Cum să fii umorist de top scriind „ştiri false hazlii”

Deci, ai vag mai multă imaginaţie decât un bolţar şi vrei să subzişti din scris. Ai găsit nişte proşti care n-au înţeles încă că nu sunt bani în texte pe internet şi au site de umor. Sau site de vag umor. Sau secţiune pe site de umor. Îţi dau doar 10 milioane pe lună că n-au mai mult. Şi dacă aveau mai mult angajau un om cu imaginaţie cât doi bolţari, nu unu’.

Îs bune şi 10 milioane, că îţi dă, nu îţi ia. Ajunge de o şaormă la 2 zile. Problema e că vor 2-3 texte pe zi, ceea ce e prea mult şi pentru un om cu inteligenţa a 3 bolţari. Textele la normă mereu ies proaste. Că le scrii că trebuie, nu că ai o idee. Dar e ok, că tu oricum nu prea ai idei, să zici că ai simţi diferenţa. Ai nevoie de un sistem să faci umor ieftin din nimic. E foarte simplu. Tot ce ai nevoie e să faci

ŞTIRI FALSE!

Mizeria de pe fundul galeţii cu umor, ştirile false sunt pe toţi pereţii. Pentru că le poate face absolut orice oligofren în câţiva paşi simpli. După acest ghid te poţi angaja oricând la timesnewroman.ro, trombon.ro şi alte cimitire unde umorul se duce să moară. Să trecem la treabă, cum ar spune Tudorel de la Tulcea:

1.IDEEA: Fă o observaţie destul de evidentă, la îndemâna oricărui prost. Să luăm ca exemplu că că bananele seamănă cu nişte puli.

2.TITLUL: Leagă observaţia de ceva ştire curentă sau om care apare în ştirile curente. Încearcă să fie vag hazliu. Ca Duban când spune bancuri. Subiecte de care te poţi lega lejer spre exemplu sunt: Referendum, plagiat, Ponta, Antonescu, caniculă, Connect-R care vara nu doarme, Băsescu etc. Pe cine ar deranja că bananele arată ca puli? Gigi Becali, evident. Deja ai titlul ştirii false. „Gigi Becali nu-şi lasă fiicele să mănânce banane pentru că seamănă cu nişte puli” ahahah aţi râs nu? E aproape o glumă!

3.CORPUL: Aici vine partea plictisitoare. Textul propriu zis. N-ai nici timp nici imaginaţie să bagi alte glume în el, ce dracu. E greu. Mai ai 3 ştiri false de scris azi. Dacă iţi mai vine o glumă, o păstrezi pentru al doilea text. Aşa că în corpul ştirii pur şi simplu explici gluma în detaliu fără sa aduci realmente nimic nou sau amuzant în plus de titlu. Cum s-a trezit Becali, cum a observat Becali banana, cum s-a supărat, cum le-a chemat pe fiice şi le-a explicat. Când deja ai scris 2000 de caractere de labă de genul care nu spune nimic, poţi aproape să te feliciţi singur. Mai ai puţin şi ai terminat un articol de umor de căcat.

4. RĂSTURNAREA: Aici vine partea grea. Redusul mintal care citeşte ştiri false şi nu i-a ajuns titlul să înţeleagă gluma a citit 2000 de caractere despre nimic şi aproape se prinde că nu ai spus absolut nimic în ele. E timpul să inversezi gluma. Să scrii o glumă care pare nouă la prima vedere dar de fapt e aceeaşi singură glumă slabă pe care îţi construieşti tot textul pârlit doar că inversată. În cazul ăsta că „Becali a investit un milion de dolari într-o firmă de inginerie genetică care promite ca pînă în 2016 să scoată banane în formă de cruce”. Mai bagi 1000 de caractere şi aici. Deja ai un text complex şi stufos de umor dintr-o singură glumă.

5. JOKERUL DE FINAL: Orice începător ştie că un text de umor trebuie să se termine cu o glumă bună, nouă şi neaşteptată, care să surprindă şi să uimească cititorul. Tu n-ai aşa ceva, pentru că eşti prost. Aşa că foloseşti un joker. Jokerii la noi sunt trei mari şi laţi, dar poţi găsi şi alţii la fel de uşor dacă vrei să reinventezi roata: Fuego, Oana Roman şi Cătălin Botezatu. Se numesc jokeri că pot intra în orice context cu o părere tâmpită, de la energie nucleară la bărbierit maimuţe. Hai să terminăm ştirea falsă: „Cătălin Botezatu a fost uimit de atitudinea lui Becali şi de imaginaţia lui suspectă, spunând că el, cu mintea lui de mascul heterosexual nu a observat niciodată că ar semăna cu puli, cu toate că mănâncă banane cu curul de la o vârstă fragedă.”

AHAHAHAHAHAHAHAH
HAHAHAH
AHAHAHAHAHAHAHAHHAH
HAH
HA

Acum nu spun ca toate ştirile false sunt smegma umorului. Onion News fac unele absolut geniale, mai ales video, filmate în studio, cu actori profi şi scenariu serios.

Zic doar că ştirile inventate de la noi sunt nişte căcaturi anoste şi previzibile. Texte de umplutură ţinute în picioare de o singură glumă şubredă ambalată în paragrafe care nu aduc nimic nou, scrise de nişte mediocri cu vag mai puţină imaginaţie decât un bolţar pentru imbecili grav depăşiţi intelectual de un bolţar. Vome care încearcă să facă trafic de căcat din căcat pe site-uri de căcat pentru căcaţi.

P.S:(Nu. Nu am scris niciodată fake news-uri, trolilor. În caz de băleaţi cu mâna pe butonul de comentarii ca să behăiţi un „tu povesteşti din experienţă, nu?”. Doar când povestesc ce bine o suge mă-ta povestesc din experienţă)

***

Comentarii (63)

  • nuki spune:

    Asta care a comentat mai jos e un gheu sinistru

  • suki spune:

    Asta care a comentat mai sus e un gheu sinistru

  • diaconu spune:

    I-ai bagat aici pe Times New Roman si Trombon. Dar de ce i-ai sarit pe Catavencii? Din cate stiu, ai lucrat cu ei in trecut…

    • mikel spune:

      mie i-mi place catavencu,sunt destul de ok mai mereu pe faza.

      • Nico spune:

        Ce prost esti. „I-ti” place un cacat. Nici nu stii sa scrii.

      • chiombi spune:

        c-e prost est-i

  • fur spune:

    deci sa inteleg ca nu-ti plac glumitele facute de cei de la timesnewroman? sunt diferite totusi, chiar daca au inceput sa mai exagereze cu jokerii :)) sau asta a fost un tutorial..

  • minona spune:

    cuæ, cred că iar ești superficial. jokerii trebuie să-i includă automat pe monica tatoiu și florin chilian ca să iasă o știre bolțar.

  • hoit spune:

    senzational! pitici gratis a cumparat un pitic gratis!

    • hoit spune:

      nu-i buna de fapt. la propozitia asta iti apare un rictus pe fatza. trebuie ceva chiar si mai jenant.

      • Bogdan spune:

        ce dezgustator esti incercand sa-l copiezi pe piticigratis in felul de a te exprima, imi vine sa va caut si sa va omor pe toti ca sunteti prosti de ma mir ca sunteti inca in viata.

        • hoit spune:

          da’cum anume l-am copiat pe radu?

          • gigi spune:

            Oana Roman .

  • hoit spune:

    ba si radu, nu trebuie 2000 de caractere ba! trebuie vreo mie pe articol. io stiu. din pacate cu asta ma ocup

  • ILUZIA spune:

    realizezi ca in curand se va umple FB cu umor facut dupa aceasta reteta pe care unii o vor vedea chiar haioasa si de succes??

  • dana spune:

    puteai să variezi și tu bolțari cu cărămizi, chirpici, piatră, marmură și alte materiale de construcție… sau să schimbi din acel registru cu altceva…

    în rest, unii dintre oameni și-au dat seama singuri cum stă treaba asta… deși netalentați încearcă. repetiția e mama învățăturii… din 1000 de glume măcar una să rămână acolo… să fie citată pe net de alte site-uri de alți mediocri… sau nu.

  • Sergiu spune:

    Mai avem și tiparul cu non-news:
    – „Un caz incredibil a avut loc în județul Vaslui unde un tânăr care după ce a băut la cârciuma din sat, NU și-a ucis cu bestialitate familia și apoi NU s-a sinucis.”
    – „O elevă din Motru a fost surprinsă în timpul orei de limba română citind.”

    Sau reversal:
    – „Local cancer loses battle with woman.”

    Din ce zici tu cred că jokerii chiar ar trebui evitați pe cât posibil și e foarte posibil. Atât în premisă cât și la final.
    Eu cred că pot fi scrise niște știri false foarte bune chiar dacă sunt pe tipar.

  • sergiu sux spune:

    Caţavencii TV: Lady Gaga, bătută de propriii bodyguarzi după ce a fost confundată cu o boschetară

  • Times New Roman spune:

    acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare

    • mirelA spune:

      ia-o-n cur si du-te tare

  • Pandele spune:

    Gigi Becali nu-şi lasă fiicele să mănânce banane pentru că seamănă cu nişte puli!

    Cred ca ati observat ca de ceva vreme au aparut pe la noi prin supermarketuri niste fructe extrem de suspecte, daca ma intrebati pe mine. Sunt galbene, vin de obicei in snopuri de cate sase si au o forma mai… cum sa spun, ca sa nu ma amendeze CNA-ul… mai obscena. Dar ce sa ma mai ascund atata dupa deget! Au forma de PULA! Da, doamnelor si domnilor, de PULA! Rog doamnele sa-mi ierte vulgaritatea, dar nu mai pot suporta asa ceva! Este vorba de babane, dragi cititori, de babane! Sunt peste tot! Ne insulta privirea cu acea silueta alungita, care indeamna bunii crestini la fapte de preacurvie. Acesta este principalul motiv pentru care insusi Gigi Becali, unul dintre paratrasnetele societatii noastre, un stalp in cadrul luptii contra celor necurate, a declarat ieri, in cadrul conferintei de presa ce a urmat meciului Steaua-Dinamo, scor 45-31, ca a interzis familiei sale achizitionarea acestor fructe sexuale. Mai mult, a declarat ca va face o petitie studiourilor Walt Disney, cele care au realizat desenul animat Cartea Junglei, prin care cere editarea scenelor in care ursul Baloo consuma asemenea fructe in fata minorului Mowgli.

    Later edit: Oana Roman, proaspat iesita dintr-o relatie nefericita cu Fuego, ce declara ca o infometa zilnic, si la fel de proaspat intrata intr-o relatie cu designerul Catalin Botezatu, a declarat ca il sustine pe Gigi Becali, intrand astfel in conflict deschis cu Laura Andresan, ce a declarat ca babanele sunt perfecte pentru exersarea sexului oral, mai ales dupa decojirea prealabila (desi, pentru fetele experimentate si care vor sa incerce deep-throat-ul, se recomanda pastrarea cojii pe babana pentru redimensionarea esofagului).

    • Pandele spune:

      Radule, am scris prostia asta in 10 minute si nu m-am oprit deloc sa ma gandesc. Pai, daca numai cu atata pot sa mai fac inca nu 10, ci macar 6 milioane in plus pe luna, zi-mi unde semnez si jur ca-ti fac transfer lunar de 2 mil timp de 6 luni ptr ca ma ajuti sa-mi rotunjesc venitul.

      • Radu Post author spune:

        n-ai scris-o obiectiv. ca pe stire. esti prost.

        • Pandele spune:

          E, ce veri, am vrut si eu sa introduc o nota diferita. Daca stateam 15 mnute, poa’ iesea mai bine.

          • Radu Post author spune:

            nu cred. scrii foarte foarte foarte prost.

          • Pandele spune:

            Orisicat, la cum scriu cei de la Times New Petre Roman, am o sansa sa castig macar de-o saorma la 2 zile… zic io…

          • Radu Post author spune:

            nu. esti genu’ ala care se pune pe scris inainte de a forma o idee. nu o sa iasa nimic asa niciodata. si nici nu pari capabil sa formezi o idee.

        • Gogu spune:

          Observ cateva aspecte repetitive si iritante pe blogul tau Radu, si anume o atitudine malitioasa, cu observatii de prost gust si jignitoare la adresa cititorilor tai. Ce anume cauzeaza reactia ta … nu ma intereseaza, dar doream sa iti dau un feedback. Success.

          • Radu Post author spune:

            da ti-am cerut io feedback? observ un aspect repetitiv la prosti ca tine: au impresia ca e de datoria lor sa-si dea cu parerea, chit ca nu le-o cere nimeni. sictir.

  • Alexandra spune:

    Unele stiri de genu` asta sunt chiar amuzante. Poate nu chiar atat de amuzante ca celebrele tale glume de genul „pula,pula,cur,haha” ,dar merg. Oricum, ne bucuram cu totii sa stim ca tu, om serios, cu inteligenta a 2 boltari si jumatate, castigi mai mult de 10 milioane. Cheers!

    • Radu Post author spune:

      chiar mai mult de 50

      • ionut spune:

        In bani de monopoly? ca voi la Adevarul holding nu prea va luati salariul…

        • Radu Post author spune:

          da cine mortii ma-tii ti-a zis ca io lucrez numa la adevaru holding?

          de fapt, nici macar nu mai lucrez acolo

  • fane de la sifoane spune:

    Lady Gaga a nascut un copil in forma de pula.Tatal copilului este Gigi BecaliDomnul Becali a declarat pt TVR 1 ca il va transfera la steaua si astfel echipa ca arata ca o pula din toate punctele de vedere

  • fur spune:

    fane sa ti-o dam sus daca te mai iei de becali :)

    • fane de la sifoane spune:

      imi bag pula in mata oaie cretina

  • halbasus spune:

    Times New Roman este un fel de 9gag, in sensul ca toti retarzii care vor sa para amuzanti pe facebook pun linkuri catre times new roman. Sper sa crape in chinuri groaznice toti !

    • bale spune:

      Cum adica „sa crape in chinuri groaznice toti”? De ce tii neaaparat sa fii precum Radu? Nici cu Radu nu sunt de acord, dar spre deosebire de tine, el are tot dreptul sa afirme orice vrea pulica lui, deoarece el are o idee, o opinie, face ceva… bun-rau, nu conteaza. Face ceva. Nu ca tine, un paduche care se vrea a fi si el interesant folosind acelasi limbaj cu al piticului gratis. Tu nu ai facut nimic in viata asta, omule. Nu ai dreptul sa ai idei si opinii de genul asta, atat timp cat nu iesi la inaintare cu nimic. Tu crezi ca daca folosesti acelasi limbaj cu al autorului, acesta te va vedea mai interesant? Crezi ca va iesi la bere cu tine? Iti spun eu, nu da nici macar o flegma pe tine, stai linistit.

    • Gigu de la scularie spune:

      Ma-ta-i prima! Urmezi tu! Eu sper sa crape toti prostii manipulati cu drept de vot si nu oamenii care pun linkuri catre times new roman. Pot trai linistit de aia. In schimb prostii cu drept de vot ne afecteaza pe toti. (Cred ca erai beat cand ai scris, asa ca te iert … si las-o mai moale cu halba ca se pare ca nu iti face bine)

  • ucla spune:

    mda cois tu
    mi se pare ca o dai asa si nu cistigi mai mult de 50 e penibil ce sustii

    • Radu Post author spune:

      hai facem o agerime. vii la mine, iti arat fluturasele, le aduni frumos si daca iese peste 50 imi sugi pula in timp ce te strang de gat cu un prelungitor. deal?

      • chiombi spune:

        intotdeauna exista cineva care castiga mai mult ca tine si se va uita amuzat cum te lauzi cu banii lui de sandvisuri.
        nu, nu sunt gelos, cois, am si eu destul.

        • Radu Post author spune:

          da nu ma laud in plm. m-am tot plictisit de trolii astia care au impresia ca fac foame. nu o zic ca sa ma laud, o zic ca sa se oftice ei. si stiu ca se oftica. si ma simt bine ca se oftica.

          plm, nu-s taranu cu maseratti sa pun pe iutub cum ma frec pe burta cu meleoane. nu-s bogat. castig cat sa am tot ce am nevoie. am foarte putine nevoi.

          • hoit spune:

            hai ba ca ptr ce nevoi ai tu nu-ti trebuie bani. poti s-o futi pe marghioala si pe degeaba

          • Radu Post author spune:

            n-am futut-o niciodata pe marghioala. asta e fantezie de comentac care umbla dupa curu’ ei pe cele 150 de bloguri pe care comenteaza. cum io nu citesc nici un blog, nu prea ma interesectez cu duduia.

          • Alex spune:

            Si…la stat cat dai?

  • Marius spune:

    Hai sa ma lingeti la coite cu tot cu salariile voastre flasce.

    La besericaaaa enoriasilor fu-tu-va pastele si cristelnita-n cur!

  • op spune:

    sunteti simpatici. Hai ca incerc si eu: ahem, „esti prost”. Asa?

  • a spune:

    mna, bine că s-a pogorât blogul ăsta din cieruri să ne înveţe ce e umorul de calitate, că altfel muream cu stela şi arşinel, ţociu şi palade. ce să zic. mare pedagog.

    io cred că te roade traficul TNR, altfel nu-mi explic :) u jelly?

    • Radu Post author spune:

      cre-ca au trafic de 2 ori cat mine. da’ daca imparti la 3 labari (sau cati sunt de scriu alea 5 articole pe zi) si la mine inmultesti oleaca, ca scriu un articol la 5 zile, cre-ca fiecare text de-al meu face de 1000 de ori mai mult trafic decat labele lor.

  • Andrei spune:

    Radule, asta este cel mai tampitel text pe care l-am vazut vreodata scris de vreun pseudo blogger/jurnalist sau wtf pretinzi tu ca esti. Mai mult decat atat, argumentatia ta conform careia genul asta de umor este usor de facut recte simplu si primar nu sta in picioare. De la Moliere incoace (probabil ai auzit de el, joaca la Ajaccio) s-a dovedit ca cele mai reusite comedii pornesc de la situatii simple/reale redate cum trebuie si cand trebuie. Si nu doar in umor se aplica asta. Una dintre legile advertisingului spune „keep it short and simple”, la scoala de jurnalism se pune accentul pe acelasi lucru. De ce crezi ca nu exista 30 de site-uri tnr.ro? Pentru ca nu oricine poate sa scrie stiri false si hazlii. Ai nevoie de talent. De aceea ei au rank alexa 197 si tu 2.040. Eu zic sa te lasi, e clar ca te irita faptul ca n-ai talent, iar oricate injuraturi ai folosi,nu poti inlocui glumele bune. Ca doar nu esti Bug Mafia. Cauta ceva de lucru cinstit aici: http://www.ejobs.ro/

    • Radu Post author spune:

      am sa incep cu clasicu’ ce proasta-i ma-ta. si sunt 30 de site-uri gen tnr. doar ca esti tu prost si nu stii sa googalesti. toate imita onion.e jenant. nuj ce ma-ta ranku ala, da ti-am explicat. io aici scriu ca hobby cand am chef. ei sunt 3-4 oameni si fiecare scrie de 3-4 ori mai mult decat mine.

      si cu toate astea au doar de vo 2 ori mai mult trafic decat mine. se chinuie mult pentru alea 10 milioane pe luna ale lor.

  • Marius spune:

    Hai cu mataaaaa!

  • Giorge Topircianu spune:

    Cum rezisti cu toata hoarda asta de imbecili care tot comenteaza ? :))

  • Bianca spune:

    Exista un blog genial de stiri false in Germania, si se fac bani buni cu el. A fost ales ca fiind blogul anului. http://www.der-postillon.com

  • mama dolores spune:

    Radule mai baga si poze ca e prea mult de citit

  • eu spune:

    Asta cu stirile false e ca in rubrica Fakebook din revista aia pro USL-ista „Catavencii” in care scrii si mata. =))

    • chiombi spune:

      mars, basina, deschide geamu

      • eu spune:

        Nu ma obosesc sa injur un ratar comunist!

  • Suminona spune:

    :) Razboi :) , sunt curios , daca ai inchide comentariile , la un subiect de genul celui de mai sus , cate/cati si-ar taia venele ca nu pot sa comenteze la ce ai scris :) , ai fi acuzat de genocid man :)
    Sau poate scriu pe primul subiect cu comentariu deschis despre toate ofurile adunate pana la momentul respectiv .

Adaugă un comentariu