România – RPG-ul: Rasele, partea 2/3

Da, dragi alcooliţi. RPG-ul meu e în continuare în lucru!

Doar în el veţi putea lupta ca un temerar hoţ de biciclete, cu puterea de a se „merge prin garduri”.

Sau poate doriţi să alegeţi un gospodar cu subclasa şef de scară, pentru a descoperi puterea nebănuită de a „opri căldura” pe rază de o garsonieră, îngheţând complet duşmanii care au avut proasta inspiraţie de a se afla acolo!

Dar până la clase, mai avem 6 rase de prezentat. Astăzi, încă 3.
Olteanul
+2 Agerime
-2 Mândrie

Venind din tărâmurile exotice ale râului Olt, oltenii sunt un popor mistic şi misterios ce au reuşit să ridice semeţe sate doar din praf şi balegă. Ingeniozitatea acestei specii de om este cunoscută şi temută în toată lumea, olteanul obişnuit fiind în stare să construiască orice din orice, atâta timp cât operaţiunea nu necesită prea multă muncă. Pornesc aventura din Craiova, oraşul de smarald, cu zigurate copleşitoare, de înălţimea copacilor medii.

Cum Fu (activabilă): Folosind puterile perfectului simplu, o dată pe zi, olteanul se poate întoarce în timp 15 secunde, teleportându-se fix unde „fu” cu 15 secunde înainte, păstrând efectele şi atributele pe care le avea în momentul ăla. Activabilă, reîncărcare 24 de ore. Nu poate fi activată când e mort.

Prazpiraţie (activabilă): Olteanul râgâie praz într-un con de 3 metri în faţa lui, lovind toţi duşmanii aflaţi în zonă pentru (10-20)X nivel damage plus alt (5-10)X nivel pe secundă timp de 3 secunde. Damage-ul e de tip „toxic”

 

Ţiganul
+6 Agerime
+2 Şmechereală
-4 Igienă
-4 Mândrie

Cei mai ageri dintre români, ţiganii dispun de un metabolism extrem de rapid, care le permite să devină părinţi de la vârsta de 9 ani şi să moară de bătrâneţe la 29. Speranţa lor mică de viaţă nu-i descurajează, ei trăind intens, ca fulgerul. Alarma de maşină în schimb îi descurajează. La fel ca şi halfmoldovenii, ţiganii sunt găsiţi oriunde, putînd să aleagă orice capitală a celorlalte rase ca punct de pornire a aventurii. Pe lângă acestea, poate porni şi din Sibiu.

Să moară mama! (activă): Ţiganul intră într-o stare de milogeală paşnică timp de 10 secunde în care nu poate fi atacat dar nici nu poate întreprinde altă acţiune, în afară de alergat. O dată pe zi.

Rezistenţă maro (pasivă): Generaţii întregi de viaţă insalubră au făcut ţiganul să aibă o rezistenţă nativă de +15 la orice efect toxic sau de boală.

Puterea şatrei (pasivă): Pentru fiecare ţigan din grup, ţiganul primeşte +1% la viaţă, damage şi vindecare. Bonusul maxim nu poate depăşi 5%.

 

Ungurul
+2 Igienă
-2 Agerime

Ungurii vin dintr-un univers paralel în care ei au fost primii locuitori ai României. Din păcate, universul lor s-a contopit cu acesta şi ei s-au trezit blocaţi aici, pe meleaguri străine, fiind obligaţi să se adapteze la viaţa de minoritate. Inutil de menţionat că situaţia actuală nu-i bucură prea mult. Pornesc aventura din Cluj, o capitală pe care o împart într-o alianţă precară şi nesfântă cu ardelenii.

Nem tu dom: (activă). La două minute, ungurul se poate preface că nu înţelege absolut deloc româneşte, negând orice efect negativ pe bază de Şmechereală îl afectează şi făcându-l imun la efectele de genul pentru următoarele 3 secunde.

Autonomie (pasivă): Ungurul lucrează cel mai bine autonom. Dacă nu este în nici un grup, sau într-un grup doar cu alţi unguri, primeşte +5% la viaţă, damage şi vindecare. Efectul dispare instantaneu când este grupat cu alte rase.

 

 

(descoperiţi temutul moldovean, adaptabilul dobrogean şi cosmopolitul mitic în următorul episod!)

***

Comentarii (52)

  • Mihai spune:

    „Nem tu dom” la unguri e penetrabila cu „mortii matii de ungur spurcat”. Dupa fraza asta inteleg tot ce le spui!

    • sciencefictionanton spune:

      Saracu de tine, ai fost tu campat de unguri in vreun pvp zone din ardeal?

      • Mihai spune:

        prin oradea..mi-am luat mare „camp” cand am vrut sa cumpar o sticla de apa..mi-am pus pvp off…am fost cam „pizda”..recunosc!

  • GIEEE spune:

    esti pizda, as vrea sa te fut!

  • Andrei spune:

    Imi pare bine ca faci serii mai scurte (ca asta de 3 posturi) unde mai am speranta ca le termini…

  • ralu spune:

    Tu cat timp pierzi, zilnic, la toaleta?

    • roco spune:

      la toaleta nu pierzi timp tolomacule

      • jijibau spune:

        N-ai cum să le explici unora că defecația este un proces obligatoriu și care poate fi asociat cu citirea unei cărți, scrierea unui comentariu aici sau cine știe, poate și alte activități mai înălțătoare…

  • ion fiu ploii spune:

    e totusi „tudom”

    • Mirela spune:

      Parca aveati -2 la agerime…

  • Ion spune:

    Dar MACHIDONUL???

    • Radu Post author spune:

      in expansion

  • abc spune:

    care e diferenta intre rasa si clasa?

  • fsdfgs spune:

    cum ramane cu ialomita/calarasi? :(

  • Alin spune:

    „alcooliţi” i see what you did there

  • chioudat spune:

    mai slab decat partea I. probabil nu ai mai avut ce scrie ca s-au scris multe in comentariile de la partea I. oricum, daca ai materializa „proiectu” io zic ca ar iesi ceva. niste calcule, un programator, si un numar de cont unde sa trimita moldovenii banii pentru itemuri gen lopata de zapada de decor :)) ai fii si mai pizdobizon

    • gogupintenogu spune:

      esti prost.stai jos

      • chioudat spune:

        ti-ai luat mana de pe pula ca sa scrii idiotenii?

  • pintea spune:

    Daca am parinti moldoveni dar sunt nascut si crescut in dobrogea ce dreq sunt? Halfmoldovean? moldovean? moldovean cu clase de dobrogean!

  • unu' spune:

    uite unul care deja simte rpg’ul…pur si simplu s’a transferat in el:))

  • Radu spune:

    oltenii nu ar trebui sa aiba un bonus la crafting sau ceva?

  • portocalu spune:

    la olteni,daca personajul e pizda ar trebui ceva bonus pt cand incepe sa se certe.Asa cum tiganii sunt imuni la prazpiratie (tu ai zis ca +15 la orice efect toxic sau de boală ) cu toate ca parzpiratia loveste orice dushman…deci nu se potriveste,nici alte rase nu vor suporta cearta cu o olteanca proasta,oricare ar fi rasele cu pricina.Tocmai mi’am imaginat o olteanca certareatza cu prazpiratie.Ai de pula mea….oana zavoranu.

  • Porcuşorul Radioactiv spune:

    „Cei mai ageri dintre români, ţiganii…”

    Te-ai dat cu dusmanul colorat. Rusinicaaaa

  • Pandele spune:

    Sa-mi bag…, ma faci sa dau jos WoW si sa ma apuc de jucat! Da, nu l-am jucat niciodata! Eu vin din universul paralel al ungurilor, sunt un fel de Arthas prins intre 2 lumi, hihihi…

  • fane de la sifoane spune:

    feriti-va de olteni!sunt cea mai parsiva natie de oameni,negriciosi si alunecosi cu o mandrie absolut imbecila.Femeile oltence din constructie poseda una bucata mustatza iar pe tzatze(asta daca au)exista o pilozitate excesiva de gorila in calduri

    • gogupintenogu spune:

      vorbeam mai demult cu un oltean,si imi explica „ba asta,fii atent la mine,esti atent?ba esti?daca romania ar fi italia,pai bai narodule,oltenia ar fi sicilia”dupa, mi-a cerut 10 lei sa-si ia un pachet de tigari,mancare,o sticla de tuica de la vecinu gore si niste suveniruri.de atunci nu am mai dat de el si nici la telefon nu a mai raspuns.olteniii sunt niste tipi cumsecade.

  • valjean spune:

    fane, ai vazut-o pe mamica ta la dus?

    • fane de la sifoane spune:

      valjane te inteleg ca esti oltean si te compatimesc,in rest sa mi sugi pula cu mandrie ostaseasca

  • fur spune:

    Prazpiraţie (activabilă): Olteanul râgâie praz într-un con de 3 metri în faţa lui….post-urile astea sunt epice! o sa le arat la toti =) ce minte ai!

    • Mihai VIteazu ( e singuru pe care-l stiu ) spune:

      da, are capacitatile de penetrare a unei idei cum au ingeniozitate suporterii stelei, asta cu prazu’ parca e luata de pe site-uri gen 9gag, e din 2003, bag pula-n ma-ta, cum fu’ asta fur ? o dai la toata lista ta de telegari cu coaiele mestecate de maxilaru’ ponosit al ma-tii ?
      Uite ba Radule, sunt din Craiova, iti dau material viu de cum arata „infierbanteala” – exaltarea (pentru cei din Bucuresti care sunt si mai tarani ca noi, dar o ard trendy) dusa pana la paroxism, in armonie integrala cu iluzia sfertodoctismului la care tinde olteanul-analfabetul, aici eu. Dar, mai intai de olteni suntem romani, si ce te faci, ca 90% din romani sunt analfabeti ( si nu sari sa ma acuzi ca generalizez, lumea mea contine putini oameni), deci, in afara de praz ( pe care admit cu tristete ca nu l-am gustat, decat ceapa mananc, la salata de rosii pe care o savurez citindu-l pe dostoievski ) si primitivism, nu suntem vinovati de nimic; blestemul autentic e faptul ca suntem romani, si traim intr-un gunoi. Ma resemnez totusi, cu faptul ca sunt, cum zicea Socrate, ” citizen of the world „, si ma reintorc la Paler, suntem firul de praf de pe obrazul timpului, sau, pur si simplu mizerabili, sa conchid cu Cioran. Iata dar, oameni buni, cum arata oltenii! Va intrebati oare, de ce pula mea m-am simtit vexat ? Pentru ca n-a avut haz si pentru ca e olteneste sa ma agit cand se ia de ai mei, desi si eu sunt de aceeasi parere cu cel ce-i jigneste pe ai mei, e de-an pulea nevertheless cand ti-o spune un moldovean ce are interviuri pe youtube cand ii curgea scuipat din gura de emotii, intr-o discutie cu 2 tarfe abjecte.
      Am realizat ca n-am haz, sanatate, si mai pune mana pe carte, centaure! Da-le-n pula mea de rpg-uri, ca nu acolo isi are sorgintea Adevarul. -8 ( infinit ) talent.

      • Radu Post author spune:

        jean paler?

      • boschetar.de.galati spune:

        trebuie sa recunosti ca le zice bine, in ciuda fetei de prost si a faptului ca e moldovean

        da, sunt copiate din mizerii; daca ar fi adulmecat vreodata zona, ar fi stiut ca patima pt stiinta nu poate fi ignorata. sau poate intra la update

      • leilana spune:

        Mihai Viteazu, sper că postul tău e o glumă. În caz că te-ai simţit într-adevăr vexat… pentru numele sfintei gutui, blogul ăsta e un pamflet, nu e nevoie să reacţionezi ca o muiere la ciclu.

        • jijibau spune:

          Si a fost bland cu oltenii, altfel cred ca aveam un nou razboi. Si ar fi castigat tot sudistii, ca pe vremurile cand se platea tribut turcilor la fiecare secunda si tronul se cumpara de la sultan… dar erau razboaie crancene in care era vai de mama turcilor (in anumite carti de istorie) :))

      • claudiu spune:

        dadusi tot din tine, te racorisi?

  • fane de la sifoane spune:

    eu as face niste jocuri gen hitleristi vs tigani adica adolf hitler,rudolf hess si Himmler contra adrian copilu minune,vali vijelie si salam(calator in timp) sau stelisti contra rapidisti.M am saturat de cacaturi gen teroristi sau alte bazaconii.Satisfactia ar fi mult mai mare daca macar virtual(deocamdata) l as impusca in glezna pe copilu minune sau pe marius lacatus in tibie

    • petric ana spune:

      mishto hackensowii.merci beau coup.a asta de la domnu!

    • alex spune:

      bai prostule marsh la cacat. tu meriti sa fii batut de toti tiganii din rahova sa iti iasa ideile astea de hitlerist din cap. mortii matii de gunoi

      • fane de la sifoane spune:

        de ce nu incerci sa ma bati tu?te tine?aparatorule de ciori

    • ADRIAN spune:

      Ba Fane,de ce zici „eu as face niste jocuri…” si-ti dai cu presupusul?!daca esti asa desptept apuca-te de treaba si fa-le!

  • Seba spune:

    As vrea sa lucrez la acest MMORPG, contacteaza-ma.

  • unu' spune:

    eu vreau sa fiu tester:)))
    A si la nenea Mihai Viteazu…nu era nevoie de asa parada sa ne arati ca esti citit (ceea ce nu = inteligent)…cum spunea cineva e iz dens de panarama p aci si eu am ras cu lacrimi…cum se zice ‘fiecare gradina are buruienile ei’….ca unele sunt mai bogate in astfel d podoabe, partea II-a….nu tre sa te ataci personal…si mai ales la radu, care iti spune ‘sugi pula’ cu aceeasi naturalete cu salutul….parerea mea;)

  • Nana spune:

    Fusai dezamagita, ma asteptam sa scri mai mult despre olteni :))

  • ratza spune:

    Da’ bucureşteanul, fesul suprem al căcatului, nu apare? Nu mai cumpăr jocu’.

    • leilana spune:

      Cum, bre, să n-apărem tocmai noi? Ete aici – „descoperiţi temutul moldovean, adaptabilul dobrogean şi cosmopolitul mitic în următorul episod!” :D

  • bu.. spune:

    bucuresteanul nu mai exista demult..ca rasa; mai exista doar ca-clasa

  • Olteanu spune:

    Nu pot fi de acord. Oltean fiind pot sa iti zic ca -2 la mandrie e nejustificat. Mandria excesiva si in general nejustificata este o trasatura de baza a rasei. Avem nevoie de un buff :))

  • Onana spune:

    am ras cu lacrimi:)

  • crysu spune:

    ce te faci daca se aliaza un oltean cu un moldovean?
    Alianta asta este mult prea OP – bomba perfecta (unii prostii de bubuie altii prosti de imprastie)

    La origine sunt oltean – daca este vreun moldovean dispus spre alianta este binevenit.

    Deasemenea, majoritate este de acord ca Brazila a dar cei mai buni fotbalisti… celebri braziliei Pele, Ronaldo, etc.
    La fel si Oltenia se poate lauda ca are cei mai buni Prazilieni… :)

Adaugă un comentariu