Cuvinte vulgare

Dacă aș avea un leu pentru fiecare dată când am primit mesajul “băi, îmi place ce scrii, dar limbajul e prea vulgar”, aș fi biliardar. Tot conceptul de “cuvinte vulgare” e o prostie. Și am să vă explic de ce.

Întâi să definim vulgaritatea. O chestie este vulgară dacă te-ar deranja extrem de mult să fii văzut cu ea lipită de față în autobuz. Este cea mai bună definiție a vulgarității. Merge și la pulă, și la căcat, și la Oana Zăvoranu.

În general, cuvintele care definesc lucruri vulgare sunt considerate cuvinte vulgare. Dar nu toate. Ca să fie vulgar, cuvântul trebuie să fie popular și folosit de oameni pe care, fandosit fiind, îi consideri inferiori ție.

Să luăm, spre exemplu, duetul pulă-penis. Pulă e vulgar. Penis nu. Pentru că penisul e chestia aia de la orele de biologie, pula e chestia aia pe care o oferă șantieristul gagicii care trece pe lângă șanțul lui. În esență, pula arată și se comportă exact la fel ca penisul. E același lucru. Dar pe omul mediocru nu-l interesează esența. Că nu prea se descurcă cu ea. Importantă e aparența. Și în aparență oamenii cu penis sunt mai rafinați decât oamenii cu pulă, pentru că-s mai puțini.

E foarte ușor să te simți superior pe lucruri de aparență. E la îndemâna oricărui prost. Toți proștii se simt superiori.

Și cum tot prostul vrea să fie superior, inevitabil cuvântul “elevat” devine “vulgar” prin popularitate. Moment în care hipsterul lingvistic găsește un neologism care înseamnă același lucru dar nu-l folosește toată lumea. De-aia “cuvintele vulgare” au de 10 ori mai multe sinonime decât cuvintele normale. Găsește 10 sinonime pentru pizdă. Simplu, nu? Acum găsește 10 sinonime pentru deget.

Așa că hai să facem un experiment. Să găsim un cuvânt nou pentru pulă. Ceva care să exprime prin sonorizare senzația de peleu venos cu păr la capăt. Mandinga spre exemplu. Și să continuăm explicația cu el în cap.

Buun, să ne întoarcem la cuvintele noastre vulgare. Am stabilit un motiv pentru care oamenii le evită. Ca să se simtă deasupra plebei.

Un alt motiv, la fel de important este că lucrurile obscene în sine sunt de evitat. Cum ziceam, nimeni nu ar vrea să meargă cu autobuzul și să se trezească pe obraz cu o mandingă venoasă și plină de vârciu cum i se lipește de meclă. Dar asta nu o poți controla. Nu ține de tine ce nebun își scoate mandinga în autobuz. Ce poți controla și evita în schimb este cuvântul. Simți așa, că ai o putere asupra lui și dacă nu-l folosești, nu o să atragi lucrul pe care-l definește.

Însă asta e o imbecilitate. E ca și cum ți-ar fi frică de apă și ai urla la oameni să nu-ți arate poze cu piscine. Desigur, o mandingă mare și neagră, de neam prost, plină de negi e un lucru dizgrațios de care trebuie să te ferești. Însă cuvântul mandingă e doar un cuvânt. E o serie de litere. N-are ce să-ți facă. Nu are cum să-ți spargă măselele și să-ți umple amigdalele de vârciu un cuvânt. N-are cum să-ți lărgească lorgeanul un cuvânt de să te ciutacu strâmb 3 zile și să nu poți sta jos.

Vulgaritatea nu există în cuvinte. Cuvintele nu sunt reale. Se află în capul tău. Nu au ce să-ți facă. Vulgaritatea din mediul înconjurător există indiferent de aversiunea ta față de niște litere. Evit-o pe aia, dacă vrei să faci ceva util.

Deci, dacă dai ochii peste cap la mine, clefăind cu tact că dom-le e urât din partea mea să folosesc cuvinte scârboase ca mandinga, vârciu și toate cele înseamnă că:

1. Ești un hipster lingvistic care fuge de definiții comune ca să se simtă special. Din cauza ta și a celor ca tine avem 100 de sinonime pentru orice rahat banal și limbile se complică inutil de mii de ani.

2. Nu faci diferența dintre realitate palpabilă și idee.

Și hai să nu ne căcăm pe noi. Lucrurile vulgare sunt vulgare pentru că sunt puternice, ofensive, stridente. Sar în ochi. Șochează. Indignează. Stârnesc o reacție viscerală în om.

Cuvintele vulgare fac același lucru, fără să rănească pe nimeni. Mă ajută să asociez o idee cu o stare. Dacă explic de ce e prost Mircea Badea și reușesc să creez o imagine pe care o simți și în stomac, înseamnă că mesajul a fost transmis mult mai puternic decât în mod normal.

Și prostului îi trebuie mesaj puternic ca să îl înțeleagă. E ca atunci când îți dădea taică-tu una după ceafă ca să ții minte.

Așa că sclifosiților, vă plângeți degeaba de o problemă care se află în capul vostru și pe care vă o faceți singuri, pentru că sunteți proști.

Să mă sugeți de mandingă.

***

Comentarii (113)

  • Ha spune:

    Am ras de m-am ciutacu pe mine :))

    • chiombi spune:

      mirosi a flacara basinilor imbracat in alb. cu maro la botic

    • chiombi spune:

      mirosi a flacara basinilor imbracat in alb. cu maro la botic.

    • Radu Post author spune:

      a da. sunt si pe acolo. da n-am apucat sa tin un discurs de 10 minute.

      • spune:

        Ahhhh, ce pula-n cur cauta Puya acolo? Ala nu are nimic de zis!

      • androidul cu sobolani spune:

        fain. tu si puya ganditi la fel in chestiunea asta.

      • vladisvlad spune:

        Da frate….misto reportajul…;)

  • halbasus spune:

    1. Nu am o problema cu folosirea cuvintelor vulgare, sunt o forma de a exprima ganduri, sentimente, idei… ce ar fi gresit in asta ?
    2. Prima parte a argumentarii tale suna hipsteristic, zici ca incerca sa explice bendeac de ce desi basescu seamana cu o pula, totusi nu e o pula. Deci ori ai pus un hipster sa scrie prima parte a articolului, ori ai fumat ceva iarba expirata combinata cu o sticla de corona.

  • Andy spune:

    Dupa parerea mea , articolul asta e lipsit de logica. Daca cineva nu foloseste vulgaritatea e pentru ca nu Ii place VULGARITATEA, nu pentru ca ar vrea sa se creada superior fata de ceilalti.Adevarul este ca toti suntem egali din nastere ..nici statutul social si nici buna educatie nu te face superior peste o alta persoana ..dar cu siguranta esti la un alt nivel..altfel spus educatia si exprimarea civilizata te face mai putin DOBITOC si mai mult Om asa ca ASTA care a scris articolul lasa superficialul si aprofundeaza mai mult inainte sa scrii niste porcarii.

    P.S : Cuvintele tale vulgare ne lasa indiferenti pe noi astia cu mai mult creier , pentru ca noi gandim…ASTFEL SPUS DACA TU MA FACI PROST …pe mine nu ma doare nicaieri, nici in „mandinga”( esti chiar ridicol) si nici in cur…ma lasi indiferent pentru ca nu e ADEVARUL..atat timp cat eu cunosc adevarul despre mine tu nu ai cum sa ma ranesti dobitocule( tu imi demonstrezi ca esti unul in stil mare ) si…Ia si mai citeste Biblia si invata cum sa nu fii un bulangiu de om ca rautatea ta si vulgaritatea ta nu o apreciaza nimeni maimutoiule…poate doar cei de o seama ca tine.

    • Radu Post author spune:

      eu in articol ti-am spus de ce nu-ti place vulgaritatea verbala. ce prost esti, ce proasta-i ma-ta.

      • Andy spune:

        Nu imi place pentru ca dobitocii ca tine nu cunosc o limita a vulgarului si nu mi se pare ceva inteligent sa vorbesti mai rau ca un cioban crescut pe camp. Stii tu ca e proasta mama? Prost esti tu si maimutele care te-au crescut .

        • Valjean spune:

          Andy? Bendeac, tu esti? normal ca nu te doare in cur, iti place! Ai mai mult creier cu pula-n cur, ca esti conectat la inteligenta. gluma de autobaza. pe mine m-a crescut pârşul de boschet ţepos şi mama a fost crocodiloaica. dă-le muie. apropo, sugi pula cu aplomb, ca să vezi ce neologisme şocante ştiu

      • Stere spune:

        ai dreptate Radule, asta a fost crescut doar de ma-sa. Se cunoaste ca-i lipseste capacul din copilarie de la un model masculin.

        • Andy spune:

          Sunt mai barabat decat toti „BAIETII” din familia ta la un loc ma panaramo .

          • Stere spune:

            si daca ai observat, nici macar n-am fost vulgar.

    • Pandele spune:

      Fiule, du-te de aici si cauta Mandinga popii in altar, sub patrafir!

      • Andy spune:

        Pandele de ce nu mergi tu sa il cauti la mandinga pe Satana daca tot esti pe plac lui drq la cat de prost esti.

    • reverente spune:

      esti un domn,ferice de prietena ta

      • Andy spune:

        Multumesc, apreciez ;).Sunt sigur ca asa esti si tu.

        • No Stress spune:

          Andy, de departe esti cel mai prost om care a comentat vreodata pe Piticigratis. Ultima ta replica m-a convins. Pana sa o citesc credeam doar ca esti foarte prost, fara simtul umorului, manelist infect si cu frica de ceea ce tu numesti Dumnezeu. Genu de baiat cu guler ridicat, mocasini din Dragonu’ Rosu si ‘Only God Can Judge Me’ tatuat pe antebrat sau gamba. Genul de om care aspira la mediocritate fara sa isi dea seama, pt k in capul lui e printre smekeri. Ma pis pe pozele tale cu bani si gagicile tale negricioase. In cazul in care nu ti-ai dat seama, da, te-am facut tigan borat fara creier. Muie. Fa-ti un bine si nu mai deschide site-ul asta niciodata. Nu ai nimic de castigat si, in plus, deranjezi. Sugi pula.

          • tiganusul spune:

            Ma nene sunteți cu capu’. Ce mataranga mea tot va legănati și faceți caz ptr niște jargoane, bai nene, țigan roman rus, plm. Dacă înțelegi subiectul gata razi. În caz ca nu deși e greu nu comenta

  • La spune:

    Cred ca esti un tip inteligent, dar ar trebui sa citesti mai multa sociologie/psihologia relatiei sau bazele eticii pe segmentul relationarii om-societate.Morala pe segmentul asta e strict legata de aparenta, si de ceea ce este vizibil in zona de trai in comun.Nu voi avea de suferit daca tai caini in casa si ii frig pe gratar,deci asta poate fi moral(vorbim de segmentul relationarii).

    „E foarte ușor să te simți superior pe lucruri de aparență. E la îndemâna oricărui prost. Toți proștii se simt superiori.”
    De remarcat este ca insasi utilizarea unor astfel de cuvinte lasa loc unei „autopreamariri” si sugereaza superioritatea in aparenta a celui care le utilizeaza.Daca ele nu s-ar afla sub nicio forma in relatie cu ideea „vulgaritatii”,nu ti-ar mai fi deloc folositoare,si nu le-ai mai utiliza, ridicandu-le atat in slavi.A dori sa desfiintezi complet acest sistem de cuvinte vulgare, e un act pe care il orientezi impotriva ta.

    Poti sa studiezi si echivalenta intre evolutie-proces de vulgarizare.Setul de notiuni pe care o societate le numeste vulgare e in stransa relatie nu atat cu nivelul de evolutie atins,cat cu nivelul de asteptari si idealuri.

    Problema noastra,ca oameni, e ca avem impresia ca adevarurile proprii trebuie sa fie regula universala(tangenta cu ideile lui Kant).E un esec teribil,si totodata, daca anumite trasaturi ce apartin individului nu sunt demne de a fi regula unviersala,asta nu inseamna ca sunt negative in sine sau local.

    Desfiintarea lor completa(disparitia asocierii cu vulgarul) ar duce la o destabilizare destul de serioasa a conventiei ierarhice sociale care e un lucru atat de firesc si necesar.

    Sunt foarte multe de discutat pe tema.

      • La spune:

        ……….. Da?

        • Andy spune:

          Esti la fel de dobitoc ca asta care a scris articolul daca tie ti se pare ca el denota inteligenta :))).

          • La spune:

            Cred ca te grabesti

      • La spune:

        La Mircea Badea?

  • Roli spune:

    Off topic:Cand o sa fiu un psiholog de renume mondial,voi plagia urmatoarea teza de doctorat:”Cum,cand si de ce se declanseaza momentul in care incep sa-ti placa manelele”.Adica:ne nastem toti puri si inocenti,ok?Avem ochii aia superbi de copii,da? Cand si de ce dispare candoarea aia si este inlocuita cu „pumnii mei minte nu are” ?Ce monstruozitate de anomalie se petrece in creierul acestor oameni?Nu-mi vorbiti despre anturaj,ca va rusinez cu anturajul din liceul meu(eram aproape 2 insi cei care stiam sa citim),nu-mi vorbiti de incultura ca am vazut la un concert Slayer un baiat cu maxim 8 clase care stia TOATE versurile!! Lui Slayer !!! Ce au oamenii astia diferit fata de cei ca mine? Stiu oameni absolut normali,cu un intelect chiar peste medie care ADORA manelele!!!Am crescut cu unii,au terminat facultati,bune chiar, si brusc…ii vad cd-ul cu salam si prietenii in masina…dau premiu un LP adevarat pe vinil Metallica cui ma lamureste..in termeni medicali :)

    • oana spune:

      Roli, incearca sa cauti raspunsul dupa urmatoarele cuvinte cheie: coping (adaptativ si dezadaptativ), salienta de rol, conditionare vicarianta, disonanta cognitiva. Si daca nu gasesti o explicatie pornind de la aceste concepte, lasa-l deoparte doctorat in psihologie. Spor :)

      Cat despre cuvintele vulgare, tot strategie de coping reprezinta si utilizarea lor. Oameni buni, arata cel putin penibil violenta verbala prin care incercam sa atacam, culmea!, violenta verbala (aviz Andy, dar nu numai). Hai sa demonstram ca putem castiga argumente in alt regisru verbal…si apoi sa atacam. Cat timp injuram injuratura suntem doar penibili.

      • Radu Post author spune:

        fals. eu, spre exemplu, nu argumentez cu prostii. mi se pare o risipa de argumentare. mai simplu ii trimit in mamele lor si gata. daca as sta sa argumentez cu toti redusii n-as avea timp nici sa ma cac.

        • oana spune:

          cu vag spirit de observatie (cat incape in ADN-ul meu feminin, ca nici asta nu duce la infinit) am vazut ca te ghidezi dupa principiul ”nu te pune cu prostul, ca are mitea odihnita” – principiu pentru care am tot respectul din lume. Comentariul meu legat de modul de argumentare facea referire la cei care deja accepta sa intre intr-un dialog. Si (dupa cum vreau sa cred) ai inteles ca respectivul comentariu viza persoanele care ataca vulgariatatea folosind vulgariatate. Din aceasta categorie te putem explude pe tine, deoarece inca nu te-am vazut/auzit atacand vulgariatatea – deci iesi din publicul tinta vizat de comentariul meu.

          In rest…numai de bine. Cel putin jumatate de neuron isi va ocupa azi existenta bucurandu-se ca m-ai bagat in seama ;)

          • Miha spune:

            Pe bune,Oana? Te mai guduri mult pe langa Radu?Sincer,cred ca te doare fundu’ de cat ai dat din codita pe langa el ca sa te mangaie pe crestet….Nu pot sa inteleg cum poti sa te injosesti in modul in care ai facut-o doar ca sa obtii aprobarea lui….frate,si mie imi plaec omul,e gemial,dar asta nu inseamna ca o sa ma transform intr-o gasca proasta doar ca el sa-si satisfaca orgoliul masculin….

          • PULA spune:

            ma ce plm tot ocolesti subiectul cu o suta de propozitii auxiliare ca ma plictisesc pana ajung la ideea ta sugi pula

          • oana spune:

            ptr cel care a comentat simpatic la 2:01 (ca raspuns la comentariul meu anterior) si care se autointituleaza sugestiv ”PULA”:

            nu mai citi ce sciu eu, oricum ai probleme cu mielinizarea, eu zic sa te protejezi si sa nu fortezi nota.

  • Andy spune:

    Inca ceva , vulgaritatea nu consta doar in ce exprima cuvantul ci in Tonul acestui cuvant in sunetul lui…fa si tu diferenta intre..Hai sa facem sex.si Hi sa te fut.

    • Valjean spune:

      oooo, andy, ce IQ ai. tz,tz,tz. Ai făcut diferenţa între „hai să te fut!” şi „hai să te fut” numai din ton. salam reghe-ton

      • Valjean spune:

        ia-uite cu cine mă certam eu „Hai sa facem sex.si Hi sa te fut.” păi coaie, eu nu văd diferenţa între astea doua. la cât eşti de prost tu îi zici hai să facem dragoste şi ne căsătorim imediat. scuză-ma „nu stiu de-astea” scuza-ma că te-am inoportunat. la cat google o sa dai la cuvintele de nu le ştii, să ştii că voi fi deja adormit, sau adormita, poate se ia careva si de mine

        • Andy spune:

          Eu am ceva ce se cheama eleganta ,ceva ce voi bagabontii nu o sa aveti niciodata ;) coaie. Bineinteles mai putin cat trebuie sa le raspund bulangiilor ca tine.

          • Andy spune:

            re@ mai putin cand-

    • coanamitza spune:

      prietene, nu e nicio diferenta acolo. decat daca le spui fara sa dai o praijtura si-un cico inainte. ca sa simta ca se-mpiedica, nu ca ridica prea spontan coada. desi am senzatia ca pe tine nici cu icre negre la aperitiv nu te-ar fute.

      • Andy spune:

        Comentul tau e complet aberant..adica fara sens. Probabil iti place sa iti citesti singur comm-urile si pe urma sa razi tot de unul singur la porcariile pe care le scrii.Hai sa iti explic care e diferenta….pe lumea asta sunt lucruri Frumoase si Urate(din pacate). Aasa cum cand tu vezi o femeie frumoasa pe starda…adica buna de p*** cum va place voua sa spuneti ,,automat aceea fata va transimte ceva POZITIV…pentru ca ceea ce vezi e FRUMOS…dar de asemenea….ceva ca sa fie frumos nu trebuie sa fie doar vizual..S…

        • Andy spune:

          Comentul tau e complet aberant..adica fara sens. Probabil iti place sa iti citesti singur comm-urile si pe urma sa razi tot de unul singur la porcariile pe care le scrii.Hai sa iti explic care e diferenta….pe lumea asta sunt lucruri Frumoase si Urate(din pacate).Cand tu vezi o femeie frumoasa pe starda…adica buna de p*** cum va place voua sa spuneti ,automat aceea fata va transimte ceva POZITIV…pentru ca ceea ce vezi e FRUMOS…dar de asemenea….ceva ca sa fie frumos nu trebuie sa fie doar vizual.Cand auzi o melodie frumoasa..itit place ce auzi ….asa e si cu, cuvintele.Deci..daca i-ai spune unei tipe..Mi-ar placea sa facem o partida de sex….iar unei alte i-ai spune…Hai ca mi-ar placea sa te fut…dupa parerea ta care ar raspunde mai pozitiv ? ( Fetele din exemplu nu sunt niste specimene de bagaboante crescute cu penisul in gura pe trotuarul strazilor).Dar aste e..voi v-ati facut o imagine gresita despre smecherie(altfel nu vad de ce folositi vulgaritatea). Sa fii smecher nu inseamna sa stai toata ziua cu partile intime in gura….sau sa folosesti violenta ca un animal scapat de la zoo sau sa iti chemi gasca de huligani sa iti rezolve problemele….esti smecher atunci cand stii sa tii situatia sub control si sa gestionezi lucrurile intr-un mod elegant ca la sfarsit sa iti demonstrezi ca ai fost smecher..ca nu te-ai coborat la nivelul ala…aproape de 0.Eu acum nu spun sa vorbiti ca niste academicieni…si eu folosesc unele cuvinte urbane ca „nasol” „bunaciune” „Oameni de cacat” „bulangiu” Dar cuvintele astea le folosesc cu un sens si cu o limita…nu le arunc pur si simplu bazandu-ma pe nimic. De ce i-as spune unuia sa imi suga ceva daca eu nu vreau ca Ala SA IMI SUGA MIE CEVA ?? Trebuie sa fii Gay. Sau de exemplu pe ce te bazezi tu cand spui ca o fata nu are face sex cu mine nici daca i-as da icre negre?Deci…in concluzie vorbesti fara sens.Problema voastra e ca va e frica sa fiti etichetati de lume drept fraieri..de asta nu exista nici un pic de originalitate in voi „bagabontii”…daca mereu o sa va intrebati ce gandeste altul despre voi..atunci nu veti fi nici odata liberi sa fiti voi insiva…banuiesc ca multi dintre voi sunteti falsi si unele lucruri le faceti doar de ochii lumii( bineinteles lumea din care faceti voi parte, a „smecherilor”) ceea ce mi se pare penibil.Sau credeti ca daca nu vorbiti urat suneteti mai putini barbati? Nu numai ca veti fi la fel de barbati..dar veti deveni si niste Domni…acest lucru fiind benefic societatii dar si voua ca persoane individuale.Gandesti ca ar fi prea grea pentru tine in lumea asta fara sa injuri pe cineva care incearca sa te raneasca verbal? E simplu , adopta auto- apararea…e drept ca in acel moment sa te aperi verbal..dar in acelasi timp poti pastra o oare care eleganta fara sa fii prea vulgar si in acelasi timp sa ai controlul asupra situatiei…cu un zambet pe buze..si attitudine.Daca eu imi bat gura pe aici e ca nu sunt indiferent….binele care mi-l doresc mie vi-l doresc si voua..dar din pacate nu toti avem aceeiasi viziune.

          • Andy spune:

            Pentru cuvintele scrise aiurea mai sus dati vina pe tastatura :)).Am obiceiul prost de a nu verifica inainte de a da submit…dar intelegeti voi.

          • No Stress spune:

            Doamne, deci citesc in continuare si nu imi vine a crede cat de prost esti. Am cunoscut foarte multi prosti sincer, dar tu frate esti in top 5. Si inca ceva, cine plm zice ‘mi-ar placea sa facem o partida de sex’? Ai impresia k esti romantic sau ce? Puti ba, de prost ce esti, si esti asa ignorant si limitat ca nu iti dai seama. E o formulare fara pic de emotie. De parca zici ca te duci la paine. Cred ca esti virgin. Aici e vorba de futai. Mai de graba zic ‘ce te-as fute’, mergand pe idee ca femeia se simte bine vazand ca ma excita dak nu pot fi sau nu e cazul sa fiu romantic. Si poate ca am nimerit eu numai curve pana acum, dar ce sa vezi, nici ele nu se feresc de verbul a fute. Trebuie doar sa iti alegi momentele. Ti-as zice ca ai pula mica, da sunt sigur ca vii tu cu un raspuns inteligent gen ‘ba nu, tu ai pula mica. Nici nu ai idee ce pula mare am io’.

          • coanamitza spune:

            prietene, esti prost. exagerat de prost. si partea si mai proasta e ca, de fapt, te crezi zen.
            nu ma mai apuc sa argumentez de ce esti prost, ca nu-mi pierd timpul, dar sper din tot sufletul sa nu ma intalnesc cu tine vreodata sa-mi propui sa facem sex/dragoste/sa ma futi, ca o sa-mi moara – si folosesc expresia metaforic – pe un an de zile. desi putin probabil sa vizitez vreodata biserica penticostala a ipocritilor cu iq subunitar.

  • cagulatu spune:

    bravo,man

    Your comment was a bit too short. Please go back and try again.

  • Emil spune:

    Cum etimologia cuvintelor e „un hobby de-al meu”, clasicul exemplu pe care îl mai dau eu spiritelor pudibonde este cuvântul de largă circulaţie „lindic”. Ştii de unde vine? De la latinescu „Landica”, şi înseamnă exact acelaşi lucru. Clitoris.
    Asta nu înseamnă că sunt întru totul de acord cu tine. Sunt destui în gura cărora vulgarităţile astea chiar sună absolut îngrozitor.

  • cismui spune:

    Nu te mai lua de Mircea Badea ca ai s-o incurci.

  • H spune:

    @cismui
    Ăştia proştii mereu sunteţi solidari.

  • h spune:

    pai cuvintele vulgare transmit un mesaj la fel ca celelalte lucruri vulgare care sunt puternice, ofensive, stridente. Sar în ochi. Șochează. Indignează. Stârnesc o reacție viscerală în om. un cuvant vulgar te afecteaza la fel de rau ca o curva vulgara pe care o vezi pe strada sau la tv.nici aia nu iti face nimic fizic

    • Radu Post author spune:

      nah. da, te indigneaza, da’ asta nu intra la „facut rau” ca nu esti fufletel fragil. e dreptul oricarui lucru sa te indigneze. cum e dreptul tau sa-i futi una in acest caz.

      • Valjean spune:

        Andy e preafericit! vorbeşte cu dr-q în loc de „cel ce nu-i putem spune numele”

  • Brz spune:

    In afara faptului ca toata lumea filosofeaza aici, pana la urma cum definim ceva vulgar? Penis/pula/mandinga/samd sunt doar sinonime care sunt folosite in diferite circumstante care tine de bunul simt si logica omului. Zici pula cu prietenii, zici penis la urolog. As simple as that.

    @La, acelasi lucru care lai zis despre poster, „De remarcat este ca insasi utilizarea unor astfel de cuvinte lasa loc unei “autopreamariri” si sugereaza superioritatea in aparenta a celui care le utilizeaza” poate fi folosita in cazul tau la partea cu „Cred ca esti un tip inteligent, dar ar trebui sa citesti mai multa sociologie/psihologia relatiei sau bazele eticii pe segmentul relationarii om-societate.” Adica, bineinteles daca imi permiti sa iti pun aceasta intrebare, matale ai citit niste psihologie banuiesc, dar cum poti sati pui bazele intr-o teorie(psihologia) atata timp cat este relativa, dat fiind faptul ca nu exista doi oameni care sa aiba psihicul la fel, ci sunt trase doar niste guidelines, care vezi domne te definesc???
    Adevarurile personale sunt subiective. Incearca sa gandesti obiectiv inainte sa sari cu gura la poster.

    Anyway, parerea mea despre aceasta tema este ca, precum spuneam la inceput, tine de bunul simt si logica omului. Daca e vorba de muncitorul de pe santier care atat il duce capul, sa urle „luateash pe pula frumoaso”, nai ce sai faci decat sa il ignori.
    Eu cred ca limbile, care teoretic sunt ustensila cu care incerci sa iti faci gandurile intelese, nu ar trebui judecate cuvant cu cuvant, ci sa iei ideea de baza : ce vrea sa zica muncitorul cu limbajul lui „vulgar” ? Pai nimic altceva decat ca te gaseste deosebit de atragatoare. Deci ar trebui sa te simti bine in sinea ta. AAAAA omu nare destula carte,spirit,papagal,sau cum vrei tu sa ii spui, sa te abordeze mai fin, asta e, concluzia e tot aia: te-ar da o tura de cearceaf. Ca sa nu sun vulgar zicand ca te-ar fute. Desi cateodata teas fute suna mai bine decat as vrea sa fac dragoste cu tine in seara asta printesa mea.

    • La spune:

      Psihologia se vrea a fi o stiinta.Aici nu e vorba neaparat de psihologie, am dat niste exemple care ar putea ajuta.
      Atat timp cat e stiinta, studiaza adevaruri obiective,si cauta principiul comun care ne reuneste sub numele de „oameni”.
      Bazele nu mi le-am pus in psihologie/etica,ci in propriul meu rationament.Am vorbit de surse exterioare pentru ca ele,din cat am citit si cunosc,confirma si convingerile mele.

      ” @La, acelasi lucru care lai zis despre poster,poate fi folosita in cazul tau “

      Da;in cazul meu e o exprimare domoala si mai putin acida.Asta nu modifica cu nimic ce am vrut sa spun.

      • La spune:

        gandesc foarte obiectiv

      • Brz spune:

        Se vrea intr-adevar. Dar nu este. Obiectiva? Nigga please. Daca vei incerca sa iti deschizi mintea un pic, mai mult decat o ai acum(presupun ca o ai un pic) pt ca nu exista limite, iti vei da seama ca indiferent de situatia si de „psihologia” persoanei, fiecare poate reactiona in diferite moduri. Apoi in aceasta balanta adaugam un pic de „dar gandurile mele nu le pot exprima corect in cuvinte, pt ca sunt implicate si niste sentimente sau pt ca nu exista mod in care sa le explici”. Nietzche(am dat pe google pt ca stiam ideea in sine dar nu cine a enuntato) a zis „”And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.” – deci dupa parerea mea, pana si ala pe care il faci tu nebun, poate ca e mai normal ca masa de oameni din jurul lui. Te-ai gandit vreodata la asta? Daca mintea ta va intelege aceasta metafora, vei intelge si ca oamenii sunt diferiti in moduri neimaginate de tine, pt ca fiecare fiinta umana gandeste subiectiv la baza.
        Deci sa nu punem psihologia langa fizica,chimie,matematica,biologie,samd.
        Psihologia, din punctul meu de vedere, este doar o alta filosofie. Hai sa ne dam cu parerea ce in neregula cu tine. A ai trait o drama cand erai mic… Cine pula mea n-a trait o drama cand era mic? Ti-a murit cainele ? drama. Tea prins mata cand ii dadeai in cap? drama. Nu tia iesit combinatia cu femeia visurilor din acele vremuri ? drama. Toate experientele pe care leai trait pana acum, si pe care le vei trai in continuare, iti vor modifica modul de gandire, cum vezi lururile si asa mai departe, pana cand ori mori ori incepi sa negi schimbarile care ti se intampla(eu sunt ferm convins ca indiferent in ce stadiu in viata esti, daca ai un pic de creier, poti sa iti impui niste lucruri, de exemplu: sa nu mai arunci hartii pe jos, sa fi mai politicos, indiferent de unde vii, ce trecut ai, sau prin ce drame ai trecut, pt ca vorba ta, vezi domne traim intro societate.) Deci, as i said before, nigga please.
        Nu, nu gandesti obiectiv din pacate. Pt ca daca gandeai obiectiv, aveai aceeasi parere cu mine. Sau poate amandoi credem ca gandim obiectiv, dar pt ca suntem 2 oameni diferiti, nu putem sa avem aceeasi mentalitate si sa ajungem la aceeasi concluzie.

        And i could go on forever. Si nici macar nu am bagat un joint.

        • La spune:

          L-am citit pe Nietzsche.Tot.

          ” vei intelge si ca oamenii sunt diferiti in moduri neimaginate de tine, pt ca fiecare fiinta umana gandeste subiectiv la baza.”
          In moduri neimaginate de mine, nu.In rest, ai deplina dreptate!
          Sunt constient de diferentele ENORME intre modurile in care gandesc oamenii in general.E absolut normal;temperamentul individual reprezinta interferenta dintre experienta(cunoasterea a posteriori) si ereditate.Aparitia diferentelor in dezvoltare, e tacita.Presupunerea ta e proasta,insusi primul meu comentariu era o ofensiva spre modul excesiv subiectiv in care cel ce a postat impune anumite chestii.Pe facebook a scris „Un text pentru pudici. Pudicii sunt ultimii oameni.”.Ce spui de subiectivitatea asta?Asta DA subiectivitate,iar aici as putea sa spun despre autor ca are mintea aproape inchisa,insa nu o fac, asa cum ai facut-o tu despre mine, si altii despre el, pentru ca e prea putin pentru a oferi judecati de valoare unei persoane.

          „deci dupa parerea mea, pana si ala pe care il faci tu nebun, poate ca e mai normal ca masa de oameni din jurul lui. Te-ai gandit vreodata la asta? ”
          Mult mai mult decat se pare ca iti imaginezi tu.Scriu zilnic articole despre asta.

          • AvS spune:

            Andreea, tu esti???

    • Valjean spune:

      asta a fost fiindcă încă nu eşti sigură pe simţămintele-ţi şi nu ai vrut să recunoşti: m-aş futeeeeeee! se aplica si la găozar.

      • Andy spune:

        @OANA :Daca neuronul tau se bucura de bagarea in seama e clar ce fel de personaj esti tu …si mai vorbesti de penibil…Radule ar trebui sa te bucuri de respectul acestor persoane care nici numele nu stiu sa si-l scrie cum trebuie. Iar daca am folosit cuvinte jignitoare la adresa lui Radu ..e pentru ca si le merita si pentru ca asta imi inspira.Un dobitoc…un maimutoi crescut in jungla si adus de maimute in lume pentru a degenera Oamenii si asa au ajuns dobitocii printre noi. Valijean eu personal nu cred in dr-q si in locul tau nu as vorbi de salam vali”jean” avand in vedere ca nu doar caracterul il ai manelizat sau tiganizat..sau pirandat… dar si numele.

        P.S : Radule in loc sa iti folosesti inteligenta pentru a imi sterge mai nou comm-urile, foloseste-o intr-un mod mai bun…sau nu ai indeajuns caracter pentru a face fata ?

        • reverente pt Andy spune:

          Andy, esti o specie rara, esti un domn.

        • No Stress spune:

          Esti socant de prost. In primul rand e Valjean. In al 2 lea, dak ar fi fost Valijean, era manelar dak il chema in buletin Valentin Jean? Prost rau esti. Ce concluzii de cacat poti trage. ‘y’ la sfarsitul numelui tau e manelistic. Om cu logica lipsa. Vorba autorului, si dumnezeu crede ca esti prost. Ziceai k ai 20 d ani, dai si tu un Bac ceva la anu’? Sau mai dureaza? O, tu, lider al generatiei alpha!

        • rave spune:

          Andy, hai sa-ti fac un fel de rezumat:
          cuvinte vulgare = cuvinte puternice
          cuvinte puternice ––> atrag atentia––> impact mai mare asupra creierului––> retii mai bine=> mesaj transmis si inteles de 90% din cititori
          daca nu folosesti cuvintele vulgare, atunci nu mai atragi atentia asa de tare si atunci pricep poate numai 60%. Sau si mai putin.

  • nevermore spune:

    eu v-as injura pe toti cu mare drag, da’ e de-ajuns sa zic „la dracu” sau „cacat” ca beleste toata lumea niste ochi la mine de parca nu stiu… am zis „sa va fut in amigdale” asa… groaznic, groaznic, sunt o victima a societatii :-< insa trebuie sa recunosc ca de cand m-am lasat de injurat lumea e parca mai frumoasa. inainte nu puteam sa stau fara sa injur cel putin o data la ora, ma trezeam in somn spunand pizda! coaie transpirate! ia muieee! AAAA!!! dar acum pot spune ca ma bucur de libertate din nou.

  • iobagul spune:

    E vulgar tot ce ti se pare tie individ ca nivel de informatie si cenzura sentimentala ca e… fiecare isi stabileste propriile limite sau lasa religia sa o faca, unii mai au si religia bunului simt da-i gasesti greu…
    Asta e un spatiu de refulare cu un nivel de intelect mai ridicat decat alte pagini web in care autorele refuleaza inteligibil niste ganduri, trolli ca noi ii comentam la un nivel mai scazut balmajelile ca deh pierdem momentul originalitatii, el ii fute pe sarite in gura pe unii care ii plac sau nu… totul e la nivel de limbaj ca face to face ori ne-am ignora ori ne-am betivani, nu injuri pe unu la prima vedere doar ca-i scrib pe net! un cerc vicios al refularilor in plm -zisei eu rosind vulgariceste

  • Harciog spune:

    Nevermore. . .esti nefutut,clar!

    • nevermore spune:

      ba fac mult sex daca vrei sa stii… uneori chiar si cu oameni.

  • Sultan1 spune:

    Maestre!!!!!
    Nu stiu de ce simti nevoia de a fi „vulgar”in termenii si definitia de mai sus!!!In „Batai in Dialog” esti suficient de retinut si suficient de „vulgar” sa fi „consumat” de cititori!!!Deci nu inteleg de ce trebuie sa fi vulgar!!!Pentru a „lovi” cu anumite cuvinte contondente,tari,dure cu impact puternic nu este nevoie de a fi vulgar!!!Esti suficient de „cult” sa exprimi cu abilitate tot ce doresti fara a folosi vulgaritati!!!!Nu esti la varsta in care este nevoie sa iei in gura de trei ori, in fiecare fraza „o p…petarda”sa fii „cool”in fata celor care te asculta!!!!Dar cred ca abilitatea de a evita „bigudiurile” ar fi mult mai apreciate decat „pleasca”de a plezni muci’n fasole!!!Cuvintele abil „rasucite” care sugereaza, cu exactitate ce trebuie sugerate prin sugestie,sugestiva…fara s-o „sugi”,…..Deci bai coaie fa un efort si trateazate-n „stanga mea” de vulgaritatea vulvelor din valvele lu’mata sa fie mandra de tine!!!

  • Valjean spune:

    sultaneeee, la batai nu e el, ca ai citi numai bipuri. esti nou pe aici nu-i aşa? ca sa-l parafrazez pe andy: la dr-q

  • IPS spune:

    „de profundis” masculum Centaurus

  • M. spune:

    „Și prostului îi trebuie mesaj puternic ca să îl înțeleagă.”

    Si de aici rezulta ca prostii sunt cei care au nevoie de un mesaj in forma vulgara ca sa il inteleaga si ca persoanele normale nu prezinta neaparat aceeasi nevoie. In consecinta, intr-un dialog intre doua persoane normale niciuna dintre ele nu are nevoie sa foloseasca gratuit cuvinte vulgare, dupa cum este implicat mai sus.

    Lasand la o parte tipurile de persoane care folosesc sau nu cuvintele vulgare, eu cred ca e o chestiune de adaptare la situatie: nu e potrivit sa vorbesti ca in amfiteatru cat esti in autobuz si povestesti unui prieten oarecare despre cum ai futut-o pe vagaboanta de la 3, la fel cum nu e normal sa vorbesti ca un salahor cat te afli, stiu eu, intr-o biblioteca sau intr-o companie de persoane care iti impune sa iti periezi cat de cat vocabularul.

    Din punctul asta de vedere, eu zic ca persoanele se impart in 3 categorii: pretentiosii ridicoli (cei care vorbesc in neologisme si alte artificii lingvistice cand nu este cazul), taranoii la primul contact cu civilizatia (cei care folosesc obscenitati,in orice situatie, fara exceptie, in loc de semne de punctuatie, intonatie, accent si de ce nu, si limbaj nonverbal) si vorbitorii normali, inzestrati cu simtul penibilului, care stiu cand sa oscileze catre registrul vulgar sau catre registrul cult, dupa cum o cere situatia/interlocutorul/subiectul discutiei.

    • M. spune:

      Sa nu intelegi din mesajul meu ca aduc vreo critica modului in care te exprimi tu aici; in fond, e blogul tau personal, iar publicul caruia i te adresezi, zic eu, variaza foarte mult in spectrul coeficientului de inteligenta, asa ca exprimarea vulgara nu este numai justificata, ci chiar recomandata.

    • Brz spune:

      Prostului ii trebuie mesaj puternic. Trebuie sa te faci inteles in fata lui. Ca sa poti sa comunici cu el nu? Daca erai extraterestru si veneai pe pamant, trebuia sa inveti niste limbi ca sa poti sa comunici nu?

      Este la latitudinea persoanei sa vorbeasca cum vrea ea. Cine face aici greseala este cel care face pe superioru si are impresia ca el este mai elevat dpdv intelectual, drept urmare nu se preteaza la a injura dar poate sa ii judece pe cei care injura.

      Adaptare la situatie. I agree with you dear sir. Dar in acelasi timp, daca esti in autobuz si vorbesti la telefon si scapi o pula, tot autobuzu se uita la tine cu oki haini si goi. De parca ei nu au auzit sau folosit cuvantul in viata lor. In romanica, toata lumea e ingerash ma sa moara cincinel, de aia am plecat eu, ca eu sunt dracu gol.

      Daca persoanele se imparteau doar in 3 categorii, era bine. Tu doar ai dat exemple de 3 tipuri de persoane. Eu sunt un mix din toate 3. Sunt hipster, ce pula mea, draga domnule!! Nu, nu sunt, was for the sake of making a point.

      :)

  • Gigi spune:

    Cat cacat pseudointelectual se mananca pe aici

  • Suminona spune:

    Cine te-o suparat ?

  • Andreea spune:

    Un cuvant e vulgar daca nu se gaseste in DEX, de asta pula e si penis nu.

    • coanamitza spune:

      definitia vulgaritatii dupa Andreea?
      Sursa Micul Dictionar Academic. Autor Academia Romana. Esti proasta, stai jos.
      púlă sf [At: TDRG / Pl: pule / E: lat pulla] (Trv) 1 Penis. 2 (Înv) Nuia. 3 (Înv) Coadă. 4 (Iht; îc) pula ciobanului Pietrar (Aspro zingel). 5 (Îac) Pește care trăiește în bălți, pe fundul mlăștinos sau argilos, cu corp scund, turtit, mai mult gros decât înalt, lung de 12-18 centimetri, și care aduce pagube însemnate, hrănindu-se cu puii de pește (Gobius kessleri) Si: guvidie-de-baltă. 6 (Bot; îc) pula calului Burete pucios (Ithyphallus impudicus). 7 (Trv; îs) pulă bleagă Individ neînsemnat, fără personalitate. 8 (Trv; îe) Ce pula mea? Se spune pentru a exprima un sentiment de f r u s t r a r e , de neputință sau de revoltă față de o problemă dificilă în care vorbitorul refuză să se implice. 9-10 (Trv; îe) Îmi bag pula Se spune pentru a exprima (disprețul pentru ceva sau) nepăsarea și renunțarea de a se mai implica în ceva greu de rezolvat. 11 (Trv; dep; d. bărbați; îe) A sta cu pula în mână A fi onanist. 12 (Trv; d. bărbați; îae) A nu face nimic, a fi leneș și indolent. 13 (Trv; îe) Du-te-n pula mea Expresie injurioasă care de obicei se adresează unui coleg sau unui prieten acuzat de lipsă de solidaritate, sinceritate, principialitate etc., cu intenția de a pune capăt relației cu acesta. 14 (Trv; îe) Îmi bag pula în mă-ta Expresie injurioasă foarte răspândită între bărbați, care consideră actul sexual drept un mod de înjosire atât a interlocutorului cât și a persoanei la care acesta ține cel mai mult.

  • ion spune:

    Culmea, despre Badea toti hipsterii spun ca e prost fara sa explice de ce e prost. Chiar daca la el e deranjant fix cacatul de care vorbeai, modul CUM se exprima nu ceea CE exprima.

    Iar acum o sa zici ca de fapt Badea e prost doar pentru ca e prost nu din cauza modului de exprimare. O sa mai zici ca eu sunt prost pentru ca nu-mi dau seama de ce Badea e prost (ceea ce e posibil). Dar totusi in final n-o sa dai o explicatie si o sa zici ca e atat de evident ca Mircae Badea e prost incat n-ai sa-ti bati capul sa demonstrezi ceva unui prost ca mine.

    Iar tocmai asta te face si pe tine un prost si un hipster.

    • Radu Post author spune:

      badea nu e prost ca se exprima vulgar. badea e prost ca e analfabet, are ticul verbal cu prietene si un vocabular limitat la 1000 de cuvinte maxim. badea e prost ca vorbeste ca un prost. si cand vorbeste vulgar si cand vorbeste normal.

      • Sultan1 spune:

        Aici te-am prins!!!!!”Badea e prost ca vorbeste ca un prost si cand vorbeste vulgar si cand vorbeste normal”!!!!!Deci accepti ca vulgaritatea nu este normalitate!!!!!!!!!!!!Maestre esti vulgar si ipocrit,faci eforturi sa fii vulgar si injurios!!!!!!

        • Andy spune:

          De fapt asta care a scris articolul e atat de dobitoc ca nu stie sa faca diferenta dintre incultura si Prostie.

        • Radu Post author spune:

          vai, ce chestie minora si irelevanta ai gasit si esti mandru de tine. ce proasta-i ma-ta. pe voi astia care interpreteaza o chestie clara cum vor ei v-as bate cu lopata. sictir.

          • Sultan1 spune:

            Adica, vasa’zica,deci,cum s-ar zice pe sleau cica nu-mi accepti postarea tip replica!!!!Bineeeee!!!!

      • PULA spune:

        faptul ca-i analfabet, foloseste ticuri verbale si are un vocabular limitat este o metoda de a cataloga la fel de superficiala ca vulgaritatea
        tu ai zis in OP ca n-ai nevoie de o suta de sinonime pentru orice cuvant. nu-l urmaresc pe badea, dar de vreme ce-i ajung cuvintele sa exprime ce gandeste, conform a ceea ce ai spus si tu, este suficient.

  • Dan spune:

    Ola…

    Andy, avand in vedere ca sunt in asentiment cu tine, tin sa te intreb care este motivul pentru care iti pierzi timpul pe aceasta tema? Nu este ca si cum ti-ar fi dat sperante ca ar incerca sa comunice cu tine…reactiile lui Radu sunt foarte acide si personale.

    Tocmai aceaste reactii arata ‘micismul’ fiecaruia. Aceasta trasatura este comuna cu cea a ‘retarzilor’/’hipsterilor'(limbajul este imprumutat din textele anterioare, si am folosit acest limbaj pentru a facilita procesarea de informatii) cu care el de fapt se identifica insa pe care ii critica. Aceasta situatie de neidentificare este indusa prin simplul fapt al diferentei de imagine, pe care Radu o considera prioritara si care il orbeste nestiind de fapt unde sunt fratii lui.
    Un hipster este cu totul altceva, o alta ideologie, alte principii….nu ceea ce se descrie aici a fiind hipster. Insa poate pe buna dreptate hipsterii din draga noastra romanica nu sunt reprezentantii veritibili ai curentului, ci niste copii grosolane insa fara esenta.(turkish style my friend)

    In alta ordine de idei, daca vorbim despre vulgaritate consider ca orice dobitoc poate fi vulgar. Vulgar inseamna simplu, este utopica ideea prin care vulgaritatea este doar in mintea noastra….daca aceasta ipoteza ar fi corecta atunci nu ar exista vulgaritate pentru ca fiecare ar avea propria vulgaritate, si propriul set de cuvinte vulgare…..

    Pe de alta parte inteleg motivul pentru care aceste cuvinte sunt des folosite in acest blog. Cuvintele vulgare sunt grele, pline de semnificatii si mai ales socheaza, ceea ce atrage si face ca acest bazar sa fie frecventat mai mult decat ar fi fost. In plus exista posibilitatea ca audienta lui Radu sa fie de acest nivel si daca ar folosi un alt sinonim pentru orice cuvant fara a fi insemnat in ‘legenda’ precum a facut-o in acest articol, nu va fi inteles si tot efortul lui s-ar dizolva in neant. Poate la inceput a fost mai ‘diplomat’…cine stie…

    Bafta tie Iluminatule! Tine-o tot asa pentru ca nu vreau sa ramanem doar doar cu Andy aici.

    • Andy spune:

      Dan daca imi bat gura pe aici este fiindca imi doresc ca generatia asta din care fac si eu parte, pentru ca am doar 20 de ani…sa mediteze un pic asupra realitatii si sa isi dea seama cat de mult complica ei viata lor si a celor din jurul lor comportandu-se ca niste dobitoci sau mai rau in unele cazuri ca niste prosti.Dar aroganta si mandria nu ii vor lasa niciodata sa vada adevarul :)..ei cred ca prostia e smecherie( adica ei cred ca le sta bine daca sunt vulgari si daca dau cu pumnul in stanga si in dreapta cand nu le convine ceva)..daca ei sunt convinsi de asta atunci e foarte greu sa le schimbi aceasta viziune…dar..daca pana si Dumnezeu crede in schimbarea omului prost , eu de ce nu as crede?.Respect ;)

      • Radu Post author spune:

        si dumnezeu crede ca esti prost.

        • aalex spune:

          mai radu, andy asta imi aduce aminte foarte mult de unul de care isi batea joc mantog mai demult la el pe blog..corbu, poetul luminii parca ii zicea..nu mai stiu cum il chema…n-o fi tot el? ca prea exceleaza atat in prostie..

    • John Doe spune:

      „Andy, avand in vedere ca sunt in asentiment cu tine, tin sa te intreb care este motivul pentru care iti pierzi timpul pe aceasta tema?”

      Pentru ca s-a simtit dupa ce i-a zis lumea ca e prost, si acum sta sa muste de cur pe cine apuca si el …

  • M. spune:

    Baga-mi-as pora in cristoiu mamii voastre :))

  • Cosette spune:

    my heart belongs to daddy

  • ch spune:

    eu vad lucrurile asa: vulgare nu-s cuvintele, nici ce desemneaza ele; vulgar (si respingator) e stilul de a folosi cuvinte zis vulgare cand nu e nevoie de ele – deci cand nu e vorba deloc despre ceea ce desemneaza ele

  • nume spune:

    E cam tras de păr textul. Ceva nu e bine aici…

    Vulgaritatea e vulgaritate fie că e în cuvinte, în atitudini, în gesturi, în îmbrăcăminte, în fapte etc.

    Nu asta contează. Contează ce vrei să faci cu distinsa. Dacă e literatură și are capacitatea să comunice ceva mai mult decât doar o simplă înjurătură banală ca pe strada proștilor… vulgaritatea cuvintelor își are rostul ei. Numai un creier cât o nucă nu poate să treacă peste vulgaritate și să ajungă la acel mesaj – cel care de fapt contează.

    Vulgaritatea e vulgară când e doar vulgaritate și atât. Mă așteptam însă aici la o postare mai cu umor, despre creierul dezvirginat la contactul cu pula din text, fără să aibă orgasm intelectual… N-a fost să fie.

  • IePULAs spune:

    Radu, esti un semizeu, fute-ma! Introdu-ti mandinga in scorbura mea intunecoasa!

  • capsunaru spune:

    coaie, cata laba mentala pe aici…avem toate clasele de distrusi:psihologi,culti cititori de Nietzche,valorosi filozofi cu bac-ul luat in toamna… n-am sa fiu vulgar:suge-ti penisul !

    PS andy,sinucide-te

    • La spune:

      Ma tem ca inainte de a-i face pe altii distrusi, trebuie sa inveti sa scrii.Cel putin pe Nietzsche,din nitelus respect.

  • cristi spune:

    Andy ,fiule, daca nu ti’ai fi lasat neuronii in paragina ai vedea ca facem misto de tine si nu de opiniile tale irelevante1.
    si ca si cum nu ar fi de ajuns, te mai ia si cufureala2.

  • dongabone spune:

    Andy cu y, zici ca ai 20 de anisori. Flacau, e clar ca esti mai tot timpul cu melcu` plin, mai fute si tu ceva, mai trage o laba, nu mai lasa smecleala sa se acumuleze asa, ca uite ce patesti: ne umpli pe toti cu filozofie si cu mii de cuvinte in care deja imi bag pula. Am vazut si io ceva nou la Pitici in pravalie si am intrat sa citesc si, in loc sa ma rad sau sa invat ceva nou pe luna asta, ma canonesc cu prostiile debitate de un bou ca tine si de altele emise de alti boi ca sa le combata pe alea comise de tine. Plecati in pula mea la Dan Puric pe blog si lasati-ne sa ne balacim in vulgaritatea noastra, cacati fara viitor plini de filozofie de doi lei ce sunteti. Pitici, pune o piesa si desfa berea aia !

  • limbajul vulgar spune:

    chestie de gusturi

  • limbajul vulgar spune:

    chestie de gusturi si de anturaj

  • Alex spune:

    e poftim, daca tot scrii articole de analiza, ca un adevarat ctp, nu pot rezista sa nu mentionez doua motive care ii fac pe oameni sa nu aprecieze vulgaritatea verbala, motive complet ocultate de tine.
    1) copilaria. sunt unii care si-au furat-o constant si foarte fizic fix de la aia care vorbeau cu mandinga si ciutacu la varsta inocentei cand ei nici nu stiau ce e aia. acu’, la batranete, au ramas cu instinctul format si educa o alta generatie de copii cuminti care sa-si ia bataie. Astia nu numai ca nu se simt superiori dar discret si subconstient sunt chiar invidiosi :)
    2) statistica. de foarte multe ori, vulgaritatea verbala mergem mana im mana cu prostia si cu un vocabular de 300 de cuvinte. E, atunci pe baza de statistica sunt unii mai grabiti si mai semidocti care te judeca direct.

    P.S. pentru Andy – vad ca nimeni nu se indura sa te lamureasca: „Valjean” este numele unui personaj din romanul „Mizerabilii” de Victor Hugo. In concluzie, e departe de salam. de asemenea, nu trebuie sa fii patapievici ca sa stii de el, e ceva foarte, foarte elementar si trebuie sa te simti foarte, foarte jenat.

  • capsunaru spune:

    @La,te simti cu musca pe caciula?
    in ce priveste „s”-ul omis din numele tristului filozof,pune-l tu in fata la „_ugi pula toata”

    • La spune:

      Contribui foarte bine la completarea postarii autorului.Cu „avem toate clasele de distrusi” tu insuti experimentezi „Toți proștii se simt superiori.” , iar cu injuratura de final poti adauga o alta functie vulgaritatii,pe langa cea scrisa de Radu: ultima speranta a omului lezat.

  • Emil spune:

    E acelaşi lucru ca şi diferenţa dintre erotic şi pornografic.

  • leana spune:

    De ce nu imi place mie abuzul de cuvinte vulgare? foarte simplu: uneori imi place si mie sa imi bag pula, asa cu naduf si cu simtire, si sa ma descarc un pic, foarte putin, cand ma enervez … dar daca daca aud sau citesc de pula cur pizda samd de 7000 de ori pe zi atunci se pierde savoarea, nu mai are niciun haz, niciun sens si nu mai apare nicio descarcare, sau ma rog, niciun catharsis, ca vaz ca toata lumea se da in barci cu cuvinte cautate si pretioase prin comentarii … ba chiar il bagarati pe kant saracul la inaintare… ce avuserati cu el nu stiu.

    Ma rog, ce incerc sa spun este ca vulgaritatile lui Radu sunt o forma de arta, de exprimare, de transmitere a unor minisocuri, cititorilor si au o traditi veche gen fleurs du mal sau mai pe romaneste de mucigai… Ceea ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca o gramada de cretini au priceput din formularile lui radu doar ca e voie sa iti bagi si sa iti scoti si sa dai niste mui … iar uneori comentariile suna a sindrom turette.

    Si ce ma deranjeaza si mai tare e ca observ ca am adoptat tendinta de pretiozitate dupa ce am citit ceva comentarii de acest gen … simplu spus: vulgaritatile au rolul lor iar cine le apreciza nu poate fi de acord cu devalorizarea lor prin folosire permanenta.

  • Dan spune:

    @Rave…

    Word!

  • Paianjenista spune:

    Ce misto e cand un articol scris cu o mana „atinge” atatia pudici cu pretentii. As zice ca e ubercool, dar nu folosesc expresia ubercool.

  • LDS spune:

    mai Andy, ce e cel mai ingrijorator la tine e ca la varsta de 20 de ani ai niste convingeri foarte alarmante.

    si unii oameni de pe aici ti-au dat cel putin 4-5 motive serioase pentru care vulgaritatea verbala aduce si lucruri bune. si tu o tii pe a ta suparat si ferm convins ca la 20 de ani ai SUUPER dreptate.

    eu am 22 si nu cred ca stiu ceva concret, ceva care nu poate fi destramat intr-o discutie in contradictoriu. si am renuntat la convingeri in favoarea argumenteleor bune. incearca si tu. poate merge.

  • Io spune:

    E prima dată când un prost care critică mai multe lucruri decât o vacă sclifosită m-a făcut să merg în profunzime. Mă dezguşti!

Adaugă un comentariu