România – RPG-ul: Clasele, partea 1/?

Da, ştiu. Mai aveam un episod din rase. Dar azi prezint o clasă. Pentru că îmi place să vă iau prin surprindere

Rapsodul

Rapsodul s-a născut să dea din gură. Fie la televizor, pe scenă, la cumetrii sau singur în baie, când şi-o scutură, rapsodul trebuie să dea din gură. Idealul lui este să fie ascultat de o ţară întreagă. O clasă magică, bazată pe vrăjeală, rapsodul nu prea are abilităţi fizice, având de obicei un rol de suport în cadrul grupului. Abilităţile cu caracter defensiv cresc în funcţie de atributul Mândrie, cele ofensive pe baza Şmecherelii. Poartă armură uşoară (textile, spandex) şi este echipat cu un microfon în mâna stângă şi o carte autobiografică în mâna dreaptă.

Unele dintre abilităţile de clasă sunt:
Muşcă cur: Muşcă de cur un duşman de la distanţă, scăzându-i din vitalitate.
Linge cur: Linge un aliat de cur, crescăndu-i vitalitatea.
Periază: Periază un aliat, anulând două efecte negative de pe el.
Insultă: Rapsodul i-o zice pe aia nasoală unui duşman, scăzându-i 20% din atributul predominant.

Subclasele:
La nivelul 10 alegi una dintre cele trei subclase de rapsod în funcţie de ce crezi că ţi se potriveşte mai bine: profet – cu abilităţi mai mult defensive, analist – cu abilităţi predominant ofensive, şi manelistul atât defensiv cât şi ofensiv.

Rapsodul Profet
Rapsodul profet este idolul mulţimilor şi rolul lui într-un grup e nepreţuit. Cu un aer îngândurat, orice profet simte că pe spatele lui zace povara întregii naţiuni şi în ochii lui speranţa acesteia. Ideal stă în spate şi îşi ajută aliaţii să se pună la loc pe picioare prin discursurile lui de bine. Prin vrăjeală reuşeşte să-şi însuşească aspectul unor profeţi cunoscuţi ai neamului, căpătând abilităţile lor.

Unile dintre abilităţi sunt:

Aspectul lui Dan Puric: Profetul se transformă într-un dan puric, crescându-i şansa de succes critic la vrăjelile de vindecare cu 20%. În acelaşi timp tot grupul primeşte un bonus de 20% la mândrie de la aura patriotică emanată de profet.. Ungurii şi ţiganii nu primesc bonusul. (nu poate fi folosit în acelaşi timp cu alt aspect)

Aspectul lui Octavian Paler: Profetul ia asemănarea lui Octavian Paler, crescându-i greutatea vrăjelilor de vindecare cu 20%. În acelaşi timp, din cauza aurei de filosofie emanată de profet, toate femeile din grup se simt cu 20% mai inteligente, iar masculii, văzând cât de proaste sunt femeile că pun botul la citate din Paler se simt şi ei la rândul lor cu 20% mai inteligenţi. (nu poate fi folosit în acelaşi timp cu alt aspect)

Aspectul lui Dragoş Bucurenci: Profetul se transformă într-un bucurenci, crescîndu-i viteza cu care face vrăjeli cu 20%. În acelaşi timp, toţi aliaţii primesc o rezistenţă de 20% la toate efectele toxice sau de boală, de la aura de ecologie emanată. (nu poate fi folosit în acelaşi timp cu alt aspect)

Rapsodul Analist
Rapsodul Analist vorbeşte la TV. Despre orice. Ar putea să analizeze o lingură 2 ore. Asta enervează extrem de tare inamicii. În bătălie este în primul rând. Nu răneşte inamicii , dar îi deranjează destul de tare încât să-i facă slabi în faţa aliaţilor. Prin vrăjeală reuşeşte să împrumute forma analiştilor faimoşi ai neamului şi abilităţile lor.

Şpagatul lui Mircea Badea: Analistul face un şpagat în mijlocul inamicilor devenind atât de enervant încât toţi inamicii de pe o rază de 20 de metri sunt obligaţi să-l atace timp de 5 secunde doar pe el. În acelaşi timp el primeşte o armură crescută cu 500% şi inamicii care-l atacă au o şansă de 20% să se lovească singuri la fiecare atac. (2 minute cooldown)

Delirul Moncăi Tatoiu: Analistul răcneşte ceva atât de cretin încât toţi inamicii se simt cu 40% mai proşti timp de 10 secunde, iar pentru 2 secunde sunt atât de uimiţi încât uită să vorbească, nereuşind să folosească nici o abilitate bazază pe vrăjeală (2 minute cooldown)

Scârba lui Ciutacu: Analistul se uită cu aşa o scârbă la duşmani încât ăstora le e brusc jenă cu ei înşişi fugind ruşinaţi în toate direcţiile pentru 5 secunde. (2 minute cooldown)

Rapsodul Manelist
Rapsodul manelist cântă manele, mânca-ţi-aş! Pretenarii se bucură, duşmanii moare! Desigur, nu e atât de bun la vindecare ca profetul, nici la fel de bun în ofensivă ca analistul, dar abilităţile lui, activate la momentul perfect şi într-un punct bun al bătăliei pot schimba tot balansul luptei. Manelistul poate să plagieze alţi manelişti celebri, căpătând din abilităţile lor.

Nebunia lui Salam: Rapsodul Manelist bagă ceva de Salam, făcând toţi duşmanii să înnebunească de ciudă, întrerupându-le orice vrăjeală făceau în acel moment. În acelaşi timp, pentru 15 secunde toţi aliaţii sunt imuni la efecte care afectează psihicul. (2 minute cooldown)

Vijelia lui Vali: Manelistul urlă pe sub mustaţă ca un uragan. Toţi duşmanii dintr-un con din faţa lui sunt împinşi 10 metri în spate. În acelaşi timp, aliaţii primesc un bonus de 20% la viteza de mişcare. (2 minute cooldown)

Infinitul lui Guţă: Manelistul se opreşte şi începe să incanteze „fărănumăr fărănumăr, fărănumăr”. Timp de 5 secunde toţi inamicii sunt obligaţi să se oprească şi să arunce cu bani iar aliaţii sunt vindecaţi cu 3% din viaţă pe secundă. (2 minute cooldown)

***

Comentarii (47)

  • unul spune:

    recomand ptr rapsodul manelist, armura trening de Addidas cu scris auriu ca sa se vada, este armura usoara si ofera protectie +10 contra dusmanilor.

  • tracker spune:

    cand o sa am timp si o sa fiu un gates bogat si plictisit, o sa mi pun armata de programeci sa faca jocul asta. am zis!!!

  • Arrogante spune:

    Am fost la Dan Puric, la conferinta de lansare pentru ultima lui carte „Fii Lemn”. Am vazut ca are si abilitate de summon bosorogi care au impresia ca o data cu varsta vine si cultura. Plus ca mai putea si a margarina. Poate publicul.

  • normalul spune:

    e linge ,,in” cur, nu linge ,,de” cur.

    • Dadada spune:

      Nu conteaza cum scrii ba, o sa ai acelasi gust in gura :)

      • Eu spune:

        Da’ tu de unde stii?

  • Ion spune:

    La rapsodul manelist, se scrie „manca-ti-as” nu „mancati’as”.

  • muie ion spune:

    Esti prost ba cacatule cu corectiile tale,cine zice cacofonie o ia in buze

    • Pandele spune:

      Infinitul lui Pandele: cacofonie, cacofonie, cacofonie…

  • normalul spune:

    ioane, pai cica acolo a vrut sa fie ironic, coaie, ca manelisti nu stie sa vorbeste si sa scriu bine… da” eu m-am prins ca s dastept

  • Pandele spune:

    Dude, mail Blizzard, maybe they’ll be thrilled by the idea. Who knows, perhaps you’re the creator of a new type of game: funny RPG. Me so smart, God dammit!

    • Angelinu' Joliu spune:

      esti imbucurator de prost.

      • Angelinu' Joliu spune:

        e greu cu mine.

      • truromeo spune:

        Tud. mortii tei! :)

  • fane de la sifoane spune:

    ati uitat de galeata cu cacat numita Adrian Copilu Minune

  • gras spune:

    badea e axe :)) cunoscatorii se stie

    • rutina spune:

      tu esti o meduza gestanta, un copil palid care se-accidenteaza stand pe scaun, ala are o obsesie cu sportul, macar n-are fata de hepatita, ca tine, mortule!

      • Radu Post author spune:

        rutina, in anumite doze, e reconfortanta. iti da un sentiment de familiaritate. e exact ca atunci cand bem o bere dupa ce o fut pe ma-ta. ne simtim asa, legati unul de altul.

        ma intelegi ?

        • Printesa cu virtuti spune:

          si tu ai ceva din profet si putin din analist…dar mai mult din profet. nu stiu exact cat are ecologistul…

        • rutina spune:

          In primul rand in postul ala nu ma adresam tie, in al doilea rand mama mea a decedat, si-n al treilea rand, vad c-asa te-au invatat la jurnalism, ” ba, cand n-aveti argumente, injurati de mama!”. Daca si asta-i replica de centaur… Te-am vazut pe youtube ce fata de om care fute aveai…te cacasei pe tine langa proastele alea 2, da’ hai ca n-are sens sa intru in detalii, e blogu’ tau si futi si mortii, daca atat poti si asta vrei.

          • Pandele spune:

            Hihi, s-a suparat. Sa nu faci sanje-n balega, bre! Face rau la ficati!

      • gras spune:

        de ce ii sugi cariciu lui badea ? sau esti rapsod si iti place sa spamezi „linge cur”

        • Radu Post author spune:

          spameaza pe tanc. cand ii iese cocalarului de pe cooldown „indreapta guleru'”

        • chiombi spune:

          stati ca a venit tineretul flatulent la scandal.

        • rutina spune:

          @gras, consider ca esti mult prea primitiv ca sa-ti raspund succint si civilizat la intrebare, sunt convins ca n-ai intelege nimic; am sa adopt o alta metoda, o foloseau budistii cand dresau melcii.
          Dintr-un comentariu prin care ma luam de tine pentru faptu’ ca esti atat de obtuz incat inca mai razi la o gluma de un fad infinit, tu ai inteles de-acolo ca eu sunt fan Badea. La tine daca nu injura omu’ pe cineva, deduci ca automat ala linge in cur persoanele pe care nu le jigneste. In lumea ta ori injuri, ori lingi in cur, astea-s singurele optiuni ale realitatii tale. In acest caz nu-mi ramane decat sa-ti spun dezinvolt, s-o fut pe gagica-ta! Si nu, nu din dorinta de a penetra o autista beteaga ti-am spus asta, ci constrans fiind de cum o sa percepi tu mesajul meu, nefacand altceva decat sa ma supun umil, sa ma conformez optiunilor tale, nu aveam alta solutie, stiind ca daca nu-ti spun ceva nasol, o sa crezi ca sunt un admirator secret de-al tau, inteles-ai ?

          • gras spune:

            nici nu am citit cat cacat mananci acolo sha,mai bine du te si aprinde i mamaei tale o lumanare freaca i crucea ceva decat sa mananci cacat online

  • Rip spune:

    joci dota … e clar

  • rutina spune:

    ba gata baaaaaaaaaaaaaa, nu mai pot cu salam, ziceti altu’ , ne raportam la salam indiferent despre ce se vorbeste…cine pula mea e salam, doar nu e Dumnezeu…mi-e lehamite de personajul asta, la fel ca de Becali si alte jeguri…n-ati obosit in pula mea sa scrieti voi, jurnalistii, despre aceeeeleasi si aceeeleasi persoane la infinit ? sunt atatia oameni la fel de jegosi ca ei, hai sa venim cu nume noi, vlad de la sighet sau ceva…

  • rutina spune:

    la fel si asta, cu spagatul si badea…acelasi cacat repetat, ca o gluma de pe 9gag, din 2002 spusa in 2012, cine se mai amuza la asa ceva, sincer? cat despre: „văzând cât de proaste sunt femeile că pun botul la citate din Paler”, hai intai citeste-i articolele, apoi cartile, sau ma rog, in ce ordine vrei, si-apoi comenteaza, zic…asa s-aruncam ironii despre oameni ce ne-ar ingropa intr-un dialog despre orice, nu mi se pare just. Nu, n-am iluzia ca opinia mea conteaza, doar ca-mi exprimam epuizat ultimele opinii cu privire la numele astea obsesive pe care le spuneti voi prin ziare, apoi alti ratati le discuta intre ei intr-o anumita imprejurare, si-ajungem sa vorbim despre niste persoane absolut sinistre 24 din 24…ne-am asociat in creiere ” badea – spagat ” , ” ba esti cocalar, manelistule, ce zici de salam, iti place salam a ? guta haha ” , sau jalnicele glume cu chuck norris la care oameni in toata firea inca se mai amuza… sanatate tuturor.

    • Puloş spune:

      amice, esti incoerent. daca nu ma crezi, mai citeste o data ce-ai scris.

  • gigi spune:

    Ba, ai facut Olteanul Rapsod Manelist imba. Daca stackeaza Vijelia lui Vali cu Prazpiraţie faci ditai nuke-ul de nu te mai intelegi cu nimeni din grup.

  • Gambino spune:

    Şpagatul lui Mircea Badea = legionaire din HON sau axe din DOTA :)

    • truromeo spune:

      esti prost e mai degraba thorns. legionnaire sau axe ii pot lovi pe ceilalti cand dai tu in el.

  • Mitel spune:

    Nerf Infinitul lui Guţă

  • Pardon spune:

    un fel de paladin..

  • Adrian spune:

    „Şpagatul lui Mircea Badea: Analistul face un şpagat în mijlocul inamicilor devenind atât de enervant încât toţi inamicii de pe o rază de 20 de metri sunt obligaţi să-l atace timp de 5 secunde doar pe el. În acelaşi timp el primeşte o armură crescută cu 500% şi inamicii care-l atacă au o şansă de 20% să se lovească singuri la fiecare atac. (2 minute cooldown)”

    „Vijelia lui Vali: Manelistul urlă pe sub mustaţă ca un uragan. Toţi duşmanii dintr-un con din faţa lui sunt împinşi 10 metri în spate. În acelaşi timp, aliaţii primesc un bonus de 20% la viteza de mişcare. (2 minute cooldown)”

    Seamana cu abilitatiile lui Galio din League of Legends!

  • zoamelgustar spune:

    pentru vijelia lui vali se merita sa pui itemul- manele blaster.(stacheaza si da + 25% urlet +70% poluare fonica si 20% zapaceala)

  • Paul spune:

    Am de raportat un exploit: Aspectul lui Bucurenci e broken. Nu are restricţia de a nu putea fi folosit în acelaşi timp cu alt aspect. Mi-am luat-o urât de la un party de PvP care avea un Rapsod Profet care a folosit Paler cu Bucurenci în acelaşi timp.

    Character information:

    Parascheva – Moldoveancă specuită pe tanc, level 23
    Server – Sprânceana lui Pleşu: RP/PVP

    • Radu Post author spune:

      wtf. aspectele is ca aure. nu poti avea doua in acelasi timp. e bug.

      • Paul spune:

        Sper că vine patch că m-am săturat. E ceva ghildă de PVP, Smardoii de Rahova, care numa cu asta joacă.

  • reivan spune:

    cand vad comentariile de aici simt uneori ca-mi creste smecheria cu 20 si inteligenta. Si mandria. Astia au clar imunitate la argumente logice cateva ore si coerenta scazuta.
    Ma fac Moldovean Badea sau Tatoiu , sa fiu cel ma hate-uit , trolleru’ sef.

  • Hristos spune:

    Radule citesc aproape zilnic postările tale vechi și râd.

Adaugă un comentariu