Euroviziunea dacă

ovidiu-anton-special-arad

Se uită la trupul lui gol în oglindă. Arăta ca un bebeluș opărit. Un bebeluș de 1.60 căruia îi lipsește orice urmă de drăgălășenie specifică bebelușilor.

Sunt un lup, sunt un dac!

Își spuse micuțul om, care arăta ca un Adonis sculptat în ceară și lăsat la soare până s-a topit într-o formă gâlmoasă ce aduce, pe alocuri, a om. Își privi mâinile transpirate și se strofocă să facă semnul ăla, ca niște coarne, de-l tot fac rockerii, cu niște degete scurte, groase și moi, ca niște cremwurști pentru oameni care nu vor să se sature. Nu păreau cine știe ce, degețelele alea, dar nu a fost gogoașă care să alunece printre ele. Erau ca o plasă pentru gogoașe.

Sunt un animal de pradă!

Răcni spre oglindă grăsunul incapabil să alerge 100 de metri fără să pocnească o arteră. Avea de gând să facă ceva măreț. Ceva grandios. Pentru țara asta pentru care și-au dat viața generații de strămoși, mii de ani, cu toate că ea există ca concept doar de 150 de ani.

O lacrimă bărbătească îi brăzdă fondul de ten alb sclipicios, ca slobozul de unicorn, descoperind pielea rozalie și fină de dedesubt, căreia testosteronul și alți hormoni masculini nu au apucat să-i răpească finețea.

Am să o fac pentru voi, dacilor!

Șopti el, cutremurat, gândindu-se la nobilul regat dac, care a existat doar în manualele comuniste de propagandă școlară, pentru a prosti o populație înghesuită într-un fals sentiment de mândrie națională și în delirurile istoricilor autodeclarați cu imaginație bogată și rețetă de la psihiatru. Se gândi la acel popor nobil și fictiv și își imagină că sunt străbunii lui. Că acei oameni din urma cărora a rămas o singură inscripție, niște pietre ascuțite, două ruine mici și relatările contextuale a câtorva istorici de categorie B, dar care cu siguranță aveau o structură statală, identitate națională și limbaj scris și nu erau doar niște sate de barbari, sunt mândri de el. Că s-a ridicat la înălțimea așteptărilor lor, chit că are doar 1.60.

O să câștige nobilul concurs Eurovision în numele bravilor daci și a trecutului lor, foarte posibil fictiv, dar cu siguranță glorios și o să le reamintească conaționalilor lui de unde se trag, pentru că așa spun niște povești bazate pe mai puține surse istorice decât Greuceanu.

Noi suntem lupi, noi suntem daci!

Își puse hainele ridicole, cu umeri de carton, peste corpul dizgrațios. În 5 minute trebuia să fie pe scenă. Toți dacii contau pe el. Simțea binecuvântarea lui Zamolxe.

ovidiu-anton-eurovision-2016

(context. fiind 2016, sunt sigur că habar n-aveți despre ce plm vorbesc aici. Ei bine, există un concurs internațional de labă-n cerc și de muzică proastă numit Eurovision. Aparent fosilele de la tvr încă mai cred că se uită cineva la el. Ei bine, câștigătorul la faza pe țară anul ăsta a fost Biluță Băiat ăsta, care la sfârșitul șlagărului a urlat că suntem lupi și daci. Nu, nu godaci. Șoricosul se crede dac. Și e amuzant nu numai din cauză că dacii la forma în care crede el nu au existat niciodată, sau că eurovisionul nu mai e o chestie de când erau ABBA tineri. E amuzant că un pitic gras are delir de vitejie deși e prea rotund ca să se rostogolească)

***

Comentarii (51)

  • sindi_cat spune:

    Ce inseamna identitatea de gandire, bre… Aseara am dat peste, hmm… rockerul asta, care groh… canta si l-am ascultat. Mare greseala! Acu’ imi spui ca el castiga Eurovizionu’, iar nea Ouatu declara ca tremura carnea pe el cand il auzea pe porcodacul acesta chinuind microfonul. O, tempora…

  • sindi_cat spune:

    PS: Primu’, ca nu a mai zis-o nimeni de ceva vreme si era un obicei frumos p-aci sa urle primu’ „Primu’!”, s-apoi sa si-o ia in freza de la al doilea si al treilea. Posibil si de la al patrulea.

    • Fătălăul spune:

      Dă-te-n plm cu primul tău!(așa ca să continui tradiția)

    • Danutz spune:

      primu prost poate……. plm asta-i marea voastră realizare, ați comentat primul la un post. poate dacă nați fi virgini și ați mai ieși din casă ar apuca și alțâ să comenteze. pleacă bă…

      (îmi pare rău dacă te-am jignit, dar ne-o cere obiceiul dac. multă baftă!)

  • ano spune:

    fara gluma: cine dracu mai e si asta?

    • Radu Post author spune:

      literalmente fix pentru un retard ca tine am scris ultimul paragraf, in care explic, dar tot nu a fost de ajuns

      • ano spune:

        literalmente, fix. chapeau geniule neinteles.

  • nu-s citponys spune:

    >prea rotund ca sa se rostogoleasca

    parca vad un screenshot pe chanon cu asta in 5 minute

    • chanon spune:

      done!

      • China White spune:

        Dacă site-ul ăsta (chanon) dorește să fie o glumă, felicitări! A râs până și 1957 de el…

  • Cartman spune:

    Sa auziti ce melodie a avut terminatul de traistariu!

  • gigi spune:

    De ce cacat nu ne resemnam si nu facem un cacat de mini event cu rahatu asta de preselectie pentru eurovision pentru ca oricum ne clasam pe un loc cu 2 cifre in fiecare an. Ori nu mai e nicio rusine ca pleci bou si te intorci vaca?

    • Kostel spune:

      Irelevant daca terminam pe locul 1 sau 20, tot de cacat te faci, ca numai rahati participa, deci nu are cum sa castige decat un…rahat. Ce ar fi sa nu se mai duca niciun bou sau nicio vaca, si atunci nici nu mai au de unde sa se intoarca? Un concurs politic de maimute grotesti in care cea mai urata castiga.

      • gicu spune:

        Eu sper doar sa terminam pe unul din locurile 2 – +∞. Sa trimitem niste afoni impreuna cu „echipa TVR” sa faca turism prin europa nu-i chiar o gaura in cer (pana mea, TVR asa falimentar cum e il PLATESTE pe Liviu Mihaiu sa faca emisiuni), daca terminam pe 1 va trebui sa organizam magaoaia, asta deja e prea mult.
        Eu votez in fiecare an cu Moldova, nu ca-s „frati” sau alte bullshit-uri, dar ce misto ar fi sa castige ei si sa falimenteze o tara din cauza unui concurs muzical de tot rahatul.

  • Jane Făe spune:

    „prea rotund ca sa se rostogoleasca” Calitate! :))
    Dați, bă, și voi link la când zice minune ăla mic că e haiduc dac vârcolac, că vreau să râd!

      • crestin ortodont spune:

        multumesc… plm am plans 20 de minute. Ma duc sa ascult niste Manowar in pivnita ca mai am niste tuica de trevere.

        • ThePornster spune:

          Io ma duc sa-mi ard buletinul , pasaportul si toate celelalte cartonase RO.
          Daca ala e lup si dac, in plm, ma forteaza sa cer cetatenie vikinga.

      • SaruptUnburlan spune:

        mama ce i s-a sculat cariciu la fraer cand s-a facut zarva in public, a inceput sa zbiere discursu de parca avea de motivat osteni. Suntem luuuupi ! Hata ma si el e lideru’ pulii, cheama dacii la oaste. A pomenit si pe nustiucare raposat, asa la sentiment….

  • aurel lumina spune:

    da nimeni nu vrea sa fie cuman ,peceneg , ostrogot sau longobard etc…sau orice altceva ca ai de unde alege pe plaiurie astea ?

    • SaruptUnburlan spune:

      gluma ta e o mizerie, cumanii si pecenegii au locuit in gradina maicii domnului doar fictiv cu viza de flotant, ca sa poata sa ia ajutoare, dar domnul Basarabai, la indemnu lu tasu Toq-tämir a spus stop, incepand de azi intai aprilie 1330 numai urmasii dacilor si a romanilor primesc buletin de Campulung, leaganul civilizatiei.

  • chiombi spune:

    „un structură statală”
    incep sa cred ca sunt grammar nazi. adica sigur au observat si altii, dar fiind ceva minor, nu zic. plm. sa fie bine ca sa nu fie rau.
    ai iesit cu ferarri la plimbare si vin si eu si dau o musca la o parte ca era sa se aseze pe spoiler, sa ma bag in seama.

  • Jos_cenzura spune:

    Totusi, civilizația dacă a lasat ceva în urmă. Spre exemplu (bine, sub tutela unor gali corciți cu franci etc) au reușit să creeze un sublim mod de deplasare, la indemana oricărui târgoveț. Uite ce laude aduc niște occidentali get beget: „The Dacia Duster is a small, rugged SUV that costs the same as a small hatchback.” Glorie lui Zamolxe!

  • eu spune:

    Ba, da` tu chiar ai timp de te uiti la astia!

  • AstaE spune:

    e cel mai mic rău. La propriu și la figurat. În același timp, e cel mai gras rău.

  • renata spune:

    mi-a plăcut că ai punctat când s-a terminat eurovisionul: când erau ABBA tineri,

  • Cucu spune:

    Bai, nu fi rau! Oamenii cu sindromul Down trebuie inclusi in societate! Sunt si ei niste suflete!

  • podoleanu spune:

    Ai vrut sa scrii pitic gras sau pitic gratis la sfarsit?
    Ca nu inteleg.

  • haiduc dac varcolac intergalactic spune:

    vezi, nasol. dacii nu sunt cum i-ai imaginat tu cu patretele pe abdomen. dacii sunt un fel de panda. kung fu panda.

    • ThePornster spune:

      Si ce-i si mai misto, e ca ista-i dac marinaresc tumna din zona de coasta Baia Mare, ni numa ce ancora si-o aninat la grumaz.

  • Noko spune:

    O fi vreun ventilator secret de-al lui Radu, și de emoție se crede lup în loc de vârcolac

  • Leo spune:

    Colegii mei de cameră(de la cămin) se uită la astfel de emisiuni. Abia așteptau să îmi zică cine a câștigat, când m-am întors duminică seara la cămin. Deci… mai sunt oameni care se uită la eurovizor. Și chiar tineri… Și chiar cu mine în cameră. Îți dai seama ce chin? Mai bine stăteam cu pedofili și drogați…

    • SaruptUnburlan spune:

      mama ce tare esti tu, te identifici mai repede cu pedofilii si drogatii decat cu prostii de eurovizionisti, iti dai seama

  • Dragos spune:

    Am putea castiga rahatul ala de concurs 10 ani consecutiv sau pana ne-am plictisi, daca am trimite una dintre parasutele nationale, dovedite si testate, gen Inna, Alexandra Stan, Kamelia, etc.

    • radu spune:

      diferenţa e că paraşutele alea nu îşi vântură cracii pe seminţe ca şi piticul gras de mai sus

  • gabriel spune:

    Incredibil rasa asta de roman…n-am vazut atata ura,dispret in toata viata mea.Incerc sa cred ca sunteti doar jurnalisti cu imaginatie bogata…in vitamica C…de la atata greata..

  • 2468 spune:

    hehe

  • lupu si godacu spune:

    Eu zic sa fim lupi patrioti macar o data, pulamea, sa-l incurajam la concurs, sa strigam cu totii: go dacule !

    • mamalubill spune:

      Desi cica nu apreciem noi atat de mult jocurile de cuvinte, gaselnita asta mi-a placut.
      Ca si aia cu piticigrasi

  • Un coiot spune:

    Ala de a scris articolul e mai trist decat toti. E hater pe bune. Asa e cand apare unu si instiga,hai sa-l dam jos. Oameni buni, piesele sunt bune, dar mai conteaza si cum le canti. Asa ca asta cu articolul sau un sicer „Sugi pula” de spart „

  • Dromihete spune:

    Ceea ce autorul nu s-a gandit, insa eu banuiesc deja de mai multa vreme este urmatoarea teorie a conspiratiei:

    Daca totul este o gluma si TVR sunt cei mai mari troli posibili? Isi bat p#*@ cu Eurovisionul in fiecare an de „telespectatorii” care gusta astfel de concursuri, trimitand in fiecare an acolo sa ne reprezinte tot felul de terminati.

    Poate chiar Eurovisionul este un concurs in care miza ascunsa este cine trimite cel mai mare terminat. Un fel de Dinner for Schmucks international. Austria, de exemplu, a castigat cu femeia cu barba.

    Asa ca nu vad care e faza – eu m-as distra. Vorba filmului: „It’s funny because he’s fat!” :))))

  • Kathy Bates spune:

    Un trac machidon care trăia printre indienii din Bucureşti ar fi zis: „Asta înseamnă să fii daciot!”

  • Cri_ma spune:

    Am vazut, din intamplare, mizeria de anul trecut cand s-au ales voltajii. Piticul rockist era singurul posesor de ceva voce in toata marea aia de scremuti si schelalaitori…mda, nu e Hetfield…

  • Radu spune:

    Pai si piticii n-au voie sa cante? De bine de rau are talent.

  • dxn spune:

    Bun, mai frate de LVA, si cine vroiai sa iasa. papadia de traistariu? cea mai buna piesa din tot showul a fost a Moldovei, iar labarii astia au copia manowar la greu. recomand armenia, pacat de tara, nu are sanse. sau spania. vedem. scuze, sunt iar biat.

  • dxn spune:

    bun, care e problema cu daci, raci, zamoxle si poola-n coor? oamenii au cantat despre colectiv si pt rock. ce, nu e bine? voiati manele cu costi ionita sau moculescu de la naftelina?

  • borfeus spune:

    Nu stiu cum se face, da cu cat esti mai urat, eventual mic si gras, atunci solutia universala este sa-ti lasi cioc. Ciocul fratilor te transforma dintr-un pitic rotund intr-un dac, varcolac, lup si ce mai vreti voi. Ciocul te face viril, puternic, rocker, iti ridica IQ si te puna in alta liga.
    Iar la piesa se simt influentele Manowar si Dio, numa ca lipsesc distoarsele, ca deh, merem la eurovizion nu la wacken.

    • gimi spune:

      gata, gata. am prins ideea, tu esti rocker adevarat. acu ca ti ai satisfacut nevoia de apartenenta la un grup, ca te ai confirmat social mars si te culca ca avem destui de astia ca tine

Adaugă un comentariu