Profailăr: pseudointelectuala coclită

Bun, începem cu un şapou micuţ în care explicăm că ăsta o să fie un semi-serial în care descriem psihologic nişte specii de oameni cu care ne întâlnim de zi cu zi. Bazate complet pe fapte reale, dar nu pe un singur om. Dovadă clară, care zice ca nu cunoaşte măcar o persoană cum descriu io, mâna sus şi îmi dau un şut spăşit în coaie cu mâna mea. Aşa că să nu vă aud cu „cine e persoana care te-a deranjat ?” că e mai multe. E o specie întreagă.

Origini: Pseudointelectuala coclită este o creaţie a mediului. Săraca nu are nici o vină. Doar este o persoană ceva mai credulă. Persoanele din jur i-au zis, din păcate, că e deşteaptă şi ea a pus botu’. În principal e vina baieţilor. E greu să fii femeie. În adolescenţă sunt bombardate cu complimente de la toţi coşuroşii, că de, asta e mentalitatea masculină precoce: La o vârstă când nu îţi dai seama că femeile apreciază să fie tratate ca nişte gunoaie, ai impresia că daca le tot repeţi că sunt frumoase şi deştepte storci şi tu un coi acolo. De futut, nu fuţi nimic, dar uneori ele sunt aşa de proaste că te cred. Ei bine, în această situaţie ipotetică, felicitări! Ai creat o pseudointelectuală coclită. Bine, uneori ăstea sunt făcute şi de origine. Fete singure la părinţi, din neam de ţărani la prima generaţie la oraş, de obicei îmbogăţiţi cu un bulan miraculos, bucuroşi foc că fata lor e prima din familie care termină liceul deci e incredibil de dăşteaptă, probabil făcută de mă-sa pe la 39 de ani, cu ultimul ovul de pe ţeavă şi fiind mândră foc că a reuşit minunea, cotcodăceşte ca găina că s-a ouat, să îi intre bine oului în cap că e special. A apladudat-o cu lacrimi în ochi la tot ce a reuşit să facă în viaţă, oricât de mic, de la legatul şireturilor încoace. Are clar o relaţie specială cu mă-sa care niciodată nu e „maică-mea” e „mami” sau „mămica” sau altă idioţenie.

Educaţie: La şcoală, pseudointelectuala coclită a stat probabil în prima bancă, şi a luat numai zece, compensând lipsa cruntă de originalitate cu un zâmbet larg şi cu un repetat mecanic a tot ce au scos profesorii pe gură. Având o slujbă de căcat şi o stimă de sine complet violată de ani de suportat plozi enervanţi, profesorii se simt gâdiliaţi când cineva repetă cu exactitate ce au zis ei fără să comenteze şi recompensează. Pseudointelectuala coclită în schimb vede notele mari ca o reflexie supremă a intelectului ei maiestuos. O să aducă în discuţie mereu, trecător, nota de la BAC, media generală şi steluţa în piept de la grădiniţă care a luat-o că a recunoscut corect diferenţele dintre o poză cu o roşie şi una cu un măr. Tot din şcoală a început să fie feministă convinsă şi să dispreţuiască băieţii care recompensau avântul ei tocilăresc tunzându-se la pulă şi punându-i floci în manuale şi caiete. Pseudointelectuala coclită este însă citită. A lecturat profund toate manualele şcolare din scoarţă în scoarţă şi cărţile din curriculum. Atât. E de ajuns. Dar pe ălea le-a citit bine. Nimic mai mult. Acuma mai lecturează un articol de psihologie din revista Ioana şi câte un Cartarescu şi subliniază cu un marker frazele care i se par inteligente, le citeşte de două ori şi le menţionează trecător în conversaţie a doua zi ca să arate cåt de citită este. Îi place să lectureze citate, pentru că sunt scurte, isteţe şi condensante şi dacă le foloseşte, interlocutorul fraier crede că ea a citit toată cartea. Deci e bine.

De ce îţi vine să o calci pe muie: Simplu. Are o părere despre orice. O părere generalistă, comună, şi pe care ai mai auzit-o de nuştiu câte ori. O părere pe care nu o ceri, dar o auzi. E un clişeu umblător reuşind în orice circumstanţă să spună cel mai comun lucru pe care l-ai mai auzit deja pe acel subiect. Mai are proprietatea magică să reuşească să vorbească despre sine şi să îşi nareze biografia. Nimeni nu ţine minte clar cum a deturnat conversaţia făcând-o să fie despre ea, cert este că a reuşit să o facă şi, cum îi place extrem de mult să se audă vorbind, nu ai cum să o mai opreşti. Apoi, va încerca să schimbe conversaţia în vechea temă despre difenenţele dintre bărbaţi şi femei, dând argumente plictisitoare pentru care ele la modul general şi ea la modul particular sunt/e superioară/e, încercând să stârnească un rahat din care oricum ai da-o tu eşti un misogin prost şi ea are dreptate. Va folosi şi citate! 100% are impresia că psihologia, filozofia, muzica şi în general arta sunt domenii pe care le simţi şi în care poţi să ai o părere pertinentă chit că nu ai studiat nimic din acel domeniu. Va folosi cuvinte multe din domeniile ăstea (mai ales psihologie sau ce crede ea că înseamnă psihologie) complet greşit. Spre exemplu te va întreba ce zodie eşti, şi după ce îi spui, va deduce mândră pe sine că ai un caracter sangvin fără sa aibă habar că a zis o imbecilitate supremă. De obicei nu suportă să vorbeşti vulgar şi te va atenţiona mereu când scapi câte o pulă când faci conversaţie. Dacă în grupul în care eşti s-a infiltrat o asemenea creatură, o sâ îţi trebuiască mult alcool să nu o strângi de gât.

Nevoi speciale: De obicei are un bărbat care o fute, dar ăla e destul de plictisit de ea să asculte ce îi debitează mintea şi se va împrieteni cu străini repede, chiar va flirta cu ei în încercarea disperată de a convinge pe cineva să o audă vorbind să vadă cât de deşteaptă e. Va întrerupe o conversaţie normală cu întrebări pseudofilozofice gen „Tu crezi în Dumnezeu?”. Nu picaţi în plasă, nu vrea să vă audă părerea. Vrea o scuză să şi-o spună pe a ei. E o chestie din categoria „Tu ce salariu ai că io am 1000 de euro”. Răspunsul pe care îl aşteaptă este „nu m-am gândit prea mult la chestia asta, tu ce crezi ?”. Aici ea va zâmbi mulţumită şi îţi va explica umflându-se în pene că ea nu crede în Dumnezeu în sensul clasic creştin dar crede că există o fiinţă superioară acolo care ne veghează. şi nu e de ce explică, e că o explică ca şi cum:
a) aberaţiile ei sunt complet originale şi nu le-a copiat de nicaieri
b) tu nu ai mai auzit ideea asta comună niciodată în viaţa ta, ar trebui să te bucuri că ai auzit un concept atât de nou.
c) te învaţă ceva şi ar trebui să ţii minte.

Mori futu-te-n rasa mătii, mori înecată cu diploma ta de BAC înfiptă în esofag şi cu carotida tăiată de cioburi de la ochelarii tăi +0.25 cu lenilă cu reflexie pe care-i porţi doar ca să pari mai deşteaptă.

***

Comentarii (62)

 • Hazdrubal spune:

  cam juma din colegele din liceu si un sfert din astea de la munca sunt asa

 • Nox spune:

  mie imi place felul in care gesticuleaza cand vorbesc. bomboana de pe coliva este, desigur, felul in care isi aranjeaza ochelarii.

 • talking_moose spune:

  nu citesc numa coehlo. mai au si carti roz bombon pline de kkt si knd le intrebi in pauza(k te’a mankt in cur sa te bagi in seama, alta proasta cu care sa faci conversatie n-ai gasit) ce citesc, se uita la tine de park mai au putin si-ti rup capu pt k le deranjezi din asa activitate, iti arata coperta cartii(la care te chioresti degeaba, nu distingi hieroglifele, recunosti doar pepenele desenat acolo fara vreo legatura probabil) si iti baga privirea de „mars k musc”.O_o

 • Orhan spune:

  Vă daţi seama ca cele mai mirifice reacţii şi poate cea mai simplă, brută, carnală satifsacţie să zicem, o poţi avea tot cu acest specimen de găini evadate din avicola familială. Spre exemplu, găsiţi prima psudointelectuală clocită care vă iese în cale, fară vina voastră sau a ei, în vreo mizerie de context social gen te-a târât femeia în oraş sau, şi aşteptand momentul oportun în care începe sa cotcodocească individa.. puneţi cea mai simplă şi firească întrebare, la modul: „Fă, pe tine nu te doare când te auzi ?” [nu uitaţi zâmbetul larg de pe figură] Şi ceea ce ai îndurat timp de 4 ani de liceu, nenumarate zile la muncă, `nşpe discuţii la cafea, o să se fi meritat total! Numai pentru acea revoltă de moment in care nu ştie dacă să fie jignită profund sau să tacă ca curca. BR/Eu unu, îmi ridic pălăria in faţa tuturor intelectualelor clocite, cineva sau ceva… trebuie să-mi facă şi mie norma de bataie de pulă pe zi.

 • Dead spune:

  ^BR/No o sa o atinga cu nimic.BR/O sa zica doar ca esti prost.BR/BR/Sunt invelite in coconul protector de autosuficienta. N-ai cum sa le convingi ca sunt proaste.

 • apartamentu' spune:

  ce noroc ca in biblioteca apartamentului nu exista coelho! :) what`s with all the fuss, anyway? ca a scris o carte in care actiunea se petrece in numai 11 minute? (am vazut cartea, e cam subtire) Marin Preda a scris 400 de pagini pentru 2 zile jumate and he kicks ass chiar daca respectiva carte face parte din curriculum BR/(a-propos, majoritatea cartilor din curriculum sunt foarte bune).BR/oricum, o alta categorie deosebit de enervanta este cea a narcisistelor goth cu sute de poze pe diferite profiluri intre care singura diferenta e de unghi, nici macar de expresie a fetei. rock`n`roll BR/Andra

 • Nox spune:

  dar nu exista numai narcisistE goth, exista si narcisistI goth, si unii din ei chiar mai porniti pe chestia asta decat fetele din aceeasi categorie.

 • apartamentu' spune:

  da, am dat si peste tipi de genul asta, dar recordul e detinut de partea feminina deocamdata ;)din cate am observat, respectivii sunt de obicei prietenii tipelor. ciudat e ca tipele sunt faine, cel putin in poze, pe cand tipii…BR/Andra

 • Nebunul_din_Porumb spune:

  am observat ca in general fetele care poarta ochelari au sunt asa mai cu nasul pe sus, si orice l`eai intreba i`ti raspund pe un ton superior „Eee… ce stii tu ?!? ” BR/ Chestia crae`mi place sa o fac des e in cluburi unde nu te intelegi cu cineva chiar de ii tipi in ureche, cand „artiste” dastea de pe acolo vin si ma intreaba ” ce par lung si frumos ai! cum reusesti sa il intreti? :|” si ii raspund zambind ca oricum nu intelege „cu pieptenu, esti proasta? ” ea raspunde uimita” da??? muktumesc”

 • cezar spune:

  apartamente, sunt convins ca te incadrezi perfect in categoria „intelectuala coclita”, din faptul ca tragi concluzii despre un autor din faptul ca ai auzit tu cate ceva despre o carte, pe care nici nu ai pus mana vreodata. nici mie nu imi place coelho, dar stiu ca nu imi place pentru ca am citit vreo 3-4 carti de-ale lui. bastard semidoct!

 • apartamentu' spune:

  :)) cata energie negativa! am tinut in mana `veronica se pregateste sa moara` pana isi lega persoana care citea cartea sireturile! ;) cat despre autor, am intrebat what`s with the fuss tocmai pentru ca nu am citit. nu imi amintesc sa fi adaugat vreun calificativ.BR/Andra

 • moceanu spune:

  bai nu te lua de fete pe nume „Andra”!BR/BR/pseudointelectualele coclite nu sunt fane coelho, alea sunt tipele de la coafor. pseudointelectualelor coclite le place cartarescu si dan puric. ;)

 • Dead spune:

  ^BR/asa . BR/BR/ca multa dreptate ai. eroarea mea.

 • cezar spune:

  dan puric e tare sa il ai partener la mima!BR/BR/coelho e exact genul pseudointelectualelor, la fel si brown, cartarescu categoric si fragonard. de asemenea coclitele il mai subliniaza pe john gray si asculta cu placere alanis morissette.

 • Anonymous spune:

  Cezarica iesi campiuon mondial cu Dan Puric partener.Succes

 • talking_moose spune:

  aveti p problema cu puric asta…

 • Semper spune:

  Nu inteleg de ce s-a deviat atat de mult de la subiect….ma rog.Trebuie sa recunosc Radu ca ai dreptate si cam 60% din tipele din ziua de azi au ajuns in halul asta …”pseudointelectule coclite”:))dar au si ele un rol deci trebuie acceptate.

 • alecs spune:

  mie-mi place coelho si exploited. nu, nu mi-a cerut nimeni parerea. fuck totum!

 • spera spune:

  Off, cît am citit articolaşul tău mi s-au ars prăjiturelele. La mai multe, cu orice risc pentru mine amp; co!

 • Beatrice spune:

  moceanu, vrei sa spui pseudointelectualelor coclite le PLAC dan puric si mircea cartarescu, caci avem complement direct multiplu, mai draga intelectual necoclit care esti tu. dar desigur eu tot o pseudointelectuala coclita raman, caci imi PLAC enorm si Mircea Cartarescu si Dan Puric si Razvan Mazilu! E grav, nu?? BR/Sunteti jalnici, prieteni! ma bucur pentru voi totusi daca aceste comentarii ieftine va ajuta sa va simtiti zilnic mai destepti si mai macho. BR/Btw de problema cu ochelarii, nu-ti doresc sa ajungi dependent de aceste instrumente, e foarte nasol si nu e tocmai de glumit, stii. BR/mi-e sila cand vad atata prostie masculina pe metru patratBR/anyway, eu ma duc sa-mi continuu lectura din cartarescu, mai vorbim cand o sa ma anuntati atunci cand o sa pricepeti ceva din Jurnal sau din Orbitor, dar ma indoiesc asa ca poate ne intersectam la un spectacol Dan Puric sau…nu!BR/hai pa baieti va pup, ba nu, ca eu sunt pseudointelectuala coclita si nu vreau sa va contaminez, nu de alta, dar patria isi pune toata speranta in voi, ca altfel se duce naibii cultura asta, ramanem numai cu alde Cartarescu si Puric…vai de noi!!

 • cezar spune:

  biatris, noi cei din tagma „n-ai cu cine ma…” te salutam. regretam enorm de grobienele expresii pe care te-am facut sa le inabusi in sufletu-ti chinuit de profilele noastre de masculi iberici si regretam ca desi chiar daca te-am pulali toti de pe blog simultan, tu tot nu ai cunoaste un climax veritabil din cauza frigiditatii pe care doar supremul domn Caietescu, dandu-ti la o parte „aripa stanga” si „aripa dreapta” o va putea inlatura, scuipand germenele placerii direct in pantecele tau steril si hulpav de atentie. de asemenea tin sa mentionez ca simt un imens regret dand tarcoale pe la coaele-mi transpirate dar golite de continut tocmai pe borcanele tale cu dioptrii de 10 pentru faptul ca trebuie sa porti ochelari. saracuta de tine:(

 • Dead spune:

  pot sa recunosc ca in la comentariu lu asta cu un ochi il citeam si cu o mana ma scarpinam la coaie.

 • Beatrice spune:

  Cezar, n-am inteles mare lucru din exprimarea ta greoaie, dar pot sa te asigur ca da, intr-adevar, prin lectura pot sa capat o detasare (pe care tu o numesti „frigiditate”, pentru ca probabil creierul tau e incapabil sa functioneze in afara lexicului sexual) fata de astfel de atitudini precum cea a acestei adunaturi de misogini care invadeaza blogurile. Nu am ales eu sa port ochelari care, apropo, nici nu ma complexeaza, nici nu imi fac un titlu de mandrie din ei. Dar nici nu consider ca miopia este un motiv suficient de profund pentru a lua pe cineva la misto. Citind insa mizeriile voastre, mai degraba mi-as fi dorit sa fi fost oarba, ca sa nu stiu pana unde poate merge prostia unor masculi. By the way, cred ca ala cu adevarat miop esti tu, din moment ce eu am scris foarte clar „BEATRICE” (se citeste „BeatriS” in franceza si „BeatriCE” in italiana, ca sa nu mai ai probleme), iar tu imi spui Biatris…BR/@Dead: Pai oare esti in stare sa faci si altceva pe lumea asta in afara de activitatea profund intelectuala si masculina pe care ai spus ca o practici? probabil ca nu; eu totusi iti recomand calduros reintoarcerea la un manual de romana – te exprimi cam ciudat pana si pentru nivelul unei pseudointelectuale coclite. unde mai pui ca s-au inventat si semnele de punctuatie…

 • Anonymous spune:

  Combate bine tovarasa

 • cezar spune:

  eu iti ziceam biatris, dupa cum te striga nenea pastoru la bise atunci cand te cheama sa ii aranjezi microfonu. desi limbajul meu de troglodit se rezuma la un vocabular cu tema sexuala, pentru tine din pacate sexul este doar un domeniu lexical. cu toate astea nu pot sa nu imi exprim o oarecare invidie a faptului ca desi misoginii inca umbla in „adunaturi”, frigidele mai putin si isi fac partid in fruntea careia va prezida marele piersic, ajutat de aghiotantul lui, chilian, la mandolina. cat despre problema miopiei, daca ai fi citit postul ti-ai fi dat seama ca era vorba de persoanele care poarta ochelari cu dioptrii de 0.25 (ca etalare a unei pseudointelectualitati) mai mult decat inutile doar pentru a genera o imagine dorita dar nu si reala despre ele. eu nu pot sa zic decat ca situatia ta imi provoaca sincer mila si sunt convins ca daca punem toti mana de la mana putem strange ceva bani, daca insuficienti pentru o operatie de resuscitare a libidoului, poate totusi il putem plati pe chilian sa iti fredoneze ceva.

 • Raul spune:

  io cred ca mai misto ar fi sa facem blogul asta doar din commenturi, ar fi mult mai amuzant si mai constructiv. BR/BR/Scriem o propozitie abstracta si sa lasam lumea sa se certe pe ea:BR/BR/BR/Pepenii este prosti si ciocoflenderi!!!…!Abruz??..!!BR/BR/BR/BR/START

 • cezar spune:

  …si scrie cateodata pe bloage…:)

 • Anonymous spune:

  super tare… mai ales duelul cu biatris… A cazut ca musca-n lapte…. cel mai naspa e sa fii femeie si sa dai de cate o fatuca din asta :D. Exista si corespondentul masculin l-as putea denumi pseudointelectualul scalciat… cu diferenta ca individul din aceasta specie are cel putin 30 de ani…se umfla -n pepeni cate stie el- pe toate si pe unde n-a fost el, si cate a facut – poate, poate pui botul si se prabuseste intre picioarele tale desfacute. Este o specie dezgustatoare…. ce-i drept nu atat de des intalnita ca pseudointelectualele coclite. BR/:(

 • Anonymous spune:

  din comentariile tale rezulta ca nu esti suficient de barbat nici cat sa seduci o „pseudointelectuala coclita”. Motivul pentru care nu se fut cu fraieri ca tine este pentru ca sunteti varza, ca altfel ar merge treaba foarte bine. E evident ca esti frustrat pana peste poate si sunt sigura ca ai si motive. Iar referitor la injuraturile tale din incheiere iti urez acelasi lucru pe care il doresti tu altora. Sa-ti ramana coaiele in gat si sa mori inecat cu ele. Iar daca o fata este educata si o deranjeaza limbajul vulgar nu inseamna ca nu poate sa se coboare la nivelul tau si sa-ti traga vreo doua in coaiele alea de fraier impotent si netragator.

 • Anonymous spune:

  esti un frustrat care nu ai calitati nici cat sa impresionezi nici o pseudointelectuala. motivul pentru care nu va baga in seama nu e ca sunt frigide ci pentru ca sunteti urati, prosti si varza la pat. din text se deduce ca n-ai reusit in viata ta sa futi nici macar una din asta cum zici tu. in legatura cu „urarea din incheiere” iti doresc sa ti se intample exact ce doresti tu altora. sa mori sufocat cu coaiele tale de impotent infipte in gat. iar daca unele fete nu vorbesc urat nu inseamna ca nu se pot cobori la nivelul tau si sa-ti traga una in coie si peste mutra aia de…

 • Radu spune:

  ce-ai fa, tre sa-ti vina?

 • cezar spune:

  mancarimea e mai al dracu ca usturimea zicea bunicu:)) biatris posteaza „incognito”, hai fatuca nu te sfii ca e carne pe blog cat sa iti fac sirag triplu de carnati la gatu vacii:))

 • cristina spune:

  whooow!! matrix!! mi se pare c-am citit acelasi comment de doua ori. dar de fapt nu era acelasi. dar de fapt era. holy maccaroni

 • Beatrix spune:

  Nu, dragă, nu am nevoie să scriu incognito ca să îmi expun părerea. Pur şi simplu, sunteţi prea mici (ori ca vârstă, ori ca dezvoltare intelectuală) ca să mai spun ceva. ce am avut de zis- am zis.BR/Iar vara-i scurtă şi eu n-am terminat Jurnalul lui Cărtărescu(nu, nu i-am furat jurnalul, asta e tot o carte, ca să ştiţi şi voi), aşadar de ce să mai pierd vremea pe aici?BR/Vise plăcute cu intelectuale necoclite, dragii mei!

 • cezar spune:

  eu sunt mic si ca varsta si ca dezvoltare intelectuala, in schimb am un ditamai carbaxanu papusa, dar sunt sigur ca pe tine nu te umecteaza decat gandul la barbati batrani si semiscriitori, sau daca nu semiscriitori macar italieni.BR/BR/acu pe bune , am si puta mica dar am zis asa ca sa te ud putin in gura, acu poti sa inghiti in sec, sa stingi calculatoru si sa te pui langa batranul mario amagindu-te ca daca o mozolesti puternic vreo doua ore poate se scoala pe jumatate

 • Kidha spune:

  Asta ar trebui sa pun la „about me”.BR/Apropo, am luat cea mai mare nota la bac din tot liceul.

 • mantzy spune:

  Ha ha, tu ai zis-o, Ligia.

 • Sushi spune:

  Fetele de genul pe care le descrii tu au mai mult ca sigur frustrari inclusiv sexuale.O tipa sigura pe ea si ajunsa la o anumita maturitate nu-si mai pierde timpul sa impartaseasca kkturi intelectuale. Aia iti zice direct: „Stii, imi place pe la spate”BR/Asta imi aduce de ziua cand am intrebat f natural o colega „Auzi, tu te masturbezi?” de a fugit saraca fara un cuvant. Numai mie mi s-a parut o intrebare absolut normala :)

 • Feleve spune:

  Ai uitat sa mentionezi ca daca se intampla ceva in clasa nu e nevoie sa te impacientezi ea va fi prima care va varsa toata oala cu lapte batut in fata profilor doar pentru ca i se pare ca e corect….

 • alin spune:

  salut, asta e un comm fara leg cu textul. imi place ce scrii, pacat ca majoritatea se iau de ceea ce ii atinge, ar trebui sa citeasca totul pur si simplu ca un alt punct de vedere, in care sunt si chestii misto. poate ca totul nu e decat un exercitiu de scriere (unul bun in mare parte) si de testare a reactiei oamenilor la clisee des intalnite. mai lezezi bunul simt, se mai ridica parul maciuca pe cate una si vine cu barda sa te taie in bucati. pe langa noi chiar exista oameni asa cum ii descrii, ar trebui sa fim mai atenti si sa eliminam anumite stereotipuri care ne vin in minte. sa fim seriosi, nimeni nu duce lipsa de ele. important e daca le constientizezi sau nu. asta e un punct forte al blogului, atrage atentia asupra chestiilor de rahat. ca unora nu le convine, asta e partea a doua. eu zic sa scrii in continuare, si mi-ar placea sa vad si lucruri fara tenta sociala, etc. chiar sunt curios. spor in continuare

 • primabanca spune:

  mai mai dar ce de oameni inteligenti pe aici!si cei cu pareri pro si cei cu pareri contra. strategia -jigneste pe toata lumea si astfel nu jignesti pe nimeni- ar trebui sa functioneze dar vad ca sunt foarte multe persoane care se ataca.pe mine personal ma amuza chiar si posturile in care Radu ia la puricat mortii recenti. as vrea sa vad, chiar daca e pamflet, mai multa autoironie(si nu ma refer numai la remarcile despre genitale, aia nu se cheama autoironie). Ceea ce cred ca e valabil in cazul tuturor persoanlor sau intamplarilor de care se merita sa razi este faptul ca se iau prea tare in serios.Si da, stiu ca nu conteaza ce as vrea eu pentru ca nu ma simt deloc importanta in ochii cuiva care nu ma cunoaste.

 • Zeriz Nospun spune:

  radeti voi radeti, dar cand PC ajunge in firme in pozitii in care isi da cu parerea, e jale

  nu poti sa le rupi capul ca esti in public
  tre’ sa le dai replica ca e ceva ce se leaga cu jobul tau

  si e jale… simti cum iti amortesc emisferele cerebrale cand le auzi vorbind si NU AI CE FACE… nici nu poti sa iti imaginezi cum sug pula ca borasti…

  este trist articolul… atatia oameni isi datoreaza viata legilor impotriva armelor…

  mai vreau profile din aluminiu; rog autorul sa nu se culce pe glorie si sa mai scrie

 • Ovidiu Georgescu spune:

  Ohh sa ma pup singur!! Sunt toti astia 3. De fapt un personaj compus din astia 3. Ce nu ramane de la unu acopera celalalt personaj. Hmmm … creca cetatenia Romana este de vina. Bun lucru ca ai separat genotipurile. Mentioneaza ca astia se si aduna impreuna si sunt in general la un loc. A si pentru restul de posteri … poate ar fi trebuit sa va abtineti ca unul dintre genotipuri sunteti sau un hibrid. Fie ca copiii vostri sa fie sclaveti , curve si spalatori de toalete. Umm nu nevoie .. ca sunt si aia romani Hahahahhahhahahahhahahahhahahhahahahha!

 • chrisa spune:

  Nu prea inteleg de ce te-ai oprit la cele care se lauda cu notele de la Bac. Crezi ca cele care termina o facultate (chiar 2) sar automat peste categoria de mai sus? Adica, au studi superioare, de.
  Apoi, de unde ai scos-o ca aceste biete creaturi, care stau in banca 1 si discuta despre notele mari de la scoala, sau despre reincarnare, cristale magice, etc., au roiul de masculi langa ele, care sa vrea sa le-o puna? In general, sunt urate si se marita cu primul care cade in plasa, de frica sa nu ramana fete batrane.
  Poti sa le spui ca sunt destepte, in felul asta tu stai acasa si te distrezi, sau iesi la o bere, si ele in randul 1 scriu cursurile si ti le dau si tie sa le xeroxezi.
  Apropo de limbajul vulgar pe care nu il tolereaza, vezi ca multe femei sunt parsive(tot o forma de prostie, dupa parerea mea) si n-ar recunoaste in ruptul capului ca au tolerat un limbaj de genul asta, asta ca sa le vezi tu gratioase si inocente.
  Alea care chiar nu tolereaza sunt mai rau ca proastele. O sa ramana langa „mami” si „tati” cat or putea aia sa mai asculte povestea cu nota de 10 de la Drept Roman.

 • Mindhacker spune:

  Muierile de tipul asta is aberante rau, isi tin curul atat de sus incat se pot caca in cutiile postale de pe strada si daca gasesti una in care parca ti-ai baga pula iti fute ceva din Platon de cochetezi cu impotenta 2 zile.

 • andreea spune:

  Da, pula beata (john), sunt o pseudointelectuala coclită. Acum, hai, du-te si fa laba de bucurie si data viitoare, incearca sa faci si tu un MIC (sa fie proportional cu lungimea organului tau) efort si anunta-ma direct cand ma jignesti, nu de alta, dar trebuie sa iti raspund si eu :)

 • Lavinia spune:

  Bă..pe mine mă amuză tipul ăsta (Radu,nu?) …chiar îmi place să citesc ce scrie.Apropo…şi mie îmi place să mă cred deşteaptă uneori … aş putea îndrăzni să spun că sunt… :)) Sau bine, cel puţin isteaţă :p chiar dacă nu stau în prima bancă şi îmi petrec pauzele ca orice adolescent normal şi nu cu o carte în mână ( deşi îmi place să citesc) take care! ;)

 • Taranul spune:

  Da, deci eu sunt nascut in Bucuresti, am terminat liceul de linga Cismigiu, am facut si facultate, stiu 3 limbi straine si lucrez la o multinationala.
  Deci nu sunt „taran”.
  Totusi nu inteleg de ce ar fi trebuit „taranul” din compunerea ta sa-ti dea pe gratis munca lui, doar ptr motivul ca tu n-ai avut chef sa-ti faci tema. Adica tu erai inca de pe atunci un shmeker sofisticat, ptr care regulile sunt precum viermii curului pe care-i pui sa converseze in desenele tale de artist retardat tip ICR-Patapievici.
  E drept ca eu sunt de moda mai veche, in sensul ca pe vremea cind am facut eu liceul, Bucurestiul era un oras infinit mai decent decit acum.
  Si asta ptr ca nu aparusera inca nici cocalarii standard (manelisti, imputiti, inculti, neaosi), nici cocalarii premium ca tine (rockeri/raveri/tranceri/etc, imputiti dar dati cu parfum de firma, absolventi de privata sau de stat degeaba, plini de fitze intelectuale si care cred ca noncorformismul inseamna sa pomenesti cuvintul pula cel putin o data pe fraza si sa vii in slapi si bermude la serviciu).
  Revenind la subiectul compunerii tale puerile, dupa cum ziceam, eu nu sunt de la tara, insa daca in Bucurestiul de azi animale ca tine se declara oraseni, ei bine, eu sunt un taran si ma mindresc cu asta.
  In concluzie, mai bine ai zice mersi ca exista curul lui Sorin Ovidiu Vantu ca sa aveti si tu si turma de la catavencu/vox publica un loc unde sa va bagati limbile ptr un ban gramada luat de la pulimea care dormea linistita in timp ce invalidul pomenit mai sus aplica cu succes metoda ratata de tine cu colegul „taran”.
  PS. Bineinteles ca pulile si curul pomenite mai sus reprezinta un pamflet si trebuie tratate ca atare, adica precum o muie de la Badea Cartan in gura ta.

  • Radu Post author spune:

   uite, esti taran prost ca intelegi ce vrei tu, nu ce am spus io.

   nu imi dadea nici o tema. pur si simplu ma scutea de tras la copiator 2 foi. trageam una in loc de doua. ma scutea de 500 de lei. atat. doua poze de pe doua pagini diferite le trageam pe aceeasi pagina.

   • profailar spune:

    Cartarescu ? ai citit „De ce iubim femeile” si esti in masura sa te declari un mare intelectual cacacios care nu da o pula pe pareri straine(a muritorilor de rand care nu au luat decizia de duzina de a-si face un blog,unde sa posteze prostii).
    Spuneai ca nu dai o pula pe comentariile „cititorilor” tai…pentru ca ai raspuns mai sus,ai dat exemplu ca urmaresti transpirat fiecare reactie.
    da,nu imi place ce faci, dar te voi mai citi…sper totusi sa ajungi sa scrii si ceva mai profund decat sa ti-o scoti si sa ti-o bagi in fiecare fraza!

 • tetelu spune:

  gabriela vranceanu firea. asta e.

 • M spune:

  Dumnezeule, da!!!

 • Dash spune:

  Genial! Absolut genial! 3/4 din colegele mele se regasesc in ce ai scris. Mai putin la faza cu psihologia. Sunt atat de imbecile incat nu stiu ce inseamna psihologie.

 • Numereu spune:

  so effin true..:))

 • Alinn spune:

  fute-ti un pumn in coaie. Eu nu cunosc vreo pseudointelectuala coclita.

 • Bianca spune:

  Pacat ca n-ai mentionat si pe cele care strecoara mereu cate-un proverb, pentru ca mna… sunt si sfatoase rau! :))

 • plic spune:

  mă-ti și nu mătii. Na, știu că mă vei înjura și te vei întreba: Ce pula mea, nu-ți place că fac greșeli, nu citi.

 • Io spune:

  Bai, sa imi bag picioarele! Tu o stii pe Laura!

 • Lvcvghytuhdvwfcg spune:

  Cata dreptate ai avut in articolul asta… Vreau sa adaug cateva caracteristici pe care le-am mai vazut eu la genul asta de „intelectuale”. Sunt amatoare de obtinut tot felul de diplome ca au participat la tot felul de cacaturi neinsemnate si ling in cur orice prof numa-numa sa o bage in cat mai multe proiecte inutile de la liceu sau faculta. Oricum sunt profesioniste in pupincurism, hahaieli si glumite expirate cu profesorii sau sefii. Si asa ma enerveaza cand se lauda cu superioritatea lor in aproape orice subiect ai alege sa vb cu ele. Si de obicei daca e vreuna din asta intr-o clasa, ea se preface ca se intelege bine cu toata lumea (ca are nevoie de atentie, sa-i creasca self-esteem-ul) si ceilalti se prefac ca se inteleg bine cu ea ca sa aibe de unde copia temele la materiile naspa ca franceza sau latina.
  Cunosc si eu o preudointelectuala din asta si stiu ca m-a intrebat odata ce mai citesc si i-am zis ca ceva despre sectiunea de aur. Bineinteles dupa ce privire a bagat, am incercat sa-i explic foarte pe scurt ce e aia sectiune de aur. Si ea a raspuns ceva de genul: „Nu stiu despre ce vorbesti, dar sunt perfect de acord cu tine…”

  • Lvcvghytuhdvwfcg spune:

   Of, tot am facut greseli. Pseudointelectuala am vrut sa scriu nu preudointelectuala. Si mai sus cred ca mai bine scriam vanatoare de diplome in loc de amatoare.

 • de_piscini_desfundatorul spune:

  Muie!

Adaugă un comentariu