. Ăia 40% n-au fost maipulaţi să voteze într-un fel sau altul, hai să-i manipulăm.
    Există suficienti oameni care pot sa face ceva si nu fac. Sunt din ei care nu bagă un bilet în cutie pentru că nu ştiu să scrie, dar asta nu e important, că nu-ţi trebuie o majoritate să schimbi ceva în bine, îţi trebuie o minoritate ce ştie ce e bine şi le zice la alţii să înţeleagă (şi dacă nu înţeleg nu-i nimic, important e să facă ce vrei tu).
    Tie de exemplu îţi plac dacii, lui Vadim îi plac dacii. Presupunem că el cel mai frumos lucru pe care îl poate păţi România. Te citeşte lume, îl poţi promova. Ai un prieten, mă-sa e curvă, vorbeşti să facă fără prezervativ doar la cine vrea Vadim.
    Nu trebuie mers ostentativ din uşă în uşă dacă eşti un om pe care îl ştiu doar rudele şi colegii de clasă. Mai ai un prieten care e ratat ca tine, el are pe altul de care îi e ruşine să îţi zică. Faci ca şi cu găleata cu gheaţă, nu contează că nu ştiu care e treaba cu Vadim, şă şi-l toarne în cap e tot ce contează, că o să le fie bine după.
    Poate e aşa.

  • geox spune:

    cutia cu plangeri e o idee imbecila. a vota cu monica macovei, e o idee PENTRU imbecili.

  • Cosmin spune:

    TE ROG SPUNE-MI:

    a) CU CINE SA VOTEZ;
    b) DACA SA VOTEZ.

    • Radu Post author spune:

      a. nu
      b. nu

      • shab spune:

        De fapt, o varianta mai buna ar fi sa mearga in turul 1, sa voteze cu singurul candidat care mai inspira incredere, chiar daca are sanse mici, si sa stea acasa in turul 2, cand raman doar hotul mare si hotul ceva mai mic. E ca la loto, daca ti-ar da cineva un bilet gratuit. Ai sanse mici, dar nu te costa nimic.

  • Dănuț spune:

    Oare ce gândește Monica? Votez și plâng. Votez.

  • geo spune:

    “If voting made any difference they wouldn’t let us do it.” Mark Twain.
    De ce sa dau un vot (palma pusa) pentru unu politician?
    Iliescu, Constantinescu, Basescu. Numele astea va spun ceva, sunteti fericiti?
    Sa ramana doar cinci procente de votanti, si, cand o sa fie naspa, putem sa ii rupem pe aia pe genunchi.

  • Bucifal spune:

    Cine ramane in tara e un bou.Eu inca sunt un bou dar sper sa ma tirez.Unica salvare din tigania asta numita rromania este emigrarea.M am saturat sa tin in carca 588 de parlamentari,4mil de ciori si 5 de asistati sociali.Imi bag picioarele bah,ajunge!!

    • Ilie Pandemie spune:

      Toti ganditi la fel. O natiune de imbecili impotenti. Du-te si fa-ti pizda sa fii futut altundeva, ca n-ai pula de tara asta.

      • Bo$$ spune:

        Una e sa fi violat pe 2000-3000 de ron si alte e sa fi violat pe 2000-3000 de euro.. :)

      • Quetzalcoatl spune:

        Păzea! Avem printre noi un patriot înflăcărat, un român adevărat, legat sufleteşte de meleagurile mioritice. Păi cum măi Ilie, să te gândeşti tu vreodată să pleci in altă tară? Să laşi în urmă dulcea Românie? Să nu mai poţi să te îndopi cu praz? Să nu mai poţi să-ţi fuţi oile în cur?

        • Bucifal spune:

          Ilie merita sa ramana aici.Sa munceasca pe 300 euroi.Zilele trecute vorbeam cu un tip din Portugalia,el nu ma credea ca salariu minim aici e de vreo 200 euro dar preturile sunt cam la fel ca in Portugalia…..la ei salariu minim e de 600 euro si lumea face gat ca e prea putin…..din cauza saraciei poporul asta este obligat sa fure,sa pacaleasca sa fie puturos.Nu poti sa traiesti cu 300 euro,esti obligat sa furi,sa faci ceva.Capusele au supt tot,si aici ma refer la Statul roman ca Stat mafiot.Eu nu votez mafiotii,nu-i legitimez prin votu lor.Nu zic ca afara e lapte si miere,dar aici e chiar crunt

          • Ilie Pandemie spune:

            Ce vina am eu ca sunteti voi retardati si nu puteti sa lucrati pe mai mult de 300 de euro? Va curge din gura, oameni care lucreaza de o viata intreaga se vand pe un covrig uscat. Voi sunteti aia prosti, nu aia care va angajeaza pe nimic.

            Nu, Romania e foarte OK. Politicieni corupti si probleme sunt peste tot. Diferenta e in imagine.

          • ejkmproszd spune:

            bucifal, anti o pitta Matter. (I’m writing on a tablet and that’s what it reCOgnized.) So you don’t like waiting in line, and to avoid that, you are prepared to wait in line for a visa, and smell different people whose only qualification is not being Romanian. Marsh afara, Ro is better off w/o you.

        • Ilie Pandemie spune:

          Nu are nici in clin nici in maneca cu patriotismul, amice. E vorba de puterea de supravietuire. Eu tot ce vad aici sunt niste fraieri care se vaicaresc ca de ce sunt fraieri. Poti s-o duci bine si-n Romania, sectorul privat merge bine, sunt destui oameni care nu au durerile unor toparlani fara coaie care se plang ca tarfele.

          Eu stiu ca sunteti niste scursori care aderati la idei de scursori si va mangaiati unul pe altul, la fel cum fiecare cacat cu ochi are acel confirmation bias, dar o sa va prezint acest unghi doar ca sa ma amuz cum va mai isterizati inca o data:

          Orice om are momente proaste in viata. Rezolvarea sanatoasa dpdv psihic a lor inseamna sa gaseasca carentele in propriul behavior, sa se adapteze, si sa treaca mai departe ca sa poata avea succes in acel environment. Problema apare in momentul in care nu gaseste solutionarea corecta in redresarea carentelor. Asta poate aparea in momentul in care considera ca de fapt el nu e cu nimic defect, ca el e omul perfect si de fapt sistemul este de vina. El e o victima. Si se victimizeaza si nu creste, nu se adapteaza, nu ajunge nicaieri. Se plange ca o pizda si e futut in cur pe 300 de euro. Nu, frate, LUMEA E O JUNGLA. Oriunde te duci, o sa dai de muisti si mui. N-o sa-ti puna nimeni covor rosu in alta tara. Sunt conditii si conditii, dar daca unde esti, unde ai limba nativa ca avantaj, unde ai cunostinte si relatii, nu esti in stare sa iti faci un trai cel putin decent, sansele sa fii un geniu pustiu nerecunoscut in habitatul tau natural sunt destul de mici.

          Nu va luati dupa Radu. Radu nu crede nici jumate din ce spune. El doar isi proiecteaza un personaj victimizat cu care voi va identificati. El din asta face bani. Din asta traieste, din asta face publicitate. Il vezi dandu-se cu curul de pamant ca e naspa Romania, dar n-o sa plece in veci de aici. Pentru ca ii e bine aici. Pentru ca are fraieri ca voi care ii dati click. Pentru ca si el de fapt e un adaptat, care s-a adaptat vanzand fix aceeasi mizerie pe care o vinde si Mircea Badea: hai sa ne plangem de tara la niste fraieri, in vreme ce in culise ne mangaiem cu banii pe sfarcuri de cat de bine o ducem.

          Iar voi sunteti prostii lui.

          • Bucifal spune:

            Ilie daca tie iti place sa traiesti in mizerie,printre ciori si nesimtiti este problema ta.Chiar daca esti „realizat”in rrromania tot in acelasi rahat stai cu toti borfasii astia.M-am saturat sa fac 4 ore cu masina pe DN1 pana la Predeal ca este aglomeratie si nu avem autostrada,m am saturat sa merg cu trenu s isa stau cu toti jegosii langa mine,m am saturat sa ma FURE Statul asta mafiot!Degeaba ai 10000 euro pe luna,tot te musca un maidanez ceva.Asa ca ramai tu aici si lasa ne pe noi astia „inadaptatii”sa ne tiram .PS-ai dreptate,nimeni nu te asteapta cu bratele deschise acolo dar de ce dracu au plecat vreo 3-4 mil de romani?se duc la mai rau?nu cred

          • Dariusz spune:

            Amin !
            Mare dreptate ai, Ilie Pandemie (o fi Ebola ? )

          • Ilie Pandemie spune:

            Bucifal, crezi ca in America nu sunt ciori si nesimtiti? Acolo nu-i fura statul? Si totusi era visul umed al multor pizde sa zboare acolo, sa traiasca visul american.

            Da, au plecat 4 milioane de romani. Multi o duc bine, adica au o casa, au un job, au o masina. Lucruri care le puteau avea si in Romania. Stii care-i povestea lor? Au plecat, au ajuns in locul nou, au dus-o rau, s-au adaptat, au supravietuit. Adica, s-au dus din locul in care se credeau victimizati intr-un alt loc unde sa nu mai aiba scuza aia, ca sa se poata adapta si sa le creasca si lor coaie. Eu doar zic ca nu trebuie sa pleci din Romania ca sa-ti dai seama ca esti varza si ca trebuie sa te adaptezi si sa devii mai puternic. Daca te duce neuronul suficient, iti dai seama de asta inainte ca sa depui efort suplimentar sa inveti o limba noua. Dar doar trebuie sa nu cazi in plasa victimizarii intai, pentru ca ala e adevaratul dusman al progresului tau.

          • not_here spune:

            Nea Ebola, acri rau strugurii emigrarii, nu?

          • Dumitru Marius spune:

            La treaba de la final Nea Ilie are dreptate: toti oamenii publici sau, ma rog, majoritatea lor, traiesc bine din injurarea sistemului.

          • LOKO spune:

            Aproape corect Ilie! Omiti, cu buna stiinta cred, sa ne spui ce sa facem atunci cand nu vrem sa ne adaptam cu orice pret pentru succes. Hai sa-ti dau un exemplu (absurd dar clar) ca sa nu ma intelegi gresit. Daca reteta succesului in Romania are presupune sa fiu canibal probabil ca as prefera sa fiu un lache emigrant. Inlocuieste canibal cu spagar, hot, politician si vezi ce-ti iese. Mai sunt apoi oamenii ce vor sa faca cariera in domenii in care tara asta nu mai reprezinta nimic, cercetare medicala spre exemplu sau chimie, ca tot a adus cineva vorba.
            Dar sunt de acord cu tine ca exista o groaza de maimutoi, incapabili de auto-evaluare ce se considera victime, carora le place sa-si proiecteze responsabilitatile in carca altora.
            Daca nu esti un natarau ce crede in reincarnare, rai sau alt basm de genul asta, atunci realizezi ca suntem datori sa ne traim unica viata cat mai bine posibil, in Romania sau aiurea.

          • Minos spune:

            Tipule, fac pariu ca acu 20 jde ani vindeai ziare taiate pe post de valuta la universitate, si acu din banii aia plus alte bisnitareli ti.ai tras magazin la colt unde vinzi marfa contrafacuta si razi cand fraieresti cate un pensionar. Si ai tupeu sa ne dai lectii morale si de viata.
            Mars in plm ca esti idiot de nu pot concepe. Ai mentalitate de epoca de piatra si creier cat babuinul.
            Habar nu ai de mentalitatea occidentalilor, habar nu ai de mentalitatea oamenilor din tara asta. Nu meriti sa iti explic unde gresesti, esti clar prea prost ca sa intelegi.

          • Alexandra spune:

            Destul de bine punctat. Traiesc intr-o tara din Scandinavia, unde probabil pe termen lung as putea avea beneficii uriase si o mare durere in cot cand vine vorba de societate, ca p-aici toate cica merg de la sine. Dar politica e tot politica, e doar ”imbracata” frumos. Interesele sunt mari, de-aia sunt si salariile si taxele mari. Ca daca le dai bani la fraieri, ii reduci la tacere. Sunt o gramada de nesimtiti si aici, dar sunt altfel, cica sunt ”civilizati”. Fac naveta in fiecare zi cu oameni imputiti si nespalati, de-ai locului. Da, trenuri si autobuzele arata mai bine ca in Romania, dar put la fel. Iar masina e un lux pentru care trebuie sa platesti o nesimtire de taxe. Transportul in comun e ”fancy”, dar te costa de 5 ori mai mult pe luna decat te-ar costa combustibilul pentru masina. Iar cum la masina ajungi greu, cu toate ca ai un salariu peste medie, iti ramane tot deplasatul zilnic langa nespalati. Tot mi se duce juma’ de salariu pe taxe, la fel ca in oricare alta parte. Si e chiar amuzant sa crezi ca jumatatea cealalta e suficienta. Ar fi, probabil, daca nu ai da pe chirie de la 800 de euro in sus pe un apartament, la tara, nu in buricul orasului. Iar preturile alimentelor si calitatea lor nici nu merita discutate, ca de cand sunt aici, singura daca cand am simtit gustul unui fruct a fost asta vara, cand am fost in tara si am mancat caise din caisul din curtea alor mei. Daca vrei cumva la dentist, e mai ieftin sa faci abonament pe cursa de avion si sa mergi undeva in tara, decat sa iti pui plombe aici. Iar cat despre profesionalismul cadrelor medicale, eu una nu am fost impresionata, ba chiar dezamagita de cateva ori.
            In concluzie, eu sigur ma intorc. Caci fiind asa departe, am reusit sa primesc imaginea mai in ansamblu. O tara straina pare asa idilica dupa un concediu de doua saptamani, ca iti vine imediat sa iti faci bagajele. Eh, nu e chiar asa. Viata in strainatate nu e un concediu si nu e usoara. Sa vina altii sa faca bani pe-aici daca vor. Eu una am realizat ca nu despre bani e vorba. Bani poti sa faci oriunde, daca te duce capul. Important e sa realizezi cam de cati bani ai nevoie ca sa duci o viata linistita si, mai mult de-atat, sa definesti ce inseamna ”viata linistita” pentru tine.

            Ar trebui sa nu ne mai victimizam atat si sa ne continuam vietile, cu sau fara Ponta, Macovei si altii. Sistemul nu e perfect nicaieri, iar lumea ar trebui sa nu se mai raporteze la el. Daca esti pe picioarele tale si stii ce ai de facut in viata asta ca sa iti fie bine, fa-o. Zic la fel ca Ilie, mai pe engleza: if you CAN’T make it here, you CAN’T make it anywhere. Poate poti sa faci mai multi bani, dar asta nu te face un om care ”a facut ceva in viata”. Bineinteles, depinde de fiecare in parte. Dar eu cred ca e trist sa te raportezi la munti de bani facuti in alta parte cand definesti faptul ca o duci bine. Sa fiti sanatosi si sa faceti ce vreti voi, unde vreti voi, eu ma intorc acasa.

          • shotaie spune:

            ^Te astept, baby xoxoxo

          • Bucifal spune:

            Alexandra,nu cred ca aia de la tine din Scandinavia put mai rau ca astia din tramvaiul 41 de la noi.Stiu,eu greu fara manele si gratare,tot mai bine este in romanica,ai dreptate.Si aici se duce naibii juma din salariu pe nimic,macar acolo se vede ceva,infrastructura,educatie,asistenta sociala.Te asteptam aici in romania sa ne explici cum faci tu banutu si esti fericita printre ciori,cersetori si maidanezi.Aloha!!!

          • Minos spune:

            Alexandra, ai traiti degeaba in Scandinavia aia daca ai ajuns sa pui egalitate intre Suedia si Romania. Numai comunistul de Iliescu mai vroia sa implementeze modelul economic suedez pe la inceputul anilor 90.
            Nu imi trebuie decat cateva caclule matematice simple ca sa iti demonstrez ca gresesti. Da o sa te lamuresti imediat cum se castiga bani in tara asta

          • Alexandra spune:

            E cu manele si gratare si pe-aici, n-am reusit sa scap de ele, deci nu mi-e dor. Eu nu compar tarile nordice, de fapt tarile din afara in general, cu Romania, am invatat ca asa ceva e imposibil. Doar am incercat sa explic ca pe peste tot in lume supravietuirea inseamna un salariu din care se iau taxe, oameni naspa pe care trebuie sa ii suporti si mentalitati cu care nu poti rezona. Am castigat bani si in Romania, inca din facultate, ca majoritatea oamenilor care isi doresc independenta financiara. Nu din lipsa banilor am plecat, doar mi s-a oferit sansa de a ocupa un post aici. Neconstransa de griji si lipsuri ce m-ar fi fortat sa aleg strainatatea, consider ca am o parere destul de obiectiva despre subiect. Mi-e doar un pic ciuda ca nu vedem faptul ca schimbarea vine din fiecare din noi si ca n-are legatura cu mizeria din politica. E prea putin important ce se intampla la vot, ne luptam cu morile de vant, probabil toti suntem constienti ca jocurile sunt deja facute la nivel inalt.

  • Lake spune:

    Oare exista vreun cretinbouimbecilstupid sinistru care crede ca Macacovei ar face ceva daca se alege sau ca e nitel diferita de ….Ponta sa zicem?

    • Ilie Pandemie spune:

      Multe nu au cum sa se schimbe, e vorba doar de un om, nu de un sistem intreg. Macar DNA nu ajunge pe mana cui nu trebuie, si aia e singura sansa sa mai vedem lucruri senzationale gen Bombo la puscarie.

  • Gigiel spune:

    Tovarase centaur, cu pula de-un metru, tu scrii presa de pamflet.

    Cand ai atacat-o pe Macovei, ai atacat un altfel de oameni care au venit la tine navala de nu ti-ai dat seama ce se intampla.

    Vezi tu, situatia nu este asa neagra pe cat se crede. Supermarketu’ e plin, benzinaria e coada, „pah centru” 4 benzi pe sens pline de masini straine, deci hai sa nu ne mai plangem in pula mea ca pizde timide si nevoiase sunt peste tot.

    Si asta cu plangerile se numeste „feedback”, adica intoarce-o-napoi. Aia care tin cont de cutie se ridica, aia care nu o sug in cur in secolu’ 21, mai ales pe Internet. BTW, cred ca oamenii se cam plang pe aici si sper ca acea cutie a ta nu sta degeaba.

    Am auzit ca ala cu muia la moda e Ponta, mai ales pe FB, isi ia multe like-uri si share-uri ;) Ori nu ti-oi fi luat si tu vreun parandarat, in stil clasic solidar socialist romanesc.

  • dinica spune:

    Care coaiele mele o sustineti pe macovei sa mi le barbieriti cu buzele. Centaurul are dreptate. Muie. Nu ma intereseaza cu cine votati. Sictir

  • a spune:

    Ma doare in cot de cutia de scrisori, dar nu ii arunca nimeni in fata niste oua clocite scarbei de Firea?!

    • chiombi spune:

      cateaua aia latra acum poate-poate prinde si ea ministreasa in guvernul viitor.
      nimeni, nici chiar ea, nu e atat de scarba gratis. mai ales ca sta cu tot familionul in usa puscariei.

  • mihai spune:

    De fapt adevarata non-solutie ar fi sa candidezi. E clar ca n-o sa fi ales, da sansele sa schimbi cu adevarat ceva sunt mult mai mari decat daca votezi cu celalalt candidat, pentru care oricum n-ai garantie ca se tine de promisiuni

  • Habarnam spune:

    Nişte Anthrax în plicul cu reclamaţii ar merge zic eu. Sau plicul mânjit pe dinafară să mergem la sigur. Dar ăla care mi-a dat Anthraxu avea diplomă de Spiru şi mi-am luat ţeapă.

    Ştie vreunu o cultură bună de Anthrax nemodificat genetic? Bă vere, nici Anthraxu nu mai e ce-a fost odată…

  • iFold spune:

    Si aia care votati pe Macovei, si aia care votati pe Ponta, si aia care nu votati, sunteti toti la fel.
    In cuvintele unui mare pirat: „Nu e rosu vs albastru ci mov vs tu. Tu pierzi.”

  • Robo spune:

    tu ar trebui sa explici mai intai si de ce consideri ca e necesar ca eu, un individ, SA FAC CEVA PENTRU TARA (vad ca ai inceput sa folosesti fraze sforaitoare).

    sau macar de ce ar trebui sa ma gandesc si la altii, nu doar la mine, atunci cand decid cu cine sa votez.

    ca altfel, scrii si tu doar ca sa ne arati ce harababura e in capul tau.

  • ZaBici spune:

    Is de acord ca linsajul e cea mai directa si buna rezolvare, dar tu nu vezi ca sunt la fel de multe sanse sa se intample asta ca sanse sa iasa Monica Macovei, daca nu chiar mai putine? Ar trebui sa fie mult mai rau ca acum, sa ii doara efectiv pe toti, sa se taraie de azi pe maine sa constientizeze mosii ca cu un kill de faina nu treci anu sa fie o stare generala de „discomfort” sau ar putea sa vina superman cu principii de otel si o moralitate nesanatoasa inclinata spre justitie sa dea cu sniperu si sa mai si scape ca sa poata sa repete. In ambele situatii iti trebuie aceasi stare generala de discomfort, ca superman nu vine cand e nici bine nici rau ci cand striga publicu sau altfel spus cand o sa tina deja toti cu el.
    Si chiar si asa sunt la fel de multe sanse sa nu se intample nimic chiar si cand o sa murim toti de foame, sa fim un al 2-lea Zimbabwe.
    Ideea e, daca tu crezi ca asta e ultima solutie, ar trebui nici sa nu mai aduci in discutie posturi de genu si sa lasi in plm sa se duca totu pe pula, ca altfel si tu faci acelasi lucru te freci la mijloc.
    Faceti in plm un gather pe o ceapa, veniti cu idei, ca o revolutie incepe de la o idee. Pune-ti numa problema, sau pune-ti-va care mai sunteti de aceeasi parere, si in secunda numaru doi o sa ziceti „hai ma ca nu e chiar asa rau”.

  • unu. spune:

    Esti prea cinic, mai exista si oameni destepti, nu esti singur. Si in politica, si patroni de restaurante care citesc sugestile si actioneaza. Nu zic ca sunt multi si nu zic ca e o majoritate. Zic doar ca poti spera la mai bine si poti fi sigur ca DOAR cu o atitudine putin mai pozitiva se va schimba ceva. Nu intr-un an sau doi, in 20, dar sigur nu se va schimba nimic daca toata lumea crede ca e oricum inutil sa incerci ceva.

    Nu imi pasa de Romania, de politica sau de Monica. Cred insa ca gandirea ta in acest caz este foarte limitata si iti jigneste potentialul.

    • Radu Post author spune:

      asa. naivii spun de mine ca-s cinic si ca ei sunt pozitivi. eu spun de ei ca sunt fantezisti si ca eu sunt realist. vedem in 20j de ani cine are dreptate. apropo, si acu 20j de ani erau niste oameni siguri ca in 20j de ani nu o sa mai fie comunistii la putere. aveau atitudine pozitiva si ei.

      • jean spune:

        S-a schimbat ceva de 20j de ani. Nu la nivelul la care ne asteptam poate, dar in plm, au intrat la parnaie o groaza de mafioti.

        Se schimba mai greu lucrurile la noi, dar se poate. De fapt rata de schimbare in bine e proportionala cu cresterea economiei Romaniei, adica un 2% pe an. Iar sa nu mergi la vot doar pt ca esti indecis e cea mai proasta alegere. Iar acum in noiembrie orice om cat de cat inteligent ar vota cu macovei sau johannis. Fie si doar pt ca micul progres de pana acum sa continue.

        • Dumitru Marius spune:

          Io vreau sa vad, peste 3-4 ani, cand iese Becali de la parnaie, cum o sa se comporte: daca nu o sa mai fie nesimtit, ipocrit, daca nu o sa mai dea spaga in stanga si-n dreapta, daca nu o sa mai dea declaratii flamboiante. Intr-un cuvant, vreau sa vad daca „regimul corectional” si-a facut treaba si el este „un om nou”. Sa pot zice: „Ecce homo!” si sa fiu mandru ca sunt coleg de tara cu Becali.

          Taaaaaare is curios.

      • 'te pula spune:

        Pai si ce, in Romania conduc comunistii? Bai nene, comunismul inseamna abolirea proprietatii private, arderea tuturor bancnotelor si a Bancii Nationale, asa cum a facut Pol Pot. Face POnta asa ceva? Dimpotriva, el e cu proprietatea privata. Daciana are casa la Cornu, unde nu mai e nici macar CAP. (Si CAP-ul e doar socialist, fiindca e totusi proprietate privata. Colectiva, dar privata.) In Romania, evolutia catre comunism s-a incheiat la moartea lui Stalin. Tineretul incult confunda lipsa de democratie, limitarea dreptului la exprimare, ba chiar patriotismul pe model american, cu comunismul. Nu, tovarashi: daca cineva are bani valabili in buzunar, nu e comunism!

  • nimeni spune:

    Nu inteleg de e stupid sa votezi cu Macovei in turul 1 chiar daca n-are sanse (sunt de acord ca nu are) sa castige. Nu e optimism stupid, chiar are un rezultat practic ca nu-l lasa pe Ponta sa ia din prima. Nu e un vot pierdut. In turul 2 te schimbi pe cine are cat de cat sanse si aia e.

  • aCID spune:

    De ce nu bagi chiar tu cutitul ala in glanda pulifricianului? De ce astepti de la naivii aia sa-ti faca treaba? Asa de curajos esti, de acolo de la inaltimea blogului tau?

    Ori ti-ai dat seama pe undeva ca totusi „democratia corupta” e mai buna decit legea junglei?

  • Ben Dover spune:

    Hai să intrăm pe un site cu „găleţi de ţîţe” ca slogan şi să ne comentăm serios, dar serios, opţiunile politice. Plm, luaţi-o la subraţ.

  • ungheorghe spune:

    Perfect is the enemy of better.

    In rest tot argumentul tau se poate reduce la „daca nu gandesti ca mine esti prost/naiv”.

    Apropo, vorbind despre Universitate, ai auzit ca vor sa deschida pana la urma mina de la Rosia Montana? Nici eu.

    Activismul functioneaza, poate nu la scara pe care si-o doresc activistii, dar functioneaza.

    • Radu Post author spune:

      si tu crezi ca din cauza activistilor n-au deschis-o ? neintelegeri globale pe resurse, boss.

  • apoca spune:

    Zgomot degeaba. La fiecare alegeri toata lumea crede (ca proasta) ca are de ales intre raul groaznic care va pogori foc si para asupra bietei tari si sansa la mai bine, rara cum n-a fost pana acum, daca o ratezi s-a dus si nu se mai intoarce. E irelevant cum le cheama pe persoanje, fiecare joaca ambele roluri in functie de cine se uita la show.

    De fapt e doar un joc sa aiba omul senzatia ca a luptat. Nu se va alege niciodata prin vot persoana mega-capabila care va scoate tara din mizerie, pentru ca, presupunand ce exista si il voteaza lumea, va descoperi ca nu tine doar de el. Se vor face mici pasi inainte, constant, indiferent cine iese. Asa e si in State si in Franta si in Germania si in orice tara la care visati. Doar ca ei joaca jocul asta de mult si binele asta mic s-a adunat in timp. Asa ca rabdare, calm si ceva de fumat.

    Si daca nu ma credeti, numiti voi un presedinte providential ales democratic din ce tara dezvoltata vreti voi. Sau vreunul care a dus tara de rapa grav, dar tot asa ales democratic (cu exceptia lui Hitler care a fost un accident).

  • Ionut spune:

    Bine ca exista unu ca domnu Dan. Dan Diaconescu.

  • Satan spune:

    Nu te flata, s-au aprins nesemnificativ de putini de la articol. Si nu sta nimeni cu limba scoasa si dind din coada pina la rezultatele finale. Si nu se bate nimeni singur pe spate pt. ca, stii, eu votez altceva. Eu unul am ce minca, probabil o sa am si cu Ponta presedinte (oricum iese Ponta, cine plm se indoieste?). Ce nu pricepi tu e ca pina si o „rezistenta” formala in societate e mult mai mult decit nimic. Hai sa testam cum ar fi sa-l votam pe Ponta toti, asa, la ‘sto. Pariu ca incep sa se intimple lucruri si ca poate n-o sa mai avem nici ce minca? Asta e mersul lumii, citeodata trebuie sa te lupti si cu morile de vint, chiar daca e doar pe hirtie.

  • ion spune:

    „Vrei să faci ceva bine pentru țară? Vrei realmente să faci ceva, nu doar să te păcălești că faci ceva? Mergi la cel mai apropiat politician corupt și bagă-i un cuțit în glandă.”

    Si pe cand te vedem la televizor? Sau tu nu vrei „să faci ceva bine pentru țară”. Sau nu ai identificat inca nici un politician corupt. Sau nu doar politicienii corupti sunt de vina si nu stii cine mai e de vina. Sau stii dar nu ai planuit cu cine sa incepi. Sau tu nu iti faci planuri, esti un spontan.

  • bk spune:

    Analogia cu restaurantul nu e in totalitate corecta. Restaurantul are clienti fideli care se cunosc intre ei, nu cunoaste toata lumea pe toata lumea dar cam toti is conectati pana la cunostinte de gradu 3-4. La inceput o sa scrie fiecare scrisori si intradevar o sa se simta bine ca au facut ceva dar dupa cateva vizite de la scrisoare o sa inceapa sa vorbeasca intre ei.

    – salut mitica! Ce m-a durut stomacu aseara haha
    – si pe mine, m-am cacat asa exploziv incat erau picaturi si pe capac, restaurant de cacat nu gluma
    – mda, le-am scris o plangere acu cateva saptamani dar vad ca la fel e
    – da? si eu.. futu-i in gura de nesimtiti au bagat cutia aia numai ca sa ne simtim noi impliniti
    – cred ca ai dreptate… auzi da’ nu mai bine ne deschidem noi o crasma? Nici lu’ ion nu prea-i place aici si palinca lu’ vasile e de jdemii de ori mai misto ca pisoarca asta

    Bineinteles ca-i mult mai usor si mai productiv sa pleci din tara dar nu inteleg de ce critici tu procesul natural de schimbare al unei tari de catre plebe. Daca ar gandi si ar predica toata lumea ca tine nici in 50 de ani n-ar fi misto in tara asta.

    • Radu Post author spune:

      haha ce prost esti si cum te pacalesti singur. 50% dintre clienti nici nu stiu sa scrie

      • bk spune:

        no you !

        nu vad ce relevanta are, adevarul ramane ca atat timp cat sunt naivi optimisti lucrurile o sa se schimbe. foarte incet ce-i drept dar o sa se schimbe. tu cu sprayu’ si calu’ inalt n-o sa afectezi cu nimic viitorul tarii asteia de cacat.

        nu ca as afecta-o eu cu ceva ca eu nici articole d-astea n-am motivatie sa scriu

  • ejkmproszd spune:

    Logica cutiei de reclamatii se poate aplica oricarei solutii. Cu alte cuvinte, nu merita sa faci nimic, oricum n-are rost.

    Mai departe, a-ti imagina ca plecand din „tzeara” rezolvi vreo problema este nivelul maxim de idiotenie. Ca imigrant, Iti va lua ani buni de zile sa intelegi unde te afli si ce se-ntampla in jurul tau si vei sfarsi prin a descoperi probleme la fel de mari daca nu mai mari decat acasa. In plus, incurajand imigratia ai o problema de coerenta logica: de ce votatul e echivalentu cu cutia, dar plecatul nu?

    Asta-i si motivul pentru care iti explic de ce ejproszd. Sunt optimist ca te vei trezi.

  • watchdog spune:

    Pana si in cadrul contextului de non-optiune, impresia lasata de Macovei hipsterului carpatic, cum ca ar avea ”planuri” si ”strategii” mi se pare mai comica ca pula statuii lui David. Macovei e produsul reactionarilor est-europeni ce se declara anti-pseudocomunism.

    Macovei admira oameni precum Tatcher, Reagan si Merkel. Si ii admira doar de dragul imaginii care o distanteaza cat se poate de tare de orice fel de legatura cu un concept de stanga. ‘Anti-comunismul’ vinde bine pe postere. Vrea neo-liberlaism cu o economie construita pe industria financiara (i.e: datorii impachetate in instrumente financiare), pentru ca asa a vazut ea ca fac capitalistii ‘in Vest’. O sa fie tarfa lobby-istilor de corporatii financiare blue chip doar pentru ca sa isi intareasca imaginea de luptatoare anti-comunista si sa isi spele petele facute de episodul ala mai mult sau mai putin fals cu securitatea. Daca face ce zice, o sa futa tara ducand-o in directia facutului de bani din minusuri de bani. Si banii o sa-i faca stapanii ‘din Vest’, nu Romania. Dar cel mai probabil nu ar face absolut nimic pe termen lung, ca restul de pe liste.

    Din partea mea, futeti-va votul pe primul tur pe ea, oricum nu ajunge in al 2lea. Numai aveti grija cine ajunge in al 2lea. Eu sper sa o voteze toti admiratorii de pseudo-intelectual-crestin-dubla-barbie-Plesu si auto-proclamat-intelectual-de-dreapta-cu-spirit-securist-MRU (ma gandesc ca asta e psihografia votantului de Macovei), doar sa vad cati sunteti astia super-hipsteri ganditori prin tara.

    Macar aveti grija sa nu Ponta. Nu ca Johannis ar fi super diferit, da macar primiti Bratwurst, nu mici.

  • rough spune:

    Da, ma, incredibil, ai gasit solutia. Sute si mii de ani de gandire politica, filozofi dandu-se cap in cap, alegatori turmentati intrebandu-se cu cine sa voteze si vii tu acum cu minunea. Sa nu facem nimic si sa emigram.

    Sa emigram, deci. Unde? Probabil nu in Bulgaria sau Botswana ci in niste tari care sunt dezvoltate si etc. Pacat ca nu au avut aceeasi idee si cei de acolo care au luptat pentru libertate, drepturi civile, si-au sacrificat viata pentru tot felul de idealuri stupide, au muncit in loc sa frece menta etc. Asta e solutia, intr-adevar; sa nu facem nimic si sa mergem cu mana-n cur la altii care au facut.

    Cat despre cutite infipte in corupti, astia nu s-au ales singuri ci de alegatorii de tip ulei si zahar sau cei care le-au marit votul acestora stand acasa si stramband din nas.

  • sindi_cat spune:

    Aseara imi zicea ta-su unui prieten ca el il voteaza pe Ponta, ca el ii duce in excursie nu stiu la ce manastire si le da si-o friptura, lui si nevesti-sii. „Ce bine e cu Ponta, domle, ne-a dat pensiile inapoi!” Omu’ nu glumea deloc. M-am simtit atat de inutil in fata lui… Cer rost avea sa intru in discutii cu el?

    Eu propun sa se introduca votul cenzitar, dar pe criterii educative. Ceva gen „ai facultate, votul tau conteaza mai mult decat al unuia care are doar liceul.” Stiu, suna superficial, dar ati prins ideea (aia care ati prins-o).

    • 'te pula spune:

      Un sistem censitar bun prevede ca, daca esti de la Romano-Americana, gen Eba, ai doua voturi. Vai pula ta, daca crezi ca faculttaile te fac om.

    • ejkmproszd spune:

      Mai bine propui sa-ti dai singur pumni in cap, sa-ti mananci puricii si sa futi broaste moarte.

      Votul lui Ponta, care are un doctorat si in curand va fi probabil membru al Academiei Romane si doctor honoris causa al altor universitati romanesti, ca-i propteste pe toti coii de profi ratati care si-au luat PhD ca si el, va valora in sistemul tau atat de mult, incat el probabil se va putea vota singur de la ungerea ca presedinte si pana moare din motiv de drob de sare in cap.

      Facultatea e o pula de caine japonez flocos pe care o sug toti prostii in speranta ca le cresc neuroni.

      Spor cu broastele moarte.

  • asdfgh spune:

    eu votez cu CAPRA !

    VOTATI CAPRA! CAPRA E SCHIMBAREA NECESARA ROMANIEI !

    • Radu Post author spune:

      slab, nu are cuvintele la el omu, nu spune nimic.

      • Merisanu spune:

        Voi ziceti alegeri prezidentiale, eu vad doar un meci intre cia si kgb. In nici un moment din istoria ei Romania nu poate fi gandita ca fiind de sine statatoare, inafara contextului geopolitic. Nu poate fi nici acum. E limpede ca o vom suge de la straini. Dar eu sunt mai boem, imi place cand o sug sa am o pernita sub genunchi si sa fiu mangaiat pe cap. Nu-mi place cu creionul la ureche. De asta ma grabesc sa votez, nu de altceva.

  • Kewa spune:

    Mergand la vot legitimezi sistemul, indiferent de optiune. Democratia nu functioneaza nicaieri, a esuat deja. Ce o sa urmeze dupa? Habar n-am dar ceva radical tre’ sa se intample la un moment dat.

    Pana atunci asasinatul ramane singura cale de lupta impotriva sistemului. Dar e greu de pus in aplicare un plan tapan – e nevoie de creier sa-l pui la punct astfel incat sa iasa, de coaie sa-l duci la capat, de sacrificiu pentru a-ti asuma consecintele. Ceva gen CZC fara bulshiturile crestinopate. E greu sa strangi oameni sa faca asa ceva, ce sa le spui? Plm, azi crima nu e buna, nu faci treaba asa…e dovada de salbaticie :) Tre’ sa arati ca esti evoluat, civilizat, democrat, ca respecti democratia, linistea si toate valorile moderne : votul e arma, cu el luptam cu mafia din politica. Eu zic ca e taman invers, votul te mentine in lanturi…

  • Gigi spune:

    Ba de unde dracu au aparut toti retarzii astia care comenteaza pe site-ul tau? Tin minte cand eram mai mic ca aici era mai putin cancer.

    Puie Monta si pulamea, eu tot cu Monica votez, are pisica ce pula mea. Ponta n-are pisica. Ponta are fata de copil oligofren si minte ca un baietas de la mine din sat care ne povestea cum s-a plimbat el cu elicopterul prin Alpi.

  • iobagul spune:

    Acum cativa ani un cenusiu mi-a spus ca politica o fac cativa, o inteleg putini si o discuta toata lumea; e stresant sa o arzi realist, dar macar te simti mai bine decat prostul manipulat de langa tine care alearga dupa lozinci! Si ultimul lucru pe care l-as face ar fi sa trezesc doar cu palmele indoielii fara o tinta clara pe naivii care au o speranta! Nu pentru ca m-ar mangaia gandul ca fac o fapta buna, ci pentru ca odata masa critica atinsa, oala cu blajini poate da in clocot! Si pentru nimic in lume nu as lipsi la spectacolul asta sau la promisiunea lui

  • pintea spune:

    stiu ca nu are sanse dar daca totusi iese Macovei presedinte, te lasi de scris ? de tot. nu ca nu-mi place blogul, ai foarte mare dreptate in postari; da nu cred ca ai coaie incat sa faci astfel de promisiune.

    • Radu Post author spune:

      pariurile merg in doua directii, adica daca nu iese ce castig?

  • titi cotonogul caila spune:

    poate o sa ai o erectie mare.

  • Lucian Mendaciu spune:

    Veste bomba!!! In unele restaurante chiar se citesc reclamatiile! Cel putin, asa era la noi, la ***** din Brasov. E drept, aveam un CAIET de sugestii, dar era citit si luat in consderare. Chiar s-au introdus pe parcurs chestii sugerate de clienti, iar noi ne luam o dojana zdravana daca scira cineva de noi ca servim prost, suntem sictiriti. Absolut superb, ca acel caiet avea si rol de reclama. Daca rasfoiai casi client curios, vedeai o gramad’ de „WOW, CEA MAI TARE ***** DIN ORAS, echipa faina, bravo la colegul XY ca e amabil, etc”, tocmai pentru asta se rupeau periodic foile ce contineau vulgaritati, glume proaste si reclamatii prea dureroase.

    Mnoh, sper ca infirmarea exemplului nu a ditrust totodata si teza de baza -valabila in multe cazuri, dar nu universal- ca unele chestii sunt non-actiuni de dat impresia de „gestul meu conteaza”.

Adaugă un comentariu