Ghidul electoral absurdist-nihilist: ediția Decembrie 2016

Încerc să nu mai vorbesc de politică așa des. Nu că n-am păreri. Dar e un subiect așa,  cam ca ștersul la cur:

Am înțeles tot ce e de înțeles la fenomen.
E scârbos, jenant și inutil să vorbești despre el cu oameni de bun simț.
E complicat să îl convingi pe unul care o face greșit că o face greșit și nu te ajută cu nimic.

Dar uneori mai auzi de o fată săracă de la țară care se șterge la cur din spate în față și îți vine să urli: „Nu, fă, că așa faci infecții urinare!”. Și prin infecții urinare mă refer la Dragnea.

15123365_677657969077974_6962198430342236949_o

Secta „votul tău contează”

Să definim credința ca pe o narațiune pe care individul o ia de reală pentru că îi place cum sună și e plauzibilă în capul lui. Ceva destul de nedemonstrabil dar solid pentru individ. Că așa simte el. Tare. Și dacă încerci să îi chestionezi credința individului, face spume la gură și se supără.

Spre exemplu, credința în karma, Iisus, Moș Crăciun, homeopatie sau că votul tău contează.

Foarte mulți oameni dau bice zilele ăstea narațiunii cu „votul tău contează”. Se vede că cred din tot sufletul chestia asta nedemonstrabilă cu pasiune.  Zeloți.

Și chiar nu are rost să le explici.

Că votul tău ca individ nu contează. Mai ales dacă ai discernământ. Oamenii cu discernământ sunt o eroare statistică. Restul sunt doar mase mânate de forțe de masă. Idei populare, manipulări, tradiție, etc. Dacă ești sigur că votezi și știi clar cu cine, probabil faci și tu parte din ăștia. Votant-pradă, care pică în plasa politicianului ăla care a băgat mai mulți bani în campanie și a conceput mai bine mesajul care să-l gâdile pe biban să sară singur în plasă, convins că vine ospățul și o să stea și el la masă, nu pe masă.

Sigur, votul, la scară mare contează. Dar e ca un joc de șah, așa, unde în loc de piese sunt grupuri de idioți. Opțiunea lor nu contează. Nici măcar nu au una. Cred că au una, fără să o gândească prea tare.

Iar discursul ăla cu „hurr durr trebuie să ieșim toți la vot, cu cât mai mulți cu atât mai democratic” cu care ne spală pe creier toată media de dreapta e o idioțenie. E demonstrat că ăia care nu votează, dacă le pui un pistol la cap și îi forțezi să voteze, ar vota exact în aceleași procente ca și ăia care au votat. Rezultatul ar fi același.

Dar prostul care crede în votul lui e convins că țara e plină de oameni care ar vota exact același lucru ca și ei, dar sunt scârbiți de politică și nu vor să voteze. Dar dacă îi convingi, câștigi! Vin de partea ta!

Nu, fraiere. Oamenii care nu votează nu au aceleași opțiuni electorale ca tine. Sunt exact ca și restul.

Sigur, ăia țipă fix la tine să ieși că deja ești cam de-al lor. Speră că reușesc să manevreze mai mulți fraieri decât oponenții lor. Că nu se duce Mîndruță la țară să le spună ălora să iasă la vot, că votul lor contează. Că deja știe cu cine ar vota aia lol. Se scot masele de manevră, se râcâie una de alta să se dușmănească puțin și așa creezi interes față de procesul electoral. Miză. Să nu câștige ăilalți. Îi faci să aibă impresia că ceilalți votanți sunt dușmanul, nu clasa politică.

Eu cred că supapele astea pentru bine social sunt foarte nocive.

Fiecare dintre noi avem o nevoie de a face societatea un loc mai bun. O cantitate de energie pe care vrem să o direcționăm spre bine în lume. Ca să putem fi liniștiți în egoismul nostru, în restul timpului. Șarlatanii au înțeles nevoia asta umană. Și știu că dacă presiunea aia de a face bine tot crește și crește, ne ducem peste ei și îi călcăm pe gât. Așa că au dat omului de rând niște supape. Niște chestii de făcut care să pară că fac bine social, dar de fapt nu fac nimic. Ca omul de rând să se elibereze de presiunea aia într-un mod în care să nu deranjeze sistemul. Cum ar fi votul. O chestie care dă iluzia de control și de relevanță cetățeanului mic, care nu înțelege mișcările de masă.

De-aia nu i-am spânzurat încă pe toți comuniștii, securiștii și corupții din țară. Pentru că votăm des și ne eliberăm aiurea de presiunea pentru justiție socială.

costica-berindei01

Dar cred că ar trebui să votezi.

Știu, contrazice tot ce am zis mai sus. Dar sunt bătrân. Știu că natura umană nu se schimbă. Și că, oricât de ridicolă ar fi credința unui om și oricât de deștept ai fi tu, nu ai cum să i-o demontezi. E imposibil. Poți să te piși în sufletul și credința omului, dar nu poți să îl convingi că e greșită. Poți să îl faci doar să te urască. Și, cel puțin noi, ăștia de pe internet, trăim într-o bulă de sectanți „votul tău contează”.

Nu contează. Absolut deloc. Dar plm, când toată lumea din jurul tău își face cruce, îți faci și tu. Chiar dacă nu crezi. De ce rahat să-i deranjezi pe credincioși? Nu rezolvi nimic. Doar o să se uite urât la tine.

Așa că votează. E un efort de 10 minute. Și scapi de cârnații care strâmbă moaca la tine că „meeeh n-ai votaaat, din cauza ta viața e căcaaat”. O să fie mulți. Că o să fie niște rezultate absolut sinistre. Așa că partikip la ritualul vostru retard și inutil, că nu ma doare mâna. Îmi doresc ziua cu 100% prezență la vot. Doar atunci vor vedea proștii că e exact, dar exact același căcat.

Dar cu cine?

Nu știi politică, ai nevoie de un ghid mega mega mega scurt? Sigurman. Cool. Te servesc. Ăstea-s partidele man. Platformele nu contează. Sunt de formă.

PSD – comuniștii, prietenii, rudele și copiii lor. dacă votezi cu ăștia, ori ești imbecil, ori faci parte din sfera lor de influență (imensă) și știi că personal o să-ți fie mai bine în guvernarea lor, chiar dacă te piși pe prezentul și viitorul concetățenilor tăi. Dar și dacă nu-i votezi, tot o să câștige. csf. și nu, nu e discurs de manipulare de dreapta haha vai ăsta vrea să ne sperie cu psd-ul ca să ieșim să votăm contra. nu. chiar o să câștige indiferent ce o să faceți voi, cei 20 000 de oameni care citesc textul ăsta până la alegeri.

PNL – diferența dintre PSD și PNL e ca aia dintre pepsi și cola. Mică, de gust. Și fără etichetă, 90% dintre oameni nu își dau seama dacă au în fața lor un pahar de cola sau de pepsi. Respectiv un politician PNL sau PSD.

ALDE – Aripa diversionistă PSD. Majoritatea cercetați sau condamnați penal. Dacă nu ajung la putere, ajung la pârnaie.

PRU – Alți penali, desprinși din PSD, care merg pe discurs puternic naționalist, pentru că dacă nu ajung la putere, ajung la pârnaie.

PMP – un fel de PSD dar cu băsescu și toți generalii cripto-comuniști care erau în UNPR

UDMR – PSD cu unguri

USR – Personajul pozitiv al alegerilor. Bine, personaj pozitiv cam ca Shaggy din scooby-doo. Tâmpițel, spart, probabil își bagă ketamină în pulă și vorbește cu un câine, cum observă toți contestatarii lui. Da. Shaggy nu e un băiat serios la modul absolut. Dar ceilalți sunt niște tipi care s-au îmbrăcat în fantome ca să sperie pe toată lumea și să cumpere proprietatea ieftin.

15356513_1836740916539486_768703880190584644_n

 

Sau puteți vota un independent. Unii sunt chiar amuzanți. Remus Cernea spre exemplu un bou pe care sincer l-aș dori în parlament încă 15 mandate. Nu mai mulți ca el. Și doi ar fi prea mult. Dar unul? E fix cât trebuie.

 

 

***

Comentarii (84)

  • si ciocolaticaaaa spune:

    da manca-ri-as la obiect genial. da pot sa ma pis si pe usr? doar daca imi permiti

    pe logica ta tre sa votez ultimu venit si sa cumpar ultima casa construita in romania ca orisicum toate casele de pe piata au deja probleme la acoperis hai sa le daramam pe toate mai putin pe ultima ce buna idee

    cu credinta e un pic mai simplu decat gandesti. fiecare inclusiv tu are impresia ca cacatul lui nu pute

    atat il duce mintea pe om ingelegi coa? nu poti sa te superi pe nimeni

    • Claudiu spune:

      asa e ca tu ai citit alt articol si comentezi de-a-n pulea?

    • bash spune:

      eu nu am impresia ca cacatul meu nu pute, eu am impresia ca esti prost si vrei sa pari ca nu esti dar nu reusesti

      • Claudiu spune:

        Nu toti sunt asa destepti ca tine bre. Cum te prinzi tu ca eu sunt prost asa brusc, ca un om mare. Si cum intelegi tu logica unui om din 3 fraze pe care le-a zis.

        Dupa logica ta, ar trebui sa ne batem toti cate-un cui in coaie. Dupa logica ta, ar trebui sa futem caini morti. Dupa logica ta, ar trebui sa fie legalizata casatoria om-animal.

        Cum n-ai zis asta? Pai lasa ba ca n-ai zis, m-am prins eu care e logica ta. Acum intelegi de ce zic ca esti pe langa sau revin cu un desen?

        • si ciocolaticaaaa spune:

          claudioane, atata vreme cat piticul sterge comentarii de raspuns la tine si la bash (probabil aveti amintiri comune. nu am cum sa ii ghicesc din nimic si orientarea sexuala)–> nu am ce sa iti raspund.

          poti vorbi sau desena singur in continuare lol

    • Radu Post author spune:

      sau independenti. astia ca tine carora le zic a sau b si ei imi explica ca nu le place a sunt foarte prosti. am zis a sau b

      • si ciocolaticaaaa spune:

        io am zis c. stiu ca e mai greu de inteles. dar am zis c

      • si ciocolaticaaaa spune:

        coae multam ca imi stergi comentarii

        prostul daca il duci la gara se urca in tren lol

        • omulbun spune:

          da, ala destept merge pe jos, ca tot încolo are treaba

  • george cel cacat pe el spune:

    centaure, sunt foarte curios, nu la misto sau ceva, ce este in neregula cu remus?

    • chiombi spune:

      cred ca singurul lui defect e ca e foarte feelingos. si spera ca oamenii sunt mai buni decat niste gandaci cu pareri gresite.
      din cauza ca e sentimental poate sa dea in ridicol. gen sa vorbeasca despre problemele delfinilor unui popor de analfabeti care nu se spala pe dinti.

      faptul ca, pe oriunde apare, dau in apoplexie homofobii si rasistii mie mi se pare foarte tare.
      dar, de acord cu radu, doi ca el in parlament – prea mult. niciunu – plicticos.

      • si ciocolaticaaaa spune:

        de acord CU R…adu, cacofonist mic?

        • chiombi spune:

          dai impresia ca scrii troleala slaba ca sa nu te tai (iar) cu lama pe antebrat.
          vrei sa simti si tu ceva, este?

    • Jane Făe spune:

      E un hipiot inutil, care abordează mereu fix subiectele care nu sunt esențiale pentru România din prezent.
      Dar e bun pe subiectele alea și e bine să existe câte un băiat ca el în zona publică.
      Dar pentru că el crete ca sunt esențiale subiectele lui, e un bou.

  • pas spune:

    Fie ora serverului nu e setată corect, fie comentariul anterior e din viitor, caz în care vreau și eu genul ăla de ciocolată.

  • radulescu spune:

    nu mai folosi cuvinte care in engleza inseamna ceva dar in romana nu inseamna lucrul ala.
    ai facut jurnalismul??

    • Radu Post author spune:

      ce ma enerveaza astia ca tine. ai gasit ceva gresit, spune clar ce si unde. ca n-am chef sa o fac pe detectivu ca esti tu istet.

      • adrian breana spune:

        Am gasit eu: diferenta intre pepsi si cola. Pepsi e tot cola, pana la urma. Credeam ca numai vanzatoarele fara bacalaureat au convingerea asta, nu un licentiat. Mai atent, domnule…..mai atent.

    • kerehome spune:

      Bro, daca nu stii ce inseamna, du-te pe site la wowbiz. Tate si cur n-au nevoie de traducei!

      • Jane Făe spune:

        Da’ ce câcat a zis Centaurul de tot dixutați voi aici?

    • baros spune:

      Da zi coaie exact, că sunt și eu curios.

    • Mirko spune:

      Ce poti sa te astepti de la ei.

  • anaana spune:

    bai da tu votezi ? si cu cine ?

  • Masha spune:

    -cei 20 000 de oameni care citesc textul ăsta până la alegeri.-
    Asta a fost cireasa!!! Bafta-ti doresc :)))))))

    • Radu Post author spune:

      deja sunt vreo 7-8 000 pana acum lol

      • Masha spune:

        O sa te oftic iarasi … mi-a fost sugerat azi, de doua ori numele Alex Tocilescu.

    • si ciocolaticaaaa spune:

      cei 20000 sunt 20.

      daca a zis7-8 000 inseamna 7-8 cu tot cu cernea care si comenteaza aici sub 57 de nickuri

      • Ionut spune:

        Sa-mi bag pula daca nu esti ca un cacat in care am calcat si oricat incerc sa ma sterg pe iarba, tot mai ramane ceva,tot pute, tot nu ma scap de tine.

        • si ciocolaticaaaa spune:

          iti recomand un dentist bun daca tot pute. cica mirosul mai poate fi si de la o carie netratata la timp

  • liviu spune:

    deci psd e ok? :)

  • ratz spune:

    ce-ai ma saracule cu cernea?

  • gicu spune:

    Eu votez cu PSD doar sa ma amuz cum se crizeaza toti prostii cand le spun. N-o sa fie nicio schimbare radicala nici in bine, nici in rau, indiferent cine castiga. Masurile cu adevarat importante nu le ia niciun politician roman, ci vin printr-o scrisorica de afara si cine e in functie in momentul ala, indiferent de partid, se conformeaza! Si asta-i cel mai bun lucru care i s-a intamplat Romaniei de cand exista ca tara.

    • si ciocolaticaaaa spune:

      tu esti unul din cei 20.000 care au citit postarea baiatului?

      e totuna. aici toata lumea care stie sa citeaaca voteaza psd asa ca simte-te ca acasa!

      sau b

    • yep spune:

      Votezi PSD pentru ca esti in sfera pe care PSD (prin PRU) si discursurile populiste a reusit sa o acapareze in campania asta: conspirationist cu folie de aluminiu pe cap care crede ca suntem condusi de Illerminaty si oricum politica interna nu e importanta pentru ca ne conduce Stana cu microcipurile.

    • obozaur spune:

      Ce spui tu e ca „daca sunt romanii aia sau ailalti e tot aia” = nu ai nici macar o treaba cu politica romaneasca si „deciziile importante sunt comandate de afara” ceea ce ma face sa cred ca n-ai o treaba cu politica in general si de fapt esti doar un alt copil fascinat de talentul oratoric al lui cedry2k. bafta

    • baros spune:

      Da boss dar alea mai puțin importante? Presupunând că alea importante sunt într-adevăr luate în afară (probabil), pe noi astea mai puțin importante, locale, ne interesează. Gen cât de înghesuit stau în metrou, cât de împuțit e patul de spital pe care ajung când fac apendicita aia, d-astea.

      • si ciocolaticaaaa spune:

        a lamurit-o piticul in aia cu trump. zicea ce ne fute grija de ala din hauai voteaza primarul din comuna ta mocofane

        un pic de bibliografie coae! piticul se impiedica primul. e ca in coreea de nord lol

    • omulbun spune:

      ai putea si numa sa le zici, si sa votezi cu altcineva, sau sa nu votezi deloc, ca nu sta lumea sa se uite ce faci

  • matamare spune:

    Vot? Asta-i activitatea aia de weekend a prostilor care n-au gasit aeroportul, nu?

    • si ciocolaticaaaa spune:

      nu man. intai votezi

      numai dupa aia aeroport

      sa se descurce cu ce ai votat tu care pleci aia care raman.. ca cica votul individual nu conteaza

      lasa sa aiba subiecte si piticu

      • si ciocolaticaaaa spune:

        pitic are o clona care nu doarme lol

        ce ma distreaza toti astia care in loc sa ziceti ceva cu sens injurati ca sa ii faceti placere piticului.

        e din nou ca pe vremea lui ceasca lol pupati pitic si-n somn lol

        • omulbun spune:

          ^^ Ba Radu, cred ca pizda aia nebuna care te urmarea pe tine te-a gasit pe internet haha

  • durel spune:

    votati BASESCU sefu suprem…le a dat mue la toti si lu dragnea ,nicusor,tariceanu etc…daca vrei action nu este altul

  • Cristian spune:

    Sa traiesti centaure pentru ce ai scris. In sfarsit vad cum cineva spune ca votul individual nu conteaza.

    • si ciocolaticaaaa spune:

      shhhh asta-i cea mai mare descoperire a lui.

      depasita numai de apa calda mersul pe jos si sindromul baader meinhof(nu stie ca-l are. taci si tu si schimba subiectul daca zice ceva)

  • Io, Mircea spune:

    Eu de obicei nu votez. Ultimele 3 dati cand am votat: 1) parlamentul a zis ca e consultativ, 2) s-a schimbat rezultatul peste noapte 3) nu s-a validat votul din lipsa de cvorum. A 4) oara am ras de diasporenii din bruxelles care si-au luat tara inapoi, stand ca prostii-n ploaie, in timp ce eu eram la concer la jack white. Si ce concert!
    Am zis ca nu mai votez ca oricum e degeaba. Si oricum e pcr (nu psd). Vad aceleasi fete, doar alte sigle. Iar in ultimii 6 ani am trait prea mult printre poponari veseli ca sa imi mai placa Cernea. Insa cand vad la fiecare 4 ani aceeasi placa cu psd comunistii, ciuma, iliescu, ca si cum restul ar fi alba ca zapada nepostita de toti piticii, ma apuca asa un neastampar sa ma duc la ambasada si sa-i votez doar asa, d-al dracu, sa vad toti telectualii facand apoplexie: cum ba, taman tu?!

    • saruptunburlan spune:

      Mama ce interesant e acest baiat ! Superior „diasporenilor”, evident isi are resedinta in Bruxelles si voteaza numai la ambasada, e atat de ciumec ca a fost la concert la jack white, „si ce concert” deci cu gusturi fine si aprofundate destul incat sa recunoasca rafinamentul unui concert bun. Si peste toate cele, tinut pe un piedestal glorific de toti intelectualii (a se nota apelativul zeflemist telectualii) care ii urmaresc cu interes opiniile si au cele mai inalte asteptari de la dansul, EL, mircea, labagiul.

      • si ciocolaticaaaa spune:

        multumim si pt txt si pentru notele de subsol

        acum am inteles totul, mircea-fa-te-ca-lucrezi

      • Io, Mircea spune:

        Nu stii absolut nimic despre mine, dar nu te sfiesti sa tragi concluzii si sa incerci sa fii ironic. Nu-i iese oricui, dar esti genul de smecher de internet tare-n clanta si amuzant (pana si numele ti l-ai luat de pe iutub). In loc de argumente, o dai in atacuri personale si jigniri, ca atata poti. Marlan in toata splendoarea.
        La ora votului din Bruxelles, traiam la Budapesta, eram in vizita la alti romanasi. Pentru concert. S-a nimerit sa fie odata cu votul, si o parte din acei romanasi au stat 8 ore in ploaie sa voteze. Treaba lor. Mie mi se pare ridicol, si sincer nu-l dadeam pe Jack White pe Johannis sau Ponta. Le-am si spus asta.
        Dupa cat te-a ofticat postarea mea, trag si eu concluzia ca fie faci parte dintre cei care pun botul usor la propaganda securisto-partinica. fie dintre cei care voteaza doar din ciuda si ura. Oricum ar fi, tu erai la coada, cand eu ascultam muzica. Si probabil simteai ca faci ceva extraordinar de important. Ma rog, fiecare cu piticii lui, dar crede-ma, nu faceai nimic de fapt, iar dintre mine si cei care s-au dus la vot in ziua aia, eu sunt cel castigat.
        In general oamenii chiar au mari asteptari de la mine. E destul de stresant. Ca si cu votul, fiecare se descurca cu stresul cum poate. Laba probabil te ajuta pe tine si e normal s-o recomanzi, io, Mircea, prefer femei.
        Pentru indivizii de teapa ta m-as duce duminica sa votez cu PSD. Oricat de smecher si tare-n gura o arzi pe net, esti un romanas si un marlanas sadea (am argumentat mai sus), ca atare potrivit perfect unei guvernari „comuniste” (zicem comunisti, desi cel mai liberal cod fiscal a fost adoptat de ponta si psd, insa treaca de la mine). Dar nu meriti atata efort. Votare placuta!

        • omulbun spune:

          uitati, oameni, un Nobil Ascultator de Muzica! nu ca voi, niste prosti la care va place doar zgomotul ala de tramvai care face curba. sa I ne închinam si sa ascultam toti ce zice lol.

          Daca te-as vedea pe strada ti-as scuipa pe conversi numa ca sa te umilesc, prostane, sa ai de ce sa te plîngi la ceilalti prosti cu care îti faci laba la concerte de cacat

          • si ciocolaticaaaa spune:

            io recomand concertele a) usr sau b) cernea.

            iar daca ploua, nu ploua, va scuipa piticu pe conversi

        • saruptunburlan spune:

          Cea mai mare dilema din viata vietilor mele e cum de astia cu pula atat de mica incat simt nevoia sa umple un comentariu obscur pe internet de name-dropping, place-dropping si alte mecanisme de fiinta fara stima de sine reusesc sa si-o suga in permanenta. E un paradox!

          • si ciocolaticaaaa spune:

            pai tu nu faci exact acelasi lucru coae? ai gandire de om depasit total de epoca internetului

            gandirea prostului care semneaza cu cutitul pe copaci cu NUMELE LUI intelegi ce tare e el.

            care foloseste cuvinte in engleza pe care o stie aproximativ

            care e un fel de van gogh. probleme la mansarda, scrie mult are exact doi sponsori in total, care nu o sa vanda nimic in viata asta

            de tine zic, piticule lol

            am jucat un pic de sah aici ca ma plictiseam si da. in 24 de ore am aflat tot ce trebuie aflat

            reteta ta: ma fac ca cant la pian si dau cu maciuca la sfarsit rastorn olita de noapte semnat radu piticu

            lol pa

        • Sonny Belafonte spune:

          Giac Uait e ala care canta in deschidere la Salam?Bravo cumetre, n-ai gusturi rele.Desi sound-ul lui Guta e mai Indie, asa…

  • kerehome spune:

    Daca votul avea vreo importanta, era de mult interzis!!!

    • si ciocolaticaaaa spune:

      daca tot furi din churchill pune maca ghilimele de incheiere

  • kerehome spune:

    De undeva, din cer vine un mesaj: X. Restul e alegeri, vot, circ, etc!!!

  • Xav spune:

    Pana nu o sa ramana si la noi 2 partide mari si late, care sa se purifice de jmenari cu ajutorul a ceva legi care sa ii eutanasieze daca-s depistati cu mana-n borcanul cu miere, degeaba tragi tu semnale ca trenul asta al pdsr nu se opreste.

    • saruptunburlan spune:

      Nu stiu de unde plm tot aveti voi impresia ca partidele si politicienii sunt problema cand trei sferturi din Romania rurala inca se caca in groapa si circula cu caruta trasa de cal. Ce faci cu 2 partide mari si late cand cetateanul mediu d’abea stie sa pronunte Parlament si singura motivatie politica e „sa ne deie” ?

      • Xav spune:

        Pai da, se caca pe ciuci cu aracu-n mana in fundu’ curtii pentru ca banii de la buget (extrem de putini de altfel, nu platesc aia impozitele nici sa-i bati, dupa ce ca-s mici nici nu se incaseaza la timp) se fura in proportie de 80%, in mediul rural apar numai cheltuieli de reabilitare drumuri si asfaltare care nu se fac niciodata, sau se re-toarna acelasi asfalt vechi de 40 de ani cu o masinuta panarama, si se pun plombe la lopata, fara nici cea mai mica idee de procedura de lucru. Influenta asupra taranilor o exercita primarul PSD mana-n mana cu popa (la care nu i se mai face control financiar, declara si el 5 lumanari si da 2 gaini si un bidon de vin rosu la inspector si e bine asa). La referendumul cand s-au chinuit sa il mazileasca pe fostul lor amic Base, au mers cu urnele mobile non stop pana seara la 11 prin curti, cu amenintari la tarani sa voteze iar cand nu le-a iesit numarul a ordonat nenea Dragnea sa fie voturile cum necum si asa s-au copiat liste de vot dintr-o sectie in alta pe suplimentar, la un ultim efort s-au bagat „printre” si mortii (de fapt ei nu stiau ca-s morti, listele nu-s actualizate decat daca se duce ruda mortului si declara din timp).
        Tot ce se intampla bun prin anumite localitati rurale este facut de primari tineri pe fonduri europene si cam atat. Restul este un proces continuu de indobitocire si control a pupatorilor de moaste.

        • saruptunburlan spune:

          Hai ma nene lasa bugetu’. Comunitatile civilizate, chiar si alea rurale, isi fac singure canalizari de sute de ani. Uite, datele de la INS in 2014 spun ca 4,3 milioane de romani locuiesc in case de paiata. Balega, paie si lut!! Sunt cladiri de 5mii de ani construite mai ingenios. Statistic, suntem MAJORITAR un popor primitiv si avem boschetaria in sange.

          E usor sa ne fandosim noi in basini ieftine la Bucuresti crezand ca suntem miezu miezurilor si ca am fi peste noapte rivalii Germaniei daca politicienii ar fi oameni buni dar realitatea ne contrazice. Romania rurala (majoritara) sta pe granita dintre lumea a 3-a si lumea a 4-a, iar Romania urbana e acelasi cacat, avem 1 singur oras in tara si chiar si ala e rudimentar pe alocuri. Semnalizam gropi in asfalt cu ajutoru’ crengilor in pula mea…..

  • ovidiu spune:

    Bla, bla, aia e rai al meu e bun, e mai bun ca nu e rau, e mai bun ca e nou, e mai bun ca Soros, ca Putin, ca penali, ca Puie Monta si Gorghiu-Dej, ca asistati puturosi si tineri realizati cu care ai cu cine nu niste tarani teleormanizati, si tot asa in bucla. Ba desteptilor, e buni toti, e extraordinari da-i dracu’. Ca fara astia eram imbracati toti la fel, rosu sau verde, salutam toti la fel, cu pumul strans sau cu palma intinsa, mancam aceeasi mancare la aceleasi ore, piticu’ se exprima gandacilor din celula si ce mai vreti voi. Da’ s-a terminat. Gata bre’ cu democratia. Afara cu partidele. Venim noi care stim si putem. Voi votati linistiti. Va lasam sa aveti si Parlament. Ca tre sa va bagati pula in careva. Da’ nu-l lasam sa faca legi ca e niste corupti idioti. Dam noi ordonate. hotarari, directive ce vrem noi nu ce vor puletii aia de au bagat votu in urna. Iar daca mai iese ceva lege de la idiotii aia clar nu e europeana, fute zenu’ mediului de afaceri, deranjeaza biserica nationala si famelia crestina, pe americani, pe rusi, pe Marea Neagra, pe mine personal sau pe cine vreau eu asa ca mars cu ea la reexaminare sau hai sa vedem ce zic statuile alea 9 pe carea le-am pus la curtea Constitutionala. Votati linistiti, statul vegheaza pentru voi.

  • Toma Necredinciosu' spune:

    „E demonstrat că ăia care nu votează, dacă le pui un pistol la cap și îi forțezi să voteze, ar vota exact în aceleași procente ca și ăia care au votat.”

    Radule, o dai in argumentatii demne de Olivia Steer, si de toti adeptii teoriilor conspirationiste. Doar pentru aia totul e clar, demonstrat fara dovezi, si daca nu esti de acord cu ei esti cel mai prost din curtea scolii.
    Ilumineaza-ne, un link, studiu, ceva?

    Of topic, ce parere ai de Westworld? Ca nu-mi amintesc de vreun articol de-al tau la care in primele 3 paragrafe sa ai „naratiune” de doua ori :)

    • saruptunburlan spune:

      apropos de secte, credita si religie….Dati-i omului un link si-un studiu ca el haleste numai d-astea cercetatoresti, concluzii lansate de savanti dupa ani de experimente in laborator, judecata empirica de bun simt nu se pune.

      • Toma Necredinciosu' spune:

        Bunul meu simt si judecata empirica imi spun ca esti prost si nu ai inteles nimic, dar ai simtit nevoia sa comentezi.
        Bunul simt este subiectiv, iar empiric s-a infirmat concluzia lui Radu la ultimele alegeri prezidentiale.

        • saruptunburlan spune:

          pai bunul tau simt e subiectiv si empiric nu se pune. Ai un studiu, vre-un link ceva sa-mi dovedesti ca sunt prost ?

          • Toma Necredinciosu' spune:

            Q.E.D.
            Citeste din nou postarile in ordine, vezi de unde ai plecat si unde ai ajuns cu rationamentul, A fost greu?

  • Sorin spune:

    „E demonstrat că ăia care nu votează, dacă le pui un pistol la cap și îi forțezi să voteze, ar vota exact în aceleași procente ca și ăia care au votat”

    E gresit si logic, si statistic. Un partid puternic, cum e PSD, are sute de mii de membri, oameni in teritoriu, primari care pot mobiliza mase, etc. Astia vin la vot mereu, indiferent ce se voteaza si cine candideaza, ii asigura PSD-ului un minimum de voturi si sunt, evident, un procent important dintre votantii fideli. Daca ii obligi pe ceilalti sa voteze, PSD-ul nu va avea aceeasi pondere, pentru ca printre ei se vor afla foarte putini membri de partid si alte categorii cointeresate sau indoctrinate (ca altfel se duceau sigur).

    Si statistic se poate verifica forta PSD-ului de a mobiliza un anumit numar de votanti mereu. La o prezenta scazuta castiga, la una ridicata pierd. De-aia n-au mai avut de mult presedintele si poate nu-l vor mai avea niciodata. Un tur secund prezidential mobilizeaza oameni care nu voteaza in mod normal, pentru ca pare un vot important si alegerea intre doua optiuni e clara, poti vota cu usurinta impotriva.

    • si ciocolaticaaaa spune:

      vii cu o logica mai buna ca a piticului

  • Alex spune:

    Opinii despre ANR si Munteanu?

    • Radu Post author spune:

      legionarii crestinopati?

      • Jos_cenzura spune:

        Nu am auzit de ANR sau Munteanu, dar legionarii crestinopati sunt mai putin periculosi pentru societate decat socialistii. Sunt enervanti, dar nu ne vor afecta viata in mod zilnic. Prefer un musulman transvestit dacopat la putere, cu tot razboiul lui cultural, in locul unui om decent care: – imi impune cu forta ce sa vand la mine in magazin
        – ma pune sa cer permisiunea statului (prin licentieri si spagi) ca sa-mi practic meseria
        – interzice diverse moduri de transport (gen Uber) pentru capital politic
        – mareste impozitele ca sa dea faina si gaini la sate in schimbul unor voturi
        Partea economica ne afecteaza zi de zi, restul e doar chestiune de stil.

        • Libertarianul Sef spune:

          Dar ce te faci cand un guvern de legionari crestinopati incepe sa:
          – restranga libertatea presei, pentru ca este controlata de Soros / oculta masonica a mass media
          – interzica anumite produse pentru ca sunt facute de tigani evrei unguri, satanisti americani homosexuali, teroristi musulmani si chinezi atei
          – impuna sa ceri permisiunea marilor preoti ca sa-ti practici meseria… si nu numai. Iar unele meserii probabil ca vor fi interzise pentru ca destabilizeaza ortodoxia

          Si alte scenarii improbabile, dar ne putem imagina cum ar fi…

  • MIhai spune:

    Cotraargumente:
    1. Eu chiar cred ca e un numar limitat de interesati/cretini care voteaza cu ALDE. PMP. PRU. Ma indoiesc ca, la o prezenta ridicata (as aprecia peste 60%), astia mai prind parlamentul. Ceea ce ar fi util.
    2. Daca vad baietii ca oamenii activi, intre 20 si 35 de ani ies 20% la vot nu o sa ia nici dreacu vreo masura sa iti castige votul, deci o sa se pise in continuare pe tine si tu nu o sa iesi la vot si iar o sa se pise pe tine. Trebuie sa ajungi relevant pentru ei ca sa ia masuri relevante pentru tine.

  • kerehome spune:

    Votati, votati, si-apoi nu va mirati!

  • pe bune? spune:

    woodrea e „independenta”…

    trebuie facut un later edit pentru cretini: nu votati coorvele!

  • George spune:

    Pensionarii sigur voteaza cu aia care au crescut pensiile cu 15 lei in fiecare an.

    • kerehome spune:

      Nu, eu votez, dar dupa, cu cel care o sa faca pensia mea de 700 mai apropiata de a lui botos de 24.000!

  • plm spune:

    eu unu m-as duce doar sa votez cu psd si sa pun poza pe net, dar am treaba

  • Puferiu spune:

    Foarte tare, frate. Imi vine sa ma intorc in timp si sa o ucid pe mama noastra, ca sa nu nasca doua persoane cu aceleasi conceptii. O persoana poate schimba lumea, dar doua… Deja e prea mult pentru tarisoara asta.

  • Cili-O-San 7 Dani spune:

    A observat cineva pula imensă de vine spre cernea remus?
    E exact același pulă pe care o vom suge cu toții după alegeri. Deci votezi,nu votezi,tot o sugi.

  • oaca cel prost spune:

    ba coaie eu am votat azi cu psd. Si va fut in cur si-n gura.
    P.S nu-s gay,pe femei in cur si pe barbati in gingii

Adaugă un comentariu