nu votez

M-a sunat producătoarea lu Mîndruță să mă invite să particip și eu la campania lor provot ”Votești” responsabilizare civica bla bla.

În caz că nu s-a înțeles, sunt împotriva votatului. E un placebo. Obiectiv nu există nici o dovadă că votul tău, ca om care face parte din minoritatea foarte mică a românilor care știu să citească și nu mor de foame așteptând ajutor de la stat face ceva în afară de a legitima sistemul.

Sigur, tu poți să crezi foarte tare că votul tău contează, să o faci și să te simți bine că ți-ai făcut datoria de cetățean. Dar la fel de bine poți să te rogi la Duhul Bălții să facă să plouă cu bani.

Și dacă crezi în puterea colectivă a oamenilor, că noi ne strângem și schimbăm ceva, că votul tău, deși singur e nesminificativ, în grup valorează ceva, te invit să participi la campania mea ”hai să construim canalul Dunăre București”. Tot ce trebuie să faci e să scuipi pe jos. Dacă scuipăm destui o să se facă un curs de apă până la Dunăre. Am auzit că vapoarele alunecă bine pe scuipat de om naiv.

Nu vota. Cel puțin în turul 1. Nu are rost. În turul 2 poate o să ies și eu, să votez pe ăla care nu e Ponta, indiferent cine e. Deși am impresia că ăla care nu e Ponta o să fie egal de nociv. Indiferent cine e.

Dar serios acum. Dacă votezi ești complice al sistemului. Îl legitimezi. Îți dai acordul pentru cum funcționează. Iar dacă ai impresia că votul tău contează, suferi de megalomanie sau naivitate.

Credința în puterea votului e o credință ca oricare alta, la fel de imbecilă ca aia în puterea cristalelor, oameni cârtiță și astrologie.

Să fii de acord că sistemul e futut și să crezi că ducându-te la vot măcar faci ceva e ca și cum ai avea cancer, ai lua medicamente homeopate și ai spune la sfârșit că tu măcar faci ceva. Te lupți cu boala. Nu. Doar ești prost.

Votul tău nu contează. Votul maselor contează. Ăia mulți, proști și manipulabili. Sunt atât de mulți și atât de ușor de manevrat încât ce faci tu nu contează. Ce face grupul extraordinar de mic de oameni ca tine nu contează. Stai in pula mea acasă și nu legitima măgăria asta cu semnătura ta. De reparat nu repari nimic. Doar te faci complice.

Și nu, nu vreau să aud contraargumente de credincioși spălați pe creier. Le știu pe toate. Absolut niciunul nu are nici o bază reală alta decât ”eu cred, așa mi-au spus oameni pe care îi respect că e bine”. Ca orice credință. Ai altă părere decât a mea? Scrie-o pe o hârtie, caligrafic și bagă-ți-o în cur. Le-am citit pe toate de la ultimele alegeri. Îți spun sigur că nu ai nimic nou de zis pe subiectul ăsta și nici nu-s curios să aflu. Așa, ca să nu vă obosiți să scrieți comentarii care oricum nu vor fi citite și oricum nu vor fi aprobate.

Eu nu votez și votul mi se pare o prostie. Dacă nu ești de acord, du-te să nu fii de acord la tine acasa. Aici e la mine acasa și cine nu e de acord cu mine la mine acasă suge pula.

 

macar eu stiu clar ca nu fac nimic.
tu, asta convins ca votul e un lucru bun si responsabil nu numai ca nu faci nimic, dar te pacalesti ca faci ceva. eu sunt doar inutil. tu esti inutil si prost. și faptul că ești convins că acțiunea ta inutilă e de fapt utilă e doar o credință cretină.

***

Comentarii (124)

  • Ilie Pandemie spune:

    Si care e solutia ta? Huliganism si razboi civil.

    Esti fix ca un copil care nu vrea sa manance broccoli. Ca are gust nasol si ca oricum nu crede ca ii face bine. Nu stiu daca pricepi, dar votul este singurul lucru care garanteaza o sansa spre un sistem mai bun. Nu huliganismul si datul cu curul de pamant ca un tzanc ofticat. Nu revolta violenta, sa te calce nea Gigi militianul pe cap cu TAB-ul, ca apoi sa preia vreun dement puterea si sa ne intoarcem la tremurat chilotii de frica nu cumva sa ne auda Tovarashul ca il vorbim de rau. Se poate rezolva civilizat, dar putin cate putin. Nu poti totul deodata,asta e dorinta de copil mic si belit. Ceea ce si esti.

    • Radu Post author spune:

      Esti fix ca un copil care nu vrea sa manance broccoli. Ca are gust nasol si ca oricum nu crede ca ii face bine. Nu stiu daca pricepi, dar DUMNEZEU este singurul lucru care garanteaza o sansa spre un sistem mai bun. Nu huliganismul si datul cu curul de pamant ca un tzanc ofticat. Nu revolta violenta, sa te calce nea Gigi militianul pe cap cu TAB-ul, ca apoi sa preia vreun dement puterea si sa ne intoarcem la tremurat chilotii de frica nu cumva sa ne auda Tovarashul ca il vorbim de rau. Se poate rezolva civilizat, dar putin cate putin. Nu poti totul deodata,asta e dorinta de copil mic si belit. Ceea ce si esti.

      vezi?daca tot solutia ta e o credinta fara baze reale, am inlocuit-o cu una mai idealista. argumentul tau cretin e la fel de valid.

      • fute pitici spune:

        cică „…DUMNEZEU este singurul lucru care garanteaza o sansa spre un sistem mai bun…” ?!? ești cu capu’ boule?

        treci și votează și lasă tâmpeniile!

      • M spune:

        Radu, scoate-ți capul din cur. Ori ești bou, ori nu te citește mai nimeni.

        Individual, nici votul meu nici votul tău nu contează. Dar adunat da. De aceea, spunând maselor să nu se ducă la vot contează! Tocmai ai convins x persoane să nu se ducă la vot, unde x depinde de câți cititori ai. Acum gândește bine. Cine preferi să câștige? Ponta sau pe cine ar alege cititorii tăi (aproape sigur nu Ponta)? Ține minte că Băsescu a câștigat la o diferență tare mică (50.33% vs 49.66%) față de unul mult mai de rahat. 5 bloggeri citiți + cititori pot avea un efect de 0.33%. Asta e, răul mai mic. Alt exemplu: dacă candidatul pe care îl preferi primește mai multe voturi decât altul (chit că amândoi au sub 10%), o să aibă un cuvânt mai greu de spus in media sau in parlament.

        Mergeți oameni buni la vot. Și dacă vreți sa aveți mai mult efect decât un vot mergeți ca observator (exemplu: http://metropotam.ro/La-zi/Ce-face-un-observator-la-alegeri-art9371725796/). Cu un pic de grijă n-o să se fure la sectia la care mergeți.

        • Jane Făe spune:

          Idiotule, în articolul ăla se povestește în detaliu cum se fură cu microbuzul și tu delirezi despre democrație, civism și sutimi de procente?!
          Bă, voi sunteți toți retardați?!

        • Plm spune:

          Vrei sa spui ca Basescu a fost raul mai mic? Du-te si voteaz-o pe Udrea atunci, retardatule, ca e sustinuta de Basescu.

          • M spune:

            Îmi bat gura degeaba pe proști ca voi. Fie. Ultima oară.

            Dacă votul n-ar conta, de ce și-ar mai expune candidații mecla în fiecare colț de stradă? Ar băga banii aceia în buzunar în loc să-i dea pe atâtea afișe. Evident, fură și unii și alții voturi. Atâta timp cât fură cam la fel, tot poporul ajunge să decidă.

            Acum câțiva ani, în turul 2, răul mai mic a fost Băsescu. În turul 1 de acum, răul cel mai mic nu e Udrea ci poate Macovei iar în turul 2 e clar Iohannis. Dacă era Ponta vs Udrea în turul 2 aș fi votat Udrea după multe înjurături. Dar bine că nu-i.

          • Radu Post author spune:

            da nu am zis ca votul nu conteaza ba, am zis ca votul cetateanului informat nu conteaza. ala minoritar care gandeste inainte de a da cu votu, nu doar face ce ii spune omul care-i da o lingura de ciorba.

        • cel cu capul bagat in cur spune:

          tu esti ala care isi incepe toate cugetarile exceptionale cu „scoate-ti capul din cur” ? esti precum bolnavii de cancer pentru care singurul lucru important din univers e cancerul lor. mai schimba draq placa, ca vorba asta s-a rasuflat de 100 de ani. ar trebui sa iti dea cota la casele de pariuri, 1.001 ca userul „M” isi va incepe noua antologica fraza cu „scoate-ti capul din cur” indifirent in ce context. chiar cua’, cum ceri cand te duci la alimentara, „scoate-ti capu’ din cur si da-mi si mie o franzela” ?

      • ejkmproszd spune:

        cre K esti unul din putinii bloggeri pe care-i citesc care reuseste sa-si troleze cu sugces cititorii :)))

  • Bucifal spune:

    Nici eu nu votez.Pe mine nu ma votat nimeni niciodata.Ma arde la pipota sa votez si dupa aia sa i vad in parlament,grasi,nesimtiti buhaind de lene.Pe oricine ai vota,ii doare n pula de tine,cetateanu de rand….ei au masina la scara,secretare si concediu 10 luni pe an,diurne nesimtite iar tu votantule iti iei baschetzi din carfur ca s mai ieftini.Mue

  • Potasiu spune:

    Nici tu nu ai înțeles la nivel macro-politic cum merge treaba !

    La alegerile trecute (nu caut articolul, pentru că nu merită timpul meu), PSD-ul fura de jos. În Ploiești, dacă făceai poză cu telefonul în cabina de vot cu buletinul tău și ștampila pe trandafiri, îți dădeau ăștia după colț 50 de Lei. I-au prins cu camera ascunsă. Furau de jos, căci sus cealaltă culoare „număra” voturile.

    Dacă tu crezi că votul tău contează măcar în turul doi, tot idiot ești. Data trecută cum a fost ? PSD = Președinte în Seara de Duminică, PDL = Președinte în Dimineața de Luni.
    Nu contează ce votăm noi, căci dacă nu iese „ce trebuie” vor ajunge a doua zi cu avionul din Cambogia și Insulele Feroe fix câte voturi trebuie ca „să fie în regulă”.

    Este important să realizezi că la nivelul la care se fură și la cât rahat este implicat în proces, fix numărarea aia nu contează !

    Tu vei duce la vot degeaba !

    • Radu Post author spune:

      bai, nu cred ca conteaza, da pula mea, am boala pa ponta. nu ma pacalesc ca ajuta cu ceva, da e un efort prea mic si boala prea mare sa nu o fac\

      • mamalubill spune:

        prima si ultima data cand am votat a fost in ’96. nu cred in democratie si in votul universal, dar cu asta m-ai convins. mai ales ca am sectia de votare peste drum.

    • mihail spune:

      Stalin avea o vorba:”Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile” ;) asa ca votul nostru e fix pula,nu se mai fura cu sacul de voturi se fura cu softul ;)

      • Ion spune:

        Bă ideea cu votul e infima..nu schimbi mare kkt. Oricum pe meleagurile astea in istorie a fost mai nimic. Când zona a devenit strategica, uk si Rusia au împărțit prăjitura si spart 2 alte imperii..si așa a apărut romania. In continuare romania este un pion mic pe tabla de șah. Votul totuși e important pt mesaj către cei care joaca șah. prin vot zici ” bă io s un pion pe tabla ta si pot sa stau aici sa ajut cu ce pot. Nu s o firimitura de kkt. Nu m-a arunca jos”. Si așa rămâi pe tabla de șah pt ca deservești mai facil interesul unui jucător care decide sa te țină pe tabla in loc sa te arunce la gunoi. Acum nah, marile puteri se orientează in acțiuni in funcție de interes si cât de ușor e sa atingi un scop in țara x. Dacă intr o țara vrei sa tragi cu tunu o basina si opinia publica e împotriva, e mai greu decât intr o țara unde oamenii apreciază bășinile. D aia e important sa arați o direcție, aia cu democrația, cu votu cu speranța in mai bine, cu egalitatea puterilor etc.. Sau poți sa arați ca ești o opinie publica neimplicata, neatenta si ușor de faultat..cam la fel cum sunt oile sau veverițele intr o țara. Dezamăgit sunt, îndoieli am, speranța minima dar arat ca eu fac parte din urbe si teoretic m-a interesează cine decide ce se întâmpla cu viața mea…pana la coada știi cum se Votează in Tadjikistan? Exact!

    • ejkmproszd spune:

      Cat de greu este sa-ti pui in telefon o poza cu votul care plateste (sau eventual mai multe poze, daca platesc mai multi), sa incasezi banii si sa votezi tot cu cine vor muschii tai? Si nu-mi spune ca „prostii nu stie” ca tot prostii astia sunt cardarii care dau cel mai mult de furca bancilor!

      In loc de creier pari sa folosesti o pizda de camila defenestrata.

    • Jane Făe spune:

      Am mai spus-o și altor imbecili ca tine și sunt nevoit să o spun iar: SUGI PULA!

  • fanulumocanu spune:

    Acum ca am stabilit ca nimicul tau e mai misto decat nimicul lor pot sa beau un vin in cinstea mea.Dar mai e o chestie; tu, practic, nu votezi pentru ca aia competenti si cinstiti pe care i-ai vota sunt prea prosti ca sa-si faca treaba si sa convinga suficienti enoriasi ca sa-i voteze in asa fel incat si votul tau sa aiba o utilitate. Ba, degeaba este destept daca votezi cu prostii.

  • Robo spune:

    „Dacă votezi ești complice al sistemului. Îl legitimezi.”

    Despre ce sistem vorbesti aici, mai piele de penis? Cumva despre sistemul numit „democratie”?!

    Wtf!? E rau sa legitimezi democratia?!

    Sfinte cacat, eu chiar am avut despre tine impresia ca esti un individ cu creier, nu cu cacat in cap.

    Turns out ca esti un puber caruia ii place sa si-o fluture prin fata oglinzii, inainte de a si-o lua la laba. Unii au depasit etapa asta de ceva timp, sa stii.

    • Radu Post author spune:

      exista multe tipuri de democratie. asta de aici e unul prost

      • Robo spune:

        Tipul de democratie pe care il avem aici exista si in alte parti unde functioneaza, deci nu este prost ca sistem.

        Ce este prost aici sunt oamenii, adica atat cetatenii, cat si reprezentantii.

        Neparticiparea la vot este un exemplu de motiv pentru care cetateanul este veriga slaba in acest sistem.

        • oarecare spune:

          e cleptocratie. legitimezi pe cine vrei sa te fure.

        • Jane Făe spune:

          Idiotule, democrația e o doctrină la fel de proastă ca oricare alta, dar e cea mai bună de până acum pentru a convinge lingători de flegme ca tine să creadă că ei fac parte dintr-un sistem care funcționează.
          Ratat cu un singur neuron, și ala mort, democrație înseamnă „puterea alora mulți și proști care pot fi cumpărați cunajutor social sau, și mai bine, cu niște mici și bere” și asta nu doar la noi.
          Faptul că același căcat se folosește și în Franța, un stat plin de asistați social, cărora nu le-a comentat nimeni nici când au dat foc Parisului, sau în alt stat socialist nu e un argument pro-democrație, ci contra, boule.

          • Ilie Pandemie spune:

            Esti o scursura care n-are treaba cu realitatea. Intoarce-te la krokodil.

          • Robo spune:

            „Democratia e o doctrina la fel de proasta ca oricare alta”
            este o afirmatie pe care numai un om cu retard mintal o poate face.
            iti doresc sa te muti in coreea de nord, vitica cretina ce esti. Sa vedem ce comentarii o sa mai postezi de acolo.
            a, stai, nu o sa postezi nimic, ca acolo nu exista access la internet – l-a interzis statul.
            dobitoaca.

          • Minos spune:

            Citeaza.l si pe Churchill cand spui chestia aia cu democratia ca cel mai bun dintre prosti, ca el a zis.o

        • Jane Făe spune:

          Muistule, faptul că ai voie la net, ca să ai tu unde să îți expui prostia în care te scalzi, nu face cu nimic mai bună democrația.
          În caz că nu știai, cretinul pulii, Hitler a fost ales democratic, așa că marș și suge niște căcat de maidanez, că mai mult de atât nu poți.

          • LOKO spune:

            Esti un prost bai Fae! Democratia nu este altceva decat o medie aritmetica a curetelor ideologice prezente intr-o societate. Daca sugatorii de lindic Ayn Rand -ist ca tine nu se prezinta la vot atunci mocofanii asistati, suporteri ai neo-comunismului, vor obtine o felie mai mare din reprezentarea politica.
            Stiu, stiu, te pregatesti sa ma insulti si sa-mi spui ca se fura voturi cu autobuzu’. Da ma prostule, stiu! 1-3% maxim cu indulgenta si ciordeala asta este cu atat mai relevanta cu cat prezenta la vot este mai mica.
            Sa va fut in gura de loseri lasi, viitoare mancare de viermi, ce nici macar minimul efort de a vota nu sunteti in stare sa-l faceti.
            @ Cacat pansat posesor de blog, coaie daca ai stii tu cati guristi fini ca tine frecau strungul pe vremea lui Ceasca n-ai mai fii asa de relaxat cand vorbesti despre „tipuri” de democratie. Da’ asa-i, cand toata viata ta de adult ai crescut cu democratie crezi ca asta creste in copaci.
            P.S. Fae, tocmai slaba prezenta la vot (pe fondul recesiunii economice) in Germania interbelica i-a propulsat pe nazisti la putere (macar citeste Wikipedia daca cartile-s prea grele).

          • zet spune:

            Hitler nu a fost ales niciodată democratic, sfertodoctule. Maximum de reprezentare parlamentară obținut de partidul național socialist a fost 37% în 1933. Apoi, călcând în picioare constituția Germaniei de la acea vreme și hotărârile curții constituționale a înființat un post de cancelar ccu ajutorul unor parlamentari cumpărați și l+a dat jos pe Hindenburg. lovitura de stat parlamentară. Fix ca la noi în 2012. Nimic democratic.

      • nevermore spune:

        Nu stiu daca o sa se vada tot mesajul, dar nu te supara, e o democratie prost inteleasa ca daca nu vreau sa platesc nu-mi dai tot mesajul. E mai mult o discutie libera inteligenta pe baza unor argumente. Asa se desteapta lumea putin cate putin, eu dau un deget, tu un deget si-am facut o mana. Nu te limita la discutii de copii de 17 ani ca ajungi tudor chirila si te contrazici singur. Nu stiu daca intelegi toti comentatorii de pana acum iti sunt cei mai buni prieteni ca chiar te vor mai bun, vor sa te vada mai putin superficial si tocmai pe ei care au platit sa fie centauri si te-au servit cu o bere de placere ca nu vreau sa te fac corupt, ii impiedici sa citeasca ceva inteligent. Cred ca poti mai mult decat articole de duzina platite de sus chiar si cele politice, sa stii. Macar cele de pe blog sa fie altfel te rugam. Ca eu de-aia ti-am dat prima un ban ca am crezut in puterea ta. Acum tine de tine in definitiv… Mersi daca ai citit si ti-ai pierdut timpul cu acest mesaj.

        • nevermore spune:

          Ok e democratie si te felicit

      • zet spune:

        Există un singur fel de democrație: e felul ăla în care te poți răzgândi în privința șefului, prin vot. Dacă vezi că tătucul e pe ulei, îl schimbi prin vot. Dacă din orișice motivee inventate tătucul nu se dă schimbat, nu mai e democrație. Vezi Putin. Sau Ponta.

        • Radu Post author spune:

          nu s-a schimbat niciodata sistemul prin vot.

    • mamalubill spune:

      Democratia este dictatura prostilor.

        • mamalubill spune:

          Nu mai spun nimic. Se poate deduce foarte usor din atitudinea tuturor sustinatorilor democratiei de aici cat sunt de democrati si cat de deschisi sunt la alte opinii.

        • mamalubill spune:

          din Constitutia Romaniei, articolul 36:
          (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

          Problema este aici.

  • Ana spune:

    Nici eu nu o sa votezzzzzzzz

    • shotaie spune:

      pentru ca nu ai drept de vot inca

      • Ana spune:

        Ahahahahah de unde stii? Mai bine mi-ai spune la ce sa ma uit la ora asta (in afara de filme XXX!)

        • Ana spune:

          …si politica si narcisa guta…

        • Ana spune:

          Nu mai e nevoie

  • Ionut spune:

    Votul cenzitar pare singura solutie, nu?

    • schiopu spune:

      Vot cenzitar, si in plus conditia ca proprietatile si/sau veniturile sa nu fie obtinute de la stat. Adica fara bugetari, pensionari, cei care fac afaceri cu statul, etc., indiferent ce venit au. Sa voteze doar privatii adevarati, adica cei care chiar mai produc ceva in tara asta, platesc taxe si isi iau doar mui de la restul. Aia 5-10%.

    • Robo spune:

      Ideea de orice alt vot decat cel universal este o idee proasta si incorecta ca principiu.

      Ideea de vot cenzitar intr-o lume in care banii se fac mai usor ca oricand in istoria lumii, inclusiv prin coruptie, este o idiotenie.

      Prostia si saracia sunt la fel de mult sau de putin corelate la cum sunt desteptaciunea si bogatia. Uita-te la o societate bogata cum e America.

      • mamalubill spune:

        Votul pe baza de permis de vot. Vrei sa votezi, demonstreaza ca esti constient ce faci atunci cand votezi. Ce e incorect in asta? Sunt romani care nu stiu cum se cheama tara asta, nu stiu cum se cheama planeta pe care „traiesc”. Ce sa mai zic despre atributiile unui presedinte? Cat de corect ti se pare ca oameni ca astia sa decida pentru tine?

        • Jane Făe spune:

          Sunt români idioți ca Robo care nu înțeleg că socialismul fute SUA, nu o ajută.
          Capitalismul a făcut SUA mare, iar acum muiștii socialiști au profitat de avantajul „democrației” pentru a lua puterea dând pomeni putorilor, furând bani de la ăia care muncesc, și fut SUA în cur.

          • Ilie Pandemie spune:

            Bah saracule, ai bucurii si tentatii la painea unui asistat social care moare de foame? Daca era umanitatea formata din avortoni egoisti ca tine, nu treceam de Era Glaciara, ne mancau mamutii :))

        • ejkmproszd spune:

          ..sunt de asemenea si cretini ca mamalubill care nu inteleg un concept de baza precum votul universal. mars in pizda ma-tii, esti mai prejos decat cei de care te temi.

          • mamalubill spune:

            ejkmproszd, asta e numele tau de botez sau doar asa te striga prietenii? Cum ai ajuns tu la concluzia ca eu nu inteleg conceptul? Il inteleg, dar nu sunt de acord cu el. Este un concept de baza al cui? Al democratiei? Sunt oameni mai inteligenti si mai informati decat mine si mult mai inteligenti decat tine care au scris despre cat de subreda este democratia. Cauta.
            De cine crezi tu ca mi-e teama mie? Asta n-am inteles.
            Si daca vrei sa ma jignesti, incearca s-o faci mai elegant, nu ca un ghiolban.
            Acum scrie-mi ceva despre valorile democratiei si alte cauze nobile pentru care si-au dat viata atatia oameni.
            Poate ma faci sa vars niste stropi.

          • ejkmproszd spune:

            Nu, e cum ma striga ma-ta cand o nimeream in pizda, in loc de gaoz, unde-i placea ei (si pe unde, de altfel, te-a facut pe tine).

            Pentru mine nu exista „oameni mai inteligenti” ci cel mult, opinii argumentate mai solid / mai persuasiv. A spune „oameni mai inteligenti decat mine” este echivalent cu a spune „sunt de o prostie neagra, fara speranta” si denota probleme adanci pe care nu le pot adresa intr-un simplu comentariu.

            Faptul ca niste oameni au scris ceva nu inseamna ca eu n-am citit acel ceva sau ca acel ceva este axiomatic.

            Evident ca democratia-i subreda. Nevotand o intaresti?

            Ma doare-n pula de valorile democratiei. Am 5-6 optiuni: 1. sa nu votez/votez in alb/etc 2. sa votez cu x 3. sa votez cu y samd. Optiunea 1 este cea mai cretina dintre toate, dar cei care o aleg isi imagineaza ca sunt cumva mai intelepti si sunt de fapt niste hipsteri retardati.

          • Jane Făe spune:

            Concept de bază pentru ce, sugător de texte căcate de alții ce ești?!
            De bază pentru luat puterea pe bază de dat pomeni la milogi din banii ălora care muncesc?
            Hai să-ți moară mă-ta, că deștept te-a mai căcat!…

            Sau de bază pentru axioma prostului cu ștampilă care se simte și el băgat în seamă că i se dă o ștampilă pe care ar putea să și-o pună și pe cur, că, oricum, ar fi alegerea cea mai bună pe care ar putea-o el face vreodată?

            Sau pentru ce e concept de bază, mă, persuasivule din părți în argumentare?

          • ejkmproszd spune:

            JF: search in pizda ma-tii for the answers

          • LOKO spune:

            Fae tu esti genu’ de prost in stare sa sustina o dictatura. Ia zi, despre eugenie ce parere ai?

  • ungheorghe spune:

    Dar… dar,,, vreau sa pun si eu stampila pe brinza si alta sansa decat in turul intai nu am.

    • schiopu spune:

      Daca vrei sa pui stampila pe branza adevarata, nu te spala pana la turul doi, si atunci mergi si baga stampila in pantaloni.

  • Lumpy spune:

    Hai ia niște citate de aici

    „Esența democrației este cetățeanul angajat în viața publică. Democrația -chiar și reprezentativă- este un sistem care se învartește în jurul cetațeanului. Cetățeanul este sursa ultimă de legitimitate și decizie. De calitatea implicării politice a cetățeanului depinde calitatea generală a sistemului. Un sistem democratic lasat pe mâna politicienilor, fără control și monitorizare contiună de la cetățean, degenerează rapid într-o cleptocrație.”

    „A protesta prin neparticipare, grevă cetățenească sau prin anularea votului este, oricum o întoarcem, un gest perfect inutil într-o democrație. Nici un politician nu se va simți presat, amenințat sau obligat să schimbe ceva. Dimpotrivă, cu toții se vor bucura nespus că scapă atât de ușor de electoratul exigent, cu pretenții, capabil să le ridice probleme, să gândească cu capul lor. […] De ce s-ar panica dacă adversarul lor – adică alegătorul educat și mai greu de convins – tocmai depune armele? Cele mai puternice arme într-o democratie rămân, oricât de banal sună, votul și implicarea continuă. Altceva nu există. Doar ele pot salva democrația de dușmanii ei. Și, desigur, revoluțiile. Cum nu s-a descoperit atâta timp un sistem mai bun în locul democrației, mî tem că orice revoluție ne întoarce la unul din – ismele care au făcut ravagii secolul trecut.”

    tl;dr ej prost boss

    Dar e alegerea ta să stai pe tușă. Singurul lucru pe care îl pot face este să îți spun că n-ai dreptate.

    • shotaie spune:

      Vadim pls

    • cata spune:

      ma boule, si daca votezi aia tot iti fura votul.

  • Merisanu spune:

    Si daca crezi in puterea colectiva a oamenilor, ca noi ne strangem si schimbam ceva bla bla
    Votul tau nu conteaza. Votul maselor conteaza bla bla

  • S-hit spune:

    Hai sa-ti dau o idee, marite centaur. De ce crezi ca tu ca Keleman Hunor candideaza la presedintie? Sau William Branza? Obiectiv, n-au nicio sansa. Votul la prezidentiale nu conteaza pt. parlament. Si atunci de ce candideaza? Un raspuns evident ar fi sa-si vanda pielea. Dar mai e o componenta. Sunt de acord, votul nu schimba mare lucru la nivel global, dar mai exista o utilitate. Votand pe candidatul X care va strange sa zicem 10 la suta, ii oferi acestuia credibilitate. Daca esti de acord cu principiile lui(principii e un cuvant amuzant de folosit cand vorbesti de politica dar fie), sa zicem idei,nu principii,daca esti de acord cu ideile lui X si ce promoveaza X atunci daca il votezi, el va discuta despre aceste idei din postura de om care are in spate acel 10 la suta, decat din postura de simplu cetatean. Ii acorda o oarecare greutate. Asta e singurul motiv pentru care ma duc sa pun stampila. Ah da, si ma dezgusta ideea ca votul meu sa fie furat. Stalin zicea foarte elegant ca daca votatul ar schimba ceva relevant, oamenii n-ar mai fi lasati sa voteze.
    Revenind la candidatii fara sansa, ei castiga la capitolul imagine prin alegeri. Kelemen Hunor poate fi numit mai usor intr-o functie importanta.

    • ejkmproszd spune:

      ce mi-e Emma Goldman, ce mi-e Stalin

      • S-hit spune:

        Da, ai dreptate. Am facut o confuzie. Merci.

  • ano spune:

    eu ma duc la vot, fac o casuta suplimentara, scriu Obi-Wan Kenobi si pun stampila.

    da, sunt de acord ca dictatura divina e singura solutie dar iarasi, nu cred ca Dumnezo se implica direct / fizic in treburile oamenilor. Cel putin din timpu evreilor nu s-a mai implicat. Dar oricum aia sunt mincinosi si nu e sigur nimic.

  • Gica spune:

    Eu ma duc sa votez.

    Ca asa vrea pula mea.

    Good enough reason ?

  • geox spune:

    nimic nu m-a enervat mai tare decat muianul lui Andi Moisescu care imi spunea „sa le incurc planurile” Cui mortii tai sa ii incurc planurile ma muistule, ca TOTI au planuri facute cu votul meu. Adica de fapt tu ma pui sa ii ajut sa isi indeplineasca planurile spunandu-mi sa fac contrariul.
    Si mai e si ideea imbecila ca sunt EU impotriva LOR, si pot sa ii fut pe ei in gura votand FIX cu unul de-al lor. Cum pula mea merge asta Moisescule: du-te si incurca-le lor planurile dandu-le votul tau.
    Uite o ceata de negri care se sfatuiesc care sa te futa in cur. Incurca-le planurile si alege-l TU pe ala care te fute in cur.

    • LOKO spune:

      Rasist un pic?!? Ma rog, trecand peste asta si folosind exemplul dat, daca as vedea o ceata de negrii din care, in mod inexorabil, unul ma va fute in cur mi-as da un deget sa-l pot alege p-ala cu pula mai mica ;). Instinct de conservare???

  • Mirela spune:

    NU votez pentru aceasta tara !

  • Dumitru Marius spune:

    Radule, ai zis ca o dai dracu’ de politica. Tine-te de cuvant, centaure!

  • fane carnosu' spune:

    au bascheti mai ieftini in carfur? Puie monta!

  • fane carnosu' spune:

    ba, si incetati sa mai folositi expresia „pielea pulii”, da? Se zice „epiderma organului genital masculin”,ok?

  • Gigi spune:

    Ba, ejnebun, eu votez special ca stiu ca nu contez. Vreau sa fac asta pentru ca ma simt eu mai bine nu ca sa mut munti in pula mea.

  • jiji spune:

    Votu nu contează și zarurile au fost aruncate de mult, dar când totuși lumea iese la vot, și din 5 votanți 4 votează cu PSD pe un litru de ulei, (nu stiu dacă 4/5 exact, dar sunt mai multi analfabeți pentru ponta decat oameni cu carte pentru altu candidat), atunci contează.

    E evident că pe asta se și bazează curva de Ponta. De-aia ne ia la pulă pe facebook si la TV, că știe că votanții lui nu provin de-acolo. Aș zice ca tine cu statul în casă dar nu mă lasă conștiința să știu că i fac curvei pe plac

    • Ana spune:

      Si daca ai votat pentru „altu candidat” si e rau si cu ala?

      • LOKO spune:

        Inseamna ca ai gresit. Inghiti si gata! Ah, si incerci sa nu repeti greseala.

        Sigur imi sterge asta postarile ca-s cam multe.

  • Ilie Pandemie spune:

    Hai ca-mi mai racesc gura o data, poate inteleg si belitii astia de-s adeptii lui copil belit:

    Daca voturile erau intr-adevar masluite si nu exista nicio sansa, nu ar fi castigat nici Emil Constantinescu, nici Basescu cand a fost versus Adrian Nastase. Ganditi-va putin, Nastase era baronul cel mai baron, boss-ul final al socialistilor care ne-au capushat tara trei mandate… daca intr-adevar nu conta votul nostru, avea vreo sansa Basescu sa castige???

    Nu, fraierilor, adevarul este ca votul nostru conteaza. Se fac si masluieli, dar nu pot sa masluiasca tot. Noi trebuie sa luptam impotriva curentului respectiv. Si o facem ducandu-ne si votand, nu stand acasa ca cacatul asta cu viermi si dand taca-taca pe interneti.

  • rough spune:

    Ai vazut videoul de la vaxpopuli cu aia care nu stiu ce-i creierul sau cred ca se afla in burta? Tu probabil crezi ca-i in pula de-ai scos textul asta.
    E proverbul ala ca un nebun arunca o piatra intr-un lac si zece destepti se chinuie s-o scoata. La cata imbecilitate ai aruncat aici cred ca pana si Plesu ar renunta sa mai scoata ceva si ar zice doar da-te-n pula mea de bou, pardon, centaur.

  • ionel fute-l spune:

    Ba da trebe neaparat in pula mea sa fie un lider? Nu ne putem vedea fiecare de treburile noastre? Sunt sigur ca in lipsa unui sistem totul s-ar rezolva de la sine. Muie sistem. Muie ponta. Muie udrea. Muie iohanis. Muie macovei. Muie oi proaste care au nevoie de un pastor. Nu zic nimic de anarhie dar adevarata libertate presupune egalitate. De ce tre sa fie retardati care sa decida pentru MINE. Muie.

  • ejkmproszd spune:

    Hipstaure, pana la urma decizia ta de a nu vota este pozitiva si salutara, din acelasi motiv pentru care cei care ajung in topul premiilor Darwin sunt bine unde sunt.

    Daca esti atat de prost incat sa crezi ca este bine sa nu votezi, probabil chiar daca ai vota, ai vota prost, si in consecinta nu-ti faci un bine numai tie (for whatever reason is in your head), dar si democratiei in general.

    Tot inainte!

  • asdf spune:

    Copii, cat costa o guma de mestecat sau o sticla de suc? Aproape nimic, corect? Dar totusi se fac averi din guma de mestecat si suc, daca o cumpara suficient de multi oameni.

    E greu sa-ti reprezinti asta ca individ, pt ca nu vizualizezi numerele mari, dar fenomenul se intampla.

  • Doctor Jekyll spune:

    Vita incaltata,cind o sa faci cancer in cur si la coaie ,sa nu iei morfina !Tu nu esti tembel ca sa lupti cu boala . Esti prea prost sa intelegi ca ploaia e formata di picaturi !

    • Daniela Rozmanescu spune:

      Nu, ploaia e formata din apa si daca toata apa ar cadea in alta parte, nu m-as uda… Asta ca sa vorbim in metafore.

  • Liviu San spune:

    Psihologie inversa, rasucita si data de ‘a dura. Votam, dar tot ca la oul Kinder e .

  • ZaBici spune:

    Ba, sa-mi bag pula, deja ai ajuns la un nivel toxic de „edgy-ness”. Hai ba coaie daca chiar ti se rupea pula, ti se rupea pula si nu mai citeam toti aceasi laba rasuflata si refolosita.
    Tu esti impotriva ca sa fii impotriva, ca te valideaza, dar nu te vad cu vre’un argument valabil. Argumentele tale contra ideologiilor, ghici ce ma pula, sunt tot ideologii, ca la nivelu asta n-ai cum pula mea sa vorbesti in „concreturi”. Nu mai te da smardoi ca esti la fel de dependent de „credinta”.
    Cand ai doua parti care vor acelasi lucruri dar au ideologii diferite, uiti in pula mea de ideologii si te focusezi pe cum mortii masii obtii acel lucru. E la mintea cocosului.

  • Elena spune:

    Buna, imi pare ca ai copiat ideea de la Liviu de la „Filozofie pe bordura”, nu? Doar ca nu ai venit cu argumentele corecte pt ca nu ti se aplica sau de ce nu ai explicat ca el?

    • Radu Post author spune:

      presupui ca eu citesc chestii. presupui gresit.

    • ejkmproszd spune:

      „cu argumente” – nu poti argumenta o idee falita din start decat in masura in care incluzi in „argumentatie” si pseudoargumentatiile. opencube au un tembelism mai spalacit decat aici.

  • Andrey spune:

    Am vorbit cu un amic recent, mai colorat asa, cu X6 alb cu numar de Ilfov, lant de aur, stiti genul. L-am intrebat cu cine voteaza. ”Nu votez, nu am timp, ori fac afaceri in ziua aia, ori ma duc la panarame, ori beau cu prietenii whiskey smecher de 20 de ani si jucam poker. Mi se rupe pla cine iese”.

  • LOKO spune:

    Ba, unu’, din astia care crede ca votul individual nu conteaza, ar trebui sa se duca la Cornu si sa-i explice asta si Intelectualului Nastase. Fiti fara frica, pusca nu mai are. Meh, s-ar putea sa aiba caini totusi.

  • 112 spune:

    Urat; mai bine un basist pe fata decat unul ca tine care se pretinde dezinteresat. „In turul 2 poate o să ies și eu, să votez pe ăla care nu e Ponta, indiferent cine e”; chiar Udrea, Vadim, Diaconescu Dan…?

    • Radu Post author spune:

      da, l-am citit si eu acu vreo 2 zile. a fost un articol bun

  • apoca spune:

    A merge sau a nu merge la vot are relevanta cam cat decizia de a vedea un film prost pana la sfarsit sau a pleca sa faci altceva. Unii or sa piarda o ora din viata sa vada sfarsitul, altii nu, viata lor va fi la fel de buna sau de proasta dupa aia indiferent ce aleg. Cam asa si cu votul.

    Cum ar fi sa apara unu’ cu citate din clasici si teorii filizofice sa-mi explice ca e de datoria mea sa-l vad pana la sfarsit, ca nu stiu ce mare ganditor a zis ca daca te apuci de un lucru trebuie sa-l termini si ca daca nu o fac stric hollywood-ul cu nepasarea mea si nici filme bune nu or sa mai se faca?!
    Sau altul sa zica ca daca ma uit pana la sfarsit sunt prost si sa-i sug pula?!

    Pai nu merita ambii flegme si suturi in cur? S-a umplut lumea de oameni care stiu exact si cu argumente ce trebuie sa faca altii da’ ei nu sunt in stare nici sa-si lege sireturile in 3 moduri diferite.

  • Minos spune:

    As vrea ca macar jumatate din cei care si.au aruncat parerea aici sa citeasca o discutie pe acelasi subiect pe un site din Franta, Suedia, sau oricare alta tara occidentala mai vreti. Inteligenta argumentarilor nu e cu nimic mai buna, dar exista macar. Din contra, aici peste jumatate din replici sunt injuraturi. Si asta, din pacate, e general valabila. In tara asta daca cineva are o opinie se gasesc macar 3 experti cu sindromul tourette care nu sunt de acord. Noi nu avem cultura dialogului si a argumentarii, noi nu stim decat date.n pula mea, mata.i proasta.
    Asta ca paranteza amara. Revenind la vot, am sintetizat 2 idei si o mare contradictie.
    1. Neparticiparea la vot e tot o validare a sistemului. Daca nu te duci, poate voteaza altul pt tine. Sau castiga ala pe care nu.l vrei la diferenta de un vot. Si intr.o vreme in care teoria haosului castiga tot mai multi adepti, sunt sanse ca neparticiparea ta chiar sa conteze.
    2. Observatori. Vreti sa vedeti cu ce se mananca sistemul de vot? Duceti.va observatori. O sa va lamuriti daca si cat se fura.

    Legat de pct 2, tendinta majoritara e sa sustina ca 1. voteaza doar prostii si asistatii sociali, deci iese doar ala care le da lor pomana si 2. Oricum se fura, deci ma duc degeaba.
    NU VEDE NIMENI CA E O CONTRADICTIE? Daca se fura si nu conteaza cine voteaza, atunci ar trebui sa iasa mereu cine e deja la putere, ca aia au controlul. Asa cum se intampla in comunism, chiar daca aveai 10 partide si nu vota nimeni comunistii, tot ei castigau. Daca voteaza doar pomanagii statului, de ce nu e mereu PSD la putere, de ce a fost si Constantinescu, si Basescu?
    cineva totusi l.a votat pe Constantinescu, ca doar nu a furat CDR atatea voturi?! Deci a contat si voul alora pt Constantinescu. Si era in 96, vremuri mult mai tulburi, cu mai putin control si strictete. La cum ies dosarele de la DNA, credeti ca nu sunt pe teava niste dosare pt frauda electorala? In avans, asa, sa stie de frica.
    NU MAI LATRATI PRO SAU CONTRA DE PE MARGINE. Bagati.va observatori sau in vre.un partid ca sa vedeti daca si cat se fura. Si apoi decideti daca votati sau nu.

    Acum, legat de articol si autor. Sper ca, daca nu a facut.o constient, macar si.a dat seama ca manipuleaza cititorii. Asa cum altii manipuleaza vreo zece ghertoi la birtul din sat, cu o suta de saniuta si un pix, sa puna stampila unde li se zice. Doar ca in alta directie si ceva mai subtil. Dar la fel de daunator.

  • Radu T. spune:

    Esti cam ingust la minte, si iti insulti prea mult si inutil cititorii (sau fosti cititori, ca mine, asta-i clar ultimul jeg pe care-l citesc aici). A nu-ti utiliza dreptul la vot inseamna ca te pisi pe mormintele celor care au murit in ’89. Aia pe care cei ca tine, cu curul pe fotoliu moale, la internet, ii numiti niste prosti, niste pioni si niste fraieri. Fraierii aia chiar au sperat, ma marlanule, au crezut in ceva. Taica-miu a fost ranit de mineri in ’91, pentru ca iesea in strada si striga pentru libertate, impotriva acelui nenorocit psd-ist batran, spera cu lacrimi in ochi sa vada generatia urmatoare mai curajoasa, mai capabila sa puna intrebari si sa-si ceara drepturile. Se pare ca multi au ajuns niste balegi cu ochi, da-te-n pula mea de oligofren trist, m-ai facut sa te spurc cand vad cate comentarii ai si cati idioti iti tin isonul.

    • Radu Post author spune:

      au murit degeaba. comunistii care i-au omorat au imbatranit bogati si linistiti. si daca prin vot tie ti se pare ca iti ceri drepturile, esti foarte prost. atat timp cat masele voteaza pentru o lingura de ciorba, votul nu e solutia.

      • LOKO spune:

        Te fute pe tine grija ca au murit aia degeaba si ca mor altii bogati si linistiti. Ce plm te asteptai, ca binele sa „flawless victory” iar raul sa fie „uterly defeated” precum in filmele proaste? ‘te dracu de nataflet.
        Aia n-au murit chiar degeaba din moment ce tu poti scrie ce vrei in loc sa fii sculer-matriter (ca de filozofi nu prea era nevoie inainte). Ar trebui a te fute grija sa nu traiesti tu degeaba nu c-au murit unii candva pentru o chestie in care ei credeau da’ tu nu.
        P.S. Pionii au valoarea lor in jocul de sah.

  • nelutz000 spune:

    Am venit aici sa declar ca eu tin cu Steaua. FORTA STEAUA MUIE DINAMO

  • Ana spune:

    Ma mai gandesc daca sa votez sau nu…

  • zet spune:

    Încerci să demonstrezi (culmea, scormonești și produci și ceva argumente incorecte) că Aritmetica e negociabilă, că rezultatul unei numărători nu e un număr, ci o proprietate fizică sau chimică a societății. Nu votează 2.000.000 de oameni cu Macovei, ci din contra, votanții lui Macovei sunt irelevanți.
    Pur și simplu greșit, de la vechii perși încoace omenirea e de acord că aritmetica e de piatră, nu are gradienți, e fixă și imuabilă. Dacă votezi cu macovei, macovei va avea un vot în plus. Dacă nu votezi, nu îl va avea (votul în plus). E chiar atât de simplu.
    1. Pe vremea lui Ceaușescu: când câte unu’ nu mai putea suporta lumea kafkiană în care trăiam și ieșea de exemplu cu o pancartă pe un maidan: vreau să se inventeze apa caldă și lumina electrică! Pulimea se aduna în jurul maidanului și behăia fericită că are entertainment, pe vremea aia nu exista divertisment neam. Ei, și fii atent: se găsea câte unu’ în mulțime care se gândea în mintea lui mică albă și netedă: băi, ce-ar fi să începem să strigăm toți deodată porcăria aia cu apa caldă? În toată localitatea asta de căcat în care trăim și murim ca animalele în coteț nu sunt în total milițieni cât suntem noi aici. Și găsea tot el răspunsul: nee, suntem irelevanți. Poveste adevărată. Tipul ăla era coleg de-al meu, și mi-a povestit faza. În mine fierbea sângele, că de ce n-am fost acolo, ăla ridica din umeri. Protestatarul a stat în arestul miliției 2 ani, până la revoluție. Fără proces, fără judecători care să dea arest preventiv, nimic, arestul ți-l dădea milițianul direct.
    Compară populația bovină a României cu americanii care au protestat 6 săptămâni în Ferguson că a fost împușcat un tip de poliție. Pune 20 de milioane de americani în România lui Ceaușescu și în 2-3 luni îl tăvăleau în smoală și apoi în pene. Pune 30 de mii de români în Fergusson, împușcă un dude, și vezi după aia cum bloggerul satului explică el doct că oricum totu’ e o vrăjeală și mai bine dăm o labă în timp ce dăm o labă. Las pe alții mai deștepți să explice de ce popoarele astea care sunt de acord cu aritmetica o duc bine, nu îi calcă niciun Ponta pe gât, pe când alealalte intră la categoria (axa) Belarus, Rusia, România.
    2. Ce contează un plătitor în plus pe blogul tău? cu sau fără el blogul tău rămâne la fel. Tipul e irelevant. Nu se schimbă absolut nimic cu UN SINGUR plătitor de abonament în plus. Nici tu nu sărăcești dacă unu nu plătește, nici ăla nu se îmbogățește dacă nu îți dă ție câțiva euro. Deci te rog explică-le la toți cititorii tăi să nu mai plătească abonamentul.
    3. De câte ori încerci să te iei de lucruri mari (viața cetății e o chestie de oameni mari, nu e totuna în ce fel de țară sau societate trăiesc), bagi ceva argumente în mașina de tocat, și pe partea ailaltă iese ceva în formă de penis. Trebe să mai crești.

    • Minos spune:

      Dude, tipul a recidivat. I.am mai explicat si eu odata ca e varza la matematica elementara, dar uite ca n.a priceput. Trist e ca reuseste sa convinga si pe altii.

      Piticule, n.o mai da cu aia ca plm io spun ce vreau pe blogul meu. Faci acelasi cacat ca si jegurile alea care fac televiziune si presa tabloida si sustin ca ei fac un bisnis legitim si ca dau publicului ce vrea sa vada sau sa citeasca. Dar in ingustimea mintii lor nu incape notiunea de formator de opinie. Macar ei nu emit pretentii, pe cand pe tine te vad dandu.te telectual.
      Io de exemplu, daca tin un blog sub pseudonim nu ma citeste nici nevasta.mea, deci poti sa zic ca.i o curva proasta, ca oricum n.o conving sa ma mai futa si pe mine. De la un anumit numar incolo de capatani care te citesc (deh, tot numere) e bine sa faci laba intelectuala fara sa te stie nimeni.

      • Radu Post author spune:

        exemplul omului e complet gresit. eu sunt de acord cu protestul, chiar si ala violent. dar votul e un placebo. nu compara votul cu a-ti striga drepturile. e doar o metoda in care sistemul te pacaleste ca parerea ta conteaza, in timp ce se joaca la nivel macro cu masele de oameni. pentru ca parerea unui om e greu de controlat, dar media parerilor a milioane de oameni, daca ai bani, e atat de simplu de controlat…

  • Minos spune:

    Nu ma pot abtine! Zici tu: obiectiv nu e nici o dovada ca votul tau…face ceva in afara de a legitima sistemul.
    zic eu: obiectiv nu e nici o dovada ca ceea ce bagi in gura drept mancare nu face altceva decat sa scoata cacat pe partea cealalta (sau chiar pe aceeasi parte). Pt o mai mare curatenie, iti sugerez sa nu mananci! Folosind argumentele si logica ta iti demonstrez ca e inutil. Si scapa si lumea asta de niste cacati.

  • LOKO spune:

    De vizionat http://vimeo.com/85948693 ! Radu are dreptate se incearca manipularea macro sociala a electoratului, dar asta nu cred ca este o surpriza pentru cineva cu mai mult de doi neuroni interconectati. Totusi nu mi se pare a fi o solutie refuzul de a participa tocmai a celor ce sunt mai greu de manipulat.

  • Get spune:

    Mi-as dori sa fi fost inventata teleportarea in timp sa te pot trimite macar o luna in anii comunismului si dupa aia sa te intorci si sa scrii cat de bine era ca oamenii nu votau.

  • iobagul spune:

    Am zambit la cateva comentarii rupte destept in metafore si comparatii hazlii… si, din fericire, nivelul este mai ridicat decat eterna idioata manipulare basisti-pontisti. Si da, is un muist care va poate spune ca habar nu aveti de adevarata adancime a jegului sufletesc al unui politician, oricare ar fi culoarea lui declarata! Sau de aranjamentele, cinismele si murdariile pe care le pot face subspeciile astea! Daca ati sta macar intr-o campanie electorala cunoscand dedesubturile cat de cat ati fugi cat mai departe; afara de sclavi care se vor vinde pe cateva oase aruncate de la masa politica, cu speranta ca vor sta vreodata acolo ranjind la fel de hidos.
    Si era sa zic ca prapaditu asta a facut o greseala ca nu s-a tinut de cuvant si v-a lasat comentariile; dar macar asa poti vedea cat de cat dimensiunile butoiului de pulbere de la curul pulimii care isi da cu parerea; si e al dracu de lung fitilul inca

  • Leo Strehaya spune:

    dacă ai impresia că absenteismul tău contează, suferi de megalomanie sau naivitate

    • Radu Post author spune:

      a, nu, nu cred ca absenteismul conteaza. cred ca e egal de nonvaloric. nu cred ca eun gest reprezentativ social sa refuz sa ma joc cu ei. pur si simplu nu imi place jocu si refuz sa ma joc.

      • LOKO spune:

        „pur si simplu nu imi place jocu si refuz sa ma joc.” Din pacate nu vorbim de „Tara, Tara vrem ostasi” si o multime de oameni inteligenti, atunci cand ajung la maturitate, refuza „jocul”. Astfel media calitatii jucatorilor scade afectand in mod direct desfasurarea jocului. Dar, nu-i bai, continua sa copilaresti mintindu-te ca tu esti deasupra societatii in care traiesti.

        • Radu Post author spune:

          esti prost si spalat pe creier. continua sa crezi ca sistemul ala e altceva decat un joc doar pentru ca crezi tu tare in el. e un joc la care esti inscris automat in pozitie de fraier/donator. eu macar incerc sa ies din el. si pana cand ies, macar nu fac parte din problema. tu sugi pula la cai morti in continuare.

          • G spune:

            nu trebuie sa-ti zic eu, stii ca tot timpul prostii sunt cei mai vocali si cei mai vehementi in sustinerea credintei lor. contributia ta este in aceia care citesc si, fara sa comenteze, incep sa-si puna intrebari si, cercetand & going down the rabbit hole, sa descopere adevarul. keep doing your thing

          • Loko spune:

            Nu, tu esti un pustan cordit de 30’de ani incapabil sa vina cu o solutie diferita si care crede ca-i hip sa fie revolutionar de canapea. Diferenta este ca eu stiu ca sug pula la cai morti si incerc sa scuip, tu te prefaci doar ca nu o sugi ca oricum ti-o vara calu’ pe gat. Norocu’ nostru ca te avem pe tine, oracol mandru de Galati, sa ne spui ca jocu’ e manipulat ca altfel muream prosti.

          • Radu Post author spune:

            ma tu esti tampit. tu vrei sa tratezi canceru cu ceai de musetel si ti se pare ca is pustan cordit ca rad de tine ca esti prost. si ca nu vin cu alta solutie. nu exista solutie ba, handicapatule. vorbeste in alta directie. muie ba.

          • Loko spune:

            Plus ca n-am zis ca nu-i un joc, analfabetule functional, am zis doar ca nu-ti iei mingea si pleci ca la 7 ani.

          • Radu Post author spune:

            de ce? ca asa iti spun tie cacaturile alea in care crezi fara nici o baza reala? si de ce pula mea mai vorbesti spre mine. ia suge pula in alta parte, ba.

        • Loko spune:

          Despre ce plm vorbesti, ca ai inceput sa bati campii? ” Chestiile alea” in care cred eu? Care chestii pula bleaga? Impusca-te ba daca crezi ca nu exista solutii, nu mai irosii aerul. Asta- i societatea pe care am fost capabili s-o cream. Daca tu crezi ca are sa schimbe in bine daca te intinzi pe jos, esti ce-l putin naiv.

  • ejkmproszd spune:

    Ia-ti un vibrator. O sa-ti placa.

  • Ana spune:

    Mi-au spalat creierul… o sa votez!

Adaugă un comentariu