Haiduci Daci Vârcolaci: mlaștina

Luna o ardea foarte selenar pe cer, aruncând umbre de nori pufoși peste smârcurile mâloase ale mlaștinii întunecoase. În depărtare se vedea o maiestuoasă pădure de goruni. Dar era departe de cei doi călători care se înfundau în mâlurile smârcoase până la brâu, cărându-l pe al treilea pe umeri, pe acel drum din mlaștinile Amutriei pe care nici un om nu-l știa, ascuns la poalele Carpaților, în anul 144. Ei îl știau pentru că erau mai mult decât simpli oameni. Erau daci. Și erau mai mult decât simpli daci. Erau haiduci daci. Și erau mai mult decât simpli haiduci daci. Erau

HAIDUCI DACI VÂRCOLACI

Bubu, mlădiosul haiduc dac vârcolac adolescent se cocoșa sub greutatea fratelui mai mare, și mai leșinat. Își smulse o lipitoare de pe abdomenul ridicol de bine definit. Drumul era anevoios. Dar normal că era anevoios, pentru că era scurtătura aleasă de Gelu, fratele lui mijlociu și încrâncenat. El nu juca după reguli.

– În pădurea de gorun zace culcușul ieleor, care-l vor vindeca pe fratele nostru Bujor, scrâșni Gelu, încordându-se aiurea, spre zenit.

– Nu mai bine ne transformăm în vârcolaci, să alergăm mai repede? Întrebă Bubu, călcând într-o bulboacă și alunecând pe sub apă cu degetul mic de la piciorul stâng într-o piatră mare.

– Nu e încă momentul, se încruntă Gelu.

Clar nu era încă momentul. Și fratele lor bâiguia, cuprins de febră. Romanii ăia cu siguranță îl otrăviseră. Poate aveau lamele unse cu mătrăgună. Poate doar se bășiseră pe săbii. Posibilitățile erau multe. Ce era clar era că timpul era foarte prețios. Dar nu era încă momentul.

– Când ajungem la iele, o să ne ceară să le dăm din forța noastră vitală ca să-l ajute pe fratele nostru, continuă Gelu cu ochii galbeni și o bală în colțul gurii. Nu se transforma, așa era el. Văzând că fratele lui mai mic nu înțelege chestia cu forța vitală, continuă, adică să le futem.

– Eu m-am logodit cu Cecilia, fata generalului Alupigus și nu o să fac dragoste decât cu ea, după nuntă, bineînțeles, obiectă Bubu, plin de el, ca toți oamenii care au impresia că romantismul e un merit.

Atunci Gelu, urlând de furie, îi dădu drumul fratelui lor bălan, care începu să se scufunde cu fața în mâlul mlaștinii, și îl apucă pe Bubu de ie, ridicându-l în aer.

– M-ai înnebunit cu relația asta a ta. Mamă ce gay ești! Ce e atât de special la fata asta de ți-ai risca și propriul frate pentru ea?

Bubu sări din ie, aterizând grațios pe un petec moale de pământ. Îl rostogoli pe Bujor cu fața în sus, cu piciorul, ca să respire, fără să-și ia ochii de la fratele lui brunet, care gâfâia ca un zimbru. Știa și el că Gelu e super imprevizibil când e nervos. Fără ie pe el, pătrățelele enervant de bine sculptate ale lui Bubu luceau în bătaia lunii. Basca nu-i căzuse din cap.

– E specială. Dintre zeci de pețitori, care mai de care mai glorios, m-a ales pe mine! țipă el, nările fremătându-i peste tuleiele unei mustăți de june.

Gelu nu știa. N-avea de unde să știe. Fusese competiție mare pentru Cecilia. Pe ea o mai curta și un vampir egiptean care era convins că e reîncarnarea singurei lui iubiri, care murise într-un accident acum mai bine de 2000 de ani. Nu era deloc creepy, că arăta tânăr și super bine. Apoi mai era și mercenarul extraterestru convins că Cecilia e reîntruparea prințesei sistemului solar, și jurase să o apere cu viața, și nu era deloc creepy, pentru că arăta super bine. Și călătorul prin timp care calculase că în orice direcție, destinul îl ducea la Cecilia. Și mulți, mulți alții.

– Dar mai exact, ce e așa special la ea? Se uimi năprasnic Gelu. Arată măiastru?

– Nu, e destul de comună, mai degrabă ștearsă.

– Atunci poate zbârnâie de deșteaptă?

– Aș zice că nu e nici, dar nici.

– Are puteri nebănuite?

– Absolut deloc. Ba chiar nici nu face sport.

-Atunci înseamnă că are așa, te pomenești, un șarm aparte.

– Nu, frate. Nici n-o observi când trece pe stradă. Absolut orice fată de 14-18 ani, sau mai bătrână și cu retard intelectual și emoțional, dacă i-ar ști povestea, s-ar putea vedea în locul ei. Pentru că nu are nimic din ce n-ar avea orice fată comună.

– Atunci ce are așa de special? Fă-mă să înțeleg!

– Faptul că mulți bărbați și entități masculine de o calitate extremă se bat pentru ea o face specială. Cu cât mai mulți masculi eterni, hiperplanetari și tulburați o urmăresc, cu atât mai specială devine. Și cu cât e mai specială, cu atât mai mulți masculi se bat pentru ea, că așa suntem noi, masculii. Nu înțelegi? E un cerc vicios! Și eu l-am câștigat!

Și atunci Bubu văzu în privirea fratelui lui sălbatic că înțelesese. Cecilia chiar era specială. Tăcuți, cei doi frați îl ridicară pe al treilea, leșinat în continuare, și purceseră pe drumul mlăștinos. Gelu își drese vocea.

– Știi, ielele au și un urs. Poți să le dai forță vitală și într-un ritual de trânte cu ursul.

– E mare?

– Mare și râios. Și îi pute gura. Și trebuie să-l ții zece secunde cu spinarea pe pământ să câștigi.

– Mare brânză, varză, viezure, mânz, spuse Bubu, ștergându-se cu basca pe pectoralii transpirați de la efort. Mă transform și îl bat.

– Nu te transformi! N-auzi mă că nu e încă momentul? De câte ori să-ți zic?

– Pula, cugetă Bubu. Atunci asta e, mă fut cu ielele.

Pădurea se apropia. Începuseră să apară arbuști și smârcurile să fie mai puțin mâloase. Deodată o ploaie de săgeți în flăcări căzu peste cei trei călători dar, din fericire, fiind haiduci daci vârcolaci, reușiră să se ferască. În afară de Bujor, care primise o săgeată în bucă dar, în continuare fiind inconștient, nu părea deranjat. Ploaia de săgeți se opri și cei doi frați haiduci daci vârcolaci văzură ceata de soldați romani care-i aștepta la intrarea în pădure. În fruntea lor, îndârjit și întărâtat, chiar Victor Alupigus, fratele Ceciliei. Nu încăpea îndoială că e plin de pătrățele, dar purta o platoșă de metal, și nu se vedeau.

– Victor! Cum ai ajuns în pădurea ielelor înaintea noastră? răcni uimit Gelu. Am luat-o pe scurtătura prin mlaștină!

– Ce nu știai tu, e că și mlaștina are o scurtătură, prin catacombe! Răcni înapoi Victor, ținând în mână un craniu.

Făcu un semn și romanii începură să înainteze, în formație, cu săbiile scoase. Cei doi frați se uitară unul la altul și se înțeleseseră din priviri. Ar fi putut să se transforme în vârcolaci, dar nu era momentul.

***

Comentarii (28)

  • Pizdă proastă masculina spune:

    Ma tot macina o întrebare.

  • Pizdă proastă masculina spune:

    Bă Radule,eu îs prost, da’prost grămadă.Aproape la fel de prost ca 99’99 % din populatia romaniei.Macar recunosc.Nu-s vreun special sau ceva fulg de nea din omăt.

    Câteodata fac pe deşteptul,câteodată pe inteligentul sau ce pula calului mai e după astea.În fine.Dar eu sunt sigur în sinea mea că-s prost.Că o fac pe dăşteptul e aşa de ochii lumii,ca doar ştii ca impresia face toti banii.

    Acum vine întrebarea care ma macină.

    CUM kilu meu iti dai tu seama că cineva face pe desteptul sau cum îşi dă seama omul de rând,aşa ca mine,că cel din fata mea e un prost facut gramadă. Dau o bere cu prima ocazie cand te vad.

  • serj spune:

    „brânză, varză, viezure, mânz”, ai dracu daci, vorbeau in albaneza sa nu se prinda romanii

    • Centaur spune:

      mazare, caciula, sau la zgau :)) bag de sama ca esti prieten cu Alexe

  • Leba spune:

    „Pula, cugeta Bobita?”
    Asta a fost miez de zapada de fulg.

  • Mitel spune:

    haha, povestile cu haiduci daci varcolaci sunt preferatele mele. Bonus ptr meta-umor :D

  • fier vechi irina spune:

    marfa de galati..dai un leu si iei un brat.
    foarte bun fragmentu ,traiasa dacia varcolacilor …de abia astept episodul cu orgia ielelor.

  • gogu spune:

    Baga frate un cont aici, http://www.patreon.com, noi iti dam bani, si tu iti faci mai mult timp sa scrii la povestioara asta si poate si la aia cu Salam. Misto rau.

  • Jane Făe spune:

    Centaure, ce căcat e aia „maiestuasă”?!

    • Jane Făe spune:

      Sau „ferască”.

    • unu spune:

      Tu stii daca?

  • am_pitici spune:

    Foarte misto, bravo! Am murit de ras la faza cu fututul ielelor.

  • ERU spune:

    Super tare fragmentu’ ăsta, dar hai mai repede cu urmatorul, am un feeling ca apare Salam. Deja a fost mentionat subtil. :)

    • Jane Făe spune:

      Mamă, ce featuring epic ar fi!…

  • nesciovos spune:

    The ultimate Young Adult movie. Presupun ca asta e doar prima parte a trilogiei formata, traditional, din 4 episoade? Astept partea a doua cu sufletul printre masele.

    • Radu Post author spune:

      er,. asta e parta a patra mosule, vezi pan arhiva.

  • de_piscini_desfundatorul spune:

    Intrucat esti foarte citit si respectat in online, iti trimit aceste linkuri:

    http://scriebine.com/cum-schimba-sensul-virgula-inainte-de-care/

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Virgula_%C3%AEn_limba_rom%C3%A2n%C4%83

    Daca esti interesat, poti cauta raspunsuri si in materiale fizice, spre exemplu manuale scolare de limba romana de clasa a VII-a sau a VIII-a.

    Voi incheia acest comentariu printr-un citat din tine, usor modificat insa: „Tu nu citesti, tu scrii”. Aceasta afirmatie este la fel de stupida precum faptul de a te sterge la fund inainte de a defeca sau faptul de a nu te spala pe maini dupa ce urinezi.

    Internetul ofera tuturor o voce. Fara existenta internetului, nu stiu daca ajungeai bine.

    • Radu Post author spune:

      dap. e o afirmatie pe care o fac la misto. e complicat cu virgulele, din viteza mai uit si eu chestii. si n-am fost stralucit nici la gramatica, nici la atentie la detalii la viata mea

    • E.T.Pl spune:

      Nu e chiar la fel de stupida afirmatia aia. Undeva, candva, cineva sigur a scris ceva inaintea oricarui alt „cineva”.Banuiesc ca citind inainte de a scrie presupune din start existenta unei influente din partea celui pe care l-ai citit, indiferent daca vrei sa il copiezi sau nu.
      N-am inteles niciodata de ce plm tre sa citesc ca sa pot emite ulterior judecati de valoare sau sa ma apuc si eu la randul meu sa scriu.
      Si apoi, de ce plm tre sa il citesc pe Balzac si apoi pe George Calinescu ca sa vad cum s-a inspirat el de la Balzac, cand nu imi face placere sa il citesc nici pe unul, nici pe celalalt?Scoala si lumea in general are o conceptie gresita. Tre sa faci lucrurile asa cum le-au facut si altii inaintea ta, nu cum vrei/iti place tie.

      Scuze ca mi-am dat drumu la litere pe aici Radu, am acumulat multe f**s*rari in scoala.

  • Vlad Tepes spune:

    eu cred ca Vlad Tepes vampirul o fute pana la urma pe Cecilia :)))))

  • Pizdă proastă masculina spune:

    -tanti,dati-mi şi mie 3 gogoşi!

    -nu-i dati,tanti,că nu ştie să vorbeşte!

    -Ia uite la el..cine mă corecteşte!

  • Dutza Areputza spune:

    …cred ca este o abordare filozofica…**pentru ca nu are nimic din ce n-ar avea orice fata comuna**…sau nu e momentul???

  • einz-zwei-polizei spune:

    Si acum cum pula mea… Ori le-au futut romanii pe iele care le-au luat LOR toate fortele, ori nu le-au futut pentru ca aveau armuri… Oricum, deja mi s-a sculat pula. Prea Marite Centaur… Cand iti va fata mintea urmatorul episod? Pentru ca vreaU sa stiu si eu ca tot omul… cat sa mai stau cu ea sculata? Ca poate ma enervez si ma duc de nebun sa caut niste iele… Oricum, o buna continuare la saga Dacilor Varcolaci. Baga mare ca nu mai am rabdare!

  • ejkmproszd spune:

    Sa-ti moara calu’ daca nu faci viitorul episod un mind-meld / fusion intre daci si Pi-Scooby-litic. Cu ciuperci. Hribi sau pizda tigancii. Prima e mai neaosa, a doua mai pulpy.

  • Ganjaman spune:

    Too long to read …

  • Pulpa si laba de strugure spune:

    sa va dau din forța mea vitala la toți pt ca eu sunt haiduc dac vârcolac in parpalac.

  • E.T.Pl spune:

    Ba, stiu (de fapt cred ca stiu) ca nu esti pizda sa te uzi la orice compliment venit din partea unui necunoscut, DAR fragmentul asta mi-a placut foarte mult, mai mult decat celelalte care si alea au fost f bune.
    ar fi misto si niste multimedia din alea facute de tine…promit ca o sa sar cu banu si eu cat de curand, n-am multi dar pentru haiducii tai daci varcolaci gasesc. Bafta!

    • einz-zwei-polizei spune:

      Eu promit sa-i lipesc Centaurului pe Mareata-I Pula neste gologani saptamana viitoare cand iau banii. Doar lucrez in Germania, ce pula mea! Chiar ma amuza si ma tine la curent cu toate jmecheriile si noile vorbe de duh care circula prin Tara.

Adaugă un comentariu