Temniţa mea pentru acadele

Când o să îmbătrânesc, o să mă fac ciocolatier. Şi o să îmi fac o cameră de degustare imensă la subsol, un labirint rece şi întunecos unde o să-mi ţin clienții ca să le dau ciocolată.

Sunt sigur că peste 30 de ani, o să mă fac ciocolatier. O să fiu prea bătrân pentru baruri, nu cred că o să mă mai joc la calculator, de citit sigur nu mă apuc, şi na, un om are nevoie de hobby-uri.

Am tot ce-mi trebuie ca să mă fac un ciocolatier bun. Momentan am o poftă de ciocolată destul de mare. E mare, dar destul de netedă şi dreaptă. Nimic spectaculos. Dar dacă mai bag 30 de ani, sigur o să ajung cu ea solzoasă, noduroasă, tăbăcită şi strâmbă. O poftă de ciocolată care năruieşte speranţe. Numai bună să gătești ceva cu ea. Şi mecla mea de ciocolatier o să se dezvolte până atunci. Momentan am expresia facială, dacă vă uitaţi. Imaginaţi-vă un galben în ochi şi în dinţi dat de vârstă, şi nişte riduri adânci de expresie. Apoi imaginaţi-vă că vă alerg cu o acadea imensă şi solzoasă. Pare destul de profesionist, nu ?

Şi o să am o cameră de degustare izolată fonic la subsol. Imensă, cu coridoare şerpuite, prin care să-mi alerg clienții, care să urle şi să cadă şi să-şi julească genunchii şi să urle iar. Cu uşi secrete, să le ies în faţă, şi cu camere în care bălteşte o apă rece şi soioasă, de un metru, în care să îmi ţin clienții cât n-am chef să le dau ciocolată

Pentru că eu cred în puterea terapeutică a ciocolatei.

Eu cred că dacă răpesc un ansamblu vocal instrumental de fete între 77 şi 116 ani, şi iau una dintre ele şi îi dau o ciocolată printr-o răzătoare în timp ce celelalte se uită, o să înţeleagă ceva. O să înţeleagă că viaţa nu e numai ţopăială şi râs strident. Că dacă te bucuri prea mult de căcaturi minore enervezi lumea din jur. Că un cârd de iubitoare de ciococlată care se isterizează în acelaşi timp pentru o ciocolată de calitate inferioară e cel mai enervant lucru din lume. Unele dulciuri sunt grave, şi cred că ar înţelege asta. Că viaţa are şi deserturi serioase, că tre sa faci un pas în spate şi să-ţi dai singură un cozonac cu stafide atunci când ţi se pare că Dumnezeu vomită curcubee pentru bucuria ta.

Cred în puterea terapeutică a desertului. Cred că zăcând zile întregi pe o podea rece şi umedă, cu burta plină, Andreea Creţulescu ar ajunge să se gândească la toate alegerile pe care le-a făcut în viaţă, şi cum au adus-o toate în acel moment, zăcând cu glicemia la maxim. S-ar întreba dacă poate, dacă n-ar fi o pofticioasă antipatică care strică televiziunea, nu s-ar mai fi întâmplat ce tocmai s-a întâmplat la burta ei. Poate că dacă nu lua orice ştire de forma „portocala e portocalie”şi invita cinci politicieni de la partide diferite, dintre care 2 vor să te convingă că portocala e roşie şi trei că e galbenă, în timp ce ea observă arogant platitudini evidente, cu vocea ei ca un joagăr ruginit care taie timpanul în două, era în altă parte acum. Poate dacă nu strica televiziunea, invitând oameni relevanţi ca un chec ud şi scobindu-i cu unghia timp de 3 ore, cu scârbă mesianico-revelatoare pe faţă, nu ajungea aşa. Poate din cauza ei lumea nu mai deschide televizorul. Că mănâncă ciocolată în contradictoriu cu oameni la fel de greţioşi ca ea. Că molfăie dulciuri în grup într-un mod atât de scârbos încât nu ai cum să ţii televizorul deschis. Poate de-asta are burta plină

Şi Tudor Chirilă s-ar întreba, uitându-se într-o baltă de sirop de marțipan la reflexia mandibulei lui care abia se mai ţine într-o jumătate de balama, ca uşa de la un coteţ uitat de lume, ce a făcut de a ajuns acolo. Că poate, dacă rămânea la cântat mizerii pseudointelectuale, şi nu sărea calul, devenind formator de opinii pentru mii de mucoase care nu ştiu încă să frământe cozonac, dar care sunt convinse, din cauza lui, că sunt interesante, relevante şi că vor face lucruri măreţe în viaţă, nu mai venea un domn cu o tavă de drajeuri, să-i hrănească gura până îi atârnă pofta ca o cârpă. Poate bucura destule minore şi înainte, nu avea nevoie să se facă formator de opinii, ca să îşi mărească zâmbetul şi mai tare, transformînd o generaţie de adolescenţi nonvalorici într-o generaţie de adolescenţi nonvalorici care se cred buricul pământului.

Bendeac s-ar întreba zilnic: Oare de ce? Oare de ce m-a legat nebunul de un calorifer? De ce vine, în fiecare dimineaţă să îmi dea jeleuri și napolitane? Şi de ce râde jumătate de oră, uitându-se cum râgâi pofticios? De ce vine în fiecare seară să îmi dea înghețată? O fi din cauză că am dus umorul din ţara asta atât de jos încât Vacanţa Mare, de pe vremuri, când urlau toţi că face umor pentru gherţoi inculţi e Shakespeare pe lângă ce ciocolăți fac eu în emisiunea mea? O fi din cauză că, cu toate că sunt un actor bunicel, asta nu înseamnă că am dreptul să îmi dau cu părerea în public despre toate rahaturile despre care nu ştiu nimic? O fi din cauză că arăt ca un jeleu androgin?

Şi Monica Tatoiu s-ar mira, văzâd cum un ciocolatier îi citește poezii lent, pe muzică romantică, apoi dansează şi el şi, în loc să îi dea mentosane, şi-ar pune o pereche de bocanci şi i-ar da panetone până transpiră, zi de zi. Poate ar deduce din asta că e din cauză că e pasionată de cofetărie bătrână şi bombonieră ciolănoasă şi că faptul că a trăit 60 de ani şi 600 de sortimente de ciocolată nu înseamnă că a înţeles ceva de la viaţă. Şi că nu e frumos să te duci la TV şi să ai o părere despre orice, chit că te priveşte sau nu. Mai ales când ai trecut prin viaţă fără să înţelegi nimic, şi eşti doar o fostă gumă de mestecat, actuală cremă de vanilie

Şi Măruţă ar plânge, dar ar înţelege. Ar înţelege că merită să fie forţat, cu churros la tâmplă să ia un pumn de stafide şi să le împartă ore în şir pe Viorel Lis. Ar înţelege că e din cauză că a sărit calul. Că unele ciocolăți pur şi simplu nu le faci pentru audienţă. Nu faci circ cu nebuni şi senili pentru a sparge ratingurie. E jenant. Şi ar înţelege şi că e din cauză că nimic nu e mai scârbos pe lume decât un bărbat care bârfeşte. Că e ca o găleată cu cele mai bune dulciuri atitudinea lui. Cum întreabă, cu zâmbetul ăla de ciocolatier de bătrâni toate intelectualele dacă e adevărat sau nu că măncă dulciuri cu nuştiucare fotbalist. Nu e normal pentru un bărbat să jubileze la bârfe. E împotriva naturii testosteronului. Şi ar înţelege că a ajuns acolo, mâncând împreună cu un etnic bătrân cu churros la tâmplă pentru că merită. Că pentru faimă şi bani a ajuns un jeleu uman. O prăjitură gânditoare.

Bineînţeles, peste 30 de ani, când o să fiu eu ciocolatier şi o să am o temniţă pentru servit dulciuri, toţi oamenii ăştia o să fie morţi. Sper. Dar vor fi alţii. Tot timpul vor fi alţii.

Cred în puterea terapeutică a ciocolatei. Cred că te duce într-un moment de claritate în care poţi înţelege, din exterior, de ce eşti un unt de cacao de om şi cum ai ajuns aşa.

***

Comentarii (127)

  • olly spune:

    muzica romantica vei pune doar pt monica ? ceilalti nu merita nimic?

  • ficser spune:

    ailalti merita „Rape me” de la Nirvana.

  • Gogu Aviatoru spune:

    dar daca nu esti singurul care crede in puterea terapeutica a violului? daca o arde lumea a la „insepshan” cu a dream within a dream, sau adaptand la situatia de fata, a rape within a rape. daca tu la randul tau vei fi vanat si bagat in temnite de o dihanie mai dubioasa decat tine? si-ti va fi atribuita titulatura de formator de opinie, nu pentru pizdulici in devenire ci pentru no-liferi semidocti (vezi cireada de comentaci). ar fi belita situatia sau nu?

  • ILUZIA spune:

    da de ce sa mai astepti 30? doar ca sa finisezi instrumentul?? hai apuca te de acum!

  • creca spune:

    tocmai tu sa nu stii de ce merge asa de bine economia subterana si munca la negru’ lis? pen’ ca se construiesc in draci astfel de temnite subterane. asa ca, ia-ti bon de ordine si impaca-te cu gindul c-o sa violezi f.f. putini neviolati.

  • Tre3i spune:

    Eu zic ca nu are rost sa astepti 30 de ani. :)

  • Dana spune:

    Vorba lui Creanga: pielea rea si rapanoasa ori o bate ori o lasa.
    Tu esti ala care alege sa bata. Spor si la mai mare! Macar cineva le zice de-a dreptul.

  • . spune:

    troll face in poza

  • emi spune:

    Eu l-as pune pe Maruta sa il futa in cur pe Lis pe muzica de Andra. In rest mi se pare perfect normal viitorul hobby. Bafta!!

  • alacaremergepestadion spune:

    pivnizta izolata fonic pt eliberarea lumii FTW!

    PS:
    am de multi ani astfel de idei. se pare ca nu-s nebun. e imposibil ca doi oameni necunoscuti si nedezlipiti la nastere sa aiba aceeasi idee.

  • anca spune:

    poza lui Radu e asa de misto incat nu am putut citi articolul , desi e bun , banuiesc ca e bun dar nu mai pot, poza e prea mult…..pooooooozaaaaaaa !!!!! ma duc sa rad , imi pare rau, citesc maine cand imi mai trece … o, doamne ce expresie ….

    • Scrotumzilla spune:

      Recunoaste ca esti Monica Tatoiu deghizata…

    • Liviu spune:

      sa moara ma-ta ce ironica esti. in alta ordine de idei, cine si-a mai imaginat scene din Saw sau The Collector cand a citit articolu asta?

    • Hextor spune:

      Expresia lui aminteste de trollface.

  • Plopescu spune:

    Nu am putut sa nu fiu trolat de acest text. Viol? Seriously?

  • Robert spune:

    ai deschis discutia cu ideea ca trebuie educata lumea sa nu mai puna atata valoare pe ca cacaturi insignifiante…
    Bendeac,Maruta si Tatoiu?
    Man nu stiu ce varsta ai dar dupa vocabular vad ca ai trecut deja de liceu(si aici ma refer la coerenta) si ar fi trebuit iti dai deja seama in ce groapa de gunoi traim…si nu da semne sa se schimbe prea curand…
    Cat despre imaginile descrise…nush la ce pornache te uiti da du-te la un psihiatru man sau uita-te la un Sandy Belle ceva ca te refuza si iadul dupaia :))
    Bafta

  • Sergiu spune:

    Te-ai uitat recent la saw 7 sau ce ai?

  • lolontz spune:

    ba semeni cu Megamind

    • zalex spune:

      Clar! Zici ca l-au desenat dupa poza asta!

  • ãsta spune:

    Vin sa te violez. Pregateste-ti anusul.
    Also, why so basement?

  • Canadian Stories - DxN spune:

    „o puleanca care naruieste sperante”…marfa metafora, am ras cu lacrimi. te mentii in zona talentatilor geniali! marfa, colega! LVA galati rules!

    • cockpuncher spune:

      I have to buy one of these :|

  • Haelion spune:

    „Liberate Tutemae Ex Inferis”

  • Mihai spune:

    Eu zic sa aveti grija.. Radu iar a iesit de pe medicamente.

  • Rasta Man spune:

    Radule, mai lipsește să-ți tatuezi „Țepeș Reloaded” pe pulă, și opțional să-ti faci „castel” în Pipera. Doze de adrenalină îți doresc, și facă-se voia ta!

  • Dante spune:

    Dupa ce’am vazut poza,pur si simplu nu mai am cuvinte

  • cracanel spune:

    O hiba majora articolul tau are: asumi ca puletilor nu le-ar place. Poate d-aia si sunt atatea curcubee pe sticla. Poate-ar trebui sa vinzi bilete la temnita ta, cum vinde unul teren pe luna.

  • DonNeq spune:

    tu cu fata asta ai reusit sa fii idolu meu pana acu? dupa fata’ti plina de masochism si ochii’ti plini de ganduri necurate mai vii si cu planurile de viitor… ba! tu esti ca bercea! un fel de mondial,dar muuuult mai sadic. incarnare a satanei care esti!

  • S spune:

    Cred ca ma apuc de televiziune, ca neh, poate prind si eu un loc la viol, dar il vreau in avanas. :))) maine

  • Laura spune:

    Esti sexy in poza la modul cel mai absurd de serios. Ce ti-e si cu fanteziile astea. Ia zi cand e gata temnita?=))Si acumurmeaza un lung sir de baieti sub mine care sa ma „felicite”, hai la rand, astept.

    • mirelA spune:

      curvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Laura spune:

        Sau depinde, oamene.

        • shotaie spune:

          Laura te vreau in mine

          • Laura spune:

            Ce preferi: cutit sau tarnacop?

          • shotaie spune:

            esti emo ?     

  • TINK spune:

    initial textul tau m-a dus cu gandul la o secventa dintr-un film…in care o „victima” taie cu un cutit (parca) „obiectul muncii atacatorului” si arunca apoi organul insangerat si amorf in gura infometata a unui rottweiler – cam asa te vedeam pe tine la capatul unui coridor serpuit…apoi am inteles adevarata esenta a pornirilor tale…faptul ca sesizezi niste contradictii nu inseamna ca poti spera sa gasesti si un remediu pentru existenta lor…priveste partea buna a lucrurilor…daca tu nu ai exista eu nu as putea sa rad atunci cand ma plictisesc, daca toti cei pe care i-ai enumerat nu ar exista atunci poate tu nu ai avea despre ce sa scrii atunci cand te plictisesti…e un cerc vicios din care iese curiosa cu nasucul afara doar intrebarea: imbecilitatea unora ne sporeste noua inteligenta? poate victimele tale vor fi fericite….:P

  • petro spune:

    eu sunt sigura ca am vazut-o pe Monica Tatoiu declarand la o emisiune (Agentul Vip, gen) ca sotul ei este singurul barbat din her life.

  • stealthO3 spune:

    SEC (Your comment was a bit too short. Please go back and try again.
    )

  • eu..evident spune:

    si eu m-am gandit la the collector ;))la inceput
    de botezatu nimic?sau primeste la fel ca bendeac?:))

  • adi spune:

    in sfarsit un articol bunicel…mi-a placut aia cu okiul lipit

    • Dante spune:

      „okiul”? ce pula mea tot batjocoriti limba romana?

      • ion fiu ploii spune:

        nici nu`i asa suparator pana il citesti si de fapt in cap citesti „ocaiul” plm

  • Alex spune:

    Inca o data , omu’ a dovedit ca avem o tara de pseudointelecuali .

  • sciencefictionanton spune:

    Tu ai bagat fansadoxxx sau Sade? Daca nu, inseamna ca fantoma violului bantuie toate epocile si ariile geografice.

  • eu spune:

    stimate radule, esti un cretin. nu ma intelege gresit, la fel ca marea majoritate a publicului tau, inteleg ca Pamantul, si mai ales tara in care traim, sunt profund gresite. de multe ori as vrea sa vina cineva, sa stearga totul cu buretele si sa deseneze un loc mai bun, mai credibil si mai just. pana una alta asa ceva nu exista, dar in schimb exista o gramada de copii care mai de care mai plictisiti care vin cu idei din ce in ce mai bolnave despre ce? despre ce li se pare lor ca ar fi fucked-up: nonvalorile promovate la televiziune, gusturile muzicale ale prostimii, politicienii care ne conduc. prin prezentul comentariu as dori sa te informez ca nu astea sunt atrocitatile vietii. nasoliile cu adevarat nasoale se intampla in general oamenilor care nu au nicio vina si vin sub forma de boala, saracie si nedreptate. sunt convinsa ca te simti foarte smecher de fiecare data cand te felicita cate unul ca esti singurul care le zice pe bune. dar nu esti. exista tembeli in lumea asta cu idei la fel de aiurea ca ale tale, singura diferenta fiind ca ei nu-si le refuleaza pe un blog. sfatul meu pentru tine e sa-ti vinzi TVul, sa nu te mai intereseze cu ce se ocupa altii si, eventual, sa te muti din tara. poate ca atunci chiar o sa-ti dai seama ce e cu adevarat rau si in loc sa comentezi pe blog, o sa pui mana sa schimbi ceva. pana atunci, nu ma impresionezi cu nimic…

    • Radu Post author spune:

      da de ce sa schimb io ceva ma? ca sa fac lumea mai buna pentru voi? hai sictir. ma doare in pula de cat de mult suferi tu si altii ca tine.

    • DonNeq spune:

      ba omule, tu esti cate putin mai mult din toata fauna internetului… infige’ti un glont in cap sau cateva cuie’n rinichi dupa care iti poti vedea de treaba ta… lasa’l p’asta sa’si urmeze firul vietii culminand cu statutul de violator.

    • Neinfrantu spune:

      Pizdix,nu dispera.Noi avem coaie si d-asta tre sa facem abajururi din scalpuri si sa ne relaxam din cand in cand in bai de sange.Ca sa se schimbe ceva,tre sa se schimbe la nivel individual.Mai asteptam 30 de ani?

    • tacto spune:

      Da tu cu ce impresionezi? tu ai schimbat ceva? sau astepti de la altii?

      Da, radu are idei idioate , iesite din comun . Tocmai asta-l face si amuzant si de asta-l citeste lumea . Ce-i asa interesant la un om normal care zice numai lucruri morale? nimic.

      Numai o femeie ar fi in stare sa citeasca un articol intreg cu cretinitati numai pentru a-l putea critica dupa aia . Tu ai ceva de demonstrat, ca-ti pasa de lume si alte conceptii de miss univers ( ceea ce n-ar fi rau , daca le-ati aplica in pula mea si n-ati sta numai la faza de teorie ) . Asa ca stai sa citesti ce tu consideri cretinitati numai pentru a demonstra ca tu esti mai presus. Te felicit.

    • Dante spune:

      Sigur esti Andreea Cretulescu. Te’am prins,infractoareo :))

    • never spune:

      „dacă nu-ţi convinăă mută-tăă dăn ţară şî stingeă tălăvizorul, deci da?”

      mori, fă.

    • coaele_fractalice spune:

      Dan Puric, tu esti?

      • lisimah spune:

        aici am ras cel mai mult.

  • Seth spune:

    Cel mai bun articol de pana acum, si ti le-am citit pe toate.Atat.

  • dorin spune:

    Din bube, mucegaiuri si noroi…

  • Dan spune:

    CAm asa ziceam si eu, care tot pe toate ti le-am citit. Undeva in top 5.

  • vLad spune:

    ce ganduri ai nebunule :))))

  • Motanu` spune:

    Interesant. Centaure, eu imi imaginez ceva asemanator cu Experimentul Pitesti prin care sa reeduc toate scarnaviile astea de care ai pomenit si tu. Daca vrei schimb de idei, tinem legatura. Pe de alta parte, ca sa iti incapa toti pacientii tai in temnita, ti-ar trebui una de dimensiunile Bulgariei, lucru putin realizabil … dar nu imposibil.

  • nn spune:

    hihi, literarura curata. in afara de textul asta restul e rahat pe aici. punel- pe prima pagina si lasa-l acolo.

  • psa spune:

    Sec. Atat.
    Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

  • rapeman spune:

    niste literatura informativa:

    The Rapeman was a hentai series with a black comedy bent written by Keiko Aisaki and drawn by Shintaro Miyawaki in the late 1980s.

    The main character and „anti-hero”, The Rapeman, is a high school teacher by day and dispenses his surreal brand of „justice” at night under the business „Rapeman Services”, which is co-run with his uncle, a former surgeon. He uses rape as his weapon. The business’ motto is „Righting wrongs through penetration”.

    http://www.youtube.com/watch?v=58a0pcI6bYo

  • alx spune:

    iti recomand o carte daca vrei sa pui in aplicate treaba asta :)) e foarte tare, dar si foart dura, „Marchizul de Sade – Justine”, in cazul in care n-ai citit-o.

  • cyxzul spune:

    Vezi lumea altcumva , printr-o gaura de cur sangerand

  • magaru spune:

    aia cu maimutza de tatoiu mi-a placut pt ca nu pot sa o sufar.o curva batrina care a facut avere sugand puli in closete infecte pe vremea lu ceasca, vine si ne da lectii mereu in toate domeniile.parca avea cancer.astept cu interes cand ii ajunge canceru la gura sa o inchida definitiv si labagii poponari de prezentatori sa nu mai aiba ce invita in direct.bineinteles ca intotdeauna va aparea alt poponar pedofil sau cioara batrina care sa faca educat5ie la tineretul asta care si asa e in deiva, si se indreapta voios ,alcolizat si drogat ,spre marea masa de sclavi fara creier ai soc romanesti.

  • dan spune:

    daca vei ajunge bogat si celebru pentru o perioada, si apoi te vei tampii si vei devenii dependent de pacanele, o sa fi mai penibil decat LIS

    probabil ca asta s-ar intampla in era televiziunii holografice unde tu vei fi invitat in emisiuni mondene pentru a fi futut in gaoz de trlespectatorii fideli, sau asa ceva

    pana atunci, te respect moldovene

    • Cartman spune:

      Dane citeste cu voce tare primul paragraf scris de domnia ta, ca sa intelegi in cel hal de oligofrenie ai ajuns cu scrisul.

  • sophisticat mood spune:

    semeni cu Megamind

  • coco spune:

    te uiti PREA mult la televizor. gets to you, man

  • Devoratoarea de muzica spune:

    De cate ori am trecut pe aici m-am ales cu lacrami in ochi,acu’ si cu sughituri care deja tin de 5 minute. :))

  • dan spune:

    nu numai ca este corect dar si foarte destept
    oligofrenii sunt si narcisisti

    si nu ar trebui sa ai dialog cu mine..mai bine ai spune ceva despre minunatul autor

    • Radu Post author spune:

      „tampii” , „devenii” au bagat astia net la scoala ajutatoare?

      • geefo spune:

        Lasa, bah, n-o mai fa pe „grammar nazi” ca si tu ai pus un „or” in plus la cuvintul ala pe care l-ai folosit ca sa ne spui ce vei fi cand o sa te faci mare.
        Multam de poza, am reusit cu ea sa alung o haita de caini vagabonzi! Iu ar za best!

        • Radu Post author spune:

          ma pula, tie cate comentarii tre sa-ti sterg pana te prinzi ca tre sa iti cari cadavru’ de pe mosia mea?

      • dan spune:

        venind de la un ‘ziarist’, mare cunoscator de gramatica, este un compliment

        ar trebui sa existe oleaca solidaritate intre analfabetzi

        • meme spune:

          Dan, stimabile, dacă ai avea 2 clase în plus ai fi tren. Dar nu tren de-ăsta șmecher cu botu aerodinamic și cu budă pt handicapați. Nu, un personal de-ăla vai morții lui, de face 8 ore până pe litoral, că-i prea plin de ciori.

          • dan spune:

            ai fute si pe mata daca ar indraznii sa spuna ceva rau de moldoveanul cel psihopat

          • Radu Post author spune:

            bai, de ce pula mea pui doi i la sfarsitu cuvintelor care se termina in i ? esti handicapat sau trolezi ?

          • dan spune:

            daca citesc ce scrie aici…
            doar nu credeai ca sunt academician

  • bagabontul spune:

    imaginație bogată de la un om sănătos :))

  • meme spune:

    You have my shovel!

  • C. Hansen spune:

    Why don’t you have a seat over there!

  • Ramses3 spune:

    bah la aia cu tata in razatoare m-ai facut, eu ma gandeam sa bag tatele in doua menghine d’alea mici, de slefuit… pfoai

  • bogdan spune:

    sunt arhitect. promit ca o sa iti fac cea mai misto pivnita cu tuneluri.

    • om cult spune:

      fa-mi si mie una cu un tunel intunecat, mucegait si putred. CA AL MAMEI TALE HAHAHAHAHA

  • Claudiu spune:

    tare ok blogul asta ;)) felicitari >:D<

  • Ice spune:

    hai frate mai opreste-te…asta e al 3-lea sau al 4-lea articol din cauza caruia intarzii la o intalnire. pur si simplu nu mai pot de ras. iar poza? poza aia e geniala.

  • cockpuncher spune:

    daca visez la noapte gaoaza murdarica a lu’ Chirila, te prind si te bat. rau.

  • culmea spune:

    prima dată cînd rezonez cu tine, la modu’ absolut.
    chapeau, centaure, trăi-ţi-ar!

  • veone spune:

    Serios vorbind, mizeria aia de Tatoiu ti-o fi citit blogul vreodata? As da orice sa-i vad mutra scofalcita lui Zbarcila cand citeste ce parere au oamenii despre ea…

  • Fane de la sifoane spune:

    un bunkar ca lui hitler plin de fatuci de 13 ani violate zilnic.Asta da batranete neica

    • pisy spune:

      am sa ma rog pt tine…poate mai ai vreo sansa….

      • Fane de la sifoane spune:

        eu am sa ma rog sa nu ai buzele reci….. nu stiu daca ai inteles aluzia

        • pisy spune:

          stai linistit, m-a invatat mama ta sa-mi incalzesc buzele inainte…a zis ca ea asa face ca sa primeasca un bacsis decent sa te poate creste….

  • Gina spune:

    Nu cam asa s-a gandit si nenea din Saw? Atat ca n-a bagat faza cu violul.

  • drakon spune:

    nice one!
    gg!!!

  • alex spune:

    Ma intreb cati dintre voi o sa-i faceti o vizita din cand in cand.Si daca o sa va lipseasca

  • coi spune:

    superb!simt ca ai dat glas piticului din mine

  • Tuzgureanu spune:

    Urat articol. Celelalte mai aduceau un zmabet la colt de gura, asta nimic.

    • Clau spune:

      Asta, in loc de „zmabet” iti aduce niste smeclau, in acelasi loc.

  • ursz roxana spune:

    recunosc, si eu m-am gandit la seria Saw citindu-ti articolul. dar m-am mai gandit si la faptul ca ai o minte bolnava si te iei de cacaturi ca sa ajungi „sa futi in cur” un la fel de mare cacat de post.
    si mai recunosc ca, desi e naspa rau, mi-a placut sa mi-l imaginez pe maruta, doar ca futut de un viorel lis de doua ori mai batran si mai scofalcit decat asta de acum.
    sa-ti urez bafta in continuare? pt ce?

    • never spune:

      obvious troll is forever alone cow

  • poporul revolutionar spune:

    „Tu Radule mama asa n-ai s-ajungi, dar Radu vazuse geaca de blugi”

  • petronel spune:

    sa-mi mestecati toti parul de pe picioare!

  • maricica spune:

    stai limistit ca ti-au luat-o altii inainte. si nu au facut doar o temnita la subsol de care stiu numai ei si „victimele”. si-au cumparat cladire in buricul civilizatiei ( mai exact San Francisco, US) si transmit live tot ce se petrece acolo. si nu e doar un hobby (poate a inceput ca hobby). s-a transformat intr-o afacere profitabila, care acum se doreste a fi avocat pentru „alternative sexuality” (sau cum s-or numi in vocabular politically correct practicile BDSM). ma refer aici la P. Acworth si la site-urile kink.com. [ da, stiu, nu ar fi trebuit sa ma indoiesc public de omniscienta centaurului intr-ale internetului si pornografiei, dar nu toata lumea e centaur aici.]

  • E.B. spune:

    pot sa bag mana-n foc ca esti depresiv

    • Radu Post author spune:

      da in pula poti sa bagi mana?

  • nuki spune:

    Las-o mai moale cu 4chan-ul trollface

  • Shooky spune:

    Da, tu, fii tu judecatorul omenirii.Tu esti mesia tuturor, cel pe care il asteapta toata lumea de doua milenii incoace.Bine ca ai aparut, acum lumea va fi mai buna, tu esti solutia tuturor lucrurilor.Acum ca ai venit, ce putem sa-ti dorim decat viagra si sa incepem donatiile pentru temnita inca de pe acum.Poate vom avea si noi onoarea sa fim acolo cand vei face aceste educari revolutionare.

    P.S.:buton de „dislike” n-ai?

  • ioana spune:

    crezi ca ai putea s-o faci pe adina sa planga? ai face cativa oamnei foarte fericiti

  • Andi spune:

    Ai văzut filmul, clar.

  • zen spune:

    Devine plictisitor. Cred ca s-au facut inspe mii de filme pornind de la aceasi idee „sclipitoare”. Mai scutura neuronii poate gasesti ceva mai interesant.

  • Dante spune:

    Radu mamii,Radule…ai murit ma?

  • gORE spune:

    Un beci pentru temnita aia ar fi necesar. Jos viol, si mai jos snuff. Meritorii sunt destui.

  • viorel gaita spune:

    O fi violul terapie pentru victima, dar cu siguranta nu e pentru faptuitor. Si mai e o chestie: orice violator care se respecta ar trebui sa aiba si el demnitatea lui si sa nu-si bage scarbavnicul madular in orice orificiu. Altfel devine doar un simplu psihopat, bun de dat la Stirile de la ora 5. Devine si el un instrument de crestere a audientei celor mai sus mentionati.

  • Dumnezeul tau spune:

    Da felicitari pentru text. Nu ca esti cel mai moral om din lume asa cum te crezi, esti cel mai mare prost, inapt, terminat, om fara vointa sa scrii mizeriile astea coaie si sa mai si zici ca n a reactionat nimeni in 2011. Citește in pula mea comentariile sa vezi ca ti a zis lumea sa te duci la psiholog hadicapatule. Cand te bagi in pula mea intr un conflict macar asigura te ca nu esti mai prost ca inamicii tai sau ca ai vreun avantaj. Dar din punctul asta de vedere, esti mancat, esti distrus pe viata. Orice ai zice tu si oricine te ai crede, ma pis pe cariera ta de scenarist convins sau ce pula mea te crezi tu. Scrie ce vrei asa cum si noi scriem ce vrem in comentarii, da nu comenta dupa prost de oameni in conditiile in care tu te crezi mai presus de ei, dar de fapt esti pielea pulii lvl 0 create user. Si mai zici ca ai experienta ca esti om citit ca ai scoala. Toata fiinta ta umana imi provoaca sila si dezgust. Fac pariu ca de fapt esti foarte complexat si ca ai probleme grave, dar e ok, o sa treci si peste astea sper. Cica esti om matur, dar iti e foarte usor sa te iei de mame si sa zici ca futi mame(exact ca un inapt social), dar asa si aia pe care ii injuri pot sa iti ia toata familia si rasa in pula ca esti o dezamagire continua pentru societatea asta si crezi ca ai prins putin de faima facand lucrurile astea si scriind niste mizerii(nu zic ca tot ce ai scris sunt mizerii). Dar totusi. Ia ti frate un psiholog langa, spune i tot ce simti ce naiba ai in cap si in sufletul ala in care isi baga toti de pe net pula. Si incearca dupa sa devii un om in toata firea, sa iti bagi si palaria aia de suparat in cur si gata. Discutam si noi cu un om, nu cu un boschetar care se crede superior.

  • v spune:

    ba radu, am dat de articolu asta si am ras cu lacrimi. Stii cine mai merita viol? zoomerii care iau toate textele astea in serios

  • Mirel spune:

    Inteleg din comentarii, ca ai schimbat textul original. Pune-l la loc, e pacat ca, pentru niste idioti care nu inteleg literatura de fictiune, sa schimbi tu ceva.

Adaugă un comentariu