Interviu cu Liviu Dragnea despre legea defăimării publice și despre hobby-ul lui de a face gargară cu coaie păroase

Legea Defăimării, propusă de Liviu Dragnea, a trecut de votul Comisiei Juridice, defăimarea fiind amendată cu până la 100 000 de lei, anunţă Realitatea Tv. Legea ar urma să se aplice inclusiv în cazul mesajelor postate pe Facebook. Iniţiativa legislativă a trecut anterior de Senat şi urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”, scrie Mediafax.

Știind toate aceste lucruri pe care le-am luat cu copy paste de pe net pentru că mi-e lene să rescriu ceva cu cuvintele mele, mi-am folosit relațiile ca să îi iau un interviu liderului PSD despre asta. Vă anunț că textul nu este un pamflet ci realitatea reală a faptelor.

Am ajuns în biroul lui dimineață. În cameră era un miros sălciu și sărat. Dragnea își mângâia mustața fin. L-am salutat cordial.

Eu: Domnule Liviu Dragnea, legat de noua lege pe care ați impus-o împotriva voinței oamenilor: Cum e să faci gargară cu coaie transpirate?

Liviu Dragnea: Mă bucur că mă întrebi, tinere jurnalist. Gargara cu coaie transpirate, cel puțin pentru mine, aduce un sentiment de împlinire profundă. Dacă ar fi să sintetizez viața mea într-un singur act care îmi definește existența, acesta ar fi gargara cu coaie transpirate.

Eu: Ce vă atrage la coaiele transpirate?

Liviu Dragnea: E ceva primordial. Instinctiv. O satisfacție adâncă pe care probabil am moștenit-o de la mama mea. Desigur, toată familia mea, inclusiv tatăl și tatăl lui, au făcut gargară cu coaie transpirate. Dar mama a adus actul la gradul de artă. M-a învățat cum, atunci când ai gura plină de coaie transpirate, îți poți folosi limba să le plimbi de la un obraz la altul, pentru a păstra postgustul.

Eu: Dar nu vă plictisiți?

Liviu Dragnea: Cum să mă plictisesc? Știu că pentru neofiți pare o activitate monotonă. Dar dacă te gândești câte specii animale dețin coaie și de diferențele fiziologice între coaie la membri ai aceleiași specii, practic ai combinații infinite de moduri în care să poți face gargară cu coaie.

Eu: Nu e greu?

Liviu Dragnea: (râde) Partea grea nu e aia în care faci gargară cu coaiele unui cal și a unui câine în același timp. Partea grea e aia în care trebuie să așezi calul și câinele în așa fel încât coaiele amândurora să se suprapună oarecum, ca să poată fi sorbite. Și evident, să nu bagi dinții, ca să nu îți iei o copită în cap.

Eu: Până când?

Liviu Dragnea: Practic nu există limite. Gura este un organ flexibil. Tot timpul o poți întinde mai tare. Tot timpul mai poate încăpea un coi.

Eu: Și care e legătura cu legea asta nouă și sinistră pe care parlamentarii au făcut-o doar ca să-și salveze curul de la înjurături, după ce iau decizii împotriva poporului?

Liviu Dragnea: Legătura e mare. Ne-am dat seama că e nevoie de legea asta când idioții care ne-au votat au început să urle că nu e democratic să faci alegeri locale doar într-un singur tur. Păi normal că nu e, dar du-te-n pula mea, ce fin o să fie! Păi dintr-un tur PSD-ul câștigă tot timpul. Pentru că proștii noștri sunt mai mulți decât proștii fiecărui alt partid în parte. Practic, abia în turul doi avem probleme, când proștii ălorlalți se coalizează împotriva proștilor noștri și îi pot depăși numeric. Gândește-te numai cum ar fi fost prezidențialele până acum dintr-un singur. L-am fi avut pe Năstase, Geoană și acum Ponta. În primul tur câștigăm mereu. Și au început toți sensibilii să țipe la noi să modificăm legea înapoi cum era, de parcă noi facem legi pentru popor, nu pentru noi înșine LOL.

Eu: Nu vă e frică că cu asemnea decizii opuse voinței publicului, vă alienați votanții?

Liviu Dragnea: Bă pulă. Votanții mei nu pot diferenția o minge de fotbal de o varză. Am în Teleorman o armată de șomeri analfabeți, handicapați cu acte și boșorogi care n-au muncit o zi în viața lor dar iau pensie. Ăștia m-ar vota și pentru o lingură de ciorbă, atât de tare urlă foamea-n ei de proști. Crezi că îmi pasă mie ce cred ăia restul, puțini? Păi sunt condamnat penal definitiv pentru fraudarea alegerilor. Mi-am construit în Teleorman un conac cât Versailles din bani furați. Mi-am luat o coardă de 20j de ani ca secretară și dup-aia am făcut-o parlamentar. Doar că așa vrea pula mea. Îi doare pe ei la bască de defăimare. Îmi rad mustața dacă m-a votat vreodată un om care știe ce înseamnă cuvântul.

Eu: Și credeți că legea asta nouă vă va proteja?

Liviu Dragnea: Cum adică să mă protejeze? Păi ce, mă amenință cineva? N-are cum să facă nimeni nimic ca să mă dea jos de pe tron. Oricât ar plânge și ar înjura ăia maxim 100 de păreriști irelevanți care mai zic de nașpa de mine. Asta e doar așa, ca să-i enervez. Ia mai dă-i în pula mea. Păi vin la mine în țară să facă comentarii legate de mine? Nu le convine, să se care și să-și facă țara lor.

***

Comentarii (23)

  • Paul spune:

    Ce-ti mai place expresia aia cu lingura de ciorba.

    • Radu Post author spune:

      e dintr-o melodie de-alu rudarel

      • jiji spune:

        Coaiele transpirate presupun că trebuiesc omologate de Nekerman, nu?

        • valenttin spune:

          Neckermann? Băăă, asta e marfă de lux! Poate la YSL sau la Cartier…

  • Camelian Propinatiu spune:

    Are PSD de unde sa piarda voturi. Cine invârte conturile cu furca, se joaca si cu cifrele amenzilor. Literar, depinde de avocati daca parlamentarii, ministrii, prefectii, primarii, smecherii si interlopii sunt grupuri sociale.

  • matamare spune:

    Ma simt inselat, asta e clickbait. Pai ce pula mea, era vorba in titlu de coaie paroase si pe urma aflu ca, de fapt, erau transpirate. Pai sugi pula ba

  • Sebastian spune:

    Centaure, mi-am adus aminte ca scrisesei odata ca te urmarea o nebuna cu o operatie ciudata. Mai sunt articolele alea ca nu le gasesc si voiam sa rad. Sa traiesti

    • syn spune:

      Ce scarbos esti ma bestie. Ce-ti mai place sa te gandesti la ce-ar fi putut face centaurul cu saraca fata (bolnava). Zi ca n-am dreptate…

      Probabil le-a sters ma nemernicule…. din bun simt, nu ca tine.

      • Radu Post author spune:

        le-am sters, pentru ca scopul nu era sa facem misto de o nebuna, ci sa scap de ea pentru ca realmente imi complica viata. de atunci n-a mai aparut, cred. cine stie. e prea devreme sa zic ca am scapat permanent de ea, dar cine stie.

  • sindi_cat spune:

    „Partea grea e aia în care trebuie să așezi calul și câinele în așa fel încât coaiele amândurora să se suprapună oarecum, ca să poată fi sorbite” Suna a mecanica cuantica, superpozitia a doua sisteme care pot sau nu sa se supapuna in momentul masurarii. Coaielor.

  • chiombi spune:

    rulaj fin (pe rulment de coaie transpirate)

  • ano spune:

    articolul este bun. daca vede dragnea ce ai scris insa, se poate considera defaimare, mai ales la numarul foarte mare de sustinatori.

  • rasta spune:

    partea asta cu gargara e sportul national al politicienilor?

  • Alex Ciocan spune:

    in caz de ceva, cred ca vei fi primul amendat :)))))

  • Oana spune:

    Iar nu intelegeti, e simplu: arata-i coiu’!

    • V spune:

      Radule o curiozitate tehnica: daca spui clar ca nu e pamflet, cum te asiguri ca nu pățești ca Mantzy? Prin faptul ca nu te semnezi, prin faptul ca e pe undeva un disclaimer ascuns cum ca tot site ul e pamflet, etc?
      Pe Mantzy, ca si pe tine, il citeam de prin 2010, si m a durut sufletul când si a luat o, chit ca doar pt 10 k euro ( deci nu chiar decisiv)
      Merci anticipat daca ai timp sa răspunzi.

      • V spune:

        Later edit: vad ca de fapt scrie mare ca e pamflet undeva mai jos, deci probabil mi am răspuns singur

        • Cili-O-San 7 Dani spune:

          ..ia mai du-te bă-n gâtu mă-tii! :D

      • Radu Post author spune:

        GASESTE SERVERU SI DEMONSTREAZA CA EU AM SCRIS ASTA

  • dragnea spune:

    nu am rabdare sa citesc mistocareala ieftina… acest site nu mai este un pamflet. si trebuie tratat ca atare.

  • oposum spune:

    Salut, eu sunt din Chișinău , anul ăsta la preselecția națională eurovision a apărut o formație de ruși, care cântă într-o română stâlcită și se dau drept moldoveni:

    https://youtu.be/acRZpf8g2Tg

    În ultima vreme tot mai mulți basarabeni se declară români, deaceea rușii de aici au început brusc să vorbească „moldovenește”, pentru păstrarea „nației moldovenești” inventate tot de ei.
    Vă rog intrați și dați-le câte un unlike :) așa cum li se cuvine.

  • ionutangel spune:

    cu legile astea anti-libertate de exprimare ,gabriela firea e pe cai mari sa agreseze juridic cetatenii care nu sunt de acord cu ea

Adaugă un comentariu