Arta abstractă e un rahat

Poate-s io filistin.

Poate nu înţeleg arta.

Dar acest căcat fără sens se cheamă Onement VI de Barnett Newman şi reprezintă un „portal către sublim”.

Tocmai a fost vândut cu 43 de milioane de dolari. Cineva a făcut un pătrat albastru după care i-a futut o dungă pe mijloc. 43 de milioane de dolari.

 

Apr_20-Barnett_Newman-onement-vi-2-galleryIntell1

Poate sunt eu filistin, dar dacă s-a prins cineva că am rotit tabloul şi de fapt e cu susul în jos, eu îmi tai un picior şi-l mănânc.

E UN PATRAT ALBASTRU ŞI I-A FUTUT O DUNGĂ! SUNTEŢI NEBUNI? HAINELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI, ÎN RAHAT.

Dacă asta e artă, vreau să fiu un ţăran care nu înţelege arta.

Şi vorbind de artă. UNDE-S POZELE CU ŢÂŢE PE CARE TREBUIA SĂ MI LE TRIMITEŢI? Embargou. Până nu primesc ţâţe nu mai scriu nimic.  Am primit mult prea puţine ţâţe. Mă apuc de texte abstracte. Las ecranul negru şi mai fut câte un cuvânt pe mijloc din când în când.

 

 

 

 

 

***

Comentarii (94)

  • piticilasuprapret spune:

    ok. m-am cacat pe mine de ras. efectiv. de ce pizda ma-tii esti asa de hazliu?

  • doctorilarila spune:

    nici macar nu-i fix pe mijloc. n-as fi dat 43 de milioane…

    • Sabina spune:

      Dar intrebarea e cine a dat :))) Absolut incredibil!

  • random spune:

    Nu-ti fa griji, e doar un pretext al snobilor de clasa inalta ca sa se holbeze practic la nimic ore in sir. Pula mea frate, si eu am facut liceul de arte si aparent si intre profi e unanim ca arta abstracta e un pisat debitat de ceva vreme incoace care nu are nici un futut de scop decat sa faca „artistii” sa rada de dobitocii care vin si se uita la alea si cred ca au un inteles foarte deep.

    • didi spune:

      Profii aia erau romani? Se stie ca romanii sunt mai traditionalisti ca Papa de la Roma. Uita-te la cati injura statuile de la TNB sau pe Traian de pe treptele Muzeului de Istorie. Cauta sa vezi cum arata catedrala ST Paul din Abidjan, Coasta de Fildes sa vezi la babuinii aia biserica misto si apoiu vezi ce plan au popii nostri pt catedrala mantuirii. Traditionalismul in Romania e maxim…peste maxim.

      • random spune:

        Ce traditionalism? Daca tu vrei sa zici ca cacatul asta cu o dunga alba pe el e arta …. Eu bag pula si ma duc sa aplic pentru papa. Serios acu, cine pula mea a vazut odata cateva linii sau un cacat tras pe o foaie si a zis ca e arta a fost evident scapat de ma-sa in cap cand era mic.

        Aratam-i frate ceva sa imi dau seama ce e, nu pune o linie pe o foaie si zi-mi ca e „Transcendenta sufletului prin societatea umana post moderndasdjasd bla bla bla”

        • chiombi spune:

          este arta. este si doar o dunga. tu nu esti in stare si nimeni nu are autoritatea sa spuna ce e arta si ce nu e. hai sa te aud cum definesti stiintific, valid logic si conform tuturor culturilor ce e arta si ce nu. eu de exemplu chiar am argumente sa zic ca aia e arta. una facila si usor depasita, dar arta.

          nu trebuie sa coste 43 de miliona, asa e. dar e arta. ca asa vrea pula lu aia care zic ca e. asa si tabloaiele alea cu multe grase, poate zici tu ca sunt arta si altii zic ca nu-s, ca-s niste chiciuri. si pana la urma, costa cat da cineva, fie si un catraliard. ca are voie sa faca omu ce vrea cu banii lui. sa radem, deci, de fraierii care dau, nu de arta sau non arta.

          • random spune:

            As aprecia faptul daca te-ai documenta mai bine inainte sa debitezi dobitocii si sa oferi o explicatie mai buna decat :
            „NU CONTEAZA CE E , SI O DUNGA ESTE ARTA”

            Nu frate, o dunga nu este arta, stii ce cred eu despre „tabloul” ala? E o scuza patetica doar sa scoti niste bani de pe prosti. Asa las si eu o pagina alba si gata e arta. A nu e nimic? Pai cum? Defapt e un satuc mic din munti acpoerit de zapada (sau sloboz, cum preferi) si nu se vede nimic din cauza ca a nins ca dracu de mult.

            Si daca tot te dai intelectual cerandu-mi sati definesc arta, da intradevar arta e ce crede orice dobitoc ca e arta. Problema mea e ca prea multi vin cu rahaturi de genul asta….”Steril” de cacat. E vorba de preferinta, dar te rog pentru numele lu al’ de sus sau in cine crezi, pune mana pe niste cacaturi de carti in plm sau mergi frate si fati o opinie proprie, nu pune doar intrebari si oferi nsite opinii generice. Motivul pentru care eu urasc genul asta de a te exprima artistic e ca mie chiar nu imi exprima nimic…In afara de o reactie de genu’ „Eu nu vad nimic special pe hartia aia albasta cu dunga alba”.

            Cum a zis defapt si domnu’ centaur Radu:
            „ba, daca ai nevoie de un albastru cu o dunga sa ajungi la introspectie, esti caz pierdut.”

          • chiombi spune:

            cred ca o facultate in domeniu este suficienta documentare. sper ca nu ai pretentia la o discutie detaliata referitoare la definitii documentate ale artei, pe un blog cu o pereche de coaie atarnate pe partea stanga sus.

            da, si o dunga poate fi arta. de unde vrei sa incepem sa numim o suma de dungi arta? de la 3? stii tu numarul minim de dungi pentru arta? stii ca pana acum 500 de ani sculptura nu era arta?

            si nu, nu am nevoie de o dunga sa intru in introspectie. dar pot sa gandesc oricat de complex vreau. pot sa vad in dunga aia orice, pentru ca mintea mea e capabila. pot sa vad in dunga dumnezeire, etern, moarte, primordial, abstractizare totala, simbol, protest, gluma, verticalitate divina sau orgolioasa sau o pizda, sau o gluma foarte buna de 43 de milioane. sau un tataie de isi taraie basinile pacalit de unul la o licitatie ca panza aia albastra e super investitie.

            dar stii ce mai pot sa fac? sa trag o dunga in mintea mea si sa ma gandesc la orice. sau sa nu trag nicio dunga si tot sa ma gandesc la lucruri. si sa fac economie de 43 de milioane.

            sincer, intr-un muzeu nu m-as opri in fata panzei, ca nu am ce sa aflu de la ea. e banala. e un exercitiu facil. faptul ca ea costa atat, aia e arta, ala e spectacolul.

            daca pentru tine suma de 10 lei e nimic (iti iei un suc si un corn de banii aia), dar pentru altii inseamna ca ii traieste copilul si in ziua urmatoare, tot asa 43 de milioane inseamna fix un cacat pentru unii. unii foarte prosti, ce-i drept.

          • chiombi spune:

            si sper ca iti dai seama ca panza aia nu e numai o dunga. e o suprafata, patrata, de anumite dimensiuni reale, pe care le vezi de la o inaltime si distanta anume, de anumita culoare, pe un anumit fundal, intr-un context cultural, avand anumite proportii, tinand de un regim cartezian accesibil celor mai naivi dintre oameni, de cand am ales batul drept pentru a deveni o unealta simpla, indreptata intr-o anume directie. dunga aia e multe lucruri.

            dar nu e nevoie de ea ca sa te gandesti la ele.

          • random spune:

            Sorry dar aparent nu pot da reply la tl:dr postul tau. Bine stii ce, simte tu primordialul moartea si viata in dunga aia. Pentru mine ca sa apreciez un tablou vreau sa vad ceva. O natura statica, un studiu de anatomie, un fanasy setting etc. Ma rog, poate mau prins prea mult chestiile cu arta concept si lucruri mai noi.

            Personal eu prefer character design-ul si poate de acolo imi vine mie rau cand vad ceva atat de inutil (pentru mine) plantat pe o panza. Apropo bravo de facultate, din pacate eu nu am avut fondurile necesare sa fac asa ceva, dar pentru ce vreau eu sa fac aparent nu am nevoie de o hartie decorata ca sa imi zica de ce sunt capabil. Case in point am lucrat jumatate de an cu un game dev team ca character concept artist. Nu ma mandresc ca inca mai am de invatat multe dar totusi cred ca si eu am destul in spate incat sa pot sa-mi formez o opinie. Asa ca hai s-o alsam balta ca ai dreptate.

            Practic ne certam de chestii intelectuale si ideologii pe un blog unde sta lejer o pereche de coaie in partea stanga de sus a blogului. Daca te-am indignat cu parerea mea n-am ce face, nu o sa mi-o schimb. Daca tu crezi ca e grozav tabloul bravo tie, nici eu nu o sa-ti fortez parerea. Eu ma referam la faptul ca prea multi imbecili intra intr-o galerie si sunt : ” WOOOOW da, asta e arta” , neavand nici o cunostiinta ca sa-si poata exprima o parere autentica.

          • chiombi spune:

            ne certam avand aceeasi parere. tu oleaca mai intolerant, eu mai cu chef de chitibusareala.
            tine-te de design daca iti place, nu ai nevoie de nicio hartie, pe bune. daca ai chef si/sau timp, citeste teorie si filosofie, nu prinde rau.

  • Name (required) spune:

    Daca colora si dunga aia lua 45 de milioane, dar n-a vrut sa se lacomeasca..

  • George spune:

    toate tablourile lui nenea asta sunt asa. ce inseamna sa fi apreciat de un grup important de critici de arta si bogatii sa puna botul. pai cat tarfet iti puteai lua de 43 de mil

  • random spune:

    Nu inseamna nimic. Fac pariu ca toti criticii rad de fraierii care au dat banii pe prostia asta…

    • phalustan spune:

      Eu vad in opera de mai sus o pereche de tate cu o dunga de slobo intre dansele. Sugestiva sau sugerata.

    • cristi spune:

      BARNETT NEWMAN
      (American, 1905-1970)
      Onement, I
      1948
      Newman proclaimed this painting to be his artistic breakthrough, giving the work an importance belied by its modest size. This is the first time the artist used a vertical band of colour to define the spatial structure of his work. This band, later dubbed a „zip,” became Newman’s signature mark. He set the masking tape directly on top of the maroon background colour. He then painted the masking tape a bright orange colour, applied with a palette knife, creating an irregular band that both divides and unites the painting. The fact that the masking tape remains shows us how much of an experiment it really was for Newman. This is a small painting. And yet, the possibilities that lay within it, for vast paintings, are evident in the room around you.
      –––––
      Din seria: cat cacat poti scrie despre o dunga de cacat.

  • Hans spune:

    Costă atâtea milioane deoarece ăștia o văd ca o investiție, după ceva timp se vinde cu 80. Și tot așa ai și tu sau galeria ta umpic de notorietate că ai un Barnett. De ce? Pentru că el a reușit să bage în seamă și să facă să pară inteligent niște lucruri pe care nimeni nu a avut coae să facă în perioada respectivă oricât de banale ar părea. Și asta nu-i nimica măcar tipu a făcut el ceva, mai au fost alții care pur și simplu au luat un obiect de uz caznic în expoșiție și încă se vinde pe mai mulți bani.

  • fane de la sifoane spune:

    Deci recolta de tzate e slaba rau…asta e Radule,timpul lucreaza,ai imbatranit si tu.Pisdele bune au fugit pe alte bloguri,aici au ramas grasele transpirate si iarna cu tzate mici de purcele nasoale

    • Radu Post author spune:

      NAH. n-am pus io problema bine. data trecuta am pus-o cam asa „pana nu e tzatze faine nu mai scriu nimic” si au aparut vo 20j de perechi rapid. am sa ma intorc la metoda aia

  • Ganja Man spune:

    Bag pula-n tzatze ! A la cubana … o l… llee sa ma sugeti. ! Arta o.O

  • didi spune:

    Pai noi suntem la fel de pr.. ignoranti ca tine ca de aia te citim. Evident ca noi nu ne-am da seama ca e invers. ideea este ca astfel de opere sunt valoroase fie pt povestea din spatele tabloului, gen..a fost ultimul tablou al pictorului inainte sa moara, sau pentru ca e al unui pictor ce a initiat un nou curent artistic. Poate ca fanii artei clasice in pictura ar trebui sa inteleaga de ce nu se mai picteaza fidel realitatii…pt ca poze pot sa imi fac singur

    • Cristi spune:

      Deci cacatul ala, pana la urma, se numeste tablou?

    • Nicky spune:

      Stii tabloul asta e ca o poezie pe care tre sa o explici in liceu si profesorii incep cu tot felul de ipoteze , pe cand poate poetul doar a fost beat si n-avea ce sa faca , asa e si cu tabloul , toata lumea incepe sa explice ce a vrut sa spuna pictorul , cand el poate era beat si a desenat un patrat cu o linie alba in mijloc ca n-avea ce sa faca .

  • halbasus spune:

    Parerea mea e ca arta abstracta are si ea un rol economic pentru societate.
    Sa zicem ca vrei sa vinzi niste heroina, niste focoase nucleare, 100 de prostituate, chestii misto cu alte cuvinte… ce PLM sa scrie cumparatorul pe ordinul de plata ? „contravaloare 100 kile heroina” ? nu scrie nimic ? bate la ochi la fisc… te iau aia la intrebari… naspa…
    Asa ca da niste maruntis la un pictor somer si 3 critici de arta… pictorul trage o dunga… iar asta o „cumpara” cu 43 de milioane de dolari… apoi la randul lui, cand vrea sa vanda mai departe heroina/focoasele nucleare/sclavele cu tzatze mari vinde „tabloul”… si tot asa…

    • ion spune:

      ce destept esti. du-te dracu. pot sa te ating?

      • plm spune:

        here sir ,have my like ,take it!

  • tonomat spune:

    brb ma duc sa ma cac pe o panza d-aia de tablou. pe urma am sa iau o pana de la vreo pasare d-aia endangered si am sa-mi intind visele pe alb. sa moara mama ca fac avere cand s-o vinde.

    morala: ia pula. intens.

  • stgand spune:

    ai de pula mea…ne rupem oasele la munca si uite pe ce iau rahatii 43 mil $

  • iix spune:

    Le-a furat meseria baietilor care traseaza marcajele pe asfalt…

  • Vlad spune:

    E o faza in The Intouchables (de vazut) in care personajul principal face un tablou, indignat de „arta moderna”, si ia vreo 13k de euro pe el.

    El fiind un nimeni in domeniu :))

    Mi-a placut ca am fazut faza asta in film… e ca o palma peste coaie la „artistii” moderni.

  • zet spune:

    Însușilea centaurul aici de față o lovește naiv de data asta. Voi aveți cea mai mică idee ce înseamnă patruj dă milioane? Ca să vă faceți o idee, angajarea unui hitman pentru ca să îți arunce soacra într-un canion începe de la 5000. Deci pentru 40 milioane se pot arunca în aer circa 8000 de soacre.Fiind engros, se poate rotunji la 10 mii bucăți.
    Ce vreau să zic: băi nevinovaților, când auziți că 43 de milioane și-au schimbat stăpânul, dacă credeți că e pentru hârtia aia cu crăpătură… apoi scuze că mă repet, mă indignează naivitatea!!!! E pentru contracte de un miliard, e pentru arme, e șpagă, e pentru omorârea lui Bin Laden! e chestii umane, care umanitate se ocupă cu droage și asasinate! Nu e pentru crăpătură!!!!
    p.s. printre metodele prin care Însuși Năstase lua șpagă era exact asta! Căutați în presa vremii! Punea nește guașe oribile la licitație la nush ce casă de licitație, și se vindeau panaramele cu zeci și zeci de mii de euro bucata!

    • vamghele spune:

      ideea e ca la un moment dat se pierde pe drum ideea asta si unii tampiti cred ca aia e arta. si uite asa nu se mai deosebeste feicul de genuin. in fond ce e arta? ce e misto sau ce se vinde?

  • vreau sa vad tate si buci spune:

    Nu e prost ala care cere

  • - I - spune:

    Arta de fapt este titlul „creatiei” care provoaca subconstientul. Aplicati teoria asta la orice „creatie” artistica faimoasa(se exclud clasicii). Ce nu inteleg eu la picturi, de ce sunt originalele mai apreciate decat fotografiile dupa original? Pana la urma vezi aceeasi chestie. De ce pula mea sa dai o caruta de bani pe original?

  • ano spune:

    ba nu ai dreptate.
    Nu conteaza ca e un cacat de patrat cu o dunga. Conteaza ca acel cacat de patrat cu o dunga ii face pe cei care il privesc si au bani de aruncat sa se introspecteze.

    ii face fericiti. ii face sa dea bani. ii face sa vada nuante subtile a culorilor in patratul ala. o zona este mai colorata decat alta.

    E doar imaginatia lor, eu daca o sa ma cac intr-o galeata calcata de un camion si deformata partial in mijlocul unui drum prafuit si fac o poza la chestia asta, sigur voi gasi cel putin 100 oameni care o sa jure ca e o opera de arta.

    Sariti si creati baieti (si fete) apoi gasiti oameni cu bani care sa vada in cacatul vostru ceea ce pe ei ii tulbura adanc.

    • Radu Post author spune:

      ba, daca ai nevoie de un albastru cu o dunga sa ajungi la introspectie, esti caz pierdut.

    • Cristian spune:

      Iti dai seama cata introspectie genera daca erau 2 dungi??

  • nils spune:

    ba tu asta din spatele site-ului esti genial!!

  • Ionut spune:

    rabdare centaure ai cerut sa fi surprins.

  • lia spune:

    Ti-as trimite tzatze da daca gresesc markeru, cum is tampa de felu meu, scriu pe tzatze cu permanent si nu mai pot purta decolteu o luna???!!!

  • Iulian Sorin spune:

    Trebuia sa le spui adevarul , ca scrii scenariul pentru sitcomul ala si-ti mai trebuiesc doua fete: una cu tate mari si alta cu tate mici.

  • Alin spune:

    Cred ca este o masa de ping pong :))

  • piticTzaran spune:

    Nu trebuie sa vrei, esti deja un taran care nu intelege arta.

    Este arta in cea mai simpla forma a ei, foarte important este documentarea si motivul care il aduce artistul cu care isi sustine ideea.

    In legatura cu cei 43.8 $ , se mai gasesc si fraieri.. Licitatori sunt cei care fac din asta o absurditate.

    O zi faina !

  • unu spune:

    Apogeul picturii a fost din punctul meu de vedere perioada cu Dali. Dup-aia a decazut mult (toti pictorii astia moderni sunt naspa). Dar destepti (tre sa te duca capu sa dai o dunga alba pe o panza albastra si apoi sa reusesti sa vinzi tabloul cu 40 de milioane, that’s for sure :D ).

    Btw radule uita-te pe blogul astuia, fa misto de el :)) e material bun de baza: http://ivcelnaiv.ro/

  • krakilla spune:

    Arta abstracta e hipstareala. Cum cretinii care sunt prea prosti pentru societate au inventat hipstereala asa, alti cretini, au inventat arta abstracta pentru a atrage hipsterii snobi. Hipsterii snobi au existat dintotdeauna, in trecut erau recunoscuti ca si „elita”, adica un grup de oameni care se intrec in basini pe care nu le pot intelege, dar o fac oricum pentru ca sunt siguri ca exista cretini care inteleg si nu vor sa fie mai prejos decat ei. In realitate nimeni nu intelege nimic pentru ca exact asta e de inteles.

  • Potasiu spune:

    Da de ce să suferim noi, balaure, pentru că niște pizde nu vor să-și expună țâțele ?
    Iote eu n-am nici surori și nici prietene. Cu ce sunt eu vinovat și de ce să nu am eu ce citi ?

    Nu este drept ! Se numește discriminare !

    Dacă vrei, îmi scriu PiticiGratis pe pulă, îmi fac o panoramă (că altfel nu intră) și ți-o trimit arhivată pe mail.
    Ar fi a nu-știu-câta-oară când suferim noi, băieții, pentru niște proaste sfioase.

  • Raul spune:

    Ce penal. Pollock e Dumnezeu pe langa bashitul asta, si nici ala nu e cine stie ce Rembrandt. Ma mir ca pana acum n-au sarit hipsterii de la arte cu argumente.

  • Andrei spune:

    Pai de aia nu intelegi coaie tabloul, ca l-ai pus invers. Intoarce-l invers si o sa te luminezi.

  • euglena spune:

    hei baeti baeti baeti, hei hei baeti
    ascultati aici
    revelatia zilei
    asta e arta inception
    arta in arta
    ai odata arta de baza, pensula cu ulei pe panza sau plm, ce iese nu conteaza
    si e stratul al 2-lea, arta de a-i face pe oameni sa dea ‘jde milioane pe chestia aia, indiferent cat de vomabila e
    de-abia aia e adevarata arta
    si de aia costa atat
    ZIMBABWUE !

  • Hello spune:

    43 de milioane dunga aia alba pe un fond albastru? E o gluma, nu?

  • ionut spune:

    Ce prosti sunteti toti. Asta e expresia divulgaritatii umanistice retusata pe un blaston al nosalantei non-conformistice al lui jean calvin, in care protuberanta idealului pilastru se reflecta in … pula mea
    http://www.youtube.com/watch?v=fAzTuUnTkm4

  • chiombi spune:

    stai ca m-a lovit.

    ce a facut ala e deconstructie. e un demers intelectual, postmodern de-ala de manual. de ce e o pictura o pictura, de ce trebuie sa aiba mult cand poate si cu putin etc. a facut acolo o compozitie universal accesibila (stanga dreapta, lumina, deschidere, orizont, uniune, antonim, paronim etc). easy shit

    miscarea asta a aparut in arta ca raspuns la „poza pot sa imi fac si io, ba” si la sclifoseala imbacsita a „cultilor” cu formalism la micul dejun.

    faptul ca aceeasi (ca mojicia nu se schimba) oameni se fac ca au inteles protestul alora si completeaza pe linia punctata cu „ce a vrut sa spuna artistul” este confirmarea ca protestul a reusit. chiar daca unii artisti sunt atat de plini de propriile basini incat cred si ei pacaleala. si aici se vede si ipocrizia. „de ce sa fie arta grea cand poate sa fie genial de simpla” combinat cu vechiul „arta costa cacalau, fratica”

    si dunga aia nu a fost nici prima in forma si semnificatia aia. nici cea mai buna. e doar cea mai scumpa.

  • căpșună spune:

    daca fac 3 din astea imi iau masina, iar daca mai adaug o dunga perpendiculara cresc si pretul :)))sa-mi trag palme, de ce nu mi-a trecut asta prin cap ami devreme :))

  • Bibanu spune:

    Nu te pot ajuta cu tate naluca, insa iti pot trimite un penis naluca. Te intereseaza?

  • SaruptUnburlan spune:

    Tabloul asta e o marfa de specula bo$$. Sunt artisti carora li se umfla cota artificial si „operele” lor sunt nimic mai mult decat o moneda de schimb. Cum exista o piata de specula pentru actiuni, alta pentru chiloti purtati, exista si una pentru arta deci uita-te cine a vandut si cine a cumparat si ai sa vezi ca e o tranzactie intre firme de investitii. Si daca nu e spalare de bani, or sa incerce sa vanda acest veritabil Bârneț Omnou pentru 45 milioane vara viitoare.

    Vroiam sa zic si ceva de sionisti, bancheri, Iluminatti, Che Guevara, Rasputin sau Victor Ciorbea dar ma tem ca treaba e sluta, suntem ascultati!

    • Potasiu spune:

      Ești prost și idiot limitat !

      Tu chiar nu vezi că dunga aia din mijloc reprezintă transhumanța ipohondrică a rafinamentului vulgar în pre-cultura bizantin-adriatică, incultule ?
      Fă „rotate” la 180grade în ce direcție vrea creierul tău mic și vei descoperi nemărginirea distantă a frivolului abstract necontenit și înainte să dai aici cu comentarii, poate reușești să te înclini către abisul virgin al statornicei clipe neatinse în extaz de mirobolanta sclipire a neprihănitei distanțe pure între noi (linia) și tot ce este mai frumos pe acest pământ (albastru), idiotule !

      Scoate capul din calculator, nu te mai ruga la bancheri și în loc de Răsputin, bea-l pe Isus din cruce, copile !

      Și ca să nu zici că sunt ipocrit, m-am uitat azi pe ebay și ca fapt divers … nu a vândut nimeni tranzacția aia între firme !

      Ceea ce nu demonstrează decât că singura monedă de schimb este reîntoarcerea la EL !

      • Kwoaye spune:

        Nu ma pot decide, e la misto sau chiar e pe bune ce pula mea ai scris aci. Daca e pe bune:

        Mars ba cu ifosele din cacat si cu arta abstracta a pulii.
        Arta abstracta e ca curvele care se dau fete cuminti: „eu nu ma fut pe bani, dar daca ma dai o tura cu bmw-u’ iti sug pula”

        Am fost la o expozitie de arta din asta, plictiseala totala, dar nu doar din partea mea, toata lumea se uita siderata si isi dadeau coate si se amuzau, ce pula mea sa vad in niste linii trase pe o panza alba? „Artistu” ala s-a slobozit pe panza si-a vopsit molozu si a facut o aroganta trimitandu-l in expozitii sa vada cati prosti incearca sa ii inteleaga ascunsele intelesuri. – cam ce se intampla si cu poeziile: de unde pula mea sa stiu eu ce sugereaza Mihai Em. in somnoroase pasarele? tragea un joint intr-o seara pe marginea lacului si in pauza dintre labe l-a trosnit inspiratia.

  • ficser spune:

    am studiat ceva arta d-asta non-reprezentationala pe la facultate, si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca sunt zeci de astfel de pseudo-artisti supraevaluati care au facut bani de pe urma snobilor. aia care n-au facut cat erau in viata, au murit saraci, si asa le trebuie.
    pana una-alta, bucurati-va ochiurile cu „Black on Maroon” a lu Rothko.
    Sau cum imi place mie sa ii zic: cacat manjit pe asfalt.
    http://www.phaidon.com/resource/black-on-maroon.jpg

  • marcela spune:

    bai, eu ti-as trimite. dar mi-e ca o sa trebuiasca sa pun sageti spre zona generala unde tre’ sa te uiti si tu ar trebui sa le cauti cu microscopu’. asa ca sper ca ai cititoare cu nivele mai mari de estrogen.

    • fane de la sifoane spune:

      Daca ai tzate mici NU TRIMITE!!!Orbim dracului

      • marcela spune:

        calmeaza-te pisi, ca nu-ti trimiteam tie. tu poti sa faci laba in continuare la pozele cu ma-ta

        • ano spune:

          pfoa ce replica. i-am facut printscrin.

        • chiombi spune:

          ___*maximum burn*___

  • The Aries spune:

    Mă, tipu’ ăsta cu tabloul lui de rahat este o persoană pe care o respect şi o admir.Jos pălăria. Bravo,frate. El e unul din oamenii care îşi bat joc pe faţă de prostime,şi îşi mai iau şi bani grei pentru asta. S-a pişat pe ăla de i-a dat 43 de milioane. Aşa le trebuie .De ce-s proşti? Prostimea e de vină. Că înghite toate rahaturile. Ăla e un fel de Otravă de România. Care când vomită pâine cu pate pe tastatură cu Rachmaninoff pe fundal, elaborează numai propoziţii epileptice iar 20.000 de sensibiloase se udă. O adunătură de mirălăi şi de înghitetot.

  • Daniela Rozmanescu spune:

    Ma, e doar un patrat albastru cu o dunga alba. Dar e de admirat omul care l-a desenat. De ce? Deoarece cumva, chiar daca e mort, a convins un nene sa dea 42 de mil de dolari pe el. Si aici se termina totul. Eu ii admir pe Capatos, Maruta si alti de-alde d-astia, pentru ca stiu sa se adapteze la mediu. Latraii ca noi, care au simt artistic adevarat (si care vad in patratul ala DOAR UN PATRAt SI ATAT, FUTU-L-AS IN DUNGA AIA A LUI ALBA), devin incet-incet o specie pe cale de disparitie. Lumea e a alora care se adapteaza. La dracu’, Barnett Newman asta vine din epoca lui Andy Warhol, daca vreun retard cu bani a facut asocierea dintre Warhol si „artistul patratului albastru”, a certificat drept forma de arta un desen pe care fi-miu o sa fie in stare sa-l faca mai bine cand o sa intre la gradinita.

  • didi spune:

    Unii ar spune ca nu e vina picturii ca sunteti voi prosti

  • Yo spune:

    Dati un search pe Google images dupa numele pictorului, ca sa-i vedeti si celelalte opere.

  • Cristean spune:

    Adevăru-i că cel mai mult timp pentru introspecție îl au băieții când poartă dungi.

  • ... spune:

    Curentul abstract e altul, asta e minimalism sau expresionism. Vezi Rothko, care o sa iti lase aceiasi impresia ca Newman numai ca la Rothko cand le vezi pe viu iti lasa impresia de tridimensional, e altcumva. In fine, de acord cu tine aici.

  • Cretinule spune:

    Plmea cu paintu` devin miliardar!

  • Gezualdo spune:

    Daca intorci tabloul o sa ai o dunga orizontala, deci practic ai doua tablouri.

  • Gezualdo spune:

    Exista si arta abstracta misto. Kandinsky de exemplu.

  • Diana Hero spune:

    =)))) man , nu toată lumea are capacitatea e a înțelege genul ăsta de artă :)))

  • Futerman spune:

    Nu au decat sa dea cat vor pe mizeria aia! Si pot sa se minta intre ei cat vor ca are valoare estetica. E o mizeria ca multe altele, iar snobii au facut un fel de conventie pe care nu dau doi lei. Or sa zica, mai mult ca sigur, ca noi suntem niste needucati, ca nu avem capacitatea de a simti vibratia, nu rezonam sau mai stiu eu ce sloboz metafizic. Ii pis in cur!

  • xxAms spune:

    Mmm.. Spargem si noi niste seminte si vorbim cu pic de arta ?!

  • Ionut spune:

    ma simt confuz…nu inteleg nimic din tablou DAR SUNT SIGUR CA E DOAR PENTRU CA E CU SUSUL IN JOS.

  • jazzmoke spune:

    Oamenii nu cumpără lucruri scumpe fiindcă le înţeleg valoarea, în fond, ce anume dă valoare unui act artistic? E business, cerere şi ofertă, asta reglează preţul, în fapt se vinde preţul tabloului, omul dă banii pe preţ, vor veni oamenii la el în vizită şi va spune „Iaca tabloul meu de 43 de milioane”, în traducere „uite câţi bani am de aruncat”, unii apreciază asta, fie la ei acolo, dacă asta îi face pe ei fericiţi n-au decât să-şi cumpere mii de tablouri de milioane, nu e ca şi cum le cumpără din banii mei, de unde au atâţia bani, nu mă priveşte, că se consideră superiori tuturor, iar nu mă interesează, fiecare cu plăcerile lui, mai mult sau mai puţin costisitoare. Pe tine pare să te distreze revolta şi militantismul, în general de tip anticeva, cât timp sunt liber să te citesc sau nu, totul e ok, deşi sunt adeptul idei de „dacă n-ai ceva frumos de spus mai bine taci”, prin urmare să ne relaxăm, relaxarea face bine.

  • Zypanu spune:

    E arta frate, daca tu nu vezi altceva in afara de o dunga alba trasa pe albastru nu inseamnca ca nu e. Arta nu trebuie sa fieneaparat ceva te uimeste din prima, adevaratul rol al artei este sa-ti stimuleze imaginatia. Asa ca cei cu o imaginatie saraca vad doar ce e-n fata lor, pe cand cineva care apreciaza arta cu adevarat se minuneaza la ce poate sa-l duca cu mintea cand vede o pictura si in felul asta se imbogateste prin ceea ce-si imagineaza singur. Chestie amuzanta e ca, cu cat pictura e mai simpla cu atat e mai greu sa scoti ceva din ea asa ca-ti stimuleaza si mai mult gandirea cum e cazul acestei picturi.

    Concluzia, lasa arta in seama celor ce o pot aprecia oricat de penibila sau absurda ar parea in ochii omului mediocru.

    • Radu Post author spune:

      eu zic ca e invers. eu am o imaginatie extrem de bogata. trebuie sa fii foarte prost sa zici ca o dunga iti stimuleaza imaginatia. tu stii cate cacaturi imi bazaie mie in cap constant? ma pis pe dunga ai.

  • Flopy spune:

    Daca stai la o distanta 24.3 cm ai sa observi cum capul acela de demon(din partea stanga) se uita fix la cei doi copilasi goi(din partea dreapta). Linia aceea alba este defapt lumina adevarului trimisa de catre Iisus insasi pt a salva copii de la o devorare inceata.
    Este uluitor cata spaima si obsesie a putut artistul sa introduca in acest tablou.

  • alupigus spune:

    ai dreptate! in nici un caz nu merita 43 de mil us$.
    merita maxim 12 milioane. ce tzeapa frate

  • Cosmin spune:

    Eu zic sa te apuci de auto-canibalism, se vede clar ca e cu susul in jos, din modul cum s-a uscat voseaua vezi cum in partea de jos a stroke-urilor e mai inchis, aia inseamna ca acolo s-a adunat mai multa apa cand s-a scurs de pe pensula, ceea ce se intampla de regula cand termini stroke-ul, cum e imposibil ca apa sa curga in sus > e cu susul in jos. Ori te oftici ca nu ti-a trecut tie prin cap sa futi o dunga alba si sa faci 43 de milioane de dolari. Nu e vorba de ala care cere, e ala care da. Ala care cere e genial pentru a reusit sa il convinga pe ala care da.

    Dar acum serios nu mai fa posturi dinastea fie-ti mila de saracii oameni specializati in genul asta de aprecieri, saracii probabil o sa ii doara stomacu doua sapt de ras

  • ipo spune:

    Ba pula, manca-mi-ai centaurul. Ceci nést pas un pipe.

  • sic spune:

    Nu intelegeti voi arta :)) e o dunga cu un patrat

  • jean spune:

    va dati mari si tari dar in cazul artei sunteti varza.e prea complicat pt voi sa intelegeti ca fiecare intelege ceva din acest tablou.nu edoar un patrat albastru cu o dunga alba.trebuie privit cu atentie si cu un intelect adecvat iti vei da seama ca nu e simplu sa realizezi asa ceva.

  • Mircea Popescu spune:

    Da bai, eu m-am prins. Motivu’ pentru care m-am prins nu-i ca tablou’ face jde milioane banii jos ori ca ar fi arta. Ca nu face si nue. Da’ io m-am prins pentru ca am stat intr-o zi si m-am holbat la el ca la alta minune sa incerc sa pricep oare ce pula gindesc aia care cred ca-i arta. Si cu ocazia aia am remarcat si-am retinut ca portalu’ pulii (numim astfel dunga alba) e oarecum drept cu margini nete dinjos da’ inspre in sus o da in diverse. E cu alte cuvinte o schema tehnica de portal conceputa de un amator, si probabil ca nici portalu’ nu functioneaza calumea. Chestie pe care de altfel o remarci si tu daca te uiti la el cinci minute fara alte activitati. Si o sa retii timpenia asta pe-un interval indelungat fara nici un motiv anume.

    Naspa.

  • Alexandru Maskedonski spune:

    Toti profesorii mei de desen m-au futut la cap cu arta lor abstraca, nu am facut nici un alt desen, in viata mea (la scoala), inafara de cacatu asta de arta. Trebuia sa ma cac pe foaie si sa i-o duc profei.

  • gagică spune:

    „Dacă asta e artă, vreau să fiu un ţăran care nu înţelege arta.” – Eşti.

  • Crina spune:

    Asadar. Cel care a dat 43 mil de dolari pe aceasta pictura, a vazut asa:o linie de cocaina, intr-o lume albastra…. simplu ca buna ziua!
    Si cum traieste mereu cu linii albe, a platit oricat sa fie a lui…. zi de zi, minut de minut!
    M-am apucat si eu de pictura, imi pare rau ca nu pot posta aici! Sa vedeti ce valoroase vor fi ale mele in cativa ani! 😂😂😂

Adaugă un comentariu