Votezi sau nu votezi, vremea votului trece

După cum ați observat, s-a făcut campanie agresivă zilele astea provot. Votești, dacă nu votești ești o vacă, ai pula mică, ești prost, muist, ultimul om, din cauza ta nu putem avea lucruri frumoase, împușcă-te în cap, dușman al omenirii.

dsc9217

Nu vreau să mai intru în subiectul cu utilitatea votului. Aș putea, în cazul ăsta să presupun că da, dom’le, au dreptate. De-aia a murit Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul la revoluție. Ca să ai tu, și toată lumea drept de vot. Ca cei mai mulți dintre cei mai proști să își aleagă conducătorul. Și că e bine ca niște dreapta disperată să țipe la tine să ieși la vot pentru binele națiunii.

Dar nu de-asta țipă la voi. Nu de-asta s-au cheltuit bani pe campanii provot și nu de asta își răcesc gura jurnaliști mercenari împingându-te de la spate să ieși la vot. O fac pentru că știu că ăia care nu prea sunt convinși că are rost să ieși, nu votează cu Ponta. Și dacă iese Ponta, niște afaceriști susținători de dreapta la care sunt angajați toți agitatorii ăștia provot, o să se ducă la pușcărie.

Acum știu că mulți dintre voi sunt foarte proști, și aici o să înțeleagă că aș vrea să iasă Ponta. Normal că asta vreți să înțelegeți, că sunteți proști. Ponta e răul cel mai mare. Doar mi se pare cam inevitabil. Oricum, oricine iese, niște băieți din partea ailaltă vor sta la răcoare.

Dar de-aia țipă ăștia la voi. Nu ca să apere neamul. Să își apere șefii și fluturașul de salariu, ambii amenințați serios de Ponta.

Așa că dacă ieși azi la vot, n-o face pentru că te împing niște mercenari să votezi dreapta ca să nu ajungă șefii lor la pârnaie. Jurnaliști înverșunați. Eroi ai luptei anti-PSD care acum câțiva ani se frecau amical pe ceafă cu Năstase.

Dacă votezi, fă-o pentru motivele ălea interioare pentru care votează oamenii. Ălea adevărate. Care pornesc din tine și din tot ce ai înțeles greșit de la viață:

Cum dom'le să fie acelașirahat? Nu vedeți că sacoșele au culori diferite?2066885484085914945_n

Votează pentru că ești un autist naiv care chiar crede că votul lui contează, părerea lui e importantă și, dacă ne strângem mulți facem un lucru bun sau ceva.

Votează pentru că ești un cetățean pragmatic și responsabil, dar profund idealist în suflet și în faza de negare care mergi pe mâna lui Iohannis sperând că pentru cetățeanul de rând nu e exact același rahat ca și Ponta. Cum dom’le să fie acelașirahat? Nu vedeți că sacoșele au culori diferite? Apropo, pentru cetățeanul de rând e același rahat ca și Ponta. Partidele sunt niște grupări mafiote fluide și permeabile. Ponta și Iohannis sunt în tabere diferite acum, dar au aplaudat împreună înainte. Toată lumea a fost și prieten și dușman cu toată lumea. Și într-un an orice relație stabilită acum de amiciție sau dușmănie se poate schimba, în funcție de cum curge banu’ european. Iar la nivel local, diferența dintre partide e doar de siglă, nu și de mod de operare.

10710636_397811563701836_2363455489936916003_n

 

Votează pentru că ești un hipster heirupist care nu a înțeles nimic din politică dar campania Monicăi Macovei te-a făcut să crezi că ai înțeles ceva din politică: că ești inteligent și special și că ești din minoritatea aia de oameni care au văzut adevărul și oricum ai dreptate și așa o să poți să te vaiți în 2018 ”eu am zis să votăm Macovei, dar oamenii e proști, de-aia suntem unde suntem acum”

Votează pentru că ți-e foame și Ponta îți dă ulei și zahăr.

 

Sau dacă nu ai chef să votezi, nu vota. Nu de-aia au murit ăia la revoluție, să-ți bată obrazul de sub pământ să votezi. Au murit ca să ai dreptul să faci ce vrea pula ta și să nu te mai lași împins de la spate de interesele altora. Care sunt plătiți să îți spună să ieși la vot. E dreptul tău să fii optimist și convins de relevanța votului cu toate că lipsește vreo dovadă că ar fi așa. E la fel și dreptul tău să fii javră cinică și să stai în casă, ca mine. La fel de tare cum e dreptul tău să-l votezi pe Ponta ca să nu mori de foame, dacă ești în situația asta.

Fă ce vrea pula ta. Da’ nu-i mai asculta pe alții. Pentru că dacă faci ca ei, ei au de câștigat. Nu tu. Nu încearcă nimeni să te convingă de ceva pentru binele tău. În afară de mine, că-s super fain.

10169251_671867429596132_3102839101481832623_n

***

Comentarii (88)

  • opisica spune:

    „Adevarat!”

    Florin Salam

  • radu spune:

    De ce atata tam-tam pentru o treaba banala? E ca bautul de apa minerala. Daca vrei bine, daca nu, bei plata sau nimic. De ce trebuie sa avem discutii pe tema asta? Eu o sa votez pentru ca asa simt eu. Nu consider ca e datoria mea, nici ca as face un bine natiunii, mi-e scarba de aproape toti politicienii dar gasesc eu ceva si ma exercit. Nu cu Udrea, tarlanilor!

  • Bucifal spune:

    Eu m as vota doar pe mine.Ura e mai mare decat lenea asa ca ma duc sa votez anti Ponta,sunt convins ca si ala pe care il votez este un hot,o marioneta penibila manevrata de alte interese,da,stiu,nu sunt prost.Mie greata sa votez dar mai greata mi ar fi 5 ani sa l vad pe muistu ala cu ochelari presedinte

  • fanulumocanu spune:

    Da ar mai fi o varianta; sa desfiintam votul, sa stabilleasca intre ei prin tragere la sorti cine conduce, ca s-asa e inutil sa votezi. Si aia 40 de milioane de euro care s-ar fi cheltuit pe organizarea alegerilor sa fie folosite pentru SCOLI si SPITALE.

    • fanulumocanu spune:

      am zis SCOLI SI SPITALE, nu ma felicita nimeni?

      • Daniela Rozmanescu spune:

        Felicitari!… Tocmai m-am intors de la vot… Pe mine nu ma felicita nimeni?

        • mihai spune:

          nu, de tine ne batem pula toti

          • Daniela Rozmanescu spune:

            La cum arat, nu cred ca ai vrea sa faci asta.

  • Ion spune:

    Romania a fost in evul mediu pana pe la 1750, cand boierii satuli de asuprirea portii, au inceput sa se orienteze spre ajutor si idei dinspre alte imperii, mai democratice decat cel otoman. Apoi am pupat curul rusilor si vesticilor sa primim tara cadou…Am primit tara pana a fost stabilit sovietul.. Si acum ce vedem.. M as fi mirat sa existe societate democratica, oameni care sa inteleaga ce i cu ei etc…votul sau presedintele nu face bine in mod direct.. Nu schimba nimic ci da semnale: in tara nu sunt numai animale, sunt si oameni care s vocali cu interesele lor.. Daca in uk, bogatii tarii nu se luau la tranta cu the king, acum lucrurile stateau altfel, nu mai exista mediul pt rev industriala inovatie etc.. Si un englez nu mai avea malai sa se plimbe n lume, sa bea bere etc.. Poate erau ei exploatati de africani… Nu se stie, cert e ca succesul e construit pe ideologii universal aprobate si actiuni individual irelevante…

    • Dumitru Marius spune:

      Poate inteleg eu stramb, dar, daca extrapolez, nu a fost comunismul o ideologie universal aprobata sau macar sud-european aprobata, care insa a esuat? Oare n-o fi esuat pentru ca toti comunistii urmareau propriul interes PE TERMEN SCURT? Englezii au vrut progresul industrial, bogatii aia au luptat cu regele ca vroiau sa le fie bine SI SA DEZVOLTE TARA IN ACELASI TIMP PENTRU CA NUMAI ASA LE-AR FI PUTUT FI BINE PE TERMEN LUNG! PE TERMEN LUNG! Asta aveau ei si n-avem noi, viziune. Sau, mai bine zis, nu avem un grup de oameni cu bani si putere care sa aiba vointa sa faca treaba asta. Bineinteles, aia de jos, noi, prostimea, o sa suferim o perioada, dar macar o sa vedem ca se misca lucrurile intr-o directie. Asa, ne invartim ca o gaina cu capul taiat si nu ajungem nicaieri.

  • Doctor Jekyll spune:

    Dau MUIE PMPitilor/PMPalailor ;PONTAnacilor;Anusistilor !

  • not_here spune:

    da-l in mortii ma-sii ca iese Iohannis si fara sa ma trambalez eu la consulat.
    Si-o sa iasa. Pentru ca la ora asta sunt cam multe chestii fierband prin zona ca sa lase careva Romania sa se cacariseasca la fel ca Ungaria.
    Tarile mici si proaste si clientelare voteza cum li se spune, dar tre’ sa se justifice cumva rezultatele alea, asa ca ia sa chemam degeaba toti boii sa voteze desi jocurile-s deja facute. Si Ponta e prea bou ca sa fie lasat sa conduca orice. Cu Rusia facand ce face si cu ungurii la fel, Romania tre’ sa fie stabila, supusa si rapid miscatoare cand vine comanda.

    • winston smith spune:

      Esti cel mai destept din Calea Lactee!

  • Cosmin spune:

    Ehh.. in sfarsit un articol pe care-l poate intelege si-un prost ca mine….. ajungeam naibii sa cred ca sunt un tampit atat de mare incat nu vad logica asta anti/pro-Ponta/Basescu in timp ce toti din jurul meu simteau ‘iluminarea’ mintala..
    Partea trista e ca e atat de banala concluzia ta incat orice vacar s-ar fi gandit la ea daca nu ar fi existat mass-media, pomana si tot felul de alti cacati care sa gandeasca si pentru ei si sa-i influenteze… dracu stie cum peste doua luni toti vom pica de-acord cu faptul ca toti politicienii sunt la fel de hoti cu aceleasi interese, dar azi ne prefacem ca unul dintre ei poate schimba si altceva in afara de fata ce taie panglica cand se mai face cate un km de autostrada..

  • Gogol spune:

    Pitici, hai cu haiducidacichestii mai repede

  • Ana spune:

    Pana acum 1 zi stiam ce sa fac, recte ma hotarasem sa votez, acum nu mai stiu ce sa fac…

    • șefu' la manele spune:

      fa-mi o muie

      • Ana spune:

        Sa-ti faca ma-ta!!!!

        • alin spune:

          Ce-i Ana, ti-e ciuda ca ti s-a propus sa faci o muie fara sa ti se spuna inainte cat ti se da pentru ea ? Un kil de zahar e destul ? Sau vrei si ulei ?

          • Ana spune:

            N-are rost sa ma cobor la nivelul tau

        • Jane Făe spune:

          De ce? Ești minionă și poți lua muie și stând în picioare?

  • Ady spune:

    Fa ce vrea puta ta!

  • Bucifal spune:

    Ana iti cumpar eu un dildo de 35cm sa ai ce sa faci.Fa si un filmuletz,posteaza-l aici

    • Ana spune:

      Ai vrea tu… :)))

      • luvieere spune:

        Și nu numai el. Cine mai vrea, să voteze aici, să vedem dacă votul are sau nu o influență :))

  • andrea spune:

    Dar cum de chiar i-ai pus mecla lui Mandruta la citat?

  • Ana spune:

    Am uitat sa mentionez ca scena in care Mandruta este facut cavaler de Cornu mi se pare ca emite prin toti porii homosuxualitate…. beac!

  • Bigig spune:

    da, ambele poze prezint acelasi rahat: unul rosu pt Ponta si unul albastru pt Tariceanu. ambii sunt forme diferite a aceluiasi rahat. de-asta m-am dus la vot, sa nu iasa rahatii

  • Pulamea spune:

    Eu ti-am zis sa ramii la chestii simple.
    Voteaza pt. ca viitorul (bun sau rau) oricum vine. Nu e ca si cum ai pune timpul pe pauza daca nu votezi. O sa se intimple ceva, o sa aflam ca am votat deampulea pt. ulei, ca sintem hipsteri sau ca nu stiu ce. Sau ca o sa fie mai bine. Oricum, nimeni n-o sa poata fi sigur ca e mai bine sau mai rau din cauza ca a votat el bine/rau. Pt. mine e amuzant sa ma duc la vot, imi place sa vad armata de pensionari mobilizata.
    Tie ti-e greu sa pricepi ca in general multe lucruri trebuie facute fara vreo certitudine a utilitatii lor.

    • Radu Post author spune:

      asta e genul ala de chestie in care oamenii cred pentru ca alti oameni cred. ok.

      • Pulamea spune:

        Pai normal, unde am zis eu ca nu e. Dar te mai uiti si cine crede si de ce crede. Toti ne luam dupa cineva, unii se iau dupa prosti.

        • Radu Post author spune:

          eu ma iau dupa dovezi, nu dupa idealuri si sperante.

  • Andrei spune:

    Exit poll – Macovei 10% radule.

  • shab spune:

    Iarasi pe subiectul asta? Cat ulei ti-a dat Ponta sa-i faci atata reclama mascata?

  • plm spune:

    lel ce se agita radu de 10 posturi incoace cu campania lui agresiva anti vot

  • nistor spune:

    Da coaie doar ca dupa turul unu o sa-i faci cunilingus lui MM pentru ca are 10% si nu 3% cum ziceai tu.

  • ejkmproszd spune:

    Gata! M-ai convins sa-mi bag pula in Mandruta decay sa votesc. Totusi, n-are muieri in famelie? Ar fi mai simplex.

  • Dragos spune:

    Am votat pentru ca a durat 10 minute pe care oricum nu le-aș fi întrebuințat in mod cu adevărat util. Nu am votat nici cu Ponta, nici cu Iohannis, iar in turul doi stau acasă.

    • Ana spune:

      Ce tare! Asta ma gandeam sa fac si eu :)))

  • witty spune:

    fiecare exemplar feminin de pe pagina asta sunt motivul care valideaza existenta misoginismului..ce pizde proaste.

  • Lllll spune:

    Vai. Da cum sa nu votezi ?
    Prosti. Eu nu votez pentru ca democratia prin reprezentant e un cacat . UN CACAT. Pentru ca reprezentantul ala nu ma reprezinta pe mine sau pe tine, adica pe cetateanul de rand ci pe oamenii cu multi ,MULTI bani-elita afaceristica .
    Deci nu interesele mele le apara. Din contra.
    E frumos sa vezi ca studentii si poporul se mobilizeaza ptr un viitor mai bun.dar degeaba . Nici macar votul anulat nu e bun…ptr ca prin el validezi un sistem de cacat care nu merge.
    O chestie ar fi sa nu mergem nici unu la vot…macar asa de fun daca nu de semnal de alarma

  • cipi spune:

    „Nu de-aia au murit ăia la revoluție, să-ți bată obrazul de sub pământ să votezi. Au murit ca să ai dreptul să faci ce vrea pula ta și să nu te mai lași împins de la spate de interesele altora.”

    acum discuta la tv „cu cine isi vor indemna candidatii prost plasati electoratul sa voteze”.
    adica, cum isi vor mana oitele cretine.

    cat de prost sa fii sa asculti de ala pe care tu ar fi trebuit sa-l pui in functie? foarte.

  • fane carnosu' spune:

    Pfiuu, ala e manuta? Ce a slabit de cand merge cu bicla. Vedeti bai grasilor de ce e bine sa mergeti cu bicla? Slabiti si va remarca femeile. Si fane carnosu’, ma rog.

  • Andrey spune:

    INDIFERENT cine iese, toti bagabontii aia care au furat o sa infunde puscaria. Tu crezi ca depinde de cine iese acum presedinte??? E sula. No way!

    • Cosmin spune:

      Esti naiv…

  • LOKO spune:

    Un sofism ramane sofism chiar si daca-i construit bine. Oricare doua (sau mai multe) entitati diferite vor ocupa pozitii diferite in orice sistem de referinta folosit (atat timp cat cel putin una dintre axe foloseste ca parametru aceeasi unitate in care se masoara diferentierea dintre entitati). Pentru analiza calitativa a entitatilor numai un astfel de sistem de referinta este util.
    Citeste cine vrea intelege cine poate.
    P.S. Coane sper ca ai luat ceva bani pentru articolele astea. Nivelul este acelasi cu nivelul dezbaterii politice din cadrul „clubului” de sah din Cismigiu, „toti sunt la fel”.

    • S-hit spune:

      Si ce sistem de referinta foloseste Pitici, o mare cunascator de termeni filozofici ( nu pot sa-ti zic filozof pentru ca esti prost) ai pielii penisului? Ce sistem de referinta nu ar fi util? De ce n-ar fi adevarat si pentru analiza cantitativa? Cum demonstrezi ca doua entitati sunt diferite fara a le masura si fara a folosi un sistem de referinta? Spui o tautologie, nu arati nimic. De fapt, insasi existenta sistemelor de referinta, faptul ca poti sa reprenzi pe niste axe 2 concepte, inseamna ca acele concepte sunt comparabile, si deci implicit pe una din axe se afla o unitate de masura comuna. Tot ce ai zis e tautologic si inchis in sine. Ah, si sa nu uit, n-ai demonstrat de ce e sofism ce face Pitici. Asa pot sa spun si eu ca ma-ta are SIDA. Radu a folosit ca unitate de masura efectul asupra omului de rand. Ah, esti prost pentru ca nu vezi diferenta de nivel intre pensionari si Pitici, vezi doar ca rezultatul e acelasi, toti sunt la fel. Daca un om are aceeasi parere cu un grup nu inseamna ca ambii au ajuns la aceeasi concluzie prin aceleasi mijlloace si nu inseamna ca acel om se situeaza intelectual la nivelul grupului.
      .,

      • LOKO spune:

        Uite unul care nu poate da-i place sa foloseasca cuvintele ce-i umplu gura chiar daca n-au context. Hai sa-ti explic mai shit, caci sunt bine dispus. Tu si cu centaurul nu puteti cuantifica nici macar efectul unei basini trase in autobuzul 311 (nici eu nu pot dar nici nu pretind). Se poate ca unei dudui sa i se faca rau sa coboare s-o loveasca masina si sa nu-l mai nasca pe inventatorul motorului warp. Puteti, daca aveti destule date despre ce a mancat basitorul, sa faceti o previziune, atat. Asadar sa pretindeti ca conditii initiale diferite vor avea aceleasi efecte este cel putin ridicol. EX: „Cui ii pute gura mai tare lui Ponta sau lui Iohannis? Lui X .” Asadar pot presune ca la un dineu oficial X va avea probleme de a relationa si concluzionez ca Y ar fi mai potrivit.
        O ultima idee, singura justificare de a refuza alegerea/actiunea este atunci cand oricare ar fi efectele prevazute acestea iti sunt indiferente. EX. pentru prosti „Esti engelz si te doare-n pix de presedintele Romaniei”.
        Asadar premisa falsa, argumentatie invalida, rezulta sofism.
        P.S. Sistemele de referinta sunt indeobste folosite in fizica si nu in filozofie.
        P.S.2 Nu te mai chinui sa ma insulti, nu ajungi ;).

        • S-hit spune:

          Trebuia sa explici din prima, de asta esti handicapat. Daca tot scrii un text si iti petreci 5 minute din viata pentru asta, si nimeni nu ti-l intelege, de ce pula mea il mai scrii? Daca te uiti in trecut o sa observi ca aceleasi date initiale au existat si acum 5 ani, si acum 9 ani, precum si in majoritatea tarilor „democratice”. Nimeni nu poate prezice cu exactitate un eveniment, e evident, si nimeni nu a declarat ca poate, nu despre asta e vorba. In plus, e interesant cum ne lansam in dezbateri universale cand avem contextul bine definit. Nu as zice ca singura justificare e asta. Pitici spune ca efectele sunt aproape aceleasi, iar diferentele irelevante, iar asta e o justificare in refuzul de a alege.O idee ar putea fi sa il votezi pe oricare, ca tot aia e, dar asta ar insemna sa ii validezi,deci nu. Un alt motiv pentru care votul prezidential e irelevant, e ca presedintele nu decide politice economice. Romania nu are politica externa, iar de politica financiara se ocupa FMI.

          • LOKO spune:

            Tot eu is handicapat!? Ma rog, cum spui tu.
            1. Democratia, ca forma de guvernare, presupune impartirea puterii intre institutiile statale, de aceea un singur om, fie el chiar si presedinte de stat, nu poate avea un impact foarte puternic asupra mersului societatii. Dar genul asta de organizare ne fereste de derapajele masive ce pot aparea (si istoria a dovedit ca de obicei apar) in formele mai centralizate gen dictatura. Daca cineva inca asteapta un „tatuc” care sa rezolve toate problemele noastre cotidiene, naiv este un cuvant prea slab pentru al descrie.
            2. Eu privesc presedintele ca pe un factor de control mai degraba decat unul de decizie asa ca as prefera unul cu ochii deschisi si cat mai putin manipulabil. Asta ca ai adus vorba despre utilitatea presedintelui.
            3. Apoi mai este prostia asta cu validatul. Stiu ca fiecare dintre noi este un fulg special de nea dar ,pe bune, putem sa renuntam la argumentul asta? Nu vrea sa fiu Capitanu’ Evident dar „si tacerea-i un raspuns” iti spune ceva? Apoi, la cum este construit sistemul chiar nu are nevoie de validarea nominala a fiecaruia dintre noi. Aaaa, nu-ti place? OK, ai o problema. Cum o rezolvi?
            P.S. Capitanu’ Evident loveste din nou – „Oamenii inteligenti dezbat idei, cei mediocri dezbat evenimente, iar prostii ii dezbat pe altii” . Da stiu, sunt un tip chiar banal si-mi place sa ma aud vorbind. Meh, metehne!

          • LOKO spune:

            „…a-l descrie…” vreau sa zic

  • zet spune:

    Băieți și fete românești au mers sute de kilometri, au stat 5 ore la coadă și n-au votat. De ce? Pt ca ponta știa cam cum votează, şi le-a pus talpa fără scrupule.
    În timpul ăsta piticigratis o arde hipsterește, că nu se întrevăd utilitățile voturilor, la o distanță de 10 minute de secție.
    Bai piticigratis, tu știi că trăitorii din scris au un maxim dezavantaj față de alți oameni, nu prea pot emigra, niciodată nu o să râdă un neamț sau american la glumele tale.. Noi suntem liberi sa plecam, tu ce pula calului ai să faci? Ode lu Ponta?

    • UnOm spune:

      Il face Monta cavaler ;)

    • zet spune:

      p.s. Dacă și numai dacă mai intru vreodată în viața mea de buna voie pe blogu tău, înseamnă că maică-mea e curvă și taică-meu e porc.

    • Radu Post author spune:

      mananci cacat. fac maxim 5 minute pana la sectie

    • Alina spune:

      Domle, mare dreptate ai!
      Pai cum ar putea Radu sa fie alfel decit excentric?
      Hipster de avantgarda.
      2 la leu

  • gigikent spune:

    Io am fost la vot. Am desenat din rotocoale de stampilute doua coaie, un Iisus si un pacman. cred ca dupa ce-am unit paginile s-a format un coi mutant din astea 2, din cerneala neuscata. dar m-am dus, ca era buletinul meu de vot si numai eu am dreptul sa ma sterg la cur cu el. da, nu mi-a placut niciun prezidentiabil de pe lista. da’ faptul ca m-am dus poate ca le-a ingreunat treaba astora furaciosi de voturi cu 0.000000001% . un atom intr-un lac de moloz nu conteaza prea mult, dar e atomul meu si pot sa-i dau ce forma vreau. in turul 2 ma duc sa desenez un cur cu 2 anusuri, unul pentru rusi si unul pentru americani.

    • Blade runner spune:

      Inca mai rad, dupa 2 zile….sa mai scrii

  • Silviu spune:

    bai, e bine! daca din ce in ce mai multi cetateni ai tarii adera la ideile tale inseamna ca elita fanariota de 5% o sa calce pe cap in continuare pulimea de 95% in vecii vecilor.
    Ma bucur ca ti-ai acceptat conditia de sclav etern!:)

  • Exces de ego spune:

    La fel si ”futi, nu futi, vremea pulei trece”. Fix o laba…

  • NONAM spune:

    Votez pentru Iohannis pentru ca Ponta e mai prost. Asta nu e un motiv suficient sa votez?

  • emil bobu spune:

    Hunor Kelemen 329,727 3.48%
    Corneliu Vadim Tudor 349,416 3.68%
    Dan Diaconescu 382,526 4.03%
    Monica Macovei 421,648 4.45%

    Unguri, fanatici, retarzi si combinatie de toate 3 + hipsteri.

  • Refugee spune:

    Ok bine. Hai sa-ti spun o poveste. Era odata o Romanie intr-o zi de vot. Iar in acea zi

    nimeni nu s-a dus la vot pentru ca fiecare candidat era croit din acelasi material(coruptie,

    mafie, demagogie si prost gust). Si uite asa ramasese Romania fara presedinte… o tara

    aruncata in gura instabilitatii politice. Nu cu mult timp mai tarziu fondurile europene au

    incetat sa vina. FMI-ul a incetat sa mai cotizeze la buget. Astfel toti bugetarii si

    pensionarii se aflau sub amenintarea de a nu-si mai primi vreodata un salariu. Cu sau fara

    presedinte, Parlamentul a trebuit sa actioneze in aste vremuri tulburi marind taxele pentru

    cei din mediul privat ca sa se adune o farama de bani la bugetul de stat. In curand toate

    afacerile din Romania fara de presedinte au intrat in faliment lasand de voia sortii si

    bugetul, si pensionarii si bugetarii. Saracii Romaniei, adica, acum, toti locuitorii laici

    ai tarii, au aplelat la Biserica pentru ajutoare. In curand si Biserica a dat faliment.

    Asadar clerii romani au inceput sa intareasca randurile saracilor romani.

    Noua populatie nemancata si suferinda de ani de zile de Romanie instabila politica a inteles

    repde ca agricultura aia de baza, veche, facuta cu mana, e salvarea. In curand romanii

    deveniti toti tarani au reinstaurat arta trocului, lucrand pamantul de dimineata pana seara.

    nesatui de munca, taranii harnici s-au gandit ei ca daca tot aia lenesi nu lucreaza cum

    trebuie pamantul lor sau nu stiu sa-l lucreze, ca ar fi bine sa lucreze ei si sa le dea

    alora lenesi 10% din roade. Aia lenesi or fi fost ei lenesi dar nu erau prosti. ” Cum cacat

    sa-ti dau pamantul asta ca e al meu in pula mea!” Alora harnici li se perea logic ca daca nu

    lucrezi cum trebuie pamantul macar sa nu-l irosesti si atunci au apelat la ce-a mai ramas

    din stat sa le faca dreptate. Statul, invatat sa nu miste fara o mita, le-a cerut harnicilor

    niste produse in schimbul pamantului pe care lenesii il vor ceda harniclor in urma

    „procesului”. harnicii au fost rapid de acord pentru ca si asa lenesii refuzase 10% din

    roade, iar statul le ceruse mita numai 8%.

    In curand harnicii s-au prins ca daca le promit statului un 8% de fiecare data cand un lenes

    refuza sa le dea pamantul la lucru, vor reusi sa acapareze si mai mult pamant. Dar nici

    statul nu e prost. „Fii atent harnicule, eu iti dau tie 5 pamanturi de la 5 lenesi, iar tu

    imi dai mie 6% din ce produci pentru fiecare pamant sau 24% din fiecare troc pe care il

    faci.”

    Zis si facut. In scurt timp „lenes” devenise un termen folosit adesea chiar si cazul celor

    care erau prea batrani sa munceasca pamantul sau aveau dizabilitati sau erau copii orfani

    care au avut nenorocul de a mosteni o bucata de paman (pentru ca erau considerati prea

    tineri sa poata munci eficient pamantul). Lenesii erau acum lasati in voia sortii si mureau

    pe capete. Unii dintre ei au incercat sa devina harnici pe ultima suta de metri, insa era

    prea tarziu pentru ca noua lege privind statutul de harnic presupunea sa ai macar trei

    pamanturi si sa produci cu o eficienta de minim 80%.

    Timpul trecea, iar parlamentarii odata vazuti fara bani si pe cale de disparitie, acum erau

    intretinuti mediatori de troc. Care dintre ei avea norocul sa medieze un torc mai mare

    castiga mai mult, care nu, castiga mai putin ca media torcuri intre harnici din astia pe

    cale de a deveni lenesi. Cei mai mari mediatori erau evident mana in mana cu cei mai mari

    harnici. Harnici care acum aduceau lenesi la statutul de harnici cu eficienta minima, iar

    astia din urma in schimb munceau de doua ori mai multe pamanturi.

    In curand hambarul unor harnici cat si a unor mediatori erau atat de pline incat anual 50%

    din roade se stricau.Roadele stricate erau aruncate in Dunare. In sud, de-a lungul malului

    Dunarii si in Delta, se agregase comunitati de lenesi care traiau din roadele stricate,

    aruncate de marii harnici si marii mediatori. Acest lucru nu avea sa mai dureze pentru ca

    atat marii harnici cat si marii mediatori cautau solutii de troc pentru roadele in surplus.

    Insa noua societate romaneasca functiona doar pe baza de torc si productie in scopul

    trocului. Devenise pternic analfabeta. Nimeni nu mai canta, nimeni nu mai scria, nimeni nu

    mai citea… toti munceau pamantul si mancau. Si pe masura ce primeau mai mult pamant aveau

    nevoie de mai multa forta de munca pentru a intruni procentul de eficienta. Forta de munca

    noua insemna noi harnici cu eficienta minima, care nu mancau pe cat li se cerea sa

    munceasca, motiv pentru care adesea nu realizau productia ceruta si-i puneau pe harnicii

    angajatori in situatia de a da spaga roade la mediatori sa nu le coboare statutul.

    Harnicii isi dadeau seama ca nu o sa tina mult genul asta de sistem. Mediatorii simteau

    reticienta harnicilor de a plati spaga la fiecare evaluare. Harnicii au inceput sa

    protesteze ca platesc prea mult pentru fiecare troc si ca taxa trebuie redusa. Mediatorii au

    inceput sa ameninte ca le vor lua tuturor pamanturile pentru ca detin controlul politiei si

    a armatei, clase intretinute din roadele mediatorilor. Harnicii au inceput sa se rezvrateasca impotriva mediatorilor. Mediatorii au inceput sa le ia cu forta pamanturile. Pamnturile luate nu puteau fi lucrate de mediatori obisnuiti sa taxeze nu sa munceasca, motiv pentru care au fost nevoiti sa le dea harnicilor aliati sistemului. Harnicii astia au devenit dintr-odata prea greu de controlat pentru ca detineau majoritatea pamanturilor si lucratorilor de pe ele. In curand Harnicii vazuti mai instariti peste noapte au inceput sa ofere roade ca spaga armatei si politiei acaparand in scurt timp puterea.

    Sistemul orligarhic format din harnici instariti era acum instaurat. In scurt timp Romania a intrat in razboi civil. La final a ramas un singur harnic care detinea toate pamanturile Romaniei, iar harnicii cei mici l-au acceptat ca lider suprem pentu ca nu aveau de ales.

    Marele Harnic a decis intr-o zi ca Romania e prea mica pentu el, ca vrea mai multe pamanturi. A decis sa atace Ungaria. Romanii au fost infranti pentru ca nu aveau decat furci, sape si pumni.

    Votati in pula mea ca altfel o luam de la capat. Macar votand exista sansa mica mititica sa dam peste un lider care mai face si ce vrem noi, nu numai ce vrea el. iar daca nu, tot acolo suntem.

    • LOKO spune:

      Am citit cu greu pana la „Biserica a dat faliment.” Apoi m-am oprit pentru ca, desi imi plac „SF-urile”, imi place sa existe macar posibilitatea de a deveni realitate

  • dracugol spune:

    Ia mai da-te ma-n pula mea de agarici cu idei fixe. Eu in 1989 am fost in pizda ma-tii pe strada si singura lozinca pe care am strigat-o a fost „vrem alegeri libere”. Nu „Jos Ceausescu”, nu „jos comunismul”. Du-te-n pula mea de prost, au murit oameni ca sa stai tu la calculator si sa scrii ce prosti sint aia care voteaza. Ca daca votez cu X prospera ai lui si intra la puscarie ai lu’ Y. Asa, si? Data viitoare votez cu Y, ce mare smecherie?

  • Radu Tanasescu spune:

    Eu votez ca ma enerveaza Ponta, si mi-ar placea sa var pe fatza lui ce-an vazut pe fatza lui Nastase cand a pierdut alegerile.

    Stia ce vine.

    Ma bucur cand niste tzarani ca aia si-o iau, cau au impresia ca sunt zei si, hopa, dintro data nu mai sunt.

    Daca oamenii chiar ar fi smecheri, in sensul capabili si cu niste realizari reale, atunci n-as avea nimic impotriva sa ne arate oricand cam cat de mare o au ei, dar nu sunt.

    Si da, toti merita sa ajunga cu expresia lui Nastase pe fatza, dar se intampla ca Ponta s-o merite cel mai tare in momentul asta. Si pentru asta merita sa merg la vot.

    • Laci spune:

      Hai sa-ti explic si eu de ce esti manipulat (asta daca nu cumva esti vreun pui de propagandist). Fac pariu ca anul trecut n-ai fost la votul de suspendare a lui Basescu. Pentru ca ti s-a spus ca e lovitura de stat si nu are rost sa te deranjezi sa iesi din casa. Aceleasi persoane te indoctrineaza acum cu idea ca iesitul la vot este foarte bun. Tu chiar nu sesizezi legatura. Pe ei nu-i intereseaza decat sa-si pazeasca curu’.
      Si sa iti mai zic una. Daca acum un an Basescu ar fi fost suspendat ghici cine era vicepremier astazi, adica mana dreapta a lu’ Ponta: chiar dl Johannis. Sau poate devenea chiar presedintele senatului. Asta ca sa vezi cat te tare impartaseste Klaus din scarba ta pentru Ponta.

      • Radu Tanasescu spune:

        Anul trecut am vrut sa merg la vot, pentru demitere, dar m-am luat cu treaba si n-am mai ajuns. Nu consideram suspendarea atat de importanta atunci, ca nu-i intelegeam rostul cu atat de putin mandat ramas. Dar n-am crezut nici o secunda c-ar fi lovitura de stat, tocmai ce iesisem in strada nu cu multa vreme in urma sa-l dau jos pe Basescu, era justificat, dar parca venind de la PSD lipsea patosul.

        Dar ca om care a fost la proteste si anti Basescu si anti Ponta pot sa-ti spun ca intre ei exista o diferenta subtila. Base nu da amenzi si nici cu pulanul decat daca niste ultrasi incep s-arunce cu caramizi. Ponta a incercat initial neprovocat cu pulanul, dupa care a trimis amenzi absolut tuturor prezenti care au putut fi legitimati. Legitimau aia zi si noapte. Si peste trei luni, surpriza, amenda.

        M-au legitimat si la protestul anti Base, dar ghici ce, Base n-a fost atat de muist incat sa ne trimita tuturor amenzi ca sa ne taie cheful de protest, defapt, dupa ce violentele au scapat de sub control intr-o seara jandarmii au primit ordin sa se calemze, si nu s-a mai repetat.

        Si Base ne-a invatat ca un presedinte face ce vrea poola lui, motiv pentru care nu vad de ce Iohannis sau Ponta n-ar putea sa fie la fel. Intre astia doi unul are antecedente nasoale (gen cod penal schimbat, legea amnistiei parlamentarilor corupti si criticarea constanta a DNA-ului) in timp ce celalalt a facut un oras frumos si si-a respectat toate angajamentele.

        E logic coaie, iese Ponta, s-a dus pulii de suflet justitia, si dupa aia dam revert la 2004 cand orice ghertoi PSD-ist se pisa pe tine si n-aveai ce sa-i faci.

        • Refugee spune:

          Stai linistit, Base a infiintat doar legea ce i-a permis lui Ponta sa-ti dea amenda..

          Dormi linistit, presedintele si parlamentul te lucreaza si pe tine..

  • plm spune:

    citatul ala de la sfarsit e cel mai hazliu lucru pe care l-ai scris anul asta

  • Gheorghe Intensiv spune:

    Pe blogul tău găsești mai multă mândruță ca pe etno tv!

  • dan spune:

    Bravo bai! M-a uns la inima articolul asta! Nu am fost sa votez (prima data in viata cand nu am fost) si toata lumea m-a luat la rost. Am futut si eu in gura pe cine am avut cum, la restul le-am dat muie in gand. E alegerea mea ce pula mea!

  • done8989 spune:

    ”Nu de-aia au murit ăia la revoluție, să-ți bată obrazul de sub pământ să votezi. Au murit ca să ai dreptul să faci ce vrea pula ta și să nu te mai lași împins de la spate de interesele altora.”

    Da, dar ăia ai murit pentru noi toți. Dacă vezi că libertatea ta sau a altora este îngrădită ar trebui să faci ceva în privința asta. N-ai nici un prieten prin altă țară care a stat câteva ore la rând ca să voteze? Bănuiesc că ai. Nu ți-ai luat nici o înjurătură după articolul ăsta?

    • Radu Post author spune:

      ca e ala prost si sta la coada degeaba?

      • done8989 spune:

        Nu, cum ziceai și tu, fiecare e liber să facă ce vrea. El vrea să voteze, e dreptul lui. Nu poate. E treaba lui dacă stă degeaba sau nu, dar ar ar trebui să fie liber să voteze dacă are chef.

        E ca și cum unu ar fi băgat la pușcărie pe nedrept. Și tu, știind că sistemul e corupt și sistemul îl vrea la pușcărie, nu faci nimic pentru că știi că ar fi degeaba. Sau mai degrabă ai spune: De ce pula mea să fac ceva? că e ăla prost și vorbește de rău sistemul, el nu știe că nu rezolvă nimic dacă dace ceva împotriva sistemului?

        • done8989 spune:

          dar ar trebui* dacă face*

          M-am obișnuit ca pe facebook: să citesc după ce scriu ceva cu gândul că pot să corectez.

  • Ana spune:

    Băăâ…da..

  • ovicom spune:

    Ba io votez cu Ponta. Si ce daca ?

  • iobagul spune:

    Daca te mai invita vreodata in platou Mandruta fara sa fii omul zilei din cauza de maimutze Oana chiar o sa-mi devina simpatic! Asta inseamna ca poate aprecia la altii lucruri interzise lui, cum ar fi luxul sa spuna adevarul oricand si oricum!
    Si tot esti omul lui Ponta, cum sa fii impartial si rational, ce plm esti superdumnezeu?!

  • serj spune:

    problema este ok. este ok sa nu votezi. problema grava, pe care nu o sesizeaza nimeni, este tampenia cu votul universal, la fel ca si cu facutul copiilor. pt. ambele ar trebui sa ai certificat. esti retard din vaslui, mehedinti, teleorman, gorj, etc. abrutizat de alcool, cu cel mult 4 clase, violezi oile si ti bati nevasta cu uluca inloc de palma? atunci mars in pestera, stop joc la vot si la copii care vor fi la fel ca tine. este aberant si asta se intampla numai datorita acestei idiotenii de corectitudine politica, acestcancer care macina din temelii intreaga Europa.

    • LOKO spune:

      Pentru ca, nu-i asa, este perfect normal sa-ti bati nevasta cu palma. Hai treaca-mearga si cu pumnul daca curva-i prea tare-n gura. Sictir ca esti prost!

Adaugă un comentariu