Adolescentul jihadist autoradicalizat, sataniștii și statul polițienesc

Când eram eu rocker adolescent, era plin Galațiul de sataniști. Cam 20% dintre rockerii adolescenți se declarau sataniști.

Și ce făceau ei în calitate de sataniști?

Păi, dacă erai atât de plictisit încât să-i întrebi, aflai că foarte multe. Vorbeau de ritualuri jumătate imaginate, jumătate citite pe internet. Știau și o propoziție despre cum satanistul nu e robul nimănui și satan te ajută să ai succes ș căcaturi.

A, ce făceau în afară de vorbit? Absolut nimic. Mai desenau o pentagramă în scara blocului și făceau poze în cimitir.

Vreo 20% erau naziști.

La fel, dacă erai plictisit și îi întrebai, îți explicau cum urăsc ei jidanii și ungurii și negrii și țiganii.

Ce făceau în afară de vorbit? Păi nimic. Negri și unguri nu erau în Galați. Evreii sunt greu de recunoscut și puțini, iar pe țigani îi salutau și îi înjurau în gând, că na, ăia erau mulți și s-ar fi supărat. Așa că mai desenau o svastică în scara blocului și se pozau făcând salutul nazist.

Nu trebuie să fii prea deștept să te prinzi că era doar teribilism. Și pe sataniști și pe naziști, dacă îi puneai să scrie pe o foaie de hârtie ce înseamnă mai exact ce sunt ei, după două propoziții se blocau. Nu aveau nici cunoștințe elementare despre fenomen, darmite convingere.

Faza cu satanismul s-a și terminat de mult. A ținut cam 20 de ani. Anii 80 și 90 au fost plini de povești cu sataniști în toate țările. Sataniști care, în afară de discutat despre cum sunt ei sataniști nu au făcut nimic.

În schimb oamenii de rând erau super speriați de sataniști. Până la urmă, ăsta era și scopul.

Pentru că adolescentul e un început de om. Nu mai e copil. Vrea să fie respectat. Iar la vârsta lui, respectul se câștigă doar cu frică. Îl respectă pe taică-su ca să nu îi ia tastatura, îl respectă pe profesor ca să nu îl exmatriculeze și îl respectă pe Gogu, colegul supradezvoltat că e cu un cap mai mare și poate să îi lipească gumă în păr.

Dar adolescentul mediu nu are cum să inspire frică. Nu are cum să se impună și să fie fioros. Așa că dacă aderă declarativ unui curent de care prostului de rând îi este frică, speră și el să pară fioros prin asociere și să fie respectat. Teribilism.

Acum au luat DIICOT-ul la întrebări un borac de 17 ani care a fost la fel de fioros ca și sataniștii și naziștii din gașca mea din adolescență. (care au ajuns toți adulți normali și liniștiți și, în afară de aberat după o bere ca pokemonii, nu au făcut nimic social negativ). Boracul a găsit și el ceva ce sperie oamenii și e la modă, ISIS, și a început să se ”autoradicalizeze”. Adică să dea share la filmulețe cu decapitări și să țipe allahu ackbar, ca să îl creadă puțele de a 9-a un tip edgy și fioros. Și poate și Gogu nu-i mai lipește gumă în păr de frica ISIS. Atât.

Putea la fel de bine să se declare vampir și să pună poze cu dinți pe facebook și să urle despre cum vrea să bea sânge. Era exact același lucru: teribilism de cordac minor.

În schimb știți ce este cu adevărat periculos? Nu că mucea ăsta pune poze cu ISIS pe net. Și nici că prostul celălalt, se juca de-a teroristul fără un plan clar. E periculos că alde serviciile încearcă să ne spună ”uite, ăștia sunt periculoși. trebuie să vă fie frică de aiuriții ăștia de care noi vă protejăm”, ca să trecem cu vederea că bugetul le-a crescut cu 20%.  și că în țara noastră pârlită în care e în coada clasamentului țărilor cu pericol terorist, avem un procent de PIB care se duce la servicii ca într-un stat polițienesc.

Hai să nu ne mai căcăm pe noi. Nu îi pasă nimănui de noi din afara țării decât tangențial și conjunctural. Pe cine și de cine, mai exact, ne protejează ăștia? Păi, dacă luăm armata, serviciile și poliția ca o entitate separată cu interesele ei, observăm că organismul ăsta parazitar crește armonios. Că are interese politice. Are partid (UNPR) care a ajuns la guvernare fără să-l voteze nimeni, plin de generali și cadre. Vedem că ăștia sunt infiltrați și în presă. Turcescu a recunoscut că e ofițer sub acoperire, spre exemplu. Apoi vedem că din ce în ce mai mulți politicieni trec pe la ăștia să facă o facultate, un master. Prostul de Pandele, spre exemplu, are doctorat și la armată și la poliție.

Ăștia își trag oameni, îi bagă în sistem și îi susțin. Ca la rândul lor aceștia să susțină interesele statului polițienesc. Ăsta e pericolul. Că, deși din exterior suntem OK, noua securitate  ușor-ușor începe să aibă din ce în ce mai multă putere și control. Ușor-ușor ne trezim într-o țară controlată de generali de carton, susținută de ofițeri acoperiți și întreținută de politicieni gradați care n-au nici o problemă cu statul polițienesc și îndepărtarea de standarde democratice, atât timp cât au și ei niște epoleți acolo și fac parte din sistem. Scopul lor nu e decât să extindă cât mai mult noua Secu și să o protejeze de ăia care vor să-i pună piedici. Ăia din țară, nu din afara ei. Că doar nu l-au băgat pe Turcescu sub acoperire, să-i dicteze ce scrie și ce întrebări să pună prezidențiabililor când modera dezbaterile prezidențiale ca să ne protejeze de vreun pericol. Ci doar să manipuleze treburile spre interesele lor.

 

Odată ce armata, poliția și serviciile încep să controleze sfera politică, am belit toți pula. Și deja sunt pe drumul cel bun.

***

Comentarii (26)

  • Leo spune:

    E obosita stirea, dar still funny. Cea mai noua e ca nu avem de unde mari salariul minim pe economie ca nu avem de unde…tocmai am marit cu 10 – 14% pe al bugetarilor. Pe de alta pare multi oameni care traiesc in tari RISC (naiba stie care or fi alea…India, Brazilia, Congo, Nigeria…etc) pot trai cu 2 lei, aici de ce nu se poate? Dar bugetarii nu puteau trai fara salarii crescute?
    Pe de alta parte noi ne batem capul cu prostii/teribilistii sustinatori ai ISIS si a tuturor ungurilor adevarati din Romania (pardon, tinutul apartine de fapt Imperiului Austro-Ungar, Romania doar l-a furat de fapt…).

    • snakecharmer spune:

      Esti idiot, amice, citeste istorie adevarata, nu briosele lui Boia.

  • Alupigus spune:

    ” Anii 80 și 90 au fost plini de povești cu sataniști în toate țările. Sataniști care, în afară de discutat despre cum sunt ei sataniști nu au făcut nimic. ” Cred ca n-ai auzit de Varg Vikernes.

    • Radu Post author spune:

      burzuuum

    • Kuzko spune:

      Și el nu era satanist, trist.

    • Cristian spune:

      @alupigus: asatru, prostule, cam asta e religia lui Vikernes.
      Varg considera satanismul o simpla religie reactionara a crestinismului.
      Iar satanistii traditionali, singurii care au o ramura un pic dezvoltata si pe la noi, n-au nici o treaba cu black metal, pentagrame si speriat babe in 135.
      Cele 11 reguli sataniste ale pamantului ma indoiesc ca iti spun ceva.

      • Alupigus spune:

        Da, Vikernes e Odinist, greseala mea. Zic de Euronymous atunci, ca nici asta n-a fost doar teribilism, daca va deranjeaza detaliile.

        Si ma doare in pula de satanism. Nu trebuie sa-mi traiesc eu viata dupa cum si-o traieste o secta, oricat de „cool” ar fi ea.

    • Varg spune:

      Vark Vikernes e pagan, nu satanist.

  • apoca spune:

    am belit-o de mult stai tu linistit. Acum doar le-a mai crescut putin tupeul da’ n-a fost niciodata altfel. Doar nu crezi ca ai controlat tu ceva vreodata prin vot.

    Si in plus daca sare lumea cu gura ne trezim cu-n atentat de nu ne vedem. De-ala facut pe genunchi ca rapirea din Irak si cu aceiasi salvatori dar isi va atinge scopul.

  • hulpi spune:

    O data sau odata? Ultima propozitie

  • johnny spune:

    Daca spun in stanga si in dreapta ca am cunoscut cativa Daesh, o sa am parte de interviu special de la DIICOT cand ma intorc din Libya?

  • mihai spune:

    Acelasi SRI se ocupa de satanisti prin anii ’90, de aici: https://mont.ro/stiri/?editia=20060320&pagina=2&articol=3510 (articolul propriu-zis e din 2006, comunicatul de presa al SRI e de la sfarsitul anilor ’90). Dau cu copy-paste din comunicat pentru ca e prea penibil ca sa nu fie adevarat.

    „””
    SRI atrage atenţia Parlamentului despre pericolul satanist Ca să nu vorbim numai noi, cităm dintr-un articol apărut, acum cîţiva ani, în ziarul Adevărul, sub semnătura Gabrielei Ştefan: „Conform datelor deţinute de Serviciul Român de Informaţii şi de Ministerul de Interne, în Bucureşti şi în 22 de judeţe, există grupuri organizate de satanişti. Majoritatea sînt în stadiile 3 sau 4 de pregătire, ceea ce implică sacrificii de animale, însoţite de acte de zoofilie. Există, însă, şi grupuri care au atins nivelul 5, ultimul stadiu de iniţiere fiind 7, pentru a cărui atingere se pregătesc intens cel puţin şase lideri satanişti. Stadiul 7 de iniţiere presupune dovedirea fidelităţii totale faţă de Satan, dovedite prin sacrificii umane: crimă sau sinucidere. Filierele prin care satanismul a penetrat România sînt Ungaria şi Republica Moldova. Cel mai puternic impact l-au avut emisarii «Bisericii Satanei», proveniţi din Ungaria, care, iniţial, şi-au recrutat adepţii din Transilvania, dar, în prezent, influenţa lor s-a extins la nivelul întregii ţări. Principalele grupări şi organizaţii sataniste autohtone sînt: Îngerii Negri – Ploieşti, Ucenicii lui Satan – Botoşani, Cultul Satanei – Bucureşti, Fiii lui Lucifer – Cluj, Fiii Satanici – Tîrgu Mureş, Cavalerii Iadului – Galaţi, Satanis – Brăila. Sataniştii folosesc o serie întreagă de simboluri specifice: crucea întoarsă, pentagrama cu chipul fiarei, numărul satanic 666, crucea strîmbă etc. Adepţii cultului lui Satan îşi pun simbolurile pe monumente, cruci din cimitir, pereţii instituţiilor sau ale blocurilor de locuinţe (…) În toate rapoartele anuale prezentate Parlamentului de către SRI se atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de extinderea grupărilor sataniste, respectiv recrudescenţa actelor de bestialitate şi violenţă. Dovezile constau în faptul că, invocînd numele lui Satan, tot mai mulţi adepţi sînt gata să comită o crimă sau suicidul. Unul dintre cele mai şocante omoruri, care a zguduit, practic, locuitorii Călăraşiului, a fost comis de către ** şi **, doi liceeni, în vîrstă de 17 ani, care l-au asasinat pe colegul lor ** Sataniştii asasini i-au aplicat victimei peste 30 de lovituri cu cuţitul, după care – pentru că acesta se încăpăţîna să trăiască – l-au sugrumat cu un şiret. Organele de anchetă au stabilit că omorul a fost premeditat, plănuit pentru o zi de marţi, 13, dată cu semnificaţie aparte pentru satanişti“.
    „””

  • securistul mache spune:

    ….aia din franta tot 18 ani si tot teribilisti erau …acum nu zic ca acest tanar craiovean recent convertit la islam( schizofrenie clar) se compara cu aia ,dar exact nebuni din astia cauta bulangii care se ocupa cu recrutari,mai stii? ce e rau e ca s-a mediatizat ,daca-l luau doi securisti deoparte si-l luau la rost cred ca era mai bine .

  • NoName spune:

    aia cu satanistii – la mine in oras nu era adevarata…

    noi eram considerati teribilisti si satanisti doar pt ca ascultam muzica rock (si circula un video cu satanismul in muzica rock cu care popii ne speriau parintii).

    nimeni nu s-a declarat acolo satanist, dar pana si in interviul cu mine -luat pe sestache la fumuar in sala de lectura de unul – se declara ca suntem multi… :)) ca-s si eu si alte parascovenii ce nu le-am spus niciodata (spusesem doar ca-mi place muzica rock! si alte chestii de literatura, preocupari ce nu au mai aparut) + adaugasera nu stiu ce schingiuiri de pisici si altele prin cimitir, intr-o nota de eram inumani de-a dreptul :)) (fiindca alea cica ar fi fost vorbele mele stiu f clar ca nu a fost absolut nimic…nici macar teribilism in declaratii! … deh, abia incepea presa de scandal, abia aparuse Monitorul pt fiecare localitate in parte si n-aveau cu ce umple paginile in urbele mici unde nu se intampla mai nimic)

    deci, daca stau acum si judec in cheia oferita de tine, erau infiltrati in presa si inventau dosare de pe atunci sa se faca ca muncesc?

    • NoName spune:

      haha… acum am vazut la mihai ca articolul era tot dintr-un Monitor local :))

  • Guru spune:

    Un Sorin Ionitza mai tanar, mai porcos, si poate cu mai mult sharm. Ale tineretii valuri.

  • Ionut spune:

    Poate ii ia diicotul si pe aia care dau share la mizerii gen sa castige un iphone

  • Dan spune:

    Un adolescent care vrea sa fie special si cacat . O bataie buna de la ma-sa, fara facebook 2 luni si ii trece. Si jegurile de televiziuni au facut niste trafic cu cacatu asta de stire pana vine cacatu ala de craciun.

  • plm spune:

    mi se pare mie sau piticigratis nu mai e la moda

    • plm2seintoarce spune:

      nu mai sintem noi in target? mai degraba nu mai are el vAna. de exemplu acum: inceputul, cu amintirile din copilarie, e pasabil, dar cand era pitici in forma abia dac-ar fi intrat ca umplutura intre chestiile tari dintr-un text. pe urma o da in analizme politice – si de gard. nema zvac, nema umor, mai are un pic si ajunge un chirila, o sa scrie doar ca sa agate pizde ramase cu mintea din liceu.
      uof, pitice, unde sint teoriile stiintifice despre mini-, medio- si maxipuli? unde e heitareala d’antzartz? salam o sa calatoreasca in timp ca sa iti lipeasca ciunga in blog.

      • Radu Post author spune:

        unde sunt cacaturile simple vrei sa zici? m-am saturat de ele.

  • Mihaita spune:

    Pe vremurile vietuirii mele in Regie ne faceam muci si ieseam sa batem negrii cu lantul. Erau destui. Probabil d’aia n-am reusit sa batem si noi ceva. Mai ales ca gasca noastra era infiltrata de un negru cu accent moldovenesc. Mai’nainte, in liceul de langa rockoteca (sau invers) faceam planuri cum sa-i luam la omor pe tigani si depesisti. De depesisti ne-a fost mila si de tigani ne-a fost frica (exagerez pe undeva). Dar ce batai incingeam intre noi, roacherii! O mai fi rockoteca in Buzau?

Adaugă un comentariu