Prostia e un cerc plat

Țineți minte faza din True Detective când Rusty explică de ce timpul e un cerc plat și turtește beri? Spune numai truisme și banalități filosofice de manual de a doișpea. Dar are o voce faină și șuag și pare că e super filosof.

 

giphy

Am ajuns și eu la faza bătrâneții în care îmi dau seama că timpul e un cerc plat. Că prostia umană nu e infinită. E un set limitat de idei cretine care se repetă ciclic. Pentru că oamenii sunt proști în același fel și cum nu sunt nemuritori, nu trebuie o cantitate infinită de prostie în lume. Trebuie doar destulă cât să țină idiotul ocupat vreo 80 de ani.

Spre exemplu, zilele astea iar s-au alarmat redușii mintal pe Facebook când și-au dat seama că absolut nimic din ce pun ei acolo nu le aparține. Normal că nu le aparține. Scrie în contractul pe care l-ai semnat la intrare că tot ce faci înăuntru e al lor și poate fi folosit pentru a identifica cât mai sănătos pe ce butoane trebuie ei să apese ca să îți vândă căcaturi.

Așa că proștii, proști fiind, au început să dea copy paste la o ciornă de genul ”declar pe propria răspundere că bla bla tot ce fac aici e al meu”. Pentru că sunt atât de proști încât au impresia că un status de facebook are vreo valoare legală. Nu insist, că au făcut alții un filmuleț care are toate glumele pe care puteam să le fac pe subiect.

Dar timpul e un cerc plat, clar, clar, clar. Prima oară când am văzut oligofrenie de genul, era pe DC++, acum 10 ani, pe când oamenii erau speriați că o să facă pârnaie că au filme pe share și puneau o mizerie de genul ”legal nu ai voie sa te uiti aici dacă esti politist fara acordul meu” la începutul listei de download. Timpul e un cerc plat, omule. E aceeași prostie care se repetă la infinit. Doar proștii se nasc și mor. Prind câteva ture de cerc și crapă. De-aia găsesc din ce în ce mai greu lucruri de care să fac mișto. Că am mai făcut mișto de ele și-n 2007. Erau exact la fel în esență, dar cu altă pălărie.

Freza aia care era super tare acu 20j de ani timp de un an, după care toată lumea a hotărât că e super ridicolă și cât de tâmpit trebuia să fii să îți faci asemenea mizerie în cap. O să fie super tare din nou timp de un an în viitorul apropiat.

Formația aia de băieți supărați și în același timp accesibili muzical, pe care îi ascultai tu la 14 ani că îți vorbeau pe limba ta. Știai toate versurile de la toate melodiile despre cum lumea nu te înțelege. Simțeai cu ei. După care ți-ai dat seama că de fapt erai un mucea, problema era că tu nu înțelegeai nimic de la lume și făceai totul despre tine. Și acum ți-e jenă cu tine că ascultai asemenea căcaturi la 14 ani. Ei bine, fix acum există complet alte trupe la fel de edgy care țipă la fel de tare și în același timp accesibil muzical despre cum lumea nu-i înțelege. Și pulifricii de 14 ani simt durerea și știu toate versurile.

Când Facebookul va fi înlocuit de Spațiogând în 2462, cineva o să își pună pe omnizidul pentadimensional un mesaj în care scrie că dacă nu-l vei da mai departe la 10 prieteni, cyberfantoma marțiană de sub pat îți va mânca implanturile cognitive. L-a primit și el de la cineva. Nu crede în așa ceva, dar îl dă mai departe pentru că nu are rost să te riști.

Apoi va apărea zvonul că Spațiogândul n-o să mai fie gratis din martie. Și că o să doneze bani pentru operația unui micuț, dar doar dacă dați like și share la poză.

 

Dar important e să nu ne mai enerveze același val de prostie și a doua oară și că Mathew Mccounaghey are toate personajele aproximativ la fel. Acum hai, toți cu mine. Pumnul în piept, hmmm hmm. hhmmmm hmm. E tot ce poa sa facă un om normal când vede că prostia e un cerc plat.

 

mcconaughey-wolf-of-wall-street-gif

***

Comentarii (75)

  • ion spune:

    Prostii s-ar de cur in sus cand le explici ca defapt ceva ce e al lor nu e al lor. Adik in pula mea, iti faci cont pe facebook apoi postezi cacaturi si-ti pui poze penibile cu tine pe care le poate vedea oricine(ca esti prost si habar n-ai cum sa faci sa pui restrictie pe continutul tau de cacat). Practic tu strigi ca dai share la pozele alea. Cand iti zice cineva ca defapt cacatul ala nu el al tau ci e al facebook-ului te aprinzi. In pula mea, sterge-ti contul si intra pe suntlabarprost.ro si pune-ti pozele si cacaturile.
    La fel si cu google, aia-s mai tari, n-au termeni si conditii, au un search box. In pula mea, nu ma intra pe google, intra pe alta-vista daca esti prost.
    E la fel cum ii zici la un bou prost ca pamantul lui nu e al lui si e al CAP-ului – se enerveaza ca de ce, ca el s-a cacat 10 ani pe pamantul ala – e al lui. nu ?

      • ion spune:

        Esti un prost.

        • unom spune:

          Tu ești și mai prost.

    • Claudiu spune:

      Pentru ca ai inceput cu „prostii s-ar” n-am citit mai departe. Sunt sigur ca n-ai zis nimic interesant. Si n-are cum sa fie scapare, scapare e cand lipseste ceva nu cand faci efortul pe tasta „-” aiurea.

      • Codin spune:

        same

  • ion spune:

    cum pula mea sa scriu sar cu cratima ? :))

  • ion spune:

    acealasi cacat e si cu locurile de parcare din fata blocului, daca boul parcheaza toata viata acolo si tu cumva o zi lasi masina, incepe sa te caute, sa te injure; ca el parcheaza acolo de o viata. In pula mea in 30 de ani n-ai putut si tu sa te muti in alta parte, boule!

    • Morrissey spune:

      te-ai calmat acum?

  • pantera ciroz spune:

    daca nu trimiti mesajul asta la cel putin 10 prieteni, yahoo messenger se inchide!!!!!!!!!111unsprezece

  • bladesdontneedreloading spune:

    I had my time where I wondered if this was all in my head. That time passed.

  • gigi otv spune:

    cristi din banat e cea mai buna muzica !

  • Muad'dib spune:

    coae, acelasi lucru il spui despre toti actorii: ca au personajele aproximativ la fel.

    • Muad'dib spune:

      bine, la johnny depp chiar aveai dreptate. El nu e tocmai actor, joaca rolul de a o fute pe sotia lui tim burton in toate filmele. Mai putin in fight club. Acolo o fute brad pitt. Eu cred ca tim burton e pe invers si voyeur, si o tine pe aia dupa el ca sa fie bait pentru barbati straight.

      • elise spune:

        :)) as da share la comentariul tau daca as putea

      • Jane Făe spune:

        Cine dracu’ e soția lui Tim Burton, că mă făcuși curios?

        • Robo spune:

          bre, daca tu in 2014 cu internetul la bot mai intrebi chestii gen „cine e sotia lui Tim Burton”, esti un idiot care meriti un pumn in pizda.

          asta cred ca tot piticigratis a zis-o intr-un post, eu doar o redau aici pt ca e adevarata si se potriveste.

        • hau-hau spune:

          de ce intrebi, vrei s-o futi si tu? ia un bilet si stai la rand :))))

  • Gica Paunescu spune:

    Situatia cand ar putea fi scris despartit, este atunci cand ar fi astfel ;,, s-ar putea ca eu sa fi fost inspirat dandu-va acest exemplu ”. In textul lui Ion, de la 19:56 ( desi eu scriu acum , iar ceasul mi-arata abia 19:34 ! ) este vorba conjugarea verbulu i,, a sari ” , la indicativ prezent. Asa-i ?
    Salutare !

    • nini spune:

      Ion scrie „de fapt” legat, nu cred ca are rost sa faci analiza gramaticala pe comentariul lui.

    • Mircea spune:

      @Gica Paunescu: eşti deştept, să moară mă-ta.

    • ion spune:

      da ba, sunt analfabet. Ma voi sinucide, promit!

  • Ion spune:

    BHA CUM PULA MEA SA FII DAT AFARA DE PE AUTOBAZA? ADICA SERIOS…MAI CEVA CA LA REVOLUTIE.

  • my beer is flat spune:

    Fain articol. Cam ca atunci cind cineva face misto de greselile de gramatica ale altcuiva si misto-ul ala contine greseli de gramatica.
    Cerc plat, adica bidimensional ? Ca si cum ar fi o figura plana ?
    E ca si cum ai fi copiat ceva ce nu ai inteles prea bine :)

    • Radu Post author spune:

      e o referinta in pula mea. da si tu pe google : time is a flat circle
      si apoi cearta-te cu aia. ce prost esti.

      • flat affect spune:

        corect, argumentul suprem. scrie la ziar.
        am cautat si textul ala de care faci misto. ce sa vezi, girla de rezultate.
        daca vrei sa te distrezi, cauta „cerc plat” pe google. tu esti primul rezultat si restul sint niste modele de crosetat

        PS: ghici care e primul rezultat pentru „centaurul coafezelor”

        • Radu Post author spune:

          ti-am zis in engleza, idiotule

          • pantera ciroz spune:

            Zoso, tu ești mumă?

        • Diva spune:

          Ei cine? E un baiat, nu un rezultat de top crosetat de gogle

    • Robo spune:

      era sa intreb si eu acelasi cam lucru, adica cum ar arata un cerc ne-plat.
      si dupa aia m-am gandit la un cerc lipit pe o sfera.

      deci vezi, in pula mea, diferenta dintre oameni? toti oamenii incep la fel de prosti, insa unii dintre ei isi mai iau un moment suplimentar de gandire si in felul asta reusesc sa fie un pic mai destepti.

      in rest, vad ca piticigratis avanseaza incet incet de la starea de pre-puber (in care e doar revoltat fara sa stie de ce, motivul real fiind ca are polutii nocturne care-l chinuie) la starea de puber sadea (in care e preocupat de lume, viata si obtinerea de revelatii de 2 lei, cum ar fi aceea ca nu-i nimic nou sub soare in ce priveste omul – asta cred ca am auzit-o prima data in clasa a noua de liceu, dintr-o poezie ceva – adica eu atunci am avut refelatia asta).

      • Robo spune:

        revin, sunt prost.
        un cerc e definit doar in plan, si nu include aria delimitata de el, aia ar fi un disc

        deci expresia cerc flat e in cel mai bun caz un pleonasm si in cel mai rau caz un non-sens.
        nici nu cred ca poti lipi perfect un disc pe o sfera fara sa reduci lungimea cercului.

        • Bocanc spune:

          mai e o varianta, da’ nu te-ai gandit la ea. cerc plat e un cerc turtit.
          mai pe intelesul tau (zic asta, ca e evident ca nu intelegi bigger picture -am zis bigger picture pen’ca nush cum s-o zic in limba romana- si te legi de amanunte nesemnificative) inchipuie-ti un cerc de pictura. toti tocilarii din clasa ta, a 4-a B, sunt in el, dar nu si tu. deodata, din neant, vine o maaaare piatra exact peste clasa in care sunt ei. BUF! acum vorbim de un cerc plat.
          pricepi? partea buna e ca nu ai fost si tu in cerc, desi ti-ai fi dorit, partea rea e unul din tocilarii aia ar fi putut fi un al doilea brancusi care, plecand din tara, ar fi uimit lumea cu arta lui (mi se rupe ca brancusi e sculptor si nu pictor) si noi am fi primit mii de dolari de la tarile vestice pentru realizarea asta.
          din pacate avem un cerc plat si venituri si mai plate. io zic sa mergem dracu’ la munca

          • Robo spune:

            a, nu, eu inteleg si the bigger picture, aia in care ma-ta e curva, ma-ta e curva, ma-ta e curva, doar ca m-am plictisit sa aud in fiecare zi ca ma-ta e curva, drept pentru care ma leg de amanunte nesemnificative.

        • laura spune:

          Ideea ca as putea citi de o infinitate de ori comentariul tau pe mine una ma ingrozeste. Stai linistit, tu nu te vei ingrozi impreuna cu mine, iti lispeste orice efort imaginativ.

  • Erik Jakab spune:

    la fel de geniale cred ca ai vrut sa spui

  • E. Cioban spune:

    maestre, practic poti sa inchizi linistit umbrela. nu mai ploua cu cacat.

  • bld spune:

    coaie schimba in pula mea background-ul ala sa fie negru default, tre sa stau sa apas pe intrerupatorul ala de cacat de fiecare data?

    • Jane Făe spune:

      Marș, mă, că nu vreau să dau eu pe buton de fiecare dată!
      Mai bine tu decât eu.

    • eusciksadjf spune:

      da’ tu cat de des vii aici ma?

  • ovydius90 spune:

    Conform teoriei, totul se repeta sub o alta forma la un moment dat, ma gandeam cum era in Evul Mediu fara retea de socializare, sa vezi omul cum trimitea el zece scrisori cu porumbelul mai departe de frica sa nu moara.

    • Jane Făe spune:

      Ești tâmpit?! Lumea avea alte probleme în Evul Mediu; cum ar fi să nu moară peste o oră-două.
      Nu stătea nici dracu să dea mai departe povestea la 10 pretini (oral, că, în afară de nobilime și funcționari, nici pulea nu știa să scrie).

      • ovydius90 spune:

        Am plecat de la teoria pe care o expune baiatu’ asta aici, a perpetuarii unui anumit obicei in timp sub o forma sau alta, dar ai venit tu ca pula-n cur raspunzand la sarcasm cu realism de wikipedia. Mai asteptam revelatii de la tine, Einstein.

  • apropo spune:

    buzele rujate cu roz-alb, si conturate cu grena, vor reveni in moda?

    • shotaie spune:

      mmmnu cred dar inca mai sunt sperante. cum au revenit in topuri la radio 2-3 melodii cu ritmuri copy-paste din ’99 asa pot sa revina si buzele din ’99.

  • miki spune:

    Mathew Mccounaghey este un chirila mai bogat si cu vite cornute mai futute

  • Gica spune:

    Conceptul „prostia umana e infinita” se refera la altceva:

    ORICE lucru pe care l-ar putea face un om, ORICE si-ar putea imagina cineva, ORICAT de cretin ar fi lucrul ala, INTOTDEAUNA se va gasi cineva care sa-l faca.

  • Mitel spune:

    Come die with me little blogger.

  • doliu spune:

    cea mai mare adunatura de copii ai ejaculatiilor precoce de pe 4chan si reedit s-a adunat pe autobaza in momentul de fata. e atat de mare incat o intrece pe cea de pe P E R I C O L.
    oameni prosti de gura, glume de rahat, oameni urati care-si manifesta disconfortul propriei existente prin dume expirate – tot ce nu ar trebui sa aiba internetul contine autobaza.
    si pe unul din adminii aia o sa-l incing un pic, pentru ca la facultate e un mielusel in friendzone la toate fetele care arata mai bine ca ma-sa, iar pe grup e pula lu’ terente.

    ma irita existenta mizeriei aleia. n-ai incercat sa-i dai un report? pana la urma tu i-ai fost parinte. asa ti-ai lasa copilu’ prost batut in cap de care in grija din mila, sa te scuipe si sa te dea afara din fata?

  • doliu spune:

    din casa* voiam sa zic, dar intelegi tu ideea.

  • Ovidiu spune:

    Ca si camasile in patratele, toata lume le redescopera o data la 8 ani…,asa e si kkt-ul asta !

  • inga spune:

    a zis mantzy cacine citeste piticigratis si are peste 16 ani e redus mintal. ce parere ai ?

    • sssss spune:

      cand o sa il vad pe centaur ca scrie povesti cu canisi si maidanezi de la centru de anihilare, ne vom lumina toti si vom face sinucidere in masa, mars in pizda mati de aici.

  • ejkmproszd spune:

    Vezi si „cerc vicious” / „virtuous circle”. E o matafura cu intelesuri futiple.
    Mantzy e o rasa de catel mic?

  • bebe spoitoru spune:

    eu cred ca in spatele celor care au creat Partidul Prostilor este Mihai Radu . si acum este in negocieri cu Macovei care vrea partid ONLINE . Mihai Radu Presedinte si Prim-Ministru , Macovei ministrul Justitiei si mama DNA …URAAAA !!!sa traiasca .si sariti cu banu` bo$$ilor

  • ik spune:

    Se poate face laba in cerc plat?

  • Oana spune:

    Sa moara Frata si toti bretonistii, Gogule! Da ce nu ai inteles tu din toata povestea este ca nu a sunat pe nimeni si nu s-a smiorcait ca e asaltat, chiar si-a dorit asta, insa s-a dus frumusel la politie si a facut plangere penala, ca nu s-a futut cu mama, bine ca a mintit si citeste acest blog in continuare si posteaza aici, astea sunt detalii nesemnificative. Poateaz-o, sa o vada derbedeul sa isi mai faca o laba

  • cristi spune:

    inteligenta intrebare..nu cred, dar incearca intr-un triunghi isoscel bantuit de fantome patrate.

  • Ana spune:

    omege, Mathew <3 am inceput sa il apreciez mai mult in ultimu timp dupa True Detective. Despre post-ul asta-chiar ma asteptam sa zici ceva despre astia de pe FB..din prima zi de cand am vazut unu in lista mea m-am gandit primu lucru "oare cand o sa scrie Centaurul sef semi-zeu despre asta?"

  • Ana spune:

    imi place ca ai facut un fel de analiza dincolo de continutul „prostiei” observand recurenta din ea si apreciez ca ai in acest articol un soi de auto-reflexivitate cu privire la tipul de continut pe care il furnizezi tu in timp (ex:compari cu ce scriai acum un an), ceea ce arata ca pentru tine poate conteaza sa produci continut de calitate si nu redundant (ceea ce si reusesti) :)

    • Hadrian spune:

      Ana, cred ca Gadea & Co sunt gelosi pe tine!

  • cristi spune:

    ‘recurenta’ si ‘auto-reflexivitate’ si ‘redundant’ toate intr-o singura fraza. vai ce destepta esti, un Einstein in bikini, nu vrei sa fi mama copiilor mei?

    • Ana spune:

      Bă..m-am gandit ca vei spune asta, dar n-am avut intentia sa par desteapta. Sunt doar o taranca proasta care comenteaza…nimic special in asta…mi-a placut asta cu Einstein in bikini :))

  • Dan spune:

    Fain articolul. Sunt prima data pe site la voi, nu stiu daca citeste cineva comment-urile, dar ma gandeam ca poate doresti sa stii ca nu exista „te risti / ma risc”. Cheers!

    • Radu Post author spune:

      ete ca aici exista. ta daaaaa

  • Parintele Onaniu spune:

    Ce-i aia șuag, hipstere? Really, șuag?!

    • Ana spune:

      Stii, in reclama de la pate Ardealul au tradus swag in „fainoşag”. De „şuag” nu am mai auzit intr-adevar pana aici. E continut branduit.

  • Ghertosanu spune:

    Auzi Nea poet, ia baga o poezie d-alea d’ale tale, sa auda si urechile mosului ceva frumos

  • Gravida spune:

    Imaginea de la final face tot :)

  • Sexiloaica spune:

    Cum poti sa pretinzi ca esti ascultator labagiu, cand tu nu esti? Ori scriitor?
    Adica, de ce?

  • Oana spune:

    Draga Radu,

    De fapt, nici un draga, ca nu ne cunoastem. Daca tu faci aici arta pura, adica fara sa stai cand scrii, sa te scarpini pe dupa ureche, ca simti ca lipseste ceva si bagi o analogie sa iasa computerea rationala si coerenta, de ce nu esti putin mai indulgent cu comentacii de pe aici, care poate doresc sau poate nu, sa isi mai slefuiasca operele? Sa le stearga? Arta pura?

    Bine pe mine nu ma mai intereseaza, nu o sa mai intru pe acest blog.

    Si asa de adio, ceva fara sens, sa se creada enoriasii tai dastepti: optimi de jar venind nu de prin talpi indragostite ce tot fumeaza nisipul pistelor. E o simpla ramasita a sexualitatii Pacificului, acolo un barbat inca naste pentru a sa nevasta.

    Pa admin!

    • cristi spune:

      draga @Oana, de fapt nici un draga caci nu ne cunoastem, daca @Ana e ce este, tu esti clona lui Schopenhauer, sa moara ma-ta de te mintz..pariez ca ai sa mai intrii pe blogul asta.

  • alin spune:

    Cam la ce te poti astepta cand femeile, luate la rost, o baga pe aia cu :

    „Cum adica nu e normal sa ma pozez in pizda goala pe facebook ? Ce, inseamna ca-s proasta sau curva ?! Nu, eu sunt cuminte, eu ma cac curcubee. Cum adica ce pun pe facebook, poate descarca oricine ?! Ce, ca doar le pun pentru mine, sa imi vad pizda pe internet !”

    Mda…

Adaugă un comentariu