Patrioții și naționaliștii sunt cei mai idioți oameni

Bă, pe ăștia nu-i înțeleg. Lăsând la o parte că e o idee proastă să te simți legat de oamenii din jur doar că au fost fătați în același spațiu geografic cu tine, să simți că meriți căcaturi doar din cauză că bunică-tu a fost fătat în cam același loc și să simți că ceata ta de maimuțe e cea mai șmecheră dintre cetele de maimuțe și că a inventat șmecheria.

Au toți o direcție complet greșită. Toți sunt de acord că țara e futută sau în curs de a fi futută, și toți caută vinovatul complet aiurea.

Că e din cauză că ungurii ne fură țara.
Că evreii, ba că vin sirienii.
Că ne-am pierdut identitatea culturală.
Că homosexualii.
Că nu ne susținem valorile destul.
Că nu avem încredere în strămoșii noștri daci.
Că Europa. Că americanii. Că rușii.
Că Basarabia e pământ românesc.
Că una că alta, când motivul pentru care țara asta e futută și o să rămână futută e atât de evident încât nici nu merită o dezbatere. Nici măcar nu merită o explicație lungă.

Țara e futută pentru că jumătate din banul public se sifonează aiurea din cauză că-s politicienii corupți.

Jumătate dintre primarii din București sunt la pârnaie sau în curs de a intra acolo. 40 dintre parlamentari au dosare penale.

De la revoluție se estimează că s-au furat, prin corupție, 108 miliarde de dolari. Asta înseamnă vreo 5000 de dolari de căciulă. O mașină de căcat pentru fiecare cetățean! Îți dai seama? Am fi putut toți să avem câte o mașină nașpa, măcar să le ciocnim între noi și să râdem, dacă nu de alta.

E atât de clar și evident care e cea mai mare problemă de aici, atât de mare încât le eclipsează pe toate, încât e absolut ridicol că toți românii verzi și mândri, care se bat cu cărămida în piept, de la Dan Puric la cine dracu mai flutură tricolorul la televizor, urlă în direcția greșită.

Eu nu-s deloc genul. Nu simt nici o afiliere și mândrie că m-au fătat aici. Ba din contra. Doar că na, viața și adaptarea, e complicat să schimbi mediul când deja știi să înoți foarte bine în căcat. Și cum zicea și Creangă, mai bine leu la țară decât câine într-o țară civilizată.

Dar dacă aș fi patriotard de-ăsta cu tricou cu Avram Iancu, dacă aș flutura steaguri și aș simți că trebuie să fac ceva ca țara să fie un loc mai bun.

Păi m-aș duce la cel mai apropiat politician corupt și i-aș lua gâtul. Adică e clar că altă soluție nu e. Îi plimbă pe la DNA, îi ține la răcorică puțin, le confiscă din ce bani nu au spălat temeinic și în maxim câțiva ani sunt ieșiți și relaxați, cu mai mulți bani în cont decât ai face tu muncind trei vieți.

Repet, eu nu-s genul. M-am convins de mult că România e curul europei și că tot timpul o să fim cu 50 de ani în urmă și târâți după civilizație doar așa, că n-au cum să ne lase prea în urmă că trăim pe aceeași planetă.

Dar dacă aș fi, m-aș duce la alde Elena Băsescu, i-aș trage peste cap pielea de la pulă și aș strânge-o adânc la gât, să mă uit la ea cum dă mărunt din picioruțe și se sufocă.

E clar că nu se poate altfel. Legal și moral pedepsele sunt prea mici. În cel mai rău caz pică unul de fraier și face pârnaie, dar trei generații de acum familia lui e aranjată. De-aia, dacă aș fi cât de cât patriot, și din fericire nu-s, m-aș duce și le-aș omorî copiii în fața lor. E singurul mod în care ar înțelege că nu merge așa. Că tipul ăsta de gândire „eu mă risc, în cel mai rău caz descendenții mei sunt asigurați” nu duce la rezultatele sperate.

Nu zic că țara n-o să meargă mai bine. O să meargă încet-încet. Că peste 50 de ani o să fim cu 50 de ani în urmă și o să arătăm ca Germania acum. O să fie OK, dar ăia o să aibă teleportoare. Pe metode legale, morale și cu respect față de ființa umană tot timpul o să fim doar trași în urma civilizației, ca pe o povară de care n-ai cum să scapi.

Dar dacă aș fi patriot și aș vrea să fie mai bine aici, și bine că nu-s și nu vreau, că mi se pare că fiecare își merită soarta, dar dacă aș fi, apăi dacă aș fi, i-aș omorî copiii lui Adrian Năstase și i-aș agăța cu cârlige în copac, în fața ferestrei lui. Să fie primul lucru pe care-l vede dimineața. Și nu m-aș opri acolo. Aș lua pe rând toți politicienii cu dosare cu sentințe clare de corupție, le-aș jupui odraslele și le-aș agăța în jurul caselor lor. Desigur, nu aș putea singur. M-aș ocupa de care e mai aproape, sperând că alți buni patrioți o să se ocupe și ei de aproapele lor.

Vă dați seama că până ajungi la politicieni de-ăia cu dosare în care nu s-a dat verdictul și abia sunt anchetați deja ar fi mărturisit toți și dat înapoi tot ce au furat. Că na, atrocitățile inspiră noblețea sufletului în șobolani, când văd că se strânge lațul.

Dar nu-s patriot. Chiar nu-s. Mi se pare că avem o nație de căcat și că asta se vede când te uiți în jur și e doar vina noastră. Că ăia dintre noi care chiar s-au convins că le pasă de ce e în jur, în loc să ascută macete și să bălăngăne cadavre printre crengi stau și discută de Arsenie Boca, unguri, evrei, sirieni, daci și alte prostii atât de irelevante.

În loc să facă ceva. Adică plm, io-s OK. Mi se fâlfâie. Nu mor eu de grija țării, ca alți ipocriți. Ziceam doar. Proști, fricoși și inutili. Ești mândru că ești român? Păi câți politicieni ai omorât azi, băi băiatule? Zero? Măcar un doctoraș mic șpăgar? Un profesor la care nu treci fără să-i dai bani pe meditații? Un naș de tren amărât care primește pasageri pe nașpa? Păi ce fel de patriot ești tu?

***

Comentarii (63)

  • vasile spune:

    da chiar nu-ti pasa

  • dr x spune:

    eba si adelu legati in pielea goala de un tractor si plimbati pe un ogor plin de cioburi de sticla si ace infectate….asta doar asa daca as fi patriot :)))))

  • Emil spune:

    Și extremiștii

  • Anon spune:

    Si ca sa poti sa omori politicieni trebuie sa incepi cu gaborii.

  • Testosu spune:

    Pentru că asta este cel mai mare valoare a noastră, a românilor: lătratul. Ne lăudăm cu căcaturi pe care le-au făcut alții și dăm vina pe alții că ne fură. Ne place să mâncăm rahat și să ne lăudăm cu asta. Doar să nu cumva să facem și ceva productiv că deh, munca-i pentru fraieri, civilizați sunt doar străinii și e mai simplu să pupi un pumn de oase decât să faci ceva inteligent.

  • unualtu spune:

    da ma, a vazut toata lumea standupu lu stanhope, mai date-n pulamea de regurgitator de truisme

    • Gogu Ologu spune:

      Eu nu l-am văzut. Deci nu chiar toată lumea. Dă șî mie linku, mânca-ț-aș!

  • Andreea spune:

    Frumos, dar degeaba, ca prostu-i prost si nu-ntelege.

  • Gigi spune:

    Bine ca te-ai luat și de doctori la final. Fix aia sunt problema tarii asteia. Ca nu au plecat dracu toți, sa va lase sa va trateze Arsenie boca

    • drx spune:

      mai lasa ma si cu medicii din romania …cele mai sinistre personaje ,numai cumetrie prin spitale ,toti is rude , cu examene si doctorate platite , multe pretentii dar nimic bun de oferit …mai ales ca de la ei mai aveai o speranta la rebeliune …..de abia cand a fost amenintata spaga au sarit si ei putin ..tu crezi ca omul o da pe ayurveda de placere?…nici vorba ,se uita si el prin spitale si isi face cruce la sfarsit.

      • Hatru spune:

        Prietene, cred ca daca s-ar susprnda asistenta medicala in Romania, statistic, speranta de viata n-ar suferi modificari majore. Numarul celor care mor cu zile ar fi cam egal cu numarul celor care traiesc deoarece au scapat de malpraxis.

    • Jane Făe spune:

      Boule, doctorii sunt printre primii care merită beliți.
      De ce? Simplu! Pentru că, spre deosebire de alte jeguri, doctorii se laudă că ei iubesc oamenii mai ceva ca Hristos si Arsenie Boca la un loc.
      Și se dau cu curul de pământ că ei nu pot face eutanasii că, pula lor, jurământul lui Hippocrate și dragoste infinită pentru oameni.
      Și ghici ce se întâmplă când nu le dai șpagă? Mori, în pula mea, mori! În chinuri!
      Mori în chinuri pe holurile spitalelor.
      Sau îți mor copiii în chinuri pe acasă.
      Sau îți moare nevasta în chinuri când naște.
      Etc, etc, etc.

      Dă-te-n morții mă-tii, nu-i apăra fix pe cei mai de căcat infecți!
      Apără, în pula mea, măcar violatorii sau altă categorie de jigodii care nu se laudă că sunt frați cu Hristos, Dumnezeu și Duhul Sfânt!

      • sorin spune:

        Nu generaliza..sunt viitor doctor si vreau sa cred ca nu voi corespunde descrierii tale

        • plm spune:

          vrei sa crezi o pula; o sa faci exact la fel, viitor spagar!

        • drx spune:

          nu e cum vrei tu …sau esti prost?daca ai sa pleci din tara nu e prob ..dar daca ai sa stai aici o sa trebuiasca neaparat sa iei spaga ( din 2 motive -ca nu ai cu ce trai , pacientului daca nu-i iei plicul intra la dubii), sa pupi in cur seful sectiei si sa-l ajuti la toate mizeriile cu alte spagi de pe la examene , sa ti bati joc de meserie ca nu ai cele necesare ..cum crezi tu ca ai sa fii altfel aici?

        • Iancu Jianu spune:

          „vrei, nu vrei, tot acolo ajungi !” cand superiorul tau se va intoarce luna asta din caraibe, cealalta din Brazilia si tot nu-i dispare albul din nara 2 saptamani dupa aterizare, parcheaza un ultim model de generatie premium, o sa-ti pui ochelarii de cal la intrarea in spital iar glucoza o s-o inlocuiesti cu H2SO4 „necotizantilor” sub lozinca banii, viata sau macar lasa si tu un rinichi. Asta-i valabila de la medic de familie pana la dr. pr. universitar. Toti o apa si-un pamant ‘tule neamu-n gat !

    • Gogu Ologu spune:

      Hai, hai, doctore, sau iubitor de doctori șpăgari! Plecați în pula mea toți, că v-ați făcut doctori ca să aveți o meserie mai bănoasă și un statut social mai jmecher! Plecați în pula mea, și se va regenera neamul ăsta pe calea selecției naturale! Dar nu plecați, că nici meserie nu știți și la Jermănica nu vine Fritzul cu plocoane și plicuri, vămumancur de impostori!

      • sorin spune:

        Esti un imbecil sinistru..

  • sindi_cat spune:

    Cand o sa am 84 de ani, o sa fie in Romania ca in Germania acum? Adica o sa ma pot plimba pe Romaniabahn cu Dusterul meu type 8, o sa am sistem de aducatie cat de cat ok si nu o sa mai manance lumea atat rahat?!?!

    • Jane Făe spune:

      Da, nici eu nu sunt așa optimist.

  • andi spune:

    MAi pitic gras…tu esti cel mai destept din galaxia asta

  • jiji spune:

    serios? Nimic despre Bendeac? =(

  • Jenel spune:

    Asta cu „jumatate din banul public e furat de politicieni” e o aiureala. Jumatate din bugetul Romaniei este dat pe asigurarile sociale si pe pensii. Cum politicienii nu pot fura de pe cuponul de pensie, pentru ca fraza ta sa aiba sens, ar trebui sa fie furat tot bugetul apararii – ceea ce e posibil numai daca fregatele second-hand ne-au fost donate. Pentru ca fraza ta sa fie corecta, ar trebui ca bugetul invatamantului sa fie furat – ceea ce ar insemna ca toate miile alea de suplinitori sa fie voluntari, complet neplatiti. Zici s-au furat 5000 de caciula si ca asta e jumatate din produsul boborului – ceea ce inseamna ca in 25 de ani, romanul a produs doar in valoare de 10 mii de parai. Asta indica un GDP de 400 de dolari pe cap, ceea ce nici Burundi nu are.
    Realitatea e ca nu politicienii sunt de vina. Uita-te la Israel, unde isi baga si presedintii si ministri la parnaie pentru coruptie. Romanii muncesc prost si putin. Nu o sa ma iau de cei 4 milioane de pensionari si asistati sociali, ca or fi printre ei si ceva bolnavi care chiar nu pot sa munceasca. Dar problemele sunt mult mai sus in societate. Asta-vara, un prostalau a scris o scrisoare deschisa in care spunea ca el nu vrea sa munceasca ca rezident in Romania pe x lei vreme de 48 de ore pe saptamana. Spunea ca e mult 48 de ore si ca el pleaca in Germania. Oaie, rezidentul german munceste 60 de ore pe saptamana, pentru ca rezidentiatul nu e serviciu. La momentul cand intri in rezidentiat esti prost de putzi, si esti adus ca sa fii scolit. Daca vrei sa iesi ceva mai educat, trebuie sa inveti un timp cat mai indelungat. Nu te gandesti ca ai capacitate de invatat numai 48 de ore.
    Nu politicienii sunt problema. Daca pui acei 108 de miliarde de dolari furati langa PIBul total al Romaniei pe ultimii 25 de ani (2200 miliarde), o sa vezi ca e un mizilic, mai putin decat las bacshish la restaurant.

    • Radu Post author spune:

      bai, se fura si prin evitarea taxelor, ia baga tu in ecuatia aia si rata de colectare a TVA-ului care-o 40-60%, si o sa dea mai cu virgula.

      • Jenel spune:

        Nu stiu, frate. In SUA cele mai mari venituri la bugetul national sunt din taxa pe venituri. Daca muncim, avem portavioane, spitale si scoli. Daca nu muncim, sugem pula, ca patronii si actionarii miliardari platesc taxa 0% pe dividende, iar TVA federal nu exista. Iar la bugetele locale, jumatate din tzara nu plateste TVA-uri, si de baza e taxa pe proprietate. La fel e in Suedia, si In Luxemburg. Nu faci o tzara de oameni dintr-o taxa pe ulei si malai.
        Raman la parerea ca in Romania se munceste putin si prost, ca alminteri ar fi ceva venituri la stat din taxele pe salariu.
        Faza e ca sursele bugetului de stat si cheltuielile bugetului de stat din SUA sau din Suedia se pot vedea usor pe net, si discutiile sunt la nivelul la care incerc eu sa ajung. Dar aici gresesc. Romanii se sterg la cur cu frunze de porumb, si fac parte din civilzatia scandurii. Din urma lor raman la fel de multe date cate piese antice ne-au lasat dacii. Romanii de ieri nu au reusit nici macar sa scrie cum ii chema pe domnitori sau sa faca niste poze ca oamenii la infiintzarea tzarii in 1918. Romanii de azi, ca gigi de mai jos, cand i se raspunde cu cifre zice „bai esti inginer”? De aia e foarte greu sa gasesti un graic placinta cu sursele si chetuielile Romaniei. Gigi, iarta-ma ca te plictisesc cu cifre „pe plan economic”, uitasem ca esti din civilzatia de scandura. Hai mai bine sa discutam cum ti s-a aratat Arsenie Boca pe un cartof.

        • gigi spune:

          n-ai simtu’ umorului, frate, de-aia esti prost. esti de fapt un belfer prost, intunecat la minte si arid la creier ca un idiot savant..
          esti un prost epic, cu oarece scoala, probabil. un mediocru auto suficient care-si contempla buricu’ in fiecare zi.
          probabil ca futi vreo puicuta oengista cu ochelari si tate mari care se uda toata cand ii explici tu cum e cu taxele, alea, alea, pe dividende, parampampam…
          sunt aproape sigur.

          articolu’ lu’ omu’ era despre altceva.

          • ilarion breb spune:

            gigi cu tine as bea o bere…trei….si de la jenel as imprumuta vo mie euro si as „uita” sa-i returnez

          • Jenel spune:

            Ilarioane, tu cchiar crezi ca as imprumuta un euro cuiva caruia ii put cifrele si care nu are dovezi ca si-a platit datoriile la timp? Oaie, banii mei sunt in DAX si in bonduri americane, nu la baietii cu alba-neagra.

        • porcuinotator spune:

          zi zau ca nu se platesc taxe la salariu? impozit pe venit 16% 1301 RON/luna
          Mai pune TVA 24% la orice cumperi. Mai pune pe langa asta, daca ai masina, accize si taxe la combustibil. Sunt fumator, mai adauga si de acolo iar niste bani. Beau, accize si taxe si la alcool.
          O sa-mi zici ca asa e peste tot, in EU. De acord. Dar aia au ceva infrastructura de banii aia. Beneficiaza de niste servicii. La noi beneficiezi de fix nimic, poate cu exceptia serviciilor medicale daca ai noroc sa dai peste un doctor ok (inca mai sunt si d-astia).
          Si-mi spui tu mie ca nu platesc destule taxe? Ba platesc mult prea multe pentru ce primesc inapoi de banii aia.
          Si astea sunt puse ca nu sunt in stare sa fiscalizeze cum trebuie veniturile. Ca sa recupereze cumva banii gri sau negri. Dar suferim toti pentru asta. Din cauza ca aia care ar trebui sa-si faca treaba sunt cum sunt ne afundam toti.
          Coruptia trebuie combatuta in primul rand, la toate nivelele. Poate in 30 de ani ajungem si noi pe undeva mai bine. Poate nu. Ramane de vazut.

    • gigi spune:

      frate, esti prost de beshi, da-te’n cacat sa te unge…esti inginer, ceva…

    • Pubes spune:

      In primul rand jumatate din banii care ar trebui sa fie incasati din taxe/impozite/contributii si folositi de stat in scop public dispar. E ca si cum tie ti-ar disparea jumatate din banii de salariu in fiecare luna. Si din jumatatea asta care ramane se mai fura o parte considerabila de baietii destepti. E cam greu sa estimezi cat, dar e evident ca sunt sume destul de mari, avand in vedere ca majoritatea lucrarile publice „costa” de cate 3-4 ori mai mult decat ar trebuie.

    • frantz spune:

      Coaie, nu se muncește puțin și prost.
      Crede-mă, că am contact cu munca și am avut contact cu munca de fabrică și am văzut ceva hale la viața mea și argați cu bila de picior ce muncesc în fabrici, chiar cât n-o să vadă alții, deși am 30 de ani.
      Bagă oamenii în fabrici de le sare sângele pe nas la propriu și nu se pot apleca să bea un pahar cu apă. Și foarte mulți muncesc pe celebrele 10 milioane și bonuri. Foarte multe din fabricile noastre produc pentru extern, pentru SUA, pentru UE, pentru lumea civilizată, dacă mă înțelegi.
      Se muncește mai mult ca în afară, în timp și în cantitate, se muncește bine.
      Înseamnă că tu n-ai cunoscut un arăbete idiot sau un indian, să vezi cum muncește, să vezi cât de idioți și de bătuți în cap sunt.
      Problema e alta: că avem mentalitate fanariotă și suntem de căcat din ADN.
      Urlăm că vrem dreptate și corupția stârpită, dar când ne prind gaborii că am făcut un căcat în trafic, îi punem 200 de lei în actele mașinii, să nu rămânem fără permis. Și ăsta e cel mai mic și simplu exemplu.

      • Jenel spune:

        Dar in fabricile alea nu se fac Mertzane, asa ca muncitorul neamtz castiga. Si papuasii care traiesc din radacini scormonite din pamant muncesc toata ziua. Dar neavand ingineri, si romanii, si papuasii dau sange pe nas.
        Stiu foarte bine cat de lenesi sunt indieni. Dar oaie, am auzit un reportaj pe BBC despre handicapatii Indiei. L-a intrebat pe un sarantoc care mai avusese si ghinionul sa se nasca orb: ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? Si ala: meneger!
        Indianul prefera sa „munceasca” la modul care ii da maximul de bani si minim efort. I-au prostit pe englezi, si aia i-au imprastiat pe toate continentele ca mari shmecheri de birou. Dar altii, care nu au putut sa prosteasca, tot s-au descurcat. Eu am intalnit profuniv din Coreea de Sud. Zicea ca la liceu inca nu avea electricitate acasa, si scria temele pe lumina. Dar in ziua bacalaureatului, in Coreea se opreste circulatia.

    • LOKO spune:

      Jenel, gresesti! GDP adica PIB nu este banul public. Bugetul de stat este banul public (aproximativ) or ala este in jur de 30 miliarde USD in anul asta (mi-i lene sa caut de la revolutie incoaie).
      Bugetul asigurarilor sociale de stat este altceva decat bugetul de stat dar intr-adevar primul este cat jumatate din al doilea.
      Dap, avem taxe mari ce incurajeaza evaziunea si sunt colectate prost. Sunt sute de mii de angajati platiti la semi-negru (minimul pe economie in acte + bani la negru).
      Tare is curios in ce domeniu muncesti tu prost si putin. Nu, pe bune, ce pula belesti tu putin si prost ca sa-ti platesti internetu’? Ah, scuzoaiele mele, d-voastra ati emigrat. Poate ati emigrat pentru ca va ustura curu’ de la frunzele de porumb ?

      P.S. Taxa pe dividente ar trebui sa fie cea mai ridicata dintre toate daca ma intrebi pe mine.

      P.S.2 Asta nu face aici analize economice ci doar se scalambaie spre amuzamentu’ nostru. Love centauru’, sugi pula.

      • Jenel spune:

        Toata lumea love centauru, ca de aia citim. Gen nu poti sa ajungi sa scrii cacaturi aici in josul paginii, pana nu dai cu ochiul peste textul de mai sus. Asta fiind spus, mai zic o data: romanii au produs 2200 de miliarde in astia 25 de ani (wikipedia), iar studiul citat mai sus estimeaza hotzia la 108 miliarde. Se fura si in occident, si poate chiar mai mult. Dar se fura pentru ca ai de unde. Eu unul sunt ingretzoshat sa vad ca in domeniul industrial in care am capatat si eu ceva experienta (biotehnologie) nu se face nimic in Romania. Cume e posibil ca pe aceeasi planeta sa se intample astea?
        1. indienii, care sunt mai putin alfabetizati decat africanii, ale caror strazi si fabrici put maxim, sa vanda biotehnolgie si medicamente-proteina in occident,
        2. Gigi Becali sa „investeasca” in FCSB,
        3. bucurestenii sa militeze pentru „salvarea” Institutului Cantacuzino, ala care face in conditii nesterile „medicamente” nerecomandabile nici africanilor.
        Orice ban dat unui carnat fabricant de polidin sau cantastim este un ban risipit. Orice ban dat pe bai termale si proceduri biomagentice este un ban risipit. Orice ban dat pe silimarina si liv 52 este un ban pierdut de romani si castigat de indieni. Orice ban donat pentru a salva „mamica din Buzau” cu o operatie magica in Turcia este un ban pierdut de romani si castigat de turci.
        Eu as veni si maine sa ajut la administrarea unei fabrici de insulina, dar Gigi si Porumboiu nu pot vinde terenurile si baga bani in ceva productiv. Dar e posibil ca Gigi sa stie mai bine. E posibil ca romanului sa i se faca fizic rau daca este pus sa faca ceva cu adevarat valoros, daca nu fabrica cantastim in dorul pulii.
        Orice fabricant de cantastim ar putea sa mute la Novo Nordisk in Danemarca, la fel cum orice sectorist ar putea sa fie angajat ca paznic la ONU sau mercenar Blackwater in Irak. Ar putea, ar lua multi bani, dar e lenes si incompetent. (Burtos, in cazul sectoristului.) In Romania, in multe domenii, sunt selectati oameni care muncesc prost sau deloc.

        • LOKO spune:

          Esti tare! Eu iti zic ca PIB nu-i banu’ public si tu o tii pe a ta ca PIB a fost de 2200 miliarde. Asa si? Genu’ asta de propaganda capitalista „have and soon to have” este pentru mediocrii inhamati la jugul unei corporatii si care viseaza ca vor ajunge CEO desi ei in 10 ani au primit doua promovari peste entry level. Nu, nu putem fi toti CEOi asa cum nu toti sectoristii pot deveni mercenari. Se inoculeaza in mod propagandistic o foame de inavutire pentru ca este singurul model ce va mentine cresterea economica ce la randul ei este singura modalitatea de a sustine modelul financiar fractional in care dobanda este noua „dijma a iobagului”. Pana nu scapam de dobanda nu vom putea trece la un model economic sustenabil bazat be necesitate si nu pe dorinta.
          Este usor sa-l acuzi pe Gheorghe ca nu-i competitiv. Dar Gheorghe a primit o educatie de rahat si acum adult fiind trebuie sa se intretina muncind si desi munceste prost, munceste mult ceea ce nu-i prea permite sa-si continue educatia.
          Pe scurt nu exista alb si negru ci doar nuante de gri ;).

  • fanulumocanu spune:

    tu esti cum mai rau: nu esti nationalist, da gandesti ca unu. te-n gura vadime, iti trebuie doar un drumul damascului, si esti pe treaba ta.
    pe de alta parte eu incurajez patriotismul pana in momentul in care reusesti sa-i convingi pe ceilalti patrioti din lumea asta ca o lume mai buna fara violente si epurari etnice

  • DD spune:

    Normal ca e o tara de cacat. Mai incape semn de intrebare? Stiu cazuri care din cersit in Suedia au facut mai multi bani in 2 ani decat as face eu in 10.

  • im spune:

    Nu poti sa-i omori pe toti care dau/iau spaga caci 3 din 4 prieteni fac asta

  • Pubes spune:

    Eu credeam ca glumesti cand ziceai ca iti faci cult, ne razi in cap, ne dai macete si ne trimiti la distrus. Dar ar fi ceva frumos.

  • Hatru spune:

    Nu pot sa cred, sunt exact gandurile mele. La un momentdat se punea problema sa fiu diagnosticat cu o boala care ducea la moarte rapida. Mi-am pus problema: ok, mor, asta e. Dar pe cine sa iau cu mine ca sa las locul mai curat? Toata lumea deduce usor pe cine alesesem.

  • Hicler spune:

    „Nu simt nici o afiliere și mândrie că m-au fătat aici.”

    Dar ce ai cu mă-ta de o faci vită?

  • eliz spune:

    Cam asta a facut Anders Breivik. Si nu zic ca sa sugerez ca e naspa.

  • guru spune:

    „Dar dacă aș fi, m-aș duce la alde Elena Băsescu, i-aș trage peste cap pielea de la pulă și aș strânge-o adânc la gât, să mă uit la ea cum dă mărunt din picioruțe și se sufocă.”

    WTF? ceva nu se leaga…

    In alta ordine de idei, crezi in reincarnare? A lui Vadim desigur!

  • viezure spune:

    Fără naș, o plimbare cu personalul ar fi o labă în pustiu. Deci nu-s de acord.

  • claudia spune:

    Imi scot din nou palaria, Radule!!! Total de acord!!!

    • LOKO spune:

      Nu-l impresionezi cu palaria. Daca in schimb ti-ai scoate chilotii s-ar putea sa fie, daca nu impresionat macar, surprins placut.

  • Iustin spune:

    Mno ce pacat. Ziceai intr-un articol ca fiecare natie, rasa are specificul ei si primeste ce merita. „Evreii sunt mai destepti ca altii, negrii sunt nu stiu cum..bla bla. ” Subscriu, ai dreptate. La fel si romanul, primeste ce merita. Nu politicienii romani sunt de vina, ci romanii. Ca politicienii nu-s adusi de pe alta planeta sa ne faca noua rau. Sunt tot romani de-ai nostri. Ei doar reflecta mentalitatea natiei in care activeaza ca si politicieni. Sper ca ai scris articolul asta numai pentru umorul modurilor in care i-ai omori. Numai bine.

  • Gigi spune:

    Ca viitor parlamentar ma simt indignat de articolul tau.
    Cum adica sa imi belesti copiii facuti cu supermodele doar pentru ca am ciordit cateva (zeci) de milioane de euro?

  • gimi spune:

    nu sunt patriot :)) in traducere, n am coaie cat autobuzu ca sa fac asta:))

  • Bac-ul spune:

    Mai, oricat am spune ca eba si feciorii lui nastase sunt bogati, sunt frumosi, au succes la femei (baietii lui nastase) gresiti. Gresiti pentru ca frumusetea si bogatia sunt in ochii celui care priveste. Si mai exista si asa, un gand intiparit in mintiile baietilor ca altii, in afara de propria persoana lor persoana, au parte de multe desfatari, si fetele se topesc dupa ei ca dupa un luceafar. Nu este asa. Credeti ca daca ati avea multi bani fetele alea dragalase si inteligente ar dori ele sa iasa la picnic-uri in aer liber cu voi? Credeti ca daca averi haine scumpe ele simt o dorinta de nestapanit sa si le dea jos pe ale lor?

  • Bac-ul spune:

    Și apoi, chiar de nu aveau copii, de exemplu madam romania frumoasa, tot a afectat bani europeni pentru piscine in centrul coplexului rezidential stejari unde si-a cumparat apartament doamna. Si nu a facut-o pentru generatiile ce vor sa vina, ca ea a ales sa aiba o viata publica de succes si viata privata… Unii aleg sa aiba copii sa le dea o cana cu apa la batranete alti fac bani sa isi ia slugi care sa le dea o cana cu apa la batranete. Eba doar a candidat la titlul ce ii aducea multi bani lunar, poporul a votat-o. Din punct de vedere constitutional e perfect corect.

  • A spune:

    Esti cam optimist tu, asa, zicand ca in 50 de ani vom fi cum e Germania acum.

  • renata spune:

    Blogul tău nu mai e vizibil pe cațavencii.
    E un pumn în bot fiindcă ai scris acest excepțional articol?

  • NeiubitorDeCiori spune:

    Sugeti pula. Mai iesiti putin sa aparati drepturile maidanezilor ca „usor, usor… (continuare non-sens)”.

    • A spune:

      Pe tine cine te-a rănit? Spune-i lui Răducu!

  • jos_cenzura spune:

    Cand un sistem nu merge, folositi acleasi argument: cum ca oamenii din sistem sunt de rahat. Comunismul si socialismul au dus la saracie si mizerie. De ce? Pentru ca sunt sisteme idioate, incompatibile cu logica elementara? Nu, ci pentru ca cei de la putere nu au fost la inaltime, dar daca vin altii va iesi! Trebuie sa incercam pana iese. Preotii catolici violeaza baietei? Da, nu au avut har, daca ii schimbam cu unii mai devotati, nu se va mai intampla. Romania este corupta? Stim noi de ce, pentru ca politicienii sunt de rahat, daca ii omorim pe toti si vin altii, va fi mai bine! Si tot asa… Problema in Romania e sistemul, nu oamenii angrenati in el. Si cat timp plagiem (prost) constitutii si sisteme idioate, nu prea conteaza cine e la putere…

    • Melchisedec spune:

      Oamenii se adaptează sistemului. Oare sistemul e o elita care adapteaza strategia in functie de atitudinea majoritatii?

  • Pulex spune:

    Coaie, zi și tu ceva de rugby, stejari vârcolaci, ceva fin

  • Mihai spune:

    Mi se pare ca te cam contrazici putin. Mai intai spui ca nu ar trebui ca locatia nasterii sa fie un criteriu in definirea comportamentului oamenilor, apoi spui ca suntem o natie de cacat. just sayin..; plus de asta la spagarii mici gen profesorul sau nasul de tren, fapta tine mai mult de supravietuire nu de moralitate.

  • iobagul spune:

    Nationalismul e perceptia bunului simt al lucrurilor strambe care definesc societatea actuala – suma a conceptiilor stranse de secole. Poate suna a rahat academic, dar e o vidanja care se rasuceste fin.
    Ce nu pricep eu e cum nu combati heitareala asta anti-nationalista, ca pe idiotii nationalisti i-ai creionat saltaret. Daca erai un adolescent in 1918 sau in 1968 transpirai numai bracarde tricolore, nu e celebrul tau argument cancer, e perceptia in functie de evenimente. Si mesajul pt idiotii care arunca cu rahat e simplu – invatati sa gasiti partile bune ale tarii in care traiti, pentru ca aici mancati si beti, aici va corditi, aici lasati vreo vaca gestanta si negativismul o sa va roada mai ceva ca argumentele cancer! Si nu sunt citate Poptamas Pelea Puricului, e psihologie motivationala – o moashta care poate va inlocui in timp acatistele lui Arsenie Boca.
    Si mare grija la bunul simt, cica nu este altceva decât un depozit de prejudecăţi, depus în minte înainte să împlineşti optsprezece ani si asta a zis-o unul cu mai multe pretentii ca mine.

Adaugă un comentariu