Sfaturi gratis: despre lene, mâncat muci, feminism și comuniunea om-natură

Centaure am si eu o problema,

Ma uit in jur si ma intreb cum se face ca vad doar idioti: idioti la TV, idioti in parc, idioti in club… peste tot (nu ca sunt eu rasa pura cu minte de aur.. doar ca imi e teama ca avand atatia prosti in preajma e doar natural sa devin ca ei, ca un fel de adaptare…) Idiot in sensul pe care il descrii tu, oameni cu principii nule, care simt nevoia sa imi frece de fata ce cred ei despre nimic.
Problema mea este ca fac 20 de ani si am 3 persoane cu care pot vorbi fara sa simt ca trebuie sa le dau o pedala peste fata. Nu pot sa umblu cu 3 persoane non stop, pula mea doar au si ei viata lor.
Ce crezi tu ca ar trebuii sa fac ca sa dau si eu peste niste oameni cu care sa pot iesi la o bere, cu care nu trebuie sa vorbesc 2 ore despre ce cred ei ca inseamna viata sau ce zice Capatos in emisiunea lui?
Stau la oras, deci oameni sunt..
Dragă analfabetule, vezi tu, idioțenia e pe straturi. Fiecare idiot se află într-un strat și îi vede pe toți de sub el ca find idioți și pe toți ceilalți ca fiind aproximativ egali cu el. E în natura umană să ai impresia că cel mai deștept om din lume e maxim cu 10% mai dumirit decât tine.Problema ta nu e că ești super mega isteț și înconjurat de proști. Problema ta e că ai 20 de ani și ești încă la vârsta cercului social din întâmplare.
Mai exact, prietenii tăi sunt colegi de clasă și colegi de scară. E normal să îi vezi ca fiind idioți, pentru că nu sunt niște oameni pe care i-ai ales. Pur și simplu te-ai asociat cu ei că se aflau prin preajmă și acum ai ajuns și tu la vârsta la care te diferențiezi de oameni și îți dai seama că nu ai nimic în comun cu oamenii cu care jucai fotbal când erai borac.
E absolut normal. La vârsta ta, să ai 3 oameni cu care poți vorbi ca cu oameni, nu ca cu animale, e chiar OK. Cât pula mea vrei să vorbești cu oameni? 6 ore pe zi? Umblă și cu cu ăia 3 de 2-3 ori pe săptămână și în rest găsește-ți hobby-uri și ocupații care să nu necesite input intelectual din partea altor oameni. Că nu ești pizdă să ai nevoie să stai la gargară toată ziua cu cineva. Caută ce-ți lipsește la tine, nu la alții. Iar numărul de oameni cu care poți vorbi, stai liniștit, o să crească cu vârsta. Pentru că o să cunoști mai mulți oameni cu anii și, dacă faci cum ți-am zis eu și o să lucrezi la propria persoană, o să te bage și pe tine în seamă oameni care acum nu te bagă în seamă pentru că, spoilere, din punctul lor de vedere, tu ești idiot. Și de-aia nici măcar nu-i vezi. Pentru că le e silă să vorbească cu tine la fel cum ți-e ție să vorbești cu ăia care discută despre Capatos.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Draga Radu,

Sunt un adult (30 de ani) frustrat si nefericit. Fac parte dintr-un sistem bugetar unde sunt zilnic calcat in picioare si umilit de analfabeti ajunsi pe pile in functii cheie. Acum invat pentru un interviu la o firma de programare unde, daca voi intra (voi intra), voi ajunge un robot care lucreaza pe banda rulanta. Prins, zi de zi, in acelasi program gri, aceleasi optiuni, aceeasi viata comuna ca a celorlalte bovine din turma. Blocat intre rata la apartament/masina si salariu, nevasta si copii. Nu se pune problema reusitei in societate, cred ca am reusit ok. Dar nu mai vreau sa traiesc in ea.

Asa ca am o idee geniala: cu putinii bani care ii am sa imi iau pamant, cat mai mult. Cel mai ieftin este extravilan si pe dealuri, gen langa cimitire. Sa imi durez o casa ecologica din materiale reciclabile, sa fac o miniferma si sa ma imprejmuiesc cu gladita (cauta pe google) sa nu poata sa treaca nici tractorul. Sa fac o biosfera inchisa, autosustenabila, cu ciclul propriu. Fara sa mai lucrez vreodata pentru altul, doar pentru mancarea anului viitor. Sa nu mai vad oameni ipocriti cat traiesc eu. Sa nu mai platesc nicio taxa statului sau utilitati. Sa fumez iarba si sa citesc carti in fiecare seara. Sa beau vin. Sa fac sauna in sauna mea din pamant si materiale reciclabile. Hippie mode.

Problema e cu prietena-mea. Nu vrea sa ma urmeze. Zice ca ea nu se duce sa faca caca in veceu de lemn si ca ea niciodata nu o sa se retraga din societate pentru ca are nevoie de oameni. Ca sa aleg intre ea si casa pe deal langa cimitir. Dar eu o iubesc si as vrea sa ne luam si sa avem copii (si sa-i crestem in casa noastra de pamant de langa cimitir) si nu pot sa renunt la ea. Ce sa fac?

Prietene, sună a plan solid, doar că, vezi tu, să reușești să-ți faci un cuib care să-ți aducă absolut toate necesare vieții e cam complicat. Că dacă era așa ușor, o făcea toată lumea. De-aia se specializează și la sat oamenii. Unu are numai livezi, altul numai oi, și tot așa. Să-ți faci o fermă mică cu toate necesare vieții e cam imposibil. E mai simplu să alegi câteva chestii pe care să le produci, și să produci destul cât să vinzi și să le cumperi pe restul. Sigur suporți societatea cât să faci troc și să te întorci în bârlogul tău select.

În rest, da. E un plan solid. Scapă de muiere și găsește una care să vrea același lucru de la viitor ca și tine. Da, o iubești și căcaturi. Asta e, îi dai flit, o să fie trist, o să doară dar după un timp o să-ți treacă și o să te poți concentra pe ce vrei tu de la viață. Suntem miliarde. N-are rost să faci compromisuri pentru un om care vrea altceva decât vrei tu când cu siguranță sunt tipe cărora planul tău li s-ar părea minunat. Plus, e un test de tărie testiculară. Dacă ai coaie să o lași pe asta pentru a-ți urma visul, înseamnă că chiar îl vrei și nu e doar gargară de om supărat pe viață, de spus la o bere după muncă. Ea e parte din problemă, nu parte din soluție. Iar soluția ta e una drastică. Să-i dai papucii e un prim pas serios spre soluție, dacă chiar vrei o soluție și nu e doar o discuție frumoasă. 

–––––––––––––––––––––––––

Centaure,
O intrebare scurta si la obiect:
Care e rostul feministelor din ziua de astazi? Pentru ce „lupta/ se revolta” ele?

Feminismul în societatea modernă e un grup de suport pentru inadaptate. E un răspuns foarte simplu care se poate aplica la orice critică. Îți spune unul că ești proastă? E misogin. Îți spune că ești nespălată? E misogin. Incompetentă? Misogin.Urâtă? Misogin. Când tot ce ai e un ciocan, tot ce vezi în jur sunt cuie. Iar feminismul la proaste e fix ciocanul ăla care transformă orice problemă în cuie.
Eu, dacă mi-ar spune cineva că sunt prost, nespălat, incompetent și urât, n-aș putea răspunde atât de simplu și ușor la toate, cu un singur cuvânt. Ar trebui să analizez punctul de vedere al omului și să răspund punctual la fiecare acuzație. Feminismul în schimb e o armură ideală pentru proastă. O scutește de orice dubiu ar putea să aibă despre propria persoană. Misogini!
Le învață să combată fără să aibă nevoie de logică. Bășini standard gen ”vai, femeile câștigă cu 17% mai puțin decât bărbații”. Nici nu stau să o judece, că asta e din cauză că femeile au alte priorități și în medie lucrează mai puțin decât bărbații. Și că pe același post, femeile sunt plătite la fel, sau adeseori mai bine. E de-ajuns să confirme ce vor să audă. Că viața nu e corectă cu femeile, sunt discriminate și niște victime.
Își are rost în multe societăți în care femeia e discriminată pe bune, ca la musulmani. Își are rost și la țară, unde femeia crede că e normal să-și ia bătaie de la bărbat. Dar în lumea vestică, și chiar și la noi, la oraș, feminismul e doar o armură împotriva criticii pe care toate strâmbele și proastele o folosesc ca să-și justifice inadecvarea socială. E vina porcilor de bărbați. Atât de simplu! Nu am cunoscut în viața mea femeie care să se declare feministă și să nu fie urâtă și proastă. Și fix de-aia se fac feministe. Ca să aibă un răspuns când le acuză cineva că-s urâte și proaste.

 

––––––––––––––––––––––––

Draga Centaure,
Am un necaz, am nevoie de un sfat, nu am la cine altcineva sa apelez.
PROBLEMA: un tic nervos rau si puternic, . de cand eram copil mic, imi mananc tot timpul diverse: pielite de la degete, unghii, coji de pe rani, buze, urdori, muci din nas, si puroiul scos din cosuri (reusesc mereu sa nu ma vada nimeni).
Exista niste cauze tipice ? E vreo manifestare tipica pentru vreo boala psihica ? Ajung la Balaceanca ?
Iti multumesc.

PS. am avut mereu o viata obisnuita, fara traume, abuzuri, probleme grave, nasoale de gen… ; sunt integrat in societate, am job bun, salariu peste medie, traiesc bine, ma plimb, … sunt sunt om absolut normal si banal.

Omule, nu e de bălăceanca, dar e super scârbos. Mulți oameni au compulsii de-astea mecanice la stres și când fac ceva. Cu toții aveam colegi în clasă care-și rodeau cotorul de la pix la modul barbar. Mai îmi rod și eu o pieliță de la deget când nu-s atent și mă concentrez la ceva. Vine de la fixația orală de copil, molfăitul de ceva are efect calmant. Dar ce faci tu e mega super scârbos. În afară de faptul că e super merga scârbos, nu e dăunător. Dar e super mega scârbos. Și ca orice comportament compulsiv/tic, se poate repara prin conștientizarea problemei și autopedepsire mereu când o faci. Gen să îți dai un pumn în coaie mereu după ce-ți mănânci mucii. La un moment dat, pavlovian, ar trebui organismul să asocieze pumnii în coaie cu mâncatul de muci și să hotărască că mai bine nu. Fă asta, pentru că e super scârbos. De scobit în nas, ne scobim cu toții. Dar tu ești super scârbos.

––––––––––––––––––––––––––––––––

Salut mărite centaur. Problema stă în felul următor. Nici nu știu dacă-i o problemă în sine sau dacă o fac eu să fie așa.
Anul ăsta, după revelion mai exact, am venit din provincie la București, ca orice moldovean care vrea mai mult de la viață. Mi-am strâns niște bani cât să pot supraviețui aici o perioadă. Pentru chirie+mâncare+alcool îmi mai ajung cel mult o lună, 2. Am venit aici cu scopul de a lucra ceva, dar a intervenit lenea. Pur și simplu mă trezesc în fiecare zi la 3-4 dupamiaza cu un sictir glorios în vene, îmi fac o cafea și până mă dezmeticesc observ că-i deja seară și n-are rost să-mi mai caut azi de muncă, poate mâine. Fac asta de mai bine de-o lună și cu toate că știu că nu-i tocmai ok, continui. Mi-a luat mai bine de-o săptămână până m-am convins să-mi downloadez un șablon de CV și să il completetez. CV care n-a ieșit niciodatădi partiția D a laptopului meu.
Știu că dacă nu găsesc ceva de muncă, cel mai probabil o să mă întorc înapoi în micul oraș din nordul Moldovei, cu orgoliul rănit și-o mare gaură în buget.
Habar nu aveam la ce să mă aștept de la capitală. N-am crezut că-i ușor să faci bani aici. Da știu că nu-i nici greu, că banii se scot ușor din cauză că majoritatea se află la idioți care-i dau pe tot felul de nimicuri. Problema mea e că nu mă pot convinge pe mine să fac ceva util și constructiv care să-mi aducă venit. Știu că probabil te-ai confruntat și tu cu asta. Cum ai scăpat de lene, cum ai reușit să te întreții cu minimul de efort posibil?

–––––––––––––––––––––––––

Draga Radu,
Fiecare om are propriile boli de care nu prea reuseste sa scape. De exemplu, tu ai recunoscut ca suferi de deficit de interes fat de lucruri care nu te privesc.
Eu sufar de ceva care cred ca e mult mai grav. Se numeste lene. Este dorinta de a nu face ceva productiv si de a continua existenta intr-o auto-complacere fara a dori a evolua.
Incerc in prezent ceva. Incerc sa invat invat intr-un domeniu anume. Problema consta in faptul ca timpul in care ma simt cel mai bine este cand nu fac nimic.
Am ales un domeniu care imi place, dar nu imi place precum imi place sa nu fac nimic productiv.
Cred ca asta e de fapt problema in mentalitatea romanilor. Nu doresc sa construiasca ceva.
Cum ar trebui sa actioneze o persoana lenesa in viata? Incerc sa fiu ne-lenes?
––––––––––––––––––––––-

Băi, lenea e cel mai mare viciu. Eu mă lupt constant cu lenea. Sincer, muncesc și produc cam 10-20% din cât aș putea să muncesc și să produc dacă nu aș fi mega leneș. E o bătălie constantă. Lenea o înfrângi doar prin ură față de propria persoană. Spre exemplu, eu nu am scris nimic la mine pe site de vreo săptămână. Și s-a adunat încet încet o scârbă în mine față de propria persoană, dezamăgit de faptul că trebuia să fi scris deja ceva. Astăzi m-am urât destul încât să ma pun pe citit mailuri ca ăstea două.
E un proces simplu.
Pasul 1. Faci niște planuri. Gen mâine fac x.
Pasul 2. Nu te ții de planuri că ești leneș.
Pasul 3. Observi că nu te-ai ținut de planuri și începi să te urăști pe tine.
Pasul 4. Ajungi să te urăști destul încât să faci o parte din lucrurile pe care ți le-ai propus, ca să te urăști mai puțin.

Atât. Voi nu vă urâți destul. Învață să te urăști mai tare și o să începi să faci și treabă. Asta îți spun sigur. La leneșii cronici singura activare e ura față de propria persoană. Pentru că niciodată altceva nu te poate motiva atât de tare cum te motivează lenea să nu faci nimic. Pentru că e așa fain să nu faci nimic.

***

Comentarii (70)

  • Alex.M. spune:

    Pentru baietii cu lenea, un singur sfat mare si lat am: fa ce ai de facut mecanic, fara sa te gandesti la asta. Gen „Azi ar trebui sa pun cv-uri…cacat, mi-e lene. Hai sa intru pe facebook.” Si dupa 10 minute de facebook, fara sa te gandesti prea mult la asta, schimbi tab-ul cu Bestjobs si aplici la unul, doua, trei…te plictisesti, mai stai 5 min pe facebook, iar te intorci la joburi. Dupa 2 ore, cand te duci sa te pisi, o sa ai un zambet de satisfactie (nu auto-satisfacere, aia e cea mai daunatoare! Am…auzit…).
    Problema voastra se numeste procrastinare. Iar cu literatura motivationala tot ce faci e sa te droghezi, sa prinzi aripi pentru 5-10-30 de minute…si dupa aia sa te apuci de lenevit. E o greseala.
    Bafta!

  • Suricata spune:

    Manguste !

  • cornelius spune:

    Pai daca tu Raducule iti rozi unghiile si cu ele iti scoti „coji de pe rani, buze, urdori, muci din nas, si puroiul scos din cosuri (reusesti mereu sa nu te vada nimeni), cu ce esti mai presus decat cel pe care-l critici ? Aaaa stai ca tu esti centaur si ai copite.

    • Radu Post author spune:

      ce proasta-i ma-ta, io zic din cand in cand cate o pielita si tu citesti unghii

      • cornelius spune:

        Eu pe toti care-i stiu si-si rod pielitele isi rod si unghiile poponar

        • corneliuscapdeprost spune:

          „pe care”, fmm. fmm inseamna futu-ti mortii ma-tii.

        • haidavai spune:

          analfabetule!

  • Andrei spune:

    Centaure zi manca-ti as pula ta ce tactica sa am sau cum sa o prostesc p o pizda care ma trimis dupa seminte .dupa ce am fost o scurta vreme impreuna. Acu ma mut cu jobu in orasu unde suge ea si vreau o razbunare gen. Da nu stiu cum sa procedez sa nu ma miroasa sisa i starnessc atentia,imteresu si totul sa para intamplator si sa-i fut universu, sa ma pis pe ea si sa plec impacat sufleteste. Mentionez ca pizda mi-a zis la o intalnire la vreun an dupa ce nu ne mai vqzusem si dupa ce am baut cateva beri gen, mii a zis” Esti slab Andrei, sa stii, esti slab””Fmm am vrut sa ti scriu pe mail da trecuse etermenu limita. Un sfat simplu te rog. Mutumesc anticipat.

    • Radu Post author spune:

      stange-o de gat

      • Andrei spune:

        Bine, ar fi si aia o treaba centaure, da eu nu vreau sa crape asa simplu. Credeam ca ai o idee un plan mai elaborat boss. Nu mi-ar alina ranile si repara orgoliu decat o treaba facuta cu cap. Eu vreau sa i fut mintea,inima , sufletu si sa plec dupa aia s-o las in agonie pentru minim cativa ani. Gen s-o las gravida. sa futa un avort. Sau orice cacat bolnav. Mi-a futut javra orgoliu si m-a atins sufleteste grav si pana nu ma razbun ca sa raman cu mintea intreaga nu pot avea liniste. Da stiu is nebun bolnav. Dapoi a man must do what a man must do. psihoterapia nu ajuta. Curvele nu ajuta. Da In sinea mea stiu ce m-ar vindeca.

        • Andreea spune:

          Ha, ce fraier esti! Pai orice i-ai face tu de-acuma, tot ea castiga,pentru ca cel mai tare doare ignore. Tu crezi ca, in timp ce tu faci planuri malefice de razbunare ca un personaj de film prost, ea se mai gandeste in vreun fel la tine? Ba nici macar cat sa zica „ba ce fraier a fost ala cu care-am iesit o saptamana”.
          Sa iti schimbi jobul pentru ea? Bai baiete, singurul mod in care devii mai bun e sa muncesti pentru asta, si asta nu se face investind timp si energie pentru persoane care nici nu stiu ca existi.

          Dar probabil ca tu esti super sigur ca ideea ta e buna si o sa comiti ceva rahaturi pana inveti. Sau poate nu inveti si ajungi la puscarie. Hai bafta!

        • omulbun spune:

          du-te la sala sase luni un an boss, ti-a zis ca esti slab. nu mai fi.

      • gicone spune:

        Daaa! Exact ca bou’ ala din Iasi!

    • cos spune:

      Sta la bloc si/sau cu parintii?

      • Andrei spune:

        Sta la camin sau chirie plm mai stie. Nu sta cu parintii javra. Ce relevanta are bosss?

    • haidavai spune:

      Pariez pe oricat ca Andrei e tigan.

    • Vlad spune:

      Fute-o pe sora-sa

    • Radu Post author spune:

      mai am vo 20 de mailuri, daca l-am sarit era ca era simplu, trolaj, sau retardare vaga. dar mai sunt vo 20

      • haidavai spune:

        Am trimis si eu mail, dar probabil nu e interesant pentru tine. :D

  • plm spune:

    Păi bă, și dacă ajungi la stadiul în care te urăști non-stop, 24/7 și tot nu-ți vine să faci nimic, ba că te caci în ea de societate, ba că doar ți-e lene, și-ajungi în punctul în care e mai puternică dorința de sinucidere decât de a face ceva și a te obosi cu labele astea de oameni din jur, ce căcat faci?
    Fără „sinucide-te” sau „du-te-n pula mea la psihiatru să te-ndoape ăla cu pastile de te lasă impotent”, pls, că atâta măcar mă ducea și pe mine capu’.
    Aștept inputul tău de centaur atotștiutor și atotfutător.
    Kthx.

    • Radu Post author spune:

      pai boss, nu faci chestii pentru oameni, faci pentru tine, si daca nu faci nimic, nu te urasti destul, e simplu. evident ca nu e bine nici in extrema ailalta, tre sa te urasti fix cat trebuie. si constructiv.

    • ps spune:

      Dacă te sinucizi o să plângă cineva după tine? În caz afirmativ renunță complet la idee; tu-ți pui palma-n cur și pleci iar ei rămân aici si plâng ani de zile, poate chiar toata viața. Sau poate că în felul ăsta te răzbuni pe ei… pentru că automobile.

      Ieși în parc și alearga! Run Forrest!

  • patratzel spune:

    La aia cu lenea, burn the bridges bitches. Cand nu mai ai nici o plasa de siguranta, faci ceva sau mori. Asta daca ai tupeu sa schimbi ceva. Inca nu am reusit personal sa fac asta. Cred ca ii mai zice „cand ajungi la fundul sacului faci pe dracu-n patru”.

  • Herr Spiegellman spune:

    Pentru nenea ala care manca diverse parti din el insusi. Mergi fuga fuguta si fa-ti niste analize centrate pe sistemul imunitar. Hemoleucograma e cea mai simpla, vezi de acolo mai departe.

  • traian spune:

    permiteti-mi sa va iluminez cu raza MEA de autotstiutor. nu centaur, ca suna ca pula. nu e vorba de lene, oameni buni, e vorba de lipsa totala de repere intr-o lume, paradoxal, in plin progres si expansiune a informatiei. e greu sa te hotarasti pe ceva anume, cand sunt mii de alternative. si intr-o lume din ce in ce mai interesata de bani si faima si imbogatire rapida, e dificil sa te aduni si sa zici…da , frate, asta vreau sa fac, imi concentrez toate fortele pe obiectivul asta. pentru ca esti distras de alte si alte optiuni. si viata e una. daca te limitezi la o activitate, ratezi atatea altele. si asa, neputandu-te decide, timpul trece si tu ramai contempland vitrina oportunitatilor tale, te scobesti in buric si adormi. poate maine.

  • viitor_pustnic spune:

    multumiri aluia cu gladita, am aflat si io ceva nou azi. am planuri identice si nu stiam cum plm sa imi delimitez proprietatea sa nu am de-a face cu vecinii. multam amice si in general vorbind muie la omenire.

  • Andreea spune:

    Daca ma faci pe mine proasta, nu am nimic cu tine, dar daca zici „femeile sunt proaste”, atunci esti misogin.

    • Stan Ion spune:

      Vezi ca esti proasta?

  • cosinus spune:

    Femeile nu e proaste. E !

  • sindi_cat spune:

    Tipul ala de manaca muci, unghii si pielite e autosuficient. Eu cred ca are mai multe sanse de succes decat tipul cu microferma: e de ajuns sa isi faca o casa ecologica mica, fara teren mult, ca de mancat are ce manca. A, si e musai sa aiba un paraias de unde sa bea apa. Unghiile sunt cheratinoase, deci greu de digerat, deci ai nevoie de apa ca sa le inmoi. Dixit!

    • traian spune:

      pipi

      • Jokerul spune:

        caca

  • Zym3r spune:

    Prostii pulii

  • ik spune:

    Centaure, ti-ai cam batut joc de baiatul no. 2. Pai il lasi pe fraier sa-si construiasca casa in extravilan fara sa-l avertizezi ca e ilegal si ca probabil casa aia o sa fie darmata de primarie sau gen.

  • Nae spune:

    Tare treaba cu lenea, dar trebuie sa completez.

    Pai tie tinere, iti arde sa stai in Bucuresti si sa o freci pentru ca dupa ce se termina banu’ te duci inapoi la mami la Radauti si te tine pe mancare si tigari in continuare si aia e. D-aia nu e stres.

    Ca daca stai si o freci nu se intampla nimic. Ia sa mori tu nitel de foame, sa n-aiba cine sa te ajute si sa vezi ce pui mana si faci, si nu din ura fata de tine ci din iubire. Sau te apuci de baut spirt medicinal si in 2 ani max esti in sant la stirile de la ora 5.

    Nici nu cred ca ai venit tu aici asa montat de unul singur, te-a impins mami sa mergi la munca si sa-ti faci un viitor. Doar ca pe tine de doare in pula.

    • ejkmproszd spune:

      Ai refrei-muit totul de parca ar fi „I wanna sleep with common ppl”. Atata doar ca pulicel ala nu vrea sa te fute, dar tu inca spermi.

  • hater spune:

    coaie m-ai facut sa rad si sa ma bucur ca ai evoluat in continuare, dau cu banu sa moara dusmanii mei

  • Gigel spune:

    @ aia cu lenea :

    o cale usoara sa activati ura de sine e cu muzica agresiva, let the jimmies move through you

    sau bagati motivationale. nu, nu sunteti deasupra motivationalelor daca va pierdeti viata facand nimic.

    • om spune:

      boss, nu cred c-ai nimerito. spre exemplu, pe mine ma apuca boala cand le vad, dar nu ma ajuta cu nimic.
      din experienta personala, cel mai bine functioneaza
      -supradoza de gelozie. habar n-ai cum te apuca cheful noaptea dupa ore intregi prin operele altora.
      sau in cazuri extreme
      -buddy system. mai gasesti pe cineva cu acelasi interes si sansele sunt ca atunci cand se apuca ala de treaba te simti si tu si faci ceva. mai ales daca esti gelos pe cat de bun ala.

  • Cel Mai Prost din Univers spune:

    Bai jivinele pulii,lenea e ceva natural omului,o are în sânge.Vanator-culegator.
    Daca dobitocul ala nu face nimic din cauza lenii,inseamna ca se comporta natural.
    Nu face nimic pentru ca el e fericit asa,nu vrea sa impresioneze pe nimeni.Motivatia de a face ceva in viata,vine de cele mai multe ori,nu din prea multa harnicie,ci din invidie.Io cred ca ar trebui sa fii invidios,nu harnic.Albinele sunt harnice.
    V-am pupat cu ranga pe bot.

  • ejkmproszd spune:

    „Eu, dacă mi-ar spune cineva că sunt prost, nespălat, incompetent și urât, n-aș putea răspunde atât de simplu și ușor la toate, cu un singur cuvânt. Ar trebui să analizez punctul de vedere al omului și să răspund punctual la fiecare acuzație. ”

    ..sau poti sa stergi comentariul cu pricina.. :-))

  • Bucifal spune:

    Cand crapi de foame si n ai una de un leu parca dispare lenea.Pt baiatu din nordul Moldovei : poti sa te angajezi paznic in parc sau la metrou,nu faci nimic,tot o lene este dar esti platit.Aici este avantajul.Iti iei vreo 9 mil dai 6 la chirie si iti mai raman 3 pt haleala..Hai ca e bine la Bucuresti ce pisda ma-sii!!

  • LenesAngajat spune:

    Eu am fost in situatia in care am avut ceva bani si am renuntat la munca la scoala la tot si am facut laba timp de ani pana cand s-au apropiat de final si atunci am zis ca aia e, time to press next, dar cand timpul a venit m-am angajat si am muncit, dar acum sunt prea lenes ca sa muncesc mai mult decat limita subzistentei…

  • O baba spune:

    Mai copii, lucrurile sunt mult mai complicate in chestia cu lenea, zic eu. Uite, cazul meu: sunt lenesa „din nastere”, prin firea lucrurilor, atat de lenesa ca nu as face nimic toata ziua, doar ceea ce mi-ar placea, sa stau pe FB sau la filme. Si asta cam si fac! Dar, desi sunt pensionara cu o pensie bunicica si nu banii ma imping sa lucrez, merg inca la job si imi place asta iar si in zilele cand nu o fac nu imi gasesc rostul. Si nu pot zice ca meseria pe care o am este cea pe care am visat-o, hoby-ul meu, ba chiar dimpotriva. De asmenea sunt platita foarte prost, deci nu castigul ma motiveaza. Nu stiu, probabil ideea ca am un rost pe lume, ca fac ceva util, ca „exist” si nu vegetez ca o planta, poate asta ma face sa simt nevoia sa lucrez?!? Aaaa, si nu pentru ca sunt o fata batrana fara copii sau familie, nu, am de toate jar cand e nevoie ma implic in viata de familie cat este necesar.
    Cat despre voi, lenesii, sper ca o sa va treaca, fie de nevoie, fie de plictiseala si ca pana la urma o sa va gasiti si voi calea sa va simtiti bine facand totusi ceva. Bafta!

  • Nae spune:

    Per global e natural sa vrei sa o freci cand esti tanar, sa faci doar ce-ti place, tralala.

    Problema e ca non actiunea nu creeaza nimic, maine te trezesti ca au trecut 10-15 ani si realizezi ca esti un looser batran care a ratat trenul.

    Nici pussy nu mai poti sa prinzi, ca dupa o varsta astea se cordesc cu tine doar pe bani. Si cat mai ai de trait o arzi in stres si panica pe tot si orice.

  • Un Boschetar venit la Bucuresti spune:

    Luzer nu ajungi din cauza ca esti leneş.
    Poti ajunge ultimul ratat din toate universurile posibile,chiar daca munceşti de rastorni pamantul.Majoritatea care au reuşit in viata sau au ceva succes sunt leneşi.Vezi Vantu,Voiculescu etc,astia is monumente de lene.

    Apropo,fara pic de modestie,sunt extrem de muncitor acolo unde sunt angajat,desi imi doresc mult sa nu mai fiu,şi nu cred ca,oricat as munci eu,nu o sa-mi depaşesc in viata asta conditia de om mediu la venituri in bani.Cel putin am sa ma mentin pe linia asta.

  • marius sacalos spune:

    Cand trebuie sa-ti faci rost de bani de chirie, dai sfaturi si pe gratis!

    Mi-ai luminat ziua! Incep sa sper ca mai am si eu o sansa!

    • shotaie spune:

      pro tip: nu ai

  • catio spune:

    Te intrebi retoric ce ar trebui sa faci? Stiu si eu, poate ar trebui sa mai pui mana pe gramatica elementara. „Ce ar trebui sa fac” se scrie asa, adica cu un singur i si nu cu doi cum ai scris tu.

  • Stie cineva un plafar la Piata Sudului? spune:

    Salut!

  • coralina spune:

    vai man, tocmai m-am scobit in nas in timp ce am citit asta

  • gigi jidanu spune:

    hai ba mai scrie ceva nou

    • Radu Post author spune:

      am treaba boss. scriu chestii noi , da nu pentru voi, plm. o sa fie bine

  • einz-zwei-polizei spune:

    Pentru tipu’ cu mucii…Crezi tu ca nu te vede nimeni!

  • sibiu spune:

    Faza cu mucii e scarboasa,mai ales cand il mai vezi pe unu sau mai grav pe una ca-i culege cu atata atentie si-i face bilute..pfoa..

  • viermar spune:

    „Ma uit in jur si ma intreb cum se face ca vad doar idioti: idioti la TV, idioti in parc, idioti in club… peste tot ”
    – Angajează-te la Google director general, sau măcar angajează-te la google

  • viermar spune:

    „Sunt un adult (30 de ani) … si nefericit. Fac parte dintr-un sistem bugetar unde sunt zilnic calcat in picioare si umilit de analfabeti ajunsi pe pile in functii cheie. Acum invat pentru un interviu la o firma de programare unde, daca voi intra (voi intra), voi ajunge un robot care lucreaza pe banda rulanta.”
    – Ciumpalacu ista mi se pare mai prost ca primu. Dacă lucrezi ok și faci bani, nu ai apucături de astea mizantrope. Creierul tău a rămas blocat la 15 ani

  • dutza areputza spune:

    …sunt cativa intrebatori pentru care raspunsurile sunt inutile si de prisos,poate urmatoarele descoperiri in medicina sa le ofere un raspuns!!!

  • michael spune:

    nu ti s-a facut sila de tine sa mai scrii ceva? ca iar a trecut mult timp.

    • Alexandra spune:

      Idem

  • Emil TeLeaga spune:

    ba, pula mea, fa si tu postari mai scurte in pula mea

Adaugă un comentariu